Gabriella Salvete Gel enamel - recenze a swatch

by - 27 července

Krásné upršené pondělí všem,

na recenzi a moje dojmy z krásné nové kolekce gelových laků od Gabrielly Salvete se mne v poslední době hodně ptáte a tak samozřejmě, jakmile jsem všechny odstíny nalakovala a vyzkoušela, spěchám k vám s recenzí.
 
Na úvod bych chtěla poznamenat, že jak víte, nosím gel lak (ten co se zapéká v LED lampě) a na to lakuji klasickými barevnými laky, tedy i těmito gelovými laky. Nedokáži tedy přesně posoudit výdrž laků, avšak i tak, je to jedna z nejvíce individuálních věcí, stejně jako to, jaký vám sedne makeup, pleťový krém nebo řasenka. Já mám své nehty dobré kvality a většinou jsem nikdy s výdrží laků neměla problém. Zvláště pak, pokud použiji "gelový" top coat, at už jakékoliv značky, tak mi lak na mých nehtech vydrží týden. U těchto laků od Gabrielly čekám také skvělou výdrž, jsou totiž takové specifické konzistence, která není ani příliš řídká a vodová a ani příliš hustá a pastovitá. Pokud tedy dáte dvě barevné vrstvy (mnohdy díky pigmentaci stačí i jedna) a na to gelový top coat, můžete se ve většině případů těšit z dokonalé manikúry 5-7 dní.
 

Co to vlastně je gelový lak a jaké je rozdíl oproti laku běžnému?
Já vidím hlavní rozdíl v textuře a finálním vzhledu. Gelové laky zpravidla lépe kryjí, protože bývají o něco hustší, jakoby "gelovější" konzistence, než laky běžné, které bývají buď více vodové nebo více krémové. Díky speciální textuře dobře přilnou k nehtu a hlavně jsou o něco odolnější a mají rozhodně větší lesk! Pokud tedy dodržíte postup dvou barevných vstev (já dávám klidně silnější), které přetřete vrstvou gelového top coatu, mnozí si vaši manikúru budou skutečně plést s gelovou!
 
 
Co se týče klasických atributů jako vzhled lahviček, štěteček a samotné barvy, tak zde nemám, co vytknout. Laky se lakují naprosto komfortně a klasicky. Štěteček je užší běžného tvaru, já jsem milovníkem širších plochých štětečků, ale ani v tomto případě mi lakování nepůsobí nejmenší problém.
 
 
Konzistence laku je gelová a lakuje se pohodlně. Lak se hezky rozlévá po lůžku, nezatéká na kůžičky a schne průměrnou rychlostí.
 
Jednotlivé vrstvy laku nechte před dalším lakováním pořádně zaschnout, tak vám lak vytvrdne rychleji a neuděláte si do něj rýhy a otisky. Pokud chcete schnutí urychlit, stačí prsty na chvíli ponořit do ledové vody. V žádné případě nesušte lak na sluníčku, udělaly by se vám v něm bublinky a lak by zůstal měkký dlouhou dobu.
 
Co bych však chtěla vyzdvihnout je barevná škála této kolekce. Ačkoliv se na první pohled může někomu zdát nudná a omezená s tím, že tu už všechno bylo, vězte, že tyto odstíny vypadají na ruce opravdu překrásně a abych byla upřímná, nemohu se rozhodnout, která barva se mi líbí nejvíce ♥, protože všechny jsou překrásné!
 
 
01 je krásná studená světloučká růžová, přenádherný odstín nejen pro princezny, sluší opálené i bledé ruce.

 
02 je středně růžová, zdálo by se klasika, ale na nehtech to umí pěkně rozbalit a pod každým světlem vypadá trošku jinak, je to takový růžový chameleon.
 

 
03 je pravděpodobně mým největším oblíbencem, je to studená zašedlá růžová, poměrně unikátní odstín, která na nehtech vypadá neutrálně a čistě, ale naprosto skvostně, posuďte sami!

 
04 je překrásná korálová, která má grády. K opálené pleti naprostý must have!
 

 
05 je nádherná červená se studeným podtónem, není ani příliš světlá, ani příliš tmavá, charakterizovala bych ji jako krvavou. Pokud jste milovnice rudé, sázela bych na tuto krk, že se vám bude líbit!

 
Průhledný gelový top coat potřebujete k zafixování laku, také se mi zdá, že urychluje proces schnutí. Díky tomu však tipuji, že bude brzy v lahvičce houstnout.
 
Laky seženete za 99Kč v síti drogerií Rossmann a Teta a jiných malých drogeriích.
Já za sebe kolekci rozhodně doporučuji, Gabriella laky tradičně umí a ani tohle není šlápnutí vedle, ale trefa do černého! Určitě si nějaký odstín pořiďte, nebudete zklamané!
 
 

You May Also Like

43 komentářů

  1. Teda odstín 02 je opravdu peckový! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně, číslo 03 je úžasný odstín, naprosto stejný mám ráda i na rtech, ve rtěnkách, takže po tom určitě mrknu. Super článek a supr fotky!

    OdpovědětVymazat
  3. Určitě si je koupím ten 1) je moc hezký v jakých prodejnách jsou nejdříve k dostání?? (Teta, DM, Rosmann)?

    OdpovědětVymazat
  4. Teda ten 1) je fakt krásný! V jakých prodejnách budou nejdříve k dostání? (Teta, DM, Rosmann)?

    OdpovědětVymazat
  5. konečně je vidím všechny hezky nafocené... ta 02 je krásná, ale já mám těch laků tolik a pořád jenom jedny ruce :D

    OdpovědětVymazat
  6. Vždy mi laky od Gabriella Salvete vyhovovaly vlastnostmi, bohužel mě časem omrzely barvičky
    Hezký den přeje Lucka P.

    OdpovědětVymazat
  7. Škoda, barvy vůbec nejsou pro mě... :/

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuju za článek, Péťo, už jsem na něj netrpělivě čekala! Gabriellu miluju, jediný problém je, že se nemůžu rozhodnout, který koupím :D Alča

    OdpovědětVymazat
  9. Moc krásný barvy, ale vítězí u mě odstín 02 a 03-bombové barvy. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Božeee, nádherné odstíny nejraději bych je chtěla všechny! :)))
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  11. Ja jsem zoufala a vic uz asi ani nebudu.. Pouzivam taky gellaky, ale vsechny znacky, co jsem mela, me vydrzi 3-4 dny a pote jdou pekne sloupnout nebo se odlupnou sami, je to hruza, asi mam takove nehty, nebavi me to lakovat, ale nenalakovane nechci a laky, i kvalitni, my vydrzi den dva max. Lakuji presne dle navodu, ale nic.. Uz jsem brala i vitaminy na nehty, kvalita byla super ale na vydrzi se nezmenilo nic ;-) jinak k tematu, vsechny barvy teto kolekce jsou pekne a nositelne, i kdyz tuto kosmetiku nepouzivam, asi si nejaky poridim ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říci,že s tímto problémem jsem se setkávala také. Než jsem zkusila své nehty lehce opilovat jemným pilníkem. Následně nehty 100% odmastila. Líh lze zakoupit v lékárnách tuším. Poté mi nehty vydrží nalakované mnohem déle.
      Zkuste to také, třeba Vám to pomuze

      Vymazat
  12. Proč??? :D Já už vážně žádnej lak nepotřebuju, ale nakupuju stále další a další a další :o)) Tahle kolekce nebude zřejmě vyjímkou. Ale je fakt, že po operaci apendixu bych si měla dopřát nějaké bolestné :o) Dneska sem nalakovala GS CIRCUS - odstín juggler. Mě ta kolekce vůbec nezaujala, ale dostala sem ho od babičky, dala pod něj GS v odstínu 119 a už dvě hodiny si samolibě prohlížim nehty a hrozně se mi to líbí! Já letos na těch třpytkach nějak ujíždim....nemůžu se dočkat, až to zítra omrknu venku na sluníčku (jestli vyleze!?)... M*

    OdpovědětVymazat
  13. Krásné barvičky, nejvíc mě zaujal odstín 03.
    Ale doma mám už takových laků a odstínů, že nevím co s nimi! :D

    OdpovědětVymazat
  14. Nejhezci je 02 a samozrejme koralova! Krasne nalakovano, krasne nehty!

    OdpovědětVymazat
  15. Odstín 01, 02 a 05 ♥ Peťo, myslím, že jsem tady ten článek asi neměla vidět :D

    OdpovědětVymazat
  16. Naozaj sú všetky farby krásne, ale keby si mám vybrať tak asi 02 a 04, tie musím mať :)

    OdpovědětVymazat
  17. Jak je to tedy s tím zapékáním? Je potřeba UV lampa nebo ne? Děkuji za odpověď :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj daji se sehnat v JH?V Ruzove v Tete je nemaji :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, měli by je mít! zkus se poptat, zda nejsou v jiném regálu, je to červencová novinka

      Vymazat
  19. Ahoj daji se sehnat v JH?V Ruzove v Tete je nemaji :(

    OdpovědětVymazat
  20. Dobrý den Peťo,
    neuvažovala jste o nalepovacích řasách Vaší značky?? Bylo by to fajn!!!!!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, ano uvažovala, mám i již své vyrobené prototypy,ale ted sháním výrobce ☺

      Vymazat
  21. 03 je úplně perfektní a samozřejmě i korálová je úžasná. :) A super článek, Petí, jako vždy :)

    http://cherryberryblueberry.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  22. Peti? A zpevni ten gellak nehty? Moje se mi vzdy na boku nalomi 😞 a nechce se mi furt utracet za gelovky

    OdpovědětVymazat
  23. Tak po odtieň 03 som dnes utekala, ten som proste musela mat :) Dakujem za dalsi skvelý tip na nákup :)

    OdpovědětVymazat
  24. Naozaj mimoriadne vydarené odtiene. Ale toto u GS vedia :)

    OdpovědětVymazat
  25. Dokonce jsem vyzkoušela nanést top coat na klasický lak na nehty co jsem měla doma. A vypadalo to hezky, lesklé a odolnější než dřív :) pokud Vám nevyhovují odstíny od GS tak vyzkoušejte :)

    OdpovědětVymazat
  26. Péti, tak už nás nenapínej a udělej tutorial na lakování. :)) Prosím :))

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj. Jak se gel lak odstraní? Jde to klasicky odlakovačem?

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj Peti, zkusila jsem tu krásnou starorůžovou, takže odstín č.3.. Pěkně se lakoval, první vrstva uschla hned dá se říct, dala jsem další a to bylo o dost horší, nevím čím :( Potom jsem dala průhledný, šla v klidu spát, ráno byly nehty v pořádku, nedělala jsem nic náročného, klasicky škola a asi na třech nehtech se udělaly praskliny.. nevím čím to je, poraď mi prosím. Jestli jsem někde při lakování udělala chybu.

    Monča :)

    OdpovědětVymazat
  29. až jednou otevře můj muž "šuplík" s lakama... :-)
    zakoupila jsem gel lak GS a jsem naprosto nadšena, ale až po té co jsem zjistila, že každou vrstvu musím nechat opravdu pořádně zaschnout. Pak vařím, peču, dusím smažím, uklízím, rýpu se v zahradě a lak na nehtech vydrží 7 dní téměř bez poskvrnky.

    OdpovědětVymazat
  30. Krásná barevná skala,kterou jste tu popsala. Moc pěkné barvy to jsou. Některé barvy by se i hodili. Nu,uvidim zda tu u nás ještě nějaké budou. Jinak vše ne moc hezky napsáno ;)

    OdpovědětVymazat
  31. 03 je moc hezká, škoda že fotka moc neodpovídá realitě :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!