Q&A #2 - postava, úzkosti, deprese, škola, stárnutí, charita, nevěra

by - 28 července

Krásný úterní večer všem,

moc vám děkuji za dotazy, které jste mi na sociálních sítích poslali, váš zájem o mou osobu mě těší a proto jsem se rozhodla natočit další díl odpovědí na vaše otázky. A bude to delší, takže něco dobrého si uvařte a držte si klobouky, jdeme na to! ☺

↓↓↓↓↓↓↓↓  KLIK PRO POPIS PRODUKTŮ A DALŠÍ INFO ↓↓↓↓↓↓↓↓

líčení: oči Colour pop fringe, řasy Ardell Wispies, rty Milani Amore matte desire
lak: Madam Glam Flirty mood
hodinky: Daniel Wellington http://www.danielwellington.com
 
Sleduj náš vlogovací kanál: https://www.youtube.com/user/miraslife
eshop: štětce Petralovelyhair, kosmetika Sleek, clip in vlasy http://www.lovelyhair.cz
Petra Vančurová, P.O.BOX 212, Jindřichův Hradec 37701
světýlka na pozadí: http://www.balldesign.cz
 

You May Also Like

33 komentářů

  1. Ahoj Petruško, moc hezké a upřímné video. Já bych chtěla reagovat na úzkosti a deprese.. Léčila jsem se poměrně dlouho s Panickou poruchou, úzkostnou poruchou a i středně těžkou depresí. Je fajn, že to zmiňuješ, protože i když už se o tom dnes mluví čím dál tím víc (naštěstí), stále mám pocit, že někteří to považují za tabu a společnost na tyto poruchy mnohdy reaguje velice negativně, a to zbytečně. Za sebe mohu říci, že kdyby jsem se kdysi bejválala nestyděla a začala své úzkosti řešit již před 8 lety, dnes jsem na tom nemusela být tak zle jako jsem byla... Bude určitě fajn, pokud o podobných psychických poruchách uděláš video, ale doporučuji nejdříve pozbírat co nejvíce informací, protože toto téma je opravdu velice citlivé, jde o psychiku a smýšlení jako takové, je to tenký led. Klidně bych se spojila i s lidmi, kteří si prošli nějakou podobnou poruchou nebo se alespoň inspirovala nějakých přípěhem. Bylo by totiž dobré např přesně vysvětlit pojem deprese.. mám pocit, že toto slovo dnes používá hodně lidí, ale o depresi nemají ani zdání (naštěstí, nikomu bych to nepřála), zaměňují pouze smutek za depresi. Deprese je skutečně něco zcela jiného, neco, co totálně změní život každému. A úzkosti k tomu patří také. Tak jako se musí léčit např. cukrovka, je nutné léčit i nemocnou duši. a dnes už je naštěstí mnoho způsobů ...(nenávyková AD, psychoterapie, hypnoza.. atd atd.)
    Přeji ti hodně štěstí a úspěchů a i nadále pozitivní mysl :-)!! Měj se krásně! Zuza

    OdpovědětVymazat
  2. Super video! Po 17. minutě: ...a co teprve čtyřicítka :-))) ...séra: retinol, hyaluron, kolagen - zabírá to! Článek po 30. mě zajímá.
    Také mne zajímá, jaké blogy sleduješ.

    OdpovědětVymazat
  3. Super video Peti, určitě jsem pro video o tom, co všechno je po třicítce skvělé. Je mi totiž čerstvých třicet a musím říct, že se s tím smiřuju jen těžko :D a určitě jsem i pro článek o tvých oblíbených blogerkách :)

    Se sluncem v zádech + VELKÁ LETNÍ GIVEAWAY!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Péťo, jsme stejný ročník, a proto bych se moc přimlouvala za článek či video na téma "Proč je 30 super věk", zároveň musím potvrdit to, že 30 je opravdu zlom. I když jsem se to dlouho snažila nepřipouštět, tak opravdu při pohledu zpět znatelně pociťuju změny (vrásky, pomalejší metabolismus atd.), ale především v "životní energii". Ono to zní blbě (co mají pak říkat starší ženy), ale je to tak, práce víc vyčerpává než v 25, občas bývám fakt koncem pracovního týdne vyšťavená a nechápu, jak jsem před lety mohla být každý pátek na mejdanu (nebo dokonce dávat dvě akce za sebou!) :-)))
    Samozřejmě, že sdílím tvůj přístup najít si na dané situaci ta pozitiva než se pitvat v negativech, ale jak sama říkáš, bude hůř a obecně by mě právě od tebe video na tohle téma zajímalo (obsahově, jak bys téma uchopila atd.). Přiznám se rovnou, že tě sleduju především proto, že jsi mi věkově blízká - je to ten extra faktor, to něco navíc, co máte každá z mých oblíbených blogerek osobitého a každá jiného (ty, Lou, Rendy) a to se mi právě líbí (nechtěla bych sledovat tři typově stejné blogerky, co by byly jak přes kopírák - věkem, názory, kreativitou - na to tolik toho volného času není). Kdysi jsi říkala, že věková škála tvých čtenářů je velká, a proto věřím, že nebudu jediná, kterou by téma 30 zajímalo. :-)
    Děkuji a přeji hodně sil a energie!

    OdpovědětVymazat
  5. Moc ti to ve videu sluší, koukám správně, že ten ombré nemáš dlouho? :) Co se týče dětí, tak v tomto ohledu se shodneme, a taky nejsem zastánce "mimivlogů". Já jako maminka bych se hodně bála teda. A jinak moc ti přeju spoustu úspěchů s tvou kosmetickou značkou, krásně se kouká na to, když má někdo takovou vášeň a zápal pro věc :).
    Jo a co se nevěry týče, tu bych asi já odpustit nedokázala. Brala bych to jako zradu, že místo za mnou by šel můj přítel řešit vztahové problémy za jinou ženou.

    Měj se kráně Peťo a prosímtě, natáčíš skvěle, tak si na dovolené odpočiň a vykašli se tam na vlogy, čtenáři to přežijou, a ty si odpočineš :). Taky si s Mírou zasloužíte klid aspoň na té dovolené :). Pokud ovšem i vlogy nebereš jako způsob relaxu... :D

    Andy

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkné video :) A moooc ti to v něm sluší! Ty vlasy jsou boží :) Otázky ohledně dětí jsou opravdu soukromá věc, ale lidi jsou prostě zvědaví. Také jsem si říkala, co bude, až budu mít dítě, jak ho budu vychovávat, jestli budu zveřejňovat fotky na sociálních sitích a věř, že se na to připravit nedá, dítě matku naprosto změní, díky němu přehodnotí názory a tak nějak dospěje ještě víc...Nicméně jsem chtěla napsat, že dítě by vám moc "slušelo", byli by jste skvělí rodiče. Už jen podle toho, jak komunikuješ se svou kočkou - je to, jako by jsi mluvila na miminko! :))

    OdpovědětVymazat
  7. ¨Petruš nic proti, ale ty jsi už ukázala TOLIK ze svého soukromí, že opravdu už jen čekám kdy tě uvidím na toaletě :-) i když vlastně to nám Míra už předvedl. To jen tolik k tvé úvodní větě na videu o soukromí :-)
    Lucka K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věta o toaletě nedávno napadla i mě, když jsem viděla, jak video začíná probuzením (a hned komentářem "jak vypadám, nelekněte se atd...".
      To už ani komentovat nebudu.

      Vymazat
  8. Určitě to video natoč. Chtělo by to více povídacích videí, tvůj hlas se strašně dobře poslouchá ;).

    OdpovědětVymazat
  9. Holky.......30 je prd.....respektive je to opravdu ten nejnejnej vek. Mne je přes 40 (ano, cítím se zde trochu nepatricne:-), mam myslím srovnanou hlavu, takže vek neřeším. Je to opravdu jen číslo. Cas ubíhá všem stejne, to je taková jediná 100% jistota. Ale ve 30 musím říct jsem se opravdu cítila nejlépe.....myslím fyzicky. Řekla bych ze 40 je daleko větší zlom, alespoň z mého pohledu. Zlom ve fyzické sile a zdraví, ale je to opravdu individuální. Jak říká Peta.....sport je lék na všechno, je to pravda a doporučuji to všem. Takže ženy, užívejme si každého veku! A diskuze na FB na téma děti mě opět velmi pobavila, některé ne zklamaly. Uz jen pro pobavení ostatních bych tam ty komentáře nechávala ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. Petra je vyrecna, chytra, krasna, mlada zena, ktera predava pozitivni energii, mam ji moc rada, Lucie, 36 let

    OdpovědětVymazat
  11. Peťo, ono se není čemu divit, že se tvoje čtenářky ptají na to, kdy si s Mírou pořídíte děti. Za prvé, ty veřejně odhaluješ vaše soukromí, ukazuješ ve vlozích jak vypadá váš dům, zahrada, váš volný čas...navíc je ti tolik, kolik ti je a jelikož jste manželé, je otázka proč nemáte/nebo kdy plánujete děti normální. Spíš moc nechápu proč se odpovědi tak vyhýbáš. Pokud děti nechcete, nemyslím si, že je na tom něco špatného říct to narovinu, vždyť je to jen váš život. A pokud se chcete stát rodiči, asi bych to nenechávala úplně na poslední chvíli a začala bych na miminu "pracovat". Neber to prosím vůbec jako nějaké šťourání nebo radu, je to jen čistě můj názor. Názor ženy, která bohužel neměla v životě moc štěstí na chlapy, a toho pravého potkala až ve svých 37 letech...dnes je mi o rok víc a počít dítě se nám zkrátka nedaří. Já na umělé oplodnění jít nechci,myslím, že tyhle věci bychom měli nechat na přírodě..buď to jde nebo ne. Já jsem asi čekala tak dlouho, až si zkrátka moje tělo řeklo, že mám smůlu, no, co se dá dělat...Chci tím jen naznačit, že v určitém věku se odkládání rodiny nemusí vyplatit :( I když vypadáme mladě a udržovaně, vajíčka máme jen jedny a bohužel stárnou. Přeju hodně štěstí v profesním i soukromém životě, jsi skvělá blogerka. Přesto si myslím, že bys byla i super máma:) Daniela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napsala jste to pravdivě. Taky nevím, proč se Petra bojí říct, že případně děti nechtějí nebo že je mít nemohou (takových párů je přece spousta), pokud by byla nějaká zdravotní příčina. Nebo mě napadlo, že existují i ženy, které děti nechtějí z toho důvodu, že by jim těhotenství zkazilo postavu...

      Vymazat
    2. Danielo, moc děkuji a preji vam obema, at se vam to podaří.

      Jen tak na okraj, ja jsem na toto tema rekla svou uprimnou odpoved otevřeně a mrzi me, ze nekterym to stale nestačí a chteli by asi nejakou senzaci. Ale ja k tomu nemam vic co dodat a ani si nebudu vymyslet zadne duvody jen abyste byli spokojeni.

      Vymazat
    3. Milá Danielo, rok je podle mě nic :).. buďte trpěliví, určitě se to jednou podaří, ale nemusí to být hned. Peťa podle mě odpověděla upřímně a dostatečně, prostě tomu nechávají s Mírou volný průběh, buď jednou mimi bude a nebo nebude, nestojí na tom svět a neřeší to. Mě to jako odpověď stačilo.

      Vymazat
  12. Moc se mi tohle povídací video líbilo. Původně, když jsem viděla na instagramu, kolik otázek ti tam naskákalo na děti, tak jsem si říkala "ach jo!", ale je fajn, že jsi prostě řekla jak to je a hotovo :) určitě by mě zajímal článek o tvých oblíbených blozích
    a blogerkách.
    Jo a strašně moc se mí líbil ten závěr, to tvoje shrnutí a vzkaz pro tvé fanoušky, opravdu to znělo tak mile a spontánně, že prostě není žádný div, že zrovna ty jsi neoblíbenější blogerkou :)

    OdpovědětVymazat
  13. Raději budu stručná.
    Váš kratší sestřih Vás hodil o level výše, co se týče elegance.
    Potvrdil to i velký ohlas.
    Tak proč si to pořád przníte těmi ombré vlasy? Z francouzské elegance to získává východoněmecký skluz:-(
    Magda

    OdpovědětVymazat
  14. Péťo, moc fajn video, obdivuju Tě, že odpovídáš i na dost soukromé otázky. Mám Vás s Mírou a Vaše vlogy moc ráda, Míra tomu dodává ještě víc vtipu svými poznámkami a tím, jak není před kamerou stoprocentní ;) Už se nemůžu dočkat Tvých paletek, no a s tou rtěnkou nebo rtěnkama jsi mě teda parádně nalákala :)
    Sama jsem si letos založila blog, ač už nejsem žádná dvacítka. Hrozně mě to ale baví, při psaní si zarelaxuju a dám si psychický pohov od takových těch každodenních starostí.....práce, domácnost, děti. Po čtvrt roce blogování už mám pár stálých čtenářek a necelé 2000 shlédnutí. I když to není moc, baví mě to a jsem ráda, že to co píšu, si někdo přečte.
    Líbilo by se mi, kdybys třeba natočila nějaké video s radami začínajícím blogerkám, myslím, že ty bys nám určitě měla co poradit :) Sleduješ třeba jen už ty známé blogy nebo i nějaké novější?Taky by mě zajímalo, jestli máš vůbec čas si sednout v klidu k počítači a jen si pročítat blogy....recenze a tak.
    Děkuju moc ;)

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Peťo, díky za super video, opět jsem si jej moc a moc užila. Zmiňuješ zlomový věk 30 let, já už jsem za 40 a teprve teď si začínám vážit sama sebe, mám ráda své tělo i duši. Sleduji tvé stránky přibližně 1/2 roku a od té doby v mé koupelnové skříňce přibylo spousty kosmetických produktů, to, že jsem se začala i jinak líčit, si všimli i kolegové z práce. "Bohužel" sledování tvých stránek "postihlou" i mou 17 letou dceru, takže se někdy o dekorativní kosmetiku přetahujeme. Peťo moc Ti přeji,aby jsi letos měla svou vysněnou dovolenou, relax je velmi nutný(v mém věku nepostradatelný) a věřím, že se na Tvá videa budu dívat a těšit i několik následujících letech. Děkuji Ti. Elena

    OdpovědětVymazat
  16. Není třeba se divit, že se musíš opakovat ohledně detí a potíží s příjmem potravy a zažíváním... čtenářky přibývají a Tvoje starší videa nejspíš všechny neviděli.. tudiž to neví. Jinak Míra ve vlozích vůbec nevadí, pokud tedy zrovna neprovádí něco nevhodného však on ví co : )
    Jinak by to chtělo méně anglických zkopírovaných výrazů, jsou zbytečné. Angličtinu ovládám ale máme krásnou češtinu tak ji využijme : )
    Přeju hodně štěstí a hlavně hodně zdraví celé rodině včetně kočičky ! :)

    OdpovědětVymazat
  17. Skvělé video :-) Jsi krásná žena. A to že s tebou Míra chodí mi vůbec nevadí. Je skvělé, že když jste manželé sdílíte to spolu. Můj manžel můj blog rád čtě a nevadí mi když semnou někam jde, už spolu zvládáme i drogérku, když tam nejsem déle jak 20 min a pak ho to už moc nebaví, ale kvůli mě tam je. :-) A s dětma tě chápu, myslím, že není kam spěchat ono to jednou přijde samo. Nás se taky každý ptá, ale mi to nějak neřešíme a hlavně také proto že mě je 22 a manželovy 29 tak to prostě necháme a až to jednou přijde tak děti budou. A s veřejňováním fotek malých dětí si myslím, že by se to asi dělat nemělo, nevím ale asi by mi to dítě až bude starší moc nepoděkovalo, to je asi na něm pokud chce a bude straší dá si ty fotky samo. Miluji tvoje videa, hlavně tutorials.. :-)

    http://wormake.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  18. Všechny věci, ať už článek o tvých oblíbených blogerkách nebo cokoliv, co jsi zmiňovala uvítám a ráda se na to podívám. Sdílím tvůj názor, že dítě je citlivé téma a citlivý "článek" nebo jak to říct a fakt by si měl každý 2x rozmyslet, zda ho cpát na veřejnost za každou cenu nebo ne. Samozřejmě, že někdy se veřejnosti ubránit nelze, ale to už je na každém co vyventiluje ven. Ohledně stárnutí, tak je potřeba si uvědomit, že každý stárne, někdo rychleji, někdo ne, někdo to bere sportovně, tuhle jsem viděla paní, energická, sebevědomý postoj, člověk by jí tipoval něco málo přes 40 a já se o 5 minut později dozvěděla, že paní je už přes 60 a má před důchodem. Každý jsme starý tak, jak se na to cítíme :). Připomnělo mi to sestru od kamaráda, která měla na své dvacáté narozeniny hroznou depresi, že už je stará, mě bylo letos 22 a pořád se cítím na 16 a nějaké změny nepociťuju. Ale jak říkáš, my "mladší" to pochopíme taky až po třicítce, sama jsem zvědavá jak se změním a co se mnou bude. Děkuju za fajn video :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Petruš, jsi skvělá :))) děkuju za to, co děláš. Měj se krásně a užívej léta.
    Miška.

    OdpovědětVymazat
  20. Petro ja zeda vibec nechapu proc se divis tomu ze seti lidi ptaji na deti a manzela!! Jednou si sla s kuzi na trh , predvadite se spolu kam jezdite co delate atd tak je jasne ze kazdeho napadne proc nemate deti nebo jestli je planujete, toje prece naprosto logicke, spis by me prislo divny kdybyse nato nikdo nezeptal...
    Takze je to spis tvuj/ vas problem ze ti to vadi, spis by mela nehak se k tomu vyjadrit a ne furt takkve vyhybave odpovedi, bud mas rict ze deti nechcete a nebo ze jo ale pozdeji
    Nebo spolu radsi tocite videa radsi nez abyste se starali o dite..
    A dalsi vec, ze vsudevodis manzela- to je taky dost udivujici, zadna jina nase blogerka nevystupuje vsude s manzelem, pritelem tak jak ty.. Malokoho by to taky bavilo, u vas tk vypada jak kdyby tvuj manzel byl uplne pod backorem a nemel zadne sve zajmy nebo kamarady, uprimne kteryho hlapa by furt bavilo litat po kosmetickych srazech a drogerkach a nakupnich centrech.. Radsi by sel treba s kamosema nebo za svoji zabavou.. No asi zadnou nema..ale mel by mit s takovou si polezete akorad na nevy kdyz ste furt spolu.. Aty mas vubec nejake kamaradky???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nauč se psát, když už tady hejtuješ.

      Vymazat
    2. A je to tu, útočíme o 106 a dráždíme a ještě si to po sobě neumíme přečíst, no nevadí. Peťa tu už pár článků o kamarádkách/s kamarádkama měla, a i kdyby neměla, tak je jasné, že ne všechny jsou ochotné se ukazovat na poměrně dost sledovaném blogu o kosmetice. Míru samozřejmě lozit po obchodech vůbec bavit nemusí, ale já bych s přítelem taky klidně lozila po obchodech se hrama/sportovním náčiním, jen abych mu udělala radost, nemusí to být jediná aktivita co v ten moment provedeme a navíc jsem s ním ráda, rozumíme si, proč by to tak nemohlo být u Míry s Peťkou :), je spousta takových párů, ale málo který z nich bloguje a je takhle na očích. Jak říkala Peťa, v zahraničí je to běžné. A ohledně miminka, mě to jako vyhýbavá odpověď nepřišlo, spíš upřímná, ale to už je na každém, zda se spokojí s tím, co bylo řečeno nebo chce slyšet něco jiného. Jasně, podle sebe soudím tebe, ty by jsi třeba odpověděla jinak, ale každý máme svou hlavu a svůj přístup. "Hejtem" bych to nenazvala, to je úplně něco jiného.

      Vymazat
  21. Péťo, moc krásné video, řekla bych jedno ze tvých top 10 :-). Obdivuji tvoji odvahu pouštět se i do hodně osobních témat. BTW. kdy budeš mít miminko :o)))), hahah, je mi líto, že musíš číst stále dokola tyto dotazy a nechápu drzost lidí, kteří do vás pořád rýpou :-(. Nedávno jsem si pouštěla tvá starší videa a musím říct, že se mi opravdu líbíš teď víc, než před pár lety, je vidět, že ses našla. Ty budeš i v 50-ti pořád vypadat úchvatně, jsem o tom přesvědčená. Hlavně jsi čistá duše, silná osobnost a pracovitý člověk a to s věkem nemění :-). Je dobře, že jsi na YT, protože dáváš skvělý vzor mnoha lidem. Určitě se moc ráda podívám na všechna videa, která jsi zmiňovala :-)!

    OdpovědětVymazat
  22. Já pořád nechápu, proč někomu nestačí odpověď, že těm dětem nechává volný průběh. To musí každý mít buď, nebo? A pak neustále, aby se nedivila, že to nejde apod. Někdo nepotřebuje mít všechno dopředu promyšlené a dané. Mně je 31, děti nechci, nějaké teoretické budoucí možné dítě pro mě není priorita, kdybych už dítě měla, bylo by to to konkrétní dítě a měla bych ho jistě ráda, ale takhle? Možná bch se někdy kvůli někomu obětovala, ale moc se mi do toho nechce, nechávám to prostě být. Proč cizím lidem tolik sejde na tom, jestli někdo má, nebo nemá děti, jestli ho to pak mrzí, nebo nemrzí? Je to váš boj? Váš život? Budete pak Petru utěšovat nebo co?
    Nebo nějaké biologické poučky od kolika to nemusí jít... myslíte si, že to Petra nikde nečetla, tak je potřeba ji poučit? Opravdu nerozumím, co lidi pudí k některým vyjádřením. Kdybych studovala psychologii, asi bych si na tom udělala diplomku, faktže jo.

    OdpovědětVymazat
  23. petka tie vlasy mas krasne super farebne zladene...prajem nech sa ti dari

    OdpovědětVymazat
  24. Tak já musím napsat, že i ode mne padla otázka na miminko. Vůbec jsem to nemyslela útočně. Začala jsem Péťu sledovat někdy na jaře a vůbec jsem neměla tušení, že už na tyto otázky někdy odpovídala. Je mi 37, mám 2 děti (2roky od sebe) a jako matku mě to prostě jen zajímalo. Mám kamarádky, které děti nechtějí. Nikdy by mě nenapadlo je za to soudit, je to každého věc. A po shlédnutí staršíh videa Q&A z listopadu, kdy Péťa vysvětlila jak je jí to nepříjemné se na toto téma bavit, jsem si jí i omluvila.
    Ono né vždy člověk rýpe, z mé strany to byla NEVĚDOMOST.
    Jinak k videu: strašně moc mě bavilo, jsem ráda, že jsem tě poznala zase o trošku víc. Máš strašně fajn hlas, krásně se poslouchá :o).

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj Petruš :) určitě natož! Ráda si poslechnu tvůj názor a myslím že určitě nebudu jediná :) moc ráda sleduji tvá povídací videa či vlogy :) jsi super!

    OdpovědětVymazat
  26. Peťulko, všechny videa, o kterých si mluvila rozhodně natoč :-) ráda tě poslouchám a zajímalo by mě to o psychických problémech, sama si něčím procházím :-) měj se krásně

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj Péťo, nedá mi to, musím Ti napsat :-)...asi před půl rokem jsem náhodou objevila Tvoje videa na YT, moc mě bavíš, nejen, že jsi taky blázen do kosmetiky jako já :-), ale moc hezky se na Tebe kouká a poslouchá. Asi už to tady bylo stokrát řečeno, ta Tvoje pozitivní energie, humor, láska, kterou si viditelně obklopená :-), životní nadhled..je mi s Tebou fajn. Děkuju moc za pěkné přání na konci videa, já Ti přeji do budoucna hodně lásky, dobra, pohody a ať se Ti splní vše co si přeješ.
    Renata, 38.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!