Zázrak jménem kyselina hyaluronová?! Synouvelle Hyaluronic Intensive 3.0 - recenze

by - 20 července

Krásné pondělí vám všem,

dnešní příspěvek bych ráda pojala nejen jako recenzi na konkrétní produkt, ale také bych vám ráda předala pár informací o kyselině hyaluronové. Je to totiž v poslední době velmi žádaná a moderní složka pleťové kosmetiky, ačkoliv nejen zde se aktivně používá. Její využití můžeme zaznamenat i v potravinářství, farmacii a jiných vědních oborech. Že je to složka opravdu zajímavá, jejíž účinnost je nevyvratitelná, je už nyní nad slunce jisté.

 
Co to vlastně je?
Kyselina hyaluronová je přirozeně se vyskytující polysacharid (glykan), což je v přírodě vůbec nejčetnější biopolymer. Je významnou složkou buněčných stěn organismů, mezibuněčných prostor a také tělních tekutin. Nejvíce kys. hyaluronové obsahuje pojivová, epitelová a nervová tkáň, ale nalezneme ji i ve svalech, šlachách, kloubech nebo očním sklivci.  Ve složení výrobků poznáte kyselinu pod názvy hyaluronan, sodium hyaluronate, hyaluronát.



Jak se získává?
Poprvé byla objevena v roce 1934, kdy byla izolována ze sklivce skotu. V roce 1942 patentoval kyselinu hyaluronovou maďarský vědec Dr. Endre A. Balazs jako komerční náhradu vaječného bílku v pekařských produktech. Zpočátku se kyselina získávala z kohoutích hřebínků, očí tučňáků nebo hovězího dobytka, ze žraločí kůže a podobně. To však bylo nejen nehumánní, ale také rizikové z hlediska zdraví. Dnes se kyselina hyaluronová získává z buněčných stěn streptokoků nebo z Escherichia colli. Tato metoda je sice složitější a nákladnější, ale zároveň eticky přijatelná, čistší a bez možných zdravotních rizik.
 
Co všechno umí?
V lékařství se začala využívat v 60. letech minulého století k léčbě popálenin a kožních vředů, od 70. let se používá v očním lékařství, chirurgii a ortopedii. Vidíte tedy, že tato složka rozhodně není tak mladá, aby její bezpečné používání a účinky nebyly dlouholetou praxí potvrzeny. V roce 2003 se začala používat také jako produkt estetické dermatologie a plastické chirurgie. Používá se například jako výplňový materiál pro korekci vrásek.
Největším přínosem této kyseliny v kosmetickém průmyslu je však její schopnost vázat vodu (až tisícinásobek své hmotnosti) a tím regenerovat a hydratovat pleť. Je také účinným antioxidantem a podporuje novotvorbu kolagenu. To má za následek vypnutí pleti a díky tomu je také hojně využívána v anti age přípravcích.  Molekuly kyseliny hyaluronové však v produktech můžete najít ve formě vysokomolekulární, nízkomolekulární. Forma vysokomolekulární neproniká do pokožky, ale zůstává na jejím povrchu, kde na sebe váže vodu, která se následně vstřebává do samotné pokožky. Nízkomolekulární forma se lehce vstřebává a prochází vrchní vrstvou pokožky, kde dokáže hydratovat a stimulovat tvorbu kolagenu. Ze všech možných zdrojů a materiálů, které jsem k tomuto tématu prošla, jsem se dozvěděla, že nízkomolekulární varianta byla patentována japonskými vědci a že pro maximální účinnost kosmetiky je nutné, aby produkt obsahoval ideálně i nízkomolekulární formu kyseliny.
 
Tak to bychom měli všechny zajímavosti a důležité informace, doufám, že jste objevili něco, co jste do té doby netušili a můžeme se vrhnout na vlastní recenzi séra, které jsem pro vás testovala po dobu cca 3 měsíců.

 
Výrobce uvádí, že sérum obsahuje kyselinu hyaluronovou ve vysoké koncentraci 11mg na 1 ml přípravku a obsahuje kyselinu vysokomolekulární, nízkomolekulární a lipozomálně zakapslenou. To je tedy ideální forma, která by měla pleť hydratovat jak na povrchu, tak pronikat do pokožky a hydratovat přímo v ní. Sérum by také mělo pomoci při léčbě jizev a zatvrdlin a bojovat proti vráskám. Neobsahuje parabeny, parafín, barviva a je neparfémované, takže jej mohou používat i jedinci s citlivou pokožkou.
 
Mě samotnou celá tahle problematika velice zaujala a tak jsem se nejen při používání pustila právě do vyhledávání účinků, ale také velice detailně pozorovala vliv na mou pleť.

 
 Obal séra je moc hezký a dalo by se říci luxusní na pohled. Z pěkně zpracované krabičky na vás vykoukne skleněné lahvička s pipetovým dávkovačem s jehož pomocí můžete nabrat přesně tolik séra, kolik potřebujete.

 
Já jsem používala 4 kapky ráno a večer na vyčištěnou pleť, nanášela jsem sérum na celý obličej i okolo očí, ale ne příliš blízko k očím, spíše na oblast, kde se dělají vrásky od smíchu.
Sérum má maličko "lepivější" konzistenci, ale poměrně dobře se vsakuje, takže za malou chviličku můžete namazat pleť klasicky krémem a v klidu na to se nalíčit.
 
Sérum nanášejte jemným vklepáváním na celý obličej, kolem očí nanášejte pomocí prsteníčků, ty umí vyvinout nejmenší tlak.


 
Co se týče účinků, vy víte, že já na nějaké velké vyhlazení vrásek přípravky, které se dávají na povrch kůže, příliš nevěřím. Kolem úst mám vrásky geneticky a tam díky výrazné mimice nepomůže žádný přípravek. Čeho jsem si ale jednoznačně všimla, byla lepší a zvýšená hydratace. Rozhodně mohu říci, že po 30 se vyplatí séra používat. Na pleti je znát, když jí věnujete trochu té péče navíc a dáte jí pořádně napít. Pleť je po séru jednoznačně hydratovanější a jemnější na dotek a díky tomu samozřejmě na pohled vypadá lépe. Pokud však čekáte vyhlazení hlubších vrásek, pak byste mohli být zklamáni. Myslím, že to doposud nedokáže žádné sérum. Díky hydrataci je však pleť pružnější a vypnutější, takže zlepšení jemných linek v pleti nastat může a rozhodně budete mít pokožku v lepší kondici.
Pokud bych měla celkově sérum zhodnotit, rozhodně ho řadím mezi ty povedené a funkční a určitě bych chtěla zkusit i variantu na oční okolí, kde stárnutí bývá vidět nejdříve. Pokud chcete něco, co vaši pokožku osvěží, trochu rozjasní a pořádně zhydratuje, jste na správné adrese!
 
Sérum seženete zde za 1680Kč za 15ml. Toto množství vám vydrží podle mého názoru na 3-6 měsíců, podle toho, kolik dáváte kapek a kde všude budete sérum používat, protože použití je samozřejmě možné i na krk a dekolt.
 
A co vy, používáte již nějaká séra a máte nějaké osvědčené?

  

You May Also Like

49 komentářů

  1. Ahoj Peti, děkuji za recenzi, ten obal je fakt luxusní :) Já používám také teď poprvé podobné sérum, tedy spíše jako krémovou konzistenci, což nemá jistě takové účinky, ale přesto jsem také zaznamenala mírné zlepšení v kvalitě pleti. Nemohu říci, jaký pokrok je na vráskách, protože jsem trošku v nanášení lajdák :D Každopádně bych chtěla vyzkoušet pouze sérum samotné, ne jako krém. Moc díky za tvůj náhled i na celou tu problematiku okolo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kristi, určitě vyzkoušej něco pořádně hydratačního, koncentrace sér obecně je lepší než u krémů, takže věřím, že výsledek se dostaví :).

      Vymazat
    2. Ahoj všichni. Co se hydratace pleti týká, nedám dopustit na kosmetiku od společnosti Christina (http://www.christina-kosmetika.cz/produkty/kategorie/hydratace_pleti-113). Doporučila mi to kosmetička, používám od nich krém i gel na oční okolí a za mě pecka! I moje mamka je s tím moc spokojená. Cena o něco vyšší, ale podle mě to stále jde :)

      Vymazat
    3. Já jsem zase spokojená s kyselinou od https://www.facebook.com/K2-shop-206439466469282/

      Vymazat
    4. já sem zase moc spokojená s kyselinou od https://www.facebook.com/K2-shop-206439466469282/

      Vymazat
  2. Moc povedený článek! Studuju oboru biologie a to co nám říkali ve škole se shoduje s informacemi ve článku. Je super, že sis dala takovou práci :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Péťo, můj favorit je arganový olej od Saloosu, používám od této značky i odličovací olej a jsem moc spokojená :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Někdy začátkem jara jsem začala zkoušet ještě starou verzi séra od Balea, které bylo v pumpičce společně s protivráskovým krémem. Nějak jsem prostě nebyla schopná za nějakou lidovou cenu sehnat na vyzkoušení :) ale sérum bylo moc fajn - pleť byla hydratovanější a taky se mi zmírnilo akné. Pak jsem zkoušela zklidňující sérum od Ryoru, ale to mi nějak nesedlo. No a teď mám sérum Balea z řady Aqua a zdá se fajn, má mít hlavně hydratační účinky a pravda je, že i v tomhle počasí můj šílený obličej nepřipomíná vysušenou tresku :D Takže séra ano! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Super! Neustale se "o tom" mluvi, ale nikde se clovek poradne nedozvi "co to vlastne je":) Je fakt, ze serum je ucinnejsi jak kremy, pouzivam od Payot a to je take supr:) Diky za tip

    OdpovědětVymazat
  6. já si moc chválím Clinique Sérum Repairwear Laser Focus Smooths, také poměrně dražší kousek a spolu s Kiehl´s serem jsem zatím lepší nepoznala :o)) Jana

    OdpovědětVymazat
  7. Jediné, co u me funguje je Advanced night repair od Estee Lauder. To je mnou za 5 let užívání ověřeno. Rada bych znala zkušenost s přípravky La Mer, to je, pro me , takový zlatý grál kosmetické pece, bohužel, finančně velmi náročný. M

    OdpovědětVymazat
  8. Momentálně používám Uriage Isofill sérum také s kys. hyaluronovou. Až dopotřebuji uvažuji o Matriciane nebo Nuxelance. Toto mi přijde předražené - za tuto cenu si mohu na netu koupit třeba Visionnare od lancomu, ale je ho jednou tolik - 30 ml!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matriciane je super, jak serum, tak ampulky, rozhodne doporucuji ;). Lancome me osobne moc nesedlo, mela jsem Genefique, zdalo se mi, ze mi drazdi pleť. A dvakrat tolik, to se takhle neda moc srovnavat, moc neverim tomu, ze ma takovou ucinnost a koncentrace jako tohle, mas tyto info? Samotnou by me zajimalo, zda je neco stejne ucinneho, co se da srovnat i cenově.

      Vymazat
    2. To je možné, že ty koncentrace jsou nižší, to se vůbec nehádám. Ale já mám prostě blok dát skoro 1700 za 15ml sérum značky, která mi nic neříká. Jó kdyby to dokázalo vyzmizíkovat vrásky, minimalizovat póry a ještě mi uvařilo kafe nebo vyžehlilo manželovy košile - tak bych to zaplatila a ani bych necekla:-)) Ale takto ne.

      Vymazat
  9. No tvl, ta cena mi vyrazila dech. Nekupovat! Hyaluronové serum od Nobilis Tilia 20 ml 299 Kč, 50 ml 389 Kč. A troufám si tvrdit, že koncentrace bude u Nobilisu ještě vyšší, protože ve složení je kyselina hyaluronová hned na druhém místě (Aqua, Sodium Hyaluronate, Panthenol, Equisetum Arvense Extract, Glycerin, Potassium Sorbate, Phenethyl Alcohol). Používám denně již několik měsíců a zlepšení celkového stavu a hydratace pleti rozhodně pozoruji, sérum jsem si moc oblíbila a nedám na něj dopustit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, ze je to na druhem miste, nemusi znamenat, ze ji je tam ve vysledku vice, chtelo by to koncentraci a molekulovou formu, at mame srovnani, diky ;).

      Vymazat
    2. Tak tuhle informaci neznám, ale vzhledem k té ceně, která mě u Tebou recenzovaného výrobku opravdu v poměru k množství šokovala, by mě to docela zajímalo. Na oficiálním webu Nobilis Tilia jsem tuhle informaci nenašla, napíšu jim dotaz. :-) Nicméně pozitivní účinky na pleť u jejich séra pozoruji, takže ať je to jak chce, jsem spokojená. ;-)

      Vymazat
    3. Ahoj holky,
      jak mám věci od Nobilisu ráda, tak ale toto sérum mě např. vůbec nesedlo. Krom toho, že jsem měla problémy s jeho "vůní" a "lepivostí", tak mně ale i mé kamarádce, které jsem ho pak dala, ucpávalo póry a dělalo nepěkné boule, na které jinak téměř netrpím (krom občasné vyjímky v době menstruace) :o(
      Za sebe bych jej tedy určitě nedoporučila nikomu, kdo trpí na akné.
      Pro mou pleť (30 let, suchá, dehydratovaná, ale zároveň náchylná na ucpávání pórů), hlasuji pro Clarins HydraQuench Intensive Serum.
      Ve složení se nevyznám, nerozumím tomu, berte to tedy jen jako můj názor a mou zkušenost ;o)
      Šárka

      Vymazat
    4. Blizsi informace o slozeni sera od Nobilis Tilia by me taky moc zajimaly. Az ti odpovi na dotaz, tak to sem prosim napis :) Cenove to totiz vypada velmi lakave a i recenze jsem nasla vesmes pozitivni (samozrejme na par lidi, kterym to nesedlo vubec). Diky moc, Evca

      Vymazat
    5. Předávám odpověď od Nobilisu ohledně hyaluronového séra, o kterém jsem mluvila ve svém komentáři výše...

      Dobrý den,

      těší nás Váš zájem, ale musíme zachovat výrobní tajemství tohoto účinného séra.
      Naše sérum obsahuje takové množství kyseliny hyaluronové (přesný název je Hyaluronát sodný), jenž je pro pokožku nejvhodnější, nejlépe využitelný.
      Spolu s extraktem z Přesličky rolní má velice příznivé účinky na obnovu hydratace, zpevnění a regeneraci pleti.

      Vždy pro pokožku není vhodné násobení množství účinných látek nad optimální hodnotu pro pokožku. Pokožka má omezené schonosti vstřebávání účinných látek a ty pak zbytečně mohou zůstávat na povrchu nevyužity. Využitelnost hyaluronátu v pokožce je přibližně okolo 3 %. O kvalitě výrobku také svědčí značka CPK, tedy máte záruku, že pleti dopřáváte kvalitní přírodní produkty.

      Kyselina je v našem séru středněmolekulární, tedy něco mezi.

      Vymazat
    6. Jani, moc dekujeme, to jsi zlata. No o odpovedi popravde nevim, co si myslet, procento obsahu kys. hyaluronove rozhodne prece neni vyrobni tajemstvi a stredne molekularni neco mezi, takova forma vubec existuje ? :D Pusobi to me, ze o tom moc nevedi.......

      Vymazat
    7. No, já bych neřekla, že o tom moc nevědí, tak když to vyrábí, vědět musí, spíš mi asi odpověď neposlala ta pravá osoba, nevím... Taky jsem nečekala, že procento obsahu kyseliny je výrobním tajemstvím... Nicméně značka Nobilis Tilia je mi sympatická, myslím že mají výrobky kvalitní a jak říkám, s jejich sérem jsem spokojená. A já osobně tedy vždy ráda podpořím českého výrobce. Neříkám, že by mne srovnání účinků s Tebou recenzovaným sérem nezajímalo, ale opravdu ta částka za malé množství je pro mne příliš vysoká. I když ono je to samozřejmě k zamyšlení - třeba u značek jako Lancôme a podobných parfumerkových značek dá člověk za sérum skoro 3 tisíce a pak si na sebe maže silikony, že... I když třeba u séra Visionnaire jsem měla pocit, že ta pleť opravdu lepší byla...

      Vymazat
    8. To máš asi pravdu,zřejmě tam jen seděl někdo,kdo do toho jen tolik nevidí :). Mně je značka také velmi sympatická a mám ráda české výrobky, zrovna dneska o nich bude Blogerka a drogerka a souhlasím s tím, že vyšší cena neznamená záruku kvality! Ono je to stejně strašně individuální co komu sedne :).

      Vymazat
    9. To jsem ráda, že sis dala práci to sem dodat. I když ta odpověď je dost divná, nevím proč by tuto informaci neměl zákazník znát. Toto sérum jsem také měla a je pravda, že na pleti to vidět bylo - hlavně byla vyhlazenější. Ale když jsem přestala, pleť se brzy vrátila do původního stavu, ale to vlastně zatím všechna séra - žádné nemá trvalé výsledky. Takže za mne je lepší koupit levnější a používat stále než jednorázově takto drahé.

      Vymazat
    10. Peti, musím s Vámi souhlasit co se týče séra Synouvelle mám s ním velmi dobré zkušenosti, co Vám mohu ještě více doporučit pokud se Vám zdá hodně lepivé je dobré před nanášením séra lehouce navlhčit pleť a pak s ním není vůbec žádný problém ba naopak, řekla bych, že stačí opravdu malé množství.
      Co se týče odpovědi firmy Nobilis moc mně sérum nepřesvědčilo, za prvé podíl procent obsahu kyseliny opravdu není výrobním tajemstvím, ani informace zda a jaké tipy zda vyskomolekulární nebo nízkomolekulární také zajisté není výrobním tajemstvím.
      Já ve svém salonu pracuji s dermokosmetikou Christina a nemohu na ni říct nic jiného, než mne naprosto vyhovuje a zcela jsem jí propadla hned od prvního dne, kdy jsem ji vyzkoušela. Ale co tím chci říct, opravdu je někdy lepší si připlatit za kvalitní a účinnou věc. Co vždy říkám klientkám, které si zakoupí přípravek značky Christina, že opravdu stačí malé množství přípravku (cca o velikosti hrášku) a tím vám přípravek vydrží opravdu dlouhou dobu.

      Vymazat
  10. Pokud chcete nějaký kosmetický přípravek s kyselinou hyaluronovou ve větším množství a příjemnější cenou, dobrá je Cicatridina. Je po ní nádherná kůže bez podráždění, stojí kolem 300,-Kč, takže jí občas používám jako noční krém a jsem spokojená. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekujeme za tip, ale chtelo by to koncentraci a molekulovou formu, jinak je to info k nicemu ;).

      Vymazat
    2. Cicatridina je predevsim na jizvy, popaleniny, zkratka spis lokalni pouziti. U techto vyrobku se nedoporucuje dlouhodobe pouzivani, protoze pak zvysuji citlivost pleti. Sama muzu potvrdit, po mesici kazdodenniho pouzivani mi stacilo prejet rukou po obliceji a hned jsem mela viditelne jakoby skrabance od nehtu, coz normalne neznam. Proto nedoporucuji.

      Vymazat
  11. Ukrutně předražená malinká věc, používám jinou značku, přírodní, za daleko méně peněz a o větším objemu. Na mastnější pleť ale opatrně a zásadně už bez dalšího krému, jinak je pleť po nějaké době jakoby upatlaná a zbytečně zanešená – toť mé zkušenosti po asi pravidelném ročním používání. Někde jsem se opravdu dočetla (samozřejmě ze zahraničního zdroje, kde s tím mají zkušeností jaksi víc), že majitelky mastnější pleti by s takovýmito séry měly zacházet velmi opatrně a v žádném případě to s nimi nepřehánět. Jinak může dokonce dojít ke zhoršení maštění nebo výskytu pupínků. Čili opět produkt spíš pro normální a suchou pleť. My s mastnější pletí musíme hledat recenze jinde (já hledám v cizině, tam se poučím víc, náš malý český rybníček logicky stačit nemůže).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se s námi poděl, která je ta skvělá značka, když tato je ukrutně předražená a malá, jistě tu všichni uvítáme další tipy. Blogerek s mastnou pletí je u nás velmi mnoho, stačí pohledat a číst, třeba Rendy nebo Aja mají zkušeností plno a rozhodně si nemyslím, že bychom měly méně zkušeností než v zahraničí. Jak co komu sedne je velmi individuální a rozhodně to nelze šmahem odsoudit či generalizovat. Mastná plet také potřebuje hydrataci a i na ni jsou určena speciální séra, která jsou méně "hutná", opět stačí hledat ;).

      Vymazat
  12. Zdravím Tě Petro,rozhodující faktor všech sér na pleť je jeho koncentrace a tzv.nosiče hyaluronu.Jestliže tento výrobek má 11mg na 1ml,musí to být velmi silné sérum.
    Nosiče hyaluronu jsou nejrozšířenější vysokomolekulární-otevírá se na povrchu pokožky a nízkomolekulární-prostupuje do hlubších vrstev.Pokud jsem to správně pochopila,tento výrobek má ještě třetí hyaluron-zakapslený,ten bude asi úplně nejhloub.Zajímavé,děkuji za tip Olga

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Olgo, ano, přesně tak, proto bych řekla, že u tohoto séra opravdu pozoruji lepší účinky než u jiných a větší hydrataci :).

      Vymazat
  13. Používam ja ponské Hada Labo, verziu brightening s abutínom. na ebay stojí okolo 14-16 eur. a fakt je, že mi zmizli pigmentové škvrny, nie úplne, ale nie sú tak výrazné aby ma rušili. a keď si predstavím koľko peňazí som dala za neúčinné IPL.... viktoria

    OdpovědětVymazat
  14. Většina firem neuvádí obsah hyseliny hyaluronové ve svých přípravcích z důvodu utajení galeniky :) není důležitý obsah kh ale jeho forma jak je psáno v článku. Pokud produkt obsahuje pouze vysokomolekulární kh je v celku jedno kolik jí tam je. Já sama používám sérum, oční gel a i krém s kyselinou hyaluronovou od Alciny. Ti mají nízko i vysoko molekularní kh a je to vidět. Ale zázraky se u ničeho co si aplikujete zevně nedají očekávat :) Lucie

    OdpovědětVymazat
  15. No, za tú cenu by som do neho asi nešla, je rovnako luxusná ako ten obal :D Ja najradšej arganový olej, ten mi postačuje :)
    Ale na zimu mám veľmi rada Hydrabio sérum a momentálne frčím na Matriciane... Som z tých skromnejších ;D.
    ANTIgiveaway

    OdpovědětVymazat
  16. Používám Bione - Revitalizační protivráskové sérum a jsem s ním spokojená. Ráno používám pouze toto sérum, večer přidávám pár kapek oleje, momentálně heřmánkový. Marcela, 35let, mastnější pleť

    OdpovědětVymazat
  17. Tak já toto sérum Synouvele používám od loňského roku, kdy jsem si ho na doporučení koupila v Rakousku. Cenu si již nepamatuji, myslím že to bylo 50 nebo 60EUR. Cena se mi zdá adekvátní, balení mi vydrželo půl roku určitě. Stačily 3 kapky :-) Jsem ráda, že nyní už můžu koupit v ČR, ještě mě zaujalo jejich sérum na vrásky, tak snad budou mít v prodeji i zde....Za mě tedy velká spokojenost! Klára

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Peťo,
    je mi 32 a už půl roku používám Hyaluronový Fluid od firmy Atok. Myslím, že to možná měla na mysli jedna slečna, co tu psala a zapomněla se námi podělit o název :-) 30 ml stojí 282,- a já si kupuji rovnou 50ml - což mi vydrží strašně dlouho. Já ale nanáším každý den 2x, ráno a večer. Moje pleť je suchá, bez akné, se větší sklonem ke tvorbě vrásek a jsem s ním moc spokojená. Jak píšeš, hlubší vrásky nevyhladí, ale pleť je po něm zářivější...prostě lepší. Koncentrace HA na 1ml bude asi menší, ale i tak si myslím, že za tu cenu to stojí aspoň pro začátek vyzkoušet. Jedna důležitá věc ale je, že se musí opravdu používat pravidelně, nejlépe nikdy nepřestat :-) to mi říkaly i kosmetičky, což mi za tu cenu ani tak nevadí, když to funguje.
    Hezký den, Pavlína

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Pavlíno, moc ti děkuji za krásný komentář a nový tip, určitě se na to mrknu!

      Vymazat
  19. Peťo co máš prosimtě za lak? Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, je to Madam Glam Flirty mood, je fakt boží :)!

      Vymazat
    2. Ano je to opravdu nádherná lehká barvička.Děkuji
      A pěkný večer, užívejte s Mírou léta, jdu číst nový post:-)

      Vymazat
  20. Peti, promiň že ještě píšu další koment, ale když jsem četla znova článek, úplně mě to praštilo do očí. Koncentrace hyaluronátu, kterou uvádí výrobce, to je nějaká blbost. 11 mg v 1 ml - vždyť 1ml vody váží 1mg, takže si nedovedu představit, že v 1ml rozpustili 11mg. Jak do cca 1mg séra (záleží na hustotě látky) nacpat 11 mg hyaluronátu, to musí být kouzelníci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ehm......1ml vody váží 1g, nikoli 1 mg.

      Vymazat
  21. Dobrý den chci se zeptat máte zkušenosti i s jinými firmami?
    Našla jsem třeba české www.drentner.cz, ale nemají moc recenzí.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!