Milani tvářenky a rozjasňovač - recenze a moje sbírka

by - 07 března

Krásný pátek všem,


sice jsem měla pro dnešek původně naplánovaný outfitpost, ale protože předběžně dorazily nové limitované tvářenky od Milani a protože se mne na recenzi a odstíny hodně ptáte, rozhodla jsem se dát přednost jim.
Pokud Vás tedy recenze, nebo Milani, už nudí, což bych celkem chápala, tak přeskočte, prosím, rovnou na článek zítřejší.
Ono se opravdu těžko odolává, když máte ty barvy pořád na očích a denně je balíte :). Takže se stalo, že mám skoro celou Milani a Sleek kolekci ve svém beauty koutku :).
Do recenze jsem zařadila nejen tvářenky nové, růžičkové, které jsem vám už ukazovala na videu, ale také klasické zapečené a rozjasňovač.



Začneme úplnou novinkou a to jsou právě pudrové tvářenky s designem růžičky Powder blush. Tyto tvářenky mají klasický Milani obal, je z bytelného plastu a mně osobně se líbí a ničím mě neuráží. Co vás určitě příjemně překvapí, je velký obsah tvářenky, má celých 17g. Tvářenky samy o sobě mají skutečně krásný vzhled, mám takový pocit, že Milani není jediná značka, která s letošní jarní kolekcí vytáhla růži. Za mě je to ale určitě trefa do černého a moc se mi to líbí.

 
Tvářenky jsou opravdu skvěle pigmentované, takže při nanášení si dejte pozor, ať to nepřeženete. Dají se hezky na pleti rozetřít a rozmazat do ztracena.



"Jedovatých" barev na ruce se nebojte, dala jsem více vrstev, aby barva vynikla, ale dají se nanést i velmi jemně. Připadá mi, že tvářenky trochu práší, ale není to nic dramatického. Co navíc oceňuji je to, že jsou zcela matné. Na mé suché pleti drží dobře a nevytrácí se mi v průběhu dne.

 
Doporučila bych je? Určitě - krásné, matné odstíny, velký obsah a úžasný vzhled. Přijde mi, že Milani myslelo i na barevnou typologii, protože Coral Cove je super pro jarní typ, Tea Rose pro letní, Lady Rouge pro podzimní a Love Potion pro zimní typ.

Coral cove je krásná losově růžová barva.



Lady rouge je velmi přirozená barva tvářenky, něco jako když vám v zimě zčervenají tváře :).



Love potion je nádherná studená fuchsiově růžová.



Tea rose je jemná růžová barva, asi moje nejoblíbenější z celé kolekce.




Balením úplně stejný produkt je proslulý kytičkový rozjasňovač Illuminating face powder. Znáte to, dejte na to kytky nebo srdíčka a musím to mít :). Já mám rozjasňovač v odstínu růžovo-nude Beauty´s Touch. Obsah je 10g. S klidným srdcem můžu říct, že tento rozjasňovač úplně miluju. V zimě ho používám i místo tvářenky, krásně rozjasní a dodá pleti zdravý nádech. Je dostupný ve 3 odstínech a já už delší dobu přemýšlím, který odstín u mě skončí další :).
Skvělé také je, že tento rozjasňovač neobsahuje viditelné třpytky, jen shimmer, i když na přímém slunci tam něco zlatého třpytivého vidím.
Tento produkt bych taktéž s klidným svědomím doporučila je to můj oblíbenec a nespornou výhodou je, že si můžete namíchat svůj odstín :).
 




 

Poslední skupinou jsou legendární a ve světě velmi oblíbené, zapečené tvářenky Baked blush. Balení obsahuje i malé vyklápěcí zrcátko a štěteček, který je ovšem hrozně hrubý a na nanášení nevhodný. Já sama mám 5 odstínů těchto tvářenek a musím říct, že jsou opravdu skvělé. Moje nejoblíbenější odstíny jsou Dolce Pink, Luminoso a nový matný odstín Delizioso Pink.
 
 

Tvářenky jsou zapečené, ale přesto skvěle pigmentované a z balení jdou dobře nabírat štětcem, což u zapečených produktů nebývá vždy úplně pravidlem. Je pravda, že jsou také spíše na té prášivější straně a že většina odstínů, kromě dvou nových matných, obsahuje docela dost třpytek. Rozjasňovač bych tedy s touto tvářenkou nemohla dohromady doporučit. Na tvářích ale vypadají krásně a mně osobně dobře drží.
Obsah tvářenky je 3,5g a určitě bych ji také mohla doporučit všema deseti :).
 

 
Vnitřek balení, celkově se mi balení líbí, i když je fakt, že ani štěteček, ani zrcátko vlastně nevyužívám :D......
 

 
Dolce pink je neutrální růžová se světlounce zlatýma třpytkama, mám ji moc ráda hlavně v létě k opálené pleti, ale nosím ji i teď v zimě a vypadá báječně, až trochu zmrzle, je to prostě takový chameleon :).
 



Berry amore je mix odstínů růžové, béžové a cihlové se zlatýma třpytkama. Je to spíše teplejší odstín, ale vypadá dost přirozeně a je hodně populární.




 
Luminoso je dalším mým oblíbencem, krásná meruňková barva se zlatýma a velmi jemnýma třpytkama. Úžasně projasní tvář a vypadá nádherně k neutrálním nebo zlatým očím, těším se na ni na jaro a léto v kombinaci s bronzovozlatým makeupem :). Výhodou je, že je vhodná i pro velmi světlé typy.



 
Fantastico mauve je převážně fialová plum tvářenka, ale na tvářích je v ní i trochu béžovohnědé. Určitě skvělá pro tmavší typy, já s ní musím hodně opatrně, obsahuje fialovorůžové třpytky.
 



Delizioso pink je asi můj největší oblíbenec posledních týdnů, krásná výrazná studená růžová bez třpytek. Přitom se mi z některých úhlů zdá, že obsahuje mikrojemný shimmer, čímž dokáže krásně rozjasnit, ale když se podívám zblízka a i na slunci, tak ho tam zase tak moc nevidím, tak si nejsem úplně jistá :). Každopádně vhodná i pro světlé typy.




Všechny odstíny pohromadě. Nezapomeňte, že na vás může odstín vypadat ve výsledku úplně jinak, já mám velmi světlou pleť a proto jsou na mně barvy hodně výrazné.


Tak to by bylo pro dnešek úplně vše, doufám, že jste si nálož fotek a barev užili, dejte mi vědět, zda něco vlastníte, jak jste spokojené a jestli se vám líbí některá z mých barev :).Všechny tvářenky jsou made in Italy.
 

You May Also Like

57 komentářů

  1. Krásné fotky, Milani tvářenky jsou super. Ty květinové se mi líbí, ale asi bych je už nevyužila, mám toho nějak moc:( Ale uvidíme, protože jsou fakt krásné a co teprve ta nová Deliziosa Pink♥:)

    OdpovědětVymazat
  2. neskutečně kvalitní recenze ! děkuju moc ! :) mám chuť hned mít zapečenou tvářenku :) nádhera :)) a illuminating face powder rozjasňovač mám a můžu vřele doporučit <3

    OdpovědětVymazat
  3. U Milani se mi zoufale nelíbí laciný obal, s tím dlouho bojuji. Mám tvářenku Luminioso na kterou nedám dopustit, ale jinak jde Milani mimo mě. Navíc na ty nové růžičkové tvářenky které jsou z limitované edice jsem zatím slyšela jen samé negativní recenze, takže pořizovat nebudu mimochodem české zasoupení Milani má tvářenky podstatně levnější než ty. Moc nechápu proč jim do toho fušuješ a dáváš na eshop značky, které tu mají české zasoupení i e-shop, přijde mi to dosti neprofesionální, to bych od tebe nečekala, myslela jsem, že jsi profík a jednáš fér. Kamila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamilo, měla bych dva návrhy:
      1) napiš stížnost na oficiální zastoupení Milani, jsem opravdu velmi zvědavá, co ti odpoví :)
      2) prosím odkazy na ty negativní recenze všude, vzhledem k tomu, že tvářenka vyšla včera i v USA ;)

      Vymazat
    2. Petruš nechci se hádat, ale není to pravda, že vyšly včera. Mě je přivezla kamarádka z Ameriky již v půlce února. Kupovala je ve Walgreen a dostupné tam tedy jsou už někdy od února. Navíc spousta blogerek tvářenky dostala ještě před uvedením na trh, takže odkud mohly být ty recenze, co Kamila psala :) Ne každý anonym hned lže, víš? :)

      Vymazat
    3. Myslíš ty tři až šest kaček? A že ti Peťa pošle balíček zadarmo když to pošleš na účet anebo předá osobně(pro jindřichohradecké) to už sis asi nespočítala viď. Jediný, kdo fušuje a ještě blbě do řemesla jsi ty drahá Kamilo.A to těmahle praštěnýma komentářema, Papa

      Vymazat
    4. Tak jsem se koukla na ty oficiální stránky a ráda bych podotkla, že růžičkovou tvářenku mají levnější o "závratných" 10 Kč, přičemž Tea Rose není. Tu jsem zrovna chtěla + ještě Lady Rouge, k tomu stíny v tužce v odstínu Almod - na ofic.webu také není. Navíc jsem u nich nikde nenašla ceník poštovného, prý "podle ceníku pošty", což může znamenat všelicos. Tady vím, že to bude stát 40 Kč, což se mi zamlouvá /jsem alergická na to, když se prodejci snaží nabalíkovat na poštovném třeba za 150 Kč jen po ČR/ no a navíc nad 500 Kč to budu mít zdarma, pokud to dobře chápu :-) Myslím, že svou roli tu LH e-shop hraje, zajistí aspoň aktuálně v mých očích přesně tu díru na trhu :-) Navíc konkurence je zdravá a to, že tu není jen jeden prodejce je jedině dobře.

      Vymazat
    5. Jo tak to je jasne, ze drive to dostat mohly, ja se k nim take dostala driv jako prodejce. Nicmene porad nemame odkazy na ty recenze, ja v zivote nerekla, ze kazdy anonym lze, jen proste nemam rada tohle placani do vody typu vsude spatne recenze, maji to podstatne levnejsi ( krom toho, ono snad i mene inteligentnimu cloveku dojde, ofiko zastoupeni asi nakupuje za jine ceny ne ostatni, ze)atd. Ja bych rada stavela na realnych podkladech a ne na anomnich vylevech, tot vse.

      Vymazat
    6. a celkove, at si kazdy koupi/nekoupi co chce/kde chce, vubec tyhle reci nechapu, chteli jste recenzi, tak jsem ji udelala, tvarenky nafotila a pro nekoho je to problem :)

      Vymazat
    7. Péťo nerozčiluj se, debilů je všude plno, to bys musela být za chvíli v blázinci, prostě na to nereaguj. Za dobrotu, na žebrotu, jak se říká. Jinak moc díky za recenzi...mám (díky tobě:o) už dvě tvářenky a jeden rozjasňovač Milani a všechno moc ráda používám a moc se mi to líbí. Ta limitka tvářenek mě moc zajímá, jen se pořád nemůžu rozhodnout v barvě. Takže mi tenhle článek stopro pomůže :o)

      Vymazat
  4. Mmmmm... Lady rouge asi potřebuju :))

    OdpovědětVymazat
  5. Wow, vypadají opravdu lákavě, jedna krásnější než druhá :-)!
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  6. já si musím nechat určit ten barevný typ! Hrozně se mi ta typologie líbí, ale sama si ho přesně určit nedokážu :-/ Zapečené produkty moc nemusím, ale ty první tvářenky vypadají skvěle. Nejvíc mě asi taky zaujala "Tea Rose" :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem na tom stejně. Nemohla bys, Péťo, udělat nějaké video o barevných typech??:)

      Vymazat
    2. holky, mrkněte na moje video o barevné typologii, třeba to pomůže :)

      Vymazat
    3. já na to koukala a zkoušela xkrát, vím, že jsem studený typ, ale který konkrétně, to nevím :)

      Vymazat
    4. čistě podle fotky z profilu, která teda vzhledem k barevnému ladění nic moc nevypoví :), tak bych si tipla tmavý typ, takže pokud studený,tak spíše zimu,ale může to být třeba i tmavý podzim....ale chtělo by to nenalíčenou fotku na denním světle

      Vymazat
  7. Design je to nádherný, mám doma Milany rozjasňovač, ten samý co ty a je jedním slovem skvělý!

    OdpovědětVymazat
  8. Všechny vypadají nádherně! :O :)

    OdpovědětVymazat
  9. teda... ty jsi mě "nakrkla"... mám chuť si něco objednat.. už jsem dokonce naplnila košík, ale ne... teď nutně nic nepotřebuji, ale už vím, co si koupím.. až se budu chtít za něco odměnit:) zapečené tvářenky od Milani mě lákají už dlouho.. a po tvé náloži fotek už mám jasno:)

    OdpovědětVymazat
  10. Peti, recenze je báječná. Některé odstíny mají opravdu nádherné :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/03/famous-beauties-lucie-kovandova_5.html

    OdpovědětVymazat
  11. Peti nádherný post o Milani kozmetike, perfektné fotky! Líčenky s tvarom ruže sa mi veľmi podobajú na Gurlean, veľmi veľmi pekné! Určite sa oplatí si niktoré tiene zaobstarať.:-)

    ziriane.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. Koukám, že když ti někdo napíšu pravdu, tak to raději nezveřejníš viď? Že mě tu zrovna u tebe vůbec nepřekvapuje. Kamila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pokud vím, váš komentář tady je, dokonce jste na něj dostala i odpověď. Někdo se dnes asi špatně vyspal, doporučuji horkou vanu. ;-)

      Vymazat
    2. Komentář byl zveřejněn až potom co jsem Petře musela opakovaně několikrát napsat, tak nedělejte chytrou, když o tom více naprosté hovno milá chytrolínko!!!

      Vymazat
    3. Kamilo, opět dvě věci:
      1) nesedím 24/7 u počítače a tak prostě chvíli trvá, než komentáře zveřejním, jsou zveřejněny úplně všechny tvé komentáře, takže několikrát jsi mi opravdu nepsala
      2) pokud se neumíš chovat slušně, najdi si jiné stránky, kde budeš útočit a nadávat, další podobný komentář ti opravdu neschválím, díky za pochopení

      Vymazat
  13. připojuji se....opravdu velmi kvalitní práce....je to nádhera....jen tak dál

    OdpovědětVymazat
  14. krásný výběr barev, určitě bych si né jen jednu vybrala!

    OdpovědětVymazat
  15. Já mám Berry Amore a je to neskutečně nádherná barva! Na mé pleti je tedy více do růžova a i když se zdá hodně třpytivá, ve skutečnosti hází jen krásné jemné odlesky. :) Rozhodně můj oblíbenec.

    OdpovědětVymazat
  16. Ty nove pudrove tvarenky vypadaji taky tak krasne, kyticky achh :D O Beauty´s Touch premyslim dost dlouho ale nejak poradnevim nevim s zapecenou tvarenku mam jednu, v odst. Corallina a je krasna jen me celkem stvou ty trpytky ale da se to oklepat, ale taky me celkem stve ze se mi hned osoupal napis na vicku,uz to nevypada tak luxusne :(

    OdpovědětVymazat
  17. Super recenze :) Já jsem se zamilovala do té Tea Rose, ta je úžasná :) asi si udělám radost a objednám, děkuju moc za skvělí článek :)

    ps: slečna Kamilka je trošku zamindrákovaná :D

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj,

    mám delizioso pink a je super, jsem o něco tmavší typ než ty, ale sedne mi...musím nabrat ale opravdu trošku, jinak jsem za Marfušu :)
    Proč někdo čte něco co ho rozčiluje a soudí lidi přes tyto komentáře nechápu...Kamilo, hoď se do klidu a klikni na jinou stránku...dál bych napsala asi pár negativních soudů, ale toho se vyvaruju, neznám tě.

    Peťo tobě dík, vždycky mi zvedneš náladu :)

    lucka

    OdpovědětVymazat
  19. Ty tvářenky jsou nádhernéé! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  20. ..výborná a vyčerpávající recenze doplněná o opravdu skvělý fotky..všech 10 palců hore

    OdpovědětVymazat
  21. Premýšľam nad Tea Rose a Fantastico Mauve, krásne farbičky.:) A hlavne za veľmi prijateľné ceny..
    filozofiaženskejkrásy

    OdpovědětVymazat
  22. jeežiš to je úžasný článek, až nevím, co dřív chtít a co s mi líbí víc! nádherné fotky, super propracované.. no a tvářenky jsou všechny krásné
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  23. Peti, to focení sis užila, co? Krásné pokoukáníčko, i když žádnou pořizovat nebudu! ;)

    OdpovědětVymazat
  24. nadherna recenze na nadherne produkty,asi neodolam:-) dnes mi dosla paletka na oboci a je uzasna, dekuju moc!

    OdpovědětVymazat
  25. tak jsem si aspoň konečně něco pořádně zjistila o typologii :) a trefila jsem se, vyšel mi letní typ a nejvíc se mi líbí Tea Rose... ale hrozně se mi nelíbí jejich obaly a ani pro mě není plus to velké balení, jak je něco "nekonečné", tak mě to děsně štve :D

    OdpovědětVymazat
  26. Coral love!! Tak tu musim mít!! :)

    OdpovědětVymazat
  27. Peti tak já jdu objednat ty růžičkové :-) Dnes jsem odevzdala bakalářku, tak to bude jako odměna :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Pri prezeraní fotiek som a cítila ako 5-ročné dieťa v obchode s exkluzívnymi sladkosťami. Nádhera!!!

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj, já si tedˇ od Peti z e-shopu objednala 3 tvářenky Milani a jsem neskutečně spokojená....Delizioso Pink, Dolce Pink a Berry Amore - jsem jarní typ a jsou prostě perfektní .... a z čeho jsem byla naprosto nadšená jsou Milano rtěnky - naprosto úžasná textura a barvy, vřele doporučuji a děkuji moc Petře a jejímu blogu, bez kterého bych tyhle produkty neobjevila! ;-) Jana

    OdpovědětVymazat
  30. Od Milani mám Luminoso a je pravda, že za tu cenu se jen tak něco lepšího nenajde. A díky tvému vyčerpávajícímu článku si teď budu muset dokoupit snad všechny odstíny. O růžičkových novinkách ani nemluvě!

    OdpovědětVymazat
  31. Perfektni clanek. Tvarenky jsou vazne nadherne a potrebuju nejmene 3 :D

    OdpovědětVymazat
  32. Tie prvé lícenky sú nádherné len škoda, že nemám prístup k Milani. :)

    OdpovědětVymazat
  33. Vypadají úžasně! Hlavně Coral Cave a Tea Rose! :)

    OdpovědětVymazat
  34. Skvely clanok! Velmi ocenujem, ako si si dala zalezat na fotkach a popise. Co sa tyka vydrze, ktoru tvarenku odporucas? Powder ci Baked blush? Ozaj..taky maly tip..clanok je super nafoteny, no este lepsi by bol aj s ukazkou na tvarenky na tvari..ved vies.. ^^

    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
  35. Skvělá recenze Péťo! Hned po výplatě si jisto jistě nějakou tvářenku objednám :)

    OdpovědětVymazat
  36. Akurát minulý mesiac som si kúpila prvú lícenku od Milani v odtieni Red Vino a som nadmieru spokojná.Určite pôjdem do ďalšej a teraz chcem skúsiť matnú ;) Inak, nádherné fotky, máš môj veľký obdiv! :)

    OdpovědětVymazat
  37. Hlavně ty růže-tvářenky jsou tak nádherné :O Stačilo by mi se na ně i jen koukat:-( :D

    Le Poisson - Lifestyle/Beauty blog

    OdpovědětVymazat
  38. já mám už dlouho v merku rozjasňovač v odstínu Amber Nectar a zapečenou tvářenku Dolce Pink :)

    OdpovědětVymazat
  39. Ahoj holky, asi bychom si všechny měly přečíst knihu VE RTÉNCE JE OLOVO. Necháme se totiž zlákat na krásná balení, ale ve skutečnosti to jsou jedy. Také jsem dříve nakupovala drogérkovou kosmetiku ve velkém a milovala jsem to, ale pak se mi staly určité těžké věci v životě a začla jsem se zajímat o to, co jím a co na sebe patlám atd. A teď už vím, že jedině přírodní kosmetika je bezpečná a jako alergikovi mi dělá moc dobře. Zkuste Alverde, Laveru, Weledu - DM drogerie. Alverde je za dobrou cenu a jsem s ním velmi spokojená. Ale Péťo to neznamená, že tvůj blog přestanu sledovat. Jsi moc šikovná a inspirativní. Ale pro své zdraví by to chtělo se trošku přeorientovat....ale není to lehké to vím jako majitelka obrovského kosmetického kufříku "jedů".:-))

    OdpovědětVymazat
  40. Tak tvářenky jsou krásné, hlavně ty růžičkové, je super že tam píšeš která je vhodná pro jarní, zimní... typ, bohužel i přes asi tisíc návodů které jsem četla na netu nejsem schopná poznat, který typ jsem, ani prostě nevidím jestli mám žlutý, nebo růžový podtón, ne a ne a ne :( psali že se to krásně pozná na žílách na rukou, jenže já mam jak modré, tak fialové, tak zelené, tak co teda :(

    OdpovědětVymazat
  41. V sobotu na Interbeauty jsem narazila na Milani, byla jsem nadšená, že mají i růžičkové tvářenky, všechny čtyři druhy z limitky. Ale zklamaly mě, zkoušela jsem z testeru nanést na ruku, a zůstal mi na ní jen prášek, barva se vůbec nedala rozetřít, jediné, co se mi povedlo bylo prášek z ruky setřít úplně...škoda. Ještě, že jsem si jí neobjednala, byla bych zklamaná...:o/ Zkoušela jsem jen jeden odstín, protože měli jen jeden tester...je možné, že ty ostatní byly lepší...ale nevím. Škoda...

    OdpovědětVymazat
  42. vzhled obalů tvářenek (ale i jiných produktů od Milani) se mi nelíbí, ale čert to vem! ty tvářenky jsou naprosto nádherný :) od každého typu bych brala minimálně jednu!

    OdpovědětVymazat
  43. tak dobrou recenzi jsem ještě neviděla..skvělé.oba palce nahoru

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!