✍ Q&A #1 - děti, práce, blogování, randění, vztahy, bydlení ✍

by - 16 listopadu

Krásný nedělní večer vám všem,

dnes mám pro vás oddechové video s odpověďmi na vaše asi vůbec nejčastější dotazy. Otázky, které jsem vám položila na facebooku byly vesměs soukromějšího charakteru a protože se poměrně často opakují, tak jsem se rozhodla je zodpovědět právě v tomto videu. Doufám, že se vám bude líbit a že moje odpovědi nikoho nepobouří ☺.

 
* * * * * KLIK PRO POPIS PRODUKTŮ A DALŠÍ INFO :) * * * * * *

eshopy:
štětce Petralovelyhair a Sedona lace, kosmetika Sleek http://www.lovelyhair.cz
clip in vlasy a štětce a kosmetika Sigma http://www.lovelyhair.eu
facebook: https://www.facebook.com/pages/LovelyHair/190299520995429
twitter: https://twitter.com/PetraLovelyHair
instagram: http://www.instagram.com/petralovelyhair
email: petra@lovelyhair.cz
P.O.BOX 212, Jindřichův Hradec 37701
 
na sobě mám tričko z HM
lak: NYC NY princess
líčení: oči Artdeco rozjasňující paletka, rtěnka Maybelline Brazen berry
Míry webovky: http://www.miroslavcizek.com
Jak si udržet dobrou náladu
 

You May Also Like

128 komentářů

  1. Zkoukla jsem prvních 8 min tvého videa a změnila jsem na tebe názor Péťo. Nejsi mi už tak sympatická jak jsi dlouuho byla.
    Přijdeš mi, že máš v sobě určitou část sobectví a zlosti. Promiň za ten názor, ale cítím to tak, jinak tvůj blog miluju.
    K těm dětem - chápu, že tě děti neberou, ale až najednou se pro dítě rozhodneš (protože život bez dítěte je prázdný) tak to není tak, že budeš mít jeden sex a otěhotníš... zvlášť v tvém věku a vzhledem k tvým zdrav. komplikacím. Třeba to už ani nepůjde. Ale tvoje věc :)
    Dál už jsem se nedívala, měj hezký večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, myslím, že jsi buď nepochopila, co jsem říkala, nebo nechceš pochopit. Já jsme jen řekla nahlas to, co si spousta z nás myslí, ale bojí se to vyslovit. Nikde není psáno, kdy, za jakých podmínek a že vůbec musí mít žena dítě. Jak jsem řekla, děti mám ráda, ale nemyslím si, že by se do toho měla žena nutit jen proto, že ji k tomu tlačí okolí a společnost a ani si nemyslím, že život bez dítěte je prázdný. To záleží na každém z nás jak svůj život bude žít a prožije. Stejně jako ten, kdo nemá děti, by neměl odsuzovat někoho, kdo si jich pořídí pět, ačkoliv pro ně nemá zázemí, neměl by ten, co dítě má odsuzovat někoho, kdo je ještě nemá nebo nechce mít nebo chce mít později. Z tvého komentáře mi bohužel plyne, že jsi velmi netolerantní k ostatním názorům a odsoudit mne jen na základě toho, že jsem řekla pravdu, tedy, že je to každého věc, přijde mně docela pokrytecké. Ale samozřejmě i to je tvá věc. Tohle není a nebude blog o dětech,ale o kosmetice, takže si myslím, že to zda mám nemám dítě nehraje roli ;).

      Vymazat
    2. Proč mám pocit, že se všechny dětné ženy snaží ty nedětné zakvokat pod heslem společné neštěstí sbližuje? Proč je tak strašně těžké akceptovat, že si někdo žije jak chce?

      Vymazat
    3. Omlouvám se, ne všechny, to jsem řekla hloupě, ale mnoho dětných žen.

      Vymazat
    4. Nesouhlasím s komentářem. Jsem taky ve věku, kdy bych "měla" myslet na dítě. Mám to podobně - nic mi to neříká, i když vůbec proti dětem nic nemám a mám je ráda. Nechápu netolerantní okolí, které říká mi to neustále připomíná, nechápe to apod. Prostě děti mít nechci. Jsem spokojená se svým životem, dělám si co chci a kdy chci, vyhovuje mi to tak. Jsem nezávislá a svobodná a to je přesně to, co mi vyhovuje. Nepotřebuji žít jako všichni ostatní. Péťo - do Tvého soukromí opravdu nikdo nemá co zasahovat. Buď svá. Držím Ti palce. Tvůj blog je nejlepší, co znám. Na každé video, na recenze se vždy těším.

      Vymazat
    5. Nejsobečtější je, když si žena pořídí dítě proto, aby neměla prázdný život... Takových žen je bohužel velmi mnoho. Přiznejme si krutou pravdu, mnoho párů si pořizuje dítě ve snaze zachránit nefungující manželství. Mnoho žen praktikuje "prstíčkovou metodu" o které se radí na mimiwebech, která spočívá v tom, že se jim partner vystříká na prsa, protože si není jistý, jestli dítě s nimi chce a oni si ho zaháčkují tím, že si sami sperma zavedou prstíčky do vagíny a pak "jé, miláčku, já jsem těhotná, asi jsme si nedali dost velký pozor". Vždyť kolik je žen, které si pořizují dítě jen proto, aby je měl alespoň někdo nějaký čas rád? Ženy, které mají bez dětí prázdný život, co si pořídí dítě, aby mu pak mohly mluvit do života a pokusit se realizovat jeho prostřednictvým?
      Kdo je větší sobec? Výše zmíněné, nebo žena, která otevřeně řekne, že třeba ani dítě ke štěstí nepotřebuje?

      Vymazat
    6. Na toto jsem prostě nemohla nereagovat. Sama jsem matka dvou dětí (jo Krásných, Hodných a Roztomilých ;-D a musím s Petrou souhlasit. I když já jsem vždy matkou bých chtěla, nad cizími dětmi se ani teď nedokážu rozplývat, nejsou prostě moje "krev" a to, že jsou děti pro mě zkrátka paušálně neplatí. Na veřejnosti nekojím, doma peču zavařuju, ale nikomu to nenutím. Používám látkové plenky, ale sleduju blogy o kosmetice, ne o plenkách. Přitom do práce nespěchám, doma "nebiju o mříže" a s klukama si to užíváme. Ale dnešní kult mateřství mi vadí i proto, že mně lidi hážou do pytle s ostatními šílenými Matkami (velké M je záměrné) a čekají automaticky, že budu buď hippie matka nebo moderní matka workoholička. Dnes je doba extrémů, nic mezi tím.
      Jestli se ženská na děti necítí, tak ať ne nemá. Je to lepší pro ni i pro ty případné děti. Proboha u psa si taky myslíme, že kdo na něho nemá čas nebo nervy, tak ať si ho nepořizuje, ne? Mám děti i psa, vím, o čem píšu. Zas tak velký rozdíl to není. O oba se máte starat, mít je rádi a mít na ně čas. Když to nechcete nebo nemůžete dát, nepořizujte. A nebudete špatní, jen rozumní, no ne? A teď mě Matky rozcupujte. Jen do toho.
      A za třetí: Anonymita internetu snižuje zábrany a bohužel svádí lidi k otázkám, které by si jinak do očí nedovolili položit, např. proč ještě někdo nemá děti. Nezapomínejme na dobré způsoby.
      Všem hezký večer.

      Vymazat
    7. Mám kamarádku, která si pořídila dítě kvůli manželovi. Na jednu stranu věřím, že ho má ráda, ale taky mám o ni starost, když mi neustále pláče do telefonu nebo píše maily, že ji to nebaví, že má právo na svůj vlastní život apod. Podotýkám, že chlapec je hodný, moc nepláče, ale není to holt jako dřív. Neumím posoudit, zda je nemateřský typ, nebo ještě na dítě nebyla připravená, ale není to vše tak samozřejmé, jak si někteří lidé myslí: Porodíš a život bude naplněný. Ona si bohužel myslela, že to přijde. Já sama děti moc nechci, cítím to asi tak, jak to popsala Petra, nicméně chlapečka mám ráda a moc mi záleží na tom, aby to dopadlo dobře. Mám z "mít děti" respekt. Nemyslím, že když nechci děti, jsem sobecká mrcha. Naopak bych ze srdce chtěla, aby byly všechny šťastné a ve spokojených rodinách.

      Vymazat
    8. Mateřství " každého osobní věc"
      Spíš si myslím že Petina reakce na otázky " kdy to bude" reagovala jak reagovala.
      Neboť drahé dámy je potřeba " číst mezi řádky" a zamyslet se co tím chtěla Petra říct.......
      Mě její reakce na mateřství dává dvě odpovědi....
      Ale nechme mateřství mateřstvím a těšme se z toho co máme .
      Všem hlavně zdraví :-)

      Vymazat
    9. Číst mezi řádky chce ten, komu Petřina jasná reakce nevyhovuje (povětšinou ženy, které by chtěly, aby i ona už měla taky dítě). Řekla to jasně, řekl to jasně i její manžel když se ho na jeho blogu na to některá z vás zeptala. Pokud to někdo nechápe, tak čtení mezi řádky ho nezachrání.

      Vymazat
    10. Mne spis davaji odpovedi anonymni reakce zde. Proc nekoho ciziho tak poburuje, ze jsme s manzelem prozatim spokojeni i bez deti? Proc tohle nekomu tak lezi na srdci a snazi se kazdeho zatlacit do zajetych stereotypu?

      Vymazat
    11. Protože dotyční mají nejspíš nešťatné manželství i s těma dětma, tak si do tebe musejí kopnout, Peti. Bohužel.

      Vymazat
    12. Pochybuju, že někomu Petro vadí to, že nechceš děti. To podle mě nevadí nikomu, Ale pár lidem určitě vadí tvé vyjadřování. Na jednu stranu řekneš, děti mám ráda a na druhou řekneš, že jsou ošklivé, smrdí a jsou protivné. A hezky tento svůj názor skryješ za humor, haha, ale pravda je cítit na sto honů. Prostě děti nemáš ráda. A ani to by nebyl problém, někdo opravdu děti nemusí, ale tak si to proboha nechá pro sebe. Stačí říct, děti zatím neplánujeme. A ne zvěřejnit tyátr o tom, jak děti máš ráda a pak se o nich vyjadřáješ hnusně. Většina lidí miluje mláďata jiných druhů, rozplívají se nad koťátkama, štěňátkama, ale mláďata vlastního druhu ti nevoní? Proboha.... Víš co? Chovej kočky, tam toho jde zkazit nejmíň.

      Vymazat
    13. Tady ještě jednou anonym z 9:28. Už jsem trochu vychladla a proto se chci omluvit, že jsem tě nejspíš urazila. Tvoje video se mě dotklo a to hodně, hlavně kvůli těm "ošklivým" dětem, ale stejně jako radím tobě - mlčeti zlato, tak bych se tím měla řídit taky. Měla jsem si svůj názor nechat pro sebe.

      Vymazat
    14. anonymka 18.57 podľa mňa len pravdivo vyjadrila svoj názor - že jej už nie si tak sympatická ako predtým. napísala to veľmi slušne a aj s ospravedlnením, napriek tomu sa dočkala reakcie, že je nechápavá a netolerantná. ak ty od druhých očakávaš takú mieru tolerancie voči tvojim vlastným dosť kontroverzným názorom, potom buď rovnako pripravená rešpektovať aj názory iných o tebe. majú rovnaké právo ich vyjadriť ako ty sama, pokiaľ to robia slušne.

      Vymazat
  2. Ahoj Péťo, takovéhle povídací video mě potěšilo a doufám, že jich bude více, protože je to příjemná změna. Docela tě obdivuji, že si se vyjádřila i k citlivějším tématům, ale chápu, že mnoho těch samých komentářů musí být otravné. Naprosto tě chápu a je úplně každého věc, jak žije tvůj život a ostatní nemají právo se mu do toho plést. Držím palce, ať vám vyjde ta Amerika!
    Leni Salad by Leni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, děkuji ti a souhlasím,ale myslím, že právě od těch, kteří nepřipustí jiný názor si to za tohle video vyžeru :).....

      Vymazat
    2. Mám bohužel ten samý nároz, právě proto jsem psala, že tě obdivuju, že jsi do toho šla! A klobouk dolů před tvým pozitivním přístupem, je mi sice 24, takže třeba do té fáze taky dospěju :), ale taky bych chtěla být tak v klidu, nebo aspoň tak na mě působíš:). A jen tak dál.

      Vymazat
  3. Parádičkový video :-) Sleduji tě cca dva roky a začala jsem prostě proto, že mi tě google vyplivnul jako blogerku "od nás" z jihočech a bylo ti víc než sedmnáct :-D

    Jen jsem se chtěla zeptat na ten pokojík v podkroví - v létě tam bude asi dost horko, tak jestli by bylo ideální tam skladovat kosmetiku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuju moc, bude to odizolované,ale tak uvidíme, snad to půjde :)...

      Vymazat
  4. Ahoj Peťo, pamatuju tvoje předchozí blogy, mělas tam krásný nehty a suprový recepty :-)) Doteď podle tebe dělám jednu jablečnou buchtu :-)

    Fandím ti!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, děkuju hrozně moc, to mě těší, mně se zrovna peče bábovka :D!

      Vymazat
    2. jéééééé, tady by se také mohl objevit nějaký recept :D
      Vím, že máš blog o kráse, ale třeba by se tu našlo místečko i na mňamku.

      Vymazat
  5. Přidávám se k tazatelce s tím, že když si potřebuju zvednout náladu nebo udělat radost, kouknu se na nějaký tvoje video nebo si přečtu článek. Moc zajímavý video, a i když tobě se tvoje videa zdají dlouhá, mně ani ne:) Jo a mimochodem moc ti to sluší, ovšem jako vždycky.

    OdpovědětVymazat
  6. Péti, ve svých videích jsi upřímná a to je na tom to skvělý. Nenecháš se strhnout davem a i přes všechen tlak jsi schopná si udržet a hlavně prosadit názor. To, jak to máš a nemáš s dětma je čistě tvoje věc a chápu, že to lidi zajímá, vzhledem k tomu, že jsi dost známá osobnost, ale jako pravda pravdoucí, co je komu do toho. To samé s tvoji prací... :-) Umíš na vše odpovědět slušně a tak nějak sice odpovědět a zároveň z toho vybruslit. :-) Jsi moc fajn. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Super video, je parádní, že jsi upřímná a nebojíš se říct svůj názor. Já se tedy s Tebou v tématu dětí neshoduji, ale na druhou stranu Tě chápu, nebo spíše respektuji. Já naopak jsem ta, co by se do kočárku furt vrhala a ve svých 22letech mám pocit, že mi zběsile tikají hodiny. :D S dětmi pracuji, dělám chůvu, občas toho mám plný zuby, těším se domu, ale i tak to na mě nepůsobí jako antikoncepce. :D Ale souhlasím s tím, že jsou i ošklivé děti :D
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  8. Zdravim Petrus, dovolim si nesouhlasit s anonymni ctenarkou, protoze mi naopak prijde velice sympaticke od Peti, ze uprimne mluvi o tom, ze ji deti neberou. Lepsi je si je v takovem pripade neporizovat nez aby byli obe strany nestastne. Ja sama mam deti po IVF " vymodlene " a Petu neodsuzuji. Je to jeji rozhodnuti a pokud i Mira jako jeji manzel s tim souhlasi, tak je to jejich osobni vec. Nase deti tu ted maji kamaradku na spani a jeji maminka bohuzel neni vzorny priklad :-( Tohle jsou pripady na odsouzeni a ne Peta, ktera nikomu " neublizuje". Pisu asi pate pres devate, ale cely vikend resime s manzelem, ze nechapeme takove rodice. Oni by si nemeli deti porizovat, ale bohuzel je takovych spoustu :-( Petrus, nezavidim Vam tu smrst nehezkych anonymnich komentaru, ale moc Vam fandim. Jste velikym vzorem i me dcery a jednou chce byt tak sikovna jako Vy ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. Myslela jsem si, že to video neshlédnu celé, protože moc nekoukám na delší videa. Ale to jsem se spletla! Super video! Líbí se mi tvoje názory a hlavně ty ohledně dětí. Myslím si, že když tě za to někdo v komentářích odsuzuje je to pokrytecké. Já sama mám úplně stejný názor a taky nejsem ten typ holky, co se rozplývá nad dětma. Konečně to někdo řekl nahlas. Je to každého věc a taky jsem ráda, že když bys měla děti, tak bys z blogu nechtěla udělat blog o dětech. Protože tvoje kosmetické rady a nápady mě hodně baví a inspirují (kovový lak od Catrice je super, hned jsem si ho šla koupit!). Rozhodně pokračuj v blogování o kosmetice :)

    OdpovědětVymazat
  10. přiznám se, že jsem na komentáře lezla jen z důvodu přečíst si ty rejpací komentáře, co tě budou urážet, že nechceš mít děti a jsem zklamaná, jen jeden? doufám, že se polepšíte mamky! :D

    OdpovědětVymazat
  11. Mne je naopak tvojich prvych 8 min videa velmi sympatickych. Nevidim nic zle na tom, ak sa ktokolvek rozhodne deti nemat. Je mi v celku jedno, ak mam byt uprimna, a taky postoj ocakavam aj od ostatnych. Ale prosty lud ma bohuzial privelku snahu pchat nos tam, kam nema a otazky "kedy bude svadba", "kedy budu deti" zacinam pocuvat i ja pomaly na dennom poriadku, a to mam len 26.
    Mna by viac zaujimali tvoje minule blogy :P existuju este? hodis nam na ne link? :D
    A praca z domu je moj sen..mozes si lepsie organizovat cas, netravis minimalne 2h denne dopravou do/z prace..a tiez mozes byt viac s pripadnymi detmi, ak nejake raz budu :)

    OdpovědětVymazat
  12. Velmi prijemne video, ocenuju uprimne odpovedi a samozrejme na me jako vzdycky dychla ta uzasna pozitivni energie :-) Z.

    OdpovědětVymazat
  13. Ve svém komentáři jsem, prosím pěkně, zapomněla dodat, že mně osobně nezajímají osobní "povídací" videa. V žádném případě nechci Petru urazit, jistě bude zajímavá osoba, ale osobně ji neznám a nakukovat někomu cizímu do soukromí mi přijde divné. Proč bych chtěla takové věci vědět o někom, s kým se nestýkám? Ve vší úctě. Povídací videa většinou prostě ignoruji (já vím, tak to můžu dělat i dál, že? :-)
    Tento blog mne zaujal a jsem mu přes dva roky věrná kvůli vysoké kvalitě kosmetických recenzí a tipů. Nenahrazujte je, prosím, něčím jiným. Děkuji

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Peti, příjemné video. Je pravda, že mě odpovědi na tyto otázky taky zajímaly (jsem prostě ženská zvědavá:D), ale nikdy bych se tě na to nezeptala. A myslím jak ty a i další komentáře, že je každýho věc, jak si svůj život zařídí a co ho dělá spokojeným. Já osobně mám názor na to ožehavé mateřství smíšený. Za chvilinku mi bude 25 a vím, že je ideální doba mít děti - vzhledem k šanci otěhotnět a hlavně - aby měly co největší pravděpodobnost být zdravé. Ale vůbec se na to ještě necítím a spíš se říkám, že v podstatě sobecky to odložím až na tu třicítku.

    OdpovědětVymazat
  15. Ja bych chtela podekovat vsem, kteri k tomuto tematu tak inteligentne, slusne a uprimne prispivaji a to at uz se jedna o detne ci bezdetne. Tema materstvi totiz vzdy viri emoce a i kdyz jsem se snazila vyjadrit myslim zcela jasne, tak nekteri asi nebudou chtit pochopit, co jsem opravdu rekla. A to je to, ze rozhodnuti mit dite je svobodne a je na kazde z nas. Vychovavat dite je tezka prace a zaslouzi si maximalni respekt, stejne tak rozhodnuti treba dite vubec nemit. Zadna zena by pro sve rozhodnuti nemela byt ponizovana, znevyhodnovana, urazena nebo sikanovana. Prosim tedy preventivne obe skupiny o vzajemnou toleranci a pochpeni :). Dekuji vsem za zajimave a prinosne nazory k tematu a krasny vecer!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemohla jsi to říct lépe. Naprosto souhlasím s tvým komentářem! Co se týče těch případných komentů...Taktnost je to, co většině lidí chybí. Jakoby se lidé vyjadřovali a chovali jen "odezdi ke zdi", ale život není černobílý...Nikdy nebyl a nebude a každý z nás je originál. Přistupujme tak k sobě a hned se bude lépe dýcha i žít :-) Pet.

      Vymazat
  16. Milá Petro, cením si upřímnosti! Připomněla jsi mi jedny známé, kteří plánovali dvoukariérní manželství bez dětí, dokonce kvůli tomu koupili menší byt...a nyní mají dvě dcery, krásné a šikovné holčičky:). Takže jsem velmi zvědavá, jak to u Tebe dopadne:). A ještě musím dodat, že se mi děti také dlouho nelíbily, ale vlastní je vždy nejkrásnější, příroda to tak zařídila. Bohužel je tato zkušenost nepřenosná, musí se zažít. Isi

    OdpovědětVymazat
  17. Podle těch řečí si myslím, že se nedaří.....................Tak snad jak se jednou zadaří, tak zrovna to Vaše nebude teda ošklivé!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kdyby se nedařilo, nebylo by tu asi video o antikoncepci, že.

      Vymazat
    2. No, lae nějaká miminka jsou Opravdu ošklivá ;-) :D

      Vymazat
    3. Kdyby se nedařilo, tak o tom Peťa nemluví podle mě vůbec a tvářila by se jinak.

      Vymazat
  18. Nechápu proč jsou někteří tak dotčení, když někdo řekne, že chce děti později nebo vůbec? Je to snad každého věc, jestli děti má 5 nebo žádné. A proč by měl být život bez dětí prázdný? Každý má v životě jiné priority a neměl by se nutit k věcem které nechce :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Lepe nemít žádné nebo jedno dítě, které bude mít dobré zázemí, výchovu. Než mít "tucet" dětí na které nejsou finance atd. a pak si stěžovat, že nic nestíhám, nemám peníze a jaký mám vlastně těžký život.

    OdpovědětVymazat
  20. Péťo,
    prima video, obdivuji Tě že jsi se vyjádřila k věcem, po kterých nikomu vůbec nic není:-). Určitě nejsou všichni děti tak roztomilý, hodný a tak:-), měla jsem to stejné a vůbec vždycky když jdu po Václaváku tak si tak říkám, to je zase dav, není těch lidí všude už moc:-)? Ty otázky kdy už bude tohle a tohle..., teď u nás frčí dotaz kdy bude další:-)))? No musím se už tomu smát...
    Mám dvouletou dceru a s dětmi jsem hooodně dlouho váhala a pořád zvažovala:-). U mě se změnilo mateřstvím to, že o sebe více pečuju, více se líčím (i na pískoviště ;-) lépe se oblíkám (tak nějak opak než co se asi klasicky čeká:-)), povětšinu mám kámošky co ještě děti nemají a mám od nich zpětnou vazbu, že kdyby nevěděly, že mám dítě, tak to nepoznají:-). Pro mě je dítě obohacením (ale taky to dá zabrat, to je jasné:-)) a už se těším až trošku vyroste a budem rajzovat po obchodech a líčit se navzájem. No abych to uzavřela sleduji Tě ty dva roky co jsem doma a díky za spoustu inspirace v líčení, módě a tak. Jsi prostě úžasná, inspirativní ve všech směrech!!! Hodně štěstí i nadále.

    OdpovědětVymazat
  21. S těmi dětmi máš pravdu! :D Nechápu některé holky, ženy které jak vidí mimino div úžasem neomdli :D přitom se mi roztomilejší zdá nějaké kotě, stěně :D budu znít pro někoho divně, ale je to tak :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím souhlasím, taky mi zvířecí mládata připadají roztomilejší než mimina:D A vždycky šišlám na štěnata a jsem z nich paf, to se mi u dítete zatím nestalo :D A je mi úplně jedno co si o tom kdo myslí.

      Vymazat
  22. Ahoj Peťo. Tvůj blog sleduji cca 2 měsíce.Předtím jsem nikdy nic takového nesledovala. Kosmetika mě zajímá, tak jsem z něčeho takového jako je tvůj blog byla nadšená, když jsem na to přišla.Naučila jsi mě, že i levnější kosmetika může být kvalitnější. Zatím jsem si pořizovala kosmetiku převážně z parfumerií jako je Douglas, Sephora....Díky tobě jsem si už zatím pořídila paletku očních stínů z the Balm, paletku Mua,rtěnku Milani,rtěnku Loreal odstín Eva´s a opravdu jsem s produkty spokojená. Zkrátka dle tvých recenzí :-) Dnešní tvůj blog mě však dokopal k reakci. Děkuji, že jsi svůj názor řekla nahlas. Věkově jsme na tom skoro stejně a naprosto sdílím tvůj názor ohledně mateřství. Jsi moc šikovná. Držím ti pěsti a budu se těšit na další tvá videa, recenze, cokoliv :-) Hezký večer. Žaneta

    OdpovědětVymazat
  23. Já jen žasnu nad větou, že některé děti nejsou krásné. Došla mi slova. Krásná blogerka by se styděla, že její dítě nebude krásné?
    Jsem matkou syna, jsem ráda.
    NEODSUZUJU ženy, které děti mít nechtějí. Odsuzuji tu větu o kráse.

    Petruško, Vy jste musela být nádherné miminko, nesmrděla jste, nebrečela.......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jediné, co jste svým příspěvkem vyjádřila, je fakt, že máte problém s pochopením celkového kontextu několika po sobě jdoucích vět. Bohužel toto může být i dědičné, ale snad jen ob jednu generaci, takže problém s tím budou mít až děti vašeho syna. Smutné...

      Vymazat
    2. To se mi zda zbytecne zdramatizovane, Petra to prece myslela s nadsazkou. Je treba se nad nektere veci povznest a nebrat zivot tak priserne vazne:-)

      Vymazat
    3. naprosto nechápu. co je za nepravdu na tom, že ne všechny děti jsou krásné? kde petra řekla, že ona krásná byla?
      že se někomu všechna mimina nelíbí mi přijde zcela legitimní, stejně jako nejsou hezcí všichni dospělí, nejsou hezké všechny děti a tvrdit opak je buď projevem pokrytectví nebo laktační psychozy. a argument "ty jsi taková určitě nebyla..." je na úrovni prvního stupně základní školy.

      Vymazat
    4. Spíš vy překrucujete všechno, co Petra řekla. Já v jejím videu nic takového neslyšela.

      Vymazat
    5. To je zbytecne asi resit, kdo chce psa bit, hul si najde. Rekla jsem, ze vsechny deti nejsou ani hezke,ani roztomile,ani hodne. A jak je videt, mnoho lidi si z kontextu vytrhne jen to,co se mu hodi. Myslim si, ze povetsinou to budou reakce tech, kteri by se timto vyrokem mohli zdat urazeny. Je zcela v poradku, ze pro matku je jeji dite nejuzasnejsi, tak to priroda zaridla,ale nechapu tu potrebu o tom neustale presvedcovat sve okoli ;).

      Vymazat
    6. naprosto nechápu. co je za nepravdu na tom, že ne všechny děti jsou krásné - je to pravda, to jsem nepopřela, ano jsou ošklivé děti, jen nechápu, že to někdo takto použije.
      To má být svět jako v Pobřežní hlídce, kde nesmí mít nikdo nad 5okg, klenuté obočí a dokonalé celé já?
      Ošklivé děti pryč?
      Petřina nadsázka....vždy´t si za tím stojí, takže to nebude nadsázka ale reálný názor, ne?
      A se psem a holí - zase zbytečné drama, ne normální je, že člověk zareaguje na to, co se mu nelíbí.
      A vlastně proč se tu hádáme, někteří by ty děti fakt mít neměli.

      Vymazat
    7. Ahojky, Péto moc hezké video a upřímné odpovědi :-) mě je hodně přes 30cet a nedávno jsem porodila. I když nejsme žádná sociální rodina, zadné další dítě už nechci... a mám na to stejný názor, jako Peťa... pro každou mámu je její dítě nejkrásnějši na celém světě a když se mi nějaké dítě nelíbí, tak nebudu říkat, jak je kráný, když to není pravda a budu radši mlčet :-) jinak cestujte a užívejte s miminem už to pak nějaký ten pátek nepůjde :-) papa

      Vymazat
  24. Péťo, docela tě obdivuju, že ses rozhodla vyjadřovat k těm dětem. Tipuju, že to zase bude lavina komentářů k tomuhle tématu.
    Moc fajn kecací video. ;-) Já se tedy vůbec nedivím, že lidi zajímá tvé soukromí, jsi taková blogerská celebrita, tak lidi zajímá přesně to, co si čtou v bulváru o těch všeobecně známých osobnostech. :-)
    Mouni

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj Peťo, tohle video je naprosto super!! Na mateřství mám obdobný názor, i když né vždy se setká s pochopením okolí :-( Možná to vidím i tak díky mnoha kamarádkám, které nestíhají, staví barák a pak nemají ani peníze na plínky nebo je práce prostě nebavila, tak šly na mateřskou. Mateřství a výchova je pro mě velká zodpovědnost a nechci si pořizovat dítě prostě jen, že na to mám věk nebo že všichni v okolí už ho mají. Každý si žijeme prostě svůj život. Díky za tvojí upřímnost a videa, která jsou prostě skvělá a inspirativní!

    Hned se jdu mrknout i na to druhé o dobré náladě, protože mračících a nasr.... lidí je poslední dobou jako hub po dešti :-(

    P.

    OdpovědětVymazat
  26. Moc ti fandím a souhlasím s tvým názorem na děti. A moc dobře rozumím tomu, jak tímto pobuřuješ okolí, protože jsem také byla tou "bezdětnou", do které všichni rýpali... Na jejich trapné otázky a komentáře jsem odpovídala s nadhledem a humorem, jim to však nestačilo a stále měli potřebu něco řešit. Nejvíce ženy matky i nematky "trápil" problém mého věku, že prý budu mít problém s otěhotněním, a co kdyby!!! to už potom nešlo. Argumentovala jsem vždy tím, že mám ještě čas. A já jsem skutečně bytostně neměla touhu po dětech, nikdy jsem se nerozplývala nad kočárky, prostě mne to nechávalo chladnou. Takže tě, Petro, opravdu s duše chápu. Nejlepší jsou moudra o tom, v jakém věku je žena plodná a v jakém už méně. To je tak individuální! Někdo má problém s plodností už v pětadvaceti a jiný nemá problém po celé reprodukční období...
    Teď teprve vidím, že jsem mohla klidně počkat do té čtyřicítky a ještě si užít pár krásných let. S dítětem už prostě končí svoboda, už člověk nemůže dělat všechno, co chce, už se prostě vše odvíjí od zájmů a potřeb dítěte. Ano, jsou i krásné okamžiky s dětmi, ale pravdou je, že mateřství přináší hodně starostí a obětování se. Ráda vzpomínám na léta, kdy jsem řešila jen módu a kosmetiku. Dokázala jsem několik hodin strávit v šatníku a vybírat ty nejlepší boty k outfitu. Dnes jsem ráda, že se rychle obuji. Ale to je také jen přechodné období, dokud nebude dítě samostatné. Ty roky zase rychle utečou a dítě pořád nebude závislé na matce.

    Také musím potvrdit ten fakt, že ne všechny děti jsou hezké. Ale to je skutečnost, která se nepřiznává a společnost takovou pravdu nepřijímá. Někteří se "šklebí a rozpývají" nad miminky, i když to je jen z ohleduplnosti nad rodiči. Je to tak. I na FB jsou galerie profesionálních fotografů plné takových fotek, které se snaží roztomilými čelenkami, mašličkami a dekoracemi dohnat to, co příroda nenadělila... Ale to není tak, že jsme kruté a sobecké, že řekneme pravdu, respektivě náš názor. Já bych svoje dítě milovala nadevše, i kdyby vypadalo jako Quasimodo, to je prostě mateřská láska.

    Každá žena má svobodné právo se rozhodnout, co chce v životě dělat a jak si svůj život uspořádá. Je to jen její věc. Nikdo nemá právo jí jakýkoliv názor a životní postoj vyčítat.

    Krásné dny, Petro!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gabi, moc ti dekuji za tak osobni a uprimny nazor, vazim si toho, ze sis udelala tolik casu. Ja s tebou naprosto souhlasim a vubec nemam, co bych dodala. Bohuzel take mam v okoli ty pripady, kdy se nekdo rozplyva nad kocarkem a kdyz zajde za roh "to bylo ale hnusne dite". Je smutne, jak jsou lide pokrytecti a netolerantni a kolikrat netaktni. Ja osobne vsechny maminky obdivuji, je to nekoncici a psychicky narocna a vycerpavajici prace,ale to prece neni duvod lhat a delat z kazde matku svatou a z kazdeho ditete andela, kdyz tomu tak neni. Preji krasne dny a at se vse dari :).

      Vymazat
    2. Ahoj. Mám podobný vek ako Petra, nemám deti a teda sa s otázkami ohľadom nich stretávam tiež bežne. Podľa mňa je každého osobná vec, či a kedy má deti :) Myslím si však, že otázka materstva nemá nič spoločné s tým, či sú všetky deti krásne alebo nie :) Aj dieťa je "len" človek a tak ako sa nám nemusí páčiť každý dospelý, nemusí sa nám páčiť ani každé dieťa :) Toto je blog o kráse a vzhľade, kde inde ako tu, by nám malo byť jasné, že krása je individuálna záležitosť. Čo sa páči jednému, nemusí sa druhému. Je dobré byť k sebe navzájom úprimní, ale taktnosť a diplomacia je tiež veľmi potrebná. Samozrejme, to nemá nič spoločné s ohováraním za rohom :) Pekný deň. Mima

      Vymazat
  27. Miluju tyhle videa Peti hrozně moc :-) vy jste s Mírou štastní a naplnění až až děcko nepotřebujete :)) zaujala mě ta práce z domu, byl to vždycky můj sen :-)) mohla bych se jen dotěrně zeptat, co jsi studovala za obor? Já mám momentálně brigádu, nevim jeslti studovat nebo už pracovat a celově nevím, co dělat a nedělat :/ tak se jen tak pro inspiraci ptám :-)) měj se nádherně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,ja jsem studovala ekologii a zem. ekologicke stavby v krajine,ale pracuji mimo obor :).

      Vymazat
  28. Petro.
    sleduji tě asi dva roky jsi upřímná a to se cení .

    OdpovědětVymazat
  29. Mám také ráda povídací videa a uvítám když jich bude víc. Je mi 39, dítě jsem měla ve 20, samozřejmě ho mám moc ráda, ale musím souhlasit, že je to především těžká práce a už asi v 25 jsem věděla že druhé dítě v žádném případě nechci a vůbec neodsuzuji ženy co se rozhodnou prožít život jen s partnerem bez dítěte.

    OdpovědětVymazat
  30. Jenom bych chtěla říci, že moje teta 48 let děti nechtěla a odkládala a když chtěla mít s manželem děti okolo 40 let, tak bohužel už to nešlo. Ani umělé oplodnění se nepovedlo. Lékařka jí řekla, že je možné, že na tom má vinnu i antikoncepce, kterou teta brala od 16 let. A další případ z mého okolí. Mamky kolegyně v práci čekala dítě ve svých 46 letech, bohužel miminko se narodilo postižené, což může souviset také s věkem matky. Nemám nic proti tomu nemít děti. Je to každého věc. Velice zajímavé video.

    OdpovědětVymazat
  31. Ahojky Peti, krásné upřímné video, díky za ně. Je super, že otevřeně řekneš svůj názor. Nechápu, proč tě někdo soudí, určitě je lepší se zamyslet, zda opravdu dítě mít, protože ho chceš ne proto, že už je čas nebo že tě do toho všichni tlačí. Určitě je lepší se nad tím zamyslet, než do toho bezhlavě vletět. Hlavně je to opravdu každého rozhodnutí a nikdo by tě neměl soudit. Díky za všechno, co pro nás děláš a doufám, že ještě dlouho budeš. Martina

    OdpovědětVymazat
  32. Péťo, já tě vážně obdivuji za to, jak jsi přímá a řekneš co si myslíš. :) To je podle mne v dnešní době hrozně moc důležité. Myslím si taky, že je každého věc jestli bude mít děti, kdy je bude mít a kolik jich bude mít. Osobně moc nechápu proč to lidi vlastně tolik zajímá a tolik to řeší, když je to prostě věc každého z nás jak to budeme mít a stejně to nikdo neovlivní.
    Video je skvělé a jsem ráda, že jsi ho natočila!
    Měj se hezky!

    OdpovědětVymazat
  33. Přiznám se, že pořád nechápu argumenty o kráse. Jasně, nejsou všechny děti hezké, ale nikdy jsem to neslyšela jako důvod, pádný argument.
    Petro, když Vás ty "stejné" otázky zlobí (a já to chápu), proč jen neřeknete stručnou odpově\´d, že mateřství teď není priorita, že máte s mužem jiné plány....ty věty o kráse, přelidněnosti a obtěžování zbytečně vyprovokovaly i ty anonymy, co si tu jindy jen čtou a smějou se.
    Mě se líbí, jak to pojala Lucie van Koten - vtipně, nedělala z toho takové melodrama o nepochopení.
    Jak tu psala jedna maminka, jsem z kategorie, dítě ano ale stačí jedno.
    Je mi MOC líto těch dětí, které se narodily do rodin, které bych rodinou v žádném případě nenazvala.

    Jinak k Vašim snům - držím palce s Amerikou. A také si Vás umím představit někde u modelek či filmu či rubrice o kosmetice co se týče líčení.
    Líbí se mi Vaše nasazení, zápal pro nápady, ale v hodně věcech jsme rozdílné.
    Magda

    OdpovědětVymazat
  34. Peťi, kloubouk dolů před tvojí odvahou natočit video na takto citlivé téma, já nikdy nebyla mateřsky založená, v 18-ti letech jsem prohlásila, že mít děti nikdy nebudu, pak to na mě prišlo o 10 let později, po 8 letech vážného vztahu, moc jsem si přála holčičku a když se narodila Nina, byli jsme moc šťastní rodiče, nicméně jsem nebyla taková, abych řešila s ostatníma maminama kolik toho dcerka sni, kde kupujeme plínky a kdy nám vyrostl první zub. S manželem jsme se dohodli, že další dítě už mít nebudeme, Ninu milujeme, ale další prostě nechceme, nikdy jsem nebyla ta, co nahlíží do kočárků a dle mého je to na každém páru, jak se rozhodne, jestli děti mít, či nikoliv a nikdo nemá právo je za to soudit.Nakonec moje oblíbená Carie ze Sexu ve městě je taky neměla a svět se kvůli tomu nezbořil. Peťi, moc ti fandím a mám tě ráda takovou, jaká jsi. Nikča Tománková

    OdpovědětVymazat
  35. Možná ne každé dítě je jako z reklamy, nicméně, pro každou mámu (pokud je normální) je to její dítě to nejkrásnější na světě, dokonce to platí o postižených či jinak nemocných dětech. Já jsem k dětem taky neměla nijak zvláštní vztah dokud jsem neporodila vlastní. Je to skvělé pozorovat jak se ten malý tvoreček vyvíjí, práce to je, ale krásná. Jinak já ani po dítěti nezanevřela na kosmetiku, cvičení, oblečení, to teda zůstává na stejné rovině. Je na každé ženské jak moc se pro dítě a rodinu obětuje. Jo a blogy o miminkách nesleduji, je to fakt strašný jak některé ženské předvádějí své mateřství, miminko je intimní záležitost muže a ženy které dítě zplodili. Já mám nejradši videa kde Petra předvádí jaké si pořídila nové barvy rtěnek, holky co vyprávějí o tom jakou mají výbavičku, šestinedělí nebo jak prožívají těhotenství a roste jim břicho, nic pro mě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No bacha, já se své matce prý po narození vůbec nelíbila. A to spolu máme pěkný vztah a teď už ošklivka rozhodně nejsem. To je spíš taková vymývárna, že každé matce se její dítě zdá nejkrásnější. V anonymních anketách se často ukáže, že to není pravidlo.

      Vymazat
    2. Já se mamce taky nelíbila, dokonce ani babičce (její mamce). Vypadala jsem jako malý vlasatý mongolík. Obě si to myslely, ale jedna se to bála říct té druhé :-)))) Řekly si to až po letech. Myslím, že se mi docela povedlo z toho vyrůst :-)

      Vymazat
  36. S dětmi ti fandím, rozumím tomu. Nic si nedělej ze zlých komentářů. Fakt mě fascinují lidi, kteří ví, co je pro tvůj život nejlepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc a mám stejný názor, přesně tohle jsem tu i já už psala, že mě udivuje, jak cizí lidé vědí, co bych měla dělat a co je pro mne nejlepší :).

      Vymazat
    2. Ahoj Peťo, ohledně tech děti bych ti chtěla něco napsat, me je ted 15 let, když jsem se narodila bylo mému tatovi 41 a mamce cca 39. Osobně si myslím ze jsi me v jejich věku neměli pořizovat, je to na nic, před týdnem bylo tatovi 57 a vidím to na něm jak je unavený, skoro každý den dojíždí do Prahy cca 50 km tam a zpátky k tomu máme doma celkem velke zvířectvo atd, mamku už nemám, umřela na rakovinu když mi byly asi 2 roky,takže je na to cca 13 let sam, k tomu nejsem úplně fyzicky zdravé dítě. Takže jsem ti chtěla říct pořádně jsi to s dětma rozmysli a takhle dlouho si děti nepořizuj :)), ale je to jen můj názor samozřejmě je to tvůj život, jen jsem ti chtěla sdělit svůj názor, pokud ti to nevadí :) . Osobně s tebou souhlasím sama asi taky mít děti v životě nechci, jako rada si s nimy hraji a hlídám je ale když si to predstavim každý den a k tomu 1000 dalších věci a povinosti tak se mi protaci panenky :D, možná za par let změnim názor ale to je v hvězdách :-).
      Jinak ještě jsem se chtěla zeptat, koupila jsem si ten make up od rimmelu v odstínů 010 light porcelán, doufám ze víš který myslim :D a zjistila jsem ze když si ho na sebe dam tak si pripadam tak nějak divné růžově , z toho jsem usoudila ze mám zřejmě podton pleti do žlutá, doufám ze jsem usoudila dobře ?:-) , jinak mi tou světlosti sedí to jo :-)
      Tak jsem se te chtěla zeptat jestli neviš o nějakém make upu se žlutým podtonem který bude hodně svetlounky,uvažují o tom make upu od lorealu takový ten který musíš protrepat, je v takový skleněný lavičce s fialovým víčkem v odstínů 100 , myslíš že by mi mohl sedět ? :-)
      Předem děkuji za tvůj čas a odpověď a nevšimej si tech rejpavych a přiblblych komentářů ;-)
      PS: omlouvá se za dlouhý komentář a gramaticke chyby,snad mi odpustiš :-)

      Janina 15 let

      Vymazat
  37. Taky se přidám a napíšu svůj názor, i kdyt to většinou nedělám...právě jako matka navíc ještě pracující není tolik času, většinou nakukuji přes mobil, ale dnes si čas udělám. Sleduju tě (omlouvám se za tykání, ale prostě na mě působíš jako kamarádka a jsme ve stejném věku) už druhým rokem, sice nepíšu komentáře, ale hlas na blogerku roku jsem ti poslala :-) Můj názor na děti a nějaké plánování života je takový, že nic se moc dopředu naplánovat nedá. Děti jsem chtěla hned po ukončení VŠ, s partnerem jsme spolu byli od dvaceti, vše klapalo a byl to takový přirozený vývoj vztahu...bohužel jsem o dítě přišla, potratila jsem a začaly problémy...místo, abych si užívala cestování a svobody, byla jsem tehdy i úspěšná v práci, začala jsem ještě víc po dítěti a nebyla jsem šťastná. Skončili jsme u umělého oplodnění, které taky dlouho nevycházelo...byla jsem tak mladá, ještě mi zdaleka nebylo ani 30!! Když se na to dívám zpětně, nechápu...každopádně kdo by čekal happy end, tak ten se nekonal. Dítě se povedlo nečekaně, ale rozpadlo se mi manželství...možná, kdybychom to dítě vůbec neměli, byli bychom nadále spolu. Rodinný život, tento sen mi nevyšel... s dítětem žena ztrácí svobodu, ztrácí taky pracovní příležitosti a samozřejmě i to cestování a dovolené jsou značně omezené....Nelituji, ani tady nechci brečet nad rozlitým mlékem, teď je mi 36, konečně jsem díky školce aspoň trošku svobodná a pracovně začínám od nuly....Například má sousedka, té taky nevyšlo dlouholeté manželství, pak se ve 40 vdala a úplně rozkvetla!! Dokonce i miminko přišlo... celá září a chlapečka si užívá. Všem přeji, ať se splní to, po čem v životě touží a hlavně ať jsou šťastné. Někdy to stojí méně nebo více úsilí, i já na sobě hodně pracuji, cvičím, snažím se nadále vzdělávat, nejen v práci, ale taky třeba v líčení a kosmetice a proto jsem velmi vděčná za tvůj blog. Moc děkuji za veškerou inspiraci a povzbuzení a přeji jen to dobré. Petra

    OdpovědětVymazat
  38. Ahoj Petro...Jak já tě chápu,měla jsem dítě v 31 letech po dlouhé známosti se to ve mě obrátilo a chtěla jsem ,zkrátka jsem cítila,že už to opravdu chci ,ten pocit se nedá popsat.A partner ten si řekl proč ne a podotýkám ani jeden jsme děti neprožívali přesně jako ty.Dnes má naše holčička 5 let a je to anděl,ale ty začátky byly fakt síla.Dnes již žadné další dítě nechceme,je nám 37 let a jme štastní.Pa Petruš Andrea

    OdpovědětVymazat
  39. Narovinu...je mi 33 let, jsem vdana...deti neplanuju, nikdy jsem nemela tu touhu dite mit, do kocarku nekoukam, nechava me to chladnou a myslim si, ze nejsem jedina. V tomhle s Tebou uplne soucitim a mam to uplne stejne. A opravdu me nebavi porad odpovidat na otazky, co deti a bla bla bla.

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj, je mi 48 a znam nekolik vrstevnic co jim do 40citky deticky nechybely, pak uz bylo pozde....je mi jedno kdo kolik deti ma,ale biologicky vek kremem na vrasky neosulis....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já mám 73 letou kamarádku, co děti nemá a ani jí nechybí, stále pracuje, je to akademická malířka a rozhodně to není žádná zapšklá bába.

      Vymazat
  41. Žasnu nad vyjadřováním dospělé ženy, na beauty úrovni. Vůbec neodsuzuji potřebu děti prozatím nemít, užívat si života, případně je nemít vůbec. Zřejmě jste v tomhle s manželem zajedno, a je to jen Vaše rozhodnutí a nikomu do toho nic není. Ty řeči o kráse miminek a o tom že jsou ošklivá atd.... to už patří do řeči puberťaček na střední škole. Ty na to mají ve svém věku právo. Já jsem měla velký strach z těhotenství, když jsem studovala na vysoké, to byla vážně má noční můra, chtěla jsem studovat, užívat si mládí a o dětech ani slyšet. Naštěstí k nám v té době doputovala hormonální antikoncepce, a to mě i mého tehdejšího přítele zachránilo. Prostě jsem ještě nebyla zralá.......
    Každý pozná, kdy na děti dozraje čas, u někoho nikdy. V určité etapě života však člověk zjistí, že už je unavený užíváním si svých koníčků, blogování, setkávání s youtuberkami a začne mít potřebu něco předat. A o tom to je, ano děti někdy brečí, mňaučí a jsou otravné, ale jsou to úžasná a upřímná stvoření, které náš život neskutečně obohacují a dávají mu naprosto jiný level.
    PA Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pane bože, co by na tom bylo pubertálního? Některý děti prostě hezké nejsou tak, jak nejsou hezcí jejich rodiče, genetiku nepřečuráš. Někdo prostě pravidelné rysy nemá a jeho děti pak také ne. A úžasná stvoření? Jsou to malí lidé. Fakt nemusej všechny děti všem připadat úžasné. Nech žít. Já matce ze třetího klidně odkývu, že má pěkný dítě, nebudu ji zraňovat, ale na svém blogu se snad každý obecně smí vyjádřit.

      Vymazat
  42. Péťo supr videjko,úplně s Tebe srší energie :) Říkáš že hodně jsi u pc,nedráždi Ti oči? Pokud ano co na podrážděné oči používáš? Já mám oči dost citlivé a prozatím jsem nenašla nic co by zabíralo,snad jen nechat pc vyplý :) !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já používám Opthalmo azulen, taková modrá mastička, je skvělý!

      Vymazat
  43. Hojky Peti, sice nekomentuju často, ale tady mám potřebu Tě podpořit. Tvoje názory ve videu se mi HODNĚ líbí a vlastně se s nimi ztotožňuju :-)
    Hezký prodloužený víkend přeju! :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
  44. Dedukce nekterych anonymnich komentujicich mne skutecne presvedcuji o tom, ze nekteri lide maji problem porozumet mluvenemu slovu. Ne ze bych to necekala :).
    Jsem zvedava, jak z toho nakonec vyjdu,ale pocitam, ze jako hyena, ktera nesnasi deti, urazi matky a deti mit nemuze. Opravdu, pratele, se nekdy nedivim, ze to v nasi spolecnosti vypada jak to vypada....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano přesně tak, projevit vlastní názor a říct pravdu je jak se zdá stále skoro až trestné... nechápu proč se někdo pozastavuje nad tím, že někdo mít děti prostě nechce a dokáže si život užít a prožít krásně a naplno i bez nich. Téma děti a mateřství to tu rozvířilo jako téma přírodní x chemická kosmetika. Snad každého věc. Je to beauty blog takže děti bych tu fakt neřešila. Spíše ty nové štětce :) ty mne zajímají.
      Péťo buď stále svá a stále super.
      Bára :)

      Vymazat
  45. Já teda nevím, proč by mě u cizího člověka (člověka, kterého neznám a hlavně, neznám osobně) měly zajímat tak soukromé věci, jakou je rodina, plány v rodině atd...:-O
    Já tě sleduji jako blogerku, která má blog o kosmetice a tím to hasne, takže těším se na další kosmetické video!:)
    Ale samozřejmě kdybych mohla, tak bych tě ráda poznala, jsi fajn!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se přiznám, že i mě překvapilo, že tam moc jiných otázek v podstatě nebylo. Nejvíc všechny zajímaly děti, práce a vztahy.....asi si pamatuješ, že se na děti ptal někdo pod každým druhým článkem. Pořád se někdo dožadoval odpovědi, i když si nejsem jistá, jestli to ted nebude ještě horší...:/, protože ti, kdo rýpat chtějí,mají alespoň věc víc, do které rýt mohou....:).

      Vymazat
    2. No, asi takhle, ten, kdo tě sleduje rád a komu jsi sympatická, ti tyhle otázky nedal, protože tito lidé velice dobře vědí, že se na toto téma nechceš bavit a respektují to.. Tudíž se na to ptaly asi převážně nějaké zakomplexované ženské (rýpalky, jak jsi vydedukovala), které chtěly prostě jen rozvířit vody jak se říká... Vůbec bych na takové dotazy nereagovala, ostatní ti tady také nevypisují svůj aktuální rodinný stav a plány do budoucna, takže nevidím důvod, proč bys to měla dělat ty:) Pokud tedy nechceš.

      Vymazat
  46. Ale jo, Petřin postoj chápu v tom ohledu, že život se dá žít i bez dětí, člověk může mít jiné priority, necítí mateřský pud, nechce se nechat tlačit společností...oukej, proč ne, to je rozumný. Jenže je sakra rozdíl říct tohle ve 20,30,35... Nikoho neodsuzuju za to, že má takovejhle názor, ale když je člověku 34 (nebo kolik Petře je, nevím přesně), měl by se už umět rozhodnout, jestli teda jo, vyhovuje mi to takhle a s tím dítětem fakt nepočítám a nevadí mi a a nebo jo, dítě bych chtěla.
    Pracuji v poradně pro genetické dispozice k vrozeným vadám a denně mi projde ordinací několik párů pokoušejících se o dítě a jsou to většinou zcela specifické skupiny - buď IVF, nebo ženy v rozmezí 38-45 let. A je strašně smutné sledovat, jak teď by ty páry daly nevím co za to, aby mohli mít miminko, přitom hodně z nich mívá podobný příběh tomu Petřinému - je nám přes třicet, není kam spěchat, teď máme jiné starosti, jiné možnosti, jiné aktivity a dítě někdy v budoucnu jo, ale ne teď. Jo, mít děti je náročné. Ale když to vidím, přijde mi mnohem náročnější a stokrát víc stresující to, čím ti snad budoucí rodiče musí procházet, pokud to nejde - to bych fakt nepřála ani největšímu nepříteli, ty holky jsou často uzlíček nervů a vrátily by čas o deset let zpátky. Ono média o tom dost mlčí, nebo jenom někdy vždycky probleskne taková zpráva typu jak není dobrý mít děti pozdě, ale to číslo je opravdu už hodně vysoký, nechápu, že se kolem toho neinformuje daleko víc. A proto mi přijde trošku zcestný v pětatřiceti říct, že joo, dítě bych chtěla, ale NĚKDY. Přesně takovéhle případy se mi potom vplouží do ordinace téměř bez života s tím, že takhle si to fakt nepředstavovali. Jasně - rozhodnutí mít a nebo nemít dítě je každého věc a svaté právo. A i to, kdy ho chci mít. Jenom musím umět nést následky svého rozhodnutí a když si řeknu, že v 35 dítě ještě nechci, tak ale musím přijmout vysokou míru rizika, že už to třeba pak nemusí nikdy vyjít. Zní to jako nadsázka, ale věřte mi, že tohle je realita všedního života u nás na ústavu.
    Moc bych přála bych Petře, aby až se jednou rozhodne mít dítě, tak zrovna ona byla z těch šťastných, kterým to půjde hladce, ale vzhledem ke zkušenostem z posledních cca 10 let zůstávám poněkud skeptická.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A na to je jako nejaky zakon/pravidlo/oficialni procedura ci kyhocerta, ze kazdy musi byt v urcitem veku rozhodnuty o sve budoucnosti a mit 100% jasno? Mne je 31 a taky si nejsem o spouste vecech jista, jak/zda vubec/kdy/kde by k nim melo dojit. No a? Kazdy je zodpovedny za svuj zivot, kazdy strujcem sveho stesti. Z.

      Vymazat
    2. No a jak víš, že nepřijímá vysokou míru rizika, že už to nemusí vyjít nikdy? :-O Trochu je mi smutno z toho, jak každý ví, co Petra nebo jí podobné cítí nebo necítí atd. Média o tomto tématu nemlčí - pokud jsi taková specialistka, jak se zde prezentuješ, jistě to moc dobře víš. Informovanost je naopak dost vysoká. Nepochybuji o tom, že děláš svoje zaměstnání dobře, tak v tom pokračuj, ale psychologické rozbory typu, co si kdo myslí a jak by se měl rozhodovat, to není tvoje parketa a ani ti nejde. A myslím o ni ani nikdo nežádal. ;-)

      Vymazat
  47. Ač jsem kosmetikou takřka nepolíbená, moc ráda Tvůj blog sleduju. Baví mě sledovat recenze na kosmetické výrobky (ale nemám trpělivost to na sebe aplikovat), baví mě se inspirovat outfity, bavíš mě Ty. A ta otázka dětí prostě lidi zajímá. S přítelem spolu jsme necelých 5 let, přes 4 roky spolu bydlíme a všechny zajímá, kdy se vezmeme. Jak jsi zmínila - až se vezmeme, všechny bude zajímat, kdy bude děcko, pak kdy bude druhé... A je jim do toho houby! Sice se dostávám do věku, kdy za rok dva už budu mít "po biologicky nevhodnějším čase", ale co. Zatím prostě není čas na dítě a ani nejsem rozhodnutá, jestli chci. Jó kdyby se jednalo o štěně, to bych do toho šla hned :-D Navíc máme oba náročnou práci, která nás neuvěřitelně baví a naplňuje. Jen pracujeme taky téměř denně (dneska např ale máme volno, výjimečné :-) ) a rozhodně to není osmihodinová pracovní doba :-)

    Obdivuju Tě, že jsi to řekla tak na rovinu! (zvlášť ta pasáž o tom, že mimina smrdí mě rozesmála! :-) ). Život bez dětí může být plnohodnotný stejně, jako s dětma :-)

    Jana

    OdpovědětVymazat
  48. Ahoj Péťo,
    mně se na Tobě líbí, že jsi upřímná, nehraješ si na něco extra. Dáváš doslova na paškál svoje soukromé věci a ostatní mohou mít důvod k útoku. Nic si z toho nedělej, nemusíš si před nikým obhajovat svoje názory, každý žijeme život sám za sebe. Ať se ti jen a jen daří :)

    OdpovědětVymazat
  49. Chválim video, lidi jsou zvědaví a toto je určitě uspokojí. Ale taky mi to nedá a vyjádřím své pocity, které z tebe mám ohledně zodpovídání otázky na to jestli plánuješ děti. Odpovědět: "to je moje soukromá věc" je naprd, ale takhle to rozebírat taky nebylo úplně nejlepší (z mého soukromého pohledu). Vím, že tě to musí obtěžovat a štvát, když se na to ptá každý, ale říct narovinu, že děti tě nenaplňují a dokážeš být a spokojeně žít i bez nich TEČKA by bylo úplně nejlepší. Někdo by tomu nemusel rozumnět, ale odsuzovat tento životní styl nemá právo nikdo. Každopádně toto tvé vyjádření nebylo řečeno přímě a naopak vysvětlování bylo takové popudlivé, až moc obranně jsi se obhajovala (i výrokem lidí je jak sr...). Nebylo to extra sympatické. No a to že máš děti ráda, bylo už pro mě jen falešné zbytečné zlehčování (můj pocit). Méně je někdy více. Moc ti fandím a mám tě ráda i bez dětí ;-).

    OdpovědětVymazat
  50. Milá Petro,
    musím se smát...Kdo nechce,neslyší,kdo nechce nevidí.Každý přece může mít svůj názor na život...to,jak si ho kdo naplní a čím je přece dost odlišné..každý si žijeme sám za sebe.A to jak se chováme a žijeme..to je naše štěstí nebo naopak smůla.Přeci každý den nevstanu a neříkám si...To mám ale štěstí,že mám dítě,psa a manžela....Já si jen říkám..to mám ale štěstí,že žiju...A myslím,že Ty si žiješ navýsost dobře,máš parťáka do deště,práci a koníčky,co Tě baví...Myslím,že názory jiných lidí se musí brát s nadhledem.Nikdo nejsme dokonalý,ikdyž se o to někteří pokouší..Život nám nadělí nejedno překvapení a my se s tím musíme nějak poprat.Přeji Ti ať se Ti nadále daří a žiješ si život dle svého...jako každý jiný rozumný člověk.

    OdpovědětVymazat
  51. Ahoj Péťo, moc tě zdravím.
    Já bych se také ráda zapojila do této nekončící diskuze. Souhlasím s tím, že každá žena má právo rozhodnout se, zda chce nebo nechce mít děti. A pokud má partnera, který má také stejný názor, tak si myslím, že je vše v pořádku a nikomu do toho nic není. Samozřejmě pokud ten muž po miminku touží, tak zřejmě nastane problém, ale o tom jsem napsat nechtěla.

    Ty si stojíš za svým názorem, že děti zatím neplánuješ, protože ti teď život vyhovuje tak, jak ho žiješ nyní a já to chápu, protože tomu, čemu se věnuješ a jaké máš zajímavé nabídky, tak tě nyní žene vpřed a ráda bys to dotáhla ještě někam dál. Což je v pořádku a já ti fandím. Absolutně nikomu nic není do toho, zda žena chce nebo nechce mít děti. Ale Peti, nezlob se na mě, a snad i na ty jiné anonymy, ale to, co jsi řekla o těch dětech, že né každé je hezké a že děti smrdí a někteří zlobí atd..to si myslím, že už bylo hodně přesčáru. Ano, samozřejmě, né každé dítě je pěkné, co si budeme nalhávat, ale určitě bych toto nepoužívala jako argument k tvému vyjadřování - proč zatím neplánuješ děti. Já vím, že jsi řekla, že to myslíš trochu ve srandě, ale víš sama, že když jsi taková slova použila, že tohle je také určitě jedna z mnoha věci, co tě zatím odrazuje od toho nemít teď (nebo nikdy) děti.

    Byla bych ráda, kdybys na toto ještě nějak zareagovala. Jsou snad výše uvedené tvé argumenty z mnoha důvodů, proč bys třeba nechtěla mít děti?? Bála by ses, že se ti narodí třeba ošklivé dítě? Já myslím, že každá žena, která chce mít děti, tak je zvědavá, jak bude její dítě vypadat a samozřejmě by si přála hezké miminko, ale copak taková věc je pro tebe tak důležitá?? Důležité snad je, aby to dítě bylo zdravé a dobře vychované. Opravdu nechápu, jak jsi něco takového mohla použít jako argument...:(.

    Nezlob se, řekla jsi svůj názor, máš na něj právo, ale možná to šlo říct trošku jinak a ne s tak sobeckými argumenty. Například, že se zatím na rodičovství necítíš a tím bys zavřela pusu těm dotěrným komentářům, proč ještě nemáš děti. Lidem do toho nic není, takže taková odpověď by jim snad stačila a pokud ne, tak se nedá nic dělat, ale je to tvá věc :).

    Tvůj blog sleduji ráda a gratuluju ti k blogerce roku, doufám, že i nadále budeš psát o kosmetice tak pěkné a naučné články :).

    Pokud tě můj komentář naštval, tak je mi to líto, ale vážně bych ráda znala odpověď, protože jsi to možná v tom videu takhle nemyslela.

    Děkuji,

    L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. L. dovolím si zareagovat také.
      Tady se totiž zamotal názorový uzel o jedné myšlence - tak to dáme do jednoduchých vět.
      Není špatné nemít děti.
      Není špatné říkat, že ne všechny jsou hezké.
      Jen je poněkud divné to použít jako argument PROČ NEMÍT děti.
      Snad se to uzavře.
      Už to tu i psané bylo, stačilo odpovědět stručně, nevím proč z toho zase byl 5min monolog...

      A snad je fajn, že toto video proběhlo až PO Blogerce, že:-))

      Vymazat
    2. Ahoj L., já jen nerozumím jedné věci a to proč si máš pocit, že jsem řekla, že zatím nechci mít děti, protože některé jsou ošklivé. Vždyt to je celé překroucené a postavené na hlavu a vůbec jsem to takhle neřekla.
      To nebyl ani žádný argument, prostě zatím děti nechceme tečka.
      Následuje další část řekněme si na rovinu, že ne všechny děti jsou hezké, roztomilé a hodné. To bylo upřímné konstatování faktu, protože mě už nebaví ta přetvářka, kdy se tvrdí opak. Chápu, že je to taková milosrdná lež, ale nevím, proč bych nemohla říci svůj názor.
      Nakonec ty děti za to, že jsou nevychované nemohou, mohou za to jejich rodiče.

      K tvým otázkám:
      1) Ne, to jsi pochopila špatně, to nebyl argument.
      2) Bála bych se o to, aby se mi narodilo zdravé dítě.
      3) Vzhled dítěte není podle mého názoru důležitý pro rodiče a tudíž ani pro mne, ale spíše pro dítě samotné, takže samozřejmě pro něj bych si přála, aby bylo spokojené. Protože, co si budeme povídat, i když naše společnost ráda říká, že na vzhledu nezáleží, jen to jen další pokrytecká lež. To lze vidět denně v praxi ;).

      Vymazat
    3. P.S a samozřejmě moc děkuji! :)

      Vymazat
    4. A ještě jedna poznámka k anonymovi pod tebou, nevím, co s tím má společného Blogerka roku, to, že nemám (zatím nechceme) děti snad má nějaký vliv na to, jak píšu o kosmetice?

      Vymazat
    5. Ahoj Péťo,
      děkuji za tvou odpověď. Jak jsem sama psala, souhlasím s tím, že každá žena má právo rozhodnout se, zda chce nebo nechce mít děti, či je mít prostě později. Já to nikomu neberu, je to každého věc. A upřímně mi také dost vadí, když se pod kosmetickým videem objeví otázka, zda už budeš mít děti nebo jako proč je nechceš. Nikomu do toho nic není. Ostatně, proto jsem položila jen tu jednu otázku, a to konkrétně sestavenou na přímou odpověď a aby jí pokud možno pochopil každý, kdo si tuto diskuzi bude číst.

      1) Ne, to jsi pochopila špatně, to nebyl argument. - v pořádku, když to tedy nebyl argument, tak to budu považovat za pravdivé konstatování faktu, který by si měl uvědomit každý, ale který byl bohužel použit v odpovědi na otázku, zda chceš nebo nechceš mít děti. Já také netvrdila opak, že každé dítě je hezké a hodné :). Ostatně otázku jsem právě položila tak, aby ti ostatní, kteří se tu do tebe naváží pochopili, že se ptám na konkrétní věc, kterou nelze nijak překroutit, jen hlupák to pochopí špatně. Proto jsem ráda, že jsi mohla takto jednoznačně odpovědět :).

      Tím, jak jsi se právě rozpovídala o tom, proč zatím nechceš mít děti a začala jsi mluvit o tom, že né každé dítě je hezké atd., tak mě to právě přišlo (a nejen mně bohužel), že to souvisí s argumenty, proč zatím nechceš děti. Proto jsem se slušně zeptala :).

      Já doufám, že si tohle přečte více lidí, aby tedy pochopili, jak jsi to myslela, že to neměl být argument. A taky doufám, že už tu nebudou odsuzující komentáře za tvé rozhodnutí.

      Moc děkuji.

      P.S. Anonym pode mnou: souhlasím se vším, co jsi napsal/a. Až na poslední větu ;). Chápu, že by tohle video mohlo mít vliv na hlasování, ale převážně je to kosmetický blog, takže by snad lidé měli hlasovat pro kvalitu Petiných článků o kosmetice. Samozřejmě sympatie člověka hrají také roli, ale přeci jen, jak sama Péťa vysvětlila, nemyslela tyhle řeči jako argumenty. Bohužel ne všichni si čtou diskuze a jelikož mohli mít stejný pocit, jako jsem měla já, že to právě argument byl, tak se asi pravdu nedozví. Je to škoda.

      Péťo, doufám, že jsi se tímto nepřipravila o nějaké čtenáře, protože i když jsi to v tom videu tak nemyslela, lidi to můžou pochopit špatně. Jsem ráda, že jsem se upřímně zeptala a že jsi mi mile odpověděla.

      Přeji pěkný den.

      L.

      Vymazat
    6. Milá L., píšeš moc hezky, slovo od slova!

      Vymazat
    7. L. Já se tedy přiznám, že mne ani nenapadlo, že by to vůbec někdo mohl brát jako argument vzhledem k tomu, že jsem říkala, neberte mě úplně vážně, dělám si srandu :). Ale rozumím, že kdo mě nezná, může si to přebrat různě :).

      Děkuji ti tedy velmi za tvé otázky a snad objasnění. Myslím si ale, že u některých komentujících zde, i kdybych tohle neřekla, mělo by to pramalý vliv. Někteří jsou mi totiž dobře známí a ti si opravdu hledají,do čeho by si mohli rýpnout. To, že jsem se otevřela a dala jim tu možnost je mé mínus, ale doufám, že každý rozumný člověk to snad pochopí tak, jak jsem to myslela a nebude z toho dělat kovbojku :). Dle reakcí na youtube se mi zdá, že většina lidí to pochopila dobře a s nadsázkou, se kterou jsem to myslela :). Tady tím, že je blog anonymní, tak si každý spíše kopne a nechá pracovat emoce, ale nemůžu říci, že by mne to nějak rozhodilo :).

      Vymazat
  52. Ahoj, moc se mi líbi jak jsi ve videu nalíčená:)
    Já chápu, že někoho zajímají takové otázky, když někoho déle sleduješ, tak jsi prostě zvědavá i na osobní věci, jak daná blogerka žije apod:) Ale co kdo prozradí, to je opravdu jeho věc, vím, že někdo řekne skoro vše, někdo méně a někdo skoro nic a to rozhodnutí je jen na dané blogerce a musím ho respektovat.
    Debata o dětech mě pobavila:)) Já myslím, že jsi se vyjádřila jasně a nebylo to nijak urážlivé ani zlé, já tě chápu - ač sama mám děti už tři, tak taky nejsem ten miminkovský typ a nikdy jsem nebyla. Mimina mě nechávají chladnou a sama jsem u třetího s nadsázkou říkala, že bych byla nejradši, aby se mi narodilo už roční dítě:) Svoje děti miluju, ale cizí mi nic prostě extra neŕíkají a ne, moje děti nebyly všechny jako miminka krásné:D Není pravda, že tvoje dítě ti vždycky bude připadat krásné, když není, tak prostě není a to nijak nezmenšuje lásku k němu:)))
    Ať se ti daří!!
    Šárka

    OdpovědětVymazat
  53. bože, tady je to jak na nějakým mamablogu.....lidi to nemáte svých starostí dost? Dejte Petře svátek

    OdpovědětVymazat
  54. Musim ti teda taky vyjádřit podporu, protože nad tím, co sem některé napsaly, lze jen kroutit hlavou (že jsi jako puberťačka nebo že jsi jako mimino asi nesmrděla, nebo ten NESKUTEČNEJ žblept, že bez dětí neni život naplněnej...). Souhlasim s tím, že děti bývají i ošklivé, mně se líbí tak jedno ze sta, a pak 90 z nich jsou jedno jako druhý. Nic, co by mě donutilo začít šišlat. Koťátka jsou daleko hezčí, a to sto ze sta. :D Na druhou stranu je přínosný komentář od Laurieén o tom, jak to později nejde.. Ale umim si docela dobře představit, že v tvým věku budu stát na úplně stejným rozcestí a pořád nebudu vědět, jestli teda jo nebo ne a taky se mi bude chtít nechávat to na "uvidíme". Často okolí říkám, že mně se to bude muset přihodit nehodou, ptž vědomě se k tomu asi nerozhodnu. :D A taky už spoustu let říkám, že bych chtěla dítě tak za 5 let. :D Ten tlak společnosti je ale děsnej. Je mi teprve 28 a už se mě to všechno ptá jak na běžícím páse. Svatba, dítě, svatba. Někteří si užívají ten nátlak i doma; moje máma by mi naopak řekla, že jsem klidně mohla ještě počkat, kdyby něco tento. Pak ale ty lidi čumí, když řeknu, že chci bejt svobodná a že bych asi skočila z okna, kdyby mi teď padly zraky na dvě čárky. Nemaj se ptát. :D Moc se bojim porodu, prostě to nechci zažít ....a ještě víc se bojim omezení, nesvobody. Dítě vnímám jako kouli na noze, i když to tak třeba není. Takže asi tak: uvidíme. Teď ale ne.

    OdpovědětVymazat
  55. Hmm, tuším sa tu z celého videa nerozoberá nič iné, len detská téma :D... Peti, až prekvapivo plne sa s Tebou stotožňujem, áno, nie všetky deti sú pekné :D, drvivá väčšina mi lezie na nervy a som z nich tak trochu nervózna! :D Takže nech si detičky majú tí, čo ich naozaj chcú a nás "detských ignorantov" nech neotravujú otázkami, či a kedy sa už budeme snažiť o dieťa. Lebo ak žena dieťa nerieši, je to vec brutálne nepredstaviteľná, že...
    Celkovo k tejto téme by som sa možno ani nebola vo videu vyjadrovala, čo je koho do toho...
    saveonbeauty

    OdpovědětVymazat
  56. Ahoj Petra, tiez som mala rovnaky nazor na deti ako ty, vsetko sa zmenilo, ked sa maly narodil. :)

    www.mamawearsprada.com

    OdpovědětVymazat
  57. Já bejt tebou Peti, tak bych vůbec nedělala taková videa, protože je jasné, že se nebudou ptát, jaká je tvá oblíbená rtěnka, natočíš nám svůj kosmetický koutek atd. atd.. Snaží se dostat z tebe veškeré tvé soukromí. Na to bych se vážně vykašlala a řekla bych jim, hleďte si svýho :) Hlavně doufám, že to nebereš jako povinnost, vůči tomu, že jsi obhájila podruhé první místo v blogerce roku a že tim tak čtenářům něco dlužíš za jejich hlasy. Vůbec ne... Přesně jak jsem četla v nějakém výše zmiňovaném článku. Inteligentní čtenářky se zajímají o dané téma, které publikuješ, ty ti dali i hlasy. Né ty drbny. A hlavně v tvém případě bych se vůbec nesvěřovala, protože nikdy nevíš, třeba to u nás pak bude jako v Americe, kdy youtubeři budou placeni za svou práci, staneš se více slavná než seš a z těhle tvých soukromých videí by mohl někdo dost dobře těžit a vyvolávat drby. Je mi 19 let a už teď vím, že děti mám ráda jen z dostatečné vzdálenosti :D hlavně v téhle době, kdy každé druhé dítě řve a kope do babičky že tohle nechce, jsou nevychovaná a rozcapená, z malých holčiček dělají zakomplexované maminky barbíny už v 5 letech a mají gelové nehty a mě se chce zvracet.
    Držím palce Péťo, ať se ti v životě i v blogu daří stejně jako do teď :)

    OdpovědětVymazat
  58. Tak teď vůbec netuším, jak někteří mohli pochopit tvé vyjádření ohledně dětí tak strašně sobecky, pokritecky a bůh ví, jak ještě :D
    Pobavila jsem se a naprosto se vším musím souhlasit. Děti mám dvě, rychle po sobě, není mi ani 25 a celé tohle "otázkování" je naprosto dvousečná zbraň. Bezdětných se vyptávají, kdy už konečně dítě mít budou, dětných se ptají, kdy bude druhé a pokud přijdou s třetím, ptají se, jestl ise nezbláznili a co s tolika dětmi budou dělat. Stejně jako se dětných ptají, proč mají děti tak brzy a bezdětných, proč čekají tak dlouho a další všetečné, otravné a naprosto blbé otázky kladli, kladou a budou klást, protože lidé jsou odjakživa všeteční a mají nutkání do všeho se motat. Musíme to brát s nadhledem :D
    Všechny děti nejsou hezké, některé jsou dokonce přímo šeredné, rozhodně nejsou všechny děti hodné a ne všechny děti by si člověk zamiloval. Děti jsou uvztekané, věčně zaprasené a ne jen občas smrdí :D Taky jsou pekelně nevděčné, umíněné a člověk má chuť řezat je jako žito :D I tak svoji roli matky mám ráda, a i když nejsem zrovna fanatická matka a nějak zvlášť mě spousta věcí ohledně dětí netrápí, klidně bych jich měla pět, pokud by to bylo možné. Jsem praktická matka a všechny ty extrémistické matky mě nechávají chladnou :D Takže se na všechny tyhle lidi vyprdni a udělej si to po svém, protože je to ta nejlepší věc, co můžeš udělat :) Však se svět nezhroutí, ikdyž pár žen neporodí a nerozmnoží se. Stejně si vědci stále stěžují, že se přemnožujeme :D

    OdpovědětVymazat
  59. Proboha lidi! Petra ve videu zmíní, že měla blog, kde bojovala proti anorexii a vy tady řešíte, že řekla, že děti smrděj? Jste normální?! Sundejte si pleny z očí, protože se zdá, že mnohým začíná jejich obsah prosakovat na mozek. Ani se nedivím, že Peťa děti nechce, já taky ne, protože ve školce a ve škole by moje a její děti musely čelit rozmazleným fakanům, jejichž matky si myslí, že splnily své životní poslání v den porodu. Čest ženským, který si uchovají svou ženskost, smysl pro upravenost, lásku k manželovi a rozum i po porodu. Pár jich tu je, za to jsem moc ráda, ale zbylá většina...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad nejsem jediná...byl by možný, Petro, nějaký archív i dřívějších blogů?
      Nebo již nejsou k dohledání?

      Vymazat
    2. Bohužel se obávám, že ti již nepůjde dohledat.....

      Vymazat
  60. No, já to mám obráceně. Je mi 43 let a mám děti 4. 23, 16, 14 a 4 roky a už po třetím dítěti jsem byla svým bratrem považovaná za egzota, blázna a že jsem v dnešní době trochu mimo.
    Zřejmě, když se nepohybuješ v průměru 1-2 děti - jsi diná :-)) (odchylku ani na jednu stranu lidi neodpouští :-))

    A ano, miminka nejsou krásná, dokonce moji 2 synové a dcerka, kteří se všichni narodily ve znamení kozoroha vypadaly jako malí dědečkové a babíčka :-)),

    ale musím se ztotožnit s paní, která píše, že nebylo nutné vyjadřovat se o dětech slovy, která MATKY budou popuzovat.

    Moc gratuluji za blogerku roku, ráda si pouštím tvá videa o kosmetice a oblečení, máš krásný bezprostřední projev. J.

    OdpovědětVymazat
  61. Booooože, to jsou řeči tady!!! Děti mít, děti nemít... Kdyby vás mamka nechtěla ani vy by jste tu nebyli!!! Každýho věc, jestli chce mít děti, ale rozhodně bych neřekla, že chci dítě kvůli nějaký povinnosti splnit roli matky nebo abych si udržla manžela, či partnera. Tady to už je o něčem jiným.
    Být rodič je opravdu náročný, ale když už to malý máte, je to ta nejúžasnější věc. Je jen na vás, jak se k tomu postavíte. Pokud Petra nechce nebo chce mít dítě, její věc.
    Jen mě trochu mrzí, jak každý říká, že po dítěti ztratí svobodu, nemůže si dělat co chce. TO JSOU KECY!!!!! Samozřejmě, že už nemáte takové volno a musíte se ohlížet na to malý, ale bože!!! Co to je za řeči!!! Znám mamky, které i s třema dětma dějají to, co dělaly doposud a nevidí v tom problém.
    Taky mám doma mímo. První měsíce to byl šok, ale teď je to skvělý a člověk se přizpůsobí a přizoůsobí tomu i svůj život.
    Jinak taky gratulace Petře k výhře!! Míša

    OdpovědětVymazat
  62. V první řadě ti Péťo chci říct, že ti to ve videu moc sluší. Krásné líčení :)
    Ovšem i mě překvapila odpověď u dětí. Víš, myslím si, že se nemůžeš divit za negativní komentáře, protože ses opravdu vyjádřila dost divně. Nechápu všechnu tu omáčku okolo dětí, že jsou ošklivé, že je máš ráda.. o tom přece otázka vůbec nebyla. Stačilo říct, že děti zatím nechceš. Stručné a věcné, myslím, že to by pochopili téměř všichni (až na fanatické matky které by k tomu jistě měly blbé řeči :D ) . Já nevidím nic špatného na tom, že děti nechceš, to je tvoje věc. Ale občas si sama zavařuješ svým vyjadřováním. Jsi hodně upovídaná ( to je celkem i někdy úsměvné, když třeba při videích s Mírou mu neustále skáčeš do řeči :D ) a možná jsi otázku chtěla více objasnit, ale jsem toho názoru, že to je skoro vždy na škodu. I pro mě, která tvůj blog ráda sleduji, je občas těžké vypozorovat podstatnou odpověď, protože těmi řečmi okolo se do toho občas hodně zamotáš a co si budeme povídat, nepůsobí to dobře. Ne že bych měla právo ti radit, ale myslím si, že příště uděláš lépe když se v takových citlivých otázkách vyjádříš stručně a věcně.
    Zbytek videa se mi líbil, mám ráda když hovoříš třeba i o soukromých otázkách, protože mi jsou potom tvoje videa sympatičtější. Přijde mi to totiž, jako bych koukala na videa kamarádky :)
    Měj se moc hezky a prosím nechápej můj komentář zle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas a poklona, že jsi to (sebekriticky u mě) napsala lépe než já.

      Vymazat
  63. Ahoj Peti,

    tvoje videa sleduji strašně dlouho a není jediné, které bych neviděla. Jsi mi moc sympatická a dneska mi to nedalo , už jsem ti musela napsat - po přečtení některých šťavnatých komentářů tady.

    Nechápu, co je komu do toho, jestli chceš, nebo nechceš mít děti a kdy. Je to tvoje věc, ač s tvým názorem nesouhlasím, naprosto ho respektuji a chápu. Upřímně - nejhorší jsou matky, které mají děti jen proto, že je mají ostatní, nebo ty, které si dětmi plní svůj zpackaný život, a nebo ty, které prostě jako ovce kopírují názory ostatních. Podle toho, co máš za náplň času a kolik toho všeho zvládáš, máš naprosto spokojený život, kterému nic nechybí. A jestli jste spokojení, na co se nechat proti své vůli hnát někam do kouta dítětem, které ti vezme čas, energii, spánek a sex. (nic proti těm, co to podstupují dobrovolně, já se na to těším:D) A to mám děti ráda a chtěla bych je brzy...Za mně můžeme být rádi, že jsi tu otázku vůbec zodpověděla, i když ti muselo být jasné, kolik biologicky nastavených ovcí se ozve. Palec nahoru za odvahu a upřímnost. Děti má mít ten, co je na ně připraven a naprosto s chladnou hlavou chápe, do čeho jde a je ochotný něco obětovat.

    Jinak se mi líbí tvoje ukecanost, i když tě to občas zavádí i na tenký led (ne všichni jsou chápavé a tolerantní bytosti:)) ) Více kecacích videí prosím, jsou fakt super:) Nenech si pokazit náladu..haters gonna hate;) A gratulace k výhře! zasloužíš si to !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na děti není připraven nikdo a kdo si myslí, že je, tak pozná, že připraven nebyl. Na to se nedá připravit!!!

      Vymazat
  64. Taky si myslím, že kolem prvního tématu bylo zbytečně moc okecávání. Chápu, že ten tlak je asi velký, ale tak prostě kecaly odkázat do patřičných mezí, moje soukromá věc (respektive naše, partnera máte, zjevně vám to klape a spolu máte tohle téma nějak vyřešené, což je hlavní). Stačilo by říct, že se prostě na děti ještě necítíte. Je v pořádku, že ten mateřský pud se zatím neozval a jestli se neozve vůbec nebo se ozve třeba za rok, dva, pět... Podle mého se chcete značně zavděčit čtenářkám, snažíte se odpovídat, být vstřícná, ale když budete otevřená, vždycky se najde tábor lidí, co se mu váš názor líbit nebude a s gustem si kopne. Buďto to řekněte tak, jak se věci mají a buďte na tohle připravená anebo se prostě k určitým věcem nevyjadřujte. Připadá mi, že se v tomhle videu jen chabě bráníte a nechcete říct otevřeně ani tak, ani tak, aby si to někdo nevyložil špatně. Opovídávání o ničem. Jakkoli proti rozhodnutí nemít děti absolutně nic nemám a sdílím váš postoj k militantním matkám, pro které jsou bezdětné divné a být matkou je nedotknutelná svátost. (Bezdětné neříkají dětným, jak jsou děti otravné, hlučné, zato mnohé dětné vší silou horují za to, jak jsou děti skvělé a roztomilé.) Děti bychom si měly pořídit teprve, když je chceme. Opravdu chceme, máme pocit, že nám do života víc vnesou než vezmou, kdy budeme ochotné bezvýhradně přijmout i zápory mateřství, nést už napořád za někoho zodpovědnost (ano, i o dospělé dítě se jako matka nepřestanete bát), být občas nevyspalé, unavené, ale přesto stále vědět, že to tak nějak stojí za to. Děti se nepořizují z tlaku okolí, proto, že "se to tak prostě dělá" nebo z potřeby úcty, obdivu, vděčnosti. Svou hodnotu a své místo na slunci si člověk musí najít sám za sebe. Skrze děti to fakt nejde.

    OdpovědětVymazat
  65. Petro, ty vůůůbec, ale vůůůbec netušíš o čem mluvíš. Já děti nechtěla, mám 2 a už nikdy bych neříkala to co ty tady popisuješ. Nikdo se nebojí říct, že všechny děti nejsou roztomilé apod. a vůbec netušíš jak to budeš prožívat. Musela jsem se tomu zasmát, doposud si na mě působila hodně sympaticky a rozumně, ale (a to neříkám jako matka roku).. v tomhle si opravdu totálně mimo, protože netušíš o čem mluvíš...

    OdpovědětVymazat
  66. Ahoj, Péťo, tak jsem si nakonec video také pustila, i když původně jsem si říkala, že mi do tvého soukromí nic není a ani to nepotřebuji vědět, ale diskuze je tu vášnivá, tak jsem se podívala - popravdě, myslím si, že to, co ve videu říkáš koresponduje s názorem mnoha žen, jen se o tom nemluví nahlas a ani neznám moc žen, které by to takhle řekly "na plnou pusu". Tvůj názor plně ctím. Jenže když jsi řekla, že všechna mimina prostě nejsou hezká, napadlo mě - ajaj! Ne proto, že by to nebyla pravda, ale že to asi od něterých dost schytáš... já tě samozřejmě neznám, ale přijde mi, že se prezentuješ ve stylu "co na srdci, to na jazyku", což si určitě najde své fanoušky a i já mám takové jednání ráda (v jistých mezích), takže negativní komentáře se dají čekat, bohužel... Možná je v některých případech lepší mluvit méně a více se hlídat. Přesto, tohle nemění nic na tom, že tvůj blog miluju a obdivuju tvou odvahu sdílet s námi i tvé osobní záležitosti. :)

    A ještě poznámka - vzpomněla jsem si na svou kamarádku, která nikdy neměla ráda zvířata, pak si ale její rodiče pořídili štěně a ona se z něj doslova zbláznila. Telefon má plný fotek toho pejska a každému o něm nadšeně vypráví. Řekla mi - možná je to jako s dětmi, ty cizí nemůžeš vystát, ale to tvoje bude prostě tvoje, takže nejlepší a nejkrásnější. ;)

    OdpovědětVymazat
  67. Ahoj Péťo,
    moc často nekomentuji, ale ráda bych Ti vyjádřila podporu. Když jsem si brala manžela všichni v okolí tak nějak čekali že budeme mít hned dítě, jenže my jsme se proto nebrali, byli jsme spolu rádi sami, pracovali a měli volnost, v okolí se šířily věty typu asi nemůžou mít děti, jsou neplodní, jsou kariéristi apod jenže my jsme je prostě ještě nechtěli prostě jsme nezapadali do nějakého zažitého mustru. Děti jsme si pořídili až po nekolika letech manželství až jsme se na to cítili. Je to každého věc jak si zařídí svůj život. Irena

    OdpovědětVymazat
  68. ahoj, tvoj blog sledujem len obcas, videa nikdy, ale bola som zvedava :) som v tvojom veku a som mamou 9mesacneho chlapceka, napriek tomu ma nic z toho, co si povedala na temu "deti" nesokuje a celkom sa s tym stotoznujem. Napriklad doteraz nemam vztah k cudzim detom - mam to svoje, milujem ho, ale ostatne deti ma nechavaju chladnou, neviem sa nad nimi rozplyvat (ako ked Miranda povedala v jednej epizode Sexu v meste, ze neznasa deti, ale miluje Bradyho) - a rovnako neocakavam od ostatnych, ze budu vo vytrzeni z mojho potomka. Ja som si dlho myslela, ze budem bezdetna, nakoniec sa to vyvrbilo inak a som stastna, ale kazdy mame svoju cestu a ak je ta tvoja bez deti, nikto nema pravo to komentovat ani sudit. Kult materstva ide na nervy aj mne snazim sa zit tak, aby dieta nebolo pre mna modlou, mat svoje hobby, svoj blog, nebyt len matkou, ale aj partnerkou, kamaratkou, sestrou, ... A veta "pockaj az budes mat vlastne deti" - neznasala som ju ako bezdetna a neznasam ju teraz.

    Drzim palce, nech vam vyjde ten NY, dufam, ze budu nejake vlogy :)

    OdpovědětVymazat
  69. Dobrý deň,

    po prvýkrát som sa rozhdola reagovať aj ja...
    1. sledujem Vás iba chvíľu a nelustrujem staré články, tak neviem ako to máte s prácou či dieťaťom a myslím, že nie som sama, preto si myslím, že tie "omáčky" okolo jednej otázky, sú zbytočné ...(to že ste to tu už mnohokrát hovorila)
    2. je nutné na otázku či plánujete dieťa toľko s prepáčením "kecov"??? nestačilo odpovedať, sme takto spokojní, plánujeme cestovanie a dokončiť dom....nemyslím, že je potrebné písať o škarených deťoch...bez ohľadu na to, že si to všetci myslíme, sú veci čo v rámci taktu ostávajú len v mysli...moj názor
    3. chápem že otázky boli veľmi súkromné, a človek ich nemá potrebu riešiť na internete...myslím, že v týchto prípadoch ak odpoviete "je to moja osobná vec, ktorú si chcem riešiť s manželom" tak to pochopíme, máte dosť inteligentných čitateľov, kto nepochopí...nech rieší iné veci

    Dúfam, že som bola pochopená, nenarážam nijako na Vaše osobné veci, to či plánujete dieťa alebo nie, je čisto Vaša súkromná vec, rešpektujem to...ale nepochopila som tie zbytočné kecy okolo.

    Toto bol len moj postreh, na Váš blog som narazila nedávno a rada sa tu nechám inšpirovať aj naďalej samozrejme.

    Petra

    OdpovědětVymazat
  70. Tak já asi zareaguji najednou zde, protože není v mých silách odpovídat jednotlivě a upřímně, na některé výkřiky do tmy se mi ani nechce :).

    Děkuji všem, kteří se zúčastnili jistě zajímavé debaty. Vyplynulo mi z komentářů, že někteří mne asi špatně pochopili nebo nepochopili větu "neberte mě úplně vážně, dělám si srandu" nebo pochopit nechtějí.

    Já jsem člověk, který si dělá srandu rád jak sám ze sebe, tak v podstatě ze všeho, to jen pro objasnění.

    Myslím, že většina mě pochopila správně, přesto se zde objevují jisté dohady a dělá se z toho kovbojka.

    Nejvíce vám asi vadí, že jsem téma příliš rozváděla a řekla více, než že jen děti zatím neplánujeme. To mě překvapuje, jelikož právě vy se mne na tuto otázku ptáte pořád dokola a nejvíce a když ji zodpovím trochu obšírněji, tak vám to vadí. Pravda, mohla jsem to zkrátit nebo vystřihnout,ale nemyslela jsem tím vůbec nic špatného a tak jsem k tomu neviděla důvod. Chápu, že lidé si věci domýšlí a přebírají po svém. Ale prosila bych všechny, aby v tom nehledali nic, co tam není, protože tam opravdu nic jiného není :).

    Díky všem!

    OdpovědětVymazat