Steblanc - collagen firming řada v péči o pleť - recenze + soutěž o balíček produktů

by - 09 března

Krásné středeční odpoledne vám všem,

je to již nějaký čas, co jsem vám ukazovala novinky v péči o pleť a co jsme také zkoušela něco nového. Co se péče týká, neexperimentuji příliš ráda, jelikož má pleť je velmi citlivá, suchá a na některé přípravky reaguje podrážděním a tak se držím osvědčených produktů. Nabídek na testování mi přichází mnoho, ale já 99% z nich odmítám, když jsem však dostala možnost otestovat tuto kolagenovou řadu od jihokorejské firmy Steblanc (Mizon), velmi ráda jsem nabídku přijala. O značce Mizon i Steblanc jste na mém blogu již slyšeli, v podstatě se jedná o stejného výrobce, ale Steblanc je trošku "vyšší" řada. Myslím si, že v mém věku už je třeba o pleť pečovat o něco důkladněji a důrazněji, než tomu bylo dříve, protože zvláště u mého suchého typu pleti je ztráta elasticity a vláhy poměrně znát. A navíc, jak také všichni dobře z mého blogu víte, korejskou kosmetiku a zvláště pak jejich BB creamy, mám velmi ráda, tak proč nezkusit něco dalšího.
Také správě tušíte, že všechny speciální látky, které mohou být pro pleť prospěšné, moc ráda využívám, mám proto ráda krémy s kyselinou hyaluronovou, s výtažky hlemýždího extraktu a samozřejmě i krémy s kolagenem, o kterém bude řeč právě dnes a který mne vedl k vyzkoušení právě těchto luxusnějších produktů.

Značka Mizon a potažmo Steblanc pochází z Jižní Koreji, která je světovou velmocí v péči o pleť, firma se pyšní 16 patenty na různé kosmetické technologie a prvenstvím na asijském trhu, netestuje na zvířatech a klade důraz na používání přírodních výtažků a látek.
Prémiová řada Steblanc krémů s kolagenem obsahuje nejvyšší množství kolagenu na celosvětovém trhu, což je dalším důvodem, proč jsem byla zvědavá a moc jsem se na testování těšila.

Co to ale vlastně kolagen je a proč je pro pokožku tak důležitý?
Kolagen je bílkovina, která je základní stavební jednotkou pojivových tkání a složkou mezibuněčných prostor u savců a tvoří až 30% všech proteinů v těle. Dokud jsme děti a mladí dospělí, v našem těle se tvoří dostatek kolagenu a proto je naše pokožka krásně vypnutá a hydratovaná. Již po 20. roce věku však dochází k výraznému poklesu produkce kolagenu a s tím přichází první známky stárnutí. Protože právě kolagen má schopnost vysoké hydratace a regenerace pokožky, je velmi ceněnou složkou ošetřující kosmetiky. Kolagenu však existuje mnoho typů a ne všechny jsou schopny díky svému složení proniknout do pokožky a zajistit jí tak potřebnou vláhu a podílet se na obnově jeho produkce.


Co se stane, když kolagen pronikne do pleti?
Jak jsem již předeslala, ne všechny typy kolagenu mají možnost proniknout do pleti a hydratovat ji a povzbudit produkci kolagenu vlastního. Steblanc řada s kolagenem obsahuje mořský kolagen až v 90% koncentraci, který se získává z rybích šupin při zpracování ryb, který je velmi podobný kolagenu lidskému a proto má schopnost spojit se s lidskými kolagenovými vlákny. Většina výrobců kolagenových krémů nebo sér používá kolagen rostlinný v mnohem menší koncentraci, který takové účinky nemá, na to je dobré zaměřit se při výběru sér a krémů. Kolagen proto proniká do hlubších vrstev pokožky a zásobuje ji vodou, pleťová buňka se naplní vodou a pokožka je pak hydratovanější a hladší. Pokud se kolagen používá dlouhodobě, pleť je výrazně hydratovanější, napnutější a někteří výrobci slibují i vyhlazení vrásek. Výhodou kolagenu je také to, že nezpůsobuje alergie.

Tolik k informacím, které jsme vyčetla z různých zdrojů ☺. Vrhněme se rovnou po hlavě na samotnou recenzi a to, jak tato řada působí konkrétně na mě.


Celou tuto řadu, sérum, oční krém a pleťový krém mám doma už od loňského podzimu a pořád jsem si ji šetřila na "zimu", až bude má pokožka opravdu vysušená, abych zjistila, jak moc dokáže hydratovat. Používám ji tedy někdy od ledna, už si přesně nepamatuji datum, ale v krémech mám zhruba ještě polovinu. Což je u mě docela hodně, neboť běžně krémy o takovém obsahu vypotřebuji zhruba za měsíc. Musím však podotknout, že těchto přípravků stačí opravdu maličké množství, takže vám vydrží hodně dlouho. I to je důvodem, proč recenzi píši právě teď, protože doba je již dostatečná pro posouzení účinků a pokud bych měla čekat na vypotřebování celé dózičky, tak se ještě pořádně načekáte ☺.
Moje rutina vypadá tak, že všechny tři přípravky nanáším na vyčištěnou pleť v pořadí sérum, nechám vsáknout a posléze oční a pleťový krém.

Sérum Collagen firming intensive ampoule má obsah 50ml a je to průhledná tekutina, hustší než voda a má lehoulince lepkavou texturu při zasychání. Já ho nanáším v množství 2 -3 kapek na obličej a krk. Sérum se poměrně rychle vsakuje a pokožka je po něm opravdu pocitově hydratovaná, má nejvyšší možný obsah kolagenu, který tvoří 90% .


Pleťový krém Collagen firming rich cream obsahuje 54 % kolagenu, má obsah 50ml a nanáším ho na celou plochu obličeje po vsáknutí séra. Krém je velmi výživný a pocitově velice dobře hydratuje. Přesto není nepříjemně hutný a ulepený, spíše středně hustý gelovokrémový. Zdá se mi totiž, že se do mé pokožky velice pěkně vsakuje a hydratuje ji tak zevnitř, což se mi rozhodně nestává u všech krémů. Určitě znáte ten pocit, kdy máte pokožku sice promaštěnou, ale přípravek vám na ní jakoby sedí a nechce s ní splynout. To, že se krém stane součástí pokožky má za následek i to, že je skvělý pod makeup. Mně se totiž často stává, že krém pod makeupem se mi "drolí", když makeup nanáším, tady vidím, že se opravdu vsákl a pleť je viditelně hydratovanější a zdravější. Nevím, zda jste si toho všimli i na videích, ale zdá se mi, že po nějaké době, co jsem krémy začala používat, se mi pleť moc hezky vyčistila a napnula a opravdu mi přijde více hydratovaná a zářivější. Navíc jako bonus se mi už nedělá tolik pupínků, což samozřejmě může být způsobeno i vnějšími vlivy, stresem a podobně, já přikládám díl práce ale i právě těmto přípravkům, protože pokožka se mi nezdá tolik vystresovaná. Krém je navíc hypoalergenní, neobsahuje umělá barviva, parabeny a aromata.



Oční krém Collagen firming eye cream o obsahu neuvěřitelných 30ml má v sobě také 54% kolagenu. Co se obsahu týká, tak běžné oční krémy mají kolem 8-15ml max. , tady máte dvojnásobek a vzhledem ke konzistenci tipuji výdrž minimálně na půl až tři čtvrtě roku, možná rok, protože ho stačí opravdu kapička. Konzistence je poměrně řídká a gelová, což mne na první pohled odradilo. Já mám spíše ráda krémy hutné, které oční okolí pořádně vyživují a promašťují, protože to je asi nejsušší část mého obličeje. Ohledně hydratace jsem tedy byla zpočátku dosti skeptická, navíc z krému cítím jemnou vůni, která je sice velmi příjemná, ale zprvu se mi zdálo, že oční okolí maličko dráždí. Nicméně, asi to nebude nic, co by stálo za větší zmínku, protože na vůni jsem si zvykla a zdá se, že i mé oči a již mi nijak nevadí. Největší překvapení však bylo z hlediska účinků. Ačkoliv se jedná "jen" o hutnější gel, tak jeho hydratační schopnosti jsou opravdu vysoké. Oční okolí mám po jeho použití opravdu vláčné a zhydratované na pohled i na dotek. Gel sám o sobě je na pleti maličko lepivější, takže musíte relativně dlouho čekat na vsáknutí a dát ho opravdu maličké množství. Myslím, že zprvu jsem dělala i tu chybu, že jsem gelu dávala moc, protože jsem na to prostě zvyklá, zde je to ale vyloženě na škodu.



Jak bych tedy tuto řadu zhodnotila?
Upřímně, nečekala jsem zase tolik, ale krémy mne velmi příjemně překvapily. Nemohu soudit, jaký mají vliv na vyhlazení vrásek, myslím si, že hluboké mimické vrásky krém nevyhladí, ale co mohu jednoznačně prohlásit je to, že tato řada viditelně hydratuje a obnovuje pleť a že mé suché pleti dělá opravdu hodně dobře a rozhodně ji ráda dopoužívám a přemýšlím i o tom, že bych zkusila i jinou řadu od téže značky, například hluboce hydratační nebo s výtažky šnečího slizu. Myslím si, že korejská kosmetika je velice kvalitní a na výborné úrovni a že není náhodou, že je jednou z kosmetických velmocí, což je i to, proč ke korejské kosmetice často a ráda tíhnu. Pokud máte stárnoucí pleť, která ztrácí vlhkost, hydrataci a je suchá, mohu vám tuto řadu doporučit k vyzkoušení, možná budete tak příjemně překvapeni jako jsem byla právě já.

A protože tento článek vznikl ve spolupráci se značkou Mizon a Steblanc, české zastoupení bylo tak hodné, že by rádo někomu z vás věnovalo kolagenový balíček k vyzkoušení. Pokud byste tedy stáli o to vyzkoušet účinky kolagenu, zanechte mi v komentářích váš kontaktní email. Dále vás poprosím o sledování Mizonu na facebooku a zodpovězení otázky "Proč chci zkusit kolagen?" Přeji vám hodně štěstí a budu i moc ráda, pokud mi v komentářích necháte váš názor na kolagenové produkty a zda jste již něco vyzkoušeli, popřípadě jaký máte typ pleti a jaký je váš věk, velmi by mne to zajímalo a ráda se dočtu o tom, co používáte právě vy, i kdybyste nechtěli soutěžit o balíček ☺. Soutěž beží do neděle 13.3. do 24:00, výherce poté vyhlásím na facebooku.

* tuto recenzi a soutěž pro vás sponzoruje Steblanc, to však nemá žádný vliv na mé používání a vlastnosti produktů, píši jen své upřímné názory a dojmy, které se nedají ovlivnit  

You May Also Like

138 komentářů

  1. Zajímavé... Já mám také nějaké své oblíbence, ale i tak ráda zkouším něco nového, protože člověk může vždy narazit na něco ještě lepšího, že.. Díky za tip. Já se neustále ráda vracím ke značce Payot a Uriage, to jsou moji velcí oblíbenci:)
    Nesoutěžím.

    OdpovědětVymazat
  2. Můj první komentář u tebe :-) jsem ta tebe moc vděčná, nemáš tušení jak moc...velmi si mi pomohla v mé proměně z matky ženou :-) co významně pomohlo i našemu manželství :-) tento rok mi bude 35, pleť už mám suchou..tyto výrobky ráda zkusím. Děkuji. Mail: zuzana.vaculinova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  3. Proč chci zkusit kolagen? Protože jsem do teď žádné výrobky s ním nezkoušela. :-) Je mi 23 a používala jsem do teď vždycky jen klasické hydratační krémy, nic extra zvláštního. Mám normální až suchou pleť a do teď kromě hydratace nepotřebovala žádnou zvláštní péči. Ale proč nevyzkoušet něco nového.
    Můj email: msnopkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  4. kinclova@atlas.cz
    Dosud jsem na vrásky nic nepoužívala, spíše hydratační věci. Ale protože jsem dosáhla 30 let, řekla jsem si, že uzrál čas na prevenci. A protože kolagen je v mnoha výrobcích na vrásky, chci si zasoutěžit o tento balíček :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Co jsem přehoupla 26 rok, čím dál tím více si všímám, jak se moje pleť mění a že je třeba změnit způsob péče. Možná kdybych začala používat krémy s vyšším obsahem kolegu, tak bych proces stárnutí mohla o nějakou chvíli pozdržet. V očním okolí se mi dělají vrásky smíchu - jak říká moje maminka, ale pořád to jsou vrásky. Mám tam dost suchou pleť. Myslím, že kolagen zařadím i do svého pleťového "jídelníčku".

    k.belohlavkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  6. ivca31@gmail.com
    Ahoj, znacku Mizon znam, zatim jsem se vsim moc spokojena, moc rada bych neco s kolagenem vyzkousela, mam suchou plet a tyto produkty by se mi urcite hodily.
    Diky :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Chcela by som ho vyskúšať, pretože mám pocit že žiadne krémy mi nezaberajú a to som ich vyskusala už mnoho, taktiež nemám skúsenosti s touto značkou takže by som ju rada otestovala :) snáď sa mi to podarí... mail: wela2@azet.sk

    OdpovědětVymazat
  8. Nooo tak toto by som potrebovala, o mesiac oslavim 33. narodeniny, tak uz nacase
    Katka.lazorova@centrum.sk

    OdpovědětVymazat
  9. kirilinsilvie@seznam.cz Ahoj Peto,moc ráda bych vyzkoušela krém s kolagenem,doted jsem používala klasiku hydratační ale zdá se mi že už na mě moc nepůsobí,mam takový suší místa v okolí nosu a počínající vrásky kolem očí :) plus kruhy :D no dovedeš si to představit hotová krasavice :) tak bych moc ráda zkusila něco jiného,věk v tom určitě taky hraje roli letos 29 :) Měj se krásně,Silvie

    OdpovědětVymazat
  10. Proc chci zkusit kolagen?

    Protoze si myslím, že základem pro uchování svěží pleti je včasne se o ni začátku starat. Navíc mám dost suchou pleť a okolo oci se mi začínají dělat male vrásky. Kazda žena potřebuje trochu kvalitní kosmetiky na kvalitní ošetření své pleti :) dlouho hledám kvalitní krém abych mela pleť svěží a hydratovanou a tohle je asi trefa do černého. A velmi ráda bych tuto značku vyzkoušela. Opravdu me to zaujalo. Snad budu mit štěstí :)

    Článek je skvely :)

    paletarova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  11. podmínka splněna a ráda si jejich stránku na fb (i webovku) projdu, slyším o nich poprvé :)
    já se o péči o pleť zajímala v době, kdy jsem měla opravdu ošklivé akné, docela pozorně. pak to ustoupilo a já se stala znovu lajdákem. o pleť jsem se znovu více začala starat až po jedné velké operaci v roce 2013, kdy mi ze všech těch léků začala pleť šíleně bláznit. a od té doby co mi věk přešel nad 25, cítím, že to prostě už není v pořádku. pleť mám suchou, citlivou, v okolí t-zóny ale stále mastnější. zatím jsem nenašla výrobky, co by plnily mé očekávání, ale je pravda, že zatím je mi líto dát za krém/sérum více jak 300,-Kč, tak možná až budu ochotná tuhle hranici překročit, tak to poznám. Ikdyž dříve jsem dosti propadla značkám Vichy a La Roche Posay a ten výsledek mi nepřišel takový, že by za ty peníze stál. Také jsem zkoušela přírodní kosmetiku, takovou tu, kterou si opravdu sami namícháte. Nebylo to vůbec špatné, ale jelikož jsou především a olejové bázi, byly hodně hutné a mastné a na den pod make up tím pádem skoro nepoužitelné a make up miluju a nedokážu si představit, že bych ve všední den šla do města bez něj. ostatně já s nejlepší kamarádkou se držíme hesla, i s odpadky minimálně řasenku! :D velice ráda bych krémy vyzkoušela a zjistila, jestli je to opravdu takový zázrak, jak popisuješ :)
    jinak Peti moc nádherně napsaný článek, ty všechny informace jak jsi do něj zabudovala, cítím se nabitá informacemi jak po nějakém semináři o kolagenu v kosmetice :D :)

    OdpovědětVymazat
  12. K tvým stránkám mě přivedla má sestra, která je v kosmetice jako ryba ve vodě a to je o 5 let mladší. Já jsem sice ve znamení ryba,ale to je tak všechno. Teď v březnu mi bude 35 let a nemaluji se, ani o sebe nijak zvlášť nepečuji,ale bohužel zjišťuji, že už to přirozeným vzhledem dlouho nezachráním a je čas se někam posunout.Jsi první blogerka, která má v tomto směru oslovila a díky Tvým stránkám tak nějak pomalu začínám o sebe více pečovat. Takže děkuji :-)Balíček bych ráda vyzkoušela, protože čas nezastavím a ráda bych na vlastní oči viděla, zda když se budu mazat něčím sofistikovanějším než je nivea bude vidět progres :-)

    lucias1@email.cz

    OdpovědětVymazat
  13. jejda zapomněla jsem email: eliska.horka@email.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj, moja plet je na moj vek (24) v pomerne hroznom stave. Cely zivot bojujem s hodne suchou pletou, a uz teraz mam viditelne vrasky! Preto by som rada vysksuala cokolvek, co starnutie trochu spomali. Pouzivam, na Tvoje doporucenie od firmy ziaja denny a nocny krem kozie mlieko, ocny krem striedam kozi a petrzelkovy, obcasne asi dvakrat tyzdenne pouzivam esenci z rady jasmin 50+. terezia.orenicova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  15. Velice ráda bych tuto řadu vyzkoušela, jelikož většina těchto výrobků je za velmi vysokou cenu a nedosáhnu na ně. Je mi už 37 a tak je potřeba větší péče. Já se své pleti docela dost věnuji a tak bych byla velice zvědavá na účinky této kosmetické řady.
    v.princová@post.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Hezký den Péťo, kolagen bych chtěla zkusit hlavně proto, že od třicátého roku jsem začala pozorovat výraznou změnu vlastností mé pleti a samozřejmě projevy vrásek, hlavně v okolí očí, jelikož jsem docela usměvavá :) Dosud jsem ale nenarazila na žádný krém, který by výrazně "fungoval". Po přečtení Tvého článku jsem velice zvědavá na účinky této kosmetiky.
    Nyní je mi 33 let a chystám se podruhé na mateřskou. Moje smíšená pleť je tedy v tomto období trošku náročnější než jindy :) Na produkty s kolagenem nahlížím pozitivně a paradoxně v tomto období mám potřebu starat se o sebe víc než jindy :) Proto jsem opět začla pravidelně sledovat tvá videa a příspěvky a těším se na každý další. Jsi skvělá :)

    francu.z@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Hezký den Péťo, kolagen bych chtěla zkusit hlavně proto, že od třicátého roku jsem začala pozorovat výraznou změnu vlastností mé pleti a samozřejmě projevy vrásek, hlavně v okolí očí, jelikož jsem docela usměvavá :) Dosud jsem ale nenarazila na žádný krém, který by výrazně "fungoval". Po přečtení Tvého článku jsem velice zvědavá na účinky této kosmetiky.
    Nyní je mi 33 let a chystám se podruhé na mateřskou. Moje smíšená pleť je tedy v tomto období trošku náročnější než jindy :) Na produkty s kolagenem nahlížím pozitivně a paradoxně v tomto období mám potřebu starat se o sebe víc než jindy :) Proto jsem opět začla pravidelně sledovat tvá videa a příspěvky a těším se na každý další. Jsi skvělá :)
    francu.z@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Uf. Tak druhý pokus. První se smazal :-( K Tvým stránkám mě přivedla má mladší sestra, která je v kosmetice jako ryba ve vodě. Já jsem sice ve znamení ryba, ale to je tak vše... Tak nějak pomalu začínám od nuly a to právě díky Tvým stránkám :-) Tento měsíc mi bude 35 let a tak nějak si vidím, že přirozený vzhled není to samé, co ve 20 letech. A je čas o sebe začít více pečovat. Balíček bych velmi ráda vyzkoušela, neboť se jedná o sofistikovanější záležitost, než je "napatlat" se niveou. A vidět snad i ten progres a že stojí zato do sebe investovat :-)

    lucias1@email.cz

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj Peti, diky za super tip. uz proto, ze mi je 34 let a zatim jsem kolagen nevyzkousela. Jen hydratacni kremy. Tak proc si nezasoutezit? dita.mullerova@seznam.cz. Proc chces zkusit kolagen? vek, typ pleti-kolagen hydratuje a tyto vyrobky obsahuji nejvice kolagenu na trhu. diky Dita

    OdpovědětVymazat
  20. ahoj chtela bych ji vyzkouset protoze od korejske kosmetice jsem slysela jen chvalu. Irinka.p@email.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj Peti, diky za super tip. Uz jen proto, ze mi je 34 let a jeste jsem zadne vyrobky s kolagenem nezkousela. Jen hydratacni kremy. Tak proc se nezasoutezit? dita.mullerova@seznam.cz. Proc chces vyzkouset kolagen? vek, typ pleti- kolagen hydratuje a tyto vyrobky obsahuji nejvice kolagenu na trhu. Diky Dita

    OdpovědětVymazat
  22. Zajímavý článek!
    Bude mi co nevidět 30 let, tak by si má pleť zasloužila nějaký ten luxus v podobě úžasných účinků kolagenu :) O pleť se vzorně starám od svých 15 let. Večer se vždy odlíčím, pleť čistím, nanáším odpovídající krémy, ale stárnutí nezastavím. I když je dost možné, že bych výhru věnovala mamince, která by si ji zasloužila více než já. :))
    Vojtiskova.R@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  23. bedrus22@seznam.cz Doposud jsem nepouživala teměř žadnou pletovou kosmetiku,ale co jsem dosáhla 30 roku života,citím jak je ma plet sucha a začina uvadat už není tak krasně vypnuta jako dřive.Proto se začínam zajimat o nějakou vhodnou kosmetiku ( díky tomu jsem narazila na vaše stránky,ktere mě dobře orientuji ve světě kosmetiky)Proto si myslím že peče s kolagenem by byla dobra volba hned ze startu o mou peči pro plet abych měla znovu krasně hydratovanou a vypnutou plet.

    OdpovědětVymazat
  24. Ja porad ve 32 hledam svate graly, tak ze by? Sice mi temer nikdo netipuje ani zdaleka tricet let...ale to nemusi trvat vecne;)
    Ja ted treba hodne pouzivam korejskou Misshu nebo ruskou Naturu Sibericu.

    Noogeta@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  25. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj, tyhle krémy vypadají fakt skvěle, takže se zapojuji do soutěže. Mám sice 24 let, ale moje pleť je extrémně suchá. Krém pod make-upem je pro mě povinností, jinak se mi tvoří šupinky na čele i nosu (někdy ani krém nepomůže). Myslím, že tento krém by mi mohl pomoci a moc ráda bych ho vyzkoušela :)

    Vecerkova.petra@email.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Děkuji moc za recenzi a info o značce, kterou jsem zatím neznala, Péťo :-)
    Kolagenové přípravky jsem ještě nezkoušela. Myslím, že bych o něčem takovém měla začít uvažovat...35 let věku...nejvyšší čas dopřát své sušenkové pleti něco více vytuněného, co by mi pomohlo osvěžit a "naducat" pleť pořádnou výživou.
    Do soutěže se moc ráda zapojím :-) Díky, že jste pro nás takovou parádu přichystali :-)
    Přeji pěkné odpoledne
    mishaoriflame@post.cz

    OdpovědětVymazat
  28. A jeste odpovedet na otazku...no jsem na materske, takze hlava derava...
    Treba bude tahle kolagenova rada muj novy svaty gral:)

    OdpovědětVymazat
  29. Proč chci vyzkoušet kolagen? Protože jej potřebuji ;-) Mám malého synka a nevyspání spolu s nedostatkem času na relaxaci si vybírá svou daň. A dala jsem si závazek, spolu se shození tehotenskych kil, se naučit vybírat správné produkty pro svou pleť a naučit se správně a pěkně líčit.
    jarka.soysal@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  30. Ještě jsem nikdy nic s kolagenem nezkoušela a ráda bych zkusila, hlavně když píšeš, že tě produkt mile překvapil :) moc se mi líbí tvá videa na youtube, nejvíc blogerka a drogerka, to mám pak pokaždé chut hned běžet do drogerky a koupit si to o čem si říkala, že je to fajn :D jinak mail: zana.tangova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  31. Proč chci zkusit kolagen? Jelikož mi bude za rok 30let, v květnu čekáme první mimi a mám suchou napnutou pleť, které by neuškodilo trochu kolagenu dodat. sugarrose@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  32. Petí,celý život bujuju se svou pletí.Nejdříve mě trápilo "dospělé" akné,teď zas opravdu hluboké vrásky mezi obočím a na čele.Ani 40ti leté dámy nemají takové jako já v 28 letech a jelikož vypadám díky tomu permanentně zamračená a strhaná,ráda bych zkusila něco co by mi mohlo dát naději ,že se to dá ještě opravit jinak než injekcemi... Uvidíme. :-) v.mayerova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  33. zuzka.jaresova@centrum.cz
    Něco málo o kolagenu vím a věřím tomu, že může pleti opravdu hodně pomoci. Mě osobně je 18 a myslím, že to zatím nepotřebuji, ale ráda bych si zasoutěžila o tento balíček pro mou mamku, protože má za chvíli narozeniny a myslím, že by to byl skvělý dárek. :)

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj Peťo :)
    Já sama osobně bych kolagen na sobě nezkoušela v mém věku (17let) mi stačí obyčejný krém. Ráda bych to věnovala mamce, má suchou pleť. Každý rok jí na Vánoce dávám různé krémy a žádný rozdíl. Chtěla bych aby to zkusila, myslím že by jí to mohlo pomoct :)

    petrovannikola@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  35. Nejenže mi už pomalu táhne na třicet, ale taky ráno vstávám v pět a jezdím domů v sedm večer, což mé suché pleti moc neprospívá, proto bych pomocníka jménem kolagen ráda uvítala=). A také moc ráda zkouším novou kosmetiku a se značkou Mizon a Steblanc nemám zatím žádné zkušenosti.

    tamara.knapova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj, děkuji za hezkou recenzi. Je mi 27 let a mám smíšenou pleť takže je pro mě celkem problém najít krém který mi krásně hydratuje suchá místa ale zároveň nemastí ty mastnější. Momentálně používám krém od korejské značky skin 79 Snail Nutrition Cream (stejná řada jako tvůj oblíbený BBcream), a jsem s ním celkem spokojená.S kosmetikou Steblanc nemám zkušenosti, proto bych jí ráda vyzkoušela. Těším se na tvé další recenze nebo další videa na youtube.
    Můj e-mail: Jsenkapoulova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj jmenuju se Markéta je mi 24 let, ale o mne tu nejde. Chtela bych to pro moji mamcu, ktera si v živote dost prozila a to se bouzel podepsalo i na jeji pleti. Sama by si nic nekoupila, rika ze uz to 57 letech nepotřebuje. Ja osobne si myslim ze zena by o sebe mela pecovat v jakem koliv veku. :-) Děkuji

    mail marketahodikova1@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  38. zakova.petula474@seznam.cz

    Ahoj Péťo! :)
    Já osobně nic na vrásky nepoužívám, na to mám poměrně ještě čas (17 let), ale za to pro mamku bych tuto sadu na vyzkoušení určitě brala! Mamče je už přes padesát, takže vrásky už konají svou činnost, ale jako vcelku dobrý produkt používá Niveu - Q10 plus a to už docela dlouho. Na 50 by jí nikdo netypoval, takže to asi i funguje :D.

    OdpovědětVymazat
  39. Kolegenový krém bych velmi ráda vyzkoušela. Myslím si, že vzhledem k mému věku by se takový krém rozhodně nestratil . Děkuji za skvělou recenzi.
    blanka.kroaova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  40. Upřímně bych ho nezkoušela já, ale mamka, byl by to pro ni moc pěkný dárek :) Nemá pleť sice tak suchou jako máš ty, ale i přesto si myslím, že by jí tato řada mohla sedět a nějaké to jemné vypnutí pleti a její vyhlazení by se jí také určitě hodilo :)
    anet.bartosova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  41. Ráda bych vyzkoušela tyto produkty, protože mi "třicítka šlape na paty".
    vranova.denisa2@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  42. Ráda bych vyzkoušela tyto produkty, protože mi "třicítka šlape na paty"
    vranova.denisa2@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  43. Už se mi pomalu blíží třetí křížek a pleť je stále sušší a sušší zatím používám kozí krém od ziaja,ale chtělo by to zkusit už i něco jiného a silnejsiho a toto by byla skvělá příležitost. i.batova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  44. Přeji pěkný den, za rok mi bude 40 let a od 35 již pozoruji stárnutí pleti, je sušší, začíná povolovat v konturách, a kolem očí již mám pěkné vějířky.Moje pleť je spíše smíšená, ovšem kolem očí citlivá a suší, používám většinou přírodní kosmetiku aroma a olejové výrobky ATOK, p. Hádek, nebo komerční Dermacol 35+. S kolagenem jsem zřejmě ještě žádný výrobek neměla, i když jsem zkoušela hyaluronové sérum. A velmi ráda vyzkouším něco nového. Sleduji Vás paní Petro pravidelně a fandím Vám. Krásný den všem..... Markéta panivypecena@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  45. Stále a pořád nemůžu najít to právé na péči o mnou pleť. Přála bych si vyzkoušet tyto produkty, protože má pleť si zaslouží jen to nejlepší a já si zasloužím se konečně zbavit pocitu suché pleti a pupínků :).
    stejsky333@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  46. Zrovna teď se ocitám v situaci, kdy jsem si uvědomila, že nepoužívám žádný denní ani noční krém, pleť si mažu sporadicky a dneska od rána hledám na internetu krém vhodný pro mou pleť, bohužel jsem do dnes nedospěla k názoru jaký mám vlastně typ pleti :-D téčko mám věčně mastné, ale jinak bych řekla normální někdy sušší okolí, tak babo rad :-D každopádně proč chci zkusit kolagen? protože mi nedávno bylo už krásných 24. let a myslím že je na čase se o ni začít starat a dopřát jí tento luxus v podobě steblanc :-)
    email: svabovajaja@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  47. Já sice ještě nepatřím do kategorie 30+, ale myslím si, že nikdy není brzy na to, aby se člověk začal starat o svou pleť poctivěji ;) To je i důvod proč bych chtěla vyzkoušet kolagen. Ještě jsem ho nikdy nepoužívala, jsem tedy zvědavá na výsledek :)

    BenovaMichaela456@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  48. Zajímavé už asi týden po téhle značce pokukuji nebo po krémech od Paulas Choice. S Vichy jsem to už vzdala i krém Efffi je k ničemu, prostě mi to nic nedělá, o očním krému ani nemluvím. Mám dost suché oční okolí, smíšenou pleť a táhne mi na 35 :-( Koukala jsem jestli mám něco s kolagenem, ale asi ne. Takže teď chci krém s kolagenem, třeba mi to konečně něco udělá s pletí.
    vampi@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  49. Vzhledem k tomu, ze je mi uz 38 a plet uz neni jako za mlada😀 , tak bych rada tyto vyrobky s kolagenem zkusila. Plet mam hodne dehydrovanou a hydratacni kremy co jsem zatim zkousela tak nic moc.Muj email je martina.rusnok@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  50. Vzhledem k tomu, ze uz je mi 38 a plet uz neni jako za mlada, tak bych rada vyzkousela produkty s kolagenem. Plet mam hodne dehydratovanou a vrasek taky pomalu pribyva😀Muj email je martina.rusnok@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  51. Je mi už 35plus a proto by moje pleť zasloužila kolagenovou bombu.
    marcela.lisecko@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  52. Peti, kamarád mi nedávno z Koreje přivezl colagenový set od firmy IsaKnox, v Koreji velice respektovanou a luxusní značku, v Evropě prakticky k nesehnání. Produkty vypadají podobně, jako tato řada, co představuješ. Bylo mi slíbeno a garantováno, že po tomto budu mít prakticky "zrekonstruovaný xicht":) No, bohužel, moje zkušenost je taková, že jsem provedla první test a tím to zhaslo. Je to totiž tak intenzivně parfemované, že to prostě nesnesu na obličeji. Mám velice senzitivní pokožku, je mi skoro 40 let a ráda bych kolagen pleti dopřála, ale bohužel asijskou kosmetiku už zkoušet nebudu, již druhá špatná zkušenost. Textura sera a softeneru i krému sice fajn, ovšem po přípravné čistící pěně mě velice štípal obličej, do toho opět ta příliš intenzivní vůně. Séra tolik parfemovaná nebyla, ale i tak už jsem neměla odvahu zkoušet ten krém. Pro zdravou pleť asi super, ale asiati si bohužel potrpí na vůně v pleťové kosmetice a to je pro mě obrovský mínus. Tento můj set stál v přepočtu na české koruny kolem 3500. Bohužel pošlu dál, nevyhovuje mi to vůbec. S levnější Mischou jsem zase měla reakce na jejich BB, je to plné silikonů, ucpávalo mi pory.

    OdpovědětVymazat
  53. Ahoj, já jsem kolagen ještě v ničem nezkoušela, ale mam pocit, že by se mi už hodil :) Je mi 35 a mám suchou pleť, tak bych potřebovala něco výživného a hydratačního a prostě skvělého, tak proto ho chci zkusit. A jelikož na tvé doporučení dám, ráda bych to vyzkoušela. Zatím jsem nemašla ideální krém pro mě a i když jsem toho vyzkoušela mraky, i dražší značky, tak zatím po všech krémech mám suchá místa a šupinky :(
    Hezký den!!!
    Šárka
    sabera@hotmail.cz

    OdpovědětVymazat
  54. Určitě bych tuto řadu ráda vyzkoušela, protože tvůj článek se četl tak lákavě, až jsem si tu značku začala vyhledávat:-) Složení se mi zdá super, už jen proto, že není tak obvyklé. Nejen článek ale i tato řada na mě zapůsobila velmi dobře včetně obalu. Všechno pozitivní - tak to mám ráda:-) (PS.: nemůžu se přihlásit přes WordPress)
    surikatka000@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  55. Tak tohle je super jako dárek mamce.... Jen penizky teď nejsou... Tak aspon zkusim štěstí... Mám tvuj blog moc ráda... Můj email je klahe2002@gmail

    OdpovědětVymazat
  56. Ahoj Peti.

    Steblanc bych moc ráda vyzkoušela, od doby co jsem porodila ( 4 měsíce ), má pleť se hodně změnila a bohužel k horšímu :( Pleť mám vysušenou a náchylnou k tvorbě vrásek, denně musim o pleť pečovat a používat hodně kosmetických přípravků, abych pleť nějak relativně zhydratovala. Steblanc mě hodně zaujal a nikdy jsem nic nevyhrála, tak snad to tentokrát vyjde a trochu i odměním svou pleť :) Můj e-mail: Monush15@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  57. Ahoj Peti.

    Steblanc bych moc ráda vyzkoušela, od doby co jsem porodila ( 4 měsíce ), má pleť se hodně změnila a bohužel k horšímu :( Pleť mám vysušenou a náchylnou k tvorbě vrásek, denně musim o pleť pečovat a používat hodně kosmetických přípravků, abych pleť nějak relativně zhydratovala. Steblanc mě hodně zaujal a nikdy jsem nic nevyhrála, tak snad to tentokrát vyjde a trochu i odměním svou pleť :) Můj e-mail: Monush15@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  58. Ahoj, povedená recenze....to je něco pro mě. Je mi sice 26 let, ale už mám počínající vrásky, které mi přijdou hrozně moc viditelné a chci se jich zbavit :-( pleť mám smíšenou, někde suchá místa, hlavně v zimě a na jaře a na T-zóně náchylnou k tvorbě pupínků. Stále zkouším nejrůznější krémy, ale nikdy na mě neměly ten wow efekt, že bych poznal nějaký rozdíl. Tak by mě zajímalo, co se mnou udělají tyto krémy.... :-) Pěkný den, Denisa.
    Dendysska@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  59. O kolagenu a jeho účincích jsem doteď neměla ponětí :-) děkuju! A ta značka vypadá parádně, vůbec celý článek mi přinesl spoustu nových informací :-D
    Mail: KAneta@email.cz
    Kolagen bych chtěla zkusit používat kvůli citlivosti mojí pleti (píšeš, že nezpůsobuje alergie, se kterými já osobně mám u některých krémů problém). Plus také mám suchou pleť jako ty a hlavně v chladu vypadá mnohem "starší", poslední dobou je to vidět víc a víc a nějaké levné univerzální krémíky z drogerky tomu příliš nepomáhají :)

    OdpovědětVymazat
  60. Jeste mail. Katka.la@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  61. O kolagenu a jeho účincích jsem doteď neměla ponětí :-) děkuju! A ta značka vypadá parádně, vůbec celý článek mi přinesl spoustu nových informací :-D
    Mail: KAneta@email.cz
    Kolagen bych chtěla zkusit používat kvůli citlivosti mojí pleti (píšeš, že nezpůsobuje alergie, se kterými já osobně mám u některých krémů problém). Plus také mám suchou pleť jako ty a hlavně v chladu vypadá mnohem "starší", poslední dobou je to vidět víc a víc a nějaké levné univerzální krémíky z drogerky tomu příliš nepomáhají :)

    OdpovědětVymazat
  62. Ahoj Peti.
    Je mi 38 a stále hledám něco vhodného na vrásky. Zatím střídám Ryor a Niveu denní noční krémy na zralou pleť. Zatím jsem nenašla nic o čem by moje pleť řekla, JO! Cítím pleť vysušenou a stále zatím hledám něco vhodného.
    alenabilavcikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  63. Ahoj Péťo, moc dobrý tip na nějaký výrobky který vyhladí moje 40-ti letý vrásky.Určitě bych nějaký výrobeček ráda vyzkoušela, abych byla více přitažlivější pro svého manžela.

    spryslik@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  64. Achoj Peti me je 25 let a ted zkousim kremy co jsi doporucova ty (eucerin,bioderma,..) a nemuzu si je vynachvalit. Proto verim ze i tyhle budou super. Sice pises ze je to pro zeny 30+ ale ja mam celkem dost vrasek na cele a krku tak proc nevyzkouset prave tyto :P krasny den preju :) m.kruckova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  65. Ahoj, kolagen ještě nemám potřebu zkoušet, ale balíček bych chtěla vyhrát pro maminku, která výrobky s kolagenem rada používá, neboť má velmi suchou pleť a je ji pres 40, ale stále vypadá velmi mlade :)
    Email: luciesochorcova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  66. Ahoj, kolagenovou řadu bych ráda vyhrála z toho důvodu, že bych ji věnovala mamce. Z tvého článku jsem pochopila, že je vhodný na stárnoucí pleť a to by mamka určitě ocenila :)
    trnkova.kamila@atlas.cz

    OdpovědětVymazat
  67. Ahoj Peti :) korejskou kosmetiku mam velice rada! krasne sedi me svetle pleti.
    Prala bych si, aby tento balicek otestovala moje maminka, ktera si to zaslouzi a velice potrebuje :)

    havlinova.monika@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  68. Ahoj,moc děkuji za článek, těšila jsem se na něj yz když jsi o krémech vyprávěla na YouTube. Chtěla bych zkusit něco nového a i když mám spíš smíšenou pleť,tak je dost citlivá a každý krém nesnesu.uz je mi 30 a pořádná kosmetika je potřeba.
    Tak snad budu mít štěstí ☺
    wisniowski.zuzana@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  69. Ahoj,moc děkuji za článek, těšila jsem se na něj yz když jsi o krémech vyprávěla na YouTube. Chtěla bych zkusit něco nového a i když mám spíš smíšenou pleť,tak je dost citlivá a každý krém nesnesu.uz je mi 30 a pořádná kosmetika je potřeba.
    Tak snad budu mít štěstí ☺
    wisniowski.zuzana@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  70. Ahoj,na článek o těchto krémech jsem se těšila, hned jak jsem viděla tvůj komentáře na YouTube. Sice mám spíš smíšenou pleť,ale hodně citlivou tak bych chtěla zkusit tuhle kosmetiku. Začít s kolagenem není nikdy brzo ani pozdě a protože je mi už 30,měla bych začít o pleť co nejlíp pečovat
    Můj mail wisniowski.zuzana@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  71. katerina.studnicna@seznam.cz

    S kolagenovými výrobky už mám zkušenost, ale zatím jsem nenarazila na žádný u kterého bych viděla nějaké výsledky. :D Sice ještě nepatřím do kategorie 35+, ale nikdy není brzo začít se starat o svou plet.

    OdpovědětVymazat
  72. Protože patřím do skupiny 35+, je kosmetika s kolagenem, ale nejen s ním, pro mě hodně zajímavá a určitě bych ráda vyzkoušela jeho účinek. Zatím jsem testovala několik krémů či sér např. s matrixilem, peptidy, kyselinou hyaluronovou a dalšími látkami, ale ten nej produkt zatím stále hledám. A třeba by to mohl být právě Steblanc. Moje pleť je smíšená s klasicky mastnou T-zonou, takže je to o něco složitější. Většinou kombinuji více produktů - jeden kolem očí, jiný na t-zonu a další na zbytek obličeje a krk. Důležité je, aby pleť na celém obličeji byla hydratovaná a vyživená a současně na T-zoně nebyly ucpané póry. Někdy mám pocit, že to je docela alchymie :) Hezký den Ivana
    ipazdirkova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  73. Ahoj Peti, ráda bych vyzkoušela účinky kolagenu. Je mi 28 a myslím, že už na to je ten správný čas. Můj mail je Anita.EP@seznam.cz
    Přeji Ti pěkný večer

    OdpovědětVymazat
  74. Ahoj Peto, jsem 29leta mamka dvou deti. Tricitka letos klepe na dvere :( a vrasky se mi pomalu a jiste delaji. Plet mam spise mastnou a snazim se pouzivat kremy na muj tip pleti zatim je to Garnier,ale ten pravy stale hledam :(
    iveta.helbichova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  75. Mám extrémně suchou pleť a zatím se mi nepodařilo najít vhodnou péči o pleť. Možná by toto bylo to pravé.
    filipcovamarketa@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  76. Myslím, že tyto produkty nebudou úplně pro mou věkovou kategorii, ale super recenze - konečně vím, co je kolagen.. :D

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  77. Ahoj chtěla bych ho vyzkoušet,protože dobrý hydratacni krém se hodí vždy. Teď používám krémy od Ryoru s aloe a na noc ceramidove kapsle. Radoslava.20@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  78. teerezka21@seznam.cz
    Ahoj Peti, mně brzy bude 30 let, poslední asi 2 roky už o péči o pleť přemýšlím daleko více než dřív. Mám plnější obličej, takže se mi vrásky nedělají tolik jako štíhlým ženám, přesto jsem si všimla, že když se usměju, mám kolem očí trochu vějířky. Spíš mi dělají starost jiné nedokonalosti pleti, ale i tak bych kolagen ráda zkusila ;) Pa Terka

    OdpovědětVymazat
  79. Peti,moc Ti děkuji za takové soutěže! Je od Tebe moc hezké, že na nás myslíš :-)
    Kolagen bych vyzkoušela ráda protože ve věku 30+..co si budeme nalhávat už plet není co bývala :-), takže zkusím štěstí a zasoutěžím o tuto nádheru! Děkuji, měj se moc hezky!
    nikola.hladova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  80. Ahoj, když nemám FB tak asi nemůžu soutěžit viď ? :(

    OdpovědětVymazat
  81. Dobrý den Petro, je mi 26 a již několik let mám drobné vrásky kolem oči a úst (možná je to proto, že se pořád směju :-D). U každého vašeho videa si říkám, jak je možné, že máte tak krásnou pleť a bez vrásek. Jednou mě tedy docela zaskočilo, že jste měla v komentářích něco o vráskách. To nechápu kde je ty holky vidí! :-)
    Ráda bych vyzkoušela kolagen, třeba mi trochu ty vrásky vyhladí :-)
    Děkuji s pozdravem Lucie Matoušková
    lucie.zubarka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  82. Dobrý večer kolagen vyzkouším ráda, protože po 40ctce už to není co bývalo posmurovap@seznam.cz Děkuji

    OdpovědětVymazat
  83. Dobrý večer, velice ráda vyzkouším, protože ráda zkouším nové věci a tohle vypadá slibně. No po čtyřicítce už ta pleť není to co bývala. ....posmurovap@seznam.cz Děkuji

    OdpovědětVymazat
  84. Kristova léta jsou za dveřmi....sebevědomí se válí v prachu, chtělo by to alespoň kolagenovou vzpruhu :-) susanhappy@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  85. Kristova léta jsou za dveřmi, sebevědomí se válí v prachu... Chtělo by to alespoň kolagenovou vzpruhu :-). susanhappy@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  86. Chtěla bych ho vyzkoušet, protože si připadám pořád mladá, ale moje pleť už tak svěže nevypadá. Zvláště teď, co mám druhé miminko, tak mi noční vstávání moc nepřidá. Přála bych si být nejkrásnější maminkou pro moje dětičky a nejkrásnější manželkou pro svého muže :-)
    petra.votypkova@tiscali.cz

    OdpovědětVymazat
  87. Proč chci zkusit kolagen? Protože roky přibývají, vrásky taky a asi se šklebím a tak nějak mi to zůstává 🙈
    Prosím víc recenzí pro 30+ 😉 Moc ráda tě sleduji, po letech jsem třeba přišla na to jaký jsem barevný typ a taky na to že mi sluší rudá rtěnka😊
    anicka.jaskova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  88. Proč chci zkusit kolagen? Protože vrásky přibývají a já se moc šklebím a zůstává mi to 🙈
    Prosím víc recenzí 30+ 😉
    anicka.jaskova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  89. Krémy vypadají velice zajímavě. chtěla bych je zkusit protože už nejsem žádná dvacítka a chtělo by to něco kvalitnejsiho než drogerkove krémy.... letos 34 ;-) nemám nějak zvlášť suchou pokožku ale uz to není co bývalo... lucie.bartosova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  90. Moc bych si přála tuto kosmetiku vyzkoušet.Je mi 43 let a vždy jsem o sebe poctivě pečovala.Poslední roky se ale musím spokojit s poněkud levnějšími kosmetickými produkty,protože jsem v invalidním důchodu kvůli nepříjemnému revmatickému onemocnění.Myslím ale,že bych byla dobrou kandidátkou na testování - mám sušší,pomerně citlivou pleť a pomalu ale jistě i kontury obličeje nejsou to co bývali.No,nevím,jestli je nějaká šance,že by se štěstí usmálo zrovna na mne,ale kdo ví,možné je vše.V dobách,kdy bylo více penízků jsem měla v oblibě značky jako Vichy a Bioderma.Také fajn kosmetika s viditelnými účinky na mou pleť.Teď je pro mne bohužel nedosažitelná.Můj mail:sarkalyrova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  91. Proč chci zkusit kolagen? No jednoduše je to pro mě něco úplně jiného a nového. Běžně používám jen klasické krémy na suchou pleť, tak by nebylo od věci vyzkoušet i něco úplně jiného. :) Je mi 23, tak už je možná pomalu na čase o tu pleť o něco více dbát, ať mi pěkná vydrží co nejdéle.

    sfeich@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  92. Mě tato řada tedy moc nezaujala. Vždycky, když mají krémy na prvních místech ve složení plno silikonů, tak můj zájem opadá. Přijde mi, že výrobci spíše spoléhají na to, že se zákaznice nechá oklamat hladkým pocitem na pleti, který ty silikony udělaly a bude si říkat, jak ten kolagen, kyselina hyaluronová nebo cokoliv, krásně zafungovaly. Silikon sice ten dojem vyhlazenější pleti vytvoří, ale myslím si, že je to draze vykoupeno - pleť je jak pod igelitovým pytlíkem, nedýchá a tím spíš může stárnout...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. presne tak...to zloženie je úplne oničom...všetkým, ktoré nevyhráte, odporúčam čisto prírodné krémy starobylej renomovanej firmy KNEIPP, ktoré dostanete v drogérii DM a ich zloženie je stokrát lepšie než týchto tu propagovaných: ako prvá zložka okrem vody je tam vzácny mandľový olej, kým u týchto je to silikón...čiže lacný ropný produkt. navyše krémy KNEIPP sú cenovo prístupné, takže nikoho nezruinujú :)

      Vymazat
    2. To lisa_22: Vy se mi tu s Vašimi příspěvky líbíte, protože se pokaždé trefíte i do mého názoru.
      Jestli ono to u těch asijských značek nebude tak, že pod tím vysokým procentem kolagenu se ve skutečnosti skrývá spousta různých silikonů, a to hned na začátku předlouhého seznamu složek. Produkty mají také patrně navozovat dojem, že jsou snad přírodní či bylinné, ale ty výtažky z rostlin se mnohdy vyskytují až ve druhé polovině nebo ke konci seznamu složek. Silná a (pochopitelně) umělá parfemace zase představuje velké riziko pro citlivou pleť a i obsah některých rostlinných olejů např. kakaové máslo či olivový olej) svědčí o tom, že výrobky nejsou vůbec vhodné nejen pro pleť mastnou, ale i pro jakoukoli pleť se sklonem k akné. (Totéž platí i o výše zmíněných silikonech.)
      Pouhé vhodné rostlinné oleje udělají pleti mnohem lepší službu (v jakémkoli věku) a ještě navíc velmi ušetříte. Moje vlastní zkušenost. Třebaže už mi není dvacet, množství kosmetických produktů se snažím neustále omezovat, teď už kupuju jen přírodní věci s důvěryhodnými certifikáty a něco si i ze snadno dostupných surovin vyrábím sama. A výsledky jsou na pleti opravdu vidět: pleť je bez pupínků (a s těmi jsem se něco natrápila počínaje pubertou), pleť je dobře hydratovaná a nepodrážděná, což jí ke spokojené péči stačí.

      Vymazat
    3. ďakujem :) s tými krémami sa skutočne zhodneme, je mi ľúto, keď vidím ženy, ako vyhadzujú nehorázne peniaze za drahé značky, keď pritom existujú produkty oveľa lacnejšie a kvalitnejšie. napr. taká vychýrená kozmetika Vichy - celú kampaň majú postavenú na liečivej vode (mmch presne taká istá sa nachádza aj v slovenských kúpeľoch Dudince) - a to je asi jediné, čo je v tej kozmetike dobré, pretože základ ich krémov tvorí opäť len silikón, takže nejaké liečivé účinky tej vody sú tým dokonale zabité. a pritom je Vichy kozmetika trikrát drahšia než napr. spomínaný KNEIPP.

      inak pokiaľ ide o ázijskú kozmetiku, tak podobne ako Petra uznávam ich BB krémy, neuveriteľne mi sedia a sú fakt neprekonateľné - ale to je dekoratívka, kde sa to bez tej chémie asi zatiaľ neobíde (napriek tomu sa snažím vyberať aspoň tie najmenej chemizované). pokiaľ však ide o ošetrujúcu kozmetiku, tak tam je to skutočne robené skôr na rýchly efekt... mmch, mám pocit, že Petre sa tá pleť v poslednom čase nejako zhoršila.

      Vymazat
    4. mně se naopak plet v poslední době zlepšila, takže je to opravdu jen tvůj pocit ;)

      Vymazat
    5. to je dosť možné, nehádam sa :) aj keď ja mám na mysli asi skôr dlhšie obdobie, napr. v porovnaní s časmi, keď si makeup vôbec nepoužívala.

      Vymazat
    6. Makeup používám pravidelně od cca 28 let, blog mám od 30 let, takže to jsi mne opravdu nemohla znát, abys to mohla posoudit :). Já jsem nikdy problémovou plet neměla, jen v zimě ji mám ještě sušší a pokud jsem ve stresu, tak se mi udělá pár pupínků. Samozřejmě věkem nedokonalosti přibývají, to je jasné, tomu nezabrání žádný produkt :).

      Vymazat
    7. sammozrejme, že som ťa nemohla poznať, ani teraz ťa nepoznám, to hovorím podľa tvojich fotiek ;) myslím, že určite máš také, kde si len jemne nalíčená bez makeupu, hlavne v lete. mám práve na mysli tie pupienky, ja napr. som to mala ešte aj po 30-ke, a teraz naopak, pleť mám omnoho lepšiu než som kedy mala a to je myslím výsledok práve tej prírodnej kozmetiky, ktorú používam, aj viacmenej stabilnej značky. tým, že toľko testuješ, určite tá pleť dostáva zabrať a je to vidieť, len to som chcela povedať, neber to v zlom.

      Vymazat
    8. Přesně tak je tomu u mě. Už jsem měla dávno po pubertě, jenže mastná pleť s akné tu byla pořád. A akné v dospělém věku už je tvrdý oříšek i pro ty nejlepší dermatology. Co jen jsem se navyzkoušela všelijakých jimi předepsaných a doporučovaných věcí z lékárny, ale nic, opravdu nic mi nepomohlo, jen to pleť nepřirozeně vysušovalo a dráždilo. Spasily (a to doslova) mě až jisté americké webovky, kde jsem se dočetla o tom, kterak i na takovou pleť příznivě působí rostlinné oleje (na čištění, hydrataci i výživu), jen je potřeba používat ty vhodné a také jejich obsah kontrolovat u všech kosmetických produktů, které žena používá. Mně osobně se to vyplatilo a vyplácí. Zbytečně tak nevyhazuju peníze za nevhodné, či dokonce škodící produkty. Já mám teď už ve středních letech mnohem lepší pleť, než jsem měla ve dvaceti. Určitě i proto, že jsem skončila s dermatology a všemožnými experimenty. Zkrátka jsem pro sebe našla to pravé. Z dekorativky používám jako základ už jedině přírodní minerální make-up. Nemusím mít doma tisíc serepetiček, jedna věc mi fakticky jako základ pro líčení stačí.

      Vymazat
  93. Péťo, moc hezká recenze. Dlouho jsem se bránila používání omlazujících prostředků. Ale teď, ve 42 letech, kdy se cítím stále mladá, si říkám, že bych tak ráda i vypadala :-) Bylo by tedy fajn tuto kosmetiku vyzkoušet. Můj mail: petra.culkova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  94. Ahojj Peti,tak musim sa priznat ze ja som ta objavila az vcera ale hned som si pozrela 10tvojich videi..:)si fakt fantasticka a vela som sa dozvedela od teba ohladom liceni a tak..ja mam suchu az citlivu plet a uz som fakt zufala s kremov ktore som vyskusala..vzdy sa po nich vyhadzem alebo moja pokozka zostane cervena a zasa bez kremu byt nemozem bo sa mi hned robia supinky..mam uz 33rokov takze moja plet si uz vyzaduje väcsiu starostlivos a prave preto by som velmi rada vyskusala tuto sadu od Steblanc..:))) katarina.mikova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  95. Řada vypadá velice zajímavě. Krémy s kolagenem jsem párkrát použila, ale většinou levnější značky a bez viditelného efektu. Mám suchou pleť a je mi 35let. Koukala jsem teď na ucelenou řadu s kolagenem v Oriflame, tak možná bude další na seznamu, pokud nevyhraji u tebe:o)
    Hezký den Peti.
    sandra.skopalova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  96. Ahoj Péťo. :-) Tahle recenze jako by přišla na zavolanou, takže jsem ji hned rozklikla. :-) Sama bych ve 24 letech chtěla vyzkoušet kolagen z asi zvláštního důvodu.. V prosinci jsem ukončila roční hormonální léčbu, která se dost podepsala na mé pokožce celkově celého těla, celulitida, vzhled kůže, vrásky.. Léky které jsem užívala prý bránily tělu, aby si tvořilo kolagen a tak mám zvlášť obličej suchý, hodně se mi projevily vrásky, je takový bez barvy, zkrátka ve svém věku jsem byla zvyklá na jinou pleť a během roku se to celé změnilo. Zatím jsem žádné krémy nevyzkoušela, pouze používám olivovou řadu Bione, ale to se asi nedá porovnávat. Také uvažuji o vnitřním doplnění kolagenu, abych měla pleť zase alespoň trochu pěknou. :-) Z těchto důvodů bych ráda Tebou recenzovanou kosmetiku vyzkoušela. :-) Mail zde - t.ereza.buresova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  97. Ahoj Péťo,moc ráda bych vyzkoušela tuto novou řadu z Tvé recenze,která mě zaujala,každopádně jako vše tebou doporučené,sleduji tě pravidelně už hodně dlouho a jsem ti nesmírně vděčná za spousty rad a pozitivnimu přístupu k životu.Díky tobě a tvým vlogum,které sledují každý den se mi vrací úsměv na tváři,za což ti moc děkuji.Na první jarní den mi bude už bohužel 44 let a o svou pleť se ráda starám,nikdy jsem nic nevyhrála a tak by bylo fajn tuto kosmetiku vyzkoušet,jelikož je pro mě v současné době nedosažitelná,používám jen levnější kosmetiku,bohužel.Můj mail :miluseoktabcova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  98. Ahoj Péťo,moc ráda bych vyzkoušela tuto novou řadu z Tvé recenze,která mě zaujala,každopádně jako vše tebou doporučené,sleduji tě pravidelně už hodně dlouho a jsem ti nesmírně vděčná za spousty rad a pozitivnimu přístupu k životu.Díky tobě a tvým vlogum,které sledují každý den se mi vrací úsměv na tváři,za což ti moc děkuji.Na první jarní den mi bude už bohužel 44 let a o svou pleť se ráda starám,nikdy jsem nic nevyhrála a tak by bylo fajn tuto kosmetiku vyzkoušet,jelikož je pro mě v současné době nedosažitelná,používám jen levnější kosmetiku,bohužel.Můj mail :miluseoktabcova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  99. Ahoj,
    ráda bych vyzkoušela kolagen, v posledních měsících si uvědomuji, jak se moje pleť proměnila, je více suchá a začínají se mi více dělat vrásky. Můj email je hanicka.cica@seznam.cz.
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  100. Kupkova.nada@seznam.cz
    Protože se mi teďka pod očima udělaly takové suché šupinky a matlám to vším a nic. Tak třeba by mi tohle pomohlo.

    OdpovědětVymazat
  101. Ahoj Péťo, kolagen bych ráda zkusila z důvodu, že mi bude 29 let, takže si myslím, že je nejvyšší čas se začít o svoji pleť více starat a hýčkat ji kvalitními produkty. Z toho důvodu zkusím štěstí v soutěži. :-) Můj mail: katuska.kolarova@seznam.cz.
    Přeju hezký den!

    OdpovědětVymazat
  102. Ahoj Péťo! Kolagen bych ráda vyzkoušela, jelikož mi letos bude 29 let, takže si myslím, že je nejvyšší čas se o svoji pleť začít více starat a hýčkat ji kvalitními výrobky. Z toho důvodu zkouším štěstí v soutěži. :-) Můj mail: katuska.kolarova@seznam.cz.

    OdpovědětVymazat
  103. Ahoj Peti,
    děkuji za krásnou recenzi, která mě opravdu nadchla. Proč chci zkusit kolagen? Je mi 24 let a začínám pociťovat, že se mi mění pleť a vidím první známky stárnutí. Díky tvé recenzi teď vím, že lze tento proces podpořit touto kosmetikou a následky aspoň trošku odvrátit/posunout dál :-D
    Kolagenový výrobek jsem ještě žádný neměla, doposud jsem měla výrobky pouze s kyselinou hylauronovou, takže bych ráda vyzkoušela tuto kolagenovou řadu. Mám smíšenou pleť, někdy se mi mastí, někdy ji mám suchou, záleží asi na okolnostech. Momentálně používám kosmetiku značky Tiande, mám ji chvíli, tak zatím těžko soudit jaká bude, ale zatím jsem spokojená, mé pleti zatím nijak nevadí. Doufám že se namě usměje štěstí, kosmetiku bych ráda vyhrála a vyzkoušela :-) muj mail: Veris.On@seznam.cz
    Děkuji.
    Měj se hezky. Verča

    OdpovědětVymazat
  104. Ahoj Péťo,
    moc ráda tě sleduji. Řada s kolagenem vypadá moc dobře a zaujala mě. Je mi 31 a už delší dobu zkouším všechno možné, aby se má pleť znovu dostala do kondice :-). Bohužel se mi to stále nedaří. O účincích kolagenu už vím mnoho let, ale nikdy jsem neměla štěstí na výrobek, který by ho měl v sobě tolik, aby se daly pozorovat jeho účinky na mé pleti. Pleť mám suchou až normální. Ráda bych tuto řadu o pleť vyzkoušela :-). Můj mail je: veeeronika@seznam.cz
    Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  105. Milá Péťo, tenhle článek a soutěž mi jdou přímo do cesty! Proč bych ráda zkusila kolagen? Je mi téměř 33 a za poslední rok se mi dost výrazně změnila pleť. Z mastné a místy problematické, zato bez vrásek, se stala smíšená, skoro až suchá a vrásky se notně hlásí o slovo. A tak hledám ...zkusila jsem už poměrně dost výrobků, některé byly docela fajn, ale zatím jsem nenašla takový, který by mi úplně sedl a zůstala bych u něj. Na kolagen jsem zvědavá. I když nevyhraju, nejspíš ho časem zkusím. :D
    Měj se krásně, ať se ti vede a děkuji, že nám věnuješ tolik energie!
    E-mail: cuile@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  106. Ahoj, sama bych tuhle řadu ráda zkusila, i když je mi 24 už začínám pozorovat malé vrásky, hlavně u pusy, ráda a často se směju:) a trochu i ty mračící mezi obočím.. Pokud bych ale vyhrála věnovala bych sadu mamce, která bude mít za chvíli narozeniny a jako každá mamka si zaslouží hodně péče:) email p.dedinova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  107. Ahoj, radu bych urcite venovala mamce, pristi tyden ma narozky a byl by to krasny darek k tem ostatnim :) Osobne mam Mizon hodne rada, nejvic jejich Apple peeling gel. Mam i jejich proslule sneci serum, ale na mou plet je asi kratke. Jak jsem psala, tato rada by byla skvela pro maminu. Uzasne slozeni, skvela znacka. Korejske kosmetice jsem propadla uz pred nekolika lety a jsem rada, ze se o ni zacina vic mluvit :) Dekujem za krasnou soutez a drzim nam palce:)) lucie.lehka@email.cz

    OdpovědětVymazat
  108. Ahoj Petro, krémy se mi moc zamlouvají, ráda bych vyzkoušela :) je mi 34, v červnu mi bude 35, takže moje pleť by kolagen uvítala. Krém s kolagenem jsem myslím ještě neměla.
    Jen ten odkaz na FB MIZON mi nefunguje, ale vyhledala jsem si ho sama, takže sleduji na FB jako Lucie Schreder Gondorčínová.
    lucie.gondorcinova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  109. Ahoj Peti! Mám 30 a možno by ma malo strašiť, že moja pleť už potrebuje intenzívnejšiu a kvalitnejšiu starostlivosť, ako kedysi. Na druhej strane (a aj vďaka tvojmu blogu), baví ma skúšať nové krémy aj dekoratívnu kozmetiku a skúmať ich zloženie. Pôvodne som sa uspokojila s výživnejšími krémami s kyselinou hyalorunovou, ale už to chce niečo viac, kolagén by mohol byť riešením :) artist@csillapolak.sk

    OdpovědětVymazat
  110. Rada bych upresnila (opravila), ze kolagen v zadnem pripade nepronika do "hlubsich vrstev pokozky". Jeho molekuly (a to i nizkomolekularni varanta) jsou totiz podstatne vetsi/tezsi nez 500 Da (coz je priblizna hranice, kdy uz molekuly pronikaji pres stratum corneum, nejsvrchnejsi vrstvu pokozky).
    Nevim, z jakych zdroju jsi cerpala, Petro, u podobnych clanku bych ocenila, kdyby sis dala praci je zverejnit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čerpala jsem přímo od výrobce, některé molekuly skutečně nemají tu schopnost pronikat, ale ty jsou jiného typu. Tím, že je zde kolagen z rybích šupin, tak má jiné vlastnosti než ten rostlinný, alespoň takto mi to bylo osvětleno. Nejsem chemik ovšem ;).

      Vymazat
  111. Samé tridsiatky kurník 😀 Je vôbec na mieste zaujímať sa v 54 o kolagén ? Alebo si radšej hneď zaobstarať slušivé tepláky ? 😅
    j.subinova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  112. Ahoj! Rada by som sa zapojila do sutaze, sice plet nemam nijak staru (mam len 21), aj tak prev entivne na Tvoje odporucanie pouzivam pravidelne radu Kozie mlieko od Ziaji. Ak by sa mi postastilo, a tuto sutaz by som vyhrala, rada by som cenu venovala mojej mamke, kedze si ja takto drahy darek nemozem dovolit, studujem a ziadny priem totiz nemam. :-)
    PS. Skvely clanok! ;)
    jarka.orenicova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  113. Ahoj, do třicítky mi zbývá ještě pět let, přesto bych se ráda do soutěže zapojila. S kolagenem zatím nemám zkušenost vůbec žádnou a o této značce také slyším poprvé, ale ty mi neustále rozšiřuješ obzory :)
    martinavanaskova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  114. Dobre ranko,
    Proc vyzkouset tuhle radu? Jednoduše proto, ze se blíží 30 a mam celkem hluboké vrásky na cele. Porad se odhodlavam koupit tvůj oblíbeny eucerin, ale pokud je v sázce tahle rada, rada vyzkousim ji. Necekam zázraky jak od botoxu, ale rada bych udelala pro plet aspon neco. Doteď jsem totiz krem ani nic na vrásky nevlastnila a rada bych sledovala účinky.
    Hezky vikend :)
    Rihovaveroni@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  115. Ahoj Peti,
    moc děkuji za pěknou recenzi! Kosmetiku s kolagenem jsem nikdy nezkoušela a právě proto bych ji chtěla vyzkoušet :) Je mi 32, pleť mám velmi citlivou a suchou. Dlouho jsem zkoušela, která kosmetika mi bude vyhovovat a nakonec jsem zůstala u francouzské kosmetiky Avene, na kterou nedám dopustit, občas vyměním za Nuxe. Hanka
    hana.strizkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  116. Recenze je skvělá,podrobná a lákavá. I když mi ne pouze 25 let,moje super suchá pokožka již má počínající vrásky na čele. Samozřejmě tomu asi přispěly velké zdravotní problémy a stres,ale suchost pokožky je asi největší problém. Mám pocit,že žádný krém mou pleť není schopen dostatečně hydratovat. Po večerním nanesení krému se do určité doby vsákne a ráno již cítím vysušenou, staženou pleť. Třeba by tato kosmetika dokázala malý zázrak s mojí pletí a hydratovala by ji. Na zmizení vrásek příliš nevěřím,ale pokud by zmizely,byl by to příjemný bonus. :)

    OdpovědětVymazat
  117. Ahoj Péťo, jsem cca stějně mladá jako Ty ;-) Stálou značku kosmetiky o pleť zatím nemám. Stále tak nějak hledám. Nedávno jsem dokonce zkoušela kosmetiku značky Artistry, protože kamarádka je jeden z jejich prodejců a dostala jsem vzorky na vyzkoušení. Musím říct, že ty dražší řady mi pŕišly docela fajn, ale prostě je to Amway, a proto k tomu nemám důvěru. Nezkoušela jsi něco od nich? Věřím, že i Tobě už byla jejich kosmetika nabízena. Pokud ano, jaká je Tvá zkušenost? Jinak má pleť je smíšená a kosmetiku Steblanc bych ráda vyzkoušela proto, co jsem psala už v úvodu..stále hledám tu svou. Fajn večer kaca.vodickova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  118. Ahoj rada bych něco takového vyskoušela teď mi bude 39 v březnu a clanek je zajimavej
    alev@mujmail.cz

    OdpovědětVymazat
  119. Ahoj, chtěla bych se také zapojit, ačkoliv si tady připadám trochu přestárlá :o). Je mi 48, a začínám řešit, co s tím pomalu uvadajícím obličejem. Při hledání nějakého superkrému jsem narazila na kolagen a soutěž, takže se zapojuji. sares@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  120. Ahoj Peti :-),
    Moc ráda bych vyzkoušela tuto řadu. Je mi 29 a mám smíšenou pleť. Už přes rok si s ní nevím rady, změnila jsem způsob čištění, stravu, vyzkoušela spoustu přípravků, i Ziaju, na tvé doporučení :-), nyní používám Ryor s kyselinou hyaluronovou a arganovym olejem, ale žádné velké zázraky se nedějí. S kolegenem, navíc v této cenové relaci, nemám zkušenost.
    Ráda bych ty geny, nebo co to způsobuje, nějak oblafla :-D. Třeba by se mi to podařilo s těmito krémy ;-) :-).
    Přeji ti krásný den :-).
    mi.dob@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  121. Ahoj Peti :-),
    Moc ráda bych vyzkoušela tuto řadu. Je mi 29 a mám smíšenou pleť. Už přes rok si s ní nevím rady, změnila jsem způsob čištění, stravu, vyzkoušela spoustu přípravků, i Ziaju, na tvé doporučení :-), nyní používám Ryor s kyselinou hyaluronovou a arganovym olejem, ale žádné velké zázraky se nedějí. S kolegenem, navíc v této cenové relaci, nemám zkušenost.
    Ráda bych ty geny, nebo co to způsobuje, nějak oblafla :-D. Třeba by se mi to podařilo s těmito krémy ;-) :-).
    Přeji ti krásný den :-).
    mi.dob@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  122. Ahoj Peti :-),
    Moc ráda bych vyzkoušela tuto řadu. Je mi 29 a mám smíšenou pleť. Už přes rok si s ní nevím rady, změnila jsem způsob čištění, stravu, vyzkoušela spoustu přípravků, i Ziaju, na tvé doporučení :-), nyní používám Ryor s kyselinou hyaluronovou a arganovym olejem, ale žádné velké zázraky se nedějí. S kolegenem, navíc v této cenové relaci, nemám zkušenost.
    Ráda bych ty geny, nebo co to způsobuje, nějak oblafla :-D. Třeba by se mi to podařilo s těmito krémy ;-) :-).
    Přeji ti krásný den :-).
    mi.dob@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  123. Ahoj Peti :-),
    Moc ráda bych vyzkoušela tuto řadu. Je mi 29 a mám smíšenou pleť. Už přes rok si s ní nevím rady, změnila jsem způsob čištění, stravu, vyzkoušela spoustu přípravků, i Ziaju, na tvé doporučení :-), nyní používám Ryor s kyselinou hyaluronovou a arganovym olejem, ale žádné velké zázraky se nedějí. S kolegenem, navíc v této cenové relaci, nemám zkušenost.
    Ráda bych ty geny, nebo co to způsobuje, nějak oblafla :-D. Třeba by se mi to podařilo s těmito krémy ;-) :-).
    Přeji ti krásný den :-).
    mi.dob@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  124. Ahoj Peti :-),
    Moc ráda bych vyzkoušela tuto řadu. Je mi 29 a mám smíšenou pleť. Už přes rok si s ní nevím rady, změnila jsem způsob čištění, stravu, vyzkoušela spoustu přípravků, i Ziaju, na tvé doporučení :-), nyní používám Ryor s kyselinou hyaluronovou a arganovym olejem, ale žádné velké zázraky se nedějí. S kolegenem, navíc v této cenové relaci, nemám zkušenost.
    Ráda bych ty geny, nebo co to způsobuje, nějak oblafla :-D. Třeba by se mi to podařilo s těmito krémy ;-) :-).
    Přeji ti krásný den :-).
    mi.dob@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  125. Ahoj Peti :-),
    Moc ráda bych vyzkoušela tuto řadu. Je mi 29 a mám smíšenou pleť. Už přes rok si s ní tak trochu nevím rady, změnila jsem způsob čištění, stravu, vyzkoušela spoustu přípravků, i Ziaju na tvé doporučení :-), nyní používá Ryor s kyselinou hyaluronovou a argonovým olejem, ale žádné velké zázraky se nedějí. S kolagenem, navíc v této cenové relaci, nemám zkušenost.
    Ráda bych ty geny, nebo co to způsobuje, nějak oblafla :-D.
    Třeba by se mi to podařilo s těmito krémy ;-) :-).
    Přeji ti krásný den :-).
    mi.dob@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  126. ahoj petus :)
    n.princess@azet.sk
    rada by som vyskusala tuto radu pretoze som bloggerka a milujem skusanie novych veci a s nicim podobnym nemam este skusenosti :D a ako kazda spravna blogerka chcem vyskusat vsetko , hah

    OdpovědětVymazat
  127. Ahoj :)
    Kolagen bych ráda vyzkoušela, protože mám po mamince velmi suchou pleť. A tak byť mladou, tak hodně náchylnou na tvorbu vrásek a ráda bych se tomu bránila.
    E-mail: javurkova.klara@email.cz

    OdpovědětVymazat
  128. Celý článek jsem nečetla, protože vím, že si tuhle kosmetiku pořizovat nebudu, ale musím pochválit ty fotky. Ty růže tomu dávají šťávu. Krása. :-) Mouni

    OdpovědětVymazat
  129. Ahoj, Petro! To je zase úžasná soutěž <3. Krémy s kolageny nepoužívám, přece jenom mi je 20 let, ale hrozně bych to chtěla vyhrat pro svoji maminku <3!
    aleksandrayaklyushyna@gmail.com

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!