Loreal Expert Absolut Repair Cellular šampon a maska pro poškozené vlasy - recenze

by - 02 června

Krásný víkend všem,

dnes bych vám ráda nastínila moje dojmy z masky a šamponu, které určitě hodně z vás zná a hodně z vás je s touto pečující řadou spokojeno. Na úvod bych podotkla, že produkty jsem obdržela k vyzkoušení a zrecenzování z internetového eshopu www.me-vlasy.cz , přičemž balíček mi dorazil bleskovou rychlostí a i komunikace probíhala rychle a velmi příjemně. Děkuji! Důvod, proč jsem chtěla vyzkoušet právě tyto produkty je ten, že jsem na ně četla hodně kladných recenzí a již nějakou dobu jsem po nich pokukovala, takže mi nabídka přišla více než vhod :).

Řada Absolute repair cellular je inovací řady Absolute repair, kterou ale osobně vyzkoušenou nemám a tak nemohu osobně posoudit rozdíl mezi oběma řadami. Výrobky jsou určeny na vlasy poškozené a sušší, což se mi zezačátku zdálo trochu jako problém, protože mé vlasy mají sušší konce, ale přitom kořínky mám mastnější, takže jsem měla obavu, zda mé vlasy nebudou příliš zatíženy a nebudou se brzy mastit. Kyselina mléčná, která je v šamponu i masce obsažena regeneruje, obnovuje a posiluje poškozené vlasové vlákno a zanechává vlasy pevné, hebké a hladké. Šampon i masku používám současně při každém mytí.




Nejdříve vlasy klasicky navlhčím, nanesu šampon a jednou umyji, musím říct, že konzistence šamponu je příjemná, i když na mě je trošku hutnější a odtud pylnuly i mé obavy, které týkají dřívějšího maštění vlasů. Ty se ale staly zcela neopodstatněné. Vlasy mám po tomto šamponu skutečně hladké, dobře umyté a zdají se být nadýchanější, rozhodně se mi dříve nemastí a ani nejsou zplihlé. Šampon je velice příjemný i na pokožku hlavy, nedělají se mi po něm lupy, na což jsem docela náchylná. Co se týče vůně, tak mi přijde příjemná, nevtíravá a neyvýrazná, ve vlasech ji po umytí moc necítím, což mi vyhovuje, nemám moc ráda navoněné šampony. Šampon obsahuje silikony a ačkoliv se mi v mém případě jevily silikony v šamponech jako složka, která mi ničí objem a způsobuje dřívejší maštění, tak v tomto případě se, kupodivu, nic takového nekoná. Objem šamponu je 250ml a cena kolem 160Kč.

Bezprostředně po umytí nanáším masku, která má hutnou krémovou konzistenci, také světle žlutou barvu a nevtíravou, příjemnou vůni, která je z vlasů jemně cítit i po umytí a usušení. Obsahuje také kyselinu mléčnou, rozjasňující složky, přírodní vosky, UV filtr a biomimetické ceramidy, které doplňují ztracené ceramidy do vlasového vlákna, čímž vlasy "opravují" a dodávají jim sílu. V tomto případě vidím hutnou konzistenci jako plus, sice se hůře roztírá po vlasech, než třeba její tekutější kolegnyě, ale zase vám během regenerace z vlasů neodkapává a nestéká dolů. Masku dávám na dvě minuty a poté ji opláchnu. Co se týče účinků a složení, také maska obsahuje silikony, což je do délek naopak žádoucí, ke kořínkům ji stejně nedávám. Hezky uhladí vlasové vlákno, vlasy jsou po ní hladší a necuchají se, pozitivní ale zároveň je to, že vlasy nezplácne, ale stále zůstavá objem, ačkoliv vlas je vyživený. Já sama nemám vlasy až tak zničené, abych mohla posoudit co všechno maska zvládne, protože nepoužívám žádné barvy a tepelně příliš neupravuji, ale délky mám sušší a na to funguje maska opravdu výborně. Objem masky je 200ml a cena kolem 230Kč.

Pokud tedy máte vlasy podobné, klidně i s mastnějšími kořínky, poškozené a sušší v délkách a potřebujete regeneraci, aniž by jste vlasy zatěžovali a aniž by se vám brzy mastily, troufám si tvrdit, že tato řada je pro vás dobrá volba a určitě stojí za vyzkoušení.





P.S. děkuji vám všem za krásné komentáře a emaily a zprávy, budu se snažit odpovědět co nejdříve, dopřáváme si pár dní tak trochu i pracovní dovolené, tak nejsem u počítače tak často jako jindy :)

You May Also Like

34 komentářů

  1. mě teda ty silikony docela zklamaly, ale čas od času je dopřávám, pokud nejsou používány dlouhodobě, tak mohou být i prospěšné, já jsem o něčem podobném taky přemýšlela, takže jsem za recenzi ráda:)

    www.slecna-k.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Taky už ho mám vyzkoušený a vyhovuje mi, absolut používám už dlouho. Trošku jsem pátrala o kyselině mléčné, co dělá s vlasama, ale dočetla jsem se, že odebírá vlasové pokožce minerály a způsobuje padání vlasů, tak nevím, co si o tom mám myslet :-( - tohle způsobuje kyselina, která se tvoří ve svalech námahou, tak snad tahle přidaná do šamponu bude působit jinak, doufám blahodárně :-) S.M.

    OdpovědětVymazat
  3. Mám úplně stejný názor :) :) Používám ho docela často (střídám ho s Ceienem z Lidlu) a moje vlasy jsou, myslím, bez poškození..

    OdpovědětVymazat
  4. Peti , nám vůbec nevadí že si na tebe musíme holt chvíli počkat :)
    Vždycky to stojí za to !!! :)

    gabulka-lovelygirl12.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Už dlouho přemýšlím o této řadě a konkrétně o masce. Jdu si jí objednat. :-)

    http://marketa-malakova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Nejhorší věc, kterou jsem kdy na vlasy měla. Drahý jako prase a vůbec to nepomohlo.

    OdpovědětVymazat
  7. Peťo, moc si mě nalákala na tuhle řadu ! :)
    Tak se po tom ještě poohlédnu, chtěla jsem se tě zeptat jestli nemáš nějaké doporučení na nějaký prostředek na vlasy, který by chránil vlasy před vysokými teplotami. Děkuji moc za odpověď :))

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to dobře, něco takového bych potřebovala, jen škoda, že je to kapánek dražší :(

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá to zajímavě, děkuji za tip :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Tyhle produkty vypadají zajímavě, já jsem momentálně spokojená se šampónem od Schauma 7 bylin, kterým jsem byla příjemně překvapená :)

    OdpovědětVymazat
  11. Mám stejný názor ;D A souhlasím s Gabulkou,nevadí nám že musíme čekat. Vždy se ale rozhodně těšíme na tvé příspěvky :D ;)
    Andy :D

    OdpovědětVymazat
  12. Se značkou Lóreál jsem nadobro skončila. Silikony mi zničily vlasy! Najít ovšem výrobek za rozumnou cenu a bez silikonů je teda fuška... Věřím, že řadě z vás tyto výrobky vyhovují, ale za mě rozhodně ne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výrobky bez silikonů mají např. v DMku - značka Balea

      Vymazat
  13. S těmito šamponami děláme na praxi.Tato řada obsahuje tzv.zdravý silikon, který vlasu nijak neškodí a nezatěžuje ho - narozdíl od těch škodlivých silikonů, které obsahují přípravky z drogerie ( vlas zatěžují, rychleji se mastí a po čase zamezují chemické ukony.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šamponami? :-D Nj, na kadeřnice chodily vždycky ty nejhloupější holky...

      Vymazat
    2. Překlep může udělat každý.... zamysli se radči nad sebou než začneš soudit druhé ;-)

      Vymazat
    3. "radči" ???

      Vymazat
    4. No tak slečna používá při psaní nářečí. To je toho. Petra jej také používá a nestěžujete si.

      Vymazat
    5. Jde o KOSMETICKÝ blog a ne o češtinářský ježišmarjá :D

      Vymazat
  14. ďakujem za recenziu..inak by som sa nedozveela o tomto šampone a maske..určite si ju zapišem a pri najbližšej navšteve v drogerii si to zakupim..pretože vlasy mam poškodene..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v drogerii to nekoupíš to je profesionální vlasová kosmetika

      Vymazat
  15. Já jsem produkty se silikony už nadobro vyřadila a nekupuju je. Takže bohužel recenze sice pěkná ale nekoupila bych :-( Už se silikonům vyhýbám. Dřív jsem vlasům dopřávala masky a různé výživné kůry v domění jakou pro ně nedělám službu, no to jsem ještě nevěděla že je to spíš naopak. Bohužel problém je v tom, že vlasy po nich vypadají krásně a zdravě, ovšem jen na nějaký čas a je to jen pouhý dojem, stejně jako u silikonem zvětšených prsou je tohle stejná iluze dokonalosti která ale pomine a vlasům uškodí :-(

    OdpovědětVymazat
  16. Žiju asi na jiné planetě.:D Na mé zničené a namáhané vlasy nic nezabíralo... až do doby co jsem se odhodlala koupit šampon a masky od L´oréal. Když si vzpomenu, co jsem všechno zkoušela a nic. Nakonec mi vlasy zlepšila jejich čokoládová řada. Naposledy jsem si koupila šampon právě absolut repair. A ne nezklamal mě. Pro mě jsou jejich šampony a masky ten největší luxus co mohu vlasům dopřát. Funguju takhle už nějaký ten rok a vlasy mám stále pevné. Myslím, že se ze silikonu dělá velký bubák. Právě ze zkušenosti vím, že je rozdíl mezi šamponem z drogerky a z kosmetického salónu.

    OdpovědětVymazat
  17. S L'oreal Serie Expert mam jen dobre zkusenosti, vlastne pouzivam jen L'oreal a stridam s Kerastase...pro me je lepsi Absolut Repair a vyborna maska na vlasy je Liss Ultime a olejicek ze stejne rady. Ovsem nejlepsi vynalez http://www.me-vlasy.cz/pozycja/Kerastase-Elixir-Ultime-125 vazne, nic lepsiho jsem zatim nemela a pokud mas suche konecky...cena je vyssi, ale opravdu staci kapka. Mam ho od Vanoc, pouzivam ob den a mam pocit, ze tam jeste nic neubylo :)

    OdpovědětVymazat
  18. Děkuji za recenzi.. něco takového jsem dlouho hledala ;)

    OdpovědětVymazat
  19. Na silikony bacha, většina profesionálních kadeřnických produktů je neobsahuje - vědí proč. Jsou právě v těch produktech, co jsou běžně dostupné v drogériích. Víte proč se vám právě zdá vlas obalený silikony zdravý a lesklý? Protože ten silikon ho celý obalí a vlas uzavře .. jenže i pro další látky. Takže skrze silikon už nic nedostanete. Velký problém také nastává u barvení, jelikož na vlas, který je obalený silikonem málo co chytne! A velmi těžko se z vlasů dostává pryč.

    - Proto některé značky už začaly dělat šampony BEZ SILIKONŮ a docela se tím chlubí (např. Syoss - ale netvrdím, že zrovna Syoss je dobrá značka)

    Jakákoli (dobrá) kadeřnice vám řekne, že patlat si na hlavu dobrovolně silikony je hloupost.

    - Charnel

    OdpovědětVymazat
  20. Já teda nevím, ale já fakt nedám na Loreal dopustit. Kdysi mi dal do kupy zničenej chemlon a teď mi pomáhá udržovat vlasy pěkný. A to už jsem tý kosmetiky vyzkoušela doslova kvanta. Ale pozor, je opravdu VELKÝ rozdíl mezi původní recepturou a novým Cellular!

    OdpovědětVymazat
  21. Pěkná recenze, to by bylo i něco pro mě. Takže alespoň vím, co mám vyzkoušet. :)

    OdpovědětVymazat
  22. L'oreal Serie Expert používám pravidelně,jsou skvělé. Jak Absolut Repair,tak modrý na vlnité a občas vystřídám i jinou řadu.

    V recenzi mě zaráží akorát cena, s tak nízkou jsem se ještě nikdy nesetkala. Kupuji si tyto přípravky v kadeřnických salonech, maska se pohybuje kolem 490 Kč a šampon 290-310 Kč. Což je velký finanční rozdíl. Podívám se tedy na internetové ceny.

    OdpovědětVymazat
  23. Musím vyzkoušet, zrovna teď mám vlasy v šíleném stavu! :)
    Vyhrajte parfém od Lanvin! 1st Giveway

    OdpovědětVymazat
  24. Já na vlasy používám čistý kokosový olej, už jsem o tom psala i u sebe na blogu. Pro mě nejlepší věc a právě o něj u mě probíhá taky Giveaway! :) Tak tě s dovolením zvu Peťo :)

    http://bellehanele.blogspot.cz/2012/06/prvni-kokosova-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj , moc hezka recenze mám stejnou zkušenost :-) ja jsem kadeřnice a pracuji s Lorealem už asi 7 let , většina věcí opravdu funguje a pomaha. Dala bych ti jen jednu radu masku nepouzivej po kazdem umyti masky jsou dlouhotrvajici a je zbytečné aby sis ji zbytrčně placala .... Přecejenom není jedna z nejlevnějších ;-) !

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!