Vichy Idealia BB cream - recenze

by - 02 července

Krásný večer všem,

původně jsem samostatnou recenzi na tento BB ani dělat nechtěla, protože mám pocit, že se asi objeví na více blozích, jelikož byl rozesílán PR Vichy, ale protože ho v poslední době důkladně testuji a po včerejším videu mi na něj přišlo hodně dotazů, tak si ji nakonec dáme ;).
Osobně si myslím, že tento BB bude polovina lidí mít ráda a druhá polovina nesnášet a ted je jen na vás, do jaké spadá vaše pleť.
 
Na úvod totiž musím podotknout, že kdo chce pleť sjednotit, zhydratovat, rozzářit a dodat jemný lesk a nepotřebuje moc zakrývat a má pleť vcelku slušnou, bez viditelných pórů a sušší, myslím, že tohle bude skvělá volba. Ovšem pro mastňáky s póry to bude dočista peklo! Dost mi svou konzistencí totiž připomíná drogerkový Garnier pro suchou pleť s tím rozdílem, že tento v odstínu světlém, má skutečně perfektní barvu pro bledule.

Ale popořádku, krém slibuje:
  • rozjasnění - souhlasím, opravdu pleť vypadá zářivější
  • hydratuje - ano, nebo spíše takto, že by to stačilo místo hydratačního krému, to mně osobně ne, ale rozhodně nevysušuje
  • vyhlazuje vrásky - ne
  • zjemňuje pleť - s tím bych souhlasila, pleť je na dotek opravdu jemná
  • redukuje tmavé skvrny - nedokážu posoudit, žádné nemám, ale tmavé kruhy pod očima to nezakryje vůbec
  • chrání proti UVA a UVB - SPF 25 - věřím výrobci, že krém takový OF má a to považuji na léto za plus


klady:

+  pleť jemně sjednotí
+  rozzáří
+  nevysušuje
+  je hypoalergenní a vhodný pro citlivou pleť, musím potvrdit, překvapivě, Vichy mám za poměrně agresivní značku, ale tento BB mě nepálil ani nedrřážil, i když jsem měla pleť zrovna citlivější, třeba po dvou hodinách jízdy na kole ve větru (to mívám vždy oči i plet rudé)
+ světlý odstín je skutečně světlý a není do oranžova, na mé pleti neoxiduje a vypadá hezky přirozeně
+ pěkné balení a praktický uzávěr
+ velmi jemná, krémová vůně

zápory:

-  téměř nekryje
-  není vhodný pro mastnou plet, zvýrazňuje póry a bez zapudrování se budete lesknout
-  zdá se mi, že po nějaké době leze trochu do pórů, které může zvýraznit
-  nevím čím to, ale některé dny se mi špatně roztíral a na pleti jakoby "seděl" a nevysákl se

Obsah tubičky je 40ml a cena je kolem 450Kč, upřímně si myslím, že na to, že je to spíše tónovací krém (do asijských BBček má pořád ještě daleko), to není nic, do čeho byste museli nutně investovat. Na druhou stranu, pokud nemáte problémovou pleť a makeupy vás vysušují a chcete jen prozářit a jemně sjednotit, bude to určitě dobrá volba. Připravte se ale na to, že na nedostatky budete muset vzít korektor a na mastící se partie, pudr.

 Osobně je mi krém docela sympatický a vyhovuje mi, protože v létě docela ráda používám i Garnier pro suchou pleť (který mi přijde jako maličko hutnější a oranžovější brácha), s tím, že zapudruji čelo, nos a bradu a musím přiznat, že i když to není zrovna hit roku, že ho v poslední době nosím ráda a sáhnu po něm vždy, když potřebuji jen nějaký rychlý makeup pro pocit, že mám sjednocenou pleť. Celkově hodnotím jako průměr.
 
Před a po, rozdíl na fotce v podstatě neviditelný.


Po nanesení detail



Tady vidíte, že krytí je opravdu nula nula nic, ovšem odstín dostatečně světlý.


Zajímalo by mě, jestli jste tento BB zkoušeli a jaké vaše případné zkušenosti jsou.


You May Also Like

43 komentářů

  1. Tak já jsem BB Idealia zkoušela pouze ze vzorečku z časopisu a přijde mi jako naprosto zbytečný. Na mé pleti jsem neviděla po nanesení krému skoro žádný rozdíl. Naopak velice spokojená jsem byla s BB krémem Nivea, ten si určitě pořídím - za málo peněz, hodně muziky (aspoň v porovnání s BB krémem Idealia).... Jenom dodám, že je mi přes třicet, má pleť je hodně dehydratovaná, citlivá, se sklonem k vysoušení a atopickému ekzému. Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to já právě ten BB od Nivei mám a vůbec mi nevyhovuje. Mám tu světlejší verzi a příjde mi děsně oranžový, mastný a dělá čmouhy. Už nikdy do BBčka nepůjdu, vyhozené peníze :( Jestli chceš za symbolickou cenu ti ho zašlu. Je pouze párkrát používaný...;) Verča

      Vymazat
    2. tak NIvea BB je katastrofa nejvetsi,dela fleky ,na suchou plet bude desny,je oranzovy jak pomeranc a spatne se roztira,nejhorsi BB co ynam a mam vyzkouseny.Jak muze sedet na suchou plet to nechapu teda. Klidne poslu za postovny a dvacku na zvejky :D

      Vymazat
    3. Za postovny a dvacku na zvejky bych ho brala:-D ja mam prave tip od znamy, ze je s nim spokojena, tak jsem si ho chtela koupit ale tady po tech komentarich nevim nevim no..

      Vymazat
  2. Já jsem ho zkoušela, dostala jsem vzoreček zdarma. Nejdřív mě nadchnul,mám světlou pleť,takže mi odstín sedl. Pěkně mi sjednotil a rozzářil pleť. Ale! :-D Měla jsem ho na obličeji zrovna v době,kdy byly velký vedra a to byla katastrofa. I po zafixování transparentním pudrem od Dermacolu se mi na obličeji slil a vypadalo to hrozně. Podotýkám,že nemám mastnou pleť. Takže po této zkušenosti bych si ho (a za ty peníze) rozhodně nekoupila. Ale samožrejmě je to individuální,veřím,že někomu bude určitě vyhovovat :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Peto, ahoj, chtela bych se zeptat, kde se da koupit ten sneci bb krem a jestli kdyz mam sussi az normalni plet bez pupinku, pouze s pihami, jestli je pro me vhodny:). Dekuji
    P.S-v minulem videu ti to moc sluselo!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, určitě, šnek je na takovou plet ideální, mají ho všude možně po eshopech, já ho mám z bbcreamshop.sk a děkuju moc!

      Vymazat
  4. Já jsem ho měla ve vzorečku a byla jsem z něj úplně nadšená :D

    OdpovědětVymazat
  5. jelikož mám na pleti ekzém, moc mi nevyhovuje,...nic nezakryje..:(

    OdpovědětVymazat
  6. Ahojky, už jsem o něm také přemýšlela, ale nakonec mě odradila cena za obyčejný BB...radši používám makeupy se středním krytím a BB scháním jen na léto a k moři. Líbí se mi na něm vysoký SPF, ale kupovat ho rozhodně nebudu. Přemýšlela jsem nad Garnier, ale ta barva pro mě prostě není. Teď mě zaujal Dermacol 8v1, mají více odstínů a s Dermacolem jsem povětšinou spokojená...nemáš s ním náhodou nějaké zkušenosti? Díky Verča

    OdpovědětVymazat
  7. no podle tvé recenze si myslím že to teda není nic moc

    a za 450 Kč
    to si myslímže jsou i lepší

    ale co všechno se musí vyzkoušet a aspoň pak budeš vědět že si máš třeba koupit jinačí

    OdpovědětVymazat
  8. Tak také přidělím svůj názor, bb krém vichy mě nadchnul, jelikož jsem stejná bledulka, jako Péťa a pleť mám prakticky také stejnou, což je bezproblémovou(většinou nemusím nic zakrývat)a suchou mi bb vyhovuje maximálně. Nejdříve jsem dostala vzoreček. Nejdříve mě překvapil ten super světloučký odstín a poté ta jemná konzistence, ne jako můj dosavadní make up. Koupila jsem si celé balení a doufám, že nezklame. Cena je sice vyšší, ale je ho 40 ml, ne 30, jako má běžný make up a stačí opravdu trošička. Za mě super :).

    OdpovědětVymazat
  9. Naprostý souhlas, že pro mastňáky není,no řekla bych že ani pro smíšenou pleť. Odstím musím říct, že je výborný...žádná šedá hrůza. Ale jinak děs - tak umaštěný krém nebo BB cream jsem nikdy neměla. Vydržel na pleti tak hodinu, sjednocení, krytí - nula nic.
    Bára

    OdpovědětVymazat
  10. Já a ségra jsme zkoušely ze vzorečků, kterých bylo všude nějak hrozně moc. Já tmavší odstín, ten mi seděl, líbilo se mi prozáření, ale příšerně jsem se leskla (mám mastnější pleť), lesk jak blesk byl ovšem ihned po nanesení. Takže za mě ne. Ségra je ale nadšená, používá světlý odstín, líbí se jí barva, na lesknutí si nestěžuje. Má těch vzorků asi deset, protože já jsem jí z různých časáků atd. předala i ty moje. Nicméně říkala, že za ty peníze jí to zase nestojí, takže kupovat nebude, pořídí si něco levnějšího. Ale kdyby ho dostala jako dárek, byla by ráda.

    OdpovědětVymazat
  11. já mám pleť mastnou takže by mi určitě nevyhovoval

    OdpovědětVymazat
  12. Pro mě je tenhle BB krém ideální... Hezky rozjasní a sjednotí obličej a ta barva - pro mě bleduli naprosto perfektní :) Jsem stejný typ jako ty - světlá pleť, letní typ, naprosto stejný věk a tenhle BB je pro mě tohle léto úplně nej :)Ráda používám i krém Idealia. Myslím, že tohle se Vichy fakt povedlo! Střídám ho s BB od Dermacolu a ten taky není špatný, hlavně nejsou oranžové!

    OdpovědětVymazat
  13. Ja jsem mela nejdriv vzorek z casopisu a naprosto me uchvatil, takze jsem si ho hned bezela koupit (bohuzel do lekarny do Palladia, kde maji veskerou kosmetiku prehnane drahou - 570,-, ale pred dovolenou nebyl cas slidit po lekarnach) Pravda je, ze musim vzdy prepudrovat celo a na nos dat trosku baze kvuli porum, ale jinak ok. Na leto je super!!

    OdpovědětVymazat
  14. Mám vzoreček ale jak vidím to nulové krytí, tak to snad ani nemá cenu zkoušet... :)

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj, za mě teda Vichy BB cream taky nic moc.Ale myslím že není špatný.Jen mám radši trochu vetší krytí.Používám ho pod makeup a to mi vyhovuje ale jako samotný boužel ne ne ne!Já ted mám asi měsíc Skin 79 oriental gold BB cream a naprostá jednička!Jen tenhle BB cream a můžu vyrazit je opravdu geniální a jiný nechci.Jen možná vyzkouším jiný typ ale skin 79 za 1*!!!!

    OdpovědětVymazat
  16. Tak dekuji za recenzi,chtela jsem si ho koupit,ale jsem rada ,ze jsem to ted cetla,radši si teda našetřím na ten od Mischy ,ale taky nevim ktery ješte ,no neni to jednoduchy si vybrat to pravé.
    Děkuji za rady a za šlanek,pomohl mi :*

    OdpovědětVymazat
  17. Zkoušela jsem vzoreček, barva fajn, ale krytí žádné - mám pigmentaci na obličeji, tmavší fleky kolem nosu a pod nosem a samozřejmě sem tam nějakou jizvičku či stroupek po akné, jinak pleť mám smíšenou. Po nějaké době se začal obličej hodně lesknout a za pár hodin na pleti už vůbec nebyl. Dokonce mi přišlo, že mi po něm vyskákaly i nové pupínky (stejně jako po šnečím bb creamu), mé prvenství drží zatím Cho Bo Yang od Misshy! Jinak za mě by to byly celkem vyhozené peníze, kdybych si ho koupila...

    OdpovědětVymazat
  18. Na Vichy BB cream jsem slyšela že se hodně podobá těm asijkým, ale na ty asijské BB creamy jsou ty ostatní stále nic :)

    Můj blog :http://fashionaddiction-style.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  19. Nezkoušela jsem ho a ani mě neláká. Vadilo by mi, že je mastný a zvýrazňuje póry. Přijde mi, že drogérkové BB krémy jsou všechny na jedno brdo. Zkouším teď BB od Rimmel a taky stojí za prd.

    OdpovědětVymazat
  20. Na jednu stranu mě tento BB láka a na druhou nevím:)

    OdpovědětVymazat
  21. Taky jsem dostala vzorek a výhledově se chystám vyzkoušet.

    Každopádně, musím konstatovat, že s mou problémovou pletí trápenou virážkou mi dobře vyhovují produkty od kosmetiky Rimmel (make-upy i BB) -dík za tip- dobrý odstín pro bledule a nedráždí, nevysušuje, nijak dramaticky nezmašťuje. A to už jsem testla kde co i značkovou kosmetiku.

    Ve včerejším videu ti to slušelo a nápad na líčení k vodě se mi líbil. Uřčitě se bude hodit.
    Míša

    OdpovědětVymazat
  22. Takze krome toho, ze je svetly je pro me nezajimavy. Z tech ceskych pro moji smisenou plet - Nivea tragedie snad ve vsech bodech, Dermacol i ten svetly moc tmavy, Garnier me nijak neuchvatil, jediny ktery obcas pouziju jen BB od Yves rocher, moc nekryje, ale sjednoti a je svetly a neni zluty. Jinak ja pouzivam ty korejske, takze jsem dost zhyckana :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Dokonalé!:) Už vás sleduji celkem dlouho a moc se mi líbí vaše názory,líčení móda a vše ostatní:)
    Zrovna začínám se sestřenkou s blogem mohla by jste se tam prosím podívat a říct co se vám tam líbí a co ne?:) Byly bychom moc rády:)
    http://catbloome.blog.cz/ zatím se to rozjíždí)).

    OdpovědětVymazat
  24. ja som nan robila promo akciu a dostala som asi 100-150vzoriek :D nieco som porozdavala ale zvysok pouzivam a pomerne mi vyhovuje (zmiesana plet bez vyditelnych nedokonalosti) len mi zalieza do porov a na kruhy pod ocami korektor inak fajn najma na leto, bazu sa mi kvoli nemu nechce kupovat no

    OdpovědětVymazat
  25. Mám plet naladovou, jednou muzu pouzit obycejny tonovaci krem a sednou si i kdyz se postupne zraci, ale nekdy a prijde mi ze vzdy v nevhodnou chvili se cela struktura pleti zmeni a nedrzi nic. Tento vzorecek me nadchnul, vune i to ze jsem nemela masku, ale bud jsem ho spatne rozmazala nebo se plet nastvala, byla jsem totiz druhou polovickou upozornena,ze je to videt a zrovna,kdyz jsme byli na odchodu ven. Pred par dny jsem vyzkousela i Niveu BB svetly, des bes fleky a ta barva a i Vichy uz nevi ktery, vzteky letel do kose. Musim tedy podekovat za takovou recenzi, kdy si clovek precte jak ktere pleti muze sedet, a ze to neni jen o tom, jak sedl jedne osobe s bezchybnou pleti. :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Já ho mám a na léto mi přijde dostačující. V zimě mám pleť ale v příšerném stavu a bb by mi akorát zvýraznil všechny nedostatky, za což palec dolů, ale jinak jsem spokojená, hlavně s odstínem, krásně mi sedl. :)

    OdpovědětVymazat
  27. ahoj
    je mi 13 a chtele bych se te zeptat jestli sem uz dost velká na to abych te sledovale ,malovela se , ...
    dekuji
    ZITA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no já bych si ve třinácti dávala jenom řasenku a maximálně nějaké jemné růžovoučké stíny

      nedávala bych si tunu řasenky a linky

      Vymazat
    2. Ahoj Zito, určitě mě sledovat můžeš, to není nic proti ničemu :), děkuju a co se týká malování, já bych doporučila zatím jen řasenku a lesk na rty, případně jemné, pastelové stíny nebo trošičku pudru, víc není potřeba :).

      Vymazat
  28. Super a detailní recenze, se kterou naprosto souhlasím! Jen bych dodala, že kdo nemá světlou pleť, tak ten tmavší odstín je fajn, není do "oranžova". Na mastnou pleť bych ho určitě nedoporučila, já se lesknu už po půl hodině, i když tento BB zapudruji zmatňujícím pudrem. Myslím, že cenu, kterou se prodává, se dají sehnat daleko lepší přípravky :)!

    OdpovědětVymazat
  29. tak to já tedy musím říct, že jak mám mastnější t-zónu a mírně problematickou pleť, tak si tohle bíbíčko nemůžu vynachválit! právě ta lehká konzistence, ideální odstín (sedl mi jako *** na hrnec :D) a mírné krytí mi přijde pro mou pleť daleko lepší, než jí zatěžovat hutnými a krycím make-upy, které se stejně roztékají a ve finále vypadám ještě hůř jak bez make-upu :D, a teď v létě je to ještě horší. tento mi sice pleť jen sjednotí, kryje opravdu miniaturně a nedostatky musím doladit korektorem, ale cítím se v něm zkrátka příjemněji a i mi déle na pleti vydrží a nedělá paseku :)

    OdpovědětVymazat
  30. Na léto bych ho určitě nemohla používat ale v zimě asi jo :)

    OdpovědětVymazat
  31. Nechápu, proč se to nejmenuje tónovací krém, pak bych neměla ani slovo proti. Ale na BB je to podle mě slabota.

    OdpovědětVymazat
  32. mě moc vyhovuje. Nemám problematickou pleť, takže nepotřebuji nic zakrývat. A pokud se mi někde objeví pupínek, sáhnu po korektoru.

    OdpovědětVymazat
  33. bohužel mě vůbec neoslovil, protože mám mastnou pleť s mnoha nedokonalostmi, které si vyžadují krytí. mít tak dokonalou pleť, aby mi stačil, tak bych mluvila samozřejmě jinak :)

    OdpovědětVymazat
  34. BB crem Ideália se pro mě stal noční můrou. Používám již delší dobu Normaderm a chtěla jsem zkusit i něco jiného od této značky. Mám mastnější pleť takže pod make up používám jen zmatňující krém. Na léto jsem chtěla zvolit něco lehčího. Po nanesení BB krycí efekt téměř žádný a navíc mi po 5 minutách začali příšerným způsobem pálit a slzet oči. Přestalo to až v momentě když jsem to sundala. Navíc mi na obličeji vyskákali vodové citlivé pupínky. Snažím se to srovnat opět osvědčenou řadou, ale trvá to. :(

    OdpovědětVymazat
  35. Ahoj holky, sice už je to asi off topic, ale musím to sem napsat, pro ostatní - kdyby náhodou. Dnes jsem vyzkoušela vzoreček a musím se přiznat, že jsem byla v šoku. Ne jen že na pelti seděl zvýraznil póry a vrásky - jak Peťa píše, ale ještě mi málem vyštípal oči a zničil čočky. Prapodivně se trochu krému na ně nalepilo a nemůžu jej z nich dostat. Oči slzí a štípou. Myslela jsem, že BB crem by neměl být tak agresivní:( Jediné v čem je fajn je, že rozzáří pleť.

    OdpovědětVymazat
  36. Přidávám se k negativním reakcím na tenhle BB cream. Měla jsem vzorečků několik, takže nehodnotím podle jednoho nanesení a fakt hrůza. Mám suchou pleť, takže se nikdy nelesknu, ovšem s tímhle BB jsem se leskla na dálku :D nikdy víc, velké zklamání, protože krém Idealia naopak miluju a kupuju pořád dokola. Teď jsem objevila značku Skinfood, měla pár vzorků BB krémů a super, mnohem lepší než toto. Jinak nemám ráda ebay a konečně jsem objevila web, kde jde Skinfood koupit i v ČR (www.skin-food.cz kdyby to třeba někoho zajímalo :)

    OdpovědětVymazat
  37. Bylo by možno ho od tebe odkoupit?

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!