FOTD - denní líčení se zelenou linkou s jarními novinkami Essence

by - 03 března

Krásné pondělní odpoledne vám všem,

 
předem bych vám chtěla hrozně moc poděkovat za diskuzi a fajn komentáře pod posledním videem, jsem moc ráda, že je tam spousta tipů a zkušeností a obešla se, ačkoliv je to maličko "kontroverzní téma", bez hloupých připomínek :). To mě moc těší a opravdu za to děkuji!
 
A teď k dnešnímu líčení. Myslím, že jsem už zmiňovala, že ráda nosím neutrální líčení s barevnou linkou a to jak horní, tak i spodní, nebo udělám barevnou třeba jen waterline. Dnešní líčení bude tedy další variací na tento způsob, tentokráte v krásné, syté zelené. Možná by se zdálo, že tento odstín zelené není k modrošedým očím ideální, ale já ho mám moc ráda, je to barva, která zaručeně upoutá pozornost. Zbytek obličeje je přitom lépe nechat v neutrálním tónech, případně ladit do broskvova tak, jak jsem to udělala dnes já, zelená s broskvovou jsou skvělá a svěží jarní dvojka :)! Co se týká barevných typů, tohle líčení je úplně ideální pro typy jarní, protože podpoří jejich něžnost a jemnost.

Máte rádi zelenou na očích nebo je to barva, která má u vás stopku?
 

 
 
Použitá kosmetika:
* Essence All about nude eyeshadow - 01 nude
* Essence maximum volume mascara
* Essence big bright eyes
* Essence Blush up! - 10 heat wave
* Essence XXXL longlasting lipgloss babydoll´s favourite
 
 
 
Co se týká použité kosmetiky, berte to jako takovou rychlorecenzi, ještě o těchto novinkách uslyšíte ve videu a zatím je nemám vyzkoušené dlouhodobě :).
 
Jestli hledáte v drogerii nějakou opravdu levnou paletku s relativně slušným výkonem v poměru cena/kvalita, mohla by se vám líbit tahle novinka od Essence. Paletka je poměrně slušně pigmentovaná, tmavší odstíny více, světlejší méně, ale ostatně to tak bývá u všech značek. Stíny jsou máslovitější a neprášivé. Pro mne příjemné překvapení a paletku bych doporučila.
 

 
 
 
Nic moc pozitivního ovšem nemohu říci o této tvářence, barva je poměrně nepřirozená, moc mi nesluší, je velmi prášivá, docela málo pigmentovaná a navíc moc dlouho na tváři nevydrží. Nic moc ,ale na pohled zajímavé řešení a i celkem pěkný obal, vypadala slibně, ale bohužel :).
 

 
Co mě velmi potěšilo, byla tato tužka na vnitřní oční linku. V drogerii jich totiž moc není a navíc tohle je naprosto skvělá barva! Tužka je měkká a hezky se s ní kreslí, je dobře pigmentovaná, nedře oko a líbí se mi, že nude růžovobéžová, takže na očích nedělá nepřirozenou barvu ani bledulím. Bohužel horší je to s výdrží, mám dost uplakané oči a tahle mi příliš dlouho nevydrží.
 
 
 
Naopak zelená tužka Milani drží většinou dobře, pokud si zrovna do oka nedám mastičku, to mi pak nepomůže nic :). Je velmi měkká a úžasně pigmentovaná. Tyhle tužky mám moc ráda, recenzi si můžete přečíst tady.
 
 
 
Dalším, pro mne poměrně příjemným překvapením, je nová řasenka. Má pro mé potřeby bezvadný kartáček, který udrží na jedno namočení více barvy. Docela pěkně řasy rozčeše a neslepuje. Paradoxně se mi zdá, že více prodlužuje, než zahušťuje :),ale i tak je fajn. Jediné, co bych jí vytkla, že mi trochu opadává pod oko a tam se rozmazává, takže je třeba občasné kontroly. Mimochodem, spodní řasy mi zrovna na tomto líčení šly tak přes sebe, že nebylo možné je oddělit, rostou mi tak bohužel normálně a některé se mi točí směrem do oka a nic s tím nemůžu udělat :(....
 
 
Lesk na rty není ničím převratným a nečekejte ani závratnou výdrž. Pigmentovaný také není nijak zvlášť, ovšem já nejsem lesková, takže už z podstaty to není věc, která by mne okouzlila. Je docela lepivý, takže pokud to nemáte rády, nebude to nic pro vás, díky lepivosti ale drží přece jen o trochu déle, než lesky ostatní. Barva je ale hezká a myslím, že bude slušet úplně každému.
 
 
 
Tak to by bylo pro dnešek všechno, vyzkoušely jste již některé z novinek a zaujaly vás v našich drogeriích?
 

Za poskytnutí novinek Essence děkuji PR zastoupení Essence pro ČR.

 

You May Also Like

42 komentářů

  1. Krásné líčení :3

    OdpovědětVymazat
  2. Peto ten problem s rasama mam taky, drive byly v poradku, ale posledniho pul roku si rostou jak chteji a taky se mi toci jinym smerem, taky nevim co s tim :( delaji mi to hlavne horni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel jsem taky ještě nepřišla na nic,co by pomohlo .(, prostě mi tak rostou, možná trvalá na řasy jestli by pomohla? neutším......

      Vymazat
  3. Ja sa priznám, zelenú farbu som na očiach ešte nikdy nemala, tak si ani neviem predstaviť, či by mi šla alebo nie. Ale tebe to veľmi pristane :)
    Tú paletku od Essence ste takmer všetky pochválili, asi sa po nej obzriem :)
    .BeautyMissfits.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je krásné jarní líčení, líbí se mi ta jemnost potržená barevnou linkou. pěkný nápad

    OdpovědětVymazat
  5. mě se v poslední době zelená strašně libí takže mě se líčení líbí moc :) a dívala sem se po těch stinech od essence v te paletce a nemužu ji nikde sehnat :(

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám barevné linky moc ráda, je to originální a je vhodné i do školy. Ráda kombinuji právě barevné linky na očích a výraznější rty. Teď nejradši používám tužku od Gosh - Golden moss, je to taková bažinová zelená, ale mně osobně se moc líbí.

    OdpovědětVymazat
  7. Péti, ta zelená ti fakt sluší :-) na sobě si ji trochu nedovedu představit a možná je to škoda, třeba někdy zaexperimentuji :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Dostala jsem od ségry tu nude paletku a hned jsem si jí rozmlátila. Jinak po té tužce od essence už jsem koukala a nikde jsem na ni nenarazila :(. Jako vždy super inspirace ;).

    OdpovědětVymazat
  9. Moc hezké! Bohužel nemohu zelenou, protože mi zvýrazní červené žilky.

    OdpovědětVymazat
  10. docela mě překvapilo, že ti k modrým očím sluší zelená linka....fakt moc ti sekne....fajn inspirace...chci to zkusit

    OdpovědětVymazat
  11. Tak zrovna s těmito kousky nemám zkušenosti, ale Essence mám ráda a paletka mě zaujala. Z mých posledních nízkorozpočtových úlovků - Dermacol Imperial make-up (100Kč) tu nedávno proběhl a mě teda příjemně překvapil, protože jsem dík divnému značení (od kdy je Nude tmavá barva?!) koupila odstín 3. Jsem stejně bledá jako Peťa, takže jsem šla po světlém, ale kupodivu, když se dobře zapracuje, vůbec není poznat ani ta 3 a vypadá hodně dobře. Jinak ještě můžu doporučit řasenku Lash Millionaire od Miss Sporty (cca 50Kč) nebo gelové linky od Uma Cosmetics. Jestli bych mohla mít malé přání, ocenila bych recenzi na produkty právě od Umy, Reginy nebo i Flormar (ta tu taky nedávno proběhla) a další dekorativní kosmetiky, která třeba není tolik známá, ať se tu netočí pořád jen Sleek nebo Milani, i když věřím, že je to kvalitní kosmetika. Hezký den, Em :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s tím, že Dermacol Imperial make-up je opravdu světlý. Já sáhla po jedničce pale, jelikož jsem teď v zimě dost vybledlá (v létě se dobře opálím), ale je světlej až moc. Míchám ho s tmavším BBčkem. No a dále bych taky ráda nějakou recenzi kosmetiky Flormar, vzhledem k tomu, že u nás v drogerii kromě Miss sporty a GS nic jinýho nevedou ;-)

      Vymazat
  12. Veľmi pekné líčenie!
    A chcela by som sa opýtať, nepozná niekto dobrý krém na suchú pleť, ktorý zoženiem v drogériách a je cenovo dostupný? Dopredu ďakujem za odpoveď! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ou tak ta zelená tomu dodala správný efekt, tohle líčení se mi hodně líbí! :)) Škoda té tvářenky, protože vypadá zajímavě :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Krásné líčení, ta zelená linka to opravdu oživí a dodá dojem netradičnosti :) V drogérii jsem se chtěla mrknout na tuhle nude paletku, ale bohužel už byla vyprodaná. Tak snad příště, barevně se mi moc líbí!

    OdpovědětVymazat
  15. tá zelená linka je fakt pekná ;-)

    OdpovědětVymazat
  16. Krásné líčení, jinak mám tu paletku i lesk a z toho lesku taky moc nadšená nejsem. Zato ta paletka mne také mile překvapila a docela ráda jí používám.

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Péťo, tu zelenou linku jsi udělala štětečkem nebo vždy perfektně ořežeš tužku? Nedokážu si totiž představit, že bych jumbo tužkou udělala tak tenkou linku :-) Krásný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám stejný dotaz! Ať se snažím sebevíc, tak tužkou (i normální nikoliv jumbo) nikdy neudělám tak tenkou linku jako linkou ve fixu. Mám malé oči, ale linky se nechci vzdát, proto ji musím mít opravdu tenkou...Viděla jsem ale trik a typ u Sharon, která si barvu z jumbo tužky nanese na zkosený šteteček na obočí, kterým pak tu tenkou linku udělá klasicky na víčku. Možná by to mohlo pomoci. Jak to děláš ty, Péťo?

      Vymazat
    2. Holky, presne tak, zakladem je mit porad dobre orezanou tuzku, hlavne na ten ocasek a taky aby tuzka byla mekka, kdyz pak vicko taha, tak se to kresli blbe. Co se tyka konce linky, tak to delam stejne jako Shannon, to jsem netusila, ze to je i jeji trik :). Pokud se mi ocasek uplne nepovede tuzkou, vezmu si zkoseny stetecek a doupravim to :). Jinak se to da udelat i ak, ze se z tuzky v podstate jen nabira barva na stetecek :).

      Vymazat
  18. Hezké moc, jen bych dolní řasy více rozčesala a oddělila :-)))

    OdpovědětVymazat
  19. Odstín tužky na oči je perfektní, skvělý na jaro :)

    OdpovědětVymazat
  20. Tu paletku vlastním a je super. Jinak moc hezké líčení, zelená linka se mi líbí.

    OdpovědětVymazat
  21. Mně se tohle líčení líbí moc a můžu říct, že sama zelenou na očích docela často nosím, i když si nejsem jistá, jestli mi vůbec sluší :-D

    OdpovědětVymazat
  22. Krásná, ta zelená ti moc sluší :) Já osobně mám raději modrou se třpytkami, ale to je možná jen proto, že žádnou hezkou zelenou nemám ;)

    OdpovědětVymazat
  23. Páni, to je fakt krásné! Výrazná linka na neutrálním základu vypadá moc dobře, škoda že jich ve své sbírce nemám tolik. Jinak ta projasňující tužka je bomba, jsem z ní nadšená :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Péťo, líčení Ti sekne:-), pěkné jarní, na tu nude paletku se půjdu mrknout:-).

    OdpovědětVymazat
  25. Moc pěkné líčení. Barvičky k sobě krásně ladí. Ta linka je dokonalá. Taky nechápu, jak ji můžeš tak perfektně tužkou zakončit :-). Já osobně linku celkem umím. Jediný, co mi nejde, je ten ocásek na konci. Minimálně na jednom oku se mi nikdy nepovede, a to ho musím dělat štětečkem. Tužkou ho neudělám pěknej nikdy :-/. Souhlasím s chválou paletky all about nude. Ty barvičky má krásný i konzistencí mi vyhovuje.

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj Peti, moc mě nové věci od essence zaujaly, ale nikde v Brně jsem je zatím neviděla...
    Mám ale dotaz, dala by se ta nude tužka použít jako podklad pro oční stíny? Prodlouží výdrž stínů nebo naopak zkrátí? Líbí se mi barva na toto použití, že aspoň musí pěkně zamaskovat žilky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, barevně by asi byla skvělá,ael vzhledem k tomu,že nemá dobrou výdrž, tak bych to spíše nedoporučila. Ale co bych místo toho určitě doporučila,tak jsou tužky Astor nebo Milani, ty drží o poznání lépe a celý den :).

      Vymazat
  27. já mám zelenou na očích děsně ráda :) ta tužka od milani má úžasnou barvu, která ti moc sluší...akorát, že já mám tyhle tužky už tři ale takhle pěknou tenkou linku s nimi nenakreslím :D

    OdpovědětVymazat
  28. Já jsem si tu nude tužku pořídila, byl by to super nápad, rychlé rozjasnění, ale ta výdrž. Že nevydrží na waterline? Blbý, ale ok....ale mě nevydrží ani pod obočím, ani ve vnitřním koutku...Bohžel, za mě ne a moc mě to mrzí.

    OdpovědětVymazat
  29. Peto rada bych poridila pritelovi nejaky poradny pletovy krem (porad mi bere muj! :D) a neco na cisteni pleti, neporadila by si mi prosim, urcite mas zkusenosti :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je otázka do pranice, cokoliv jsem nabídla a dala manželovi,tak se namazal jednou a pak to leželo na poliččce, takže nemám moc zkušenost, co nějaký lehký balzám třeba Nivea má nebo Balea....

      Vymazat
  30. Ahoj Peti, nepřemýšlela jsi někdy o tom, že by tvůj beauty blog byl více life? Moc bych uvítala nějaké video o vaření, nějaký recept,
    něco z vedení domácnosti.... Andy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Andy, co se týká vaření, tak to neplánuji, je hodně skvělých food blogů a myslím, že v tomto směru nemám tolik co nabídnout, raději zůstanu v beauty vodách. Ale chystám nějakou přestavbu, pokud vše půjde dobře a budeme stíhat, tak plánuji nějaké vlogy na bytové téma :).

      Vymazat
    2. Tak to je dobrá zpráva, těším se na vlogy. Andy

      Vymazat
  31. naturally like your web site however you need to test the spelling on several of
    your posts. Many of them are rife with spelling problems and
    I find it very bothersome tto tell the truth nevertheless I will
    definitely come again again.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!