Jak na oční linky - pro začátečníky - video

by - 24 února

Příjemný pátek,

doufám, že už se těšíte na víkend na příjemné slibované teploty kolem 10st. :), já jo. Dnes mám pro vás video, o které mě také hodně z vás žádalo. Snažila jsem se tedy co nejlépe ukázat, jak vrchní oční linky kreslím a čím kreslím, já. Rozhodně to není žádný obecně platný návod, je to jen můj způsob a myslím, že žádný obecný návod ani neexistuje, záleží jen na výsledku a na tom, co vám nejvíce vyhovuje.

A již tradičně, opět se video nevloží, takže odkazuji přímo na youtube: ZDE .

You May Also Like

56 komentářů

  1. Bezva video :) Obdivuju tě, že si zvládneš linky namalovat s otevřeným okem :D Jinak je to fakt o cviku a zkoušení, já třeba dělám linky úplně opačně - začínám u vnějšího koutku a končím ve vnitřním - tím mám v tom vnitřním linku nejtenčí a nepůsobí to tak tvrdě :)
    A ještě jeden tip - do nedávna jsem používala jen tekuté linky nebo tužky, ale pořídila jsem si od Essence Smoky eyes set, kde je stín a linky, a nedám na něj dopustit. I s tím miništětečkem se pracuje moc dobře, dělají krásnou linku a vydrží celý den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky mam tyhle gelove ocni linky od essence , no je to moc tuhy a spatne se to aplikuje. neumis mi poradit co s tim mam udelat? jestli zredit s vodou nebo necim jinym?
      dekuji
      martina

      Vymazat
  2. Ahoj. Chtěla bych se zeptat jak si dělala to video péče o nehty ten gel s vápníkem od forseasons si koupila normálně v lékarně? Mám v plánu si ho koupit ale nevím kde :D děkuji :) Krásná videa :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli můžu odpovědět za Péťu, tak určitě seženeš v každé lékárně asi za padesát korun :)

      Vymazat
    2. ahoj, odpoved je v tom videu :), dá se koupit v lékárně, na netu nebo v takových těch zapadlých drogerkách, odkud ho mám i já :)

      Vymazat
  3. Tohle video mi moc pomoholo, většinou používám na horní víčko tužku a právě jsem se chystala objednat si linky s ELFu, ale asi raději zavítám do nějaké drogerie s Essence:)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Obdivuju kumšt, ale linky jsou trošičku křivé :-).

    OdpovědětVymazat
  5. Super video! :) Chtěla bych se zeptat, nemáte někdo zkušenosti s bělením zubů? Péťa mé krásné bílé zuby a chtěla bych je mít také bělejší, ale potřebovala bych nejlepší a hlavně nejšetrnější způsob vůči zubům :) Máte zkušenosti i s nějakým přípravky s drogerií?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zkus jedlou sodu. návody najdeš na netu.

      Vymazat
    2. Děkuji moc za typ ;)

      Vymazat
    3. v drogerii ani ne,ale mrkni na článek tady na blogu, jmenuje se bělení zubů ;)

      Vymazat
  6. super díky za video, právě v posledních dnech je zkouším! zatím mám jen tu fixu od she ale chci si pořídit ty gelovky.

    OdpovědětVymazat
  7. Já si koupila gelové oční linky od essence minulý týden a jsem z nich naprosto nadšená a ten jejich štěteček je taky suprovej. Konečně mám krásný, rovný a výrazný linky. Od té doby už jinak linky nedělám :o)

    OdpovědětVymazat
  8. video idem ešte len pozrieť tak sa teším, ja som totiž linkový nováčik. kúpila som si od essence aj linky aj štetec, už som aj prišla na to ako ich krásne jemne odmalovať (klasická modrá nivea) ale neviem ako mám ten štetec čistiť. pretože ked tam ta farba zaschne je to malovanie o ničom... neviete poradiť?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám odličovač garnier sensitive 2v1 a s tím mi jdou linky krásně odlíčit a používám ho i na čištění štětečku. Naleju trošku na vatový tampón, tím otřu štěteček a pak ho pořádně propláchnu pod vlažnou vodou. Akorát si nejsem jistá jak dlouho takovou péči vydrží :D

      Vymazat
    2. ja som jednu dobu utierala do utierok na detskú prdelku babylove a štetec bol potom taký rozstrapkaný že išiel do štetcového neba. teraz som kúpila další tak uvidím.
      a ešte pozorujem že sa linky špinia od tieňov. ked malujem oči blyskavými tienmi a potom robím linku tak sa mi to zašpiní. už som v polovici škatulky a neviem ako dlho vydržia...

      Vymazat
    3. Ja pouzivam od Elfu cistic na stetce (ne sampon, ten maji taky). Ihned po namalovani linek nastrikas cistic (lahvicka ma sprejovy aplikator) na ubrousek, stetec ocistis a nezustava ani mastnej nebo cokoliv, za chvilku je suchej:) Jo a stoji to necelejch 90 Kč a objem je 250 ml, coz si myslim ze je super.

      Vymazat
    4. http://freshlili.blogspot.com/2012/02/jak-proc-cistit-make-upove-stetce.html Tady na to mate celej clanek:)

      Vymazat
    5. To co je v tom clanku vi i naprostej bambus!

      Vymazat
    6. holky, já zrovna konkrétně tento štěteček peru normálně jen tekutým mýdlem po každém použití, protože jakmile na něm gelové linky zaschnou, tak je tvrdý a nedá se s ním kreslit, desinfikuji sporadicky, po každém mytí to úplně nedělám.....nebo stačí otřít do vlhčeného ubrousku :)

      Vymazat
  9. Tak jdu zkoušet, ověřila jsem si, že všechno vim, všechno znám, věci na to mám správný, ale stejně to nikdy nemám tak pěkný :) Takže potřebuju cvičit! :))

    OdpovědětVymazat
  10. Já kreslím tekutýma, a vetšinou si tím omatlám celý řasy, a nakonec jsem celá černá :). Video je super, možná mi to s těma gelovýma půjde líp (a možná taky ne :D)

    OdpovědětVymazat
  11. No konečně, super :) o tohle video jsem také psala a moc jsem se na něj těšíla, děkuju moc! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není za co, jsem ráda, snažím se vyhovět rychle, ale někdy na to prostě nemám hned čas :)....

      Vymazat
  12. já musím mít vždycky zavřené oko, protože jinak bych to měla na řasách všude...jedno oko mám vždy krásně nakresléné adruhé to je hruza:-D jana

    OdpovědětVymazat
  13. Hurá, přesně toto jsem chtěla. Linky mi nikdy nešly! :D

    OdpovědětVymazat
  14. Jé, trak to je super, jak video, tak celý post. Dlouho jsem na nějaké takovéto české video čekala. Takže díky Peti, zase jsi nezklamala! :)

    www.teensmajdicka.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Jéé, ty jsi šikulka, to já musím ještě hodně trénovat, aby to vypadalo nějak normálně :D

    OdpovědětVymazat
  16. Nádherné video!! Mě vyhovují tekuté linky, tužkou linku nikdy nenakreslím a gelovými linkami nakreslím něco, co se lince podobá, ale je strašně tlustá :), ale to je jedno, každému vyhovuje něco jiného. Spíš bych se tě chtěla zeptat: Mám tekuté linky od Oriflame, s tím štětečkem, které mi postupně dochází a chtěla bych vyzkoušet nějaké jiné, ale v drogerkách jsem viděla pouze s tím hrotem, tak jestli nemáš nějaký tip (nemusí být vyzkoušený) na linky se štětečkem. Děkuju moc :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě jsem přemýšlela a všechny, co znám, jsou vážně také s tím hrotem, jediné, které jsem viděla také se štětečkem, jsou od NYX,ale ty jdou objednat jen přes net a navíc nejsou nic extra :(.....

      Vymazat
  17. Ahoj Petro :) Už dlouho sleduji tvé videa , takže o5 super video ,který jsem měla v plánu taky natočit. Ale viděla jsem tohle a říkám si že to nemá cenu ,tak doufám že nevadí že jsem ho použila na své stránce. Pokud si ale vyhrazuješ nějaké práva , klidně napiš pod ten článek :) http://scene-core.blog.cz/1202/jak-na-to-ocni-linky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ted nevim, ale nemelo by to byt naopak? Prvne se zeptat... Tohle se me osobne vubec nezamlouva...

      Vymazat
    2. Souhlasim, docela drze a neslusne!

      Vymazat
    3. Ahoj, nevadí mi to, klidně ho tam nech, ale faktem je, že práva na videa vyhrazená mám a každý, kdo ho chce publikovat dále by se měl zeptat a mít písemný souhlas, ale tak nic se neděje, stejně visí veřejně na netu, tak je to jedno :).....

      Vymazat
  18. Moc pěkné video. Já osobně mm nejraději linky ve fixu, s těmi gelovými mi to až tolik nejde. A konečně ví, jak mají gelové linky vypadat. Ty moje jsou totiž puckovaté a docela špatně se nanáší (mám je od Elfu), ale asi mám špatný kus. Krásný víkend i Tobě! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, mně to přijde, že od Elfu je špatný snad každý druhý kus :(, ty moje jsou také celkem suché a zezačátku nebyly, strašně rychle vysychají.....

      Vymazat
  19. Ahoj Peti, děkuju za video, používám většinou tekuté linky s takovým tím hrotem a jsem s nimi poměrně spokojená. Nemám problém s tvarováním vznikající linky, ale velmi často se mi stává, že si linkou obarvím řasu, která se mi pak na víčko ohne a zapatlá jej. Mám dlouhé husté řasy a ať se jakkoli snažím se řas při vytváření linky nedotkout, většinou se mi to nepovede, byl by to pak dost krkolomný úhel.. Nemáš náhodou nějaký tip jak tenhle problém vyřešit? Děkuju :-) Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, tak abych pravdu řekla, tenhle problém mám taky, i když řasy nemám nijak extra, zvláště, když se snažím dostat linku do nejvíc mezi řasy, speciální trik na to nemám, snad jen pevnou ruku a případně doladit vatovou tyčinkou to obtisklé :(.....

      Vymazat
    2. ted mě ještě napadá, viděla jsem, že vizážistky používají papírový kapesník a přidržují ho na víčku, tak jedině zkusit to, i když to mi přijde docela piplačka :)....

      Vymazat
  20. Ahoj, mohu se zeptat, co máš za střední školu? Příp. čím jsi vyučená? :) Karol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ja bych rekla, ze Peta ma vic nez stredni skolu:)

      Vymazat
    2. Ahoj, střední školu mám gympl, vyučená v žádném řemesle nejsem.

      Vymazat
  21. Používám špičatej štěteček a mám pocit, že mi to jde líp, než když vidím jaká je to drbačka s tím zkoseným :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Prave prednedavnom som si kupila tie dve gelove linky od essence, kedze boli v akcii a hladala som nejaky navod, ako to kreslit :) Cize tvoje video bolo pekne. Najma som nevedela, ako pouzit ten skoseny stetec, pretoze som si kupila obojstranny od catrice ale radsej som teda pouzila ten tenky. Uz budem vediet :)
    Inak s tekutymi ocnymi linkami nemam prilis dobru skusenost. No mozno som len mala "stastie" na zle pigmetovane produkty. Mam celkom rada ceruzky, tie pouzivam najcastejsie.

    OdpovědětVymazat
  23. Krásně jsi to vysvětlila. Pro mě sice bezpředměnté video, vzhledem k tomu, že linkuji už nějaký tan pátek, ale pro někoho, kdo kreslení linek neovládá určitě super. Jinak používám gelové oční linky od Essence, ale protože mi už docházejí, porozhlížím se po nových. Můj zrak zabrousil právě na ty od Catrice, takže zřejmě volba padne na ně. Tekuté oční linky nemám ráda, spíš s nimi neumím pracovat. Mám po nich pak zapatlané řasy a ty se poté lepí, ať použiju řasenku jakoukoli. A tužkové období jsem měla také, jen mě štvalo to, jak se linka obtiskávala. Takže gelové linky určitě vítězí na plné čáře ;)

    OdpovědětVymazat
  24. Moc moc všem děkuji za bezvadné a přínosné komentáře, přeji krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
  25. Hezké video... docela jsi mě inspirovala ke koupi gelových linek, ale stejně mi ty linky prostě nejdou já mám vcelku malou část víčka, která je vidět jestli mě chápeš a tak musím dělat ultra tenkou linku což se mi nedaří. =)

    http://lemonde-beaute.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  26. Ještě jsem slyšela že když tužku před malováním trochu nahřeješ zapalovačem, tak změkne a líp se s ní kreslí =)

    OdpovědětVymazat
  27. už ani nemám slov, jen každý den děkuju za to, že ses rozhodla točit videa! chválim strašně moc! :) díky tobě sem se do kosmetiky zamilovala ještě víc než kdy předtím ! :D všechno co se tu objeví druhý den jdu koupit :D děkuju..

    OdpovědětVymazat
  28. Pro mě jednoznačně TOP video:) Minulý týden jsem koukala na gelové linky od Essence ve slevě a zítra pro ně jdu, koupím i štěteček a začnu trénovat:) Klasické ořezávací tužky nemám ráda, protože se mi furt lámou a ty vysouvací nejsou dost špičaté. Tekuté linky jsem zavrhla od chvíle kdy mi jedna při nanášení vytekla do oka.. Tak snad se to s gelovkama vyvede:)

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj,zase chválím za super video a napadlo mě jenom tak jestli by se ti třeba nelíbilo o letních prázdninách udělat nějaký sraz?:)

    OdpovědětVymazat
  30. Máš moc pěkná videa ;) a stím srazem bych taky souhlasila :) Market

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!