✌ Byl jednou jeden život ✌ | Diagnostika z kapky krve - co jíst pro krásu a zdraví

by - 23 listopadu

Krásné nedělní odpoledne,

 
dnešní oddechové víkendové video bude na téma krása a zdraví. Byla jsem totiž pozvána na Diagnostiku zdravotního stavu z kapky krve, což mi přišlo jako velice zajímavá věc a tak jsem se rozhodla vzít vás s sebou prostřednictvím videa. Tato metoda je poměrně zajímavá, specialista vám přímo na monitoru ukáže, co vaše krev obsahuje, co se v ní děje a co je třeba ohledně vašeho zdravotního stavu zlepšit.
Děkuji specialistkám ze Světa zdraví za jejich péči, především paní Martině Snítilé - darkfield specialistovi a Lence Doušové - nutriční terapeutce.



* * * * * KLIK PRO POPIS PRODUKTŮ A DALŠÍ INFO :) * * * * * *
eshopy:
štětce Petralovelyhair a Sedona lace, kosmetika Sleek http://www.lovelyhair.cz/
clip in vlasy a štětce a kosmetika Sigma http://www.lovelyhair.eu/
P.O.BOX 212, Jindřichův Hradec 37701

You May Also Like

60 komentářů

  1. Moc hezké video a zajímavé téma :) Akorát se mi moc nezdá to s kolagenem. Učili jsme se, že molekula kolagenu je moc velká a neprojde přes buněčné membrány, tudíž jsou všechny doplňky stravy s ním blbost. Jediná funkční metoda je molekulu rozbít na menší části a ty pak injekčně aplikovat například do kolenního kloubu, ale to je finančně šíleně drahé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tohle mi vyprávěla kolegyně, která studovala molekulární biologii, když jsem si nakoupila na kolena tabletky s kolagenem. :-)
      Mouni

      Vymazat
    2. Taky jsem četla, že jíst tablety s kolagenem nemá smysl... Tak jak to je? :-)

      Vymazat
    3. Mně jeden doktor kdysi povídal, možná to bylo na přednášce, že právě tyhle tabletky s kolagenem nemá cenu jíst, protože se v žaludku stejně natráví a rozloží na jednotlivé stavební elementy, ze kterých si pak naše tělo vezme nebo nasyntetizuje, co je potřeba.... // A farmaceutické firmy mají opět ždibec do kasičky O:-)

      Vymazat
  2. Tak za tohle video moc děkuji. Konečně mám v jistých věcech jasno, hlavně ty oříšky. Taky jsem si myslela, že je potřeba sníst alespoň 200g za den, ale naštěstí mě ta hrst ořechů denně moc finančně nezrujnuje. Mě hlavně hrozně vadí že každý specialista doporučuje různé látky co by se měly jíst, ale v čem je najít už je někdy záhada. Chtěla bych se zeptat kolik takové vyšetření stojí? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Opravdu povedené video. Péťo, neplánuješ další účesové video? Něco do vichru nebo pod kulich? Moc by mě to potěšilo, už mi dochází nápady :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ucesy urcite budou, jeden by mel byt zrovna zitra :).

      Vymazat
  4. Raději se svěřím do péče lékařů, kterým nemusím za vyšetření platit x tisíc a kteří mi nebudou nabízet všelijaké "zaručené" tabletky, po kterých se mi vyčistí tělo. Na soukromá střediska tohoto typu mám svůj názor. Když už by mi něco bylo, tak bych šla raději k praktickému lékaři, než někam, kde ze mě vytahají peníze a konkrétní diagnózu a způsob léčby mi stejně nesdělí.

    OdpovědětVymazat
  5. Jaké mají dosažené vzdělání?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím tedy jak ta laborantka, ale ty "nutriční specialisté" mají pouze nějaký výživový kurz... :-( Lucka

      Vymazat
    2. Možná že stačí jen nějaký kurz, když je to takhle soukromě, ale obor Nutriční terapeut jako obor na vysoké škole u nás existuje. A dosáhnou tedy minimálně bakalářského titulu. Možná je i navazující, to už nevím, ale tohle je jisté, sama jsem na to tehdy chtěla jít :)

      Vymazat
  6. Pokud pní co vyhodnocuje kapku krve použije slovo "dehydrovaný", tak asi moc velká odbornice nebude:)

    OdpovědětVymazat
  7. Skvele video!

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Od kdy se šarlatánům vydělávajícím těžký prachy na pitomostech říká darkfield specialisti, proboha?
    Teda sorry, ale tohle video je naprostá snůška blábolů a naprosto nechutná praktika, jak tahat z lidí peníze.
    Chci znát svůj zdravotní stav? Seberu se, a dojdu si ke svému obvoďákovi, odběry hradí normálně pojišťovna a mají relevantní výsledky (počet krvinek, hladina hemoglobinu, hladiny jednotlivých iontů v těle...) a ne že mi někdo řekne ,,červený krvinky vám dělaj řetízky, takže pijte víc vody".
    Takže zaprvé - ta krev se bere ze žíly z nějakého důvodu. Když píchnu do prstu a jakoby tu kapku vymáčknu ven, okamžitě tam změním poměr krvinek a plazmy, protože pod tím tlakem, který vyvíjím, samozřejmě vytlačím větší část tekutiny než by se nacházela v plné krvi. Takové kapky se hodí například na hladinu glukózy, ale určitě ne na rozbor krevních elementů. To, že mám v krvi červený a bílý krvinky si můžu přečíst na Wiki, dokonce jsou tam obrázky těch červených kulatých buněk, na to nemusím někomu platit, aby mi to ukázal. A když budete mít na těch krvinkách defekt, třeba srpkovitou anémii, tak to rozhodně poznáte dřív, než se dostanete k nějakýmu takovýmu dárkfýld specialistovi :D
    Ale nejujetější mi přijde komentováních těch kvasinek v krvi. Krev by měla být fyziologicky sterilní, kvasinky se tam můžou dostat pouze pokud probíhá nějaká chronická systémová mykóza, a ta se diagnostikuje buď průkazem protilátek, nebo vypěstováním kolonie na hemokultuře - tohle opět probíhá v akreditovaných laboratořích. Říct, že kvasinky v krvi mívají lidé kteří jsou často unavení, to je teda diferenciální diagnostika jak vyšitá. Systémová chronická mykóza má celou škálu projevů. Nehledě na to, že z těch několika tvarově podivných fleků jednoznačně usoudit, že jde o kvasinky, to chce slušnou dávku pseudomedicínský drzosti.
    A takových blbin je tam celá řada.

    Jasně, Petra za to nemůže, protože nemá vzdělání v oboru a svým způsobem nemůže vědět, že jí někdo vykládá naprosté nesmysly. A proto bych byla za všechny medicínské obory nesmírně ráda, kdyby se blogerky do takovýchto témat vůbec nepouštěly, protože mají poměrně velkou sledovanost a počet čtenářů a vypouštění pomatených videí jako je tohle do světa vede jenom k tomu, že pacient přijde do klasické ordinace a přesvědčuje lékaře o tom, že tohle vyšetření viděl na netu, takže bude určitě vhodný. To je podobné téma, jako kdysi blogerky hromadně hodnotily elektrické zubní kartáčky a zubní hygienu obecně, taky jedna katastrofa vedle druhý.
    Holky, piště prosím o kosmetice a fashion, to vám skutečně jde a jste na tomto poli odborníky, ale nemystifikujte prosím (byť nevědomky) veřejnost informacemi jako jsou v tomto videu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto dokonalý komentář. Nešlo si nevšimnout, jaké bláboly v tomto videu zazněly. Bloggerky by se opravdu měly věnovat jen tomu, čemu skutečně rozumí.

      Vymazat
    2. No, jo, ale zase by bylo fer, kdyby jsi sem napsala - toto píše Mudr. ta a ta - protože komu pak má laik věřit, že..

      Takový to "jedna paní povídala" na videu nebo "jedna paní povídala" v komentáři nám je všem na nic..

      Vymazat
    3. Ahoj Péťo, bohužel musím souhlasit...:( Studuju 4.rokem medicínu, takže si troufám tvrdit, že něco málo o tomhle tématu už vím...To video je moc pěkný, jsi statečná, že jsi šla s vlastní kůží(krví) na trh a opět ses snažila lidem rozšířit obzory, ale jak psala slečna výše, závěry té "paní" rozhodně nejsou relevantní a opravdu doufám, že takhle nenaletí další ženy. Akorát vám to přinese trápení... protože když už nic jiného, tak plíseň v krvi zdravého člověka?...to opravdu ne.:(

      Julie S.

      Vymazat
    4. Diky za zajimave osvetleni, myslim, ze se pokusim zajistit, aby reagovala i prave darkfield specialistka, protoze me to samotnou zajima. Jak jste si jiste vsimli, prave z techto duvodu jsem se ve videu ptala jak moc je metoda relevantni, odpoved jste slyseli.

      Vymazat
    5. Anonym 23:39 presne tak, takhle clovek potom opravdu nevi cemu verit a ruku na srdce, nerikam, ze je to tento pripad, to vubec, ale take jsou tu anonymni experti, kteri musi byt pokazde v opozici jen proto, ze jsem to dala na blog ja a chodi se sem hadat

      Vymazat
    6. Peťo, hádat se tu nebudu, jsem chemik, nikoli doktor medicíny, ale nějaké znalosti z této oblasti také mám a myslím si své. Být tebou, zeptala bych se tvé praktické lékařky, co ona na to.
      Je to tvoje věc, ale můj osobní názor je se těmto videím vyhnout. Z jiného soudku: kvetu, když blogerky začnou rozebírat složení kosmetiky a začnou operovat "chemickou" kosmetikou, která je podle nich zlá, a přírodní - zaručeně vždy dobrá. Obecně bych měla být některýma holkama trochu pokory. Ne nadarmo se tyhle obory studují několik let, v případě medicíny následuje atestace. Pak přijde nějaký poturčenec a začne vykládat, o kolik důležitější jsou zkušenosti oproti vzdělání. Ale ruku na srdce, potřeba je obojí a to v daném pořadí - teoretické vzdělání, praxe. Tohle není obchod s teplou vodou, ale lidským zdravím.
      S kolagenem mají holky výše pravdu. Kdyby se dalo jej tak snadno vpašovat do kůže (stejně jako jiné vysokomolekulární látky), nejsme nejen vráskaté, ale i jinak zchátralé.
      Mám tvůj blog ráda, nechci být jedním s těch zlých kritiků, žel dnes tak asi vyzním. Mimochodem někdy by k rozumnému úsudku (netvrdím, že v případě tohoto videa, ale obecně) stačily znalosti ze střední školy. Dámy blogerky, zpytujte svědomí, jak jste zvládaly fyziku,chemii a biologii, než něco vypustíte. Ševče, drž se svého kopyta.

      Vymazat
    7. To ja naprosto souhlasim a proto jsem to tu i x krat psala, ze se do zadnych chemickych rozboru poustet nebudu, protoze dneska si kazdy neco vygoogli a hned siri paniku. Nicmene, ja prece tady vubec nic nedoporucuju ani netvrdim co je pravda, mne ta metoda jen prisla zajimava a tak jsem vas vzala s sebou, nic vic v tom neni. Se mi zda, ze nekteri v tom hledaji buhvico,ale ja prece nemuzu za to, co kdo ve videu rika. To tady placete na spatnem hrobe, proc tohle nenapisete primo jim?

      Vymazat
  9. tahle recenze me dost zaujala... rada bych neco takoveho zkusila :D

    Můj blog YOKO NGUYEN BLOG

    OdpovědětVymazat
  10. Ahojda Peti, tak tohle video mě poměrně pobavilo ;-) Už třetím rokem studuji medicínu a krevní rozbory řešíme neustále. To co ti ukazovala paní, jako ty "válečky", se jmenuje rouleaux jedná se o vcelku běžný jev v rámci srážení krve (mimochodem je na tom založená i sedimentace). Fibrinová vlákna jsou nepostradatelnou součástí srážení, což u kapky odebrané krve je vcelku očekávatelný jev, když se tam nepřidají žádné protisrážlivé látky. Označovat kvasinky či plísně na první pohled je jak píše Lady of Shallot poměrně drzost, navíc to vypadalo spíše jako krevní destičky, které jsou naprosto běžné a důležité... Rozhodně bych toto "vyšetření" nebrala na velkou váhu, spíše jako doporučení a hlavně se řídila zdravým rozumem. ;-) Co se týče nutriční terapeutky, tak slečna evidentně věděla o čem mluví a není ji moc co vytknout (až na výjimky). Jsem ráda, že jsi toto video uveřejnila, protože je spousta lidí, které to zajímá, ale v tom případě doporučuji spíše odbornou literaturu na toto téma, či se zeptat svého lékaře...... Podobných institucí je spoustu, bohužel, ale málokterá opravdu ví co a jak a nesnaží se pouze tahat z lidí peníze. ;-) Jinak správná strava a celkově zdravý životní styl je velice obsáhlé téma a trvá velice dlouho, než tomu člověk komplexně porozumí, proto silně nedoporučuji poradce, kteří si svuj byznys postaví na měsíčním kurzu a podobně... Jinak se mi tvoje videa moc líbí a pravidelně je sleduji, tak držím palečky, aby jsi měla pořád tolik optimismu a dobré nálady ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, dekuju moc za komentar, to jsem si prave rikala take, ze ta krev se prece postupem casu srazi na vzduchu ;). Na ten problem vyzivovych poradcu jsem narazila uz na facebooku, ze to dneska dela kazdy, kdo si udela kurz. Je to jako s vizazistikou, nehty, focenim....atd, asi je nejlepe dat na doporuceni nekoho znameho, kdo ma vyzkouseno.

      Vymazat
    2. Ahoj Peti, já tedy trochu odbočím od tématu, ale když už tady zmiňuješ tu vizážistiku. Pokud se nemýlím, tak žádná škola zaměřená na vizážistiku u nás není, ne? Vše to je formou kurzů. Jen se liší, že někteří mají akreditace od ministerstva školství. Jako je u nás vlásenkářka s maskérkou, ale to je zase úzce zaměřené na divadlo a pak samozřejmě kosmetička, ale ty tam maj opravdu jen úplný základ. Na fotografii u nás škola je. I vysoká a ohledně nehtů tedy netuším. Ale pokud by se někdo chtěl vizážistice věnovat, tak mu zbývá asi jen kurz, případně může jít k nějaké vizážistce na vzdělání, ale to u nás nikdo dělat nechce. Nebo je i jiná možnost? Díky Terka

      Vymazat
    3. Dobrý komentář, děkuju, anonymní, lépe bych se nevyjádřila. Petro, jsi skvělá blogerka, ale tentokrát bych tu kritiku nebrala jako snahu za každou cenu rýpat a ublížit. chápu, že nejsi z oboru, ale kdo do toho trochu vidí, asi by hnal tyhle lidi potěhem. Je to kšeft na základě lidské nevědomosti. Každému člověku doporučuji si něco nastudovat z učebnic a skript. Pozor na populárně naučné články v ženských časopisech, výplody na různých blozích (nemyslím teď Peťu) apod. Pokud někomu chybí vzdělání v dané oblasti, může se snadno stát objetí nějaké pohádky.

      Vymazat
    4. Terko, ja mam ten dojem, ze na vizazistiku opravdu neni zadna skola, jak pises, myslim, ze muzes jit na kosmeticku a vizazistika se tam uci take,ale na jake je to kde urovni, to opravdu netusim. Podle me se clovek nauci vic z youtube :D.

      Vymazat
  11. Plně souhlasím s devátým komentářem od Lady of Shallot.
    Tohle opravdu není úplně vhodná metoda, dle které zjistím, jak na tom jsem a co mám jíst. Když mám problém s výživou, tak zajdu za odborníkem, tedy lékařem, nebo nejlépe nutriční terapeutkou - ale vzdělanou, tedy tou, co má na nutriční terapii diplom z VŠ. Takové ty pseudo poradci pro výživu a nutriční terapeuti s kurzem (á la NaturHouse, Herbalife a podobné pochybné poradny) to není nejvhodnější volba. :/

    Péti, mohla bych se zeptat, jaké má vzdělání nutriční terapeutka z tvého videa?

    Děkuji. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty nutricni terapeutky byly obe myslim DiS ;), mely vzdelani v oboru. Jo, Naturhouse tam chodila znama a byla spookojena, hodne pod jejich dohledem zhubla a doplnky si nekupovala zadne.

      Vymazat
    2. U Naturhousu se o Vás nemohou starat bez doplňků, protože musí také z něčeho žít. Sama jsem tam chodila a stálo mě to čtyři tisíce za měsíc. Pak už jsem na to neměla.

      Vymazat
    3. Velmi děkuji za odpověď. A ještě přidám komentář ke komentáři výše přede mnou, tedy s těmi kurzy, kdy se rozhodně nedá srovnávat například právě vizážistický kurz s kurzem výživového poradce, tedy zejména z toho důvodu, že pokud vizážistka někoho blbě namaluje, tak to člověku nebude maximálně slušet (pokud bych nechtěla rýpat do možného rizika nedodržení hygieny), pokud ale nutriční terapeutka (s pouhým kurzem) člověku špatně poradí, tak to může nést velmi negativní následky. Ale to jen tak na okraj, vzhledem k tomu, že se nutriční terapii věnuji na VŠ již několikátým rokem a do této problematiky už trochu vidím.

      Jinak, Péti, tvoje videa mě baví a ráda na ně koukám. :) Nechci být zbytečný rýpal. ;)

      Vymazat
    4. Znama byla na materske a doplnky nechtela a i jim to rekla, ze na ne nema a chodila tam asi rok a byla spokojena,ale je to asi individualni. Prave mi to doporucovala, abych se dosla poradit ohledne pribirani a ja jsem teda spokojena nebyla vubec, byla jsem tam jednou. Kazdopadne nechapu, ze se nekdo do tech doplnku necha natlacit, to podle me byznys je, ja bych si to nekoupila. Ale treba to vysetreni krve a doporuceni ohledne stravy mi prijde dobre.

      Vymazat
    5. Yellow to mas pravdu,ale ja bych to celkove nebrala na lehkou vahu, ona i ta spatna vizazistka nebo manikerka muze pekne ublizit a zpusobit problemy. Ja to vubec neberu jako rypani, mne to jen prislo zajimave tema a tak jsem vzala kameru s sebou,ale rada se dozvim vic, takzebudu rada za dalsi komentare k tematu :).

      Vymazat
    6. Však pochopitelně, jak říkáš, špatná vizážistka a nehtařka to je taky zlo. :) Nicméně s tou výživou, je dost škoda, že ve všeobecném povědomí vůbec není známo, že se nutriční terapie studuje na vysoké škole a tedy lidé ani nevědí, že mohou jít pro radu za "nutrií", která na to má papír z VŠ a musí mít přehled a rozumět tomu. Je těžké najít si v tom množství informací ty správné informace a hlavně se naučit kriticky myslet.. :-/ Ale to už ani skoro není k tématu.
      Děkuji za diskuzi. :)

      Vymazat
  12. Za informace typu, že bych měla jíst více ovoce a zeleniny a hodně pít zaplatím jistě nemalé peníze a navíc si odnesu drahé výživové doplnky. Peníze raději investuji do zdravého jídla a na vyšetření krve chodím pravidelně k praktickému lékaři.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad te nemuze nikdo nutit si kupovat doplnky, ne :D! Na krevni rozbor k lekari je to samozrejme nejlepsi, ale treba ja mam takovou zkusenost, ze kdybych za nim prisla s tim, ze chci jen tak vzit krev, tak me posle nekam.

      Vymazat
    2. Máš pravdu, že lékaři nebývají ochotní k odběrům jen tak z plezíru, ale pak buď změnit lékaře, nebo říct proč to chci a že mám nějaké potíže a trvat na tom, nebo jako poslední štace si zjistit kolik by to stálo a zaplatit si to raději u lékaře než šarlatána. Dis je titul netitul. Z jakého oboru a co ten obor obnáší. Dis a bc. má dnes kdejaké individuum. Já tvoje video beru jako možnost, dala jsi nám náhled. Že s tímto rozborem nesouhlasím není negace vůči tobě. Myslím, že je zajímavé to ukázat. Jako korektní bych brala, kdyby se tu objevilo druhé video s vyjádřením praktického lékaře k tomuto. Pohled z obou stran. Jako je to trochu tenký led, obdivuju, že si na tohle troufáš. Ač mám k tématu adekvátnější vzdělání, nikdy bych se do toho na blogu nepustila.

      Vymazat
    3. Petro, ale ze mate spatneho lekare vy neznamena, ze obecne jsou lekari spatni a nefundovani. Na preventivni prohlidku mate narok jednou za dva roky. Pokud si ji neumite prosadit, tak bud zapracujte na sobe, nebo zmente lekare. Lekar je tam pro vas, ne vy pro nej. Osobne bych lekare, co me posle nekam, kdyz zadam ompreventivni prohlidku, na kterou mam narok, nahlasila CLK.

      Vymazat
    4. To by urcite zajimave bylo, ja jsem i cetla nazor lekaru na netu na tuto metodu, nekdo byl zasadne proti, nekdo naopak. Takze jako laik se v tom tezko vyznam kdo mluvi pravdu.
      Jinak jsem nerekla, ze mam spatneho lekare,ale ty odbery proste delat nechteji, to neni jen ma zkusenost. Ono ochotneho lekare aby clovek pohledal a ten ma vetsinou plno, takze to neni zase tak jednoduche rict tak si zmen lekare ;).

      Vymazat
    5. Petro, tak si to u lekare prosadte. Myslim, ze reseni. - tak pujdu k sarlatanovi - neni dobre.

      Vymazat
  13. :-D tak opravdu jsem se nasmála u tohoto videa. Naprostý souhlas s Lady of Shallot. Také jsem měla víc biologie než jen na základní škole a toto je opravdu nehorázný tahání peněz od lidí. Prosím taková videa opravdu ne. Snůška nesmyslů a oblbování lidí.

    OdpovědětVymazat
  14. Zdravým selským rozumem lze snadno rozeznat že komentáře Lady of Shallot a Lenky Hlavaté jsou skutečně odborné - na rozdíl od "Světa zdraví"..
    Osobně chodím na preventívní prohlídky k pratické lékařce každé dva roky, což hradí pojišťovna. Mimojiné zahrnuje laboratorní krevní rozbor. Každému to doporučuji.

    OdpovědětVymazat
  15. Já jsem se také zúčastnila tohoto rozboru krve, ale musím říct, že ještě než jsem na to šla, tak jsem byla u svého praktického lékaře, kterého jsem se ptala, zda mi takový rozbor krve nemůže udělat on a on mi řekl, že bych musela mít nějaký zdravotní důvod, proč takový rozbor chci a že mi jen tak odebírat krev nebude, že si k němu nemohu takhle jen tak nakráčet a vymyslet si, že chci podrobnou analýzu krve, že by to pojišťovnu stálo také hodně peněz. Nárok na to mám prý jednou za rok v rámci preventivní prohlídky. Takže jsem si u něj také nechala odebrat krev, protože jsem naštěstí využila té ,,každoroční příležitosti" a výsledek byl takový, že mi asi za dva dny přišla sms, abych se dostavila kvůli výsledkům krve, že se jim tam něco nezdá. Dostavila jsem se a bylo mi řečeno, že bych měla doplnit stravu o více potravin bohatých na železo..toť vše. 3 minutová záležitost. Nic jiného mi neřekl, ignorace prostě. Tak jsem si tedy nechala udělat diagnostiku krve právě od SZ, kde mi vše vysvětlili a podrobně se mnou vše probrali. Jak správně dostat železo do těla, čeho mám nadbytek, jaké potraviny zařadit do jídelníčku atd.
    Jsem laik a mám pouze všeobecné informace k tomu, jak se má člověk správně stravovat, asi je každému jasné, že když sní tunu sladkého denně a zapije to colou, tak asi nebude mít nikdy správnou životosprávu, a to bez ohledu na to, zda je hubený či tlustý. Ale já mám například alergii převážně na tropické ovoce a na jablka - otéká mi z toho jazyk, a i přesto mi můj praktický lékař doporučil, abych jedla více ovoce a když jsem mu řekla, že v kartě už dlouhá léta mám napsáno, že na takové ovoce trpím alergií, tak řekl jen ,aha" a že to tedy musím vyvážit něčím jiným. Ale čím - to už mi neřekl. Mně přijde, že lékaři doporučí jen snižovat cholesterol, více pít, zařadit do jídelníčku více ovoce a zeleniny - hm, díky, to vím sama.
    Takže ano, jsem ráda, že jsem šla na tu konzultaci ohledně diagnostiky krve, žádné doplňky stravy mi nenabízeli a ani nic tomu podobného. Sice jsem si za to musela zaplatit, ale dostalo se mi odpovědi a skoro hodinové konzultace, co mé tělo potřebuje a řešil to se mnou vzdělaný člověk, né někdo s kurzem. U lékaře máte biochemii JEDNOU za rok zadarmo, ale neřekne vám nic ohledně toho, jak se správně stravovat, např. že ovoce večer není úplně vhodné jíst apod..spousta lidí si myslí, že ovoce je navečer to pravé, ale není to tak..

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj Peti.
    Ráda bych zmínila, že je opravdu na místě se vždy konkrétního "terapeuta" zeptat kde a co studoval, už to tady naštěstí někdo zmínil. I mě naprosto vytáčí "odborníci z kurzů."...
    A stejně tak, jako mi moc nejde do hlavy, jak zrovna TY můžeš být tak překyselená... mám spíš dojem, že kyselost je blábol (a stejného názoru je i jedna z hlavních nutričních terapeutek (Tamara Starnovská).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak.
      A to překyselení je vážně blábol. V krvi se pH pohybuje v hodnotách 7,36 - 7,42 a každý výkyv je specialním pufračním systémem přísně regulován a popřípadě hozen zpět do normy. Tedy, pokud by regulace selhala a pH krve se pohnulo na škále nahorů nebo dolů, tak to je celkem závažný klinický stav a na to potraviny opravdu nepomohou.

      Vymazat
    2. prekyslenie nie je žiadny "blábol" - jedine ak prekyslenie krvi, pretože je pravda, že krv musí byť mierne zásaditá a organizmus robí všetko, aby ju takou udržal, inak by došlo k celkovej otrave. ak však konzumujeme prevažne mŕtvu civilizačnú stravu, pridlho tepelne a chemicky upravovanú, výsledným metabolickým produktom takejto stravy sú práve škodlivé kyseliny, ktoré však nesmú zakysliť krv a preto sa ich telo snaží zbavovať rôznym spôsobom - predovšetkým ich neutralizáciou pomocou vlastných zásob minerálnych zásaditých látok (takto potom prichádzame o vlasy, zuby, nechty a mäknú nám kosti), alebo, ak už tých zásob minerálov telo nemá dosť, potom ukladá škodlivé kyseliny v rôznych orgánoch, ktoré sa následne poškodzujú a tak dochádza k vzniku rôznych chronických aj degeneratívnych ochorení (hlavne kožných a kĺbových). krv pritom môže zostávať stále mierne zásaditá, napriek tomu je organizmus prekyslený a odstránenie tohto stavu je možné jedine zmenou stravy na takú, ktorej výsledný metabolický produkt je zásaditý, a nie kyslý. to, ako dokáže organizmus jednotlivé zložky potravy spracovať, je pomerne individuálne, napriek tomu je však niekoľko všeobecných zásad, ktoré platia pre každého, ako napr. že asi najviac kyselinotvornou potravinou (či skôr jedom) je rafinovaný cukor, naopak, jednou z najviac zásadotvorných je napr citrón.

      Vymazat
    3. Takže tělo kyseliny neutralizuje v žaludku? nebo kde? když se tedy nedostanou do krve. A pokud tedy ukládá kyseliny do orgánů.. tak jakou cestou je tam dopraví, když jediná cesta v těle je krví..
      Neber to prosím, anonyme jako rýpání... ráda bych si o tom klidně popovídala - můžu ti dát maila, abychom tu nespamovali Peti blog.

      Vymazat
    4. škodlivé kyseliny sa neutralizujú v pečeni = játra. v nej, aj v iných orgánoch by sa mali nachádzať obrovské zásoby minerálnych látok, ktoré nám majú vystačiť celý život (tieto zásoby získavame z tela matky počas prenatálneho vývoja). žiaľ, väčšina z nás ich minie oveľa rýchlejšie a potom je telo nútené brať si minerály z vlastných tkanív, ako som spomínala (vlasy, nechty, zuby, kosti). za normálnych okolností játra zneutralizujú toxické kyseliny, tie sa zlúčia so žlčou a vznikne stolica, ktorá normálne odchádza cez črevá; vo vode rozpustné toxíny môžu odchádzať močom, to už ale nie je ideálne riešenie, pretože ľadviny nie sú na to stavané a poškodzuje ich to. ak nastane tzv. havarijný stav = priveľa toxických látok sa nahromadí naraz, napr. po nejakej párty - vtedy môže nastať rýchle náhradné vylučovanie, ktoré prebieha napr. cez sliznice horných alebo dolných dýchacích ciest (rýma, kašel), ktoré sa však týmto poškodzujú, pretože toxíny nimi vylučované nie sú zneutralizované, takže leptajú sliznice dýchacích ciest a na nich potom parazitujú baktérie a vírusy (až druhotne). tento stav často sprevádza horúčka, ktorá má za cieľ toxíny spáliť. takéto rýchle náhradné vylučovanie sa deje najmä u detí, ktorých organizmus je ešte dosť silný a vládze sa takto brániť (užívanie liekov v takom prípade nemá žiadny význam a veci len zbytočne komplikuje). starší organizmus už toxíny skôr ukladá v tkanivách - a máš pravdu, tam sa musia prepraviť krvou, ale to zrejme trvá len krátko, takže sa to asi nedá z vyšetrení ani zistiť. ok, to je tak v kocke všetko, kľudne napíš mail, ak máš záujem. pekný deň :)

      Vymazat
  17. jedna vec sú takíto ťahači peňazí využívajúci ľudskú nevedomosť, strach a hlavne neochotu lekárov, a druhá vec je fakt, že aj tí lekári vedia len to, čo im dovolia vedieť, aby sa z nich stali úspešní díleri farmaceutického priemyslu. stojí za povšimnutie, že až 70% všetkých výskumov v oblasti medicíny financujú farmaceutické firmy - prečo? aby sa verejnosť prostredníctvom svojich lekárov nikdy nedozvedela, že choroby sa v skutočnosti dajú liečiť bez všetkých tých zbytočných tabletiek, vakcín a operácií, ktoré slúžia na jediné - a to obohacovanie druhého najväčšieho priemyselného odvetvia na svete, hneď po zbrojárskom priemysle. je len veľmi málo skutočne poctivých lekárov, ktorých primárnym záujmom je liečiť a nie brať provízie od zástupcov farmaceutických firiem. jedným z nich bol americký lekár Dr Henry Bieler, ktorý robil vlastné výskumy a počas svojej vyše 50-ročnej praxe vyliečil prakticky všetky akútne, infekčné aj degeneratívne choroby - bez jedinej tabletky, iba stravou. o ňom sa však študenti medicíny na svojich prednáškach nikdy nedozvedia ;)

    OdpovědětVymazat
  18. Jako první věc mě šokovalo, že odběr krve byl proveden z bříška UKAZOVÁČKU ŘÍDÍCÍ ruky! Cílem je přece, aby odběr pacienta (v tomto případě klienta) co nejméně bolel (takže se bere z prsteníku či prostředníku neřídící ruky)!! Další trestuhodné bláboly se shlukováním krevních buněk (což se mimo krevní řečiště děje samozřejmě přirozeně!) a o kvasinkách nebudu rozebírat, to už je výše uvedeno několikrát. Je obdivuhodné, že taková "odbornice" má odvahu radit druhým a s klidem vystoupit na kameru!

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj Peťo, je fajn, že se pouštíš do takových témat jako je tohle, ale dle mého názoru si si nevybrala moc dobrou společnost... Zrovna svět zdraví nepatří mezi velké odborníky... :-( Je to samozřejmě jen můj názor, ale mám zkušenost s nimi i s jinými podobnými společnostmi a hodně mě zklamali. Mám podobnou informaci i od dost svých známých. Každý měl jiný problém, jinak se stravoval a všem doporučili to stejné. Nejíst pečivo, sladké, vyvarovat se sacharidům, alkoholu, zařadit do jídelníčku zeleninu, kysané mléčné výrobky a ořechy a semena.... A koukám, že ty to máš úplně stejné.... Takže pokud by někoho zajímal můj názor, tak Svět zdraví rozhodně není firma, která by pomohla lidem, kteří chtějí zhubnout, nebo vylepšit či změnit stravovací návyky... Ale jinak jak říkám, je fajn, že zařazuješ i takováhle témata ;-) Lucka

    OdpovědětVymazat
  20. Češi jsou zvláštní národ! Podle reakcí na blogu tu máme mraky odborníků na výživu. Moře odbornic na vizážistiku, které ti kecají do každého makeupu, který uděláš. Mraky stylistek, které Ti radí jak se máš oblékat. A nespočet zodpovědných matek. Ale když se koukneš kolem sebe, tak vidíš nenalíčené obézní škatule ve vytahané mikině s nevychovaným dítětem... A tak si říkám, kde všechny ty odbornice v reálném světě jsou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těch žen na úrovni, které jsou krásné a vzdělané je mnohonásobně více, než obézních škatulí ve vytahaných mikinách. Jenomže Češi si raději všimnou právě té neupravené šmudly a pak z toho dělají tak debilní závěry, jako ty.

      Vymazat
  21. Manželovi dělala rozbor krve na požání obvodačka před měsícem a ZDARMA!tohle je vytahování peněz z lidí

    OdpovědětVymazat
  22. Super téma Peti, jsem ráda, že jsem zase o něco chytřejší a že jsem se dozvěděla co potřebuji. Moc ti za toto video děkuji :)

    Victoria´s Secret - Vánoční Giveaway

    OdpovědětVymazat
  23. Petro, myslím, že Tvoje snaha dotknout se co nejvíc oblastí je obdivuhodná. Od kosmetiky přes módu a cvičení až po výživu... A to jsem ještě určitě něco vynechala. Máš evidentně obchodnického ducha a jsi dříč, ale oceňovala bych důkladnější filtr - ne kvůli sobě, ale kvůli té mase lidí, která Tvůj blog sleduje a bere ho jako jakýsi návod. Neporozuměla jsem tomu, proč prostor dostala dark field a nutriční specialistka, když lze oslovit důvěryhodnější kapacity. Mohu se zeptat, odkud přišel nápad vyzpovídat ony dvě dámy? Z Tvojí strany nebo z jejich?
    ČR má zdravotnický systém na pořád ještě dobré úrovni (přístup zdrav. personálu k pacientům teď pominu) ve srovnání s jinými evropskými zeměmi, proč tedy dávat prostor pofiderním specialistům? Vysvětlení vidím jedině v tom, že lékaři neumějí dodat alternativy postupů, které ve většině případů fungují, takže se rojí různí specialisté, kteří zase vědí něco o alternativách, ale chybí jim odborné znalosti.
    Nicméně: je video z Tvé strany obchodní tah nebo "jen" nedostatek schopnosti dohledat si informace (kolagen, doplňky stravy, sacharidy, ovoce/zelenina), takže tyhle jednoduché principy musí vysvětlit "specialista"? Mně by mnohem zajímavější přišlo video "dark field a nutriční specialisté vs. lékaři".

    OdpovědětVymazat
  24. Ačkoliv jsem tvá věrná fanynka a mám moc ráda tvé články a videa, musím se přiznat, že některá vynechám, případně po pár minutách vypnu. Jedná se právě o ty, kde už to pro mne tvrdá reklama. Vím, že jako TOP blogerka se reklamě nemůžeš vyhnout, protože bez ní to prostě nejde, protože chceš nabízet neustále nové produkty, aby se tvé čtenářky mohly inspirovat. To chápu a beru to jako nutné zlo v blogerkém světě. Ale pak jsou některé články či videa (vybavuji si zrovna asi Philips), kde to je pro mne prostě přes tu snesitelnou hranici a na video se nedívám, článek nečtu. Celý blogerský svět je jedna skrytá reklama za druhou, to víme. Bohužel ne všichni. Nejvíce jsou ohroženy mladé slečny a méně vzdělané vrstvy lidí. Pro ty je to dokonalá masáž, jak na dané produkty či služby naletět.
    Je fajn, že chceš profesně růst, ale je potřeba opravdu obezřetně filtrovat, co ještě ano, a co už ne. Nejlepší je, když vycházíš ze svých zkušeností, zážitků, je to osobité, má to půvab, kouzlo a hlavně je to upřímné. To je asi to hlavní, co dává tvému blogu to správné kouzlo. Tobě se možná zdá, že musíš přicházet neustále s různými tématy, že už některá jsou vyčerpána a zdají se ti ohraná. Ano, to tak může být, ale také nemusí. Přitažlivost blogu nelze podle mne zesílit tímto videem, protože pro určitou část čtenářek, tu vzdělanější, to není ničím přínosné. Někomu se to sice líbí, ale je jasné, že každá věc si vždy najde svého obdivovatele.
    Ty jsi nejlepší v kosmetice (líčení a vlasy), takže by bylo asi nejlepší stavět na tom. To nechci radit, jen konstatuji svůj pocit. Třeba líčení různých typů žen, různého věku, pro různé příležitosti. To je v podstatě nevyčerpatelné téma, ačkoliv jsi natočila takových videí už spousty. Ale asi jich stále není dost. V tom vidím nejsilnější stránku jak se realizovat.
    I když. Hlavně dělej, co tě baví a máš z toho dobrý pocit. To je to nejdůležitější. Tohle je takový subjektivní pocit, aby jsi věděla, co si o tom tvoje čtenářky myslí, jak to vidí. To není nic o tom, že něco děláš špatně. To ne. Jen to vnímáme z druhé strany třeba jinak než to vnímáš ty před a při realizaci.

    Protože - "ať chceme nebo ne, všechno má svůj čas".

    I přes ty mlhavé a pochmurné dny bez sluníčka přeji hezké dny a malé i velké radosti ze života. A moc zdravím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s Gabrielou, správně narazila na vzdělanější část čtenářek a divaček videí, zkrátka na ty přemýšlivější než jen přijímající každý, byť i podivný či kontroverzní módní výstřelek v kosmetice, módě, v oblasti zdraví atd. Petřin blog nečtou jen zdravotní sestřičky či studentky medicíny, ale i ženy vzdělané v oblasti oděvnictví, které mají přehled v oděvních materiálech, vyznají se, jak má vypadat kvalitní ušití (nebo to dokonce, světe div se, i umějí) apod. Takže ty zase mohou (a zcela správně) poukazovat na nedostatky v téhle oblasti. Zrovna tak to nemusí úplně uspokojovat náročnější uživatelky kosmetiky (ať už třeba používají tzv. vysokou kosmetiku, nebo si naopak vybírají výhradně značky certifikované jako přírodní).
      Petřin blog považuji za nejen skrytou, ale i velmi otevřenou reklamu, protože když například dostává od kosmetických značek zdarma výrobky, vlastně to tak úplně zadarmo není: Petra je ukáže, nalíčí se s nimi a přesně to je reklama. Už jsou tu minimálně stovky dalších potenciálních zákaznic. Stejně to vidím u zcela otevřené propagace všelijakých e-shopů s oblečením. Blogosféra zejména v oboru kosmetiky a oblékání se tomu vyhnout prostě nemůže.

      Vymazat
  25. Děkuji všem za komentáře k tématu, některé jsou velmi zajímavé. Doufala jsem, že tato metoda bude pro vás zajímavá a že vás to bude bavit, pokud tento typ videí na blogu nechcete, nic proti tomu nemám, je to pro mne zpětná vazba kam příště ne Pokusila jsem se zajistit vyjádření paní doktorky k tomuto tématu a metodě, tak ho případně přidám. Vzhledem k tomu, že zde v diskuzi se to hemží lidmi z oboru, budu moc ráda, pokud vystoupíte z anonymního davu a pokud mi třeba na email zašlete vaše stanovisko k metodě pod svým pravým jménem včetně kvalifikace, moc ráda zde váš názor uveřejním v článku, myslím, že je to velmi zajímavé pro všechny. Jak zde totiž někdo trefně uvedl, pod anonymem může každý napsat, že je doktorka, medik, výživový poradce. Tím to rozhodně nechci zpochybňovat, jen z hlediska důvěryhodnosti článku, pokud bych to měla přidat do článku vyjádření "anonym" jaksi nestačí :). Děkuji všem!

    OdpovědětVymazat
  26. Po odvysílání videa se zde vyrojilo několik negativních komentářů na samotnou metodu včetně Petry, která vyšetření za účelem předaní zajímavé zkušenost realizovala. Dovolte mi zaslat oficiální stanovisko Světa zdraví, které toto vyšetření zařadilo mezi své služby na základě několikaměsíčních zkušeností:

    Než jsme vyšetření Mikroskopického vyšetření krve zařadili do našich služeb proběhl několikaměsíční testovací provoz. Při něm jsme sledovali výsledky našich klientů při prvním vyšetření a následně po dvou měsících dodržování našich doporučení, kdy jsme zaznamenali výborné výsledky jako vymizení projevů lupénky, mykóz apod. Zařazení této metody do našich služeb tedy předcházela několikaměsíční zkušební fáze. Uvědomujeme si a v žádném případě nezpochybňujeme fakt, že mnoho lékařů v České republice tuto metodu neuznává stejně jako alternativní metody typu homeopatie nebo čínské medicíny. U mikroskopického vyšetření krve, které je jako doprovodná metoda těch lékařských hojně využívaná například v Německu nebo Švýcarsku, ani my netvrdíme, že vyšetření nahrazuje vyšetření klasické biochemické, jelikož jeho podstata je založena na jiných principech a s nimi spojených výhodách především otázce vizualizační a motivační. Věříme, že každý má právo své svobodné volby na výběr metod spojených se svým vlastním zdravím, které uzná za nejvhodnější pro sebe samotného.


    David Kroužel

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!