❁ 2 x FOTD s The Balm Smoke Balm a Cindy-Lou manizer ❁

by - 14 listopadu

Krásný pátek vám všem,

dnes bych vám spolu s dvojím líčením chtěla ukázat několik produktů od značky The Balm. Myslím, že pokud mne sledujete pozorněji, tak už víte, že pro tuto značku mám slabost a že od nich miluju zvláště pudrové produkty, které jsou úžasné konzistence, skvěle pigmentované a dobře "blenditelné".
 
Asi vás tedy nepřekvapí, že nedávno přibyla do mé sbírky novinka v podobě paletky Smoke Balm.
Paletka má vtipný a moc hezký papírový retro obal, jak jsme již u The Balm zvyklé, ale hlavně má bezvadnou náplň. Stíny jsou opravdu bohatě pigmentované, neprášivé a krásně intenzivní. Naprosto ideální k líčení kouřových očí nebo k běžnému dennímu líčení méně intenzivních kouřovek v hnědých odstínech. Tyto oční stíny se totiž skvěle roztírají na víčku a plynulé přechody se s nimi tvoří skoro samy.
 Jistě znáte tu námahu, kdy ne a ne udělat krásný kouřový přechod. To je také jedna z velice častých otázek, jak na to a proč to nejde. Důvodů samozřejmě může být více, ale mezi ty nejčastější patří špatný štětec na blending, příliš tlaku, který na štětec vyvíjíte (pak se stíny mažou ze strany na stranu) nebo právě nekvalitní stíny. Ano, zkušenější ruka udělá krásný přechod i s horší kvalitou stínů, ale věřte mi, že se stíny jako jsou právě tyto, vám to půjde o mnoho lépe, dají se totiž po víčku mnohem rovnoměrněji rozetřít.
Zároveň ale musíte počítat s tím, že díky pigmentaci je třeba se stíny opravdu šetřit. To může být pro někoho nevýhoda, že než si na pigmentaci zvykne, bude nanášet silněji jako jsme zvyklé třeba u většiny stínů drogerkových. Protože jen málokteré stíny v drogerii oplývají tak skvělou pigmentací (opravdu dobře pigmentované v drogerii jsou např. Catrice Liquid metal nebo Velvet matt a pro mě v poslední době také objev měsíce října Maybelline Colorama v nových kulatých obalech).
Pokud vám tedy kouřovky pořád nejdou, pak to kromě tréninku chce i dobrý štětec a pořídit i dobré stíny. I když jak říkám, trošku trénovaná ruka to zvládne s bází i se špatně pigmentovanými stíny....
 

Paletka Smoke Balm je k dostání ve dvou variantách, volume 1 obsahuje více klasické barvy, volume 2, kterou mám já, obsahuje béžovozlatou se shimmerem, matnou středně hnědou a tmavou kouřovou černozelenou se shimmerem.
 


 
Dalším produktem, který jsem v obou případech použila, je rozjasňovač Cindy-Lou manizer. Osobně vlastním jak Cindy, tak Mary-Lou manizer a oba dva používám moc ráda. Asi je zbytečné, abych tu opět pěla chválu na krásný retro obal, který má uvnitř na víčku zrcátko a je prostě nekonečně roztomilý. Je opravdu krásný na pohled a také praktický.
Samotná náplň je vysoce pigmentovaný a dobře slisovaný béžovorůžový pudr se shimmerem. Výhodou je, že při nanášení téměř vůbec nepráší a na pleti skvěle celý den drží. Pleti dodá překrásné odlesky a já musím říct, že právě teď na podzim (a počítám, že i v zimě) ho používám už i místo tvářenky, protože na mě, extrableduli, je to přesně odstín, který je svou intenzitou tak akorát na tvářenku. Tudíž pokud byste chtěli rozjasňovač pouze jako rozjasňovač ☺, tak bych doporučila spíše Mary, která je světlejší.
 


 
A jaké líčení jsem pro vás tentokrát připravila?
 
V prvním looku jsem vsadila na zářivě rudé rty, které jsem vykreslila pomocí matného lip creamu od Sleeku. Na oči jsem použila béžovozlatý stín na víčko a hnědý do ohybu a doplnila oko černou gelovou linkou. Poměrně klasický look, který bude hodně slušet i tmavším a teplejším barevným typům, než jsme já.


použitá kosmetika:
 
 
V looku druhém hrají opět prim zářivě výrazné rty. Tentokrát v barevném spektru, které mi ladí lépe. Na očích mám béžovozlatý stín, ovšem pouze v maličké vrstvě a zhruba od poloviny víčka je rozetřený nejtmavší stíny z paletky a i tady jsem tentokrát šetřila. Na rtech mám potom krásnou červenou od Lorealu, která má růžový podtón a téměř matný finiš.


použitá kosmetika:
 
V líčení jsem použila ještě několik produktů, které si rozhodně zaslouží místo na blogu a o kterých bych vám chtěla něco málo povědět ☺.
 
Na téma matných lesků na rty od Sleeku už jste viděli celé video a já si je stále nemohu vynachválit. Z matných lesků jsou tyhle asi nejlepší, co jsem zkusila. Skvěle drží, nelezou tolik do vrásek a jsou krásně pigmentované.


Také o nové kolekci červených rtěnek od Lorealu jste toho určitě už slyšeli a četli mnoho. Já za sebe ji musím opravdu pochválit. Odstíny jsou syté, dobře pigmentované, nelezou do vrásek, nevysušují a jsou téměř matné, zároveň mají velice slušnou výdrž.


Mou podzimní stálicí je tato řasenka od Lorealu, už dlouho mi žádná řasenka nepadla tak do noty jako tahle. Skvělý kartáček, dokonalá konzistence. Prodlouží, oddělí, neslepuje, neopadává, co víc si přát.

Sehnat v drogerii tužku na vnitřní mokrou linku, která by měla dobrou barvu a dlouho držela, hraničí s téměř nemožných úkolem. Catrice se toho zhostila se ctí a jejich tužka je skvělá. Měkká, dobře pigmentovaná, nedráždí mi oko a navíc drží do odlíčení!



O inovovaných makeupech Rimmel Lasting finish se toho napsalo už také hodně. Já mám dokonce i tu starou verzi ve skleněné lahvičce a odstínu 010 light porcelain, objednávala jsem myslím z Asosu. Oba dva makeupy mohu velice pochválit. Rimmel šel v posledních dvou letech s makeupy opravdu nahoru. Jsou velmi hezky roztíratelné a dokonale splynou s pletí. Také mi velice dobře drží. Pokud chci vysoké krytí, sáhnu po Lasting finish a pokud chci vyšší střední krytí s větší dávkou hydratace, sáhnu po Lasting finish nude, ten je v našich drogeriích právě i v odstínu 010 light porcelain. Rozhodně oba makeupy mohu vřele doporučit, stejně jako stejnojmennou bázi.


Posledním kouskem, který také velmi ráda používám a považuji ho za super kup, je bronzer NYC. Stejně jako Smooth skin powder, i tento bronzer se u mě nezastaví. Za 66kč je to skvělý produkt. Není příliš oranžový a na pleti vypadá krásně přirozeně. Odstín sunny je středně pigmentovaný, pokud jste tedy bledulka, bude skvělý, protože není tak snadné to s ním přehnat. Ačkoliv obal není zrovna značka ideál, rozhodně doporučuji jak pudr, tak bronzer všemi deseti!


 
Přeji všem krásný víkend a v neděli se těšte na odpovědí na vaše nejčastější otázky, které jste mi nedávno položili na facebooku :).
 

You May Also Like

48 komentářů

  1. No ja lesky nepoužívam ale ten od Sleeku je moc kráásne žiarivý....

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné líčení Péťo,
    jako vždy krásně sladěné barvy....jsem nadšená. Všechny palce nahoru :-)
    Osobně trošku více fandím druhému looku. Jsem konzerva...a tudíž víc na klasické kouřovky...i když třeba v jemnějších tónech. Rtěnka i lesk jsou skvostné, moc Ti sluší. Barevně jsou prostě "pecka".
    The Balm musí milovat každý/á.... už jen pro design obalů.... jsou k "sežrání".... Kdo to navrhoval, tomu se hluboce skláním... maximální respekt:-)
    Děkuji za dobré rady a doporučení, mrknu v drogerce na Catrice "waterlinovou" tužku.
    Přeji pohodový víkendík.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, moc ti děkuji za krásný komentář a na tu tužku mrkni, protože je opravdu skvělá!

      Vymazat
  3. Nadhera :-) Kez bych mohla nosit cervene rtenky ale bohuzel na svoje zuby zatim nemuzu upozornovat tak je mam schovane v supliku :-D po rozjasnovaci od the balm uz pokukuju dlouho a nejaka paletka stinu by taky nebyla k zahozeni :-) Bronzer od NYC uz mam asi 4 baleni, koupila jsem si ho kdyz jsem ho videla v nejakem stoletem videu od EmilyNoel aka beautybroadcast na youtube a rekla sem si no co aspon neco z am. produktu se da najit tady tak jdu do nej :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc krásné, Peti :) Právě bych si chtěla pořídit nějaký bronzer z drogerky, ale prohlížela jsem je už dlouho a nemohla se rozhodnout, teď už vím, do čeho jít, protože jsem taky taková bledulka, díky! :)

    OdpovědětVymazat
  5. hm... rozmýšľam nad kúpou NYC výrobkov aj keď púder som už mala,bohužiaľ nebola som až tak ohúrená ,ale asi mu dám druhú šancu :) a chcem sa aj opýtať ,dá sa The Balm kúpiť v nejakej parfumerii ?(sephora,douglas? )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dani, já myslím, že v drogerii ani parfumerii se zatím koupit nedá,ale krk na to nedám.....a za NYC se přimlouvám, pudry jsou opravdu super.

      Vymazat
  6. Ahoj Peťulko, super recenze. Přehledné, úhledné zpracování, krásné líčení a moc hezká inspirace. Děkuji za ni, je to prostě pecka!!! Řasenku od Lorealu používám na základě Tvého doporučení a také si ji nemohu vynachválit. Moc Ti fandím a těším se na každé tvé video a články. Přeji hezký sluníčkový víkend. Adéla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Adélko, tak to mě neskutečně těší, že jsem dala snad dobrou radu ☺. Krásný víkend ♥

      Vymazat
  7. zmalovaná jak štětka, fakt, že jo -_-

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kto ťa núti to čítať????????????

      Vymazat
    2. Co to je zase za reakci :D? To je nějakej super druh zábavy chodit na blogy lidí, kteří se ti nelíbí, a anonymně urážet? :D Asi zas člověk, co se hrozně nudí :).

      Vymazat
    3. a kdo tě nutí číst můj komentář a odpovídat na něco, co ti není určené ty chytráku?

      Vymazat
    4. Já ti teda nevím, ale já štětku používám na záchodě. Pokud ji používáš na stíny, pudr + makeup a rtěnku, tak to potěš koště.

      Vymazat
    5. Ale vůbec ne! Asi jsi ještě neviděla štětku :-))

      Vymazat
    6. tak to je vtipné - teda spíš jen v uvozovkách : zrovna jsem chtěla reagovat, jak moc se mi líbí tyto verze make-upů, že jsou decentní a vhodné na běžné nošení, že už jsem poslední dobou byla už trošku přesycená z těch dokonalých, velmi barevných, ale až moc artistních verzí ve videích - ve smyslu, že už není kam jít dál - a hle, velmi milé překvapení v tom, že Petra drží vše pevně v rukou a zná míru a předvede tyhle krásné a umírněné looky... no a nějaký zakomplexovaný chudáček napíše zmalovaná - ts ts ts...
      fifa

      Vymazat
  8. Ahoj, mohla bych se zeptat co za lak na nehty jsi použila?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Peti, právě jsem začala testovat gel lak Madam Glam, je to odstín 428

      Vymazat
  9. Peti. Me ty nove rtenky od Lorealu prijdou vsechny moc teple odstíny. Mas je vyzkousene.je tam na haky vylozene studeny pto zimni typ ? Dekuji za odpověď a zdravim Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja zkousela sice jen v drogerii, ale Blake by mel byt s modrym podtonem, takze studenejsi a padl mi do noty :)

      Vymazat
    2. Ahoj Káťo, Blake je studená, i Freida a JLo je docela neutrální :☺

      Vymazat
  10. Ahoj, mohla bych se zeptat, co za lak na nehty jsi použila?

    OdpovědětVymazat
  11. Prosím jaký máš lak na nehty, nějak jsem nenašla. Děkuji. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky by mě zajímal ten lak, moc se mi líbí...Děkuji za info. Eva

      Vymazat
    2. Holky, právě jsem měla na nehtech první den gel lak od Madam Glam, testuji ho a určitě o něm ještě uslyšíte, ej to odstín 428

      Vymazat
  12. Už jen ty Balm obaly vybízejí ke koupi :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  13. Velice krasne liceni. A ta paletka the balm se mi libi.

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Moc hezke a poucne. Tvuj blok se mi moc libi. Diky

    OdpovědětVymazat
  15. Naopak bych řekla že ti víc sluší první varianta líčení :)

    OdpovědětVymazat
  16. Krásné líčení:) Peťo, měla bych na tebe jeden dotaz. Kdybys porovnala stín od Milani Bella champagne s Maybelline Color Tattoo v odstínu pink gold, myslíš, že se liší? Přemýšlím, že si Milani pořídím, ale nechtěla bych mít dva skoro totožné stíny:). Předem moc děkuju za odpověď. Adina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adino, děkuju moc. Nejsou stejné, Milani je opravdu šampaň, spíše béžová, CC je opravdu mnohem růžovější.

      Vymazat
  17. Pěkný večer, na rozjasňovač a makeup si dělám zálusk :-)) krásný článek díky.
    :-))

    OdpovědětVymazat
  18. Krásné ;) Cindy mám taky a naprosto ten rozjasňovač zbožňuju, používám ho téměř každý den :)

    OdpovědětVymazat
  19. Petruško, krásné, inspirativní jako vždy.

    OdpovědětVymazat
  20. Moc pěkné líčení, více se mi líbí to druhé :). A musím Ti pochválit nehty, máš je krásné
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  21. Smoke Balm se mi opravdu moc libi, skoda, ze ten nejsvetlejsi odstin neni matny.. Liceni WOW, ty rty, mazec!:))

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj jsi super chci abys moje maminka . Pa Štěpánka M

    OdpovědětVymazat
  23. Ahojky Peti, hezké líčení. Inspirovala jsi mě ke koupi rtěnky Jillian. V plánu mám objednat i tužku od Catrice. Mohla by jsi mi prosím doporučit ještě něco od téhle značky ať neobjednávám jneom kvůli tužce. Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj, kde prosím seženu kosmetiku Catrice? Zatím jsem na ni narazila jen na internetu. Díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, mají ji v drogerii Rossmann,ale ne ve všech, mrkni sem:
      http://www.rossmann.cz/vyhledani-prodejny/

      Vymazat
  25. Krasne liceni tak jako vzdy :) Peti nechystas nekdy udelat meet up v Brne? Vim, ze je to pro tebe dalka, a naprosto kdyby si žádný neplánovala:)

    OdpovědětVymazat
  26. Já osobně upřednostňuju decentnější líčení, a asi proto se mi nic z tohoto nelíbí.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!