Blogerka a drogerka #3 - levné české značky - drogerie Jednota J. Hradec

by - 25 července

Krásné sobotní odpoledne vám všem,

 
V dalším díle Blogerky a drogerky se podíváme do zapadlé drogerie v J. Hradci, kde můžete sehnat hodně levné poklady českých výrobců. Já do takových drogerií chodím velice ráda, baví mě číst si etikety a koukat se, kde v naší malé zemi jsou výrobci, které by bylo fajn koupí podpořit ☺. Pokud tedy hledáte něco levného a účinného, jistě vám dnešní sonda do drogerky přijde vhod a naleznete svého favorita!

↓↓↓↓↓↓↓↓  KLIK PRO POPIS PRODUKTŮ A DALŠÍ INFO ↓↓↓↓↓↓↓↓

Líčení: rtěnka Milani Amore matte desire, oči paletka White chocolate MRL, řasy Ardell wispies
lak: Madam Glam Flirty mood
 
Sleduj náš vlogovací kanál: https://www.youtube.com/user/miraslife
 
eshop: štětce Petralovelyhair, kosmetika Sleek, clip in vlasy http://www.lovelyhair.cz/
Petra Vančurová, P.O.BOX 212, Jindřichův Hradec 37701
světýlka na pozadí: http://www.balldesign.cz/
 

You May Also Like

51 komentářů

  1. Video bylo super :-) Takové odpočinkové, ideální na sobotní odpoledne :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Přiznám se, že dřív bych do takové drogerie nevlezla, ale v poslední době mě začínají lákat :D Pamatuju si, že ve městě v blízkosti naší chalupy byla obrovská Teta a měla podobný sortiment. Asi tam zas zavítám. Jinak nějaké produkty od Bione jsem objevila v Bille. Moc jsem to nezkoumala, koupila jsem si jen konopný krém, ale vím, že měli i něco na odlíčení, na vlasy a chci se kouknout po tom balzámu na rty :)

    OdpovědětVymazat
  3. Také se u nás nachází jedna podobná drogerka, minule jsem tam ulovila e-style stín. Bohužel jeden z posledních, protože je ruší ze sortimentu - prý se neprodávaly :-((
    Bione šampony miluju - pění jako blázen, krásně vlasy umyjí, ale nevysušují ani mě po nich nesvědí pokožka. Jaký je ten oční krém - koukala jsem na něj, ale neměla jsem odvahu. Potřebuji už nějaký pořádný, co dostatečně hydratuje a vypíná oční okolí.

    OdpovědětVymazat
  4. Já tak tuhle sérii miluju! Super video jako vždy Péťo! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Hezké video - lepší než video z DM či Tety, protože jejich sortiment zná každá žena zajímající se o kosmetiku. Do této drogerky na náměstí v JH chodím už několik let a je to moje nej drogerka - právě kvůli zmíněným "pokladům". Bione je jedním z nich!

    OdpovědětVymazat
  6. Péti, tak tímhle videem jsi mi udělala obrovskou radost, vše od Bione mě láká a něco už mám i vyzkoušeno, ale v našem městě či poblíž bohužel těžko k sehnání. I ostatní české značky jsou moc fajn. A s úsměvem konstatuji, že tohle bude poprvé, co si tvé video pustím ještě jednou :o) Díky

    OdpovědětVymazat
  7. hezké video a aspoň vím co všechno se dá koupit :)
    kolik let si kupuji tu černou tužku na oči a jsem s ní spokojená :)
    lak na vlasy Lybar strašně slepuje vlasy...nejlepší je Taft nebo Pantene :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak tohke video se mi moc líbilo! Už jen proto, že v dobš, kdy se všichni předhánějí vším "luxusním a stylovým" přijde někdo jako ty a předvede nám v podstatě obyčejnou kosmetiku. Možná obyčejnou, ale za to českou a lecdky kvalitnější, než je ta komerční zahraniční. Přesně takovou propagaci potřebuje český trh a já, jako člověk, kterému na této zemi velmi záleží, ti děkuji, že jsi něco takového natočila... Samozřejmě, že mě také baví zkoušet "proslulé" značky, ale myslím si, že se toho dá hodně sehnat i u nás. Věřím, že bude přibývat spotřebitelů produktů z tohoto videa. Super na tom je to, že podpoříme český trh a ještě k tomu ušetříme :-)) Jinak je pravda, že zas tolik takových drogerií není, ale já se těmito produkty setkávám hlavně v těch starších prodejnách teta :-)) měj se hezky :-))
    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  9. Já mam takovou stoletou drogerii asi 50metrů od domova. Zasekla se v čase, stejně jako paní prodavačka (trvalá, modré oční stíny, zástěra,...), kterou mám mimochodem velice ráda :) Taky tam ráda nakupuju, leckdy vylovim naprosté poklady, včetně levných laků na nehty - třeba i od GS, které už nejdou jinde sehnat. A čisticí přípravky mají kolikrát o čtvrtinu levnější než DM nebo Teta. Takže tohle video pro mě bylo velikou inspirací, určitě vyzkoušim něco z toho, co jsi vychválila :o)

    OdpovědětVymazat
  10. Z FYTO kozmetiky odporucam cukrovy telovy piling a telove masla...su super ☺
    Monika

    OdpovědětVymazat
  11. Vypadá to lákavě, ale drtivá většina té levné kosmetiky je k ničemu. Buď to na obličeji pálí a štípe, nebo je to brutálně mastné a nevsakává se, obsahuje to všelijaké sajrajty a alergeny. No a vyhlazující nebo hydratační účinky se rovnají nule. Odzkoušela jsem kvanta kosmetiky a po těch 20ti letech už vím, že stačí mít jeden krém, musí však být kvalitní. Ten pak nebude stát 30 Kč samozřejmě. Z dlouhodobého hlediska se rozhodně do kvalitnější kosmetiky vyplatí investovat. Ale na to holky přijdou až ve čtyřiceti, když budou mít vrásky, přestože roky používaly všelijaká levná patlátka z drogerky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě zas platí žádné předražené krémy, séra apod.; stejně když studuju složení, je to mnohdy na jedno brdo. Mně nejvíc svědčí coby základ pro mou pleť vhodné rostlinné oleje (kupuju od Saloosu). Moje kosmetická výbava je díky tomu dost skromná na počet přípravků, taky skvěle ušetřím a přitom mám dobrý pocit, že si na obličej ani tělo nematlám kdovíjaký koktejl všelijakých složek, které jsou nezřídka kontroverzní nebo o kterých už bylo třeba dokázáno, že škodí. A hlavně moje pleť neprotestuje.

      Vymazat
    2. Ať si každý patlá na pleť co chce. Třeba čistou ropu.

      Vymazat
    3. Peťo, nedá se nic dělat, příště budeš muset udělat díl ze Sephory... :-)

      Vymazat
    4. Jo, to bych i ráda ze Sephory, fakt,ale tam mě nechtějí pustit zatím, budeme mít ještě ohledně toho schůzku....

      Vymazat
  12. Péťo ahoj!:)
    A i ty levnější krémy fungují na pleť, proti různým pupínkům, stárnutí apod?
    A koukala jsem, že tam v pozadí byla pleťová máska FREEMAN, to Ti můžu jen doporučit, osobně nevím, zda-li je to česká značka ale péči o tělo, vlasy a obličej mají úžasnou!!

    Měj krásný den.

    www.lucyjirak.com

    OdpovědětVymazat
  13. Petro budeš dělat video o nákupech z asijských eshopu ? Ty furt říkáš já si koupila jen pár kousku a většinou tě vidím ve videích i na instagramu zase jenom věci z asie .

    OdpovědětVymazat
  14. Petro mě to fakt připadá nespravedlivý že s Mírou nemužete mít děti :( Protože vy byste si to zasloužili ....Ale já věřím ,že se to podaří . Dřžím vám palečky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bacha, někdo se tě takticky snaží narvat do dětí.

      Vymazat
    2. A mě fakt příjde nespravedlivý, že se s prominutím sereš do tak osobních věcí :). Věřím, že to jednou pochopíš. Držím ti palečky

      Vymazat
    3. Ahoj, asi to myslíš dobře, ale nepřijde Ti blbé, komentovat veřejně tak intimní téma??? Klára

      Vymazat
    4. :D :D :D :D A mě zase přijde nespravedlivý... že někdo nemá mozek... :D
      Mia

      Vymazat
  15. Ahoj Péťo, ta drogerie je skvělá, bohužel u nás zatím takovou neznám, kde by měli tolik české kosmetiky, asi si udělám výlet do J. Hradce! :) Ale zkusím určitě nějaký ten Coop v okolí, třeba taky něco objevím. Jinak jsem narazila na českou firmu Barekol www.barekol.cz/ s přírodní kosmetikou - nesetkala jsi se s nějakým jejím produktem už, nebo kdokoli z diskuze? Vypadá to dost dobře, i informací o technologii výroby je na stránkách dost, což já ocenuju :) Mohla bys někdy v budoucnu udělat video na českou kosmetiku třeba, to by mě osobně zajímalo, zjistuju, že je jí podstatně víc, než je mi známo, a hlavně koukám, že maj fakt výběr a jdou s dobou, palec nahoru :)) Tak krásnou neděli všem!

    OdpovědětVymazat
  16. Dobrý den,nikdy bych si nenapatlala na tvář nic z těch krémů.Kosmetičky mi dají jistě za pravdu.Jen se tam dá sehnat někdy funkční dekorativka české značky e-style,jinak laky a barvy jsou fajn.Na kosmetice na tvář se doopravdy šetřit nedá.Než 10průměrných krémů tak radši dva které s vaší pleti něco udělají.Vyzkoušet může každý,no já taky zkoušela,ale děkuji.Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, a Zuzano, jaké konkrétní zázračné krémy, které s námi něco udělají to jsou, a jaké je jejich složení, v čem jsou jiné a lepší? Děkuji za odpověď.

      Vymazat
    2. Měla jsem velké problémy s akné. Lítala jsem s tím na kosmetiku, kosmetička mi doporučovala jeden drahý krém za druhým. Krásně voněly to jo, ale účinek byl absolutně nula. Zkoušela jsem kde co. Nejvíc mi paradoxně nadělal paseku Normaderm od Vichy, na který byla v té době reklama jako blázen. Za ty prachy, co jsem za ty krémy dala, bych dneska měla barák. Jednou jsem přišla do lékárny a lékárnice se zhrozila, že ty boláky mám opravdu velký. Nabídla mi, jestli bych nechtěla zkusit konopný krém od české firmy. Já už byla tak otrávená ze všech pokusů, že jsem jí řekla, že už ničemu nevěřím. Řekla mi, že s ním má dobré zkušenosti a že přece stojí jen 150 Kč. Tak jsem se teda nechala přemluvit. Tak rychlé zhojení jsem nečekala ani ve snu. Krém sice nevoní, obal má tak obyčejný, že bych si ho v regále ani nevšimla, ale do měsíce jsem byla bez akné.

      Vymazat
    3. Milá Zuzano, kosmetičky jsou opravdu vzdělané ženy, které je třeba vzít za slovo. Nauč se chemii, třeba pak prozřeš.

      Vymazat
    4. 27) Prozřít bys potřebovala ty, chytračko. Zuzana má v hodně věcech pravdu. Měla by ses více vzdělávat.

      Vymazat
    5. Spíš bys měla napsat v mnoha věcech. Ach ta stylistika, to je problém, že? Nemusíš mít obavy o mé vzdělání. Nepochybuji o tom, že je vyšší než tvé. Že by tomu bylo naopak není příliš pravděpodobné.

      Vymazat
    6. Kdo něco umí, ten to dělá. Kdo to neumí, ten to učí. ;)

      Vymazat
  17. Hrozně moc obdivuji, jak do videa umíš mluvit. :) Nahlas, srozumitelně a vůbec neopakuješ slova! Další týden plánuji výlet do Jindřichova Hradce a svým videem jsi mě tak moc nalákala, že do té drogerie prostě musím zajít. :)
    FASHION & BEAUTY

    OdpovědětVymazat
  18. Také musím pochválit video :) I u nás je podobná "zapadlá" drogerka, do které moc nechodím (propadla jsem DM a tetě :), ale vím, že tam mají podobné poklady. Úplně jsi mě navnadila, abych tam co nejdřív zašla a udělala si zásobu kosmetiky, nejlépe české, levné, přírodní :))

    OdpovědětVymazat
  19. Tohle video mě naprosto dostalo, jsem netušila, že se ještě některá kosmetika mého dětství prodává. Tenhle obchůdek bych brala i u nás, ale bohužel, máme trochu smůlu, sice jeden takový zapadlý krámek je i u nás, kde se prodává kosmetika, kterou jinde nemají, ale ten výběr je strašně malý, takže tam stejně nikdy nic nekoupím. Ale v tomhle bych si vybrala snad od každé značky nějaký ten produkt.

    OdpovědětVymazat
  20. spoustu fajn tipů na levnou kosmetiku, pěkné video ;) od znacky regina mam rada tekuté oční linky, kupuji je v tetě :)

    OdpovědětVymazat
  21. V centru Plzně jsem objevila kosmetiku Bione, ale mají jí tam tak o dvacku dražší, než je normálně. Takže budu pátrat dál. :) http://www.drogerex.cz/www/kde-nas-koupite/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky budu pátrat v Plzni a okolí :) akorát v Bille mají pár věcí od Bione (byla jsem akorát v Nejřanech), ale je to opravdu velice malé procento výrobků vzhledem k nabídce značky.. bohužel. Uvítala bych krám, kde toho maj víc.

      Vymazat
    2. Tak a akorat jsem zjistila, že tu drogerii zavřeli.... :(

      Vymazat
  22. Uplně nejvíc boží video, děkujem! :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Já teda musím říct :)

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj Peti, perfektní video. Je mi přes 30 a zjistila jsem, že mi nejvíce vyhovují tyto obyčejné a nejlépe české krémy. Jsem z Brna a takové úžasné drogerky tu taky máme. Ale co mě hodně překvapilo - kupuju si v kadeřnických potřebách, kde se prodávají pouze profi produkty, barvu na vlasy a minule jsem si všimla, že tam prodávají i Bione :-) Jinak tato kosmetika je pro mě objevem roku. Měj se pěkně, Míša

    OdpovědětVymazat
  25. A co takhle značka Virde? Ta má třeba skvělý gel s kosodřevinou na namožené stažené svaly nebo na svalové křeče.
    Nebo Herbavera: např. velká balení šamponů na vlasy nebo pěny do koupele, to jsme měli doma.
    Myslím, že v každém menším městě je třeba i několik menších drogerií, které mají výrobky od nejrůznějších českých značek. Znám dobře jedno takové, ale nebudu ho zde úmyslně uvádět. Jinak i v Praze se najdou drogerie s více českými výrobky. Celkem různorodý sortiment mají dvě pražské drogerie PEMI, ale ceny jsou už podle mě trochu výš než třeba před dvěma lety.
    Řada Oliva od Bione či čeho (viz ve videu, které jsem jen letmo přelétla) se mi nezdá na mastnou pleť, protože olivový olej je na mastnou pleť vyloženě nevhodný.
    Ono je lepší se trochu poučit ve složení, něco si o tom načíst (člověk nemusí být zrovna akademicky vzdělaný chemik), a pak se řídit spíš vlastním selským rozumem a těmi znalostmi než reklamou na výrobky, mám v tomto za mnoho let bohaté zkušenosti.
    Nemusí vždy platit, že cena u kosmetiky nutně souvisí s kvalitou, ono i ty velmi drahé výrobky mají většinou téměř stejné složení jako ty levné. Opravdu to chce si to porovnávat. Často i levnější výrobek je k pleti i životnímu prostředí šetrnější než nějaký highendový krém nebo make-up. Tím ovšem neříkám, že levná kosmetika je kompletně neškodná. Často má základ v minerálních olejích, a proto se po ní pleť se sklonem k maštění a/nebo akné hrozně leskne, póry se ucpou a zanítí. V poslední době se podobně čím dál víc píše o silikonech, o kterých se léta předpokládalo, že právě mastné pleti mohou prospívat tím, že pleť potáhnou jakoby igelitem a ucpou tím i póry, a prý se tedy pleť nemastí. Ono spíš pravý opak je pravdou (i moje letité zkušenosti). Navíc se silikony údajně řadí k hormonálním disruptorům.

    OdpovědětVymazat
  26. Čau Peťko, tužku Koh-i-noor můžu potvrdit! :) Hnědou už dlouho používám na obočí a je super. Babička používá tu černou taky na obočí a na linky. Jinak takové starší drogerky mám taky ráda, na Bione musím taky podniknout nájezd :-D

    OdpovědětVymazat
  27. Super video Peti, jsem moc ráda, že jsi nás vzala i do této obyčejné drogerie, objevila jsem tak díky tobě několik produktů, které bych chtěla vyzkoušet. Teď už zbývá jít je ulovit do nějaké "noname" drogerky u nás ve Zlíně :)

    VELKÁ LETNÍ GIVEAWAY!!!

    OdpovědětVymazat
  28. Já jsem vždy chodila a chodím hlavně do DM nebo Rossmanna a takovéhle malé zapadlé drogerie jsem nikdy nevyhledávala, ale dneska jsem šla naším mini městečkem kolem staré a malé drogerie, ve které jsem nebyla už několik let. Věděla jsem, že tam nikdy pečující kosmetika nebyla a byla tam jen trocha dekorativky, ale vzpomněla jsem si na tvoje video a řekla si, že za kouknutí nic nedám a byla jsem mile překvapena. Pečující kosmetika opravdu stále žádná, ale narazila jsem tam na kosmetiku MOJE, kterou jsem nedávno objevila a chci od ní něco zkusit, takže jsem z toho byla dost nadšená. Taky tam měli značku Regina, tak na to taky mrknu. Takže ti chci poděkovat za toto video, že mě dovedlo zase k něčemu novému. :-)

    OdpovědětVymazat
  29. O "zapadlosti" takových drogerek by se dalo diskutovat :) ....já mám dvě takové oblíbené v centru Brna, všechny "řetězcové" drogerky kolem nich vznikají a zanikají a tyto dvě jsou stále na stejném místě již od mého dětství (takže cca 35 let :))..a také ráda podpořím české (kvalitní) produkty za přijatelné ceny :) ... pár tipů z videa určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dvě takové už ale bohužel v centru zanikly - celkem nedávno jedna nahoře na České a ta druhá už dřív - na Svoboďáku a tu jsem milovala. Ve druhém patře byl veliký výběr voňavek - takových těch starých "komunistických", co už moc nejsou k sehnání.

      Vymazat
    2. ...jj, máš pravdu, já měla na mysli Jasmínku na Kobližné a drogišku na Orlí :) , ty "zatím" fungují... hned je musím navštívit a něco koupit, abych je podpořila :)

      Vymazat
    3. Jojo, tydle zatím fungují a doufám, že budou i nadále. Včera jsem jela přes hlavák a tam je taky jeden Jasmín - naproti nádraží - na ten jsem úplně zapomněla a ten vypadal taky moooc dobře:-) Měla jsem čas kouknout jen za výlohu a zaujala mě tam nějaká kosmetika, kterou ještě vůbec neznám. Musím to tam při nejbližší příležitosti prošmejdit:-) Míša

      Vymazat
  30. Chvalim video, uzasne a profesionalni chovani hotove moderatorky. A co se pletovych kremu tyce, v tom mam trochu problem, na me pleti se kazdy krem podepise vyrazkou, nemuzu pouzivat vubec nic, plet mam tim padem vysusenou a vrascitou, vyzkousela jsem naprosto vse...potrebovala bych vlastne poradit - co s tim, Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je spíš na důkladné komplexní vyšetření u doktora nebo doktorů, aby se našla skutečná příčina.

      Vymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!