FOTD - matné hnědé kouřovky s Too Faced Natural matte | Matte brown smokey eyes

by - 02 března

Krásné středeční odpoledne vám všem,

není to zase tak dávno, kdy jsem natáčela poslední Blogerku a drogerku a vy jste mi hodně psali o návod na líčení, které jsem tam měla a tak jsem se dnes pokusila o téměř shodný look. Vlastně oči jsou myslím úplně stejné, jen jsem zvolila více nude rtěnku místo narůžovělého lesku, měla jsem na ni větší náladu ☺.
Dnešní look mi přijde naprosto skvělý na večerní příležitosti a pro ty z vás, které byste rády nosily kouřové oči, ale bojíte se černé. Černá totiž na bledulkách může působit hrozně tvrdě a přidávat roky. Já sama černé oči prakticky nenosím, maximálně když chci na černé kouřovky natočit video, jinak vládne šedá a hnědá nebo černou jen maličko přidám na menší oblasti oka jako je vnější koutek.



Protože jsem vám v poslední době ukazovala mnoho tutoriálů s levnějšími produkty, dnes jsem naopak použila téměř výhradně ty dražší. Celý obličej jsem nejdříve sjednotila makeupem od Too Faced Born this way v odstínu porcelain. Tento makeup dělá moc hezký finish, ale podle mne bude vhodnější na mladší pleť. Já mám pokožku velmi suchou, zvláště teď v zimě a tak pod něj musím dát docela hodně silikonové báze, jinak mi dost leze do pórů a vráseček a usazuje se tam. Pokud ale nemáte vyloženě starší a extrasuchou pleť, rozhodně ho mohu doporučit, krásně sjednocuje a kryje.
Po makeupu jsem použila lehce lososový krémový korektor Erase paste od Benefitu, skvěle redukuje tmavé fialové a modré kruhy pod očima, ale je hodně krémový, takže se pod očima slévá a tudíž je třeba ho zapudrovat. Dalším krokem bylo vyplnění obočí. Použila jsme na něj Brow beater od UD v odstínu neutral brown. Tahle tenoučká tužka je opravdu skvělá a moc ráda ji používám! Celé obočí jsem pak zafixovala Gimme brow od Benefitu. Někdo mi psal, že si maluji každé obočí jinak, není tomu tak, ono mi každé opravdu trochu jinak roste a já si ho nechci překreslovat, takže tvar jen doplním. Ostatně, určitě víte, že nikdo nemá obě poloviny obličeje úplně stejné. Věděli jste však, že souměrnost obou polovin obličeje je jedno z kritérií krásy, neboť čím souměrnější obličej je, tím se nám zdá člověk hezčí? ☺
Po základní úpravě pleti jsem přešla rovnou na oči, na které mi posloužila paletka Too Faced Natural matte. Matné hnědé kouřovky jsou mou srdcovkou a nosím je poměrně často a moc ráda. Po nanesení báze pod oční stíny jsem tedy celé víčko sjednotila pletovým odstínem Heaven a pak jsem do ohybu nanesla přechodovou středně hnědou neutrální barvu Cashmere bunny. Paletka Natural matte má tu výhodu, že v ní najdete neutrální řadu, růžovější řadu studenější a spodní teplou řadu. Tyto odstíny se mezi sebou nejen skvěle kombinují, ale také můžete zvolit look jen chladném nebo teplém tónu za použití barev v jedné řadě. Zdá se mi to velmi praktické a pohodlné a skvěle vymyšlené. Paletka tak totiž bude sedět úplně každému.

Paletka sama o sobě má skvělou konzitenci, stíny jsou výborně pigmentované a na to, že jsou matné, tak ani nepráší. Osobně bych matné stíny od TF hodnotila jako jedny z nejlepších a konkrétně tato paletka je mým velkým oblíbencem.
Co se týče očního looku, obě barvy jsem nejdříve pořádně rozmazala doztracena, u kouřovek jsou plynulé přechody klíčové, jinak líčení působí neprecizně a nedodělaně. Dejte si na nich proto záležet a dejte si při blendění na čas ☺. Já jsem pak na celé víčko nanesla  Nudie a vnější koutek a vnější část spodní linky jsem přitmavila mixem Sexpressa a Risqué.

Celé oko, včetně spodní vodní linky, jsem pak orámovala tužkami od Milani Shadow eyez Espresso line a Liquid eye v odstínu Brown. Pokud ještě žádnou z těchto tužek od Milani nevlastníte, rozhodně doporučuji to napravit. Jejich tužky jsou velmi měkké, krémové, krásně se rozmazávají, ale když zaschnou, nikam se nehnou a perfektně drží i na vodní lince. S tím já mívám docela dost velký problm, protože mi často slzí oči, ale tyto produkty drží jako přibité, i kdybych probrečela půl dne a navíc stojí pár korun!
Posledním krokem pak byla už jen řasenka, použila jsem Roller lash od Benefitu a nalepila mink řasy z ebay.

Také obličej jsem chtěla ponechat víceméně matný. Zvolila jsem proto konturovací paletku Cocoa contour od TF a z ní odstín medium cocoa na kontury. Tímto pudrem jsem vykreslila oblast pod lícními kostmi a taktéž čelo podél linie vlasů. Tento odstín je perfektní i pro bledulky, hezky se rozmazává a není vůbec do oranžova, na konturování ho proto používám moc ráda.
Líčka jsem přibarvila tvářenkou Benefit Hervana a nad lícní kosti nanesla rozjasňovač The Balm Mary-Lou.

Volba rtěnky už pro mne v tomto případě byla docela jednoduchá. Chtěla jsem nějakou hydratační ve studeném nude odstínu. V takových případech často sahám po odstínu Thalia od NYXu. Ostatně, bylo to ode mne trošku tématické, protože vám při té příležitosti chci napsat, že značka NYX se chystá na český trh a bude zde mít eshop i oficiální obchod s plným výběrem produktů. Strašně moc se na to těším, protože NYX miluju a právě první recenze na tomto blogu před více než 5 lety, byly na produkty NYX ☺. Ostatně již z těch dob je právě Thalia jednou z mých nej nude rtěnek a kupuji si ji stále dokola.
Řada Round lipstick, ze které pochází, není příliš dlouhotrvající, ale má nepřeberné množství odstínů, je příjemná na rtech a stojí pár korun. Pokud tedy sháníte studenou nude barvu, určitě se na tento odstín podívejte, protože já osobně jako bledule mám často problém s tím, že většina nude rtěnek je na mě moc teplá a hnědá a to Thalia opravdu není, což z ní dělá dost unikátní odstín. Na rtech však příliš dlouho nevydrží, nicméně je to ten typ komfortní rtěnky, kterou hodíte do kabelky a během večera/dne znovu nanesete ☺.
lak: Miss Sporty 135

Tak to by zahrnovalo dnešní look, určitě mi dejte vědět, jak se vám líbí a jaký odstín na kouřové oči nejčastěji volíte vy ☺. Krásný zbytek dne! ♥

You May Also Like

47 komentářů

  1. Mně naopak přijde, že bys černou měla nosit častěji, co se týká očí. Sluší ti moc! :)

    xxx
    http://dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíš? Já bych právě řekla, že je na mě příliš tvrdá a výrazná, proto volím většinou jako dnes tmavě hnědou nebo šedou mnohem raději,ale moc děkuji ☺.

      Vymazat
    2. Já teda souhlasím spíš s Péťou 😊. Ne, že by jí černý kouřovky neslušely, to ne! 😃 Jen má pravdu, že jí opravdu dělají starší 😊.

      Vymazat
  2. Jsi nádherná, úchvatná a úžasná žena Peti. Moc Ti to sluší, jako vždy. Děkuju za to, že tu pro nás jsi a že nám dáváš tolik krásného ze sebe a svého života ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju hrozně moc, tak tvůj komentář mě vážně moc potěšil ♥.

      Vymazat
  3. Oči bomba, mam totiz oblibu v bezovych, hnedych a cernych odstinech stinu. Me treba osobne neslusi cerna waterline, ale tobe jo a dela ti to takovy kočičí look. Jinak supr trupr rtěnka!!! ;) Takovou by se mi líbila

    OdpovědětVymazat
  4. Ahooj,

    vypadá to krásně, ty oči máš jak mrkací panenka :) Nude rtěnky taky miluji a kouřovky moc nenosím, na přítele se to zdá moc :D

    Hezký zbytek dne :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nááádherné oči, pristane Ti to... Tuším skúsim aj ja :)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné líčení, ještě to tak umět jako ty :))

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  7. Líčení je krásné a hnědá je na kourovkach urcite lepsi nez tvrdá černá. Nechtěla bys někdy zkusit návod na líčení i s fotopostupem? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkuju, já si říkám, jestli to má smysl, když dělám tutoriály na video.....☺

      Vymazat
  8. Ahoj Peťule (bledule :-D), když už tady tak koukám na to krásný čokoškový líčení, chtěla by jsem se tě zeptat, kde nakupuješ ty umělé řasy ( co jsem sjížděla videa, tak jsem to zatím nikde nepostřehla, pokud to někde bylo tak se omlouvá, vím že opakované dotazy jsou a odpovědi velmi nudné :-P). P.S. ,,znám tě ´´ tak tři týdny a musím říct jedno slovo - což je děkuji. Koukám na víc holek co se líčení týče, ale ty jsi vítězka, nejen co se sympatií týče, ale i vyjadřování, popisování, upřímnosti (mohu-li soudit), postupů a jsi pro mne živoucí důkaz ženy, která dokázala z ničeho vytvořit něco. Možná že to ostatní vidí, jen jako beauty cokoliv,ale dovolit cizím lidem vstoupit do vašeho života s Mírou si myslím, že chce spoustu nervů, úsilí a především odvahy, takže před tímto gestem já smekám. Jsi krásná žena, skvělá učitelka líčení :-D pro mne tedy a slovo fandím je málo. V několika videích jsi řekla, že hezké komentáře , poklony a pochvaly a tuto věci, tě nabíjejí pozitivní energií a moc ti to dává, no já bych řekla, že z mého pohledu to působí naprosto stejně, sice se ti přiznám že kočky ze srdce nesnáším,ale díky tobě jsem o krok dopředu u oltáře přijmutí je :-D Omlouvám se za rozsáhlou reakci, nebyla v plánu :-) P.S. všimla jsem si že se trápíš jako každý jiný člověk s negativní reakcí - já řeknu jen jednoa možná že budu teď slušněji opakovat Rytmuse :-D jsou to jen lidi, nikdo není dokonalý a bohužel závist je všude a vždy bude, tak to zkus brát s úsměvem, protože právě tyhle negace nás posouvají dál a máme se jim jen smát :-) ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, předem moc děkuji za fajnový komentář ☺, moc jsi mě potěšila a vážím si toho, že tě bavím ☺, opravdu děkuju ♥! Co se týče těch řas, tak já mám nejraději Ardell, které kupuji na ofiko eshopu ardell.cz nebo pak obyčejné mink z ebay, které tam kupuji tak nějak nahodila ☺. Ještě jednou díky za vše!

      Vymazat
  9. Ahoj Péťo,opět nádherné líčení.Chtěla bych poprosit,jestli by nebylo možné natočit video jak poznat teplý nebo studený odstín rtěnek,stínů apod. nějak v tom tápu :-(.Jsem trochu v tomto podobně jako někteří chlapi,pro které je např. bordo, vínová, lososová....prostě červená:-0.Děkuji Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tomhle se priklanim,vim ze ma Petka takove video ale stare a pro me dost slozite-prikladanim trícek k obliceji.urcite bych uvitala video teple,studene,zimni,letni typy,jake barvy a jak poznat podtony.

      Vymazat
    2. Na tom nic není. Zda má daný odstín studený nebo teplý podtón člověk prostě vidí. Já to tak tedy mám a nemusím hledat nějaký postup nebo si přikládat barvy. Jednoduše např. červená rtěnka může být jak teplá tak studená. Pokud v ní převládají chladnější tóny jako je modrá, fialová (která je opět odvozena z modré), pak je odstín studený. Pokud vidíš že v ní je např. zastoupena i žlutá nebo oranžová (opět odvozena ze žluté), pak se jedná o teplý podtón. U nude odstínů pokud jsou takové hnědo-oranžové pak jsou teplé. Pokud jsou spíše do šeda, mauve, je tam např. kapka fialové apod. pak jsou na té studené straně. Stejně tak když máme v produktu stříbrný shimmer, pak je studený, zlatý naopak teplý atd. atd. :-)

      Vymazat
    3. Ahoj Lucko, já jsme už dělala video o typologii,ale je pravda, že je hodně staré.....nevím, pokusím se to nějak vymyslet, ono na kameru to není úplně ideální, protože dost zkresluje barvy :). Ale nic si z toho nedělej, ne každý má na to oko, to je úplně normální :).

      Vymazat
    4. Dee, když ono to sice je jednudché, ale opravdu ne každé oko to takhle rozlišuje ;), ne každý to vidí, někdo nemá schopnost ty odstíny rozlišit. Navíc i fialová může být teplá stejně jako studený odstín zlaté ;).

      Vymazat
    5. Ahoj Peťo, ano to 100 % souhlasím, ale to by bylo na slohovou práci a ne jen malý komentář :-) Pokud má v sobě zlatá příměsi chladných barev, pak může být i studená, ale pokud je to čistě zlatá bez příměsí, pak je teplá. Snažila jsem se to popsat co nejjednodušeji dle chladného a teplého spektra, tak snad jsem alespoň trochu pomohla :-) a chápu že ne každý to na první pohled rozezná. Na internetu určitě bude plno návodů a vím že i ty jsi natáčela pěkné video na toto téma. Hezký den.

      Vymazat
  10. Moc ti tento look sluší :) Můžu se zeptat jestli bude tutorial s paletkou NYC pink nude, kterou jsi ukazovala v blogerce a drogerce?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuji a už byl https://www.youtube.com/watch?v=1JD0JdfXygg

      Vymazat
  11. Ahoj. Veľmi ti to svedčí. Hlavne oči. No priznám sa,že neviem prísť na chuť nude rúžom. Budeš robiť líčenie so Zoeva paletkou?

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Peti, trochu mimo téma, ale chtěla jsem ti moooc poděkovat. Je to už několik let, co tě sleduji. Byla jsi má první blogerka a doteď jsi má nejoblíbenější <3 chci ti moc poděkovat, že díky Tobě jsem se o sebe začala dost starat, pečovat, líčit se, upravovat a je ze mě fakt kočka, dovolím si říct. To díky Tobě. A to jsem bývala šedá myš, nevýrazná. Děkuju za vše, co jsi pro nás ženy udělala, jak jsi nám mnohým pomohla a stále pomáháš <3
    Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Báro, to je boží, děkuju hrozně moc za tak krásnou zprávu, moc mě to těší ♥. A to já moc děkuji za sledování!

      Vymazat
  13. Pááááááááni!!! Jako vážně kočka!! Moc ti to sluší!!! Pěkné líčení!!!

    OdpovědětVymazat
  14. Moc krásné líčení :-) Člověk by řekl, že neutrální líčení je nuda ale od tebe má každé líčení něco navíc a nikdy nevypadá obyčejně. Paletka má moc hezké odstíny, dá se sehnat v Sephoře?

    OdpovědětVymazat
  15. Ahojky, bude i videoooo?? Nebo ho už někde najdu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, na tento look přímo ne,ale zkusím udělat s paletkou i video :).

      Vymazat
    2. Oki, budeme se těšit :-)

      Vymazat
  16. Moc povedené líčení, kde prosím seženu tuhle paletku?
    Děkuji moc a hezký večer :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Ach, ta paletka, s tou bych se také dokázala vyřádit! Je to úžasné, moc ti to sluší <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že tu potřebuješ, tvoje barvičky taky ☺.

      Vymazat
  18. Peti ty jsi tak krásná žena, že bych si přála ve tvém věku vypadat jako ty nemalovaná ..a natož namalovaná. JSI BEZPOCHYBY ta nejkrásnější blogerka. Tohle líčení ti strašně sluší..Ale tobě sluší každé které si uděláš..Ale v těhle čoko odstínech se mi fakt líbíš.😘

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, děkuju moc, no to mi příliš lichotíš ☺ ♥!

      Vymazat
  19. Krásné líčení a obzvlášť paletka stínů se mi moc líbí. Na make-up Born this way jsem už slyšela víc negativních komentů, nejsi jediná kdo píše že leze do všech záhybů a pórů. Peťo prosím ještě ohledně NYX - ten bude dostupný klasicky v síti drogerií? Na internetu se dá objednat bez problémů a pak ho ještě mají v Douglas, ale pokud by byl plný sortiment i v klasické drogerii, pak by to bylo super.

    OdpovědětVymazat
  20. Tak to nema chybu. Jinak musim souhlasit se slecnou Janou,krasny komentar. Peto,jste krasna zena a mate to srovnany.👍💟

    OdpovědětVymazat
  21. Velmi pekne liceni a prave ze takova hneda se mi na tobe fakt libi. :-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj Peti :) tohle líčení ti neskutečně sluší a měla by jsi ho opravdu častěji nosit :)

    OdpovědětVymazat
  23. Prosim neporadila by jste mi fakt dobrou drogerkovou rasenku do 150kc? 😊

    OdpovědětVymazat
  24. Značku TF mám veľmi rada a ich paletky sú naozaj kvalitné kúsky. Aj táto matná ma láka, lebo odtieňovo je pre moje zeleno-sivé oči ideálna.
    Líčenie je krásne, taká klasika na akúkoľvek príležitosť.

    OdpovědětVymazat
  25. Péťo,vypadáš skvěle. Moc ti to sluší. Odstín rtěnky NYX Thalia je úžasný,jdu do něj :) Stíny boží!

    OdpovědětVymazat
  26. Dokonalý líčení Peťo!!! :O <3 :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!