Bioderma White objective, krém na bělení pigmentových skvrn - recenze + giveaway

by - 09 září

Příjemný nedělní podvečer vám všem,

dnes mám pro vás recenzi přípravku a soutěž o pár výrobků z řady, která rozhodně nebude pro každého a obávám se, že primárně zaujme pouze ty "starší" z vás, kteří mají problémy s nadměrnou pigmentací po porodu nebo snad dokonce stařeckými skvrnami. Nicméně pigmentové skvrny nejsou zcela výsadou vyššího věku a i mladší lidé je mívají. Tyto tmavší fleky na kůži se objevují hlavně s nadměrným sluněním, pobytem v soláriích, mohou být více vidět po porodu v důsledku hormonálních změn či při užívání antikoncepce, mohou být ale i vrozené, poslední častou možností vzniku skvrn je vyšší věk. Dalšími příčinami vzniku skvrn může být i nedostatek vitamínů, špatná funkce jater, hyperpigmentace, zjizvená nebo poškozená kůže či zánět na pokožce. Proto vy všichni, kdo máte s tímto problémem zkušenosti a potřebujete nějakou tu skvrnku zesvětlit, tak zbystřete, všem ostatním vyhlašuji rozchod :) a doufám, že se budou těšit na zítra, kdy si dáme další video.....


Já sama s pigmentovými skvrnami zatím větší problém nemám, mám jen klasické pihy a s těmi nic dělat nehodlám, i když je pravda, že když jsem dříve občas zašla do solária, tak mi vyskočila skvrnka na čele, která ale naštěstí vždy zmizela, ovšem mám pigmentovou skvrnu na noze a tak jsem si řekla, že na ní účinnost bělící řady od Biodermy vyzkouším, protože jsem byla zvědavá, jestli to opravdu bude fungovat.
Asi bych měla předeslat, že co se týče bělících věcí, mám k nim vyloženě respekt a mám z nich pocit, že takový krém, který pleť dokáže bělit, nemůže obsahovat nic dobrého a prospěšného. Nicméně, pokud vím, třeba v Asii, jsou bělící produkty hodně oblíbené. Já jsem na zesvětlení znaménka na noze použila White objective aplikační pero a když jsem studovala krabičku, všimla jsem si, že všechny výrobky z této řady jsou určeny pro pleť citlivou, jsou bez parfému a hypoalergenní, i když se přiznám, že poměrně obsáhlý výpis látek, které krémy obsahují, mne příliš neuklidnil. Upozorňuji ale, že je to vyloženě můj dojem, prostě ve mně tyto věci budí respekt a nedůvěru, ačkoliv to nemohu žádným konkrétním způsobem odůvodnit. Nejsem chemik ani dermatolog a tak mi nezbývá, než věřit, že mi to nemůže ublížit. Aplikační pero má obsah 5ml a vždy vytlačíte přes štětečkový aplikátor tolik, kolik je potřeba a rozetřete na postižené místo, které chcete zesvětlit. Mělo by se aplikovat 2-3 denně, já se přiznám, že jsem na to někdy zapomněla  a tak jsem aplikovala třeba jen jednou. Krém, který má bílou barvu, je příjemný, dobře se vsakuje a neštípal, ani nebyl nijak jinak dráždivý, ovšem, nezkoušela jsem na obličeji. Skvrnku jsem se snažila zachytit úplně stejně a na makro zrcadlovkou, aby to bylo opravdu dobře vidět, byl to docela těžký úkol. Jak ale vidíte, něco to opravdu dělá a skvrnka trošku světlejší je, myslím, že za delší dobu užívání by vybledla ještě více. Co tedy říci závěrem? Vlastně si nejsem úplně jistá, protože v tomto směru opravdu nemám zkušenosti, jediné, co mohu potvrdit, vidíte na fotce a kdo by chtěl více informací o těchto produktech, či pigmentových skvrnách, může se podívat třeba sem.




A teď již k soutěži, protože mi byly věnovány čtyři výrobky z této řady a já sama je nevyužiji, protože, jak jsem psala, tímto problémem netrpím, ráda bych je věnovala někomu z vás, kdo je třeba po porodu a skvrny se mu udělaly, či k nim přišel díky vrozené dispozici nebo používání hormonální antikoncepce. Pokud chcete vyhrát Intenzivní noční depigmentační sérum, Denní depigmentační krém a bělící krém na ruce, prosím, zanechte mi komentář s kontaktem pod tímto článkem. Soutěž nechám otevřenou do středy do půlnoci a pak vyberu výherce, kterého vyhlásím na facebooku.
Dále bych ráda vyzvala všechny, kdo mají s touto problematikou zkušenost, aby se nebáli zde v komentářích vyjádřit a sdělit nám, co jim pomohlo, či jak se s tímto problémem vyrovnali, protože vím ze svého okolí, že to není nic příjemného a zvláště po tom porodu, spolu s jinými změnami, vedou skvrny k nepříjemným pocitům a plno žen se za to stydí.

You May Also Like

183 komentářů

  1. jen si to nech... a maž si tím ty fleky na hřbetech rukou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D tak jsem ráda, že o víkendu zas nemáš co dělat, než sledovat bedlivě můj blog, děkuji ;)! Já žádné fleky na rukou nemám, to jsou klasické pihy,ale díky za starost ;).

      Vymazat
    2. Milý anonym, mňa by veľmi preveľmi zaujímalo, prečo sem chodíš, keď ti je Peťa tak "odporná"? To nič iné nerobíš, len čakáš, kedy sem hodí nový článok, aby si mohol reagovať veľmi inteligentnou poznámkou? Ak máš odvahu (???), tak mi prosím ťa napíš dôvod, lebo mňa to teda fakt zaujíma. Ďakujem.

      Vymazat
    3. Peťo on to nemyslel špatně- dbá na tvé zdraví! :-) Věřím, že ti ta fotka dala zabrat... ale podle toho vypadá výsledek perfektně! :-) Lucka

      Vymazat
    4. Peti, ja fakt nechapu, ze Ti sem ti prudici furt lezou:/ Magda

      Vymazat
    5. Tak tohle by se mi velmi hodilo,mám takovou pigmentovou skvrnu na krku,která nevypadá vůbec hezky.

      janulka.9@seznam.cz

      Vymazat
  2. Paráda, tak to by se mi zrovna hodilo, protože mám taková tmavá místa po akné a ještě se mi to zhoršilo po změně antikoncepce. Tak zkouším:-)
    PalinkovaIveta&seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Ja by som tuto supravu chcela vyhrat pre mamku, ktora tymito skvrnkami na tvari trpi, snad by jej to pomohlo, budem si za nu drzat palce. inak na porovnani fotiek je vidiet skutocne velky rozdiel, ak to az takto pomaha, klobuk dole celej bioderme, mne uz pomohla so zelenou radou.

    girlnamedz@centrum.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Mě osobně se "vyrojily" pigmentové skvrny na lýtkách a to bohužel z důvodu psychického tlaku a nevyrovnané hormonální hladiny. Naštěstí mi zase tak moc nevadí (na zadní straně lýtek), ale ráda bych tyto výrobky vyzkoušela.

    evelinsbook@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  5. ja týmto zatiaľ netrpím, ale mám zlé tušenie, že budem. to však nie je dôvod, pre ktorý píšem. ockovi sme pokúpili už všeličo možné, aby sa svojich škvŕn zbavil, ale akosi nič nezabralo. momentálne sa pravidelne natiera silným opaľovacím krémom, ale to jeho existujúci problém nevyrieši. na kráse mu síce škvrny neuberajú :) ale iste by bol radšej bez nich

    veronika.bejdova163@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  6. No moja mamka trpí pigmentovými škvrnami od pôrodu(fuha sposobila som to ja!:D) a stále ked začne leto sa jej na čele vyhodí veľky flek a nič na neho nepomáha :-( Skúšala už hory produktov od vichy clinique a nič :-( Stále to len natiera aspon 50 faktorom a v jeseni to zase ustupi,celkom ju ľutujem kedže to nie je "znamienko krasy" a určite by ju potešilo ak by vyhrala:)
    Dúfam,že ja sa tomuto problemu vyhnem aj ked beriem antikoncepciu kvoli pleti.

    Krásny deň Peti ;)
    fredyqa369@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám teda na nohách taky pár takových skvrnek, jako jsi měla ty, ale nikdy mě ještě nenapadlo je vybělit :)
    amomentthatismine@email.cz

    OdpovědětVymazat
  8. I přesto že si obličej mažu padesátkou když se jdu slunit, tak se mi stejně ty skvrny na obličeji udělají - zkusila jsem toho moc, ale o tomhle jsem ještě neslyšela ale každopádně to vypadá moc zajímavě.

    janacihakova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, zkusím to :)
    markitka.14@seznam.cz
    Hezký večer, Markéta

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, mám poměrně velkou pigmentovou skvrnu na stehně, a to už od narození. Známá šla odstranění laser, ale místo hnědé skvrny na krku má červenou, která se hodně podobá "cucfleku" takže nic moc příjemného a mě to od laseru odradilo. Sama hjsem zkoušela podobné výrobky/mastičky Oriflamem počínaje až zázračnými lékárenskými pastami konče a žádného efektu jsem si nevšimla. Tuto řadu jsem už taky registrovala, když mi na ni došla upoutávka mailem a zaujala mě, takže je pro mě recenze přínosem a chtěla bych ji zkusit. Pokud nevyhraji, budu opět sahat do úspor.
    sabina102@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  11. chtěla bych vyhrát tyto ceny pro maminku, která pigmentovými skvrnami trpí už minimálně 10 let, chodila s tím i k dermatoložce, ale nic zatím nezabralo.. jen to, že přes zimu flíčky trošku zmizí, ale sotva začne léto, tak skvrny jsou větší a dále se rozšiřují :/ a to se mamka maže každý den opalovacím krémem s SPF 50, ať je zima či léto, ať sluníčko svítí či nesvítí. Výhra by potěšila nejenom mě ale i ji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. omlouvám se ještě jednou a dopisuji mail, petra.krupova@atlas.cz

      Vymazat
  12. To by ocenila moje mamka, mě se to zatím netýká. :)
    InsaneAnne@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Moje mamka tyto produkty používala a byla moc spokojená :)

    chudobova.nicol@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Dobrý večer Peti,
    jak píšete, já mám roční dcerku a po jejím narození, ale i v průběhu těhotenství se mi udělaly pigmentové skvrny na obličeji. Vypadám jako bych měla od sluníčka vypálené brýle :o) Na jednu stranu je to komické,ale když jsi někdo náhodou rýpne ve stylu, příště si sundávej brýle,když se jdeš opalovat, tak to zamrzí.Proto bych moc ráda vyzkoušela ten zázrak :o)Děkuji za váš blog, velice se mi líbí, dokonce jsem se i nechala inspirovat líčením na svoji svatbu :o) Hezký zbytek neděle.Dáša da.cizkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Mamča zrovna krém na skvrnu dostala, udelala se ji velika ze sluníčka :(( tak bych ji to ráda dopřála aby ji zmizela.
    surovych.lucie@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Kdybych vyhrála, věnovala bych výhru mamce, po porodu bráchy se jí začaly skvrnky objevovat a když porodila segru, tak se jí to ještě zhoršilo, používá nějaké kremíky, ale pořád se se skvrnkami potýká. Třeba by tohle pomohlo.

    Tinka.linka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Dobrý den, Petro... Jsem velmi ráda za tento článek, protože se mi i v mém mladém věku začínají nenápadně skvrny dělat a byla, vlastně jsem z toho docela nesvá. Nejsou tmavší než pihy, ale rozhodě jako pihy nevypadají. Bioderma je skvělá značka. Moc děkuji za typ...
    Miskaka22@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  18. Pěkný večer Peti,
    také píši za mamku, která už toho vyzkoušela mraky, ale zatím žádné zlepšení. Přes léto používala od firmy Bioderma krém na pusu na opalování s SPF 50+, který bych za ní určitě doporučila. Byla by moc ráda za vyzkoušení téhle řady.

    Pěkný večer,
    makyn.a@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  19. Já to tedy nepotřebuji, ale mamka fleky má, takže by se jí to určitě hodilo, takže se přidávám do Giveawaye! :)

    moncablog@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  20. Já mám bohužel pigmentové skvrny, a to na čele a pod nosem jakoby "knírek", což je hodně nepříjemné v létě, protože je to místo, které se hodně potí, proto není jednoduché maskovat je dobře make-upem.

    OdpovědětVymazat
  21. AHoj, já mám jizvy na rukou po nemoci, něco jako jizvy po akné a jsou už mým problémem 6 let..krémy od doktorky nezabraly....tak mi nezbývá nic jiného než doufat a zkoušet dál. Hezký zbytek dne přeji. Měj se hezky a nemohu se dočkat dalších videí:)
    m.bulanderova@seznam.cz
    AHoj Martina

    OdpovědětVymazat
  22. patřím mezi ty, co by to chtěly pro mamky, i když musím přiznat, že jeden flíček bych si nechala zmizet i já :-)) tak snad se štěstí usměje.
    signora.lulu@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  23. Já mam od narození na noze skvrnu asi 15cm, nikdy jsem to moc neřešila, je v místě kam moc lidí nevidí, ale zrovna dneska jsem si říkala jestli by nešla dát nějak pryč :-D.
    rybnickovaiva@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Jsem jedna z těch poporodních dalmatinek, zbarvila se mi místa, kde jsem mívala vlastně neustále ložiska atopického ekzému. Klasická místa - lokty, kolena se schovají pod oblečení, ale přechod mezi obličejem a krkem, oblast kolem očí (no vypadám jak příbuzná pana Vaňka) a hřbety rukou jsou horší.
    Musím přiznat, že z bělících věcí mám také tak nějak respekt a výhra by mě moc potěšila, protože bych nemusela kupovat zajíce v pytli ale kdyby mi tato řada pomohla, šla bych najisto. Navíc s malými dětmi se "přebytečné" peníze vždycky mají kam podít :D
    ropuska.starostliva@gmail.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj Péťo, toho anonymu na začátku si nevšímej, asi je ten člověk "dokonalej" HAHA (nikde žádný flíček).
    Já bych mohla vybělit pigmentovou skvrnu na zadku mého přítele :-D, ale nene, když ona je tak sexy :-)
    Tak všem ostatním, kterým by se tyto přípravky hodily, držím palce, určitě je Petra ráda obdaruje.
    S pozdravem Veronika M.

    OdpovědětVymazat
  26. Já mám tedy jenom pigmentové skvrny na ruce, ale to mě moc netrápí. Ale mojí mamce se začaly dělat hodně se opaluje.

    A chtěla jsem se ti zeptat jestli nevíš o něčem co by pomáhalo na prasklé žilky na obličeji v oblasti kolem úst. Děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
  27. Taky zkusím soutěžit. Jako už více holek předemnou bych ráda výhru věnovala svojí mamince. Přestože se blíží k sedmdesátce, tak vypadá velice dobře. Jen ty pigmentové skvrny jí trápí. Hlavně na rukou.

    OdpovědětVymazat
  28. přidávám se:( můj obličej je jimi posetý

    h-dlouha@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj Petro.Bezva soutěž,která může někomu pomoci,to je fajn.Fotky před a po,je vidět,že to opravdu nějaký účinek má.A tak přeji,tomu kdo vyhraje,ať mu to přinese co nejlepší výsledek.Já se nezúčastním,zatím tento problém nemám,ani neznám nikoho z mého okolí,pro koho bych to chtěla vyhrát.Přeji hezký zbytek neděle a zítřejší video se těším.

    OdpovědětVymazat
  30. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  31. vyhru bych darovala mamince:)

    denni.meow@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  32. Já bych tuhle soupravu chtěla také vyhrát pro mamku, takže budu moc doufat, že třeba to štěstí budu mít.. :)

    krmickova.anna@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  33. to by sa mi hodilo :) ja mám nejaké tie škrvny po akné, a dermatologička mi odporúčala práve tieto výrobky na bielenie od Biodermy :)
    denisa.hilovska@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  34. Já bych taky věnovala výhru mojí mamce. Skvrny ji trápí na rukou i obličeji.

    OdpovědětVymazat
  35. I když je mi 20 let, tak mám pigment. skvrny (na obličeji - hlavně pod očima) nejspíš od antikoncepce (to jsem je začala hodně zpozorovávat, ale antikoncepci beru nadále) a také kvůli tomu, že jsem se dříve opalovala bez opalovacího krému.. A dnes bych si za to nejraději nafckovala, protože vím, jak jsem byla hloupá :( :D. Je ale pravda, že to může být ještě horší a já si díky tomu uvědomila, že je opravdu nutné krém s SPF (hlavně v létě) používat :).
    Na pigmentové skvrny jsem začala používat krém od Ryoru (s ovocnými kyselinami), ale žádný efekt nevidím :( :( :(. (používám už asi měsíc a kousíček). Tudíž na mě Bioderma působí jako zázrak ;) (účinek je hezky vidět na fotce).
    Jsem zvědavá, jakého šťastlivce vybereš :)!
    Magda
    majdikr@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj, já mám větší pigmentovou skvrnu na stehně. Je bohužel vidět, když mám sukni nebo kraťasy a pár lidí se mě už na to ptalo - nic příjemného. Nikdy mě nenapadlo ji něčím vybělit, ale za zkoušku by to rozhodně stálo!
    Key.Es@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj Peti, musím se přiznat, že na tento článek čekám dlouho. Doufala jsem, jestli na tyto výrobky uděláš recenzi a dočkala jsem se. Chtěla jsem si tyto výrobky koupit sama, ale, když tu máš GIVEAWAY, ráda se zapojím (a pokud vyhraju a budou fungovat ráda si pro ně skočím do lékárny :) ám hodně pigmentových skvrn a jizev na nohách (po ekzému) a moje teta mám po porodu plný obličej. Testovaly by jsme spolu :D :)

    OdpovědětVymazat
  38. Mám jednu na ruce =//
    domisacek.domi@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  39. Moc by jsem si přála tyto výrobky vyhrát pro mamku. Trpí na pigmentové skvrny v obličeji a to hlavně v létě. Maže si obličej 50 SPF, ale stejně ji to nepomáhá a skvrny ji vyskáčou.

    ad.horakova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  40. Mně se začaly dělat pigmentové skvrny na čele asi před 3 lety. Přisuzuji to částečně pobytu v Dubaji, a také hormonální antikoncepci. Přes zimu ty skvrny "zmizí", ale přes léto to bylo hodně viditelné. Letos se mi to podařilo udržet na jakžtakž únosné míře, mažu tónovací Biodermou SPF 50 a makeup od Clinique, spolu se sérem od Clinique, které používám na noc.
    nedvedova.katerina@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  41. Ahoj, já mám pigmentové skvnky v obličeji po akné, tak zkusím soutěž :)

    piskleobecne@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  42. Pekný večer prajem :)
    ja mám zas problém s hnedými škvrnami po akné, ktoré som mala na netypických miestach ako ramená a dekolt. Síce to zmizlo no tie fľaky vyzerajú dosť zle :) o tejto rade som už počula, neviem či pomôže, tak skúšam šťastie.
    woshie93@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  43. ahoj tak tento tvoj clanok ma velmi potesil, lebo s pigmentovymi skvrnami sa snazim nieco urobit uz vyse 4 rokov co som bola tehotna (25rocna) s prvym syncekom ... mne sa pigmentove skvrny zacali robit ked som bola asi v 3 mesiaci tehotenstva a boli sme na dovolenke v egypte slnku som sa sice branila, lebo mi z neho bolo dost zle v tehotenstve, no skvrny sa predsa urobili a nie malo ... dlho som hladala nieco, co by naozaj fungovalo, lebo aj po naneseni make-upu su dost viditelne (a musim povedat ze mne to velmi prekaza ). kupila som si nejake serum na vybielenie( bola to ina znacka uz neviem presne aka ...) a skvrniek som sa tak z polovice zbavila, ale nikdy nie uplne ... musim povedat , ze plet tak vyzera ovela starsia a proste bez make-upu uz ani na krok. Po druhom dietatku sa mi pigmentove skvrny zase objavili vo väcsej intenzite ... a tuto radu som pocula samu chvalu aj od kozmeticky ku ktorej som chodila tak dufam ze raz vyskusam .... nieje to lacna zalezitost tak dufam ze zaberie ako tebe na skvrnku na nohe.

    kee.ty@azet.sk

    OdpovědětVymazat
  44. Za zkoušku nic nedám! ;))

    ellleanora@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  45. Na to, že jsem poměrně mladá mám bohužel pigmentové skvrny v obličeji a dost mi to vadí.. Zatím jsem nic nezkoušela, ale tohle vypadá lákavě! :)
    Shimka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  46. Zkusím se také zapojit do giveaway a to ze stejného důvodu jako většina slečen nade mnou- moje mamka. Má pigmentové skvrny na obličeji a určitě by byla ráda, kdyby byl nějaký způsob, jak se jich zbavit. Tyhle přípravky mi přijdou jako fajn nápad jak jí udělat radost :)
    johy.musty@email.cz

    OdpovědětVymazat
  47. Jak tak čtu ty komentáře, tak většina slečen by ráda vyhrála a věnovala tyto produkty svým maminkám a ani já nebudu výjimkou :) Moje mamina má každé léto skvrnky na zádech a tak by tyto přípravky maximálně uvítala. Výsledek u Tebe je perfektní a mamča po nějakém takovém produktu touží už dlouho, tak jí budu držet palce a třeba to vyjde :D Hezký den :)
    dusaluca@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  48. ráda bych vyzkoušela :-)
    Martinka.Radek@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  49. Pigmentovou skvrnu mám na noze a ráda bych tento výrobek vyzkoušela.
    Marketa.sss@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  50. Ahoj Péťo, jsem nadšená - pygmentová skrvna je jedna z much na mém vzheldu a byla bych moc ráda získat příležitos to konečně opravdu řešit. Byla jsem u kožařky, a ta mi řekla, že moje skoro přes celou holeň a část lýtka skvrna, která se mnou rostla už od narození, nejde dát pryč. To mě velmi mrzelo, ale upřímně, ta doktorka byla velmi nepříjemná a mě se jí nechce moc věřit...částečně z jejího chování, částečně tomu nechci věřit. Takže budu si přát, abych byla výherkyní já, ale jestliže má někdo taky takovou skvrnu a na obličeji, pak mě nebude mrzet prohra, protože přecejen je to asi horší na obličeji a dost to ubírá na seběvědomí. :(
    kovazu@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  51. ahoj ... tento tvoj clanok ma velmi potesil lebo s tymto problemom bojujem uz 4 rok . Pigmentove skvrny sa mi zacali robit v prvom tehotenstve asi v 3 mesiaci ked sme boli na dovolenke v egypte. Slnku som sa sice branila no nepomohlo :( mam ich pod ocami par na pravej strane tvare a pod nosom, tie vyzeraju akokeby som mala fuziky. su nad hornou perou a vyzera to naozaj zle. Kupila som si na ne take male serum od inej znacky a trosku sa to zmiernilo no aj tak su dost viditelne a bez make-upu vyzeram naozaj zle a hlavne o par rokov starsie. Ked som bola tehotna druhy krat tak sa urobili dalsie uz nie v takom pocte lebo tehotenstvo bolo v zimnom obdobi , ale aj tak som sa tomu celkom nevyhla. tuto radu by som naozaj rada vyskusala lebo som na nu pocula samu chvalu a to pero ma laka najviac ... snad si to raz objednam no nieje to celom lacna zalezitost tak dufam ze aj mne to takto pomoze ako tebe na nohe ... pekny den prajem

    kee.ty@azet.sk

    OdpovědětVymazat
  52. Ahoj Péťo, jsem nadšená - pygmentová skrvna je jedna z much na mém vzheldu a byla bych moc ráda získat příležitos to konečně opravdu řešit. Byla jsem u kožařky, a ta mi řekla, že moje skoro přes celou holeň a část lýtka skvrna, která se mnou rostla už od narození, nejde dát pryč. To mě velmi mrzelo, ale upřímně, ta doktorka byla velmi nepříjemná a mě se jí nechce moc věřit...částečně z jejího chování, částečně tomu nechci věřit. Takže budu si přát, abych byla výherkyní já, ale jestliže má někdo taky takovou skvrnu a na obličeji, pak mě nebude mrzet prohra, protože přecejen je to asi horší na obličeji a dost to ubírá na seběvědomí. :(
    kovazu@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  53. Mě bohužel Bioderma ani jiné produkty na bělení pigmentových skvrn nezabrali:( Letos v létě, den před mými 25. narozeninami(říká se, že se pleť po 25 začne horšit a stárnou, tak něco na tom opravdu bude!:-) se mi z ničeho nic od sluníčka udělal tzv. "pigmentový knír". Mám světlou pleť, takže to ze začátku celkem "vynikalo", bylo vidět i po make-upem, bb creamem...V okolí si toho nikdo bez upozornění nevšiml, ale mě to prostě vadilo, vyzkoušela jsem vše bez větších změn.Na sluníčko chodím dál, jen jsem začala používat na obličej vysoký faktor (od Biodermy) a musím říct, že je to o dost lepší,menší a i světlejší...:)Myslím, že přes zimu to zmizí úplně a na jaře...kdo ví...:-)Teď už se k tomu stavím optimisticky, ale naprosto chápu pocity všech, které tento problém řeší...Lucka

    OdpovědětVymazat
  54. Pigmentové škvrny mám od narodenia a doteraz neprišla nič, čím by som sa ich zbavila. Dosť mi prekážajú...

    amour.au.vogue@zoznam.sk

    OdpovědětVymazat
  55. Super článek! :)
    Já mám pigment na krku a na zadku. Na krku bílý flíček a to co jakoby chybí na krku mi zase přebývá na zadku, kde mám flíček větší a tmavší. Zvlášť v létě je to pro mě problém v plavkách, protože to jde vidět a jinak to vypadá jako bych sedla někam do ,,hovna´´ :( A na rukách mám tmavé pigmenty po ekzému a vypadá to jako stařecký skvrny, takže by se mi něco takového hodilo. Zkoušela jsem už mnoho věcí, ale nic nepomohlo. Výrobky od těchto firem sou pro mě bohužel finančně nedostupné.
    themarksokol@gmail.com
    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
  56. Já jsem měla dvě pigmentové skvrny, jedna téměř vymizela (sama od sebe) a druhá tedy zůstala. Jinak moje mamka jich má několik, takže by přípravky určitě ocenila. :)

    stylebyveronika(at)seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  57. Na pigmentové skrny naštěstí netrpím, ale mamina bohužel má od porodu opravdu veliké fleky na obličeji..Jsou to úplné mapy, tak to také chci zkusit. Mail mám bjk.baju@seznam.cz
    Ale teda pobavil mě první komentář :D Nepochopím, proč se někdo takhle namáhá..
    Měj se krásně a těším se na další video či článek :))B.

    OdpovědětVymazat
  58. Asi před rokem se mi začalo dělat příšerné akné na zádech. Teď je to sice o trošku lepší, ale po větších bolácích mi zůstaly opravdu ošklivé tmavě hnědé skvrny :/.. V létě se kvůli tomu vyhýbám tílkům, nemohu si udělat do tanečních drdol apod.. fakt mě to štve, je mi jasný, že samo se to nevstřebá.. ale tenhle krém bych docela zkusila :) jjjajjjinkaaa@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  59. Ahoj Peti, tak skusim stastie aj ja, nemam sice problem s pigmentovymi skvrnami, za to moja mamina ano, tak mozno sa zadari :)
    andrea.kukuckova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  60. Ahoj, já mám pigmentové skvrny na noze, ale neřeším to. Kdybych vyhrála, dala bych to mamce, která bohužel má hodně pigmentových skvrn na obličeji. Vyzkoušela hodně věcí a nic jí nepomohlo. Někdy se jí i lidi ptají, co to má na obličeji, takže by jí Bioderma třeba pomohla.
    misa-457@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  61. Ahoj Petro,
    děkuji za zajímavý článek. Patřím k těm "STARŠÍM" - 35 let a musím říct, že se poslední rok, dva nestačím divit...Začalo to po porodu flekama v obličeji a po detajlním zkoumání rukou, stařeckými skvrnami konče.
    Když jsem se mazala krémy pro citlivou pokožku z lékáren s faktorem 50, tak jsem byla jeden beďár vedle druhého. Proto se raději neopaluji a když už, tak s hadrem přes ksicht.
    Výhra by mě opravdu potěšila. Když nevyhraji tak určitě koupím.

    Jana
    j.schauerova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  62. Ahoj Péťo, jsem úplně neschopná, ale nemůžu Tě na facebooku najít. Nedala bys sem prosím odkaz? Předem děkuju, N. :)

    OdpovědětVymazat
  63. Pigmentovou skvrnu( a docela velkou) mám od svých 13 let :-( a už ani nevěřím tomu, že by ji něco vybělilo úplně. Ale třeba bioderma zabere
    MissSteamy@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  64. Já mám klasické pihy, kterých se ale rozhodně vzdát nehodlám :)
    Ovšem mojí mamku by jistě tato sada otěšila. Je to ještě mladice, parádí se, ovšem čeho se nemůže zbavit, je pigmentový "knírek". Knírek nemá, ovšem pgimentové skvrny vytvářejí tuto iluzi. Zkoušela už mnohé, ale zatím konečného řešení ještě nedosáhla.
    tomanovalucie@klikni.cz

    OdpovědětVymazat
  65. Ahoj :)
    Mám pigmentovou skvrnu na obličeji už od narození, je velká asi 2x2 cm. Když se na to nesoustředím, tak si toho většinou ani nevšimnu, ale přece jen mě to docela štve. Někdy si toho lidé všimnou a říkají mi, že mám nějakou špínu na obličeji :) Chtěla jsem zkusit laserové odstranění, ale máma mi to rozmlouvá, aby to pak nebylo ještě viditelnější.
    Taky zkusím štěstí, Nikol.

    nikynka.b@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  66. Toto téma je pro mě v současné chvíli víc než aktuální, právě se potýkám s tímto nepříjemným problémem :-( jsem krátce po sobě těhotná, nyní v sedmém měsíci a vyskákaly mi silné pigmentové skvrny :-( ráda bych se jich zbavila, existuji různé varianty, ale např. do chemického peelingu bych nešla, proto bych ráda vyzkoušela tuto kosmetiku s vírou, že se stane zázrak!
    ita1@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  67. Zrovna včera jsem pátrala na netu po nějakém depigmentačním přípravku, to je náhoda :-) Po létě se mi udělala nad rtem strašná pigmentovaná skvrna - nejspíš jako daň za užívání HA. Ráda bych s ní zatočila, abych nevypadala s tím "knírkem" jako fešný pán středního věku :-) Jinak dneska mě velice pobavilo tvé video z dovolené v Chorvatsku 2011, hledala jsem něco na netu a narazila na tohle- super:-D

    Bára
    nowcanada@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  68. dobry clanok, uzitocny..

    matyaah@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  69. Taky by se mi to hodilo, po porodu mi vyskákalo pár takových skvrn na obličeji, ale zatím mě nenapadlo to nějak řešit. Když vyhraju, tak to řešit budu. :) Ale klidně bych to přenechala nějaké mladé kočce, kterou nějaká tahle skvrnka fakt trápí.

    OdpovědětVymazat
  70. Ahoj, mám "knírek" a skvrny na čele, hlavně v létě a to mažu padesátkou. Moc mě to trápí a chtěla bych zkusit, jestli Bioderma pomůže.
    Díky vladka33@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  71. Taky tím zatím netrpím, ale mamka má pigmentové skvrny na obličeji a dost ji to štve, používá kvůli tomu strašně hutné make-upy a vždy se s tím ráno piplá, aby to zamaskovala. A i když už jsem popravdě začínala mít krapet té Bioderm na tvém blogu plné zuby a zapřisáhla jsem se, že od ní v životě nic nekoupím :D, tak ten obrázek vypadá fak hodně dobře (takového výsledku mamka nedosáhla s ničím a to už na to vyplácala věcí). Opravdu jsi mě nalákala a mám velké nutkání jí to koupit jako dárek, ač cena je vysoká (ale třeba se mnou půjde brácha na půl :D). Jen by mě zajímalo jestli jsi spotřebovala ten produkt celý a jak dlouho ti cca vydržel, případně jak dlouho jsi jej používala než si dosáhla takového výsledku?

    OdpovědětVymazat
  72. Já sice s tím problémy nemám, ale moje maminka má na tvařích malé červené jizvičky, takže potřebuje lépe krycí make-upy a proto bych to ráda vyhrála pro ní :).
    roryside@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  73. mamka použiva a je spokojena :)
    k.malatinova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  74. Ahojky Peti ;) mamce se to udělalo na obličeji, takže by se jí to hodilo...bioderma je opravdu zázrak :) :D sasinova.majda@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  75. Wou, ani se mi nechce věřit, že něco takového jako "zmizík" na pigmentové skvrny skutečně funguje! Ale díky Tvojí obětavosti to ani nejde přehlédnout. :) Já sice zatím žádnými takovými věcičkami netrpím, ale mamka, které je přes 50 a hodně ráda se opaluje, se jimi trápí už řadu let. Ohromně by se mi (a jí jistě taky) líbilo, jí nějakou takovouhle zázračnou mastičku pořídit k brzkým narozeninám. :) Tak snad budu mít štěstí tady u Tebe a když ne, hold pro tenhle zázrak nějakou tu korunu obětuju. ;) Díky za šanci zasoutěžit si, krásný zbytek víkendu :)

    valentine.chicken@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  76. Ahoj, právě před pár dny přišla mamka z lékárny s pár vzorečky na pigmentové skvrny (má jich plný nos od sluníčka, přestože používá kvalitní opalovací krémy a v takovém množství už nejdou nic moc :D), nemá s žádnou značkou zkušenosti a jelikož jsou tyhle "bělící řady" strašně drahé a některé prý nefungují, tak se nemůže pořád rozhoupat k tomu, aby si něco konečně koupila a pak se netrápila myšlenkou zbytečně vyhozených peněz no :( ale já aspoň vím, čím jí mám podarovat na narozeniny nebo vánoce :D
    Měj se pěkne a nemužu se dočkat dalšího videa :) Eva V.
    evily-e@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  77. Jé, tímto bych moc udělala radost mamince, moc mi na ní záleží a udělala bych pro ni cokoliv, vy máte taky tak krásný vztah s maminkou :) Moje mamča s tím má problém, moc jí to trápí a strašně bych jí chtěla pomoci..Každopádně studuji druhým rokem na střední škole Obchodní akademii, o prázdninách jsem uklízela v naší nemocnici, jenže 40Kč na hodinu je opravdu málo..Proto jsem výplatou přispěla na mamčinu novou matraci a již nezbylo více financí a Bioderma není levná záležitost :) Už vidím, jak by tomu nemohla uvěřit, kdyby něco takového obdržela :) Ale tak co, kdyžtak půjdu ještě na nějakou brigošku, abych ji mohla k Vánocům udělat radost něčím pěkným, je těžké to utáhnout všechno v dnešní době..:) Tak zkusím taky štěstí, třeba se na mne někdy taky už usměje :D
    Kontakt: domcabenesova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  78. Tak tento výrobek by se mi hodil! Mám skvrny po HA. A děkuji za recenzi!
    valcikovam@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  79. Ja nemám ale mamča má na čele dosť...tak ak náhodou:) michaelagilanova@centrum.sk

    OdpovědětVymazat
  80. Já se přiznám, že pro mamce bych jej v případě výhry asi nedarovala, jelikož už vyzkoušela spousty věcí (a já s ní :)) a pomohla ji čerstvě vymačkaná citrónová/limetková šťáva. Šlo to pomaloučku, ale na druhou stranu zase asi jedním z nejšetrnějších způsobů. Mě to děsně štípalo, takže bohužel. Asi taky protože mám skvrnky v oblasti očí. Dost mě to štve, jelikož je mi ani není dvacet a k tomu je to na obličeji. "Hyzdí" mě třeba i jizva po odstranění znaménka, ale to je na těle a bylo kvůli zdravotním problémům, takže se za ni prostě nijak nestydím ani v plavkách. Jo, jinak samozřejmě obě jedeme celoročně SPF 50. Ty výsledky od Biodermy vypadají přesvědčivě, tak budu doufat a uvidíme, no :)

    OdpovědětVymazat
  81. S pigmentovými škvrnami bojujem kvôli akné. Na pleti sa objavujú ďalšie ešte pred tým, než stihnú tie staršie regenerovať. Potešil by ma tento rad, pretože by urýchlil obnovu mojej pleti a zbavil ma pocitu, že nie je všetko tak, ako má byť. :-P

    K Vašej obave z tejto rady: Nemusíte sa obávať použiť tieto výrobky. Sú založené na exfoliačnom pôsobení kyseliny glykolovej, ktorá urýchľuje olupovanie pokožky, lysine-azelatu (derivát kyseliny azelaovej), ktorá má depigmentačný účinok a niekoľkých rastlinných zložiek. Určite si treba vybrať overenú značku, pretože najčastejšie upozornenia na nebezpečné výrobky sa týkajú najmä produktov na bielenie pleti (neznámi výrobcovia často neodhadnú koncentráciu kyseliny, alebo používajú lacnejšie, častokrát zdraviu škodlivé až nebezpečné substituenty). Bioderma ako popredná značka starostlivosti o telo a pleť určite nemá vo svojej ponuke žiadny zlý produkt, používam niektoré výrobky (rad Sensibio a Sébium) už roky a mám s nimi len a len pozitívne skúsenosti.

    S pozdravom Vladimír zo Slovenska. :)
    (pipinko550@azet.sk)

    OdpovědětVymazat
  82. Ahoj Peti,
    předem bych chtěla říct, že se mi velmi líbí Tvůj celkový přístup, v tomto případě, že se chceš podělit o výrobky... Já sama trpím tímto problémem od chvíle, kdy jsem začla studovat konzervatoř, začalo to stresem a následovalo akné a skvrnky nejen po nich. Musím říct, že to mám v únosné míře, ale přiznávám, že jejich "zánik" na obličeji by mi výrazně zvednul sebevědomí a skvrnka na stehně, která je viditelná při hodinách baletu by také nemusela být. Děkuji za příležitost.

    Klára Čermáková
    klaracermakova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  83. terezabulvova@email.cz
    třeba mamce udělám radost=)

    OdpovědětVymazat
  84. Tiež by som výhru darovala. Tak skúsim šťastie :)
    brunette13@zoznam.sk

    OdpovědětVymazat
  85. Tyto výrobky by byly skvělé pro moji mamku, která má hodně pigmentových skvrn v obličeji, takže se ráda zapojím :) L.Dostalkova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  86. Pre dvoma dňami sa mi do rúk dostal leták s produktami od Biodermy a veľmi som sa potešila, keď som medzi nimi videla aj niečo na pigmentové škvrny. Pigmentovými škvranmi trpím od narodenia. Je ich vidno aj v zime, aj v lete. Najhoršie je na tom to, že ich mám na tvári a na krku. Pár ich mám aj na bruhu, nohách a rukách, ale tie mi až tak veľmi nevadia. Denne si musím daváť make-up, aby som ich aspoň trošku zakryla. A môj malý má tento istý problém tiež. On však má jeden velikálsky fľak aj na stehne, a chudáčik keď sa opáli je mu to veľmi vidieť. :-( Kedy som teda vyhrala, s výhrou by som sa "podelila" aj s ním.. :-)

    simabirova@me.com

    OdpovědětVymazat
  87. Myslím, že už to tu zaznělo. Soupravu bych chtěla vyhrát pro maminu. Kdo tímto problémem netrpěl, neví, jak to může zamávat se sebevědomím...Ještě jsem se chtěla zeptat Péťo, jak rozeznáš pigmentovou skvrnu od pihy? Mě na čele občas vyrazí - myslím právě piha - ale pak zase zmizí. Nebo že by se jednalo o pigm. skvrnu?

    OdpovědětVymazat
  88. Já bych tento krém ráda věnovala kamarádce které se pigmentové skvrny začaly dělat vloni v létě pod nosem, takže spousta lidí si myslí že má knírek, bohužel ji to vyskáče s prvním sluníčkem. Teď začala používat nějaký krém od Yves Rocher.
    Zdenka.motykova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  89. Hned bych tím podarovala mamku k narozeninám, protože ona má těhle skvrn celkem hodně na obličeji.. A samozřejmě bych se mázla i já :D
    wr55@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  90. super.sekac@gmail.com
    Já s tím mám problém už od puberty, mám skvrny na obličeji a ramenou, nevím přesně jaký je příčina:/

    OdpovědětVymazat
  91. na tmave miesta po akne by sa to aj zišlo :)

    nici.schilingova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  92. Kdybych vyhrála, krém bych věnovala tátovi, který má velkou pigmentovou skvrnu na obličeji. Nezabírá na ni nic, ani doktorka mu neporadila.
    mipeli@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  93. Já tímto problémem příliš netrpím,mám jen pár tmavších flíčků po akné,ale chtěla bych tyto krémy vyhrát pro mou mamku která tím trpí hodně,také po akné,ale má pig.skvrny po celém obličeji a je z toho pořád smutná a musí nosit pořád make up,takže by to bylo super kdyby se mi(jí) poštěstilo :) můj mail: lucie.rejdova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  94. Ahoj,já tímhle problémem příliš netrpím,mám jen pár tmavších flíčků po akné,ale moje mamka tím trpí hodně,má pigmentové skvrny na obličeji a je z toho hodně smutná a pořád musí nosit make up atd. a proto bych chtěla tyto krémy vyhrát právě pro ni :) snad se poštěstí. lucie.rejdova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  95. Já mám bohužel čelo jak špatně rozetřený make-up, skvrny se mi udělaly zřejmě ze sluníčka před pár lety, ikdyž se mažu opalovákem s vysokým faktorem a žádná kožní lékářka mi zatím nepomohla.. prý nic neexistuje :(
    ale za zkoušku to stojí....
    Díky
    Žaneta
    objednavky@moje-pradlo.cz

    OdpovědětVymazat
  96. Ahoj Petí,
    tak já bohužel na pigmentové skvrny trpím už od malička. Jsou téměř po celém těle. Teď je mi už přes 20. Když jsem byla malá tak klasika bylo to, že jsem se v létě trápila v mikinách a dlouhých kalhotech, aby to nikdo neviděl. Protože když to někdy někdo viděl (samozřejmě malí puberťáci), tak samé pomluvy a posmívání. A to mě vždycky ubýjelo. Teď už se to snažím nějak neřešit a smířit se s tím, že jsem taková jaká jsem. :) Třeba teď by to dospělí lidé nijak neřešili, ale ten psychický blok tam je bohužel pořád. Už jsem něco zkoušela na vybělení od doporučení kožářky, ale nic závratně nepomohlo, byli to takové ty levnější krémy - no co se dalo čekat. O Biodermě tedy slyším poprvé, že něco takového má. Bohužel ta cena už tak příznivá není. Ale kdyby to pomohlo, byla bych šťastná. Zkusím giveaway tady u tebe, třeba se vydaří. Ta tvoje fotka před a po je skvělá. Kdybych měla takovou motivaci, že mi to p.skvrny vybělí a konečně budu moct sebevědomě v tílku lítat po městě, ta představa je to každopádně krásná.
    Jsi úžasná. Moc se těším na zítřejší video !
    VeronikaKolarikova1@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  97. Krémy bych věnovala mamce, která má pigmentové skrvny kvůli akné v mládí. Zkoušela spoustu věcí, ale nejúčinější byl laser, který je samozřejmě drahý. Určitě by ráda vyzkoušela něco, kdy nemusí vystavovat svůj obličej zbytečně laserům.
    zuzana.rainkeova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  98. Ahoj, rada bych nektery z produktu vyhrala pro svou mamku. Po celem obliceji ma pigmentove skvrny, v lete je to nejhrosi. Ani po pouziti makeupu neni vysledek nijak uspokojivy. Vyzkousela uz spoustu vyrobku bezne dostupnych na trhu, dokonce jeden cas uzivala tablety s kyselinou hyaluronovou. Vim ze by ji vyhra udelala obrovskou radost. A zvlaste pak vysledky, pokud by se dostavily
    My.angel.from.hell@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  99. Ahoooj :))
    Super vysledek,rada bych zmizik vyhrala pro mamku :)

    Mej se pekne karin (karinklikova@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  100. Ahooj :)
    Super vysledek,rada bych zmizik vyhrala pro moji mamku :)

    Mej se krasne (karinklikova@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  101. Ahooj:) Já mám bohužel na obličeji skvrnky po akné, kterým trpím..už jsem zoufalá, vyzkoušela jsem tolik krémů, vodiče a dalších jiných přípravků za které jsem utratila už tolik pěněz, ale výsledek žádný. Třeba by mi toto pomohlo:)..
    v-maky@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  102. Ahoj, před dvěma roky jsem se ošklivě spálila na sluníčku. Vytvořil se mi z pihy na krku maligní melanom, se kterým stále bojuji, ale teď k věci. Na obličeji mi vyskákaly pigmentové skvrny. Jednu velikou mám pod okem a táhne se nenápadně k tváři a druhou velikou mám pod nosem. Make-up to sice překryje, ale ne na moc dlouho - žádný mi ještě nevydržel (vyzkoušela jsem jich fakt dost, ale jen ty z drogerie, protože na ostatní dražší nemám peníze) a to používám i bázi pod make-up. Ta pod tím nosem je problém (vysmrkám se a v tu ránu je vidět, protože mi sleze make-up). Byla bych moc ráda, kdybych vyhrála, protože v mých čerstvých 15 letech má pleť vypadá "stará". Navíc v mém věku se toto všechno bohužel řeší a nerada bych byla odlíčená všem pro smích. Děkuji moc odpověď. Kontakt je tu: perfectwolf@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  103. O výhru bych se podělila s mamkou a ségrou, protože se nám všem dělají z léta pigmentové skvrny na obličeji, které už bohužel ne a ne zmizet. A to se všechny důsledně mažeme 50spf. Kéž by šlo o ty roztomilé letní pihy :-(, ty se mi vždycky líbily, ale na ty nemám štěstí.
    jeeskyn@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  104. Jsem ráda za tuto recenzi, protože jsem hledala něco na tmavé skvrny, které se mi udělaly na obličeji v místě lícních kostí. Nevím, jestli jsou od sluníčka, nebo, že by už stařecké? No, každopádně bych se jich chtěla zbavit.Takže jdu zkusit štěstí.
    scorpion1611@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  105. Tak to by se mi hodilo Peťul, využila by to určitě celá rodinka :))Na pigmentovky trpíme všichni a vypadá to, že tohle zabírá :))

    cute.petty@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  106. Ahoj Peti,tvuj clanek me zaujal,protoze se mi dost udelaly pigmentove skvrny pod nosem a vypada to jako knirek. Fakt nevim co s tim. Tak doufam,ze vyhraju a trosku mi to pomuze. Jinak se ted chystam vyzkouset belici krem od neutogeny. cetla jsem na to samou chvalu,tak snad to bude neco umet
    simonka.
    si@seznam.cz


    OdpovědětVymazat
  107. Ahoj, taky zkusím štěstí :)zrovna by se mi to hodila jako dárek pro mamka na narozky :)

    OdpovědětVymazat
  108. Tak tyhle produkty by se hodily castecne jak me, tak mamce ci babicce, ktere na pigmentove skvrny trpi.
    Sariiisek.M@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  109. Ahoj, vzhledem k tomu, že jsem věkově pokročilejší než většina čtenářek, tak by se zdálo, že mám k pigmentovým skvrnám blíž.Bohužel ta ,co mě nejdéle provází životem, je od narození velikosti dlaně a nic s ni zatím nehlo( bohužel to po mně zdědila i dcerka, která ji má na lýtečku taky velikosti dlaně- ach jo, naštěstí z toho nemá rozum, je to ještě batole).Další jsem si přivodila vlastní nešikovnostím loni když jsem se popálila dosti hodně o rozžhavené sklíčko lampy, kterou jsem na sebe shodila.Měla jsem hlubokou popáleninu a kde byla nejhlubší mi zůstala jizva a pigmentace.Zajímalo by mě jestli by něco z Biodermy mohlo fungovat, hlavně kvůli dcerce,aby měla naději do budoucna, protože ona ji má na viditelném místě(já až tolik ne).
    Každopádně výhru přeji i ostatním adeptkám,protože vím,že každý flek navíc dokáže rozhodit sebevědomí.Petra
    simick@email.cz

    OdpovědětVymazat
  110. Taky se zapojím. Na pigmentové skvrny na obličeji mi pomáhal krém určený na akné od kožní s obsahem benzoyl-peroxidu (myslím, že se jmenoval Akneroxid), ale ten zároveň strašně vysušoval, tak tohle by třeba bylo lepší, pokud je řada určena i na citlivou pleť. Ještě mi pár skvrn zůstalo na rukou po alergické reakci, takže i pro bělící sérum bych našla využití.

    Email: giveawaycz@gmail.com

    Giveaway jsem přidala i na svůj blog, ať se o ní dozví více lidí.

    OdpovědětVymazat
  111. Ahoj, tak mě jě 25, ale taky se potýkám se skvrnou - na levém koleni. Je po špatně zhojeném pádu z kola. Přítel je z ní úplně špatný, protože mne na tom kole hecoval, že to určitě zvládnu sjet... No, nezvládla :) Uvažovala jsem o laseru, ale nemám na něj odvahu. Proto mi tento článek dal dobrý námět k řešení. Zkusím tento krém nejdřive vyhrát a pokud ne, tak si jej nejspíš pořídím :) Jana

    yanis.cz@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  112. Mne sa pigmentové škvrny spravili tento rok po dovolenke v Taliansku. Natierala som sa krémom s 30 SPF aj niekoľkokrát denne a nepomohlo to. Počkám, čo to spraví cez zimu a potom na budúci rok budem musieť skúsiť 50 SPF, ale čítam, že ani to nie je veľmi účinné.
    retroshanna@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  113. Ani jsem nevěděla, že něco takového existuje ;) vůbec bych se ale nezlobila, mít takový přípravek doma :) určitě bych ho s radostí vyzkoušela na mé dvě pigmentový skvrny na lýtku.

    OdpovědětVymazat
  114. Já mám po dětech flíčky na obličeji, ale upřímně, nějak se tím netrápím, bb cream nebo makeup to zakryje. Před mužem mi to nevadí. Ale chtěla bych vyhrát tyto krémy pro svou babičku, která je i v 76 skutečná dáma a na svůj vzhled velmi dbá. Leč důchod jí neumožňuje si toto koupit. No, když už by se na mě třeba usmálo štěstí, tak si nějaký ten flíček na obličeji taky pomažu, jestli to nebude lepší:-)

    jurdag@email.cz

    OdpovědětVymazat
  115. Já mám pigmentové skvrny na rukách, začaly se mi dělat po porodu. Dost se za to stydím, protože jsem na to ještě mladá. Používala jsem na to řeřichový krém od Justu a trochu mi pomohl. Chtělo by to mazat si ruce vysokým faktorem, ale přímo krém na ruce s tak 50 jsem nenašla a opalovákem se mi pořád mazt nechce.spapouskova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  116. no to by byl skvělej dárek pro maminku pod stromeček:)

    monikastankova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  117. Tento produkt označuji za jakýsi zízrak. Nemám s nim zkušennosti, ale z Tvé recenze musí být perfektní. Delěí dobu se ohlížím po nějakém výrobku, který by dokázal vyhladit nedokonalosti pleti, jako jsou již zmíněné pigmentované skrvny atd. Nerada svoji pleť zatěžuji makeupy, nechávám ji nejraději dýchat a pokud by tento přípravek vyřešil můj problém, nylo by to fajn :)
    horseforevertogether@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  118. Ahoj Petra, v tehotenstve mi pigmentové škvrny našťastie nenaskočili. Spravili sa mi minulý rok na dovolenke v Chorvátsku, pretože som pár dní pred odchodom na dovolenku dobrala antibiotiká. Pigmentové škvrny, ktoré mi vznikli na čele, sú odpoveďou práve na ATB :o( V zime sa mi "skryli" ale na leto zasa vybehli napriek tomu, že som používala pleťové krémy s SPF 30-50. Ktovie, či by mi rad White Objective od Biodermy pomohol. Za vyskúšanie by to stálo ;o)
    isabelle@isabelle.sk

    OdpovědětVymazat
  119. Kdybych výrobky vyhrála, což bych si moc přála, darovala bych je mámě. Má nepěkné skvrny na rukou a jde vidět, že jí dost trápí (sluníčko, věk a domácí práce dělají své). Přece jen si každá žena přeje krásné a hladké ruce, obzvlášť, když je v zaměstnání musí ukazovat a pracovat s nimi. Přemýšlela jsem už dávno, že bych jí objednala dražší výrobky, abych jí udělala radost, ale proč nezačít cenově dostupnou značkou, která už i mě pomohla (Bioderma - řada Sébium, kterou denně používám)... Díky za tip! :)
    Lbdkv@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  120. Jak už zde jistě psala hromada slečen, tohle by se hodilo mamce, takže ať už vaše nadělování dopadne jakkoli, mám tip na dárek k Vánocům, za což vám patří nemalý dík. P.
    seminkovabulka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  121. Ahoj,tuto cenu bych strašně uvítala.Mám na obličeji docela dost pigmentových skvrn.Vytvořily se mi převážně v dětství a dělají se mi hlavně ze sluníčka.Používám ochranný faktor minimálně 15 a od té doby se mi zatím žádná nová nevytvořila.Taky jsem vyzkoušela různé bělící krémy,ale po přestání mazání mi opět ztmavly.Jeden čas mě to strašně trápilo a chtěla jsem jít k odborníkovi na odstranění znamének.
    r.lucy@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  122. Já osobně tímto problémem netrpím, ale moje teta ano. A to dost. Vyzkoušela spoustu krémů, ale nikdy to moc dobře nepomohlo. Věnovala bych jí to moc ráda.

    Kontakt: Nikolamichalcik@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  123. Ahoj Peti,
    do téhle Giveaway bych se chtěla zapojit hlavně kvůli mojí mamky, které se začaly poslední dobou dělat v obličeji pigmentové skvrny. Jako ženu, která o sebe neustále pečuje a chce se udržovat mladá, vypadat a cítit se dobře, ji to šíleně trápí. Zkoušela už jakési depigmentační krémy z Oriflame, ale žádná změna se nekonala, ono přece jenom Oriflame není nějaká bůhví jaká extra značka. :/ Sice to jde na obličeji zamaskovat make-upem, ale mám svoji maminku ráda a chtěla bych, aby se cítila dobře i bez něj. Já jako studentka si moc nemůžu dovolit ji jen tak (mimo Vánoce, narozeniny, apod.) koupit nějaký větší dárek nebo překvapení, proto bych chtěla vidět ten výraz v její tváři, když bych ji předala takovéhle překvápko! :) Každopádně mamka Tvůj blog taky čte, líbí se jí hlavně Tvoje recenze na kosmetiku (hlavně tu drogérkovou), tak doufám, že si tenhle komentář nepřečte!!! :D Ale myslím si, že ne, protože moje mamka nemá zas takovou trpělivost pročítat dlouhýýý list s komentáři. :D A když už nic nevyhraju, tak jsem ráda aspoň za tenhle tip na bělící řadu, třeba se maminka nechá inspirovat. :)

    karol.kalusova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  124. Ahoj, sleduji Tvůj blog pravidelně a pomohla jsi mi mnoha cennými radami. Máš za mě velký dík, že tvoříš takto krásný blog!

    Ještě jsem nepřispívala a také jsem nikdy nesoutěžila v žádné giveaway, ale toto mě vážně zaujalo. Mám v podpaží tmavé skvrny. Nevím, zda se jedná o pigmentové skvrny, ale dost se za ně stydím. I když jsem hladce oholená, tak ty skvrny vypadají jako bych nebyla a je to celkově nehezké. Když si vezmu tílko nebo plavky, tak se snažím stále držet ruce u těla. O vybělení jsem již uvažovala, když mě na kožním doktorka neporadila. Vůbec nechápala, proč to chci řešit, natož aby mi řekla, co s tím mám dělat. Na její obhajobu musím říct, že se jistě setkává s mnohem horšími případy a vadami. Sama se léčím se silným ekzémem, kdy se mě lidé ptají, co se mi proboha stalo na zápěstí nebo v loketní jamce, na krku, na bradě atd. Ale ekzém mě tolik netrápí jako to tmavé podpaží.

    Jestli tento výrobek nevyhraji (i když bych si to moc přála), tak bych Vás chtěla poprosit, jestli by mi někdo neporadil, co s tím mám dělat? Moc děkuji za jakoukoli radu!

    Eva K.
    ewe-linka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  125. ja bych ho brala, protoze mam na ruce silene pigmentove skvrny, kdyz jsem uzivala leky a slunicko me spalilo...
    dayelegant@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  126. Tohle by bylo úplně super, protože skvrnami trpím, i když mi je 16náct. Mám jednu na koleni (vypadá mimohodem jako list od kopřivy:D) Druhá se mi táhne od podpaždí až k loktu, a příjde mi, že se zvětšuje. Dřív byla "jen" u lokte. No, a ta poslední je bohužel na ňadru. Vůbec se mi to nelíbí, je to hnusný. Leze to ven z podprsenky, a z plavek. Nikdo mi na to sice nic neřekl, ale mě je to nepříjemné. Tudíž bych byla moc ráda, kdybych tuhle bělící řadu vyhrála.

    Veronika

    verus.blazkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  127. Ráda bych tuto řadu vyhrála pro sebe. Určitě to bělí i pihy, které mám pocit jsou chtěné a tak nějak roztomilé tak max. do 35, pak je někdo začne nazývat pigmentovými skvrnami, i když jimi nejsou. fx80010@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  128. V prípade výhry by som tieto výrobky venovala mame,ktorá škvrny má,bioderma je kvalitná,tak myslím,že by mohla pomôcť :) lizzy-fashion@centrum.sk

    OdpovědětVymazat
  129. Zdravím, mě by se také tento krém hodil. Mám skvrny v obličeji a po porodu jsem si všimla, že se mi bohužel udělaly docela větší mapy kolem očí :-( . Maskuji to make-upem ale tohle by mě fakt zajímalo jestli by mi to dokázalo pomoci. Je fakt,že když jsem se na to ptala mojí kosmetičky, také byla skeptická k výsledkům. Prý to není vždy zaručené a navíc bych musela investovat větší částky a výsledek by byl opravdu nejistý. Tím mě tedy odradila, ale když tady čtu možnost výhry tak proč to nezkusit?

    Kvakrbyl13@seznam.cz

    Díky Peti, krásný den.

    OdpovědětVymazat
  130. Také bych ráda vyzkoušela :) Jsem odjakživa "pihatka" a ačkoli jsem se stím smířila a snažím se to brát jako přednost , uvítala bych něco takového vyzkoušet :) Za zkoušku nic nedám, že :)

    weronyc@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  131. mám takové jizvy hnědé, třeba by se mi po tom ztratily
    kontakt - janahejdova@hotmail.com
    Děkuju pěkně a jsem s pozdravem

    OdpovědětVymazat
  132. Ja mám škvrny na tvári. Bohužiaľ robia sa mi po vyrážkach,mám ich dosť veľa. Zatiaľ mi ale nepomohlo nič :(

    sunnytear@azet.sk

    OdpovědětVymazat
  133. Ja mám škvrny na tvári a mám ich viac než dosť...Robia sa mi po vyrážkach,akné..Bohužiaľ, doposiaľ mi nič nepomohlo.

    sunnytear@azet.sk

    OdpovědětVymazat
  134. V prípade výhri by som to dala mojej milej mamičke.. :))

    icka.gazdova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  135. Letos jsme byli u moře a mamce se právě na obličeji ty skvrny vyházely. Říkala, že zajde ke kosmetičce, že by jí třeba pomohla, ale nešla tam. A jak ji znám, tak se k tomu ani nedokope. :D Snad by jí to pomohlo, nevím, jestli se to ztratí samo, ale asi spíš ne.. Mia (mia.wbp@email.cz)

    OdpovědětVymazat
  136. Pokud by se mi poštěstilo, tak bych tyto přípravky určitě dala na ozkoušení mojí mamince, která má s pigmentovými skvrnami mnoho problémů a ozkoušela už několik přípravků a zatím nenalezla ten pravý:) Hezký den, B.

    daisy93@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  137. Ahoj Péťo...sice je mi 13 let ale pigmentové skvrny se mi tvoří čím dál víc..:( pod podpažím je to hrozné vezmu si tílko a hned když dám ruce na horu je to strašně vidět..Takže pokud bych mněla tu čest vyhrát tuto cenu určitě bych ji využila a ve škole by se mi potom kluci nesmáli ...
    miskanemcovka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  138. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  139. mám dvě docela velké skvrnky na ramenou..docela ráda bych se toho zbavila :)
    mandragerka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  140. Tyjo to je super věcička :) já mám bohužel pigmentové skvrny na zadní straně stehen na jednom mám velký tmavý a na tom druhém stejně veliký, jakoby se prostě ta kůže vyměnila :D mám to už od malička, nejhorší je to když mám kraťasy, cítím se hrozně blbě :D :/

    angel.werunka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  141. Ahojky Peti,
    já mám pigmentové skrvny na rukou, dovezla jsem si je asi 3 roky zpátky z Chorvatska :( použila jsem krém z lékarny co mi doporučila doktorka, ale nic se stím nestalo :( nejhorší je to, že když je mi chladno a mám tílko, tak zfialoví :( a vypadá to škaradě. Tak bych byla ráda, kdybych mohla zkusit tento výrobek od Biodermy.

    Z.Kubenkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  142. Moje mamka je z pigmentových skvrn neštastná....tak snad to pro ni vyhraju :)

    737464@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  143. Parádička, i když já sama takovéhle skvrny nemám, kdybych vyhrála tak to asi dám mamce jako dárek :))
    christina.deneuve@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  144. Ahoj Peti,ja pigmentove skvrny nemam to mam akne,ale moje mamka na ně trpi zatim ji na to nic nepomohlo,tak snad budu mit stěstí:)
    ivefort@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  145. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  146. Moc by se mi hodil,mám pár skvrn :(
    lady.kiminka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  147. Moje maminka by tuhle kosmetiku velice ocenila, jelikož ji pigmentové skvrny moc trápí a mě trápí, že je z toho chudák smutná a přestala se cítit mladá. :(

    teo.amc@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  148. vypadá to perfektně, mám jednu malou skvrnku na líčku od mala, tak by se to hodilo :)

    zdenka.palickova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  149. Je pravda, že pigmentovými skvrnami netrpím, ale moje máma s tím má docela velké problémy. Vyzkoušela už různé výrobky, ale nic ji nesedlo. Tehle krém od Biodermy vypadá slibně.
    Už bude mít zanedlouho narozeniny, takže by to byl skvělý dárek pro ni :)

    luckybaby115@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  150. na obliceji mam neco, co vypada jako pihy, ale pihy to nejsou :) m.radkovicova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  151. Hezký večer přeju:)
    Mě se dělají skvrnky na obličeji.. Už jsem si na ně tak nějak zvykla :D Dokonce jsem ani do teď nevěděla, že něco jako krém na bělení existuje:) Bylo by to fajn vidět svůj obličej zase "normálně":)

    Lenka.Kolackova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  152. Urcite by som rada vyskusala :) ivanariskova@yahoo.com

    OdpovědětVymazat
  153. panebože, to by bylo něco pro mně...trpím na akné, hlavně na bradě a po každém pupínku mi zůstane hnědý flek...nejde to zakrýt ani tím nejlepším korektorem...zkoušela jsem toho tunu a nic mi nepomohlo to odstranit nebo aspoň zesvětlit...jsem z toho už nešťastná, protože v 17 mám hnědé fleky na bradě do konce života...docela mě to omezuje a stydím se za to...takže ráda bych vyzkoušela cokoliv, co by mi mohlo aspoň trochu pomoct :)
    joyandyou@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  154. To bych ráda vyzkoušela :-) už od narození mám tmavou pigmentovou skvrnu přes skoro celé rameno a zatím mi na ní nic nezabralo, i když je fakt, že po vyhození nemalé částky do všech možných přípravků jsem s kupováním "odstraňovačů skvr" sekla, tak bych ráda zkusila tento od Biodermy, zda bude fungovat, abych koupí zase jen nevyhodila peníze do něčeho, co nefunguje :-/ Byla bych fakt moc ráda, kdybych to mohla díky tobě vyzkoušet :-) jsem z ní velice nešťastná..
    verus.v@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  155. Tuto radu som chcela uz davno vyskusat
    barboraba(a)gmail.com

    OdpovědětVymazat
  156. já teda nemám s fleky problém ale ráda bych tento produkt vyskoušela
    PavlinkaSlatinska@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  157. ahoj ráda bych tento produkt vyskoušela
    konici000@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  158. Ahoj bezva soutěž a myslím že s fleky má problém víc mladých než by jsi řekla :) já mám fleky po ekzému všude možně ale nejhorší a nejtmavší jsou na nohách od nártu až nad kontník je to hrozné nemůžu nosit sandálky ani žádné otevřené botičky ani pomalu lodičky jde to moc vidět velice se stydím. Napadlo mě tetování ale to by moc bolelo. Nebylo by špatné něco takového vyzkoušet ty driáky od lékařů už nepoužívám jen to ničí zdraví Janča
    Janinkaxxl@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  159. Super, konečně něco,co by mohlo fungovat.
    Já bych to chtěla vyhrát pro mámu, která má skvrny jak na rukou,tak se jí začínájí dělat i na obličeji. Bohužel už takhle má dost problému se zdravim,tak by jí tdle udělalo určitě radost.
    Měj se krásně.

    treasureislandv@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  160. Výhru bych určitě věnovala svojí mamince, určitě by jí to udělalo radost :-)
    michaela.cahlova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  161. Ahojí Peti, to jsi vážně šťastný člověk, že takovéto problémy nemáš;) Skvrny na obličeji jsou nejhorší .. mě se začali objevovat v době, kdy jsem se léčila s infekční mononukleozou (nemoc jater). Měj se moc hezky a díky za upřímný článek;) ledeena@email.cz

    OdpovědětVymazat
  162. Ahoj, tak mě se skvrny objevily na krku a dole na krku a způsobil mi to parfém, ačkoli už jsem nějaké výrobky kupovala, nic mi zatím nezabralo, takže tohle by třeba mohlo. No , třeba budu mít štěstí :)

    Anche@sezam.cz

    OdpovědětVymazat
  163. Tento krém je fakt super, docela i na skvrnky funguje. Mamka ho také používá.

    anna-victorie@email.cz

    OdpovědětVymazat
  164. Ahoj, píšu místo svého přítele, který nesebral odvahu:). Nechtěl tu být jediný chlap, a navíc chlap s "problémy s pletí":) Trápí ho zvýšená pigmentace v oblasti očí, občas je to horší, občas lepší, někdy vypadá, že se mu hojí monokl, jindy že se jen špatně vyspal:), ale trápí ho to odjakživa. Teď si prohlíží Tvůj blog (zajímá ho, kam se občas zatoulám:), a netuší, že tu před ženskými!! odkrývám jeho tajný komplex...
    Ať se daří a díky za článek!
    Veronika
    larenka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  165. Tak to by se mi opravdu taky hodilo. Mám fleky po akné. a nebo dárek pro mamku ta má zase skvrny ze sluníčka :(

    monikahruba@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  166. Ahoj Peti,
    moc děkuji za článek. Říkala jsem si už, že se tě poprosím o článek s podobnou tématikou. Vzápětí mi ale došlo, že ti chybí fleky, na kterých by jsi bělící krémy testovala :)
    Mě osobně trápí pig. skvrnY v obličeji (podotýkám, že ne stařecké:). Ovšem pro nás holky je každá sebemenší skvrnka nepříjemná, zvlášť, když skvrny nahrazují monokly a knír:) Vyzkoušela jsem už velkou řádku výrobků a zatím bezúspěšně. Tak snad něco v budoucnu zabere a nebudu vypadat jako hitler:)
    přeju pěkný den
    zuzana.davidova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  167. Ahoj,
    moje mamka má stěmi to skvrnami třošičku problém má je na čele a hodně jí vyraší když se opaluje takže musí používat spciální opalovací krém.
    Ráda bych to pro ní vyhrála a dala jí to.
    Snad se to podaří :)
    petrinova.v@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  168. Ahojky Peti,

    děkuju za tip. Mám pig. skvrny na obličeji, už jsem něco vyzkoušela a teď uvažuju o laiseru.
    Možná se na mě usměje stěstí :)

    Lil

    odjogurtukelimek@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  169. Také bych to ráda vyhrála pro mamku... :)

    annacooperova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  170. Taky zkusím štěstí. Mám skvrny po akné, zatím jsem zkoušela přírodu (ciron, med, skořice), ale zjevně to chce silnější kalibr...
    little.dormouse@seznam.cz

    OdpovědětVymazat