Red Lips

by - 07 dubna

Červená rtěnka je prostě elegantní klasika a sluší každému (kromě zmalovaných přesolárkovaných peroxidových blondýn a  černovlásek, u těch to působí dost lacině), záleží jen na výběru vhodného odstínu červené. Bledulím a ženám s podtonem pleti do růžova bude slušet studená červená s modrým podtonem nebo červenorůžová, naopak ženám s podtonem pleti žlutým budou slušet rajčatové a cihlové odstíny.
Červená rtěnka se určitě nehodí na všechny příležitosti, ale na večer, na party, na ples, do divadla se hodí určitě, nakonec, mně se líbí i na denní nošení, ale musí to být vkusně sladěno se zbytkem outfitu a oči by měly být "nahé" nebo s jemnou černou linkou. Pokud zvýrazňuji rty, pak už se prostě nehodí výrazné oči, například kouřové, ale pouze oči zvýrazněné v přírodních tónech a nejlépe matnými stíny.
Já osobně červenou rtěnku zas tak moc nevyužiji (nosím jen na ples), ale protože se mi rudé rty hrozně líbí, pořídila jsem si dvě drogérkové rtěnky za opravdu malou částku a jednu od NYX. Myslím, že není potřeba investovat do drahých značek, pokud ji člověk používá jen příležitostně a navíc i s těmito levnými rtěnkami jsem nadmíru spokojená, protože drží opravdu dobře. Celý večer nemusím rty přemalovávat.

Jak na rudé rty podle mě:
- rty musí být vláčné, takže pořádně nabalzámovat
- maličko přepurdovat celé rty nebo přejet makeupem
- konturka je nezbytná, můžeme jí vyplnit i celou plochu rtů
- naneseme rtěnku
- otiskneme přebytečnu barvu do papírového kapesníčku
- naneseme ještě jednu vrstvu rtěnky
- do středu rtů naneseme bezbarvý nebo červený lesk
- přichází na řadu korektor v barvě pleti, štětečkem na korektor obkreslíme zvenku celou konturu rtů a rozmažeme korektor do ztracena, pomůže to proti rozpíjení kontur a rty jsou lépe definované a vykreslené

A ted konkrétně ke rtěnkám :-):

Zleva: Dermacol č. 10 červenorůžová, NYX Round Lipstick Eucalyptus, Miss Sporty 055, Miss Sporty lesk na rty, Miss Sporty konturka 060 cranberry craze




Ještě bych chtěla podoktnout, že já jsem se s tím jen tak pro odstín barvy na rtech nepárala, takže jsem jen nanesla konturku a rtěnku na následujících fotkách, výsledek tedy není tak dokonalý, jak by měl u červené rtěnky být :-).








  Dermacol 10 červenorůžová - příjemná rtěnka, příliš nevysušuje, ale není úplně krémová, člověk si pod ní musí dost nabalzámovat rty, ale zase opravdu dlouho vydrží, odstín odpovídá názvu a je červenorůžový, vidím v ní miniaturní třpytečky, které ale na rtech vidět nejsou.




NYX Round Lipstick 639 Eucalyptus - tohle je spíš tmavá fuchsiová barva s modrými odlesky, odstín mi ale sedí dobře, řekla bych, navíc rtěnka je úžasně krémová, vůbec nevysušuje a i výdrž je solidní.


Miss Sporty 055 dream - opravdu rtěnka za pár kaček, ale účel plní dobře, je krémová, krásná sytá barva a výdrž také dobrá. Popsala bych ji jako neutrální červenou.



Miss Sporty 055 plus lesk Miss Sporty Be Connected - lesk je červený se třpytkami a stojí snad kolem 20kč, nevím přesně...





Tak přeji všem krásný den a doufám, že jsem vás nahlodala ke koupi červené rtěnky, pokud ještě žádnou nemáte :-).....

You May Also Like

11 komentářů

  1. Já červenou nosím strašně ráda, ale spíš jen na večer a taky ne pokaždné, protože když vím, že bude nějaká párty noc, kdy nebudu mít čas ani náladu pořád odbíhat na záchod si ji kontorlovat a upravovat, sáhnu radši po něcem méňe výrazném:) V poslední době jsem si zamilovala taky ne úplně červenou, ale spíš takovou malinovou dorůžova, tu nosím i na den. Super stěnkovej post! a Máš krásný plný rty a blízý zoubky, nádhera!

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som sa do červenej pomaly zamilovala, nosím ju momentálne dosť často. A ty máš tak biele zuby wau aj ja chcem také

    OdpovědětVymazat
  3. :-) Pěkné. Já červenou nenosím, protože myslím, že mi nesluší...:)

    OdpovědětVymazat
  4. Cervena se mi na spouste holek moc libi, ale tu "svoji" jsem jeste nenasla... ale poctive hledam dal! :-) tobe slusi moc!

    OdpovědětVymazat
  5. @ Kitty, díky :-), jo, máš pravdu, ta malinová je taková použitelnější, tu si taky troufnu na den, a je pravda, že červenou na den nenosím, protože mi to přijde hrozně výrazné, nemám odvahu,ale líbí se mk to moc :-)
    @luluword: děukuju :-*
    @picking.blueberries: já myslím,že by ti určitě nějaká slušela :-)
    @ anonymní: určitě sluší černovláskám,ale já mám na mysli takové ty hodně vysolárkované a na černočernou nabarvené černovlásky tohoto stylu:
    http://www.google.cz/imgres?q=anna+%C4%8Di%C5%BEov%C3%A1&um=1&hl=cs&sa=N&rls=com.microsoft:cs:IE-SearchBox&rlz=1I7ACEW_csCZ423CZ423&tbm=isch&tbnid=aIuOaJIhjhH70M:&imgrefurl=http://www.sefka.sk/novinky-sutaziaci/clanok/nora-to-natrela-najhlupejsej.html&ei=Zs6dTY2VJMfIsga0lsGtBA&zoom=1&iact=hc&vpx=770&vpy=94&dur=515&hovh=168&hovw=299&tx=143&ty=95&oei=Zs6dTY2VJMfIsga0lsGtBA&page=1&tbnh=108&tbnw=192&start=0&ndsp=21&ved=1t:429,r:4,s:0&biw=1419&bih=603
    ježiš,to je odkaz :-D....
    @Mora: díky !

    OdpovědětVymazat
  6. Úplně ulítávám na rtěnkách! Díky za návod :)

    OdpovědětVymazat
  7. Je krásna ale mě opravdu nesluší:(

    OdpovědětVymazat
  8. ja by som cervenu nosila ale nechce sa mi precizne malovat :)

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělý příspěvek! Já jsem zrovna typ, na kterém červená nevypadá dobře, ale jinak se mi nejvíc líbí Dermacol... A tobě sluší červená moc, vlastně jakékoli malování, máš krásný obličej a pleť :)

    OdpovědětVymazat
  10. UUU,červené pery milujem.Matný červený rúž mám stále zo sebou:)

    OdpovědětVymazat
  11. Taky mám ten červený Miss Sporty lesk a je to pro mě ten nejideálnější odstín červené=)

    zlatosfera.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!