OOTD - black & white norwegian pattern sweater

by - 19 listopadu

Krásný středeční večer vám všem,

dnešní outfit bude běhací rychlovka, jak jste u mne občas zvyklí. Na začátek musím předeslat, že jsem sice říkala, že mám podzim ráda a mám, ale tohle už přestává bavit i mě ☺! Celý den je tma, šedo a to pro blogerku není zrovna ideální počasí na focení, natáčení atd. Tak tedy dnešní fotky jsou výsledkem kombinace špatného počasí, nedostatku času a nepříjemné nálady jinak sympatického pana fotografa. Barevně jsem se z nich snažila vytáhnout co se dalo, ale zrovna velká hitparáda to není, ale snad pro účely ukázky co jsem měla na sobě, postačí ☺!
Abych řekla pravdu v posledních pár dnech nemám na nic víc barevného ani pomyšlení a moje outfity tak nějak korespondují s tou šedou venku. Nejsem si tedy zcela jistá, zda se právě tento outfit dá zařadit do kolonky "inspirace", přesto jsem vám ho chtěla ukázat, protože je to zase něco trošku jiného, než nosím běžně.
Na sobě mám tedy opět po roce legíny, také je vytahujete s chladnějším počasím? ☺ A k nim jsem zvolila delší svetr s norským vzorem. Musím vám říci, že ten svetr se mi hrozně líbí. Miluju svetry s vánoční a zimní tématikou. Jakmile to má na sobě vločky, sobíky a hvězdičky, tak to koupím, i když leckdy jsou ty vzory trochu kýčovité, ale mně to nevadí, vždyť i Vánoce samy o sobě takové trochu jsou....Navíc si myslím, že v minimalistické černobílé se takový svetr dá nosit celou zimu, ne jen v čase předvánočním.
Pak už jsem jen popadla kozačky a kabelku a hotovo. Dokonce jsem si ani nic nedělala s vlasy, od mého pokusu o zkrácení konečků, který dopadl tak, že můj střih vzadu připomínal oblouk mostu, jsem se to totiž snažila zachránit a vlasy střihla v předklonu. I když nejkratší vlasy na zádech jsou zhruba v úrovni krku, podařilo se mi to docela slušně sestřihat, takže to ani není tak vidět a nakonec to ani není tak krátké a kupodivu se mi to líbí, takže katastrofa zažehnána ☺.
Dost jste se mě ptali, proč jsem se nesvěřila kadeřnici, abych byla upřímná tak s těmi v mém kraji nemám zrovna nejlepší (mám tu nejhorší) zkušenost. Po zkoušce svatebního účesu, jsem si raději na svatbu udělala svůj klasický drdol a při návštěvě další, když jsem chtěla vlasy zkrátit o 10-15 cm a odcházela se setřihaným delším mikádem vyfoukaným do helmy, jsem si pořídila clip in a raději si to i pro příště zkazím sama ☺.
 
A co vy, také chodíte v poslední době tahle "nudně" a jaká je vaše nejtragičtější historka u kadeřnice? Povídejte a přehánějte, ať v tom nejsem sama ☺!
 
 kozačky - Choies (37)
legíny - Calzedonia
svetr - Newdress
kabelka - Persunmall
hodinky -  Daniel Wellington (kód "petralovelyhair" pro 15% slevu)
náušnice - Takko
lak - Madam Glam  Kiss and tell









 
 
Krásný večer ♥!


 

You May Also Like

114 komentářů

  1. Ty kratší vlasy ti sluší ikdyž to teda asi nebylo až tak dobrovolné jak si psala =)

    OdpovědětVymazat
  2. Asi před třemi roky jsem šla za jednou kadeřnicí, kterou mi doporučila známá s tím, že si chci nechat obarvit vlasy na červeno. Už jsem je dost do červena měla, ale chtěla jsem víc. Bez mého svolení mi kadeřnice moje dlouhatánský vlasy (v tuhle chvíli je mám až na zadek, tehdá určitě aspoň do pasu), vyperoxidovala a červená barva, kterou mi na to dala, mi chytla do zářivý růžový. Fakt taková neonová růžová. No naprostá katastrofa, byla jsem nešťastná a naštvaná, hned druhý den ráno jsem si to přebarvila. Teď chodím k jednomu kadeřníkovi v Českých Budějovicích a nemůžu si ho vynachválit, navedla jsem na něj spoustu kamarádek, celé příbuzenstvo a mamka i ženský z práce :)
    Jinak outfit moc pěkný, máš skvělou postavu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžu se zeptat, jaký kadeřník to je? :) Taky mě moje kadeřnice poslední dobou moc nepotěšila, tak chci zkusit někoho nového :)

      Vymazat
    2. Jasný, je to Salon Cherry na Máji/Šumavě, jakoby u Branišovský. Ceny tak nějak běžné a opravdu nemůžu vytknout vůbec nic.

      Vymazat
  3. Tak tady jsi překrásná, sekne ti to! ;) Ten svetr je úžasný :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Peti, vlásky v pohode, ved dorastú :-) Svetrík je náááádherný, uplný luxus hned by som ho brala. Ale tym kozačkam jaksi neviem prist na chut.

    OdpovědětVymazat
  5. Ne, proboha ne ne ne. Tohle se opravdu těžce nepovedlo. Svetr ujde, ale legíny na tvých nohách, to je něco naprosto brutálního. A ty humpolácké kozačky, ty bys měla vyhodit do konťasu, jsou tragické. Ale pokud jsi šla takhle kydat hnůj ke koníkům, tak pak tento outfit chápu. V takovém případě by to však chtělo místo kabelky do ruky vidle. Jinak mi to hlava nebere.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náhodou jí to moc sluší. V těch legínách má skvělý nohy. Svetřík je roztomilý a decentní.Krásný outfit. Káťa

      Vymazat
    2. legíny super, úplně to ve mně evokuje balerínu, miluju drobné postavy. Ale ty boty.....boty za mě ne

      Vymazat
    3. Peti, nevsimej si tehle priblblejch komentu o kydani hnoje, uz samotny vyjadrovani svedci neco o slecne, co to pise..

      Slusi ti to jako vzdy. Svetrik vypada krasne teploucce a pohodlne a ty kozacky jsou vazne moc zajimavy.

      Vymazat
    4. Zajímalo by mě, jaké nohy se tedy podle tebe hodí do legín, když ne tyhle.

      Vymazat
    5. Takže za mě - legíny ok a kozačky jsou super, moc se mi líbí! :) P.

      Vymazat
  6. Svetr je naprosto luxusní a taky hledám nějaký pěkný s podobným vzorem, který by mě oslovil.
    Naprosto sdílím tvou "neoblibu" kadeřníků. Bohužel i já mám špatné zkušenosti a jsem v tomhle ohledu velice obezřetná. Má holička (jediná, která mě dokázala ostříhat, tak že jsem vypadala super a neustále se musela dívat do zrcadla, kolik mám vlasů) je na mateřské a já se musela podívat po jiné. Na netu jsem hledala pozitivní ohlasy a hlavně jsem nehodlala dát za střih tisíce. Bohužel ani to nepomohlo a já odcházela se zastřiženými konečky a vyplázla téměř 500 Kč :( u druhé jsem se nechala přemluvit na barevný melír, který mi vydrží šest týdnů. Vydržel přesně jedno umytí :D od té doby jsem nikde nebyla. Takže chápu.

    OdpovědětVymazat
  7. Hruza, jak barevne nesedi ty leginy a svetr, to nepusobi moc profi a ty boty? to je vtip?

    OdpovědětVymazat
  8. Tento vzor miluju! a kabelka je krásná :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné líčení! Víc takových jemnějších tutoriálu, prosím.-)

    OdpovědětVymazat
  10. das nam navod na tento peknw jwmnw licenie prosim?

    OdpovědětVymazat
  11. Ten svetr je uzasny, rada bych si ho taky objednala. Muzu vedet jakou mas velikost?

    OdpovědětVymazat
  12. Ten svetr je moc pekny! Pocasi s... asi vsechny.. Me hrozne chybi slunicko, nedostatek energie a ta tma po cely den, uf:/

    OdpovědětVymazat
  13. Krásné líčení!Vice takových tutoriálu, prosím.-)

    OdpovědětVymazat
  14. Ach jo, i já chodím oblékaná v tomto počasí nudně, také nemám na nic jiného náladu :/ Ty jsi z toho ale vybruslila pěkně, je to zajímavé! A co se vlasů týká, tak třeba tě to nakopne k tomu mini sestřihu, se kterým jsi tu kdysi koketovala, v tom tě úplně vidím <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě v takovémto nevlídném počasí by to naopak chtělo barvy, aby svět nepůsobil tak smutně, šedě, podzimně.

      Vymazat
  15. krasny outfit až na ty děsný boty :-( jinak sluší!

    OdpovědětVymazat
  16. Nechybí ti tahle náhodou sukne? Leginy opravdu nejsou kalhoty, jde o druh spodniho pradla proboha.......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D tak to mě pobavilo, takže příště, spoďáry, legíny a na to kalhoty, dámy :D

      Vymazat
    2. Jsou legíny a legíny...achich ouvej, anonyme.

      Vymazat
    3. V tomto případě musím s anonymem souhlasit. Není těžké si najít, že legíny jsou opravdu spodní prádlo a samostatné se fakt nenosí. Také postrádám nějakou sukni případně šaty....

      Vymazat
    4. Na to si prisla jak?????? :-D :-D Prej druh spodniho pradla....ale dobry, aspon se tady zasmejem :-)

      Vymazat
    5. Bože suknim na leginach už odzvonilo . Peti jsi krásná .. A to oblečení super :)

      Vymazat
    6. Taky nejsem zastánce legín, dobrovolně bych si je mezi lidi nevzala, leda na cvičení, ale na jiných, pokud to dobře zkombinují, se mi líbí. To je i tento případ. Peti, palec hore :)

      Vymazat
    7. Legíny sú naozaj spodná bielizeň, je smutné vidieť ich namiesto nohavíc, dámy sa stále nepoučia a z ulíc to nevymizne

      Vymazat
    8. :D chápu kdyby k tomu mela krátké triko, ale tahle délka svetru je k leginam úplně v pořádku... lidi uz fakt nevi co si vymyslet :D takže někdy nosíš tanga, někdy kalgotky, někdy leginy? ahaaaa :DD

      Vymazat
    9. dyk má zadek schovaný, tak co máš anonyme?

      Vymazat
    10. Mam trilion legin co jsou jako kalhoty,pletes si leginy s podvlikackama...asi zavidis ze si to muzem dovolit a ty ne :D

      Vymazat
    11. neviem ako ostatné anonymné komentátorky ale za seba hovorím že ja si to určite dovoliť môžem ;) pridávam tiež, že ak je naozaj zadok schovaný tak sa to dá ešte prehliadnuť, kratšie naozaj nie

      Vymazat
    12. a ešte by som doplnila..doteraz som si myslela že iba slovenský národ dokáže byť taký " ani to neviem pomenovať- primitívny?" a napísať niečo v zmysle závidíš že si to my môžeme dovoliť... my mistake :D

      Vymazat
    13. No a co? Legíny nosím běžně místo kalhot a důvod? Kalhoty na sobě nemám ráda a kolikrát se mi nelíbí jak jak vypadají s botami či zbytkem oblečení - bundou atd. Krátká trika k legínám nenosím a ani nejsem žádná hrošice. Peťa to zvolila vkusně a průsvitný zadek ji, takže proč ne. Navíc se legíny dělají na běžné nošení a je rozdíl mezi legínama a legínama. Za mě jsou katastrofální boty, které se mi jednoduše nelíbí ani v originále a to na nikom. Ale pokud se v nich Peťa cítí, je to správně a ať si je nosí jak chce. Vše o tom, aby se člověk cítil dobře :)) Možná ještě malý tip: Co takhle výraznější barevné náramky než výrazné náušnice? Každopádně kratší vlasy ti sluší o dost víc :)) Nika

      Vymazat
    14. Takhle nechutně se oblíkají i ostaní celebrity, nejen Petra...
      https://www.google.cz/search?q=kim+kardashian+in+leggings&client=firefox-a&hs=Plr&sa=X&rls=org.mozilla:cs:official&channel=sb&biw=1366&bih=643&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=jlZvVOSsM8fjO-WogcAC&ved=0CB8QsAQ#rls=org.mozilla:cs:official&channel=sb&tbm=isch&q=celebrities+wear+leggings

      Vymazat
  17. Takoveto outfity mam rada, je to jednoduche a presto zajimave. Ten svetr je krasny! LV

    OdpovědětVymazat
  18. Náhodou, mě se to moc líbí! Svetřík krásný, k legínám super. Jenom teda těm kozačkám nemůžu přijít na chuť, jsou to takové podivné holínky:-)
    Vlásky taky moc hezké, a to jemné líčení ti moc sluší.

    Ke kadeřnicím nechodím. Vždycky jsem odcházela s něčím jiným, než co jsem chtěla. A navíc nesnáším, když mi do vlasů napatlá všechno, co má po ruce - tužidlo, sérum, lak. A taky sotva to doma umyju, účes je fuč a já zase nosím jen culík. No, nejhorší úlet byl, když mi kadeřnice doporučila ofinu - z mých hustých, hodně vlnitých a neposlušných vlasů - vypadala jsem naprosto příšerně. Tak doba, než to odrostlo! Věčnost jsem si jí točila nahoru a upevňovala sponkami. Mě rostou vlasy pomalu a ještě jak se mi hodně kroutí, tak ať dělám, co dělám, maximálně mám vlasy kousek nad lopatky.

    OdpovědětVymazat
  19. Nádherný svetřík <3 cokoliv s norským vzorem mě jednoznačně dostane, naposledy tato šála z tchiba, která je prostě nádherná http://www.tchibo.cz/pletena-duta-sala-p400067699.html?dim1=Gn64 :) a lak na nehty je perfektní! :) moc pěkný outfit...

    OdpovědětVymazat
  20. Achjo, celá krásná, ale kozačky příšerný :-(

    OdpovědětVymazat
  21. Péťo, chodím také tak nějak. Legíny a něco k tomu. Hlavně do černa. Tenhle podzim mě vůbec nebaví, jsem pořád unavená, i když v posilce vždy naberu energii. :)
    Tobě to moc sluší! :)
    Beautiful while

    OdpovědětVymazat
  22. Já ke kadeřnici taky nechodím. Jedna zkušenost mě "vyléčila" na dlouho. Měla jsem vlasy do půli zad, stejně dlouhé všechno. V té době byla móda sestříhaných vlasů a patky. Kadeřnici jsem poprosila o ofinu na patku a mírně sestříhat vlasy. No, nejkratší jsem měla dlouho asi 10 cm, což je u přirozeně vlnitých vlasů katastrofa. Bylo to jak helma, nejdelší byly u ramen. Přišla jsem snad o většinu vlasů a dorůstalo to pěkně dlouho. Takže ke kadeřnici už nikdy :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Já teď posledních pár dní černočerná ve válenkách nebo bikerech. A už mě to neba :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty mas tyhle kozacky take, vid? Mam ten pocit, ze jsem je u tebe nekdy videla, jak se ti nosi? Ja si je nemuzu vynachvalit :).

      Vymazat
  24. Kabelka a kozačky jsou TOP! :) Navíc super zpestření je právě vzor na svetru.

    www.infinitetreasure.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Ukrutně se mi nelíbí ty boty a legíny jsou podle mě mor, ale když Vy jste tááák krásná!
    Ať se daří :-) K.

    OdpovědětVymazat
  26. Všechno super, jen za mě ne botky :) A účes je supr :)

    OdpovědětVymazat
  27. všetko super ! :) dokonca aj vlasy sa mi páčia takto oveľa viac :) svetrík je veľmi pekný, ja mám rada tiež tieto vianočné vzory a nie len na vianoce :) ale topánky ?! ešte som len videla fotku a už som sa modlila nech to nie sú tie ktoré myslim.. vôbec sa mi nepáčia už od začiatku ako to začalo letieť :)

    OdpovědětVymazat
  28. Tak ať je tu jeden pozitivně naladěnej anonym =D Ten outfit se mi líbí. Mám ráda vzory se sobíkama a stromečkama a hvězdičkama...a dalšími vánočními nesmysly =D Ok ty boty jsou trošku zvláštní, ale pokud se v nich Peťa cítí dobře a nosí je s takovým úsměvem, s jakým je nosí, tak je to v pohodě =D Taky mám své oblíbené kousky, které nejsou zrovna IN a ne každej by si je vzal, ale já je miluju =D Jinak Peti doporučuju zajet se ostříhat do Prahy do nějakého lepšího salonu, ale prvně si na něj přečíst recenze.. Jsem ze Znojma a byla jsem spokojená s jednou jedinou holičkou ...a ta byla z Prahy, bohužel si změnila tel. číslo a já tak ztratila kontakt. Nebyla sice jedna z nejlevnější, ale pohrála si s vlasy dokonale, byly rovné, byly přesně tak dlouhé, jak jsem chtěla a měly skvělý tvar......to se tady na Znojemsku nikomu povést už nemůže =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tim doporučením nějakého lepšího salonu naprosto souhlasím! Já chodím v Brně do bývalého Tony and Guy a je to nprosto nesrovnatelné s jakejmakoliv "lepšíma" kadeřnicema, který jsem za svůj život navštívila. Oni to v podobnejch salonech totiž fakt umí a stojí to za to si i připlatit (zas přecejen nechodi tam člověk každej tyden nebo měsíc a vlasy jsou docela duležitá věc, která ovlivní celej vzhled :)

      Vymazat
  29. Náhodou vypadá to pohodově:) a taky jsem vytáhla legíny poprvé minulý týden, jak se začalo ochlazovat:D

    OdpovědětVymazat
  30. Nový sestřih vlasům každopádně prospěl :). Jen by mě zajímalo, jestli je tohle tvoje přírodní barva vlasů?

    OdpovědětVymazat
  31. Svetr se mi na Tobě líbí, nemusíme přece pořád vypadat jak z titulky Vogue :D Jsem spíš ráda, když na blogu sem tam najdu nějaký fajn volnočasový outfit.

    Nevím, proč se tu někdo pohoršuje nad legínami. Samozřejmě taky nemám ráda, když vidím ve městě slečnu s tričkem sotva na boky a k tomu ne moc kvalitní prosvítající legíny, ale tyhle mi přijdou fajn, neprůhledné a svetr na Tobě vypadá spíš jako mini šatičky, tak proč ne. :)

    Účes, myslím, dopadl dobře. Já chodím ke kadeřnici pravidelně, ale najít správnou kadeřnici mi zabralo poměrně dost času, nakonec jsem se rozhodla, že za dobrou kadeřnicí klidně pojedu "světa kraj" a tak jsem si našla kadeřnictví v Praze na Můstku a nemůžu si stěžovat.

    Bohužel jednou jsem měla taky příšernou zkušenost. Chtěla jsem zkrátit vlasy, bylo mi asi 13, a tak jsem bláhově věřila tomu, že každá kadeřnice ví, co dělá :D Bohužel mi moje přirozeně hodně husté a vlnité vlasy zkrátila tak moc, že jsem vypadala jako idiot. Od té doby si nechám sáhnout maximálně na konečky.

    Přeji krásný zbytek večera! :)

    OdpovědětVymazat
  32. Komentář : leginy jsou spodní prádlo mě taky pobavil :D Outfit hezký, svetr nádherný :) Taky se mi hrozně líbí svetry se zimní tématikou. Když jsem byla v 8.třídě, tak jsem chtěla mít účes jako tmavovláska ze skupiny Tatu. Odcházela jsem "opicaná" na kluka, no hroznej kýbl na hlavě! Hezký večer, Iris ;)

    OdpovědětVymazat
  33. Topánky sa mi moc nepáčia :) ale ty áno, si krásna . :)

    OdpovědětVymazat
  34. Peti, krasnej outfit. Taky miluju ty norsky vzory. Vlasky jsou hezky, ty jsi se planovala trochu ostrihat? Nebo co te to napadlo a jak to melo puvodne dopadnout? Ja si na vlasech strasne zakladam a kdyz jsem videla, o kolik jsi se ostrihala, uplne me to sokovalo. Co na to manzel???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ja to puvodne neplanovala tolik,ale dost mi ted padaji vlasy a konecky jsem nemela nic moc, tak jsem se do toho pustila :). Mira je rad, jemu se na mne libi kratsi vlasy :)

      Vymazat
  35. Vlásky nakonec dopadly dobře, i když je podle mě hrůza, že špatné kadeřnice dokáží člověka navždycky odradit. Já mám úžasnou kadeřnici, kterou její práce hrozně baví a neustále jezdí na různé akce a sbírá další a další certifikáty a zjišťuje novinky. Vždycky mi udělá přesně to, co chci.
    A ačkoliv anonymové nemají rádi legíny, tak já je miluju. Nosím je celý rok a co jsem si na ně zvykla, tak nesnáším nepohodlí obyčejných kalhot a i džíny mám v "legínové" verzi.
    beprettybym.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  36. Závidím ti strašně tvé nehty, máš je perfektní. :)

    OdpovědětVymazat
  37. Svetr je krásný - celé to oživil. Hodinky mě zaujaly nejvice :) no a k tmavému outfitu přibude barevný deštník jak tak koukám ven :(

    OdpovědětVymazat
  38. Svetr je moc pěkný, jen se mi k tomu nelíbí moc ty legíny, asi bych spíš zvolila nějaké skinny džíny. A co se týče kadeřnic, raději se svěřím pokaždé mamce, protože také nemám nejlepší zkušenosti. Nejenže nedám nehorázné peníze za pouhé ostříhání, ale také se o své vlasy prostě bojím. Jednou jsem řekla, že to chci trochu zkrátit a kadeřnice mi řekla, že mi to musela vzít víc, že se jí zdály více zničené. Výsledkem bylo, že jsem měla střapatý nemoderní sestřih jako z 80. let (mám vlnité vlasy, takže mi lítaly všude kolem). Po této zkušenosti jsem se bála hledat někoho jiného, stylem pokus-omyl. A tak mě od té doby stříhá mamka, naštěstí mi to stačí rovně zastřihnout a když už chci opravdu změnu, tak i ofinu.

    OdpovědětVymazat
  39. Svetr je moc hezký, ty boty se mi moc nelíbí ale jinak je to super.
    S kadeřnicemi mám naštěstí jenom dobré zkušenosti a to už jsem za poslední cca 3 roky u třetí protože každá jde vždycky za chvíli na mateřskou :D

    OdpovědětVymazat
  40. Možná jednoduchý, ale moc pěkný, svetr se mi moc líbí, lak je super, jen ty boty se mi taky moc nelíbí.

    OdpovědětVymazat
  41. Mě se to líbí moc! Klidně bych se oblékla stejně. Miluju tenhle typ svetrů, jsou teplé, příjemné a ten vzor! Vzbuzu je to ve mě vánoční atmosféru a to mám ráda:). Salad by Leni

    OdpovědětVymazat
  42. Ale čosi, vôbec to nie je nudné. Aj keď tie čižmy mne vôbec nerežú.

    OdpovědětVymazat
  43. Moc ti to slusi :) Cim vic vidam hodinky od DW, tim vic se do nich zamilovavam ♡

    OdpovědětVymazat
  44. Outfit je pěkný, ležérní a nemyslím si, že by měl někoho urazit. Legíny k dlouhým svetrům jsou naprosto v pořádku. Daleko horší jsou výjevy z našich měst, kdy mladé dívky mají nekvalitní legíny a prosvítající zadeček ke krátkým bundičkám. To je faux pas...

    Kadeřnice? Kadeřnice z 99% zvládají jen krátké vlasy, případně ty dlouhé ostříhat. To umí, ale víc ne. Taková má zkušenost.
    Jedno brutální stříhání, kdy z vlasů pod pas bylo mikádo. Neplánované. "Šmikala vzadu, to nebylo pod dohledem, ale když vzala prameny kolem obličeje a hodlala mi je zkrátit pod bradou, aby tak vytvořila podle sebe sestřih dlouhých vlasů, musela jsem ji zastavit slovy: "Přestaňte.". Doma mi ale bylo do breku, a tak jsem se rozhodla zachránit situaci tím, že jsem se ostříhala. Musela jsem to vzít na to mikádo, protože nebylo jiné cesty...
    Druhá zkušenost byla po několika letech, a to melír. Práce dobrá, ale následky v podobě padajících vlasů v chomáčích za to opravdu nestály, takže to nakonec skončilo zase ostříháním.
    Třetí zkušeností byl drdol na focení ve stylu antiky. Profesionálka nezvládala moje množství vlasů, bylo vidět, že si neví rady. Chvílemi jsem myslela, že to vzdá a i mě docházela trpělivost. Nakonec mi na hlavě vytvořila helmu natuženou a natupírovanou tak, že jsem se obávala, že tentokrát to skončí dohola. Naštěstí voda a dlouhý prosces rozčesávání mne vyléčil nad službami našich kadeřnic. Mnoho jich toho moc neumí. Je lépe se spoléhat sama na sebe. Takže my, co nemáme obě ruce levé si vystačíme samy a ještě s lepším výsledkem.


    OdpovědětVymazat
  45. Líbí se mi oblečení celkově ale zvlášť musím pochválit ty kozačky jsou tak originální..Opravdu jsou pěkné. Vlasy celkem dobrý je to trochu nezvyk vidět tě v kratších ale zvyknu si..Vlastně jsem u kadeřnice nebyla hooodně dlouho a nějáké velké zklamání se ani nekonalo nikdy.. Asi jsem měla štěstí.. Ale mám kamarádku které kadeřnice ošklivě udělala melír.. Na melíru se nadá nic zkazit?? Joo tak to jste neviděli jí místo blonďatého melírku měla 4 oranžové silné pruhy na hlavě no hrůza...

    OdpovědětVymazat
  46. Na kadeřnice bacha. Nejhorší zkušenost mám s kadeřnictvíma v nákupních galeriích. Sice ostříhají na počkání, ale není jistota, na koho narazíš a na tyhle fóry jsou i drahá. Kamarádce takhle vzali vlasy, které měla do pasu. Teď je má nad lopatky. Kadeřnice začala totiž vzadu a než se kámoška vzpamatovala byly vlasy pryč a nechat to vzadu krátký a vpředu dlouhý už bylo blbý. Kontrolovat a ozývat se.
    Mě jedna kráva zase vzala seřezávačem. Byla jsem mladá ťunťa a styděla se ozvat. Po pár umytích se vlasy třepily a vypadaly fakt pekelně. Matce zas ošmajzala to nejkratší možné mikádo na krátko a naúčtovala si litr jako ta stříhání polodlouhých vlasů. Matka se nedala a zavolala vedoucí a uhádala to. Kadeřnice prostě většinou vlasy leda tak ničí.

    Jestli chceš, aby vlasy rychleji poporostly zkus bioaquanol H a U. Používá se to oboje jednou dvakrát denně. Během tří týdnů uvidíš sama podrosty nových vlásků, kdyby ses barvila, tak i výraznější odrosty, a jak si člověk masíruje hlavu, rostou po těch vodičách i líp nehty. Akorát mně teda to H docela smrdí. U je taková kopřivová vodička, kterou za chvilku necejtíš, ale H páchne něco mezi medem a včelím voskem, což teda nemusím. Nicméně výsledky to má dobré.

    OdpovědětVymazat
  47. Peti, přiznám se, že bych prvně ráda zareagovala na video Otázky a odpovědi (Tam už to nejde, nedivím se, že jsi ty komenty utla). Určitě to tu už nechceš řešit - jen Tě chci podpořit, protože to vidím stejně. Mám kamarádky s dětmi, které se prezentují ve stylu "já jsem matka a kdo je víc" a je to opravdu hodně otravné. Myslím si, že právě takový typ lidí měl s Tvou upřímností problém. Neřekla jsi vůbec nic špatného nebo nepravdivého. A naplněný život lze žít určitě i bez dětí a vy s manželem jste očividně šťastný pár, který má bohatý život i bez nich. Takže je mi líto jak Tě někteří anonymové "sjeli", i když já věřím, že si z toho jako zkušená bloggerka nic neděláš.

    K článku: Na norské a vánoční vzory jsem "ujetá". Teď u mě vedou sobíci a těším se na nějaké Tvé vánoční outfity.:-)

    A ke kadeřnicím už nechodím. Vždycky mi zkrátí vlasy víc než chci. Mám i kamarádku kadeřnici a když mě stříhala naposledy, chtěla jsem vlasy lehce sestříhat. Skončilo to tak, že zepředu to vypadá jako kdybych měla mikádo a zezadu vlasy do půlky zad. Vůbec to ke mně nesedí, nelíbí se mi to. Takže kapu biohar a ke kadeřnici už mě nikdo dlouho nedostane.

    OdpovědětVymazat
  48. Petře to moc sluší, svetr se mi líbí, boty se mi líbí a make-up se mi taky líbí. Není lehké sehnat dobrého kadeřníka, za život jsem potkala jenom dva, jednu paní v Bulharsku kde jsem nějaký čas žila a pak kluka v Praze, jenže ten se odstěhoval na Moravu a od té doby se v tom docela plácám. Už jsem vystřídala několik kadeřnic, nemůžu říct že bych byla krajně nespokojená, ale ani nadšená. Ta poslední je sice šikovná co se týče střihu, ale stříhá příliš, nechápu když jí řeknu že chci zastřihnout jenom roztřepené konečky vezme mi nejméně pět centimetrů.

    OdpovědětVymazat
  49. Ahoj Peťo, jako vždy ti to sluší, působí to uvolněně. Je pravda, že ty kozačky jsou docela robustní, ale to právě k tvým štíhlým nohám pěkně padne. Nedovedu si je představit na silné postavě... Můžu se zeptat, jakou používáš teď barvu na vlasy? Nebo je to to tvoje přírodní? Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  50. Peto tak tohle se mi bohuzel opravdu nelibi:/ Vetsinou tu jsou ode me jen slova chvaly, ale dnes tedy nemuzu pochvalit na outfitu jedinou vec:/ Dohromady tyto kousky pusobi velice lacine a nevkusne...Bohuzel musim souhlasit s nazory na instagramu, ze to je jak z vietnamske trznice. Lak na nehty se mi moc libi, tak snad priste budu moci jen a jen chvalit:)

    OdpovědětVymazat
  51. Ten svetřík mi navodil norskou nostalgickou náladu :-))
    Co se vlasů týče, také si je barvím a stříhám sama, už mě nebavilo platit nehorázné sumy za "pokusy". Znáte to, co si člověk neudělá... :-)

    OdpovědětVymazat
  52. Svetr je úplně luxusní a k legínám se moc hodí. Dívala jsem se na nabídku vánočních svetrů z F&F a mají tam pár krásných kousků. Vlasy máš také parádní, takhle je to lepší než na pěšinku, nezvýrazňuje to tak čelo. A fotečky fotograf upravil krásně, jen ti mohl trošku vybělit zuby, ale to je malá věc. Mě se tento outfit určitě líbí. A kozačky? No... hlavně, že se líbí tobě ;-) Jana

    OdpovědětVymazat
  53. Já chodím k jedné kadeřnici v Praze (nanejvýš dvakrát do roka) a chci pokaždé jen zkrátit délku nasucho o pár centimetrů do rovna, jsem na to tak zvyklá. (Pokaždé vezme jen tolik, kolik chci.) Ale ona už za to chce čím dál víc, jen za to zkrácení délky na suchých vlasech, tak čím dál víc přemýšlím, že se začnu stříhat sama. Ostatně když jsem ještě za svých VŠ studií bydlela na koleji, běžně jsem si tam zastříhavala vlasy a doma mi pak bylo řečeno, že jsem to trefila dobře. Takže se k tomu po letech nejspíš zase vrátím. Jinak předtím jsem měla s kadeřnicemi jen samé špatné zkušenosti: pokaždé mi myly vlasy horkou vodou, kondicionér daly vždy jen v minimnožství k hlavě a délky, kam správně kondicionér hlavně patří, zůstaly bez něj, takže pak mě milé kadeřnice rvaly ve snaze ty vlasy rozčesat. Až jsem si jednou řekla "a dost" a žádná kadeřnice už mi mýt vlasy nikdy nesmí. Tak jsem hledala na netu v diskusích nějakou, která dokáže jen zastřihnout délku (a neustřihnout přitom polovinu délky vlasů) a dělá to i na suchých vlasech. Nakonec jsem našla na jednu kontakt a osvědčila se mi, až na tu čím dál vyšší cenu. Pokud už si dávám přeliv nebo barvu, zásadně sama doma. Nejsem bohatá, abych si mohla nechávat zničit vlasy nějakými pseudoodbornicemi a následně to po nich doma spravovat.

    OdpovědětVymazat
  54. Petro, tohle je šlápnutí těžce vedle.....na legíny máš príliš povadlé vnitřky stehen, nehezký pohled. Navíc ty objemné kozačky, ty vyhoď, deformují Ti celý nohy.... lýtka působí mohutně a stehna povolený vyhublý...tohle fakt ne. Proč zbytečně zvýrazňuješ svoje nedostatky...nechápu.
    Nevím kam jsi se takto oblíkla...do práce bych v tom nešla, možná na chatu, ale vyměnit boty a kabelu. Ty zlatý kruhový náušnice jsou taky totálně nevhodný... méně je více.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak ty máš dost. povadlý stehna? že se ti nelíbí boty, naušnice, cokoli, chápu, že ti připadá až moc štíhlá bych snad taky chápala, třebas za to nemůže, ale povadlý stehna mě odstřelily. bych čekala, že tam bude mít visící kůži, kterou si může zatleskat, ale to tam fakt nemá. co jsou podle tebe hezký stehna?!
      Peťo, upřímně lituju, že musíš tyhle vejžblechty číst! co bych za tvoje stehna dala!!!

      Vymazat
    2. :D no já hlavně nechápu,jak to anonymka poznala v push up legínách, které jsou tak pevné, že kdybych je povadlá měla, tak to stejně poznat není, někdy se tu fakt zasměju :D

      Vymazat
    3. Snadná odpověď... na blogu máš mnoho fotek kde jsou Ti vidět odhalené nohy bez punčoch, legín atd. Máš povadlé vnitřní svalstvo stehen, ne celé stehna ani povadlou kůži, to je zásadní rozdíl. Slečna co tu píše o visící kůži je mimo, to není třeba dál rozvádět.

      Po třicítce samozřejmě začíná svalstvo postupně a pomalu atrofovat. Jako první pochopitelně atrofují svaly které jsou nejméně používané..... jako např. vnitřky stehen.
      Holky stačí trochu pravidelného cvičení, klidně doma a nemusíte závidět jiným jejich nohy....: )

      Vymazat
    4. Zrovna ja jsem clovek, ktery temer denne sportuje, takze zrovna stehna mam lepsi nez ve 20 a rozhodne je nemam povadla. Opravdu bych nekdy chtela videt jak vypadaji anonymky, ktere sem pisi takove kraviny, asi to nebudou lide z masa a kosti,ale dokonale bytosti, tak to jsem nikdy netvrdila ze jsem a rozhodne si nemyslim, ze bych si nemohla dovolit leginy, punchochy nebo sukni do pulky stehen. To by si to nemohla podle tvych soudu dovolit valna vetsina zen a s tim tedy zasadne nesouhlasim. Stejne jako s celulitidou, no boze, skoro kazda ji ma, nebudu kvuli tomu nosit kratasy v horku? Co to je za diskriminaci. Myslim, ze par dolicku nikoho nemuze pohorsit stejne tak jako nedokonale nohy, no a co, jsme jen lidi, ne plastove figurky.

      Vymazat
  55. Tiež nechodím ku kaderníčke. Ako decko som nosila účes "na bobana", vlastne úplne rovnaký ako môj brat. V mojich 37 rokoch si jasne spomínam na tie kritické momenty, pre ktoré ma ku kaderníčke už nik nedostane. Popísať ich neviem, ale rozhodne som sa od kaderníčok nevrátila s korunou krásy. ... Och!

    OdpovědětVymazat
  56. Bála jsi se nechat si od kadeřnice zastřihnout konečky? Pročs teda nepoprosila třeba mamku nebo nějakou kamarádku? Drtivá většina lidí ví, jak vypadá jeden dva centimetry... Na tom se fakt nedá nic zkazit... Stříhat si to sama mi přijde fakt blbost, promiň... Kort po tom, co sis zas ustřihla ofinu a teď si jí necháváš dorůst... Mě by to mrzelo... Ale uznávám, že to mohlo dopadnout ještě i hůř :-) Sluší ti to :-)

    OdpovědětVymazat
  57. Svetr nevypadá špatně, ale mnohem víc by se mi líbil k nějakým normálním kalhotám, takto mi to připadá jak k nahým nohám, prostě je to vkusově poněkud vedle. (Nějaká elegance tatam.)

    OdpovědětVymazat
  58. Ahoj Petro,jseš prostě krásná ženská,sluší Ti úplně všechno:) Jinak pro anonyma co píše že legíny jsou spoďáry.- Dneska se nosí úplně všechno vč.legín které jsou vyráběny v různých provedeních.....akorát to má jeden háček....na legíny musí být pěkná postava,což Ty zajisté nemáš.Zdarec Helena. :-)

    OdpovědětVymazat
  59. Vlasy mi spasila v JH kadeřnice u Vajgaru, jen se člověk nesmí leknout, žádné hogo fogo saloon :D lepší jsem nikdy nepochodila a za pár penízků. Jinam mě už nikdo nedostane. Centimetr je centimetr a žádné blbé nápady jako ofina, pruhy, tuna tužidla atd. Vletěla jsem tam v návalu zoufalství po jedné strášně šikovné paní, co mi okudlala vlasy na šošolku 4 cm hahoře a myší ocásky na lopatky, konce divně opižlané a po šetrném barvení se stejně olámaly. Fakt nebýt šikovného zásahu se střihem na ramena, tak jsem šla nakrátko úplně. Dva roky to postupně pod dozorem dorůstá...ufff, to byl zážitek ;) nikdy si nesundavejte brejle na dálku u kadeřnice :D

    OdpovědětVymazat
  60. svetrik super, kozacky zaujimave, na Vas sa mi pacia :)
    ja som si nastastie konecne nasla kadernicku ktora vie kolko su 2 cm :-D

    OdpovědětVymazat
  61. ty boty jsou šílenost :(

    OdpovědětVymazat
  62. Tak ten svetr je naprosto luxusní! Jdu do něj ;-)

    OdpovědětVymazat
  63. Dnes bych ty leginy i rozdýchala. Když je k nim tak dlouhý svetr a nehrozí CAMEL, proč ne...
    Svetr se mi moc líbí, pořád je to sladění do tmava a ta bílá barva to příjemně rozbíjí.
    Boty fakt ne, ne...

    OdpovědětVymazat
  64. Moc pěkný outfit, trochu mi nesedí kozačky ale to je čistě můj osobní názor, nebo spíš problém. Už od patnácti mi nějak vadí takové větší, jak říkám kopytí boty :D ale Tobě to sedí protože jsi štíhlounká.

    Ke kadeřnici se nepůjdu už také nikdy ostříhat. Jako dítě mě stříhaly tak, že jsem vypadala jako fakt ošklivý chlapec, ještě k tomu s blond melírem, a následně mi jiná kadeřnice udělala z mých hustých a po zadek dlouhých vlasů něco, co ani nechci vyslovit, ale taky jsem skončila s mikádem, asi po ramena. Od té doby mi nedorostly a bojím se, že ani nedorostou více, než kousek pod ramena. Takže stříhání sama, a barvení také, jelikož mám samé špatné zkušenosti i s barvením :D

    Markéta

    OdpovědětVymazat
  65. Ahoj Peti, ten svetr je krásnej, moje zkušenost s kadeřníkem je dobrá i špatná, ted už chodím k dobré kadeřnici ale jenou jsem šla k jedné a ta mě obarvila na červeno , prý budu šik no jsem přírodní blondýna hned druhej den jsem musela jít na stažení barvy chodila jsem v té době na střední,no hruza naštěstí se to vymylo .Ted si nebarvím vlasy a mám pokoj.měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
  66. Ten svetr je úžasný, zamilovala jsem se! Jen ty boty se mi nelíbí vůbec, ale jinak perfektní.
    Před týdnem jsem byla u kadeřnice v Polsku, už jsem to prostě nevydržela se svými roztřepenými konečky. Byla jsem v nákupním centru, kam bych asi normálně nešla, ale s výsledkem jsem byla kupodivu docela spokojená. Mám vlasy hodně vlnité a ono se to prostě nezdá, když jsou mokré a pak je kadeřnice hezky vyfouká. Jenže když jsem si vlasy umyla poprvé já, chtělo se mi brečet jak jsou najednou krátké :(

    OdpovědětVymazat
  67. Ahoj Peťo, s těmi kadeřnicemi mi mluvíš z duše, jsem z Č. Budějovic a taky jsem byla většinou nespokojená - ani ne tak se střihem ale s finální úpravou. To že kadeřnici řeknete že to chcete skrátit o 5 cm a odcházíte s o 20 čísel kratšími vlasy vyfoukanými jak z 90.let to mi přijde že snad dělají všechny. Jo ještě mám asi s 2 kadeřnicemi tu zkušenost že mi skoro vytrhli při česání piercing z obočí, moc to bolelo a koukaly na mě jak z jara. Naštěstí mám moc šikovného kamaráda, který se kadeřníkem vyučil, sice se tomu nevěnuje a stříhá jen tak pro radost své známé a kamarády ale je moc šikovný takže už mám od kadeřnic pokoj :-)

    OdpovědětVymazat
  68. je pravda, že ten outfit je dosť tmavý, ale aj ja mám niekedy náladu obliecť sa celá do čierneho :) a v podstate nie je nič čo by som ti vytkla :) tie vlasy vyzerajú na fotke podla mna pekne :) a hlavne velké plus za krásne prirodzené líčenie :) a hodinky sú top! :) v skratke ti to moc moc sekne ♥

    OdpovědětVymazat
  69. Za mě kabelka a boty absolutně super! A celkově se mi outfit líbí, ačkoli by mi možná seděly legíny s jiným designem než tyhle čistě černé a hádám bavlněné :)
    Co se týče té diskuze o legínách a spodním prádle... Ano, jsou legíny a legíny, ale ani tak bych je neřadila přímo do spodního prádla. Řadí se do stejné kolonky se silonkama, apod., tudíž se nosí obvykle pod sukni či šaty, ale jak jste mohli již zaregistrovat, začaly se vyrábět i legíny nahrazující kalhoty, rozdíl je v materiálu především a poté i design, kdy napodobují denim, atd... Takže klid :)
    A nejhorší zážitek s kadeřnicí mám přinejmenším hned několikrát :D Poprvé jsem si šla pro super rozcuchané mikádo a přišla jsem s účesem alá rebelové, což byla absolutní hrůza :D Jindy jsem si šla pro bílého kohouta a přišla jsem se žlutým pruhem na hlavě jako nepovedený pankáč :D a nebo jsem chtěla rozcuch a sestřih jako Agáta Hanychová a v závěru jsem připomínala vajíčko, co se týden neučesalo, jak jsem měla okuchanou ofinu a zacuchané vlasy :D Takže jsem se naštvala a ke kadeřnicícm už nechodím. Jen když občas jedu do Mělníka navštívit kamarádku, zajdu s ní k její, protože ta je super. Jinak mám vše made in home a docela jsem se za tu dobu naučila dost fíglů :D

    OdpovědětVymazat
  70. Tohle, že není inspirativní outfit? Miluji takovéhle outfity, když někdo dokáže zkombinovat pár věcí do něčeho krásně jednoduchého, co ale při tom působí šik :) Svetr je nádherný, chci ho taky! :D A co se týče kadeřnice, už asi posledních 5 let chodím pořád k té samé, i když mezitím asi třikrát změnila kadeřnictví a byla i na mateřské dovolené, protože vím, že když jí řeknu, že chci zkrátit konečky jenom o 2 cm, zkrátí mi je opravdu jen o 2 cm :)

    OdpovědětVymazat
  71. Péťo, s legínami jde opravdu o přešlap vedle. Kdy už tenhle mor konečně zmizí z českých ulic? Legíny, stejně jako prádlový nátělník, patří buď do postele místo pyžama, do fitka, na jógu nebo na uklízení. Prostě nemůžou nahradit kalhoty, to je stejné, jak kdybys ven vyšla v kalhotách od pyžama. Outfit bych ještě snesla u nějaké mladé maminky z Horní Dolní, která si v něm odskočila pro rohlíky, ale u nejsledovanější blogerky? Ne, promiň!

    OdpovědětVymazat
  72. Moc vam vsem dekuji za ohlasy, vidim ze hodne z vas nemuze prijit na chut botam, to se docela i divim, protoze v realu mi je naopak hodne lidi chvali a dokonce cizi slecna me zastavila a ptala se odkud je mam. Ja za sebe musim rict, ze se mi fakt libi,ale uplne rozumim tomu, ze to je takovy netuctovy kousek a ze bud se libi hodne nebo uplne naopak :).

    OdpovědětVymazat
  73. Ahoj Peťo, sluší ti to a ty kozačky jsou super!! palec HORE.
    O kadeřnicích bych také mohla psát romány. Nejlepší jsou ty, kterým řekneš přesně, co si přeješ a odcházíš se stejnou helmou, jako 50 zákaznic před tebou!!! Nejhorší zkušeností pro mne ale byla jedna návštěva, když mi bylo asi 18 a měla jsem dlouhé vlasy asi pod lopatky. Šla jsem ke kamarádce, která mi dělala melíry jen pro zesvětlení. Měla malé děti, takže za nimi každou chvilku běhala. Já jsem se stále ptala, jestli bychom to už neměli sundat, ale bylo mi řečeno, že ne, že je to normální. No když jsem šla do koupelny si hlavu umýt sama, tak jsem s alobaly na hlavě tahala i svoje vlasy... jak byly spálené, tak mi upadaly :-D Udělalo se mi zle a volala jsem na kamarádku, aby se šla podívat. Naštěstí brala opravdu tenoučké pramínky a nebylo jich mnoho, takže jsem sice odcházela jako oškubaná slepice, ale nakonec jsem na hlavě "něco" měla, resp. něco mi tam zůstalo :-D. S kadeřnicí jsme stále kamarádky, jen se k mým vlasům nesmí moc přibližovat. Teď mám ale naprosto skvělou kadeřnici a nedám na ni dopustit. Vlasy mi neuvěřitelně napravila a na to, že mi nechtěly růst déle než pod ty lopatky, tak teď jsou do pasu :-D Ale občas je to otrava upravovat. krásný víkend.
    Petra

    OdpovědětVymazat
  74. Trendem posledních sezón jsou holínky s barevným potiskem, který oceňují děti, muži i ženy. Jejich využití je stejně pestré jako jejich potisky: nosí se k sukním, kalhotám i kraťasům...
    http://magazin.svetbot.cz/10-gumove-boty-jsou-stale-v-mode-ale-jaka-jsou-rizika-jejich-noseni.xhtml
    A ty "gumáky" ti sluší!:)

    OdpovědětVymazat
  75. Peti, vlasy takhle vypadají moc pěkně :) jen ty boty vůbec nejsou můj styl.

    OdpovědětVymazat
  76. to je asi první krásnej zimní svetr, co jsem viděla!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!