Depilace, epilace a jiná nezbytná letní péče

by - 21 června

Přeji krásný den vám všem,

dnešní video bude na malinko netradiční téma a bude se tak trochu týkat hygieny, holení a dalších podobných věcí, hodně jste si o tohle téma psali, tak doufám, že se vám bude video líbit. Ještě bych chtěla takový malý dodatek, samozřejmě vím, jaký je rozdíl mezi depilací a epilací, ale většinou stejně všemu říkám depilace nebo holení, tak prosím za prominutí, pokud jsem se videu vyjádřila nepřešně :).



Malé shrnutí dvou produktů z videa, které jsem vám ještě neukazovala a měla jsem možnost je vyzkoušet díky spolupráci s firmou Ryor, moc děkuji.

Ryor balzám po depilaci je jemný lehký bílý krém v pumpičkovém balení s vitaminem E, D panthenolem a čajovým extraktem, který je určený na ošetření pokožky po holení. Musím říct, že se mi zdálo až nemožné, že by nějaký produkt mohl zabránit tvorbě červených pupínků po holení a podrážděné kůži, ale pravdou je, že když jsem si tento balzám nanesla ihned po oholení nohou epilátorem a i podpaží žiletkou, tak se mi červené fleky neudělaly. Musím tedy prohlásit, že tento výrobek funguje, navíc mi přijde, že opravdu chladí a zklidňuje a navíc i desinfikuje, což se po holení vždy hodí. Vůně je lehká a příjemná, v podstatě ji na kůži už neucítíte  a balzám se rychle vsakuje, žádný pocit mastnoty, pokožka je po použití vláčná a hydratovaná.. K sehnání v drogeriích či na eshopu v balení 50ml za 95Kč.



Ryor uvolňující mátový gel je lehký bílý krém, já mám balení v klasické tubě. Tento gel obsahuje silici z máty polní a díky tomu po nanesení na pleť dochází k chladivému a osvěžujícímu efektu, v zápětí by měl gel podkoží prohřívat. Vůně je hodně svěží, voní jako klasická peprmintová žvýkačka a díky nemastnému složení se rychle vsakuje a nezanechává ulepený pocit. Gel je výborným pomocníkem při fyzické zátěži, například při delším chození, dlouhodobém stání nebo při dlouhém pobytu v autě či letadle, protože pomáhá proti otokům a nohy osvěžuje. Musím říct, že já jsem gel zkusila namazat na výlet v přírodě, kde jsme šli delší trasu pěšky a ve vedru, navíc to bylo v místech, kde bylo plno létajícího hmyzu. Tento gel by totiž měl pomáhat i na odpuzování hmyzu a po bodnutí. Musím říct, že test ustál obstojně, nevím, zda to bylo opravdu gelem, ale poštípané nohy jsem neměla a osvěžující chladivý pocit byl velmi příjemný. Jinak gel používám na chodidla, večer po koupeli, je to výborná alternativa k mastné vazelíně, kterou si chodidla mažu více v zimě, protože díky nemastnému složení gelu nemusíte navlékat do postele ponožky a můžete případně i hned do bot, aniž byste si je zamastili a noha vám klouzala, příjemná parfemace nohou už je jen třešnička na dortu. Tento gel bych tedy doporučila na unavené nohy, suchou kůži a pro uvolnění chodidel a nohou po námaze, zvláště teď na léto na dovolenou dobrá věc. Já mám balní 50ml, jehož cena na eshopu je 58Kč.


You May Also Like

95 komentářů

  1. Květák v podpaží :DD Tak tím jsi mě fakt dostala :) Opět skvělé video plné úžitečných rad, jak jinak =)

    www.teensmajdicka.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky :) Bobra zná každý, ale květák, to jsem ještě neslyšela :D

      Vymazat
    2. holky, tak to jsem ráda, že jsem pobavila, já ani nevím,jak mi to přišlo na jazyk, taky jsem neslyšela, že by to někdo řikal....

      Vymazat
    3. :)) Ještě aby jo, vždyť jsi originál ;-)

      Vymazat
  2. Cukrová pasta je bezkonkurenční! Vyrábím si ji sama doma a depiluji si s ní podpaží a zabere mi to tak 10 min, ale za ten čas to určitě stojí. Podpaží mi vydrží přes týden bez chloupků, což při klasickém holení žiletkou se říci nedá. To bych se musela holit obden :-D.
    Jinak moc pěkné video ;-)
    P.S. můžu se zeptat, máš hezky bílé zuby, chodíš na bělení, nebo je máš od přírody takhle bílé?
    Přeji hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A můžu se zeptat, jaký máš na to fígl, mně to prostě nikdy nešlo, bud mi to netrhalo nebo jsem byla akorát zapatlaná.....
      Jinak děkuji, zuby už jsem nebělila skoro dva roky,ale naposledy jsem je bělila bělícími zubními pásky Crest, mrkni na článek bělení zubů tady na blogu :).

      Vymazat
    2. Pastu ohřeji ve vodní lázni na přijatelnou teplotu aby mě to v rukou nepálilo. Potom ji rukama zpracuji táháním a překládáním na sebe, dokud pasta nezesvětlí a nezačne se více lepit. Poté přiložím na pokožku a několikrát ji jakoby uhladím a trhnu po směru růstu chloupků. Ta technika se špatně vysvětluje :-D, já jsem se ji naučila dle videí na youtube od ostatních uživatelek ;-).

      Vymazat
    3. Můžu se zeptat jakou pastu používáš? To si ji vyrábíš sama,popřípadě jak? Už jsem nad ní několikrát uvažovala, mám hodně citlivou kůži a to co mi s ní udělal epilátor už nechci nikdy víc zažít, ale s žiletkou to je dennodenní boj...

      Vymazat
    4. O páskách Crest jsem uvažovala, ale pak jsem narazila na internetu, že jsou škodlivé. Byly v seznamu zakázaného zboží na stránkách České obchodní inspekce. Tak jsem je radši nekupovala.

      Vymazat
    5. Děkuji za odpověd, tak u mě byla asi chyba v tom, že jsem pastu málo zpracovala, bud byla moc tuhá nebo moc tekutá a prostě jsem na to neměla nervy, zkoušela jsem to několikrát, ještě tomu dám šanci a myslela jsem, že se to má tou pastou trhat proti směru, zajímavé, díky! tak to jsem netušila, že by byl Crest škodlivý.

      Vymazat
    6. Helen: 2 šálky cukru krystal, 1/4 šálku citrónové šťávy (stačí lemonek), 1/4 šálku vody
      Vše dám do hrnce a vařím za stálého míchání do zlato-hnědé barvy (pozor pokud bude hodně tmavá a začne být cítit spáleninou, není to dobře). Odstavíme z vařiče a nalijeme do skleněné nádoby. Pozor, je velice vařící, používat až bude vychladlá a nebude vás pálet v dlaních. Pokud ji nebudete chtít hned používát nechce ji vychladnout a ona sama zcela zatuhne, při dalším použití stačí ji dát do vodní lázně rozehřát. Skladuji ji při pokojové teplotě, tudíž není třeba ji mít v ledničce.
      Když jsem ji vařila poprvé, tak jsem ji spálila :-D, prostě jsem nevychytala tu správnou dobu, ale nevzdala jsem to a při druhém pokusu už byla OK :-).
      Přeji pěkný den :-)

      Vymazat
    7. Péťo není zač ;-), pokud je pasta moc tuhá, dám na ní pár kapek vody a znovu zpracuji. Pokud je moc tekutá prostě ji vyhodím a uhňácám novou ;-). Právě když se to trhá po směru, méně to bolí a chloupky méně zarůstají, pasta má i peelingový účinek, podpaží mám potom hladké. Jinak jsem se dívala na ten Crest a vypadá zajímavě, vyzkouším, i na youtube byly viditelné výsledky ;-).

      Vymazat
    8. Opravdu je Crest škodlivý jo? Sakriš.. :( a já jsem si dneska objednala další balení ..!!

      Vymazat
    9. Tak se omlouvám nebylo to na ČOI, ale na dTest. Můžete se kouknout na odkaz http://www.dtest.cz/search/?q=crest .

      Vymazat
    10. děkuji za rady ohledně pasty, až budu dobře naložená, tak se pokusím o trpělivost a dám tomu ještě šanci :).......jinak co se týče toho Crfestu, ty pásky, které tam jsou,tak ani jedny z toho jsem nepoužívala, měla jsem ty supreme, což je ale vzhledem k tomu, že ty mají peroxidu ještě víc možná tdy ještě horší...na druhou stranu, tam je psáno, že je to nebezpečné jen kvůli peroxidu,ale peroxidem se bělí zuby i u zubaře, jiný způsob není účinný jako právě peroxid, takže bych to asi zas tak nehrotila, nevím,no....

      Vymazat
  3. Moc pěkné a užitečné video Peťulko! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezké video, užitečné, vyčerpávající. Díky za něj. Koukla jsem se na celé. Pobavila mne hned první minuta, protože já jsme právě ta vyjímka a speciálně si kupuji tyto hrozné jednorázové strojky (věř mi, že mi nejde o cenu) a holím se na sucho a šikmo! Dosti mi vadí ty strojky, které mají jakýkoliv proužek. Toto je pro mne snad jediný způsob, jak se mi neudělají pupínky nebo nějaké podráždění. Za ty dlouhé roky jsem vyzkoušela všechny dostupné metody. Hlavně to nesmí být namokro. Ovšem je nutno říci, že mám dosti jemné a světlé chloupky.

    Myslím, že je nejdůležitější, že se ženy vůbec holí. Ještě stále občas potkávám "přírodní typy," ale na druhé straně je to jejich osobní věc. (ale kdo na to má koukat ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, tak to obdivuju, mně to s těmi jednorázovými prostě nejde, vždycky mám tu plet šíleně podrážděnou a odřenou, přijdou mi takové nešetrné....

      Vymazat
  5. Ahoj Peti,
    o tohle téma jsem si nepsala, ale dlouho jsem očekávala, až se tu objeví. Video a rady jsou super :) moc ti to sluší, blůza je nádherná a barvička ti krásně sedí :) Chtěla jsem se zeptat, co je to za lak na nehty? Já tyhle krémový růžovky miluju :) Jinak proti červeným chloupkům funguje (aspoň) na mě antibakteriální gel na ruce (třeba Yves Rocher nebo Balea) a taky nějaký toaletní vody (tak za to mě tu ukamenují, ale díky obsahu alkoholu to funguje a poradila mi to kamarádka a její mamka, a vážně to zabírá).
    Papapa a hladkonožkám zdar!¨
    P.S. Zkoušela jsem cukrovou pastu a voskové pásky od Ryoru - měla jsem děsně podrážděnou rudou pokožku (a to jí mám jinak max. suchou, ale né citlivou). Takže používám epilátor Braun sil epil (ten mám asi taky 5 let) a po tom je pokožka v pohodě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Nikčo, moc děkuji, co se týče toho laku, je to pořád OPI Mod about you, je to nádherná barva na léto, nemůžu se jí nabažit :). Jinak moc děkuji za rady!

      Vymazat
  6. Já všecko epiluji epilátorem od Braunu a jsem nadmíru spokojená. Myslím si, že i když jsem za něj dala skoro 4000 za ten strojek, tak za ty leta se mi investice jistě vrátila :D

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pekne video a samozrejme skvele rady k nezaplaceni :-) Ja bych mohla depilovat non-stop :-D a balzam po depilaci od Ryoru urcite rada vyzkousim :-)
    Hezky den :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Peti, skvělé videjko jako vždy! Povedlo se ti a myslím si, že si z něj každý něco vzal :)

    OdpovědětVymazat
  9. Téda Péťo, tímhle videem jsi mě moc potěšila :-) a dodala odvahu, abych epilátor úplně nezatracovala. Mám doma ten samý, taky stoletý Philips :-), jen v jiné barvě. Chloupky mám tmavé, docela tvrdé a málo jich taky zrovna není. Vždycky mě odradila ta bolest a fakt, že mi pokožka nevydrží hladká tak dlouho, jak uvádějí výrobci epilátorů. Musela jsem holit třeba co tři dny, protože ty chloupky rostou opravdu každý jinak. Ale vydržela jsem to vždycky chvíli. Teď jsem se ale odhodlala k tomu, opět do toho jít a tentokrát vydržet :-) Zkusím to po té sprše/koupeli. Také si holím i ruce, takže jsme na tom stejně.
    Jinak už léta používám dámské holítko Venus Embrace a jsem spokojená. Jen prostě ty chloupky rostou rychle a člověk musí holit hrozně často, což mě samozřejmě otravuje... S cukrovou pastou jsem se taky nějak nespřátelila, nikdy mi to nešlo, holt jsem nešika :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Zabij bobra, zachráníš strom :D hihi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale no tak :D, já myslela, že sis zaúchylačil dostatečně už včera, když jsem video stříhala, ale ono tě to ještě nepustilo,jo? :D

      Vymazat
  11. Také používám pánský strojek:)

    OdpovědětVymazat
  12. květák :DD jedna moje spolužačka si nohy za celý 4 roky na střední nohy snad neoholila, uznávám, že je to hnus na pohled, ale tak každého věc :))
    a mužské strojky jsou nej! :D

    OdpovědětVymazat
  13. Ja jsem fanynkou holicich strojku, souhlasim s Tebou - taky mi nevyhovuji ty jednorazove, mam po nich vyrazku. Ale oblibila jsem si hodne Venus - Embrace. Objednavam si to na aukru z USA takze to vyjde skoro za polovic ve srovnani z klasickym obchodem a jeden brit mi vydrzi cca 2 mesice. A to se holim obden...

    OdpovědětVymazat
  14. já jsem zkoušela snad všechno možný je pravda , že na vosk jsem si ještě netroufla ,a le nalákala jsi mě na ty voskové pásky :) pro mě je stejně nejlepší epilátor a hned po něm použiju zvláčňující krém po holení od baleii je s aloe vera a provitamínem B5 a vitamínem E pro moje citlivou pokožku je to úplný "zázrak" :D
    cukrovou pastu jsem taky zkoušela , ale je to pro mě moc "zdlouhavé" :D

    OdpovědětVymazat
  15. Já používám klasický strojek od Venus a pěnu (ted přesně nevím jakou, ale mám nějakou cestovní růžovou) :))
    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  16. já osobně na celé tělo používám jednorázová holítka, ale pánská - lépe holí a jedním tahem, tudíž se vyvaruji pupínkům ... pouze na nohy používám hol. pěnu - jakoukoliv :-) ... naštěstí mě rychle nerostou ani jich nemám mnoho, takže mně vyhovuje nejlépe toto ... jen bych chtěla tedy doporučit pánská jednorázová holítka :-) Peťula

    OdpovědětVymazat
  17. Květák..:D:D Bohužel i to jsem párkrát zahlídla a máš pravdu, fakt je to hnus:D:D Jinak video je super!!:)

    OdpovědětVymazat
  18. Tak prvně ti to ve videu moc sluší, ale chybí mi na tobě nějaké letní tílko, když jsou venku ty vedra :-) Jinak já zkoušela cukrovou pastu, ale vždy se mi začala mezi prsty roztíkat, takže mi nezesvětlala a moc to nešlo :-( jedině, když nanesu pastu a na ni přitisknu obyčejný proužek papíru a trhnu.. Balzám od Ryoru jsem si koupila také a jsem spokojená, mě pomáhá hlavně na třísla. Ty jsem si začla trhat obyčejnou pinzetou a jsem spokojená. Jen mě štve, že mi pak nejdou ty dorostlé moc trhat, protože jsou potvory moc tenké a jemné :-D Je to věčný boj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, tílka jsou na pořadu dne :), tohle video jsem předtáčela minulý týden, když ještě tak krásně nebylo :).....

      Vymazat
  19. Prej květák :D :D :D tak když já si pustím starý videa, tak tam je mamka i babička jak opičky :D :D obě chlupatý..ty nohyy.. :D :D no hrůůza...jinak v ponožkách tak spím, ale mažu indulonou, to je taky dobrý :) Jinak to oholení bikin a intimních partií - myslím, že každého věc, některým chlapůl se to i líbí, co slýchám..

    Ale já mám ráda hladkou pokožku, jako miminko.. :) Holím se žiletkou 4-břitvou od Venus, je nejlepší a nohy mám krásné hladké.. po holení používám dětský zásyp AVIRIL - pokožku zklidní a zacelý otevřené ranky..:) Určitě doporučuji

    Je pravda, že Béčko odpuzuje komáry :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tip, ten dětský zásyp doporučuje více z vás, na tom něco bude, zkusím :)...

      Vymazat
    2. Není zač :) určitě vyzkoušej.. :) já ho někdy používám i na obličej, když ho mám moc lesklý.. a je opravdu skvělý.. :) za málo peněz hodně muziky

      Vymazat
    3. Ten dětský zásyp je skvělý! Taky ho používám, kdysi jsem měla zanícené pupínky a po Avirilu ani pupínek :) takže já taky doporučuju :) je levný a mám ho už asi rok a pořád jsem ho nevypotřebovala :D....takže i dost vydrží :)

      Vymazat
  20. tyhle povídací videa mám u tebe nejraději! :) ten balzám po holení mě celkem zaujal, mám citlivou pleť, takže se mi občas pupínky taky udělají..

    OdpovědětVymazat
  21. Velmi užitečné video. Já používám holítka, dvou a více břité, ale tím pánským strojkem si mi nasadila brouka do hlavy. Na epilátor jsem bohužel velká lama, nemám na to nervy :-)Jinak, co mi ve videu chybělo, jsou depilační krémy(Veet, Opilca..) Zajímal by mě tvůj názor, myšlenka mi přijde skvělá, třeba na oblast bikin, tam svádím strašné boje se zarůstajícími chloupky, nicméně tipuji, že díky té chemii, to asi nebude, kdovíjak prospěšné. Taky bych se ráda naučila depilovat s cukrovou pastou, protože voskovými pásky už jsem si nejednou na noze strhla kůži.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, já věděla, že jsem na něco zapomněla :D! Já velký fanda těch krémů nejsem, kdysi jsem to zkoušela, ale některé chloupky mi zůstávaly a musela jsem to dělat na x krát a podle mě to bude pěkné svinstvo, i když otázka, co dnes není :D......Ta pasta mi také leží pořád v hlavě, plno lidi si to hrozně chválí, ale mně to prostě nešlo.....

      Vymazat
    2. pastu jsem osobně nezkusila, ale láká mě to. Po zhlédnutí několika videí jsem usoudila, že ti to nešlo možná proto, že se pasta škube PO směru růstu chloupků. U vosku je to PROTI směru...

      Vymazat
  22. Ještě jsem video nezkoukla, ale chci říct k těm depilačním krémům, mě nejvíc vadilo, jak úúúděsně to smrdí a pak, že se to opravdu musí oholit a spláchnout relativně rychle, mám tu zkušenost, že když je to dýl, začne mě to na nohách až pálit a mám pak podrážděnou kůži. Nicméně co se mě na tom libilo je, že kůže pak byla na pohmat úplně neuvěřitelně jemná a hladká, chloupky všechny pryč. Ale nepoužívám to, protože chemie to musí být strašná a nechci, aby mi to pronikalo do těla. Ono ty chloupky po tom rostou stejně rychle, jako po obyčejném oholení, takže to bych to musela matlat co 3 dny, a to jsem nechtěla.

    Já intimní partie a podpaží holím pánským holítkem co 14 dní, nohy a ruce cca 1x za 3-4 týdny prehistorickým epilačním strojkem Philips:-) Oboje pak potřu dětským heřmánkovým olejíčkem, ten modrý v maličké skleněné lahvičce - báječně mi voní :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Moc pěkné a hlavně užitečné video, jen bych potřebovala ještě trochu poradit.
    Chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte nějaké typy, aby oholený nohy vydržely déle než 12 hodin. Večer se klasicky oholím a ráno už mám nohy zase nehladké :( Nevím co s tím.
    Děkuji za rady .

    OdpovědětVymazat
  24. Žiletkou to nemá cenu, jeden den oholíte, další to doroste. Všechny chloupky odstraňuju epilátorem - nohy a podpaží. Třísla vytrhávám pinzetou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem fanda epilátorů. I na intimní partie si trougnu. tedy kam až to jde. Pak zbytek žiletka.

      Vymazat
    2. já to také tak dělám, že vezmu někdy i třísla epilátorem, nebaví mě pořád holit,ale pravda je, že příjemné to tedy není .D..

      Vymazat
  25. Ahoj Peti, tvůj blog sledujeme několikrát denně a strašně se nám líbí a tvoje příspěvky jsou dokonalé. Ovšem jsi nás se sestrou nalákala na paletku 120 stínů z ebay. Našli jsme si jednu a chtěli jsme vyplnit objednávku prostě nám to nějak nešlo a proto se obrácím k tobě abys nám řekla tvůj postup objednávání a odesílání objednávky a i placení. :D Předem děkujeme za radu !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuji, na ebay je nutná registrace stejně jako na aukru a i stejně to funguje, jen je třeba mít k zaplacení založený paypal účet, pohledejte na netu, návodů na založení paypal je plno,ale i tak na tom nic není, jde pouze o to se zaregistrovat a mít kartu s povolenými platbami v prostředí internetu :). jinak tyhle paletky prodávají i na mimibazaru a aukru, ovšem značně dražší.

      Vymazat
  26. Já se tedy musím zastat těch neholících typů (ač se sama holím). Na střední byla jedna spolužačka a ta žiletku neznala snad ani z reklamy v televizi. Ale musím říct, že nikdy nám nevnucovala svoje názory, v létě teda trpěla v trikách, tílka si nikdy nebrala, ale taky nikdy jsem si nevšimla, že by smrděla nebo tak. Podle mě to je jejich věc a pokud ten, jak ty říkáš, květák nikde na odiv nevystavují a nejsou cítit, tak pro mě za mě, ať mají v podpaží třeba i dinosaura, mě je to jedno :-)

    OdpovědětVymazat
  27. Skvělý video, děkuju ti za něj, moc jsem se na něj těšila! Já mám s holením na nohou hrozný problémy. Po každým holení mám nohy posetý krvavýma pupínkama a ta kůže vypadá fakt děsně :-( Nejsou to takový ty pupínky, co jsou za den dva pryč, ale fakt je tam má pořád a udělají se mi hned co přejedu po kůži žiletkou. A to nepoužívám ty s jedním břitem co jsi ukazovala, ty jsem použila jen jednou a to mi tekla krev proudem. Holím po horký koupeli, mám holící pěnu, nemám tupou žiletku a stejně mi nic nepomůže. Pásky od Veet mi skoro žádný chloupky nevytrhly a epilátorem mě to hrozně bolí a zarůstají mi chloupky. I krém po holení používám, nic nepomáhá. Jsem zoufalá a už nevím co s tím, je to fakt hrozný. Zvlášť teď v létě, kdy jsou ty nohy vidět...Asi vyzkouším ten krém od ryoru, třeba by mi pomohl :)
    Měj se krásně, užívej si sluníčka a budu se moc těšit na další video! :)

    OdpovědětVymazat
  28. Jak odstraňuješ chloupky z nosu ? Holení, trhání nebo depilační krém ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nijak, myslím, že to je spíše otázka pánů, že jim občas vyčuhují chloupky z nosu,ale u žen jsem si toho nidky nevšimla, rozhodně se ale prý nemají that,ale pouze zastřihávat

      Vymazat
  29. Kočky proti pupínkům po holení vždy spolehlivě a jednoznačně pomůže PYTYOL-mastička z lékárny, která se nanese po holení a pak se opláchne Sara

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkujme za tip, pytiol jsem znala jako dítě, to je mastička na opruzeniny, že :).....

      Vymazat
    2. jj také jsem ho používala jako malinká

      Vymazat
  30. Tak já si dřív holila nohy hlavně vytrhávajícím strojkem a dopadlo to tak, že mě chloupky nehorázně zarůstaly a došlo to do takového stádia, kdy jsem musela rok chodit k doktorovi a nohy jsem měla poseté jizvami. Nedávno jsem dostala odvahu a znovu holení strojkem zkusila. Nohy mě pálily a dva dny jsem měla nohy poseté pupínky a kůži jsem měla takovou napnutou. Už nikdy víc. Jsem z toho docela nešťastná, jelikož po holení žiletkou mi nohy hladké zůstanou jen den a na dovolené a v létě je to docela na obtíž. :/ (Veronika)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky tak měla. Děsné vyražky uplně rudé nohy jako kdybych na nich neměla ani kuži ale jen spaleniny. Až po pul roce byly normální. Když jsme se holila žiletkou narostly mi chloupky fakt do pul dne.

      Vymazat
  31. ahoj petra, ja mam braun epilator, pouzivala som ho cca dva roky vkuse, a potom som prestala a vratila sa spat z ziletkam pretoze sa mi robili jazvicky na nohach po vrastani chlbkov, mala som normalne zjazvene nohy, ako si spominala aj vo videu-zapalene ranky po holeni, ja som to mala po epilovani (po tom ako som sa vratila spat k holeniu noh s tym problem viac nemam(. tak isto ten efekt oholenosti vydrzat cca rovnako ako holenie, cize kazde tri dni som epilaciu opakovala. s bolestou som problem nemama a je pravda ze chlpky po epilacii boli vyrazne jemnejsie a menej viditelne ako po holeni ale to je asi jedina vyhoda, ktora plynula s mojej skusenosti. vzhladom ktomu ze nepoznam nikoho kto by mal podobne negativnu skusenost s epilaciou sa ta chcem opytat, kde je podla teba v mojom epilovani problem :). mozno mam iba nejaky nekvalitnejsi epilator, a bolo by ho treba vymenit. jazvy a intenzita rastu + vyssia bolest ako pri holeni fakt nestali za to aby som v epilovani pokracovala. a zda sa mi to velmi cudne, kedze v zaidnych clankoch o epilovani som sa s podobnymi vyhradami nestretla. ps: a uvedomujem si, ze su bezne dostupne gely proti zarastaniu chlpkov, /hoci neveim ci ich vsetci epilujuci sa nevyhnutne pouzivaju/ len tie su zbytocne predrazene vzhladom k tomu ze existuje alternativa bezbolestneho holenia, ktora zaidne gely nevyzaduje, co v podstate tiez zavazilo pri mojom navrate k ziletkam. budem rada ked si moj komentar precitas, a este radsej ked mi nan odpovies :) dakujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Niesi sama, ja som mala tiež ten istý problém, aj keď je pravda že mi zvykli zarastať tak max.3 chĺpky po každom epilovaní, myslím že to bolo dosť vidieť a hlavne tie jazvičky ktoré po tom ostávajú mi zato nestoja. Tiež som rozmýšľala nad tými krémami proti zarastaniu chĺpkov ale pravdu povediac nie som si istá či fungujú a sú až príliš drahé. Takže tiež som sa vrátila k žiletkám :) Nika

      Vymazat
    2. Holky, tak já se přiznám, že mně po epilátoru občas taky sem tam chloupek zaroste, holím nohy epilátorem již asi od 13 let, takže hodně dlouho, na lýtkách mám chloupky docela silné a tmavé, hlavně u kotníků a tam je také trochu problém v tom, že mám na nohách v podstatě pořád takové tečky v místě kořínku chloupku. Podle mě to ale je tím,jaké má kdo chloupky, protože tam, kde je mám jemnější mi to nezarůstá a ani nemám žádné tečky, takže bych řekla, že je to prostě anatomií toho chloupku. ted co s tím, krémy proti zarůstání jsme nezkoušela, není to zas taková hrůza, pokud mi nějaký zaroste, vezmu při depilaci špendlík a chloupek vytáhnu, není toho mnoho. Také jsme zjistila, že čím častěji epiluji, tím je to horší, tedy se snažím neholi si nohy častěji než 1x týdně, ideální stav je jednou za 14 dní, to mám pak nophy hebké, při častějším trhání mi chloupky hodně zarůstaly a pokožka byla podrážděná. Docel dost mi ale pomohl i ten krém po depilaci právě od Ryoru, ne tedy proti zarůstání, ale na zklidnění a desinfekci, určitě bych to zkusila, hodně zklidní plet. Hodně lidí doporučuje na zarůstající chloupky holit cukrovou pastou, po té prý nezarůstají,ale jak jsem psala, nemám vyzkoušeno, nejde mi to s ní.....

      Vymazat
  32. ak sa mozem opytat, aka forma ostranovania chlbkov je najlepsia na oblast bikin?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já tedy nejsem odborník a nevím,co je nejlepší,ale v oblasti bikin použiji klidně epilátor, pinzetu nebo případně voskové pásky pro citlivou pokožku, samozřejmě klasická žiletka taky dobrá,ale rychle to dorůstá

      Vymazat
  33. jo tak to není nic pro mě :-D zlatá stará žiletka...moc hezké video jinak :-)

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj, super video ! S holením mám dosť veľké problémy, pretože s epilátorom mi chĺpky zarastajú, cukrová pasta ( mám MOOM ) mi vytrhne len slabšie chĺpky, na lýtka mi nefunguje a so žiletkou je to otrava každý deň :/ Vadí mi, že mi rastú výrazné chlpy aj na stehnách, hlavne zo zadnej strany, vôbec neviem prečo, keďže na prednej ich mám úplne bledé... Chcela som sa spýtať, či a ako depiláciu v tejto časti riešiš ty a čo je podľa teba najvhodnejšie na holenie pod pupkom, keďže bohužiaľ aj tam mi rastú výrazné chlpy a čím častajšie holím tým je to horšie :( Ďakujem za odpoveď!!

    OdpovědětVymazat
  35. Už som jeden komentár písala ale niekam zmizol :/ Takže najprv chválim video! Ja mám s holením problémy, pretože po epilátore mi chĺpky zarastajú, cukrová pasta ( mám MOOM ) mi vytrhne len slabšie chĺpky - na lýtkach nefunguje, a holenie so žiletkou je otravné keďže sa musím holiť každý deň. Bohužiaľ mi rastú výrazné chlpy aj na stehnách, hlavne na zadnej strane, chcela som sa spýtať ako a či tento problém riešiš ty a ešte čo je podľa teba najlepšie na holenie v oblasti pod pupkom, keďže aj tam mi rastú výrazné chlpy a čím častejšie ich holím, tým je to horšie :( Ďakujem za odpoveď! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuji za komentář, no co se týče stehen, já tam mám chloupky jemnější a ne úplně tmavé,ale i přesto je holím, holím si tedy i oblast na koleny - stehna i zezadu klasickým epilátorem, je to spíše takové chmýří,ale vadí mi,jak je to proti sliuníčku vidět :). Břicho se neholím, ale řekla bych, že je to docela citlivá oblast a tak bych zde jen vytrhla ty tmavší chloupky pinzetou, pokud je to třeba celoplošně, tak jak vidím, hodně lidí chválí tu cukrovou pastu, tak zkusit to nebo voskové pásky pro citlivou pokožku.

      Vymazat
  36. Dobrý den, Petro,
    především Vám chci ""udělit pochvalu"", že se pouštíte i do takových intmních témat. Mám ale malou OT poznámku, která Vás snad neurazí - tento styling Vám opravdu nesluší. Vypadáte nemocně. Jak barva krajkového topu, tak líčení - kolem očí bílý korektor? makeup? , kolem pusy a nosu jste zas taková narůžovělá, vypadáte jako když máte rýmu... (pokud jste ji skutečně měla, tak promiňte) a ty nude rty... ne, vážně ne. Normálně jste taková šťavnatá baba, ale tady vypadáte dost mrtvolně. Berte to prosím jen v dobrém, jako zpětnou vazbu, co Vám prostě moc nesedí.
    A abych nebyla úplně OT:
    Nohy - žiletka, rychlé, bez komplikací, používám roky MACH3, břit vydrží neskutečně dlouho
    Ruce - po 10 (!!!) letech, kdy mi doma ležel zcela zbytečně Braun Silk épil, který mi na nohy prostě nefungoval, jsem zjistila, že na ruce je to zázrak
    Třísla - laser

    Cukrová pasta - vyzkoušena doma i v salónu, výsledek super, ale mě nebaví se s tím tak dlouho "crcat" :)

    Zdravím a přeji hezký víkend!
    Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den Verčo,

      děkuji Vám za upřímný a milý komentář, je to samozřejmě věc názoru a já si vážím toho, když se kritika sdělí takhle pěkně slušně ana rovinu! Jinak se ale přiznám, že já mám právě tyhle barvy ráda, ale chápu,je to takové "vyblité" :D....Jak vidím, pastu si všichni chválí, budu tomu ještě muset dát šanci, i když to crcání mne práva také nebaví :). Hezký den P.

      Vymazat
  37. Květák? Skvělé označení xDDDD Jinak super video, těch lidí, co jsou takhle "neupravení" jsem si taky všimla a někdy je to opravdu děs a hrůůůůza. Vždycky takový prales v podpaží, já nechápu, že to těm lidem třeba není trapné nebo nepříjemné....

    OdpovědětVymazat
  38. Já jsem zkoušela všechno možné a nakonec jsem zůstala u žiletky. Nejlepší mi přijde Venus ProSkin Sensitive (je i lepší než pánská holítka, která jsem používala dříve, ale je krapet dražší) a holící hydrofilní olej od Saloos (krásně po něm žiletka klouže, pokožka je nádherně jemňoučká a hlaďoučká a navíc pokožku i hezky zklidňuje, tak není potřeba po něm na sebe ještě něco patlat).

    OdpovědětVymazat
  39. Suprové video! A ten květák, to mě rozesmálo =D =D
    Já jsem si epilátor koupila asi před 2 lety, a už ho nedám z ruky. Docela se mi osvědčilo po epilaci ještě nohy přejet žiletkou, déle vydrží pěkně hlakdé. A ještě potom přetřu tělovým mlékem
    EXCIPIAL U LIPOLOTIO z lékárny, pomohlo mi v boji se suchou kůží. =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. excipial je skvělý, já ho ted používám hlavně na dekolt, krásně pokožku zvláční po ránu, když mám dekolt celý zmačkaný :)

      Vymazat
  40. Ahoj Péťo, děkujeme za krásné video. Můj osobní typ na holení nohou atd. já osobně mám atopický ekzém, citlivou pleť, no nejhorší kombinace. Před holením na danou partii nanesu dětský olejíček Aviril, je to malá lahvička s modrým olejíčkem, jistě všichni znají, na tento olejíček nanesu pěnu na holení a oholím klasicky žiletkou. Pokožka není podrážděná, nesvědí. Určitě doporučuji pro suchou a citlivou pleť :-)

    OdpovědětVymazat
  41. Palec nahoru za video na zcela běžné téma, které není na blozích vůbec běžné :)
    Cukrovou pastu jsme se sestrou zkoušely taky a bylo to velmi smutné. Nebo vlastně spíš groteskní. Chloupky na noze zůstaly, ale vlastně i ta pasta :D Musela sem to umýt, strhnout to nešlo. Před vyzkoušením jsem doufala, že to bude to pravé, protože epilátor kvůli křečovým žílám nepoužívám. Ne že bych měla vyloženě naběhlé hmatatelné křečáky, ale mám k tomu genetické predispozice a žilky mi praskají jedna radost.
    Co nejrůznější depilační pěny a krémy? Nějaká zkušenost s tím?

    OdpovědětVymazat
  42. Ahoj Peto, dekuji za inspiraci od Ryoru:) chtela jsem se zeptat, take pouzivam panske holici strojky, ale od Gillete. Zajimalo by me, jestli jsi je taky vyzkousela a zda mezi nimi a temi od Baley je nejaky vyraznejsi rozdil. Jak dlouho ti vydrzi ten vymenovaci brit? Dekuji a mej se krasne, Jana.

    OdpovědětVymazat
  43. Ten balzám od ryoru je super akorát já mám ten má červenej obal.A jinak já na depilaci nohou a rukou používám depilační krém buď veet nebo balea jak kdy střídám to a to musím říct,že i klidně měsíc mi to vydrží mě tak rychle chloupky nerostou tak po těch 3 týdnech až měsíci úplně stačí.Jinak máš super blog sleduji ho už nějakou dobu a videa taky jen tak dál :-)

    OdpovědětVymazat
  44. Zdravím :)

    Časté holení je jedna z věcí, které mě na létě nebaví, každopádně je to nutnost.
    Mám hrůzostrašný zážitek z vlaku, kdy tam přišla mladá paní s mimčem. Měla bílé tílko s úzkými ramínky a z podpaží jí trčelo 10ti centimetrový křoví. Ani ty ruce zvedat nemusela, prostě jí to lezlo kolem ruky a bylo to vážně nechutný. Říkala jsem, že zrovna taková mladá jinak upravená paní a tohle :D.

    OdpovědětVymazat
  45. Super video! :) Ryor mám hrozně moc ráda. S většinou výrobků jsem velmi spokojená. Minulý týden jsem byla v jejich továrně kouknout na výrobu :) Ten mátový gel doporučuji, je fakt úžasný. S balzámem po depilaci zatím zkušenost nemám, ale určitě ho na léto koupím :) Přece jenom mám nohy v létě podrážděné holením mnohem více než v zimě..

    OdpovědětVymazat
  46. Super jako vždycky :) ;)

    OdpovědětVymazat
  47. dík za inspiraci je mi čtrnáct a jsem ve věku že musím mít vše pod kontrolou ohledně postavy atd. a ty mi moc pomaháš a strašně mě baví tvá videjka jen tak dál.

    OdpovědětVymazat
  48. Na oblast bikin a podpaží používam jednorazové holicí strojky pro oblast bikin od balea)) Jsou to takové malé fialové strojky.Sice je to piplačka, protože nemají tak velký břit. Ale nemam podarždenou pokožku))a chloupky tolik nezarustají))

    OdpovědětVymazat
  49. Já mám depilátor Braun, bolestivé to pro mě vůbec není, ale mám problém, že nohy nemám úplně hladké:( Nedkážu si představit, jak dlouho a kolikrát bych musela každou nohu strojkem oholit, než bych je měla hladké. Voskové pásky jsem zkoušela na nohy, ale celkem bez výsledku. Zajímalo by mě, kde dělám chybu, hlavně u toho strojku. :/ Takže používám strojek Wilkinson, který má ještě druhý konec na oblast bikin a jsem naprosto spokojená. Mám ho už nějaký čas a ještě jsem se ani jednou nepořezala, což je u mě super výsledek :-D Jinak používám taky jen obyč. sprch. gel :) Jinak moc pěkné video a ten krém od Ryoru určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  50. Ahoj! Pekne spravené video. Ja som robila recenzie tiež na tieto typy holenia. Skús pozrieť, ak by ťa to zaujalo. Budem rada.

    http://stoker-dewy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  51. skvelé video:-) mám problém s ochlpením tak hladám rôzne možnosti ako sa ho zbaviť. používam 10 ročný epilátor braun, uplne najobyčajnejší a je super. mala som philips ale pri sťahovaní sa stratil tak mi tento dala mama. preliala som ho alpou vyčistila a veselo funguje dalej. a epilujem si nohy a podpazušie s ním

    OdpovědětVymazat
  52. Já s e holím epilátorem ale jdu zkusit fotoepilaci :D

    OdpovědětVymazat
  53. Peti? Budeš zkoušet tu cukrovou pastu? :D Až jí vyzkoušíš, neudělala by si na ní nějaký video, recenzi nebo tak? díky

    OdpovědětVymazat
  54. Souhlasim s holenim s panskyma ziletkama. Taky je pouzivam a je to o poznani lepsi a hlavne vydrzi dlouho :)) Jinak ten balzam po depilaci od Ryoru chci uz delsi dobu vyzkouset, ale ne a ne sehnat :D v drogerri Rossmann tady u nas to nemaji, tak se musim popsat jinde :) Jinak pekne video!

    OdpovědětVymazat
  55. Souhlasim s holenim s panskyma ziletkama. Taky je pouzivam a je to o poznani lepsi a hlavne vydrzi dlouho :)) Jinak ten balzam po depilaci od Ryoru chci uz delsi dobu vyzkouset, ale ne a ne sehnat :D v drogerri Rossmann tady u nas to nemaji, tak se musim popsat jinde :) Jinak pekne video!

    OdpovědětVymazat
  56. Tak já měla vždyckyproblém s oblastí třísel a vnitřní strany stehen. Bohuželv těchto místech mám chloupků opravdu hodně a dost silné a tmavé a tak po oholení to bylo vždycky peklo a na vytrhávání v těchto místech si netroufám. Vždycky jsem měla červené pupínky, až boláčky a přišlo mi, že kdybych to nechala být "přírodní", bylo by to snad i hezčí než tohle. Až při porodu mi došlo, že jsem zbytečně vyhodila mraky peněz za miliony vodiček a balzámů a já nevím čeho ještě po holení. Při porodu mě sestra oholila jednorázovou žiletkou (což jsem se zhrozila), použila nějakou pánskou pěnu (tuším obyčejný Diplomat), ale po holení, milé dámy, mě opláchla vodou. Bála jsem se, jak budu trpět - jednorázový holítka, potom nic... Ale žádný pupínky, vyrážka, boláky, nic se nekonalo. Až pak jsem zjistila, že mě neoplachovala vodou, ale desinfekcí. Takže od porodu můj recept: umýt, použít nějakou pěnu, oholit tím, co vám vyhovuje, pak použít desinfekci - já kupuji Dettol pro děti, protože vůbec neštípe a nakonec použiji buď Aviril zásyp, anebo po nějaké chvilce namažu Bepanthenem - ten je sice dražší,původně určení na opruzeniny dětských zadečků nebo rozkousané bradavky po kojení, ale taky k nezaplacení.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!