Proč je podzim skvělý? ♥

by - 03 listopadu

Krásný pondělní večer vám všem,

dnes mám pro vás takový oddechový článek, po té vší kosmetice a úpravách zevnějšku, protože, jak je známo, to nejdůležitější pochází zevnitř. A proto je vnitřní pohoda něco, co je pro mne nesmírně důležité.
Podzim je obdobím, kdy dle statistik, nejvíce lidí mívá špatnou náladu. Prý je to způsobeno zkrácením doby denního světla. Venku je neustále šedo a ošklivo a člověk z nedostatku slunečního svitu může snadno získat špatnou náladu, či dokonce depresi. To díkybohu nemohu na vlastní kůži potvrdit, neboť právě podzim je jedním z mých nejoblíbenějších období.
Doma to máme rozdělené, Míra má rád jaro a léto a já podzim a zimu. Ne snad, že bych neměla ráda teplé počasí, moře, koupání a opalování, to mám. Už jen proto, že se venku dá trávit mnohem více času a také sportovat. Ale podzim a zima má něco do sebe! I když si umím představit, že bych žila někde, kde se v zimě nemusí topit, asi by mi v důsledku právě ty chladné a pošmourné dny chyběly.
Jestli tedy máte rádi podzim jako já, pak vás dnešní článek možná potěší a vy, kdo ho naopak rádi nemáte, možná v něm naleznete nějakou inspiraci, jak si tyto dny zpříjemnit a přijít jim na chuť.
 
Jaký je tedy můj návod na pohodový podzim? ☺

 ♥ svíčky
S největší pravděpodobností jsem se narodila jako pyroman. Pálím s chutí vždy, všude a za každého počasí, ale k podzimu a zimě patří podle mne svíčky nejvíce. Měkké a ligotavé světlo plamínků uklidňuje a možná to bude znít divně, ale když si zapálím svíčku, hned mám doma pocit větší pohody a útulnosti.
Osobně mám nejraději Yankee Candle svíčky a vosky, které neskutečně krásně voní, když hoří. Ale jako levnější a skvělou variantu mohu doporučit i svíčky Ikea nebo svíčky z DM značky Profissimo.
 

 
oblíbené seriály
Nikdy jindy mě nebaví koukat na seriály tak jako právě v tomto období. Většinou totiž právě na podzim začínají další série mých oblíbených seriálů a tak se mohu každý týden těšit na nový díl. A když zrovna nemám čas, alespoň mám potom více dílů najednou. Dovedu si představit jen máloco lepšího, než oblíbený oddechový seriál, k tomu něco dobrého na zub a vyhřátý pokoj provoněný svíčkou ☺.
 
 
roztomilé teplé ponožky
V každém z nás je stále kousek dítěte a právě ten bychom si měli hýčkat, protože děti mají pořád dobrou náladu a smějí se častěji než dospělí. Já si ten svůj udržuji roztomilými detaily jako jsou třeba právě pletené ponožky, které jsem nosívala jako malá. Dnes je seženete prakticky všude a vybírat můžete z různých vzorů a postaviček. Jakmile se do nich doma přezuji, hned mám lepší náladu a jak říkaly už naše babičky, teplo má být od nohou, protože od nich se nejvíc nastydne ☺.
 
F&F, vietnamci
 
svetry
Kdy jindy než v zimě a na podzim si užít huňatých, blýskavých nebo vzorovaných svetrů ?! Svetry jsou jedním z mých nejoblíbenějších kousků, které moc ráda v obchodě vybírám. Miluji i svetry s norskými vzory, lesklými nitkami, svetry chlupaté, melírované, s copovým vzorem, prostě jaké si umíte představit. Nejraději je kombinuji s výraznými náhrdelníky, slim džínami a kozačkami. Je to elegantní, rychlé a stylové.
svetry HM, zlatý náhrdelník Lindex, černý HM
 
výrazné plum a vínové rtěnky
A k těm svetrům samozřejmě to, co mě na podzimním líčení baví nejvíc. Zvedněte si v sychravém počasí náladu barevnými rty v odstínech zralých bobulových plodů nebo červeného vína! Povinná je u mě fialová ve všech odstínech, vínová, ale i klasická rudá.
 

 
 
laky na nehty
Zajímavé barvy na nehty u mě frčí celoročně, ale za dlouhých podzimních večerů je na lakování přece jen více času. A dovoleno je vše, co se třpytí, je kovové, červená, vínová, zašedlá fialová, mauve, taupe a obecně všechny tyhle "blátivé" odstíny. Ty mne totiž baví hlavně v tomto ročním období! Mezi moje oblíbence v letošním roce patří hlavně laky od Catrice a Lorealu.
 


něco dobrého k pití
Mým favoritem je čaj z čerstvé máty, meduňky nebo zázvoru s citronem a medem. Nepohrdnu ale ani horkou čokoládou, chai latté nebo nealko punčem. Horký nápoj prohřeje zkřehlé kosti a zvláště u bylinkových čajů byly prokázány pozitivní účinky na trávení a psychiku. To vše ve vašem oblíbeném hrníčku ☺.
 
 
procházky podzimní přírodou
Tento bod je asi vůbec nejdůležitější. Snažím se v přírodě trávit co nejvíce času a doplnit energii, kterou vyčerpám u počítače. Ulevím očím, zádům a protáhnu svaly. Víte, že chození je nejpřirozenější pohyb a že pokud chodíte dostatečně rychle a dostatečně dlouhou trasu, skvěle si zformujete postavu? Moje oblíbená trasa měří cca  8,5km a vede krásnou krajinou, která mě dobíjí pozitivní energií.
Pro video klik na obrázek ☺.
 
https://www.youtube.com/watch?v=3y7usQzAxG0&list=UU2jVCH-M9mvIz1-Zqf-agmg
 
Tak to by bylo pro dnešek všechno, doufám, že se vám dnešní nekosmetický článek líbil a že odteď už budete mít podzim tak rádi jako já a budu moc ráda, když mi napíšete, jaké tipy máte vy ☺.
 
P.S. musím se vám omluvit za kvalitu a kompozici fotek, ale dnes a zítra nám montují kuchyň, takže je dost složité urvat kousek místa na vyfocení čehokoliv ☺.
 

You May Also Like

49 komentářů

  1. Super článek - koukat na seriály a u toho svíčky, to přesně dělám dnes celý den :D

    OdpovědětVymazat
  2. Osobne mám tiež rada jeseň a zimu, uprednostňujem ich pred letom :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krasny clanek, prijemna zmena a mam to na chlup stejne!! :-) Presne, ponozky, svicky (take jsem se ted cerstve zamilovala do Yankee Candles, ale nadherna je i ta vanilkova za 25 Kc z Ikei, ta mi tu ted prave hori), caje, serialy, tmave rtenky, tmave obleceni, laky nejlepe cervene, bordo, fialove a nejlepe s perleti!! Kazde rocni obdobi ma neco krasneho, ale je fakt, ze podzim/zimu mam rada prave kvuli tomu, ze clovek muze byt doma zalezly, koukat na serialy v infantilnich ponozkach, popijet ten cajik a proste si vice uzije tu prijemnou domaci atmosferu a samozrejme je to take cas Vanoc a ty ja mam rada :-)! Fotky a jejich kompozice je bezvadna, fakt se mi to moc libi, zase neco jineho! My ted sledujeme serial Devious Maids, je to na zpusob Zoufalek, je to presne ten serial, kdyz chce clovek vypnout a relaxovat :-) Je predvidatelny, ma obcas trapny scenar, ale i tak pobavi a to je hlavni! Pokud se Vam Zoufalky libily, tak muzete zkusit! LV

    OdpovědětVymazat
  4. Naprosto úžasný a krásný článek, úplně jsem se u něho rozplývala :) Okamžitě mě napadlo - musím koupit zásobu svíček! Máš to opravdu moc hezky napsané... a Mírovo videjko - taky dobrý :) Už se těším na vlogy z vašeho běžného života.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc příjemný podzimní článek:)
    Šárka

    OdpovědětVymazat
  6. Musím říct, že číst tenhle článek pro mě bylo, jako číst samu sebe :D snad vše, co jsi napsala se se mnou shoduje. Já totiž uplně miluju podzim a zimu. Podzim je asi moje nejoblíbenější roční období a podzimní procházky... no to je prostě úžasný! vždy si při nich pročistím hlavu :) a zrovna teď mi v pokoji hoří svíčka :D

    OdpovědětVymazat
  7. Péťo, článek mě nadchnul, mohla by jsi psát více takových oddechovek :). Já mám podzim hrozně ráda a zimu tím spíš a to se u mě změnilo až věkem, poslední 3 roky mám raději chladnější období. Už od září pálím jednu svíčku za druhou a nedovedu si bez nich představit tyto večery stejně tak, jako bez YC vosků :)! To mam po mamce :) už jsem od září vypálila několik svíček! Seriály jsou opravdu nejlepší v těchto dnech :) když je venku teplo a hezky tak to nemá takový šmrnc :) a na svetry, jsem začala být totálně ujetá :D

    OdpovědětVymazat
  8. Právě si popíjím čaj, mám zapálenou svíčku s vůní jablka a skořice, jsem zachumlaná pod peřinou, pročítám blogy a tohle je zase můj relax :). A procházku už mám dneska za sebou taky
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  9. úplne dokonalý článok... synonymum relaxu,
    súhlasím s každý,kto podotkol/podotkne,že by si ich mohla pridávať častejšie...
    ja na jeseni milujem popadané lístie a vôňu ,a dokonalé sviečky s krásnymi vôňami....top je tiež rozžiarený cintorín plný svetielok ,ktorý má to najdokonalejšie čaro :)

    OdpovědětVymazat
  10. To je tak pohodový článek, úžasně jsem si u čtení zarelaxovala :-) A spoustu věcí mám stejně - svíčky, seriály, čajíčky, horká čokoláda a chai latté jsem měla zrovna včera :-) Podzim mám moc ráda, stejně tak zimu a jaro. Léto také, ale ne tolik jako zbytek roku :-)

    http://mydiarymyjourneymylife.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Tyhle svíčky od YC jsem si poslední dobou velice oblíbila, taky je pálím dost často! :) A teplé ponožky jsou vždy třeba, čajíček a nějaký seriál, ach jo škoda že jdu dneska na noční :((

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  12. To se krásně čte, video taky super...jsem ráda, že jste se rozhodli točit vlogy:)

    OdpovědětVymazat
  13. Podzim nemám ráda, takže díky za návod jak ho přečkat :)) pozitivní článek. Yankee jsou úplně nejvíc, ale ta cena ach joo

    OdpovědětVymazat
  14. Krásný článek!! Mám to úplně stejně miluju léto- sluníčko, prázdniny, koupaní... jaro- jak se všechno probouzí a zelená.... a podzim a zimu. Zima je nejlepší když je hodně sněhu bohužel v poslední době to tak není :-/. A podzim mám ráda stejně jako ty- jak je vše barevné a když se vrátím z procházky s pejskama, sednu si do křesla, zapálím svíčku a uvařím si dobrý zelený čaj. Jsem ráda že máme čtyři roční období mít jen dvě nebo jedno by byla nuda :D ( aspoň pro mě).

    OdpovědětVymazat
  15. Hej tak v seriálech se totálně shodneme :-) A ty laky na nehtíky... a rtěnky... prostě paráda :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Super článek, já mám rok od roku podzim a zimu čím dál radši! Jsem na tom velmi podobně jako vy, laky, rtěnky svíčky, ale třeba i ty seriály. Ale vždycky se těším na léto a moře :-D

    OdpovědětVymazat
  17. Petro, nejsi jedna z mála.
    Já jsem říjnová, doslova miluju mlhy barvy atd...
    Ale říkám si, jak jsi zmínila, že "nevíš, zda bude lidi zajímat vaše vlogy ze soukromí" - jsi v ČR, už při té větě jsi musela tušit, že to tady bude mánie. Já se spíš divím, že chceš odhalovat i to své soukromé soukromí. To máš potřebu ukazovat vše?
    Nechceš mít taky něco jen to své? Jsem jiná, takže to nechápu.

    Ale nádherná, absolutně nádherná příroda. A statek, bez debat podtrhávám a souhlasím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlogovy kanal je Miry pocin, uvazovali jsme nad natacenim vlogu jiz drive. Nemyslim si ale, ze ve vlozich bude neco az tak soukromeho a zasadniho, neco, co by mi nebylo prijemne zverejnovat. Spise bych chtela,aby to byly takove oddechove rychlovky. Neco zajimaveho ze cviceni, mozna vareni a tak ruzne. Mira ma jiz svuj koncept,ale uvidime kam se to vyvine :). Opravdu soukrome veci urcite neprozradim ani u sebe ani jinde :).

      Vymazat
    2. Ahoj Peti,
      tvuj clanek mi perfektne zvedl naladu, a i kdyz preferuji jaro a leto, ukazal i tu prijemnejsi stranku posmurnych dni, proto diky za inspiraci;)))

      Vymazat
  18. Po dnešním pitomém dni mi tenhle článek opravdu zvedl náladu, něco takového jsem potřebovala, takže děkuju moc a na vlogy z vašeho života se moc těším :))!

    OdpovědětVymazat
  19. Jeseň je moje najobľúbenejšie obdobie:) Nieje ani príliš zima ani horúco, tak akurát pre mňa:D
    DanyLoveLife

    OdpovědětVymazat
  20. Dneska jsem v Tescu obdivovala vánoční pyžámka, mrkni :)

    OdpovědětVymazat
  21. Teď jsi mě uplně navnadila k tomu si podzim užívat :D supr video díky za něj a určitě budu sledovat i Míru :) Těším se na další videa

    OdpovědětVymazat
  22. S tím pyromanem musím souhlasit ;) včera jsem dopálila veškerou svou sbírku 6 většinou ikeáckých svíček a přemýšlím o těch malých yankee candle :)) přesně ty, co jsou na obrázku. Takžer zítra plánuji navštívit KIK, kde je plno různých blbůstek a to já můžu :D a pak DM ,nevíte někdo, jestli jsou ty hrníčky pořád k dostání? mě paní řekla, že momentálně nemají. Tak jestli mám zkusit jinou prodejnu,nebo.. teplé ponožky si teprve musím pořídit, nebo papučky na doma :D Jinak musím říct, skvělá změna článku ;) rtěnku mám oblíbenou od essence růžovou, která mi sedí a čajíky, ty jedu pořád.
    S pozdravem http://allys-cook.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Peti, krásný článek, úplně mě to hezky naladilo a povzbudilo od toho všeho stresu z učení, kterého je mraky, proto si nemůžu užívat podzimu plnými doušky, ale snažím se :))

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  24. Péťo, takovýto oddechový článek je úplně boží. Moc hezky se to četlo a velmi příjemně mě to naladilo. ¨
    Já svíčky doma nepálím, z prostého důvodu, mám dva divochy a musela bych svíčku neustále mít na očích a hlídat. A navíc, kluci velice rádi hořící svíčky sfoukávají, takže pak by to u nás zrovna moc nevonělo.
    Televize a seriály mě nebaví. Já podzim tak nějak přežívám. Těším se na Ježíška:-) Na vánoční trhy. Na zdobení. To miluju.

    Vlog je také super. Určitě pokračujte.

    OdpovědětVymazat
  25. Klidně více takových oddechových článků :-) Slabost pro Yankee a jiné svíčky mám také, a podzim miluju úúúplně strašně :)) Vůbec mi nevadí a po horkém létě je to pro mne vždy příjemná změna :-) Užívám si tohle roční období, protože si jej umím udělat pěkné a ne jen nadávat, jak je podzim hrozný. Není :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Svíčky miluju a pálím celoročně, ale v kombinaci s teplým pyžámkem, něčím dobrým na pití i jídlo a tmou a zimou venku je to opravdu mnohem příjemnější ... tohle a pak sníh na horách je to jediné co mě na podzim a v zimě láká, jinak miluju slunce. No a samozřejmě vánoceee :D:D

    OdpovědětVymazat
  27. Podzim je nej nej neeeeeeeeej!!!!!

    OdpovědětVymazat
  28. Pěkný článek, Peti. Podle mě by si člověk měl najít na každém ročním období něco pěkného. Podzim a zimu mám ráda z toho důvodu, že když je venku ošklivě, tak si zalezu s knížkou, filmem nebo seriálem, k tomu něco dobrého na zub a čajík a odpočívám. Paradoxně v tomto období, kdy není venku moc pěkně, tak stíhám věci, jako dát věci k prodeji, vyklidit skříň apod. Když je venku krásně, tak mi to táhne ven a doma udělám jen to nejnutnější. :)
    Jinak se svíčkami to mám stejné, pálím co jde a vůně Home sweet hom od YC je podle mě nejkrásnější a takhle mi voní advent a Vánoce. :) Prostě je to vůně domova v chladném období. :)

    OdpovědětVymazat
  29. Musím říct, že Míra není vůbec fotogenickej. Na fotkách působí spíš jako takovej sympaťák, kdežto na videu je to fakt hezkej chlap. Mám takovou kamarádku. Ale myslím, že nefotogeničnost je velmi dobrá, protože člověk pak v reálu jen příjemně překvapuje.

    OdpovědětVymazat
  30. Super článek! Taky mám na podzimu ráda to, že si člověk může zalézt do postele s čajem/kávou/čokoládou a dívat se na film nebo číst knížku. Já si navíc s nástupem ošklivějšího počasí začínám užívat těšení na Vánoce:) Ale jinak mám ráda i léto, ono takový posezení venku na zahrádce nějaký hospůdky má taky něco do sebe:)

    OdpovědětVymazat
  31. Taky jsem začala "svíčkovat". Dělám si atmosféru velkou svíčkou, aroma lampou a solnou lampou, taky mám lávovou lampu, ale tu používám na nočním stolu celoročně. Čaje jsem teď vypila litry, protože jsem byla nemocná. Něco teplého na nohy v zimě taky potřebuju, protože mám nízký tlak, takže permanentně ledové nohy.
    Ty laky a rtěnky jsou nádherné.
    Mouni

    OdpovědětVymazat
  32. super článok a krásne fotky :) ešte si zabudla na to, že v jeseni /na podzim všetko dozrieva....hrozno, jabĺčka, hrušky....na voňavé štrúdle a pečenú kačku s lokšami....mušt, burčiak a vinobranie....a vyrezávané tekvice :)

    OdpovědětVymazat
  33. Už od malička mi dávali rodiče na Vánoce kopec svíček, táta měl známého ve výrobě a tak nám dával kusy, které údajně neplnily normu. Zbožňovala jsem to, nesčetněkrát jsem se popálila, patlala se ve vosku a do teď mám plné poličky svíček do zásoby. Právě nastalo období, kdy je čas je pomalu začít pálit. Podzim taky zbožňuju, deprese nedeprese, podzim je prostě podzim a tahle věta dává smysl :))). Super vlog, dávám odběr a budu sledovat.

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj Peťo, článek parádní děkuji za něj a můžu se zeptat kde se koupí ten fialový lak NYC děkuji a přeji krásný večer na blogerce roku :-) první místo je opět TVOJE :-)

    OdpovědětVymazat
  35. Ze všech ročních období miluju právě podzim, přesně pro takovéhle "maličkosti" od svíček až po dlouhé procházky. Máte tam u vás opravdu krásnou přirodu! :) Jste s Mírou skvělí!

    OdpovědětVymazat
  36. Krásny článok, úplne som sa pri ňom zrelaxovala. Ja si z každého ročného obdobia vyberám to pozitívne a s jeseňou to máme na chlp rovnako - čajíky, sviečky, teplé svetre a tmavé laky :-) Vďaka tvojmu blogu začínam dostávať odvahu aj na nosenie tmavých rúžov, veľmi sa mi na tebe páčia :-) Minule som si na tvoje odporúčanie kúpila Catrice Berry Bradshaw a je úplne úžasná, práve dnes ju mám na sebe. Chcela som ťa poprosiť, či by si mi neporadila nejaký červený odtieň - skôr teplejší, decentnejší, nie príliš krikľavý a ideálne z drogérie, ja to v tom umelom svetle nikdy neviem odhadnúť...Vopred ďakujem ♥

    OdpovědětVymazat
  37. Já taky miluju podzim :) Ta atmosféra, ranní mlha...Hlavně podzimní oblečení a make-up jsou super :)

    OdpovědětVymazat
  38. No nejdřív jsem byla ke článku skeptická, ale napsala si ho moc příjemně až motivačně a to video - i když v podstatě o ničem, bylo taky fajn. Já podzim a zimu asi nemám ráda, ale když se nad tím zamyslím, posledních pět let jsem neměla pořádně čas si to užít. Listopad až leden byl vždy ve znamení zkouškovýho, mezi tím rychle nakoupit dárky, udělat přípravy na vánoce a byl květen a zase zkouškový. Proto jsem měla ráda léto, kdy jsem měla klid od školy, mohla jsem si dělat co chci. Je tedy načase přehodnotit své smýšlení a vydat se novým směrem:) PS: Jak ten hrneček tak ty ponožky mám doma:D obojí jsem dostala jako dáreček:)

    OdpovědětVymazat
  39. Ahoj Peti, krasný článek , hned me nabyl pozitivní energií:-)řiká se , že kdy jsi se narodila tak takové období más nejradeji. Ja jsem se narodila v říjnu a mam nejradeji leto a podzim,ale co jsem se takhle ptala holek tak to opravdu sedí , jedna byla narozena v zime a opravdu ma rada zimu:-)je to zajimavé,jinak krasný článek klidne takových članku muže být víc, měj se krásně a uzívej si podzim:-)

    OdpovědětVymazat
  40. K seznamu bych přidala - oblíbená hudba a setkávání, posezení, povídání s rodinou a přáteli ...

    BTW, je mylná představa že děti mají pořád dobrou náladu.... ne nemají, bohužel. Můj syn byl jako dítě hodně pohodový, ale sousedovic dvě děti jsou vzteklé a řvou vzteky jako paviáni...: )) Skoro každé ráno při odchodu do školky a skoro pokaždé, když musí domů z pískoviště... taková je realita s dětskou náladou.

    OdpovědětVymazat
  41. Nádherný článek také miluju večer při svíčkách a teplý nápoj :-) mám řada podzim :-)

    OdpovědětVymazat
  42. Úžasný článek :) Ty svíčky musí úžasně vonět :)

    OdpovědětVymazat
  43. Dnes jsem si svicku koupila a je úžasná :)

    OdpovědětVymazat
  44. naprosto výstižný článek :) souhlasím v každičkém bodu!

    OdpovědětVymazat
  45. Konečně někdo normální, kdo má taky rád podzim! :-) Nemám ráda to fňukání, že skončilo léto a začíná nejdepresivnější část roku. U mne je to přesně naopak :-) A pyromanka jsem taky... YC je závislost, ale krásná :-) Neodolala jsem a koupila si tu jejich nádhernou podzimní skleněnou aromalampu s listy... :-)

    OdpovědětVymazat
  46. Zapálit svíčky a dát si horkou čokoládu, to miluju. V tomto počasí, co teď máme, ještě navíc chodím pořád v měkoučkém županu, cítím se tak pohodlně a hlavně je mi v něm krásně teploučko. Díky za tip na svíčky z DM ještě jsem o nich neslyšela.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!