Životní styl - 2. část - cvičení

by - 12 června

Krásný den,

přináším vám slibované video, je to jen pár rychlých cviků v takové mojí sestavě, kterou dělám, když nemám čas. Snažím se cvičit každý den, pokud nemám jiný pohyb ten samý den. Cviky zaberou tak 15 minut. Ještě bych chtěla říct, že nejsem žádná extra cvičenka :D a už vůbec odborník, mám třeba hrozně slabé ruce, takže vy můžete s kliky jít až úplně dolů a přizpůsobit svojí kondici, u mě je ten pohyb docela malý :). Doufám, že doma zkusíte a dáte mi vědět, jak účinné se vám tohle cvičení zdá :).....

P.S. omlouvám se za zvuk, musíte si to dát hodně nahlas, jezdila okolo auta







You May Also Like

63 komentářů

  1. Nejtěžší mi přišel ten poslední cvik s překříženýma nohama. Aktuálně cvičím s Jil - její Six weeks- level 2.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Peťko, k některým tvým cvikům bych teda měla dost výhrady :D :D
    Nechceš radši dělat dámské kliky? Asi by to bylo lepší než to co děláš a strašně si u toho ničíš záda. A u angličáků (1:49) bych doporučila místo těch kliků jít hrudníkem na zem a zvednut se to vzporu /sice to vypadá, že to nemá pak s klikem nic společnýho, ale mě to hodně zlepšilo kliky samotné/...
    Jinak samozřejmě takový super dívčí cvičení a moc se mi líbí že děláš i cvik na triceps, na kterej hodně holek zapomíná!! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Peti to je paráda ! Nevím proč, ale strašně mě to pobavilo :))

    Jinak máš můj obdiv, já bych při těch výšlapech na židli beztak přepadla :))
    Ale občas mám takovou snahu se sebou něco dělat.. Ale většinou je to dost chvilkové :))

    http://michaela812.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Některý ty cviky vypadají moc moooc dobře :) Nj na ruce to u mě nikdy nebyla sláva, ani míč pořádně nehodím, jak v nich nemám sílu. A poslední záběr je nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
  5. jeee super video :D
    tie cviky vyzeraju dosť náročne ale zato účinne...
    najhoršie je sa prinútiť k pravidelnému cvičeniu :( preto ťa obdivujeme si naozaj veľmi šikovná a aktívna ;)

    pozývame ťa na našu giveaway o super ceny ;)
    http://jungleoflipstick.blogspot.sk/2012/06/big-bioderma-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  6. nooo, super Petka, super:) Ja som sa dost tesila na toto videjjko od teba. Niektore cviky uz cvicievam a niektore vyskusam, ako zaberu u mna...Pocuj a ty ze nie si extra cvicenka?:))Tych 50opakovaciek hovori za vsetko, tak sa nepodcenuj.
    Inak super hudbu si k tomu vybrala - uplne sa to hodi.

    Pa a v zdravom tele zdravy duch:)
    Evka

    OdpovědětVymazat
  7. kouká se na to dobře, to joo! ale dělá se to hůř :DD

    OdpovědětVymazat
  8. mě v tom videu připadáš strašně komická :D ale určitě to zkusím,máš takový neobvyklý cviky,které mě snad budou bavit :D

    OdpovědětVymazat
  9. super video :-) já ted cvičim s Jullian Michaels - Body revolution, nemam moc kondičku a sní mi to jde celkem dobře a nejsem ani nějak druhej den namožená :-) než to cvičení z bodyrock.tv, to nedávám už :-D

    OdpovědětVymazat
  10. Bohužel mi video nefunguje :(

    OdpovědětVymazat
  11. Super video... ještě bych potřebovala vědět, jak překonat lenost :)))

    OdpovědětVymazat
  12. nějaké cviky vyzkouším :) moc ti to sluší i ve sportovním :))

    OdpovědětVymazat
  13. Hezké video, ale ty se Petro před cvičením nijak nerozehříváš, jinak hrozí natažení svalů ne, člověk musí být rozehřátý nějakým aerobním cvičením. Jinak já necvičím, nerada se potím :-)
    Aneta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba se Petra rozehřívá, akorát tím nechtěla zdržovat to video, i ty cviky zkrátila, aby to bylo svižnější :)
      A tobě trochu cvičení doporučuju, to že nechceš cvičit, aby ses nepotila, je nejlepší cesta do pekel, co se tvého zdraví týče :).
      Veronika ( a jsem trochu pokrytec, protože tomu cvičení taky zrovna moc času neobětuju :D )

      Vymazat
  14. Ahoj mám hrozně ráda tvůj blog a dívám se každý den, jestli nemáš nový článek. Moc se mi líbilo tvoje video o plavkách a podprsenkách, možná to je divný dotaz, ale zajímalo by mě jestli používáš na cvičení sportovná poprsenku a jetli neznáš nějakou dobrou, protože i když mám prsa menší, nějakou bych si chtěla pořídit.d děkuju za odpověď :-)

    OdpovědětVymazat
  15. nooooo, tak to je pecka :) a ty židle jsme měli doma taky :D

    OdpovědětVymazat
  16. supr video, Peti jestli můžu poradit, když ti nejde pánský klik, dělej dámský je jednodušší, jinak velký obdiv za odvahu :)

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj, tvoje cviky určitě vyzkouším :-)
    A ještě jedna věc, nemáš nějaký určitý cvik na stehna? Protože jak jsem si všimla máš opravdu malé nožky a hrozně hubený, což je nádherný ,protože ti tato postava sluší, tak předem díky za radu.

    OdpovědětVymazat
  18. Já nejsem zrovna typ člověka, který je tak disciplinovaný.. Dělala jsem kdysi pilates, ale jen když se mi chtělo, takže to nikdy nemělo žádný výsledek.. Jinak u videa jsem se ohromně pobavila :) Nejvíc se mi líbil konec! :) Moc krásné!

    OdpovědětVymazat
  19. Hezké videjko..jsou to opravdu praktické cviky, které se dají stihnout za chvilinku...třeba než jdu do školy..;)mimochodem krásný závěr videa :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajímalo by mě jestli jdeš pak zpocená do školy, nebo se ještě stihneš osprchovat, prtž pak to i se sprchou zabere dost času. To bych já osobně po ránu nezvládala :-) Takže to není jenom chvilinka.
      Aneta

      Vymazat
    2. Co to je za otázku, jestli se stihne osprchovat? Ty se jako ráno nesprchuješ? Za noc vypotí člověk cca 1,5 l potu. Tak to je potom odpověď na otázku, proč lidi tak smrdí...

      Vymazat
  20. Tak musím říct, že jsem se u toho videa dobře pobavila :-D v dobrém slova smyslu :-) Určitě nekteré cviky vyzkouším, musím trochu zpevnit stehna do šortek...

    OdpovědětVymazat
  21. Skvělé!!!! O víkendu vyzkouším! A musím říct, že ti to sluší, ikdyž cvičíš :-)!

    OdpovědětVymazat
  22. Tak to je skvělé videjko :)
    Sám pan doktor mi doporučil, abych začala cvičit, tak až budu mít víc času, tak to určitě zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  23. bezvadný :) je fajn udělat si denně aspoň chvilku času na cvičení. Já cvičím podle různých videíí a taky jógu, celkem cca 40 minut denně. Tvoje cviky zkusím :)

    www.wingedsquirrel.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj skvele video!! si na nem strasne roztomila! taky bych tak chtela vypadat u cvičení:D jinak diky za skvele tipy. Ja cvicim jen obcas ale uz mi to pripada takove fadni tak alespon zaradim nejake cviky od tebe:) K.

    OdpovědětVymazat
  25. Super video, brzy cviky určitě vyzkouším :) Já teď cvičím podle Jillian 30 Day Shred- ale flákám to.. první level jsem cvičila opravdu každý den :) Ten druhý cvičím tak jednou za 3 dny.. Ale pořád si říkám, že lepší, než nic :) Dle mého je to makačka hlavně na ruce a proto mě to šíleně unavuje.. Jsem zvědavá, jak budu vypadat po tom tvém cvíču :) Díky za video!

    OdpovědětVymazat
  26. Jelikož se snažím něco shodit tak tohle určitě vyzkouším!!;)

    OdpovědětVymazat
  27. super, jsem nadšená, ja obvykle dělám 3 krát týdně 15min. rotoped a 50 sedů-lehů, ale už mě to nebaví proto se mi moc líbí tohle a určitě to budu dělat častěji :)
    P.

    OdpovědětVymazat
  28. nemůžu napsat bo by mě moja zbila12. června 2012 v 16:21

    To by moje slečna odpadla :D a já možná taky. Postavu máš krásnou, ale vzhledem kt omu jaký fujáky jíš :D (Dobrá vláknina) a takovýho cvičení, no :( , já zůstanu takovej válec asi radši :D. Ale hezky se na tebe kouká.

    OdpovědětVymazat
  29. ten první cvik se mi moc líbí :)
    a poslední záběr je milej! :)

    OdpovědětVymazat
  30. Video moc pěkné a určitě to všechno vyzkouším.. :))

    OdpovědětVymazat
  31. Hahá, no super! :-) Cvičení jednoznačně ano, já už jsem endorfinovej feťák, navíc to mám jako duševní očistu. Vyhovuje mi kombinovat posilování s během, plaváním, bruslením a procházkami. Co jsem měla možnost poznat, tak z lidí, kteří cvičí (nebo se zkrátka pravidelně hýbou), jde úplně jiná energie, mají šťávu :-) Mějte se! ellaia

    OdpovědětVymazat
  32. jé, to je úplne super :)
    a máte skvelé mikiny :)

    OdpovědětVymazat
  33. Ahoj Peťo :) Sleduju tvuj blok pravidelně a chtěla bych ti jen poradit a říct, že většina těch cviků, který děláš, jsou nevhodný - především pro tvoje záda :/ Například klasický sklapovačky, v těch se zapojují mnohem víc kyčelní svaly, než ten břišní, který bychom chtěly:) a na záda je to hotovej zabiják. Proto bych ti jenom chtěla doporučit, aby ses zvedala jen tak, dokud se nezačíná zvedat okraj pánve, pomalu a tahem, ne švihem, lepčí je upřednostni kvalitu, než kvantitu. To samý třebas kliky, tváří se, že sou děsně účinný, ale jen pro povrchový svaly, ale ničíš si svaly hluboký, hlavně odstátýma lopatkama, nezatnutýma břišákama a hýžďákama.lepší je opřít se ve stoji o zeď, táhnout lopatky směrem dolů a od sebe, hlavu mít v prodloužení páteře, zatnutý hýžďáky, břišáky, mírně podsazená pánev a jedeš:) Kliky ze zadu o židly bych úúúúplně vyškrtla :) Nechci vypadat jako všeználek, nebo tě nějak shazovat, to vůbec ne, ale chtěla bych ti jen poradit, že ty cviky ti vážně spíš ubližují. Tady ti posílám jeden odkaz na cvičení hlubokých svalů, celkem by se ti to mohlo líbit :) http://www.fotbal-trenink.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=180%3Auvodni-ast-treninkove-jednotky-prakticka-ast&catid=28%3Akompenzani-cvieni&Itemid=104 Doufám, že si to nebereš nijak osobně a měj se krásně! těšim se na další LÍČÍCÍ video, ty jsou totiž nejlepčíííí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, cviky jsem zkoušela a bolí mě hrozně moc svaly u lopatek. Btw moc nechápu ty pohyby u té stěny. Nemohla bys to prosím ještě nějak popsat? Děkuji, veronika

      Vymazat
    2. U tý stěny budeš simulovat kliky, akorát že ve stoji:) Stoupneš si ke zdi, hlava neni v záklonu ani v předklonu, prostě jako kdyby pokračovala dál jako páteř :) Bradu máš zasunutou jako šuplík = dvojitá brada a za temeno se snažíš hlavu "vytahovat" do výšky (jako kdybys byla loutka a měla tam provázek a někdo tě za něj tahal :) Dlaněmi se opřeš o stěnu (paže by měly být ve výšce na úrovni ramen, ne výš, ne níž :)- Ramena ti nesmí jít k uším, ale musíš se je snažit táhnout dolů, co nejdál od uší, tim se snažíš táhnout dolu i lopatky, který nesmí jít k sobě. Když to budeš dělat správně, tak tě budou táhnout svalíky pod lopatkama :) Mírně podsadíš ve stoji pánev, tím se ti aktivuje břicho a hýždě ;) Dolní končetiny máš mírně rozkročené, ne úplně u sebe (jestli znáš třeba overball, nebo máš nějaký míček, můžeš si ho dát mezi kolena a tim umocníš aktivitu hýžďových svalů :) S výdechem bys měla pomalu, ne rychle, jít do "kliku", s nádechem se vrátit zpátky. Nejde o ten rozsah, kam dojdeš, ale o správnost, takže když uděláš jen pár cm, určitě si z toho hlavu nedělej! Budeš alespoň vědět, že to děláš správně :)

      Vymazat
  34. ty si neuveritelna!:D:) určite to skusim:) si skvela :))
    http://bloomingflowers-ika.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  35. Já mám největší problém s kondičkou. Problémové partie mám zadek, boky, stehna. Slyšela jsem, že je na to nejlepší běh a chci začít běhat, ale uběhnu max. 300m :D :(

    OdpovědětVymazat
  36. Uff, tak to bych asi nezvládala :) Moc necvičím, jen povině k zápočtům, ale dělám zumbu 2 týdně pro pokročilé, dost tancuju a prochodím denně tak 15 km. Postavu nemám takovou, že bych ji musela nějak zásadně vylepšovat, spíš se snažim si zlepšit kondičku a necítit se unaveně a ochable.
    Ale budu si muset tohle cvičení zkusit, ať vím na čem jsem ;-).
    Super video :)
    Dáša

    shopaholicky.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  37. Petro to nemuzes myslet vazne, ze tomuhle rikas kliky??? :D :D Hybes v podstate jen hlavou, takze ucinek bude asi jen namozena pater:) Je potreba mit zada rovne a snazit se o opravdovy kliky, i kdyz mas slabe ruce, to ja taky, ale klik teda zvladnu:D

    OdpovědětVymazat
  38. Moc se prohybáš...no, prostě blbě se držíš-namáháš špatné svaly. Zlaté moje pilates pod dozorem lektorky;-)

    OdpovědětVymazat
  39. video vtipné, ale co se týče cvičení - cviky některé vhodné, ale špatně cvičené ... takže takhle opravdu ne, moc jsi mám tentokrát neporadila :-(

    OdpovědětVymazat
  40. Hodně lidí tu kritizuje tvoje kliky, já v nich nejsem taky žádný preborník. :-D Ale to snad neznamená, že je nesmíme cvičit. ;-) Mimochodem, po jak zbruba dlouhé době jsi na sobě viděla výsledek? Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to to sice neznamena, ale kdyz je budes svicit tak spatne jako petra, odrovnas si krcni pater a k cemu ti ty cviky jsou, kdyz jsou zacvicene spatne? To jak je ukazala petra je uplne k nicemu, nic tim neposili a nadela vic skody nez uzitku. Nejde o to, jak u toho cviku clovek vypada, ale ze spatne provedeny cvik muze ublizit!!!!!

      Vymazat
  41. Cvičení jen a jen schvaluju! já to ted trochu zanedbávala kvuli škole, nervíky pracovaly, ale už se zase chystám do toho skočit:-)

    www.mishastyle.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  42. jéé, vypadáš na tom videu moc roztomile;)

    OdpovědětVymazat
  43. tak za prvé, musím ti pochválit tak krásnou postavu! a za druhé, určitě si podle tebe zacvičím :)
    poslední dobou cvičím skoro každý den s jillian, a nebo chodím běhat, oblíbila jsem si to:)

    OdpovědětVymazat
  44. nechcem ta nijak urazit, ale tieto cviky mi pridu ako pre dochodcov. naprosto nenarocne, ani by sa mi tep nezvysil. ja potrebujem klasicke kliky aby som mala vobec pocit, ze cvicim. ale na druhu stranu ocenujem, ze cvicis kazdy, alebo takmer kazdy den, ja sa kolko krat aj dva tyzdne ani nepohnem.

    OdpovědětVymazat
  45. Cviky provádíš hodně špatně...teď ti to možná tak nepřijde,ale počkej za pár let jak bude mít problémy se zády :(A jestli cvičíš každý den,tak tě tady nebudu obdivovat jako někteří výše ..protože je to naprosto nevhodné...svaly potrebuji regeneraci alespoň 24 hodin!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blbost. Potřeba cvičení je individuální. A lepší zacvičit si každý den 15 minut, než 1x týdně se zřídit v posilovně. A že svaly potřebují oddych, to je prostě individuální, co mají říkat lidi, co pracují fyzicky, po roce práce by byli mrtví...

      Vymazat
    2. Tak si někde si to někde přečti..Je to proste tak..

      Vymazat
    3. Souhlasim s prvnim anonymem, ze cvicit kazdy den je nevhodne! Aspon jeden den v tydnu je potreba dat jim pauzu. I kdyz clovek cvici jen 15 minut. Poskozeni ve svalech jsou totiz nevratna a sval ta poskozena spojeni akorat nahradi spojenimi okolo, ale ty znicena uz se nikdy neobnovi! Proto je potreba dat si pauzu!

      Vymazat
    4. Holky, neberte ta moudra cvičitelů ve fitku a knížek 20 let starých vážně. Člověk má cvičit tak, jak je mu příjemné. Tělo bylo vytvořeno k pohybu. Pokud svaly vyloženě nebolí, klidně si může zacvičit i další a další den.

      Vymazat
  46. Já všem moc děkuji za komentáře a jen tak v rychlosti se vyjádřím, píšete, že ty cviky jsou špatné, no já nevím, já jsem je nevymyslela, jsou to cviky, které cvičí třeba Zuzka Light nebo na Bodyrocku, podle kterých také cvičím, tak jestli jsou to cviky tak nevhodné, tak si nemyslím, že by je ukazovali. Jestli je dělám blbě, to je možné, nemám vůbec sílu v rukou, takže ten pohyb je jen malý a někdy místo těch pseudokliků na židli dělám spíše kliky dámské. Co se týče cvičení, snažím se cvičit každý den, ale nikdy mi to nevyjde cvičit denně, takže tak 2-3x týdně mám pauzu a navíc necvičím pořád to samé, pokaždé je to na jinou skupinu svalů, někdy na nohy, jindy si dám jen to bžicho, prostě podle toho, jaký workout si najdu. Tohle jen jen taková moje oblíbená "nouzová" sestava, když nemám čas nic hledat a naopak bych řekla, že ty cviky jsou účinné dost, jestli jste to zkusili, musely jste pocítit, že to zabírá. S kritikou jsem samozřejmě počítala, protože to vím, ale šlo jen o to, že jsem vám chtěla ty cviky ukázat, můžete a měli byste je samozřejmě dělat lépe, když to zvoádnete, já zatím ne ;), jinak mě udivuje, co se tu najednou vyrojilo odborníků na slovo vzatých :)......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proto bych být tebou začala s jednoduššími cviky a pak až se dostávala k těm těžším:)

      Vymazat
  47. teda až teď jsem zhlédla video a zírám tu s otevřenou pusou, jak máš silné břišní svaly....takhle z lehu bez pomoci rukou se až nahoru nezvednu ani náhodou. Super. Jinak ty kliky děláš úplně špatně, jsi u toho zkroucená jak paragraf :-)Lepší, když by si dělala dámské kliky, takhle by jsi si mohla i ublížit.
    Nebo je nedělat vůbec a zkusit nejdřív svaly na rukou vypracovat trošku pomocí činek (či pet flašek s vodou :-) ).

    OdpovědětVymazat
  48. na lepší kondyčku a sexy tělo doporučuji cardio kickbox podle Jillian Michaels

    OdpovědětVymazat
  49. Rozhodně zkusím ;)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!