Rty v podzimních barvách

by - 19 září

Příjemný večer všem,

venku už to dnes vypadá opravdu na podzim a tak , než se vrhneme na další videa s čistě podzimní tématikou, ukáži vám dnes úlovky z našich drogerií. Jak jsem vám již ukazovala minulý týden v článku "Můj signature look pro letošní podzim", jemné oči a hodně výrazné rty si hodlám tento podzim užít, vím, že mám na tmavé rtěnky docela světlou pleť, ale na druhou stranu mi ten kontrast přijde docela zajímavý a navíc tím, jak mám teď rty opravdu plné (díky tomu, že je mám téměř neustále oteklé a podrážděné od rovnátek), tak mi tmavá barva přijde opravdu vhod, protože rty trošku zmenší. Minulý týden jsem si tedy udělala výlet do DM i Schleckera a vybrala si pár rtěnek za velmi rozumné ceny (rtěnky S-he byly u nás dokonce ve velké slevě) a ostatní stojí kolem 50-60 Kč, takže i pokud byste se s barvou netrefili, tak vás to nezruinuje.



Ve Schleckeru jsem si pořidila dvě tužky na rty od značky Basic (asi znáte, levná značka, sežene se jen ve Schleckeru), jednu je v barvě hnědé a druhou v odstínu plum. Obě tužky mají krásně krémovou konzistenci a vůbec rty nevysušují, díky tomu mají ovšem i malou výdrž a nakreslit s nimi ostrou linku nebo je pořádně ořezat je téměř nemožné a to i když je před ořezáním dáte na chvíli do mrazáku a také poměrně rychle ubývají.....Jinak ale barvy krásné a jako sezónní věc, kterou za dva měsíce buď dopotřebujete nebo zahodíte někam na dno své kosmetické taštičky, to použitelné je. Upozorňuji ale ještě jednou, že nanášení je pro trpělivé, protože se s tím opravdu špatně kreslí, jak je to měkké. Pigmanetace je průměrná.
 
Další rtěnkou, kterou jsem v drogerii Schlecker ulovila je Dolcezze od Gabrielly Salvete. Jak už jsem psala, tyto rtěnky jsou pěkně krémové, hydratační a příjemné na rtech, výdrž není nic moc a stejně tak pigmenatce, ale díky ceně a tomu, že jsou opravdu velice příjemné na rtech, spíše jako balzám, tak se mi na denní nošení líbí a nosím je ráda. Odstín 03 Ciliegio dolce je tmavě vínová barva bez třpytek a na rtech vypadá opravdu hezky, určitě doporučuji jako jednu z podzimních must have barviček.
 
V drogerii DM jsem potom ve slevě ulovila tři rtěnky S-he, tady cena opravdu odpovídá kvalitě, nic převratného nečekejte, navíc se mi nelíbí "nové" obaly, které mi připomínají kostičky do stavebnice pro děti a ne kosmetický výrobek. Na rtech jsou ale tyto rtěnky velice příjemné, kupodivu, pamatuji si, že dříve vysušovaly, protože nyní jsou extrémně hydratační, spíš jako balzám, ale díky tomu i málo pigmentované a aby byla barva pořádně vidět, je třeba nanést více vrstev. Černý odstín je pigmentovaný zvláště mizerně, takže jsem černou trošku podpořila konturovací černou tužkou na oči. Asi se divíte co to, že jsem sáhla po černé rtěnce, rozhodně to není barva, kterou bych plánovala nosit, ale koupila jsem si ji na pokusy a focení :). Odstín číslo 147 mě pod zářivkami opravdu zaujal, je to krásná vínová barva s vínovými třpytkami, které na rtech nejsou nijak moc vidět a podle mě vypadá na podzim opravdu krásně. Co se týče odstínu 070, tak ten jsem tam prostě nemohla nechat, to je tak krásná fialová! Jestli jste fandové fialových rtěnek, určitě si pro ni skočte, je krémová, bez třpytek a sluší i hodně bledé pleti, určitě ji budu nosit i v zimě. Celkově bych to shrnula tak, že kvalita asi jako rtěnky Essence, krémové, nižší výdrž a malá pigmentace, ale opět na pokusy a jako trendové barvy proč ne :)......
 
Zaujala vás některá z barev, hodláte také nosit takto výrazné rtěnky teď na podzim?




You May Also Like

61 komentářů

  1. Peti a kdy ti rovnátka budou sundavat? Já je budu mít taky a docela se toho děsim. Krásné barvičky, akorát ta poslední mi přijde hodně odvážná. A nejvíce se mi líbí ta 4 rtěnka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prý někdy koncem zimy to vypadá, vůbec se toho neboj,není to příjemné,ale dá se to přežít :)....

      Vymazat
  2. Sezónní je se dvěma N!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, opraveno, chybička se vloudí, psala jsem dost v rychlosti, možná tam budou i jiné překlepy......

      Vymazat
  3. Super příspěvek!:) Jinak mě osobně se hrozně líbí bledule s výraznými rty!:) Příjde mi to zajímavé a hezčí, než na slečnách s takovou nedefinovanou barvou - ani ne tmavá, ani ne světlá (moje barva pleti:D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snehurky :) Me se to taky libi! K.

      Vymazat
    2. Mně se tmavá rtěnka na Petře moc líbí, vlastně nechápu, proč se za její nošení jakoby omlouvá. Vůbec nemusí :)

      Vymazat
    3. Moc děkuju, mně se to taky líbí, i když někdy jsem opravdu na ně bledá už moc, to zas musím uznat,ale i tak je nosit budu :)....

      Vymazat
  4. Skvělá recenze! Perfektní nafocení odstínů v několika způsobech. Musím říct, že i já jsem letos podlehla trendu tmavých rtů. Je to velmi ženské, zatím neokoukané a co si budeme povídat je to super rychlý denní make-up :)))

    OdpovědětVymazat
  5. Perfektní recenze! Suprové nafocení odstínů z několika pohledů a typů. Musím říct, že jsem letošnímu trendu tmavých rtů taky podlehla. Je to velmi ženské, zatím neokoukané a co si budem povídat je to velmi rychlé líčení :)))

    OdpovědětVymazat
  6. Něco podobného 09 jsem si objednala, uvidíme, jak bude vypadat v reálu, ale taky hodlám rty přestat zanedbávat, co se barev týče.
    Jen jsem prostě "nejistá" co se barev týká, nemám úplně bílé zuby, takže si připadám divně (i když to tak nevypadá)...

    OdpovědětVymazat
  7. Mimochodem - co znamená "velká sleva na rtěnky S-he"? Že bych se projednou do nějakého DM vydala.. :)D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. polovina běžné ceny :), měli to tam u pokladen v košíčku, 29,-, 19,- :)

      Vymazat
  8. Ano ano, tmavé rty chytly letos i mě. Nemůžu si vynachválit rtěnku od Dermacolu - Longlasting lipstick 05. Fialová se zlatými a trochu červenými třpytečkami. Dlouho drží a je fakt moc krásná. Jinak, článek super, ta 147 od S-he vypadá dobře, krásný večer, Denisa :)

    OdpovědětVymazat
  9. Super recenze! Na ostatních se mi tmavé rty moc líbí, ale já na to nemám moc odvahu :-/

    OdpovědětVymazat
  10. Dost dobrý výběr barev, myslím, že se inspiruju :) Líbí se mi, že se jich nebojíš a že nezůstáváš jen u bezpečných světlých barviček ;) Ta černá je taky super, sice to může vypadat šíleně, ale věřím, že když se to sladí se zbytkem líčení a oblečení, může být výsledek dokonalý ;-) Terka z MissBeautyAddict se pustila zas do žluté. Já vám fandím, holky, a časem se asi taky s nějakou "šíleností" připojím! :D
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  11. Péťo chtěla bych se optat kde se dají sehnat rtěnky od BASIC? Děkuju moc, tenhle trend na podzim mám ráda i já :)

    OdpovědětVymazat
  12. Škoda, že Schlecker už u nás v republice není a je místo něj Teta :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co to je za hloupost? U nás máme 2 prodejny Schlecker a na žádnou Tetu se to nepřejmenovalo.

      Vymazat
    2. To není hloupost, ale skutečnost. Schleckery odkoupila Teta a teď se to pomalu, ale jistě mění. Nicméně ve většině těchto drogerek ještě Basic seženete.

      Vymazat
  13. Pro mě velice přínosný článek :)
    Přemýšlela jsem nad nějakou fialovou a vínovou rtěnkou a teď už aspoň vím, pro jakou si do DM zaletím! 070 a 147 jsou jasná volba.
    Jinak máš nějaké zkušenosti s rtěnkami Lasting Finish by Kate od Rimmel?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou ty ty Kate Moss, že? Mám je tu v několika článcích a videích, jsou skvělé!

      Vymazat
    2. Ano od Kate Moss, zalíbily se mi jejich barvy. Zapátrám po nich u tebe :) Děkuji :)

      Vymazat
  14. tak ta černá je neskutečně brutální!
    přijde mi, že Ti ty tmavé barvičky fakt strašně sluší, máš na to krásně plné rty :) já mám úzké čárky, takže musím mít růžové s perletí :D

    OdpovědětVymazat
  15. Krááása kráása, já letos taky frčím ve výrazných rtěnkách, dříve jsem nosila jen cihlově červenou a rudou, ale letos na podzim taky přidávám vínovou, a pořád se ještě nechci vzdát jasně růžové a sytě malinové...tak snad to nebude působit příliš nepatřičně:))rozhodně jsi mě navnadila na koupi nějakých dalších odstínů:))))

    OdpovědětVymazat
  16. tento hit je tiež môj favorit, preferujem na sebe výraznejšie pery a jemné oči, je to možno aj tým, že si ich až tak skvele nalíčiť neviem a tiež skôr preferujem zemité farby.... ale moc sa mi to na tebe páči :) až na tú čiernu, ale ako hovoríš, v nejakom editoriále alebo niečom podobnom to môže vyznieť super :)

    OdpovědětVymazat
  17. Moc krásné odstíny až na ten nejtmavší. Ten bych na sobě nepřekousla, ale jsem zvědavá jak bude vypadat na tobě s nějakým vyladěným outfitem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti,jak jsem psala v článku, tu černou určitě nosit nebudu, ta je jen na pokusy :)...

      Vymazat
  18. Veľmi sa mi tmavé pery páčia ale stále mám sopeľ a nos mám jak angorák takže nemôžem si ich dovoliť. Ale tebe seknú!

    Pozývame ťa aj tvoje čitateľky s Dewy na našu GIVEAWAY! Je tam jeden pekný rúž:)))

    http://stoker-dewy.blogspot.sk/2012/09/giveaway.html#comment-form

    OdpovědětVymazat
  19. Já se zamilovala do té S-he 070!

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj, mě překvapuje, že se všude píše, že rtěnky GS jsou hydratační se špatnou výdrží.Já mám odstín Arancio dolce a hydratační- tzn. mastná- mi přijde jen zezačátku, pak mi na rtech jakoby uschne a ta barva na rtech drží velmi dobře.Ovšem zdá se mi, že ty rty jsou pak takové přesušené.Petra

    OdpovědětVymazat
  21. ta černá je něco! vždycky jsem si chtěla takovou pořídit jen tak - pro zábavu :D možná to risknu :D

    OdpovědětVymazat
  22. Odvážné barvičky, ale ty od she si asi koupím - nízká cena a ta černá vypadá moc hezky, i když moc výrazná :))

    OdpovědětVymazat
  23. mám bledou pleť asi jako ty a rtěnky takhle tmavé fakt nemůžu.. vypadám tak vyblitě :D, hrozně bych ráda, ale fakt ne.. ale tak jako je to o vkusu žejo :)
    jinak se mi líbí 147:)

    OdpovědětVymazat
  24. Také bych chtěla aby mi tmavé rty slušely, vypadají všechny krásně, jen do tý černé S-he bych nešla se sebe hezčíma rtíkama :D.

    OdpovědětVymazat
  25. Ach jo, proč mám užší rty. Nevíš, jestli je nějaká výrazná barva, která užší rty ještě víc nezůží? Děkuji A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych zkusila nějakou světlejší výraznou a lesklou barvu, ta by neměla zúžovat tolik,ale tyhle tmavé a kor třeba matné, opravdu na úzké rty nejsou :(....zkus třeba nějaký hodně pigmentovaný lesk, docela dobré má Catrice nebo Essence Stay with me....

      Vymazat
  26. Díky za bezva přehled. U mne vítězí 147, ale to balení ne. Jsem bledá a vyzkouším to.

    OdpovědětVymazat
  27. Po shlédnutí Tvého blogu, konkrétně článku signature look pro podzim jsem se rozhodla si pořídit také rtěnku tmavšího odstínu a musím říct, že toho nelituji :) je to zase něco jiného a na podzim je to jako dělané. Jen bych ráda ještě nějakou rtěnku, která vydrží déle a zatím jsem na žádnou takovou nenarazila :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to jsem moc ráda, že sdílíš mé nadšení :), je to určitě příjemná změna :).

      Vymazat
  28. Schlecker vyhlásil bankrot, u Tebe ještě v provozu? Divné..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je, u nás by snad měli přejít pod Tetu, alespoň tak jsem to pochopila a tak to říkala prodavačka....

      Vymazat
  29. úžasné barvičky ..
    až na tu poslední :D tu bych si asi nikam nevzala ..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to je jasné,jak jsem psala, to je na pokusy a focení :)

      Vymazat
    2. ano četla jsem ..
      Já jsem ale taková nertěnkovka :D mám doma si 4 jednu takovou červenou do růžova od chanelu (kterou bych si osobně nikdy nekoupila) pak nějaké nude a jednu do fialkova .
      Toť vše :)

      Vymazat
  30. Všechny jsou krásné :) Tu poslední bych sice nenosila, ale zbytek je perfektní :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  31. Super článek!:-) A já už se nemůžu dočkat,až teď začnu nosit rtěnky podzimních barev! A z tvých se mi nejvíc líbí Basic Lip Desing 03 a S-he 147!:-)

    OdpovědětVymazat
  32. Všechny až na poslední jsou skvělé, ale nejvíce mě zaujala Ciliego Dolce a ta 147.ty prostě vypadají nádherně!

    http://meandpeonies.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  33. Až na tu černou jsou to krásné barvičky a bezva článek vždycky se těším na další a videa jsou taky super jen tak dál.
    www.svobodovaelis.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  34. Líbí se mi, že se nebojíš sáhnout i po výrazných barvách:) Perfekt!

    OdpovědětVymazat
  35. Já nejsem moc odvážná, co se týče barvy rtů, buď lesky na rty s hnědým nádechem, nebo světle hnědé rtěnky. Brousím si zuby i na nude odstín.
    I když musím říct, že ta první barva vypadá dobře :)

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj Peťo :-) chtěla jsem s tě zeptat jestli ty tmavší rtěnky podle tebe sluší každému. Chtěla bych si nějakou koupit, ale nemám vůbec tušení jaký odstín by mi slušel... Mám špinavě blond vlasy, světlou pleť s pihama a modro-šedo-zelené oči.. Prostě barevný mišmaš :-D Tak nevím jestli je nějaká typologie třeba podle barvy vlasů nebo tak... Díky za odpověď Maki :-)

    OdpovědětVymazat
  37. Hmmm, mně se tohle abych pravdu řekla, vůbec nelíbí. Přijde mi přirozenější mít výraznější oči než rty. Navíc na člověku, který má v obličeji dominantnější rty než oči (mám to tak taky), tohle vypadá blbě. Výrazný rty mi v kombinaci s bledou kůží přijdou fakt takový divně upírský :-D Vím, že se tenhle trend na podzim nosí... ale za mě prostě ne :-)

    OdpovědětVymazat
  38. Ráda bych viděla i nějaké fotky celého obličeje, kde by hrály hlavní roli tyto rtěnky :)

    OdpovědětVymazat
  39. Obdivuji tě! :) neumím nosit rtěnky, připadá mi, že kterákoliv výrazná barva mi prostě nesluší ale čím víc tvých postů o rtěnkách tím více si dodává odvahy, že nějakou vyzkouším :)

    www.tynky-cat.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  40. Úplně sem se té černé rtěnky lekla....Petro lekáš čtenářky :DD

    OdpovědětVymazat
  41. já rtěnky nenosím, spíš jen lesky, ale pokud bych v obchodě narazila na černou rtěnku tak by chci ji určitě koupila

    OdpovědětVymazat
  42. Peti, super tipy a skvělé barvičky, tedy až na tu černou, taková barva chce hodně odvahy :-D
    http://vratinka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  43. tobě sedí snad každá barva Peťul :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!