Jak si udržet dobrou náladu a zůstat pozitivně naladěna

by - 24 července

Krásnou středu všem,

dnes mám pro vás video, o které jste si občas psali. Musím přiznat, že jsem dlouho váhala, zda ho natočit, ale nakonec si myslím, že pár mých tipů na dobrou náladu, nemůže nikomu uškodit :). Snad se vám video bude líbit a budu moc ráda, když mi dáte dole vědět, jaké jsou ty vaše tajné tipy pro udržení dobré nálady :).





Sledujte má videa v HD - přepněte ozubeným kolečkem ;).

šaty: http://www.choies.com
brýle: http://www.firmoo.com

líčení: Vichy Ideália BB cream light shade, NYX Taupe blush, Essence All about matt pudr, Jordana Lip pencil Ruby stone, rtěnka Miss Sporty dream 055, řasy Absolute cosmetics http://www.absolutecosmetics.eu

nehty: Loreal  307 Lemon shiver

řetízek se jménem: http://www.mynamenecklace.com

prstýnek: Takko


You May Also Like

79 komentářů

  1. Skvelé video! Práve Tvoje pozitívne myslenie a vystupovanie sú jedným z dôvodov, prečo sa rada pozerám na Tvoje videá. Ja som asi taký zvláštny človek, pretože mám pocit, že okolie ma vníma ako pozitívne mysliaceho človeka, no ja sama si o sebe myslím, že sa často nechám strhnúť negativizmom ale snažím sa na tom pracovať a nesedieť so založenými rukami :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Je to divné, ale video se mi sekne a nejde přehrát :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. už by to mělo být v pořádku, youtube to nějak špatně zpracovalo prvně :)

      Vymazat
  3. Peti, to je super video! Hodně si mi pomohla, motivovala mě a nakopla. Jsem přesně ten typ člověka s nižším sebevědomím a člověk se sklonem k pesimismu, ale ty si mě naladila k tomu, se nad sebou zamyslet a něco s tím udělat! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Super videjko! :)) onlymatata.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Skvěé video... se vším souhlasím :)!
    Podle mě je dobré řídit se heslem "Přej a bude Ti přáno".
    Četla jsem i knížku Tajemství a má to něco do sebe (nejen tato knížka, ale třeba i knížka Miluj svůj život)... třeba si ji někdy přečteš, je opravdu výborná :).

    OdpovědětVymazat
  6. co pomáhá na dobrou náladu je vitamín B. Já vim, že i asi budete klepat na čelo, ale je to pravda. Buď v tabletách, nebo jíst droždí
    (jen malý kousek). Pomáhá to i na pleť.
    Jinak máš Péťo pravdu, moje kamarádka, vždy říká jak vše zmákne a že to dobře dopadne. Vždy se jí to splní. Jako by se jí štěstí lepilo na paty. Já jsem opak, vše vidim černě. Naštěstí mě kamarádka mění. Vždy mě tim optimismem nakazí.

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pěkné video. Mám to tak nějak podobně. Někdy musím sama se sebou hodně bojovat, abych věřila v lepší zítřky, ale když se chce všechno jde....a nebo komu se nelení tomu se zelení:-)
    Kapa.

    OdpovědětVymazat
  8. Tohle video by se mělo zarámovat! :-) Naprosto dokonale a přesně řečeno, všechno! Bohužel patřim do té skupiny negativních a pesimistických, co se plácaj na jednom místě a nedokážou udělat tu vytouženou změnu :-) Já si snad některý ty body zapíšu aby mě nakopávaly.
    Vážně díky, jsi skvělá! :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné,..
    v letošním roce mě potkalo několik událostí, jako zdravotní problémy, setkání právě se špatnými" lidmi,.. z toho všeho zase plynulo ponaučení a také úprava priorit,.. taky co tě nezabije to tě posílí,.. a protože jsem učitelka ve školce a jedná má starší kolegyně se dost zajímá i vědu o duši apod. a hodně mluví o tomto pozitivním myšlení atd. tak vlastně říkáš úplně to samé co ona, já s tím vším naprosto souhlasím,.. akorát jsem stále ve fázi toho, že se tomu myšlení teprve učím :) no a teď měním i životní styl a zdravě si vařím a začínám se i hýbat, tak snad bude zase líp ten druhý pulrok :)

    jinak naprosto souhlasím s tím, že tě okolí vnímá tak jak ty sama sebe,.. je to tak,.. !! Papa moc pěkné, a určitě pro mnohoí z nás přínosné video Věrka :))

    OdpovědětVymazat
  10. Perfektní i když si se bála to natočit šlo ti to náramně dobře!!:)

    OdpovědětVymazat
  11. Já mám prostě ráda ty tvoje rovnátka :D

    OdpovědětVymazat
  12. Mě k dobré náladě vždy pomáhá jóga a meditace :)

    OdpovědětVymazat
  13. Narodila jsem se jako pesimista a nějakou dobu, řekněme do 18 let, jsem se neustále užírala, často brečela.. Teď mám za sebou 9 let dlouhou cestu, pomáhali mi někteří lidé, motivační knihy a aktivní práce sama se sebou, jde to sice pomalu (hlavně rozjezd mi trval...), ale teď už je to každým dnem lepší. Jde o to si přepsat vzorce v mozku.

    - myslím negativně - řeknu si STOP
    - bojím se (zbytečně - např. zubaře a dokonce kvůli tomu strachu k němu nejdu) - STOP
    - nechám se rozčílit něčím, co nejde změnit (počasí) - STOP
    - když nepomůže STOP, prostě na sebe zařvat DO PR... DOST UŽ! nebo klidně něco horšího, vynadat si
    - věřte nebo ne, i když poprvé se zdá, že je to k ničemu, mozek si časem zvykne a pak najednou se divíte, co všechno vás nechává chladnýma!!

    Dokonce jsem se naučila večer před spaním vypnout, prostě teď jsem si lehla, jdu snít a přemejšlet o hezkých věcech, starosti sbohem, aspoň do rána o vás nechci slyšet!
    Taky jsem byla dost závistivá, boj s tímto se taky vyplácí, už se sousedovou zelenější travou tolik netrápím, i když dozvuky v sobě přece jen pořád cítím. Ale to půjde!

    V jedný věci s tebou nesouhlasím... a sice když přijde špatná nálada, jít se věnovat něčemu jinýmu a potlačovat jí. To je špatně. Je lepší si jí odžít! Pozorovat jí a ona pak odejde. Pokud jí potlačíš, jednoho dne přijde výbuch, kolaps, zhroucení. Něco jinýho je, pokud mám špatnou náladu měsíc v kuse, tam už je třeba podniknout nějaký kroky, ale pokud jde o depku na jedno odpoledne, nechat jí bejt!

    OdpovědětVymazat
  14. Díky za tohle video, přesně takové jsem dneska potřebovala :)

    OdpovědětVymazat
  15. Péťo, ty jsi prostě báječná !!! Tohle je jedno z nejlepších videí !!! Moc ti za něj děkuju, mě osobně teda ohromně zvedlo náladu. Já musím přiznat, že jsem taky spíš pesimista a moc si nedůvěřuju a tohle video jsem si pustila hned několikrát - vidět někoho tak milýho a pozitivního a ještě s kupou dobrých rad a nápadů - opravdu mě to nakoplo, za což ti moc děkuju. Poslední dobou jsem fakt dost protivná - stavíme dům ( víc starostí než radostí ), do toho náš 2 letej prďola má období vzdoru a někdy si říkám, že už mám fakt dost a toho pozitivního mi nějak ubývá. Tohle video mi přišlo náramně vhod a v pravou chvíli a těším se na zítřek co krásnýho přinese :o))) Moc ti děkuju a jen tak dál, jsi úžasnej člověk, díky, Káťa

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj Peti, moc se Ti video povedlo. Já jsem bývala velký pesimista, nyní jsem spíš realista a už tolik věcí nehrotim, snažím se dívat na některé události i z jiné stránky, nevidět svět tak černobíle a situace, ze kterých jsem nervózní, beru jako výzvu. Sice se říká, že lidi se nemění, což je fakt, člověk nedokáže změnit všechny svoje vlastnosti, povahové rysy, ale může se alespoň pokusit změnit svůj přístup k životu :o)

    OdpovědětVymazat
  17. Hezky si to řekla,nemůže být člověk pořád nahoře,ale taky nemůže být pořád dole,doufám!Měj se hezky Eva

    OdpovědětVymazat
  18. Je mi 21 a hned po maturitě jsem začala pracovat, tudíš už pracuji skoro 2 roky. První půl rok jsem se stále v práci usmívala a bylo mi dobře. Pak se to ale otočilo. Šílené stresy, žádný úsměv, pár slz. Když už to spadlo do takové fáze, že člověk jede domů a za volantem má histerické záchvaty. A to hlavně kvůli šikaně od zaměstnavatele ohledně peněz, které mi klesly o 3 000,- a to ještě neschopný mistr, který si myslí, že mladé lidi jsou blbý a že mu nestačí chodit na třísměnný provoz, ale i víkendy jsou samozřejmostí. Kvuli tomu se mi to zacalo komplikovat doma, ve vztahu a má psychika byla na bodu mrazu. Ale co jsem tím chtěla říci. Vyřešila jsem to tou ZMĚNOU. Přihlásila jsem se na vysoké školy a na vošky a dostala jsem tedy novou šanci, tzv. nová chuť do života. Od září nastupuji a jsem spokojená, usmevavá a bezstarostná. Ale samozřejmě, že od září budu zářit více :D přeci jenom musím stále ještě něco v práci zkousnout. Ale vše je na té nejlepší cestě. Podle mého názoru, jsem našla světlo na konci tunelu a to nepřeháním.

    Jen tedy pro informaci co dělá nás zaměstnavatel zaměstnancům: Před koncem měsíce jsou veliké kontroli, zhruba v jedné mistnosti je kontrola do té doby než něco nenajdou špatně- aby mohli strhnout prémie. Bez zaměstnanců odemknutí a prohledávání skříněk a pak vyřazení nesprávných věcí. Vylévání pití zaměstnancům, pokud si ho ten den po jeho odpracované směně nezamkl do své skříňky. Nařízení pít z plastového hrníčku, nikoliv ze skleněnáho a zároveň nic skleněného nemít. Teď nám začali zakázali ohřát si jakékoliv jídlo při ranní nebo odpolední směně. A to nemluvím o záchodě, který je tři patra od pracoviště. A to je nejhorší, když člověk je u výroby a nemuze se skoro ani hnout, tudíš záchod si musíte domluvit s někým, aby vás byl schopen na nějakou dobu zaskočit.

    Pracuji v mlékárně a ikdyž to má být přísně hlídáno, tak tohle je přehnané.

    Takže jsem tedy hlavně pro tu změnu, která je podle mě nejdůležitější.

    Špatné nálady nejen že znepříjemňují život a vše kolem vás. Ale i to zdraví pak není úplně ok. A hlavně přeci nebudeme mít brzy vrásky.

    S pozravem a přáním hezkého dne
    Ta co každý den sleduje tento web/blog J.M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli je tohle všechno pravda co tady píšeš tak mám pro tebe jedinou radu a to: Odejdi a hledej štěstí jinde. Možná ho ajdeš právě ve studiu,..:)

      Vymazat
    2. Ale s timhle bys si spis mela stezovat na uradu prace nebo odborech. Ne na blogu, tady ti tezko nekdo poradi, max te polituje...

      Vymazat
    3. Zdravím neznámou slečnu, prošla jsem si něčím podobným - odešla jsem z práce na výšku, kterou jsem úspěšně dokončila. V současné době zase pracuji, takže s odstupem času a nabytím zkušeností si dovolím trochu okomentovat Váš příspěvek. Výška ani voška není žádná sranda, sice nepíšete konkrétně, o jakou školu se jedná, ale většinou je to dost náročné, takže přeji hlavně pevné nervy a nevzdávat to. Bohužel i na škole mezi vzdělanými kantory se najdou blbci, kteří se vám budou snažit studium znepříjemnit. Nevzdejte to, byla by to škoda! Co se týká současné práce, tak můžu poradit jen vydržet do září a hlavně se nerozhádat a nerozejít ve zlém. Nic by se nevyřešilo a akorát byste si zničila nervy. Co se týká pracovních podmínek tak něco (třeba prohledávání skříněk) je protiprávní, ale zase naopak některá nařízení (zákaz skla v práci) by zaměstnavatel obhájil. Je ale fakt, že i kdybyste podali stížnost, tak takového zaměstnavatele nezaskočí nic a pokuta je pro něho směšnou částkou. Kašlete na to, chce to hlavně klid a nějak to tam dokončit. Přeji hodně sil! Jarka

      Vymazat
    4. doporučuju inspektorát práce. tohle je síla. zvládní výšku a zkus najít jinou práci. vím, že se to lehko řekne, ale držím palce, aby se příležitost našla.

      Vymazat
  19. Peťko, tak musím říct, že toto je jedno z Tvých nejlepších videí, co jsem viděla. Měla jsi ve všem naprostou pravdu. Já naopak jsem ten člověk, co už párktát četl motivační knihy, tajemství apod. a není v nich obecně nic jiného než to, co jsi ve videu zmínila. Nicméně jsou to zaručené rady, které nejsou vždy nejjednodušší, ale fungují prostě.... Jinak- já plně souhlasím snad se vším řečeným. Jsi skvělá a moc děkuji za zpříjemnění rána. =) Míša

    OdpovědětVymazat
  20. Petka presne tak uplne vo vsetkom s tebou suhlasim :) je to zakon ked sa ty chovas pekne k ludom aj oni sa budu pekne chovat k tebe a naopak ked niekto stale zavidi a ohovara inych a ublizuje im raz sa mu to vsetko vrati v negativnej podobe . este coby som ja pridala k tomu je viera v Boha :) to je tiez si myslim dolezite. Ale zasa nie kazdy je veriaci , takze tie tvoje hlavne body by sa mali dodrzovat . Som rada za toto video lebo suhlasim so vsetkym s tebou a potom sa my mozeme cudovat aka si stale pozitivna :) len tak dalej :) vyzeras na videu uzasne :)

    OdpovědětVymazat
  21. Úžasné video, s chutí jsem se na něj podívala! Všemi těhle radami, si troufnu říct, že se řídím, ale stejně pro mě video bylo přínosné, není nad to si je znovu připomenout a taky jsem moc ráda, že to někdo, co se týče přístupu k životu, vidí stejně :). Jinak se musím přiznat, že mám docela problém nenechat se ovlinit negativní náladou lídí okolo..no snažím se :)..A naprosto s tebou souhlasím, že každý je svého štěstí strůjce a když někomu vadí jeho život, tak to má změnit.

    MaláMacanda.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  22. Já osobně mám problém, že se hrozně podcenuju. Někdy trpím asi úplně zbytečným strachem z toho, že selžu, zklamu, nejsem dost dobrá,... Vím to o sobě, ale nedokážu se toho zbavit.
    Jinak jsem se Tě chtěla zeptat, kdy naskladníš sady Sigma štětců.. K.

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj,
    pozitivní myšlení by se mělo učit už na základní škole.
    Simča

    OdpovědětVymazat
  24. Moc ti to slusi v to,mhle videu.
    Misa

    OdpovědětVymazat
  25. Krásně vše řečeno, mam Vás moc ráda a přeji Vám pořád dobrou náladu a životní optimismus:)) Vaše videa mi dělají radost. Markéta

    OdpovědětVymazat
  26. Né, prosím - už žádné motivační věty o sraní :D :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dá se to napsat i slušněji ;) Jinak ale souhlasím. Pro mě zaručeně nejnudnější video za poslední dobu, toto téma mě moc nenadchnulo. Jinak se mi doposud tvá videa moc líbila.
      Pěkný den :)
      Eva

      Vymazat
  27. Moc milé video :) Na tohle téma bych doporučila knihu Moc podvědomí - zajímavá kniha a spousta poznatků z ní se prostě hodí. A jestli můžu ještě dělat reklamu na cizí blog tady :) tak za přečtení rozhodně stojí http://stastnyblog.wordpress.com/ - hrozně uklidňující a pozitivní čtení :)

    OdpovědětVymazat
  28. Super video,rozhodně stebou souhlasím snad uplně ve všem.:))

    OdpovědětVymazat
  29. Super, je to naprostá pravda, nejdůležitější je prostě naučit se mít se rád a věřit si.

    OdpovědětVymazat
  30. Za tohle video jsem moc ráda :) Povedlo se Ti.
    Já byla optimista snad od malička, i když vzhledem ke svým zdrav. problémům (23 operací za sebou, pár ještě před sebou) bych měla být spíše pesimista.
    Neříkám, že nemám tzv. blbý dny, období, někdy se něco na člověka navalí, když se vyhrabe z jednoho, bum bác a přijde další. Vždy jsem se řídila tím - nezastavovat, jít, bojovat, ať se děje cokoliv. Zbytečně se nestrachovat a nepřivolávat si špatné věci.
    A co si myslím, že je fakt důležitý - umět se radovat z maličkostí.
    Mám kolem sebe několik lidí, kteří tohle prostě neumí. Nic je v životě netěší, všechno je špatně, všechno je na "píp"... Jo, dnešní doba nepřináší zrovna lehké věci, ale tak to prostě je a musíme se s tím poprat. Buď zůstaneme stát na místě a semele nás to, nebo postupně vystoupáme k vítězství ;)

    Pěkný den !

    OdpovědětVymazat
  31. Já jsem realiska samozřejmě mm někdy stavy naprostého pozitivního přístupu a někdy zas úplně obrácenně,ale jinak si myslím,že jsem zlatý střed ani hipík ani emař :DDD P.S. Dobré video a hezké oblečení :))

    OdpovědětVymazat
  32. Ahoj Peti,
    vím že možná píšu pod nesprávný článek, ale nevím, jestli kontroluješ i ty staré. Právě jsem si doprohlížela "sérii článků z dovolené" a chtěla jsem se zeptat jaký máte foťák. My přemýšlíme nad koupí nového, a ty vaše fotky jsou opravdu skvělé.
    Předem díky za odpověď
    Jana

    PS: jste vyškolení nějakým fotografickým kursem? :D

    OdpovědětVymazat
  33. Skvělé video!!!Díky za to, že tohle všechno děláš a každý den mi zpříjemníš!;-)

    OdpovědětVymazat
  34. Co slovo to pravda. Hezky jsi vystihla podstatu dobré nálady. Taky už mi není zrovna patnáct a vím, že jsem tak nějak vrozeně ten typ co je jak se říká "předposranej". Strašná tragédka, dokážu vymyslet ty nejdivočejší černé scénáře. Ale protože to vím, tak s tím bojuji a docela se daří. A hlavně, zjistila jsem, že se mi kolikrát stalo něco, co bylo v tu chvíli špatné, že jsem se vztekala, brečela, trápila, ale v budoucnu se ukázalo, že jedině tak to bylo správně a jedině proto se mi potom stalo něco skvělého. Takže už se většinou nebojím a věřím, že věci se dějí tak jak se dít mají a že v pravý okamžik mi život přivede docesty ty správné lidi.

    OdpovědětVymazat
  35. Ahoj,
    nespravíš video: moja sbierka lakov na nechty ?
    Strašne by som sa potesila :)

    OdpovědětVymazat
  36. Moc hezké video, opravdu jste řekla to, co je pravda!!!!! nejtrefnější bylo o těch nespokojených lidech, kteří si to kompenzují, že uráží ostatní (chudinky :-D). Chtěla jsem říct, že jsem byla vychovávána v hrozný negativitě. Před několika měsíci mi došlo, že moje myšlenkové vzorce jsou prostě špatné, tak se snažím s tím něco dělat- Hlavně být mnohem pozitivnější. Hodně mi to změnilo život k lepšímu, opravdu. A přála bych to i ostatním lidem, aby zjistili, že podstata veškerého dobrého je v nás a to musíme objevit. Přijmout veškerou zodpovědnost za svůj život!!!!

    OdpovědětVymazat
  37. super video, zlepsilo mi naladu, diky:))L.

    OdpovědětVymazat
  38. Ahoj,
    už dlhšie sa snažím prísť na systém nakupovania na ebay. Viem, že mnohí túto možnosť nakupovania využívajú. Samozrejme, predovšetkým ide o výhodnú kúpu. Niekoľkokrát som sa o nákup pokúšala aj ja, ale vždy ma zarazili obavy z toho, či mi to vôbec príde a či sa pôvodná myšlienka ušetriť, nezmení na prerobiť. Predsa len, dá sa povedať, že s ebay-om v podstate žiadne skúsenosti nemám. Na internete som čítala skúsenosti iných- mnohé sú kladné, no nájde sa aj veľa 'oklamaných'. Chcela by som sa teda opýtať, či by si sa s tvojími skúsenosťami, typmi na výhodný nákup (ako postupovať) s týmto serverom mohla podeliť. :)

    OdpovědětVymazat
  39. Teda... hodně si mi otevřela oči, moc ti děkuju! :) Určitě na sobě zapracuju, jednou bych chtěla taky vyzařovat takovou krásu jakou ty vyzařuješ :) Máš můj veliký obdiv!! Sabča

    OdpovědětVymazat
  40. Teda.. krásné video! Opravdu jsi mi otevřela oči! Přeju ti to nejlepší do života a co je hlavní, nepřestávej s tvojí tvorbou! Protože si myslím, že hodně lidem pomáhá! Určitě dám na tvé rady z videa :)

    OdpovědětVymazat
  41. Jen néé psycho rozbory a návody na dobrou náladu. Každý potrvdí, že sport, sex, spokojený domov, děti...to vše můžou být životabudiče. Depku má občas každý a návody jsou naprd. Jinak sundej konečně ta rovnátka, neb ti ústa rozšiřují, víc, než je zdrávo. Věnuj se účesům, líčení. Rozbory nech odborníkům, do toho se raději nemontuj:)))...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jsem ráda, že vím, co mohu na svůj blog podle nějakého anonyma dávat :D, to je zase rada nad zlato,ale také ti jednu dám, když nemáš co říct, tak mlč ;), jinak rovnátka snad ani nekomentuju, to snad dojde každému, že nejsou na ozdobu a že rovnání zubů nějakou dobu trvá, to si jako myslíš, že to jde jak sundat svetr nebo co :D.....

      Vymazat
    2. Říkala jsi, že Ti je už sundají. Nevím proč bych měla mlčet, myslíš, že jsi nějaká chodící reklama na dobrou náladu, ani nechceš přiznat svoji práci a mluvit např. o plánovaném rodičovství? To jsi v tom případě zaseklá, frustrovaná, když o tom nemůžeš mluvit a doporučujeme návštěvu psychologa. Anebo neraď druhým:))))

      Vymazat
    3. no vždyt, taky mi je sundají,ale to určuje samozřejmě zubař, ne já,že, když má dovolenou,tak mi je asi bude těžko sundávat ;). A co tobě je do toho, jakou mám práci a co děti, proč bych to zrovna někomu jako jsi ty měla říkat, to teda fakt nevidim nejmenší důvod, to si jako myslíš, že máš nějaké právo to vědět nebo co :D...omg, opravdu, mysli trošku, než něco napíšeš, to se nedá číst :D.....

      Vymazat
  42. Tohle video mi moc pomohlo a potěšilo :DD

    OdpovědětVymazat
  43. Ahoj,

    výstižné video, pěkně jsi toto téma zpracovala! Terka

    OdpovědětVymazat
  44. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  45. Hezké video :) Já pozitivně dokážu myslet ale jen když mám za 1, práci a za 2, lásku. Kdybych ted mela práci, spokojený vztah tak se mi vše zvládá líp. Ale jsem na ceste,která je dost klikatá a nevím ani co v zivote chci delat, nic ve svych 22 letech neumim, ale jak rikas - nebudu sedet na zadku a nadavat, musim se sebrat a makat :)

    OdpovědětVymazat
  46. Ahoj, všetko, co hovoríš je pravda, až na to že niektoré veci neovplyvníš. Ja sa snažím myslieť pozitívne. Myslela som pozitívne aj ked som začala hladať brigádu. Našla som aj také ponuky ktoré sa mi úplne zapáčili a skvele by som ich zvládala, a aj tak nič. A to hladám už dobré 2-3 mesiace. U ostatných ľudí zasa môže hrozne demotivovať ked nemožu nájsť prácu, niekedy nepomôže ani nejaké pozitívne myslenie. možno náhoda.

    OdpovědětVymazat
  47. Moc hezký video. Taky přihodím jednu radu. Trpím totiž právě tím, že si málo věřím a často se zaleknu i obyčejných věcí, jako např. někam zavolat, něco vyřídit. V těhle případech mi pomůže si vždycky jednoduše říct: Hlavně se z toho nepo.er! Je to divný, ale většinou, když si to řeknu, tak i tím, že je to sprostý, mě to rozesměje a hned mě negativita opustí ;-)

    OdpovědětVymazat
  48. pastelově žluté plavky Calzedonia :)
    email: Adriana.Buresova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  49. Ahoj, no popravde, na tvoj blog chodím rada a aj kvôli tomu, že píšeš pekné články a vo videách máš vždy super náladu, aj toto video je fajn, ale univerzálny návod na štastie a dobrú náladu neexistuje, treba si prečítať aj niečo o psychologii, niektorí ľudia sú od prírody pesimistickejší, melancholici, ktorých každý problém rozhodí, ja som tiež taká, navyše nie som typ, ktorý by sa s každým hned bavil a zabával spoločnosť, ked je nejaká oslava alebo tak, skôr rada ľudí počúvam, takže tá rada vyhýbajte sa negatívnym a pesimistickým ľudom je dosť krutá, tí ľudia nemajú právo tu byť alebo ako?? Každý človek má svoje miesto na svete a nie každý môže byť optimista, ktorý nad ničím nepremýšla, lebo takých ľudí som stretla v živote veľa, jednoduchých, ktorým stačí si pozrieť seriály v telke, ísť von s kamarátmi a problémy, ktoré sú vo svete neriešia a ani sa o ne nezaujímajú a na všetko povedia, že stačí pozitívne myslieť, že si veci pritiahnu a podobné hlúposti ako tajomstvo, aj ked ty máš na to lepší pohľad, lebo vieš že človek si len myšlienkami nič nepritiahne, že treba ku štastiu makať, ale je pravda, že tá rada neporovnávať sa s druhými je fajn, každý človek je jedinečný a ja som už tiež od istého času prestala riešiť prečo sa majú druhí ľudia lepšie, prečo sú stále štastní, prečo sa im darí a je mi lepšie, radšej sa zamyslím, že či to čo robím ja, mi vyhovuje, mojej povahe, mojim hodnotám a ak nie snažím sa to zmeniť, ale nesnažím sa byť nasilu ako druhí, ono sa ani nedá nasilu sa prerábať a každý človek má svoje limity, ale je pravda, že aj ten najväčší pesimista by sa mal snažiť si z každej situácie zobrať to dobré, z problémov poučenie do budúcna, ved aj problémy nás posilňujú, ale vyhýbať sa negatívnym ľudom ma fakt irituje, aj ked je pravda, že extrovert, ktorý má rád akcie si nebude mať čo povedať s introvertom, ktorý skôr rád číta, sleduje dokumentárne filmy, to hej a niektorí ľudia sa ani nesnažia na sebe pracovať, meniť svoje myslenie, ved načo, aj tak je to nanič, tak tým sa vyhýbam aj ja
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli můžu napsat místo Peti, nebo kromě ní, věřím, že to tak Peťa myslela, jak píšeš v poslední větě. Sama se snažím vyhýbat negativním a pesimistickým lidem toho druhu, co si v tom libují. že ať už se jim snažíš pomoct, nebo je rozveselit, oni si dají neuvěřitelnou práci, aby se náhodou jedinkrát nezasmáli a naopak je potěší, když ti tu náladu pokazí taky. I když jejich problém řešení má, řešit ho nechtějí, aby něco mohli otravovat, nebo když ten problém někdo vyřeší za ně, honem si najdou nový. Introverty a melancholiky bych teda vyloženě neodsuzovala, jak píšeš, každý má své místo na světě. Sama nejsem nějaký chechtací pytlík, nebavím společnost, ale zároveň se nesnažím otrávit atmosféru a naopak si ji užívat.

      Vymazat
    2. přesně jak píše anonym nade mnou, to nebylo rozhodně žádné odsuzování někoho, jsou lidé, kteří se fakt v problémech cíleně babrají a vlastně si v tom libují a ty já ve svém životě prostě nechci, každý máme právo rozhodnout se, koho si do života pustíme ;)

      Vymazat
    3. Kvůli tomu jsem se přestala kdysi bavit s (teď už bývalou) kamarádkou. Ať přišla řeč na jakékoli téma, tak ho dovedla ke krachu: nic se jí nedaří, nic jí nevychází, nic z toho se jí nepovedlo a potom k tomu otázky tipu: proč zrovna mě? to jsem si zasloužila?...... a přitom sedí jen doma a kouká do zdi a nesnaží se s tím něco dělat... a když jsem jí vlívala optimismus a snažila se ji pomoct v myšlení a nabádala ji jak lehce s tím jde něco dělat, tak nic. Každý má občas depresi a vy se mu snažíte pomoct, ale když je to vždycky a jen kvůli jejich chybám a to snadno řešitelným, je to ubíjející.

      I.

      Vymazat
  50. Moc hezké video!Musím říct, že jsi mě tím docela ovlivnila a najednou se citím pozitivně a s tím mám celkem problém:)Jen tak dál ;)

    OdpovědětVymazat
  51. Ahoj Peťo,
    Je super tohle slyšet, ikdyž člověk podvědomně ví, že to tak má být. Já jsem "bezmezný" realista a zacházím někdy až do pesimismu. Díky momentálně nové práci a suprovým kolegům, kde se snažíme všichni podporovat nejen v záležitostech pracovních, ale i soukromých, získávám čimdál větší nadhled nad všedními "trápivými" hloupostmi. A možná i díky tvému videu se momentálně chystám vzít vyšší pozici, s větší zodpovědností (už delší dobu zvažuji, jestli se hodím, jestli jsem vhodná a jestli to zvládnu), ale přišel už čas nesedět doma na zadku a nečekat, co spadne do klína!!!!!!!!

    Díky za tvůj blog, vždy se těším na každé nové video a doufám, že se třeba jednou potkáme, protože takových lidí, jako jsi ty je málo.... :)
    Anička z HK

    OdpovědětVymazat
  52. Ahoj Péťo, tak za tohle video Ti ve stoje tleskám, je opravdu úžasné. :-) dokonce jsem zjistila, že celou dobu sledování videa mám pusu od ucha k uchu a usmívám se :-D
    Jinak já jsem taky člověk náladový, ale spíš pozitivně naladěný.
    Pozitivní myšlení, konkrétní zformování cílů a nemít strach ze změny je skutečně velmi důležité - bez toho se člověk opravdu jen potácí a svůj život k lepšímu nezmění. A vlastně všechno, co jsi říkala, je naprostá pravda :-D Moc Tě obdivuji, jsi skvělá :-)
    Eliška

    OdpovědětVymazat
  53. Taky nesnáším ty chronické stěžovatele. Jako kdyby se měl stát nějaký zázrak kvůli jejich stížnostem. A nesnáším věty typu: " Ty máš ale štěstí!" Zkrátka už nevidí, že všechno dá práci. Není to o štěstí, ale je to jednodušší říct tohle než něco udělat.
    A na sebevědomí musím teda zapracovat, ale je to už mnohem lepší než dřív. Už o sobě nesmýšlím tak špatně.
    A přeju ti hodně pozitivního myšlení :D.

    OdpovědětVymazat
  54. Také mám takovou pesimistickou a závistivou kolegyni a je to někdy krušné si s ní v kanceláři udržet svou dobrou náladu. Zvlášť, když už při příchodu do práce a po několikátém pozdravu mi ani neodpoví a cítím, že by se dala atmosféra kolem ní krájet, tak jí nechám být a ona se po chvíli na mě utrhne slovy: "Teda ty máš ale náladu, co ti zase je?!" a podobné keci, normálně se snaží vyprovokovat hádku, nebo co. Také je hodně závistivá. Stále počítá kdo si co koupil a za kolik, kde na to vzal, pak to celý den komentuje slovy jak jsou všichni rozhazovační a nic neušetří. Neskutečnou radost jí dělají špatné životní situace a problémy lidí okolo ní. Nezajímá jí kdo co měl dobrého, nebo jak se měl na dovolené, ale kolirát se kdo rozvedl, jaké má dluhy, jak nemocné má děti, jaké on sám má nemoci, případně jestli nemá v rodině někoho kdo něco třeba zpronevěřil. Zkrátka miluje věci, se kterými se člověk sám nerad chlubí. Tak si je shání všude možně, aby je pak mohla troubit do světa před ostatními. Jak mile se za někým zavřou dveře od kanceláře je hned debil nebo kráva. Mě zkritizuje vše co si koupím a když už se jí náhodou něco líbí, chce vědět kolik to stálo, kde jsem to koupila a pak řekne, že tolik by za to nedala a případně, když si toho koupím víc, tak mi hned připomene, že moc utrácím a jsem rozmazlená. V životě byla nejdál v Rakousku. Je jí líto dát víc peněz a užít si nějakou hezkou dovolenou, třeba v Chorvatsku. To řekne zase svou oblíbenou větu: "Takový prachy co chtějí za to nedám".
    Sedí doma na penězích, nic si nekoupí, nikam nejde a ze života nic nemá. Taková je to baba.
    Je to fuška s ní vydržet. O mě také říká jak jsem pitomá a blbá. A nejvíc jí štve, že se s ní v práci nikdo nechce moc bavit, odsedají si od ní u stolu. Když jsem jí to řekla, že si to dělá sama, že by se měla začít chovat trochu jinak, tak to vzala jako útok na svojí osobu a nedalo se s ní několik dní vydržet.
    Jak říkám, je to někdy fuška. Ještě, že jsme dost pracovně vytížené a na nějaké povídání nemáme čas. To bych s ní nemohla dělat. Její kecy by mě donutily odejít.

    OdpovědětVymazat
  55. Nenašla jsem jediné slovo ve videu, s kterým bych s tebou nesouhlasila :)! Kdyby všichni lidé byli jako ty, doufám, že mohu říci i já, svět by vypadal jinak, o dost jinak - šťastnější, spokojenější, usměvavější lidé :). Děkuju za tvoje názory, nedokázala bych to takhle vše shrnout, ale všemi těmito zásadami se snažím řídit :)!!

    OdpovědětVymazat
  56. Ahoj, super video, ve všem jsem se tu našla, já jsem od přírody hoodně pozitivní člověk a užívám každý den na plno. Jasně že někdy příjde stav horší, ale nikdy se moc neužírám a jdu si třeba zacvičit nebo zaběhat:) Za měsíc mi bude 20 let tak snad mi to vydrží na pořád , přeju i to samé Vám všem - mějte se fajn a rozdávejte pozitivní energii kde se dá, a úsměv nás nic nestojí ;) !!

    OdpovědětVymazat
  57. Krásný video :) Já moc nemám ráda takový ty filozofický kecy o štěstí, takže se mi líbí tvůj přístup "já vám tady něco zvesela řeknu a vy si s tím naložte jak uznáte za vhodný" :)
    Nejvíc souhlasím s tím, že všechno je to o společnosti - všichni se sledujeme na 'fejsbůcích', netu, ve škole, v práci a hodnotíme jak se kdo má. To je i můj problém, přijde mi, že se nemám dobře, protože lidi kolem mě se mají líp. Ale pak si uvědomím, že můj přítel (z Nigérie) měl absolutně jiný dětství než já a že lidem v Africe a obecně v zemích třetího světa se žije tak, že se to skoro nedá nazvat životem, a mám chuť si vrazit facku za to, jaká jsem rozmazlená nespokojená pipka :) Takže díky za tohle video!

    OdpovědětVymazat
  58. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  59. Skvělé video, Peti! Pěkně shrnuté rady, kterými se už nějakou dobu snažím řídit a musím říct, že je mi s tím pozitivním přístupem k životu mnohem líp než dřív :-) Se vším tady řečeným naprosto souhlasím a přidám svoji radu: vždycky se snažím mít něco, na co se můžu těšit (např. nějaký výlet, naplánované kafe s kamarádkou), a když mám špatnou náladu, vzpomenu si na to :-)

    OdpovědětVymazat
  60. Ahoj , moc jsem ti vtom videu nerozuměla ty filmy : tajemství a ??? předem moc děkuji za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
  61. Ahoj moc pěkné video souhlasím, že strava má vliv na pozitivní myšlení :)

    OdpovědětVymazat
  62. Peti, Ty jsi prostě úžasný člověk a na co šáhneš, to Ti jde :-) Tvoje video mi úžasně zvedlo náladu a nalilo optimismus do žil :-)

    OdpovědětVymazat
  63. Peti, Ty jsi prostě úžasný člověk :-) Tvoje video mi zvedlo náladu a nalilo optimismu do žil :-) Jsi báječná a to co děláš je naprosto famózní. Jen tak dál :-)

    OdpovědětVymazat
  64. Co se spojení dobré nálady a stravy a sportu týče, můžu jen potvrdit, co Peťa říká. Když jsem hubla, jedla spoustu zeleniny a ovoce a sportovala, tak mi bylo parádně. Sama se sebou jsem byla spokojená a dobrou náladou jsem vyloženě překypovala. :-) Teď už nehubnu a teda musím říct, že to jde i na náladě poznat. Nějaké to kilíčko už je zas nahoře a vidím na sobě, jak jsem kvůli tomu nabručená. Takže musím s Peťou souhlasit, tohle má fakt na dobrou náladu velký vliv. alyssa18

    OdpovědětVymazat
  65. Milá Petro, video je opravdu velmi dobře zpracované, mohu říci, že v mnoha směrem bylo srovnatelné ne li lepší než profesionální videa známých kouček, protože bylo spontánní, lidské , ze života, své postřehy a rady nevnucuješ, spíše hodnotíš své zkušenosti, a to je velmi sympatické. Hlavně po skončení videa nevyjel seznam Tvých dalších přednášek a že je možné si je stáhnout za tolik a tolik Kč :-) Možná bys měla začít uvažovat o tomto směru ve své profesi...odkazy jsou vesměs pozitivní, lidi Tě berou a i já, ačkoli jsem viděla blog a příspěvek poprvé, jsem vydržela od začátku do konce a přiznám, že jsem si udělala i docela slušně poznámek, vrátím se k ním v klidu před spaním..mnoho dobrých postřehů, a to i s ohledem na odkazy na maminku a babičku, je vidno, že jsi vyrůstala v přijemném harmonickém prostředí, kde lidé spolu komunikují. Odkaz na film Tajemstvé - v pořádku, viděla jsem ho několikrát a je možno si z něj odnést hodně zajímavého pro svůj život, akorát se obávám, že by to některé slabší povahy mohlo odradit od vlastních činů, od vlastní aktivity v životě. Viz Tvůj bod nazvaný výstižně sezením na zadku a žbrbláním na gauči se nic nezmění. Má "bible" ke které se vracím je Kniha Sedm poselství od Jiřího Hamerského. Určitě si ji přečti, k tomuto tématu se hodí a rozšíří obzory. Zmínila jsi v posledním bodu - "potěšit své okolí" - v té knize je to dotaženo k dokonalosti "Jak mohu dnes někomu udělat ze života pohádku? Zkuste vycítit , co svět kolem Vás potřebuje. Co můžete udělat proto, abyste druhým vykouzlili úsměv na tváři". Při představě, že by takto dokázali uvažovat všichni, no stačila by asi i polovina :-) bylo mi zde mnohem příjemnější místo pro život. Přeji Ti mnoho štěstí a spokojenosti do života a děkuji za to co děláš, sama vidíš jaký to má ohlas a jak tím pomáháš ostatním...mně samotné to dnes změnilo celý den k lepšímu, a to jsem ráno měla takovou svou malou depku. Ještě jednou děkuji a přeji vše dobré! Romana Nymburk

    OdpovědětVymazat
  66. Continue reading for some great things you can do along with your new mobile phone.


    Check out my webpage - boom beach hack apk download

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!