Šampon Vichy Dercos proti lupům a vypadávání vlasů

by - 09 února

Krásný den všem,

mám tu pro vás zase jednu recenzi a tentokrát je to něco, co opravdu funguje a za co dám ruku do ohně, protože jsem to nezkoušela jenom já, ale odzkoušeno je i mými kamarádkami a taktéž na internetu jsem četla pochvalné diskuze. Je to poslední výrobek, který jsem si vybrala pro testování a recenzi z eshopu www.vichyshop.cz, tímto moc děkuji.

Abych vám osvětlila, proč jsem si vybrala právě tento druh šamponu, jednak ted v zimě mám občas lupy, hlavně, když se mi vlasy pod čepicí zmastí a také vždycky na podzim a přes zimu zjišťuji, že krom lupů a většího maštění vlasů, mi vlasy i více padají. A právě padání je další důvod, proč jsem tento šampon chtěla zkusit, obsahuje totiž sulfid seleničitý, který působí protizánětlivě a také má na svědomí oražovou barvu šamponu, jeho hlavní účinek ale je, že nejen redukuje tvorbu lupů, ale působí pozitivně na růst nových vlasů a proti vypadávání. Šampon se má používat tři týdny při každém mytí a posleze jednou týdně, já ho používám dle pokynů cca 5-6 týdnů, takže účinek mohu zhodnotit.

Přátelé, tohle opravdu funguje! Mám ten dojem, že samozřejmě bude podobně fungovat i jakýkoliv jiný šampon se seleniem (disulfidem selenia, chemický název sulfid seleničitý), ale vzhledem k tomu, že pokud vím, u nás jiný dostupný není, nemá tento zázrak konkurenci (poku se pletu, klidně mne opravte v komentářích). Musím potvrdit, že lupy mi opravdu zmizely a kolem čela mi začly vyrůstat nové malé vlásky a opravdu se omezilo i padání vlsů, v sítku po mytí jich tam je skutečně méně, řekla bych až o polovinu. Nikdy předtím jsem šampon se seleniem nezkoušela, takže nemám srovnání (tuším, že tento druh šamponu dělal i Elseve, ale u nás již není dostupný), ale pozitivní účinky proti lupům, mastnotě a padání tento šampon určitě má, za to dám ruku do ohně a určitě budu používat i nadále (samozřejmě s přestávkami, šampony je třeba střídat, aby si vlasy nezvykly). Jediná věc, která by mohla někomu vadit, že tento šampon maličko vysušuje, možná je to dáno mojí verzí pro mastnější vlasy, ale každopádně, regenerační maska po umytí do délek je potřeba.

Ještě bych podotkla, že já mám verzi pro normální až mastné vlasy, celý název je tedy Vichy Dercos proti lupům pro normální až mastné vlasy , obsah je 200ml a dá se sehnat za 265Kč v již zmíněném eshopu nebo v lékarně či jinde na internetu :). Pokud máte s vlasy jiné specifické problémy, určitě mrkněte na celou řadu Dercos, myslím, že by mohla stát za vyzkoušení, minimálně tento šampon určitě!

http://www.vichyshop.cz/vichy-sampon-proti-lupum-pro-normalni-az-mastne-vlasy-dercos-200-ml/d-70322/




 Přeji všem fajn den a na komentáře a emaily odpovím během dneška :), děkuji vám za ně!

You May Also Like

51 komentářů

  1. Ahoj, díky za pěknou recenzi, je to pro mě dobrý tip na dárek pro přítele. Bývala jsem k podobným výrobkům dost skeptická,takže jsem ráda, že se dá tomuto šamponu věřit. ještě jednou díky a ať se daří.

    http://medunka-b.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Moc děkuji za typ! Mě také trápí padání vlasů. Dříve jsem měla hustější vlasy a nejspíše vlivem stresu mi hodně vlasů vypadalo a tak bych moc ráda časem získala o trochu větší objem :) Takže moc děkuji za typ!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus cokoliv se seleniem plus vitamíny a Biohar, to je podle mě zaručená kombinace :).

      Vymazat
  3. Super tip:-)

    http://illussoire.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  4. haha mě na padání vlasů pomohlo ostříhat se:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, to je fakt, to pomáhá většinou,ale zase je to dost radikální :D....

      Vymazat
  5. Taky mi teď hodně padají vlasy a skoro nic mi na to nepomáhalo, tak jsem si nedávno pořídila od Vichy z řady Dercos posilující šampon s Aminexilem, protože jsem na něj četla samou chválu a zatím musím říct, že ač ho testuji krátce, jsem s výsledkem moc spokojená, tak doufám, že tyhle pozitivní účinky vydrží :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda a určitě dej vědět po delší době,jak to vypadá, na tu řadu s aminexilem jsem také koukala,ale chtěla jsem zkusit tento kvůli seleniu, tak třeba příště :).

      Vymazat
    2. Určitě dám vědět, mám v plánu o něm napsat článek na blog :)

      Vymazat
    3. Vichy je dobrá značka,můj syn má těžkou seboreu ve vlasech a jen Vichy na mastné vlasy má ojedinělé složení které u žádného šamponu nikde není a už po jednom použití zčervenání pokožky úplně pryč,hotový zázrak! Co se týče padání vlasů,což jsem stejně na tom jako vy,probírám důkladně,neunáhleně,složení potvrzené světovými laboratořemi.Jsou to šampony blokátory DHT.Mrkněte na něj!To je opravdu špička!Vichy bych s nimi střídala,což vlasům jen prospěje. Držím palečky.🙂

      Vymazat
  6. Našťastie zatiaľ nemám žiadny problém s vlasmi, ale je dobré vedieť, že ak náhodou..sú výrobky, ktoré dobre fungujú :-)

    cajova.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Petko díky za tip!
    Doufám, že vlasky trošku poporostou a pak si od tebe pořídím ty clip- in.. Už se těším :))
    Seš hlavní důvod, proč jsem si založila blog. Abych ti mohla psát komenty i sem a ne jenom na fb :))
    Už se těším na další článek.
    pa Míša P.
    http://michaela812.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, moc děkuji a držím palce při blogování a trpělivost při pěstování vlasů :), dlouhé přírodní jsou stejně nej :).

      Vymazat
  8. Já mám ráda Biohar, protože opravdu funguje a navíc účinkuje už po pár dnech, vlasy nepadají a rostou. Stojí max 120 Kč a omezuje mastnotu.. :)

    http://linysblog.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, ten je také super, už jsem ho jednou měla a pomohl, koupím znovu a určitě také bude recenze, to je další super výrobek! :)

      Vymazat
  9. WOW tak to jsi mě potěšila :) já mám problém jen s padáním vlasů :( a to ve velkém :D určitě zkusím :))

    http://myworldclothing.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  10. Taky jsem měla od Vichy šampon proti lupům, ale ne proti vypadávání a fungoval dobře, ale pořád ne tak dobře jako Nizoral. Ten používám každou zimu, protože každou zimu se mi dělají stroupky ve vlasech, ani to nejsou lupy... a Nizoral na to je prostě nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tip, na Nizoral jsem také slyšela jen chválu, já chtěla tento právě kvůli tomu seleniu, protože jsem četla, že po něm rostou vlasy jak splašené, tak jsem to chtěla zkusit :), jak splašené mi sice nerostou,ale ropstou vážně víc a rozhodně méně padají :).

      Vymazat
  11. Ahojte ,ja viem že toto neni najlepšia príležitosť ale mohli by ste mi prosim dať like na fotku : http://www.facebook.com/photo.php?fbid=168240486619933&set=a.167880326655949.32431.113907912053191&type=1&ref=nf

    OdpovědětVymazat
  12. Tadyn ty recenze od tebe jsou skvělé :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  13. Skvělá recenze. Už jsem na něj četla i ohlasy a byly pozitivní. Takže díky za tip a možná vyzkouším. každopádně ho doporučím přítelovo sestře, kterou lupy hodně trápí. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Super článek, šampon zkusím, čepice mi dělá na hlavě pěknou paseku...

    http://labradoora.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  15. Dostala jsem ho od mámy k Vánocům a ani jsem ho moc nezkoumala, takže vím jen, že je proti lupům, ale jak jsem si přečetla tu recenzi, tak už je mi jasné, proč mi v zimě vyrašily nové vlásky na čele a proč jich mám míň v sítku po mytí! Ten rozdíl je opravdu znát!!!
    Obecně mám s výrobky od Vichy jen a jen dobrou zkušenost! :-)

    mujfialovysvet.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, já byla také překvapená, že to fakt funguje, říkala mi totiž o tom seleniu kamarádka a já byla také nevěřící Tomáš :D, ale musela jsem to zkusit a nelituji :).....

      Vymazat
  16. krásný článek :-)

    OdpovědětVymazat
  17. To by stálo za vyzkoušení.. vzhledem k tomu, že mám teď také problémy s vypadáváním vlasů a lupama.. :)

    OdpovědětVymazat
  18. Moc děkuji za recenzi...zrovna něco na lupy sháním a tohle koukám by stálo za vyzkoušení. Poslední dobou mně to celkem trápí :-(

    OdpovědětVymazat
  19. Taky jsem si pořídila Dercos Vichy (protože už jsi ho tady myslím jednou zmiňovala a mě se zalíbil:)- proti lupům (v zimě se mi taky dělají), zatím jsem ho použila jen jednou, ale už po prvním použití jsem cítila změnu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsem ráda, ně mě tenhle šampon také dobře funguje :)

      Vymazat
  20. vypadá skvěle,určitě se na něj v drogérce podívám :)

    OdpovědětVymazat
  21. Strasne moc dekuju za tip...asi je to jeste posledni moje zachrana, kterou vyzkousim, nez si pujdu koupit paruku. Asi uz rok mi silene padaji vlasy. Kdyz si upletu cop, tak se mi chce brecet, protoze je tak tlusty, jako byval jeden, kdyz jsem pletla dva (jestli chapes, co myslim :)). Dopuju se vitaminy, zabaluju, masiruju, vodickuju, necesu, nefenuju, nezehlim, nebarvim... Ted mam velky sampon queen helene s placentou, ktery je absolutne bozi a vyhovuje mi, ale furt jsem skoroplesata. Takze zitra vylet do lekarny :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to mě mrzí,ale úplně tě chápu, mně padaly takhle hodně vlasy předloni před vánoci, nechala jsem se proto i ostříhat a také asi v 15 mi padaly vlasy tak moc, že mám doted snad polovinu :(. Zkus vitamíny v kombinaci se šamponem se seleniem a biohar, pořádně masírovat pokožku,ale jen jemně, ne zas moc a hlavně pravidlně :). Určitě se to časem ustálí, jsou to prostě taková období....

      Vymazat
  22. Ahoj mohla by jsem tě(Vás) poprosit o video-líčeni pro náctileté??(12-13)?Opravdu moc by mi to pomohlo,děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, nějaké jednoduché líčení do školy určitě plánuji,ale myslím, že v tomto věku a na základní škole je zbytečné se líčit, já se nelíčila ani na gymplu,ale chápu, že je jiná doba.....každpopádně nic víc, než řasenku a lesk na rty v přirozené barvě bych asi nedoporučila :)

      Vymazat
  23. Dík za super recenzi, můžu se prosím zeptat, zda šampon obsahuje silikony? Tuším, že asi ano...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jej, tak to ted nevím, nekoukala jsem, protože jsem to chtěla zkusit kvůli tomu seleniu, i kdyby byl silikony nacpaný :), ale každopádně je bez parabenů, ale silikony nejspíš má, mrknu na přesné složení a doplním :)

      Vymazat
    2. Ahoj, bohužel silikon obsahuje :-( Škoda, chtěla jsem si ho koupit, ale tohle mě odradilo. Mrkni sem, záložka Složení http://vichyconsult.cz/products-STA00001/pece-o-vlasy-a-vlasovou-pokozku/dercos/sampon-proti-lupum-na-normalni-az-mastne-vlasy.aspx

      Vymazat
  24. Ach jo, aby se z tohoto super blogu nestal blog skrytých reklam, výrobků, které musím pochválit. S těmi lupy to je super, tomu věřím, ale:

    "kolem čela mi začly vyrůstat nové malé vlásky" snad nemůže být myšleno vážně. že by ten šampón vykouzlil vlasové cibulky? Kdyby se s ním myl plešatej, začne mu něco růst? :((

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemusíš tomu věřit, ale myslím, že i tady v komentářích jsou odpovědi, že i jim šampon pomohl, sulfid seleničitý skutečně aktivuje růst nových vlasů přičemž počet cibulek je pochopitelně daný geneticky, to si pleteš pojmy ;), vlasy přestanou padat a urychlí se růst nových vlásků z cibulek, ze kterých vlasy právě nerostou a jsou v jiné růstové fázi. A klidně ti ty vlásky, co mi raší nad čelem, vyfotím :), tady pro mě vůbec nejde o reklamu,ale o fakty, rozhodně bych nechválila něco, co nefunguje, ani nemám důvod, nikdo mě přece nenutí cokoliv pozitivního psát, je to jen moje zkušenost a k recenezím od eshopu jsem si vybrala jen věci, na které jsem četla plno kladných ohlasů a chtěla jsem je také zkusit ;). A myslím, že ani reklama skrytá není, vše jsem řekla na rovinu, docela mi vadí, že je tu zakořeněno, že jen proto, že člověk něco dostane musí to za a) chválit a za b) pokud mu to vyhovuje, musí jít o podvod a reklamu. Abych tě ale uklidnila, tak zrovna ted mám v zásobě další dvě recenze, které až tak nadšené nebudou :).

      Vymazat
  25. Moc vám všem děkuji a koho trápí padání vlasů, určitě doporučuji k vyzkoušení jakýkoliv šampon se seleniem v kombinaci s masážemi vlasové pokožky Bioharem a plus nějaké vitamíny (Biosil plus např. z těch levnějších), tato kombinace je ověřená a myslím, že účinky by se měly jistě dostavit. Trochu mě mrzí, že to někteří berou snad jen jako reklamu, tak to vůbec není, šampon jsem si vybrala k recenzi sama na základě kladných hodnocení na netu a kamarádek, chtěla jsem to také zkusit, rozhodně není mojí povinností psát cokoliv kladného, pokud se o tom sama nepřesvědčím a ani bych to neudělala ;), opravdu nebudu lhát kvůli jednomu šamponu zadarmo, to snad musí každý uznat :). Ale jsem na druhou stranu moc ráda, že se mohu s vámi podělit o vychytávky z oblasti kosmetiky a zrovna padání vlasů je natolik choulostivá věc, zvláště u žen (a že vím o čem mluvím), že si myslím, že každý tip a pomoc je dobrá a stojí za vyzkoušení než sáhneme po nůžkách :). Přeji všem fajn sen a ještě dnes se objeví nový článek :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A my jsme moc radi, ze se s nami o to delis :) Nikdy se nemuzes zalibit vsem, tak se nenechej znechutit a vez, ze spousta z nas tvoje blogovani opravdu ocenuje a na rady/doporuceni/nedoporuceni rada da. No... reklama nereklama, kdyz vyrobek za neco stoji, tak si ho casem nejak najdeme, recenze blogerek nam akorat muze zkratit cestu a usetrit spoustu penez. Avotomtoje :)

      Vymazat
  26. Ahoj, taky jsem ho měla a mohu s čistým svědomím doporučit :)

    OdpovědětVymazat
  27. no tak som ho kupila, pevne verim, ze bude fungovat. Spolieham na teba:-D

    OdpovědětVymazat
  28. tak jsem si ten šampón koupila na tvoje doporučení, mám šílený problém s lupy...šampon používám už 2. týden a je to BOMBAAAA!! pokožka hlavy už mě nesvědí a lupů mám viditelně míň....děkuju moc:-)

    OdpovědětVymazat
  29. Alternativa s disulfidem selenia od L'Oreal ELSEVE SELENIUM ACTIVE S* se dá koupit např. tady http://www.katja.cz/sampon-loreal-elvital-active-selenium-250ml-p-201.html

    A 250ml stojí 98 Kč :) Vichy má sice minerální vodu a cohesyl na obnovu pokožky, ale účinná látka je stejná. Kdysi se v ČR tenhle ELSEVE prodával, ale teď už je k sehnání jen v západní Evropě...

    OdpovědětVymazat
  30. Bylo by možné sem dát a složení toho šamponu? Mám dost problém s pokožkou, a tak koukám hodně i na to, jaké látky v šamponu jsou. Doporučili byste mi Vichy na normální a mastné nebo na suché (ty proti lupům) ? Mám od pokožky mastící se vlasy, hrozně padají, půlku už mám pryč, konce jsou suché a občas trpím na seboreu ve vlasech, díky.

    OdpovědětVymazat
  31. Já sice problém s lupy nemám a moje vlasy jsou spíše suché a poničené, ale velmi mě zaujal účinek rychleji rostoucích vlasů. Nicméně mám obavy, že když píšeš, že šampon trochu vysušuje, že bych si je mohla zničit ještě víc. :-D Já nejsem žádný znalec a tak bych ráda požádala o radu, jestli si myslíš, že by tenhle šampon: http://lupy.heureka.cz/vichy-dercos-sampon-proti-lupum-a-vypadavani-vlasu-200-ml/ mohl být trochu lepší alternativou. Sice píší, že je také na lupy, ale alespoň není určen pro mastné vlasy a údajně také obsahuje selenium. Předem díky za odpověď. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je aj vichy dercos proti lupinam vo verzii pre suche lupy - suche vlasy :-) ten mam ja a CHVALIM!!!! ja mam pokozku samu o sebe velmi citlivu a staci mi malo a hned je sklon k tvorbe suchych lupin, ktore mi strasne lezu na nervy, teda liezli, lebo odkedy pouzivam tento sampon / s prestavkami/ to nie je problem, dokonca po prvom umyti funguje!!
      takisto rychlejsi rast, nove vlasky, menej padania vlasov mozem potvrdit :-) je to zazrak!!! avsak u nas stoji 12-14 eur co je asi 360 az 420 korun :-/
      sampon ktory je spominany v clanku loreal stiahli z predaja zmrdi, podla mna to bol nejaky reklamy tah alebo co, ten si idem momentalne dat kupit v nemecku od velmi dobrej kamosky takze budem mat lacnejsiu alternativu :-)

      Vymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!