Steblanc BB snail repair BB cream + sheet mask hyaluronate a collagen

by - 31 srpna

Krásné pondělí vám všem,

asijská kosmetika mne, jak víte, láká čím dál tím více a tím spíše, že jsou to v českém rybníčku pořád poměrně neprozkoumané vody. Navíc asijské makeupy a BB creamy vynikají perfektní krycí schopností, vysokým SPF a světlými odstíny.
Já jsem se proto tentokrát rozhodla vyzkoušet další asijskou značku, tentokráte trochu luxusnější, než byly ty předešlé - Steblanc. Mám od nich na otestování připravenou i pečující řadu s kolagenem, na kterou jsem velmi zvědavá, takže se jistě můžete těšit někdy později na recenzi i na tyto přípravky.

Dnes se však budeme soustředit na další ze zázračných asijských bíbíček. Značka Steblanc je jednou z předních na korejském trhu a i když je sama o sobě poměrně mladá, za jejím založením stojí korejská korporace, jejíž součástí je třeba i známý Mizon a další brandy, které mají v Koreji velkou tradici a jsou držiteli celosvětových patentů v oblasti kosmetiky.


Já jsem si vybrala na otestování další šnečí bíbíčko, protože přípravky se šněčím filtrátem dělají mé pokožce opravdu dobře. Kromě toho, že pleť chrání a skvěle hydratují, tak mají vysokou schopnost kůži regenerovat a vyhlazovat. To poznáte už při prvním nanesení na pokožku. Krém je totiž velmi hladký, velice jemný, skvěle se roztírá a po jeho nanesení cítíte hydrataci pokožky. O blahodárných účincích šnečího filtrátu na pokožku jsem se rozpsala již v recenzi o BB creamu značky Mizon, takže pokud vás zajímá, co vše šnečí filtrát umí, klikněte na odkaz.



Tentokrát bych přidala jen pár zajímavých faktů:

♥ Víte, že blahodárné účinky šnečího slizu byly objeveny náhodou? Objevil je v 60. letech minulého století španělský onkolog Rafael Abad, který zkoumal v laboratořích vliv radiologie na léčbu rakoviny. Tyto pokusy prováděl právě na hlemýždích a všiml si toho, že v sebeobraně vypouštějí látku, která se liší od jejich běžného slizu, který po sobě zanechávají při plazení. Rovněž zaznamenal, že jejich drobná poranění se velmi rychle díky tomu hojí a tak ho napadlou vyzkoušet účinky tohoto slizu na lidskou pokožku.
♥  Legenda však praví, že úplně první, kdo si všiml blahodárného vlivu na lidskou pokožku byli chilští farmáři během práce na šnečích farmách, jejich drobná poranění se totiž mnohem lépe a rychleji hojila.
♥ Některé kosmetické salony dokonce nabízí ošetření, kdy vám po obličeji nechají plže plazit. Může to však být pouze marketingový tah, protože klasický sliz, který po sobě zanechává stopu, obsahuje jiné látky než ten, který se tvoří mezi tělem plže a ulitou při sebeobraně, kdy se šnek stáhne dovnitř ulity.
♥ Dokonce existují studie, při kterých se na skupině pacientů s popáleninami a akné testoval vliv šněčího filtrátu na rychlost uzdravení pokožky. Pacienti, kteří používali šneka, měli zkrácenou dobu hojení a jejich pokožka byla pružnější a hladší. Studie byla prováděna v Řecku a Jižní Koreji.


Šnečí BB cream Steblanc má klasické balení v tubě s pumpičkou. Elegantní kombinace tmavě modré a zlaté působí luxusně a myslím, že nikoho neurazí. Navíc z pumpičky dokážete dostat i opravdu malé množství přípravku, což se při manipulaci s asijskými BB velmi hodí. Jejich krycí schopnosti jsou totiž opravdu vysoké, takže je jich třeba jen maličké množství. Já na celý obličej používám zhruba velikost hrášku a i při tak malém množství je krycí schopnost excelentní.
Krém se skvěle roztírá a téměř okamžitě se do pleti vsakuje, přičemž po sobě zanechává perfektní krytí. Já nejraději nanesu BB na pleť prsty a poté jej zapracuji některým z kabuki štětců.
V případě mastnější pleti budete muset BB jistě poměrně bohatě zapudrovat. Vytváří totiž hodně lesklý a na pohled "hydratovaný" finiš.
Rozhodně bych ho tedy právě díky vysoké schopnosti hydratovat doporučila pro sušší typy pleti a pro pokožku stárnoucí. Mám obavy, že u pleti velmi mladé a mastné by tento BB mohl zvýrazňovat např. póry, neb vše, co vytváří lesklý finiš a odráží světlo, má stejně jako například rozjasňovače, schopnost vytáhnout na obličeji to, co nechcete, jako jsou právě rozšířené póry a mastná místa.
Nespornou výhodou je však to, že již nemusíte použít korektor, krém je totiž hutnější a s vysokým obsahem pigmentů jde ruku v ruce i skvělá kamuflovací schopnost. Díky tomu však obličej může působit plochý a tak je pro mne nezbytností při použití těchto vysoce krycích bíbíček dodat obličeji trochu kontury a zdravíčka na lících.
Vlastnosti:
+ hydratace
+ vysoká krycí schopnost
+ "dewy" lesklý zdravý finiš
+ vysoké SPF 32
+ dokonalá bezchybná pleť
+ skvělá výdrž
+ velmi malá spotřeba
+ snadná manipulace
- cena

Komu bych tedy BB doporučila? Stárnoucí suché pleti, někomu, kdo potřebuje vysoké krytí s velmi malou spotřebou přípravku.
Pozor si dejte také na odstíny, jak je zvykem u asijské kosmetiky, jsou poměrně světlé, já mám teď v létě ten nejtmavší a přesto je pořád dost světlý.
Obsah je 50ml a cena 1399Kč. Za poskytnutí přípravku k recenzi děkuji českému zastoupení Steblanc.

Pokud máte před nějakou důležitou událostí, vyhraďte si čtvrthodinku na pleťovou masku ještě před úpravou zevnějšku. Investice času se vyplatí, vaše pokožka bude hezky vypnutá, rozzářená a regenerovaná! Kromě toho si i vy odpočinete a příjemně se naladíte.

Kromě BB creamu jsem měla možnost vyzkoušet i hodně oblíbené tzv. "sheet masky" = masky plátýnkové. Jsou to tedy masky na obličej, které jsou baleny jednotlivě v pytlíčcích, které obsahují plátýnko či buničinu, přírodní textilii napuštěnou sérem s účinnou látkou. Tuto masku pak z balení vyjmete, rozložíte a ihned přiložíte na obličej. Maska má v sobě otvory na oči, nos a ústa a mohu vám říci, že na obličeji vypadá poněkud směšně a bizarně, takže doporučuji provádět tyto činnosti v pohodlí domova, kdy nebudete nikým a ničím rušeni neb byste mohli vylekat třeba pošťáka.


Essence sheet mask hyaluronate moisturizing - 99Kč

Hydratační masku s kyselinou hyaluronovou jsem nechala působit asi 20 minut. Poté jsem ji odstranila a pleť neumývala, nechala jsem zbytky masky vsáknout. Maska měla vysoký hydratační účinek a na pleti působila až chladivě, pleť byla hebká a jemná a viditelně "nacucaná".

Essence sheet mask collagen firming - 99Kč

Masku s kolagenem na vypnutí a hydrataci pleti jsem zkoušela zrovna v horkých dnech, kdy moje pokožka potřebovala pořádnou dávku výživy. Tato maska mi přišla dokonce lepší než ta hydratační, moje pleť plátýnko úplně "vypila" a byla mnohem pružnější a hydratovanější, dokonce se mi po použití zdály méně viditelné póry a jemné linky.

Za mě bych masky jako okamžitou záchranu a "nakopnutí" pleti třeba před důležitou akcí rozhodně doporučila, věřím i tomu, že by mé pleti prospělo dlouhodobější používání a tak se obecně snažím v poslední době masku nezanedbávat ☺. V oblasti pleťových masek nemám tak bohaté zkušenosti, ale rozhodně mohu zodpovědně prohlásit, že jsou to jedny z nejlepších, co jsem zkusila a myslím, že vyzkouším ještě i jiné druhy!


složení:


FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE

*tento příspěvek sponzoroval Steblanc.cz

You May Also Like

23 komentářů

  1. Tak to já pravidelně straším naši pošťačku v masce nebo s igelitem a hennou na hlavě :-))) Už si zvykla.

    OdpovědětVymazat
  2. BB i maska se mi líbí, ale myslím, že to je trochu mimo můj rozpočet :-) Jinak mě korejská kosmetika hodně láká

    GA Jsi krasna


    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá zajímavě !!! Vyzkouším

    www.lucieglam.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Máš pleť hezkou i tak, ale krásně jí to sjednotilo :) A maska vypadá vtipně :))

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  5. Moc diky za recenzi, do bb na zaklade tveho doporuceni pujdu, se sneci maskou mam take skvele zkusenosti, jen jsi me prekvapila ze ji po 20 ti minutach nesmyjes ale nechas zbytky masky na pleti - zkusim take, zatim jsem masku vzdy smyla neb jsem si pripadala opatlana - ale asi to byla jen psychicka potreba ten sliz smyt :). Nevis jak casto pouzivat? Myslis ze pravidelne kazdy tyden nebo dat radeji na pocit? PS: mas dokonalou plet, v dobrem zavidim. Misa

    OdpovědětVymazat
  6. Perfektní recenze, pro mě úplně nová věc, dosud jsem o asijské kosmetice neslyšela, takže moc díky, Peťo. Finis na pleti vypadá opravdu velmi dobře. Také masky mě zaujaly. Můžeš prosím přidat informaci, kde lze BB i masky zakoupit? Existuje i nějaká kvalitní, ale levnější varianta? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. koupíš to na eshopu steblanc.cz. Levnější varianta je BBčko od Mizonu, je to stejný korejský výrobce. Mizonovský BB používám od Petřiny recenze, je super :). Jíťa

      Vymazat
    2. Ano, jak píše Jíta přesně tak to je ☺

      Vymazat
    3. Bb se mi líbí, ale je opravdu hodně drahý. Ještě nějaký jiný tip na podobný než Mizon? Ten mi bohužel vůbec nesedl. Je strašně světlý a hrozně mi zvýraznil sušší místa v obličeji.

      Vymazat
  7. Tak obrovský seznam všelijakých složek jako u prezentovaného BB přípravku jsem dosud neviděla, to mě celkem ohromilo. Jakoby tam ti Asiati zamíchali všechno, co měli k dispozici (a tím také zdůvodnili cenu). Na mastnou pleť bych si to doopravdy nedala, to je mi jasné už ze složení: hodně silikonů, kontroverzní chemický UV-filtr, další bezpočet všelijakých příměsí, spousta rostlinných i živočišných výtažků, přijde mi to tak trochu jako dort kočičky a pejska ze známé dětské knížky. Otázkou je, zda tam těch rostlinných složek nebudou jen mizivá množství, když je jich tolik.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Péťo, masky by mne lákaly, BB bych kvůli své mastné pleti mít určitě nemohla. Já preferuji matný vzhled a i když je dewy finish teď tolik populární, mě osobně se moc nelíbí. Jinak krytí vypadá výborně. Deni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky radši líčím na matno, lesknu se vesele od přírody.

      Vymazat
  9. Naprosto souhlasím s komentářem č.7 Anonymní : něco takového bych si opravdu na obličej nenapatlala, korejská kosmetika už mě nějak přestala bavit, všechny asijské značky mi přijdou na jedno brdo. Navíc mi textura a vůně krémíků i masek přijde strašně umělá. Nejsem si jistá, zda je to takový zázrak, ale propagace a dobrá reklama neustále zapříčiňuje jejich nákup. Inu proti gustu, žádný dišputát, ale za mě ne!

    OdpovědětVymazat
  10. Na pleti vyzera vcelku pekne ale ten sialene dlhy zoznam zloziek ....ufff tak to ma teda rozhodne odradilo.

    OdpovědětVymazat
  11. Skvělý článek, bb vypadá dobře, jen to složení, no.. Navíc je drahý a je na suchou pleť. Napadlo mě, nechtěla bys udělat třeba video o produktech pro smíšenou a mastnou pleť? Vím, že jsi sušinka ;), ale zkoušela jsi toho už hodně a něco by se pro nás lesklé tváře možná našlo, co říkáš? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to těžké dělat video s produkty vhodnými na mastnější plet, když sama to nemám vyzkoušené, preferuji osobní zkušenost,ale až budu dělat video o makeupech, určitě tam najdeš i pár tipů pro mastnáky ☺

      Vymazat
  12. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  13. Já jsem teda taky mastňák a ráda bych si sjednotila pleť jen nějakým BB kremem. Nemáš nebo někdo nějaký typ, abych nebyla jako zrcadlo? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To už je lepší minerální make-up místo nějakých mastných tónovacích krémů, sama mám vyzkoušeno.

      Vymazat
  14. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  15. BB vypadá vážně super, líbí se mi, že konečně někdo přišel s tmavším odstínem. Masky v pláténku mám moc ráda, jsou fakt účinné. Krásná recenze!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!