Barevná typologie a jak určit svůj barevný typ - video

by - 10 srpna

Krásný pátek všem,

dnes mám pro vás slibované video o barevné typologii. Ráda bych na úvod poznamenala, že nejsem nějaký odborník a tak jsou to jen takové rady ode mne, které jsem ale získala od specialistky na barevnou typologii a tak věřím, že budou užitečné a že některé budou pro vás i novinkou. Jinak co se týče barev ve videu, zkresluje to hrozným způsobem, takže je musíte brát s rezervou, neb zrovna v tomto případě i jemné nuance v barvách udělají obrovský rozdíl a to nemluvím o tom, že na každém monitoru to také bude vypadat trochu jinak. Víte jaký jste barevný typ a které barvy vám nejvíce sluší, určovaly jste to samy, nebo jste byly někde u odborníka?





You May Also Like

115 komentářů

  1. Ahojky, úžasný video :), a jsem lehce šokována, že nejspíš budu letní typ a ne zimní jak jsem si myslela :D, jinak mam stejnou barvu pleti vlasů atd. jako ty :) Takže děkuji za vyvedení z omylu :D

    OdpovědětVymazat
  2. Sice to neni na tom videu až tak dobře vidět, ale opravdu jsem tam ty rozdíli viděla:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Petra, dosť zaujímavá stránka čo sa týka farebnej typológie je http://www.supervizaz.net/blog.php
    odporúčam, dá sa tam naučiť mnoho vecí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. uz som ju vcera poucila o Beatkinom blogu:o)))

      Vymazat
    2. Beátkin blog i ja odporúčam;) tam je každý typ ešte rozdelený na tri typy a Petra, vyzeráš byť na chladné leto: http://www.supervizaz.net/f%C3%B3rum.php#/20121127/chladne-leto-2064686/page2/ lebo na svetlé leto si výrazná a tlmené letné farby sú na tebe fádne.
      Inak super video, aspoň ľudí aštartuje, ž nie je farba ako farba.

      Vymazat
  4. Peti, odporúčam stránku http://www.supervizaz.net/blog.php, venuje sa farebnej typológií a dá sa tam nájsť veľa užitočných rád.

    OdpovědětVymazat
  5. TO JE ÚPLNĚ SKVĚLÝ VIDEO!!..No já jsem smíchaná asi ze všech typů, ani jeden na mě nesedí, spíš z každýho něco:)..mám zlatavý blond vlasy, modrý oči,hodně silnej žlutej nádech pleti (všechny makeupy jsou na mě příšerně růžový), pihy, opaluju se dobře, zuby průhledný a rty narůžovělý :D..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já nevím, ale dle tvého popisu jsi úplně jasný jarní typ. Přesně jak to popisuje Petra, tak nevím nad čím váháš :-)
      Aneta

      Vymazat
    2. podle popisu se to určitě nedá,ale taky mi to přijde, že by to mohlo být jaro....

      Vymazat
    3. Tak to jsi jaro, ty jsou vzacny ..

      Vymazat
  6. Fajn video peti:) hodne zajimave rozdily sly videt,ale ve skotecnosti byly asi jeste markatnejsi:)

    OdpovědětVymazat
  7. díky za užitečné video!:)

    OdpovědětVymazat
  8. To je skvělé video! :)
    Teď jsem jenom zhlédla video, ale ještě jsem nezjišťovala, jaké barvy mi budou sedět. Takže to dneska asi budu mít v plánu :D Zní to opravdu zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  9. U reportu z arabských zemí jsem se zarazila už v úvodu. Pátek - já mám středu, začínám být HODNĚ dezorientovaná. :D

    Při zmínce o vroubcích na zubech jsem si po těch mých přejela a tak dneska ráno jsem u zrcadla zkoumala, že je dole průhledný mám. :D
    Jinak jsem teda očividně vyloženě letní typ, protože - teda co si pět let zpět pamatuju - měla jsem hodně světlé popelavé vlasy, které se leskly do stříbrna. A kůži mám už dlouhou dobu, co se vyhýbám sluníčku, jako Sněhurka.
    Mám štěstí v tom, že mám na blondýnu tmavé obočí a černé řasy, tak nevypadám s tmavě hnědýma vlasama - nebo teď v tuto chvíli červenýma - jako vyblité zelí.

    Moc pěkné video a šlo to vidět. Jak sis přiložila to červené tričko k obličeji, vyniklo ti to, co nemělo a do té doby vidět nebylo - pár dní zpět jsem zkoumala, proč mám takový pytle pod očima a červené tváře, měla jsem na sobě červený tričko, žejo. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Video je opravdu skvělé, musím říct, že jsi hrozně šikovná! Jen je velká škoda, že nebyly nijak prakticky demonstrovány i ostatní typy - vím ale, že by to bylo moc složité, zvát k videu někoho dalšího, a pravděpodobně by pak stopáž videa vystačila na jeden slušný celovečerní snímek :D
    Díky tomu jsem ale úplně na vážkách, který z těch typů vlastně jsem. Určitě jsem typ studený; ale letní, anebo zimní? Mám bílou, narůžovělou pleť, oči modré, ale při tom dost tmavé, hodně nenápadné růžové rty a vlasy spíš tmavě hnědé, ale přitom na přímém slunci úplně rezavé, pihy žádné. Vroubkované a "průhledné" zuby na mě sedí :) Myslím si, že jsem jako ty letní typ, ale nejsem si úplně jistá. Asi jdu gůglovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji a zkus tedy přikládat různé intenzity studených barev, sluší ti spíš barvy pastelové a tlumeneé, nebo syté a výrazné, ve kterých ti vynikne tvář a oči? :)

      Vymazat
  11. Inspirativní video :) Na to, že kamera sice zkresluje, bylo krásně vidět, jak ti jednotliví barvy sedí či nesedí, takže tahle ta typologie nebude úplně na zmar, ale jak jsi říkala, každý si většinou nosí to, na co má momentálně náladu :) Osobně jsem, i když ne úplně vyloženě, podzimní typ, takže mi opravdu sedí taková ta cihlová, teplá oranžová, hnědá nebo teplá červená.. Jenže v tom je problém třeba v létě, protože tyhle barvy se většinou hodí spíš na podzim a zimu, a ne na léto, případně jaro (co se týče ročního období počasově), takže to píš šahám po těch jiných odstínech podzimních barev, jako je třeba broskvová oranžová, různé odstíny béžové, nebo třeba taková modrá.. Je to stejně zajímavý :)

    OdpovědětVymazat
  12. Peti, to je senzační video! Díky za to, že sis s tím dala takovou práci, byť já stejně svůj barevný typ neurčila.... Podle vlasů se mi zdá, že jsem studený, podle očí taky, podle bělma spíš teplý, podle pleti asi taky spíš teplý. Ale i tak mi tvoje video přijde skvěle zpracované, názorné a určitě přínosné. Nehledě na to, že je vtipný ;). Zobrazení barev na kameře a následně na každém monitoru je problematické, ale přišlo mi, že třeba u toho žlutého tílka to šlo vidět dobře i tak. Manžel má velmi hezky barevný šatník, ale to je asi tvoje práce ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkuji, tak to jsem ráda, že to šlo aspoň trošku vidět....:), jinak mažel vybírá trička sám, i barvy, kupodivu,do toho mu ani moc nekecám :D...

      Vymazat
  13. děkuji za velice užitečný článek, přesně jsem se nadefinovala do zimního typu a s výběrem oblečení i líčidel mi to hodně pomůže :)

    OdpovědětVymazat
  14. Super video, jakmile budu mít zítra čas a klid, hned nejspíš vyzkouším (a při mém štěstí mi většina mého šatníku nepůjde :-D )

    OdpovědětVymazat
  15. Tak já jsem zřejmě podzim, což jsem tak nějak očekávala. :D Řekla bych, že jakákoliv modrá zvýrazní kruhy pod očima a červená červený flíčky a pupínky atd., takže to beru podle tohoto a moc to nehrotím. :D

    OdpovědětVymazat
  16. Vyčerpávající video, moc užitečné informace:) Akorát jedno mě pobavilo. Neumím si představit, jak bych měla koukat nahoru a přitom pozorovat barvu svého bělma :D :D :D To sama těžko zvládnu:) Jinak mě video docela inspirovalo a asi se budu více zamýšlet nad barvami co si kupuji:)

    OdpovědětVymazat
  17. Pěkné video a fialová ti jde opravdu nejlépe :) A jako muslimka jsi roztomilá :)

    OdpovědětVymazat
  18. Skvělé video Peti!:)Zajímalo mě, jak si určit jaký jsem barevný typ, ale nevěděla jsem jak na to, tohle je super návod!:)Za chvilku to půjdu zkusit, vyberu taťkovi skříňku s tričkama a jdu na to:)
    Děkuji:):)

    http://myparadise.cz

    OdpovědětVymazat
  19. Já jsem z toho jelen! Já se nedokážu zařadit nikam, jsem poskládáná z teplých i studených prvků... nevím, jestli je to možný :D. Každopádně i tak děkuji za moc pěkné video :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. podle mě to možný je,mám totiž stejnej problém:-D

      Vymazat
    2. Taky to nedokážu určit. Oči mám hodně hnědé a občas i do hnědo-zelena(asi podle toho,jak se vyspim), pleť mám v zimě bledou,ale v létě se krásně a rychle opálím do hněda. Vlasy mám světle hnědé s tím,že od sluníčka se krapet vyšisujou a mám blond melír. Jinak pihy mám,na obličeji hnědý a po těle taky hnědý. Zuby mám průhledný a vroubkatý,bělmo čistě bílé. Kdo mi poradí,co bych mohla být? sluší mi žlutá,červená.

      Děkuji

      Vymazat
    3. řekla bych, že jsi podzim, ale nejsem si jistá, nejsem odborník ;)

      Vymazat
    4. Holky, je to klidně možné, ale takhle na dálku jen podle popisu se to fakt určit nedá ani omylem ;).....

      Vymazat
  20. Skvělé video... Tak jsem něco mezi jarem a létem, ale spíše k tomu studenému (tedy létu)... Například letošní superhit mátová barva ze mě dělá chodící mrtvolu. :D
    Rady jsou užitečné, a kočička je skvělá. :)

    OdpovědětVymazat
  21. Peťul :)
    Skvělé video a hlavně užitečné video :) Je pravda, že už před zhlédnutím jsem věděla, že jsem jasný zimní typ - tmavé oči, skoro černé vlasy ;) Jen mám problém s pletí - nebo problém ;) Podtón mám nejspíš žlutý - v zimě jsem jak bledule, ale jakmile vylezu na sluníčko jsem jak indiánka :D
    Určitě vyzkouším ten trik s bílým šátkem a k obličeji si budu přikládat různé barvy.. ;) Že to může až tolik ovlivnit celkovou vizáž jsem totiž netušila ;)

    OdpovědětVymazat
  22. A já si říkala jestli nejsem náhodou nějaká divná,když se cítím nejlíp v černé, bílé a šedé :D
    Super video, ty rozdíly byly vidět nejvíc červené a zelené tričko to je fakt mazec :D

    OdpovědětVymazat
  23. A já si říkala jestli nejsem náhodou nějaká divná,když se cítím nejlíp v černé, bílé a šedé :D
    Super video, ty rozdíly byly vidět nejvíc červené a zelené tričko to je fakt mazec :D

    OdpovědětVymazat
  24. Skvele video, inak s tou satkou vyzeras super, pristane ti to! :D Bola by z teba pekna moslimka :P No a mam pocit, ze som zimny typ.. Tmavohnede oci, cierne obocie, cierne mihalnice, ruzove pery a pokozka trosku tmavsia, no so zltym podtonom.. vlasy sice mam povodne stredne az svetlo hnede so zlatym podtonom, no pehy mam tale tmavsie a odkedy mam cierne vlasy kazdy mi vravi ze mi to pristane ovela viac :)

    Inak nasla som zaujimavy clanok .. http://www.supervizaz.net/blog/celebrity-a-farby-ag-ta-hanychov-sa-hr-na-zimn-typ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak, úplně ouhlasím, to jsem už říkala ve videu o účesu a líčení podle Agáty, že to líčení i barva vlasů jsou na ní moc tvrdé ;) a že je to škoda

      Vymazat
  25. Peti, a co jsem já? Podle toho, co jsi říkala, jsem akorát zjistila, že asi budu studenej typ. Ale zima nebo léto? Ty barvy, co slušej tobě, mně asi nejdou, tak že bych byla zima? černá mi ale nesluší, tak nevím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Jani, ty jsi pro mě taky rochu oříšek :D, můžu ti na 100% říct, že nejsi ani jaro, ani léto, ale chtělo by to udělat ten test, abysme to mohly říct s jistotou, mně přijde, že jsi takový mix mezi zimou a podzimem, ale přikláním se s píš k zimě, je fakt, že černá Ti moc nejde,ale zase ti sluší všechny odstatní zimní výrazné barvy jako ta tvoje růžová, tyrkysová atd,ale sluší ti pole mě i třeba petrolejová, která je podzimní.....hele, domluvíme se a zkusíme to v praxi :). Třeba tvoje ségra ta to má jednoduchý,ta je klasický pozim :).

      Vymazat
    2. No a Jani, já myslim, že budeš fakt zima, protože vždycky, když máš hodně do červena nebo rezava vlasy, tak mi připadáš taková nevýrazná a červená v obličeji, asi proto se mi na tobě nejvíc líbila ta tmavě hnědá,jak jsi si dávala.....

      Vymazat
    3. Jóoo? A já mám celá život pocit že červené vlasy mi sluší ze všeho nejvíc.... :((((
      Takže zima, jo? Hm...díky za názor. Zkusím na to při nákupech myslet :)

      Vymazat
    4. Jani, uděláme test, až bude trochu času ;), ale fakt já bych řekla, že spíš zima, protože když si vezmu, jak jsi měla tu blond a navíc do žluta, tak to byl úplně přešlap, takže světlý a teplý typ nejsi, světlá barva ti vůbec nejde,když si vezmu tu červenou, tak nějak nevím, hodně červený se mi to tolik nelíbí, přijde mi,že ta tmavě hnědá ti šla fakt nejlíp, že ti nejvíc vynikl obličej,ale možná se pletu, uvidíme :).....

      Vymazat
  26. Super video :) ty tvoje hlášky mně vždycky dostanou- Jako vyblitý lečo :D :D

    OdpovědětVymazat
  27. Pet'ko,užasné video!!:)..moc si mi pomohla,už vím že jsem teplý typ.Moc moc supr video nejvíc si mě dostala jak si řekla že to není vysílání z arabských zemí:D:D,to si mě rozesmála,tve videa jsou nejlepší jen tak dál.

    OdpovědětVymazat
  28. Peti, jsi úžasná. Já jsem se nasmála. Nedovedu si představit, že bych se odlíčila, dala na hlavu šátek a ukázala se tolika lidem:-)) díky

    OdpovědětVymazat
  29. Tak a jsem zase o něco chytřejší! :)Jsem zimní typ a teď si asi budu víc hlídat, jaké barvičky si kupuju. :)Moc děkuju za poučné video!
    Karolína

    OdpovědětVymazat
  30. Tohle video se vážně povedlo! Tak já jsem asi mix léta a zimy =) A to s těmi zuby jsem vůbec netušila. Jinak to koťátko je úžasný, já kočky miluju =)

    OdpovědětVymazat
  31. Ahojky, někdy na začátku července jsem něco hledala na youtubku a vykoukla jsi mi Ty :-D Od té doby chodím na Tvůj blog pravidelně, mám ho celý přečtený a nedočkavě čekám na nový příspěvek! Určitě nepřestávej, i když Tě někdy frustrují ostatní blogerky, s tím, abys jim pomohla :-). Dneska jsem zase něco hledala a vykoukla na mě asi 13-letá slečna, zmalovaná jak obraz, až mi z toho bylo smutno.
    Tímto bych Ti chtěla moc poděkovat, za to, co děláš, protože se věčně u Tvých videí culím (teď mě rozesmála číča :-D)a líbí se mi, že i když Ti není -náct (mně už taky ne :-D), nezahodila jsi barvičky, sukýnky a skvělé účesy!!!
    Zůstaň taková, jaká jsi! Přeji moc zdaru do budoucna. :-)))
    Enží

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Enží, moc děkuji a jsem ráda, že tě má videa baví :).

      Vymazat
  32. " Nelekejte se, toto není vysílání z žádných arabských zemí" :D :D Nejen, že jsi krásná a intelgentní žena, ale máš dokonce i skvělý smysl pro humor, který naprosto zbožňuju.
    Jinak velmi kvalitní video, tleskám :-)

    OdpovědětVymazat
  33. Vypadá to, že budu asi podzimní typ :) Skvělý video :)

    OdpovědětVymazat
  34. Myslím, že i když máš určený typ, je to jedno, protože nosíš úplně všechny barvy a všechny ti sluší. Jediná barva ve které ses mě nelíbila bylo skořicové sako, jinak ti sluší opravdu všechny barvy. Takže za mě...barevnou typologii moc nemusím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju a to je přesně ono, škořicová - typický podzim, nic pro mne :D

      Vymazat
  35. Promiň, Peti, ale nemáš moc pravdu, tohle video je hodně hodně z laického pohledu, je to prakticky to, co se můžeš dočíst na každé stránce. Podle tohohle videa se polovina lidí nezařadí nikam, do všech typů patří všechny barvy, jen jiné odstíny, to platí i barvě očí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždyť to taky řekla na konci videa, že záleží hlavně na odstínu barvy. Naty

      Vymazat
    2. Přesně tak, jak píše Naty, taky jsem doufala, že z toho právě plyne, že,jak jsem říkala, záleží na odstínu barvy ;).

      Vymazat
  36. Ahoj Péťi,
    děkuji za inspirativní video, určitě jsem si z něho něco vzala a zase se trochu poučila. Jen teď tak můžu vyházet půlku oblečení, hihi.

    OdpovědětVymazat
  37. Mně je celkem jedno, co jsem (údajně léto), protože nedokážu určit, která barva je studená a která teplá. :/
    Ale na videu jsi jako vždy skvělá. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám stejný problém, prostě nepoznám teplé a studené barvy :)

      Vymazat
    2. Tak to vypadá jako námět na další video. :D

      Vymazat
    3. já bych se tím netrápila, někdo prý nemá schopnost to úplně vidět nebo určit, někdo na to prostě nemá oko, s tím se toho asi moc neudělá :).....

      Vymazat
  38. AHhojky Peťul, jsem nejspíš podzim.. dříve jsem si to určovala a teď jsi mě v tom opět utvrdila.. nevím, snad se nepletu.. Jinak vím, že např. moje babička byla u odborníka a ten jí vyjel takovou kartičku, kde má asi 30 barev, tu nám namnožila a my jí podle toho nakupujeme oblečení.. :D

    OdpovědětVymazat
  39. já osobně jsem miš maš :-) jak kdy a jak co :-) ... jinak video supr, i takové vtipné :-) Peťula

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj Petro, tohle video se moc povedlo. Nevěděla jsem jistě, zda jsem léto nebo zima, ale teď jsem už jasné léto a jsem ráda, že jsi dnes na sobě ukázala ty barvičky - jako letnímu typu mi to moc pomohlo. Všude je spousta článků, ale když to vidím takhle na tobě, tak mi to pomůže nejvíc. :)
    Máš moc krásný blog, jen tak dál! :))
    Eliška

    OdpovědětVymazat
  41. Jóóó, tak na tohle jsem nikdy nepřišla, jaký jsem vlastně typ, ani po shlédnutí tvého videa :) Oči světle modré, pleť světlá, ale se žlutými podtóny, vlasy v mládí hodně tmavě hnědé až skoro do černa, rty hodně do červena, zuby mám vroubkovaný s těmi průsvitnými spodky a to bělmo mi přijde do žluta, pihy nemám vůbec. Tak teď babo raď :D No nejvíc mi sluší černá a pak hodně syté barvy červené, růžové, fialové a modré, z kovů pak jedině stříbro, zlato vůbec, takže to tipuji na zimní typ, ale jsem nějaký divný mišmaš :)

    OdpovědětVymazat
  42. Tak ja popravde vubec netusim, ani po shlednuti videa, jaky typ jsem :) Rekla bych, ze je uplne jedno, jakou barvu clovek nosi, hrozne zalezi na odstinu.

    OdpovědětVymazat
  43. Já jsem něco mezi Léto Zima, ale ze začátku jsem taky měla problém se určit a nakonec mi pomohla jedna knížka - Abeceda krásy od Margot Hellmissové (http://antikvariat-smichov.cz/detail.php?id=45503)

    OdpovědětVymazat
  44. Ahoj Peťul! Chtěla bych ti moc poděkovat za toto video. Začínám už přemýšlet o svých maturitních šatech, a protože nemám nějakou vyloženě oblíbenou barvu, kterou bych MUSELA mít, řekla jsem si, že nejlepší pro mě bude, když si vyberu barvu podle barevné typologie. Koukala jsem se na internet a nikde jsem z toho nebyla moc moudrá, a ty jsi dala super praktický návod.:) Určitě hned zítra, až bude denní světlo, si zavážu hlavu do bílýho šátku a budu si přikládat barevná trička k obličeji a snad mi to něco napoví. Ovšem jak se znám, budu si to celou dobu komentovat větama typu "no já nevím no.." :D. Což mě přivádí k dotazu č.1 , když jsi byla u profesionála, kolik si za to platila? :) a abych to už neprotahovala, plynule příjdu k dotazu č.2 a sice: Nedávno jsem si obarvila vlasy na takovou hnědou s červenými někdy i fialovými odlesky. Od tý doby si ale přijdu v obličeji taková..ošklivější, červenější..prostě "divná". Myslíš, že to může být tím, že ta barva je právě taková nenápadně do červena?

    Přeji Ti příjemný zbytek dne a těším se na další poučná videa a zajímavé články! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuji :) a já jsem neplatila nic, protože poprvé mi to řekla jedna vizížistka už kdysi v 18 letech na jedné soutěži a podruhé jsem si to u profesionála potvrdila a také jsme si to prakticky ukázaly, letos na vizážistickém kurzu, takže to bylo v rámci toho :). Jinak k dotazu číslo 2, je to více, než pravděpodobné, hodně holek to nevědomky dělá, že si přebarví vlasy do nevhodného odstínu, ono je to taky těžké, protože většina barev z drogerie chytá do odstínů teplých a přitom valná většina středoevropanek jsou typy studené.....takže bych přebarvila na studeno :), pokud chceš docílit studeného odstínu, přidej do hnědé barvy trochu fialové barvy,ale možná bych to raději nechala na profíkovi ;).

      Vymazat
  45. Výborně Péťo!Tak už jsem pochopila proč v červené vypadám hrozně :) Mischa

    OdpovědětVymazat
  46. Krásné video, moc tito sluší.Chtěla jsem se zeptat, nemohla by jsi udělat nějaké video o intimnich pripravcich na myti pro ženy?Já vim že se to sem moc nehodi,ale v drogeriich je taky maji,který použít který ne.děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. panebože... to fakt? to musel psát nějakej uchyláckej chlap, co se nemůže dočkat, až si budeme povídat o vulvě...

      Vymazat
    2. :D ted jsem se docela zasmála tomu druhému anonymu, myslím,že na tom nic moc není,je to prostě život, no, nebuďme puritáni....:D,ale sama tyto speciální věci nepoužívám, nemívám žádné gynekologické problémy typu zánětů atd., takže nejsem dobrý poradce při těchto věcech nejspíš....

      Vymazat
  47. " neni to žádný vysílání z arabských zemí " tak tím jsi mě neskutečně pobavila Peťo :D :D

    jinak video skvělý, já se o to nikdy nijak extra nestarala, ale aspoň konečně vím, že jsem studený typ. jen se teda nemůžu rozhodnout mezi letním a zimním typem, možná spíš ten zimní :)

    OdpovědětVymazat
  48. Jsem stejný typ jako ty - léto, ale odmítám se s tím smířit :-D MILUJU totiž barvy, které jsou určené pro typ zimní. V pastelových barvách se vůbec necítím dobře.

    OdpovědětVymazat
  49. Ahoj Peťo, krásný a zajímavý video jako vždy.... Moc se nám s mamkou líbilo :) A když jsme u těch barev, nemůžu se nezeptat. Prostě mi to nedá.
    Mám dost výrazné rysy v obličeji, rudé rty, hodně světlou plet, která se v létě bez problémů opaluje do zlatavě hnědé, oříškově hnědé vlasy a hlavně sytě olivově zelené oči s malinkou hnědou skvrnkou, nejsou do šeda. Jakou barvou si mám prosím líčit oči?
    (Přikládám foto obličeje https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/417389_4396987331527_1686288208_n.jpg snad se fotka načte. Kvalita nic moc, barva odpovídá)
    Vím, že mi sluší všechny barvy béžové, hnědé, zlaté, jenže to je nuda... Ale každá vizážistka mi pořád doporučuje a nutí stíny- růžová, fialová, švestková, dokonce vínová, bordó a stříbrná. Vyzkoušela jsem vše a je to strašný děs! Prostě vesměs jen odstíny nějaký fialový, a nebo teda zelený, ale to už jsem pak moc zelená.

    Tímto bych tedy chtěla poprosit Peťu, ale i kohokoliv jiného o rady a nápady, v jakých barvách nalíčit olivově zelené oči, protože si maluji hlavně rty. Moc děkuji za všechny typy. Lenka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lenko, nejsem Peta ani zadny kosmeticky expert, ale zvedava zenska, tak jsem mrkla na Tvou fotku.. Jsi velice hezka! A jak sama pises, jsi vyrazny typ, rada si licis rty, tak bych to s ocima neprehanela.. A ta barevna skala bezove - hnede je tak velika! Libila by se mi na Tobe i hnedoseda - taupe, hneda s fialovym podtonem, merunkovo-zlatava, bronzova..
      Lucka

      Vymazat
    2. Ahoj Leni, moc děkuji a souhlasím s Luckou výše, jsi nádherná kočka s výraznými plnými rty, takže zvýrazňovat je , je super nápad a pokud je rtěnka barevná a hodně výrazná, už bych v každém případě volila neutrální stíny na oči a řasenku, max. jemné linky, takže co se týče neutrálních stínů, béžová, hnědá, hnědošedá, zlatohnědá, prostě všechny tyhle ne moc výrazné odstíny. Pokud bych se chtěla zaměřit na oči, vizážistky mají skutečně pravdu, k zeleným očím se hodí nejlépe fialová a růžová, jestli ti to přijde jako děs, tak bude chyba v konkrétním zvoleném odstínu, zkus jiný odstín, protože já jsem taky přesvědčená, že ti tyhle barvy sednou (soudě dle fotky, která může samozřejmě zkreslovat)....koukni na netu na komplementární barvy k zelené a uvidíš sama, že nejlépe zelenou zvýrazní skutečně fialová a růžová (ale ještě jednou zdůrazňuji, vhodný odstín ;).

      Vymazat
    3. Děkuji za názor. Já se líčím ráda a vlastně i musím, kvůli práci. Líčím si rty, to použiju i nejkřiklavější barvy. Na oči dávám max. jen černou linku a tělový stín. Odvaz je u mě pak zlatá a nějaká hnědá. Jenže jsem jak člověk co nosí pořád jen černé šaty a nic barevnýho. A já chci barvy, změnu. Pokusů a experimentů mám za sebou dost, stejně jako milion líčidel doma :D Nadšeně nakupuju a nepoužívám. Včera jsem objevila lemon green tužku na oči a to je teda úžasná barva. Občas už sáhnu po královské modři a krásná je i tyrkysová se zlatou (inspirace od Peti). Na vaše doporučení jsem vzala na milost meruňkovo zlatý odstín a pořídila jsem od Maxu z kolekce smoky eye effect eyeshadow 2 stíny. Indigo mist a purple dust a ty jsou teda úžasné. Tím jsem asi vyčerpala můj limit barevnosti. :) Já jinak odstíny fialové nesnáším. Nemám ráda tu barvu, nenosím ji. Ani na doplňcích, ani lak na nehty. A na oku je to jako monokl, nezlobte se, nemůžu si pomoct. Ale šedo, hnědo fialová ujde, to už uznávám. Růžová je na mě zase moc romantická. Takže díky za inspiraci.

      Peťo, projela jsem několikrát všechny tvoje videa (pojala jsem to jako barevnou terapii) a už jsem se s těma barvama sžila :)Takže ještě jednou díky. pa Lenka

      PS: Dnes máš svátek, tak přeji vše nejlepší, hlavně zdravíčko a hodně nápadů na nový články! :)

      Vymazat
  50. Mila Peti, skvele video! Moc zajimave a vtipne! Kocicka je kouzelna! Miluju kocky, mam z utulku tri a brala bych i ctvrtou do party. :-) Jsem podzimni typ (az na ty sediny - uz od 26 let! a "krajove" pruhledne zuby)sedi na mne vse, co jsi zminila. Bohuzel.. Hrozne se mi libi prave zima a leto! Zarive belmo, porcelanova pleti, modre oci.. Moje mamka je klasicka snehurka, skoda, ze jsem nepodedila!
    Ten rozdil byl u priladanych latek opravdu znatelny! Ale jak tu uz nekdo zminil, jsi tak hezka, ze Ti slusi vsechno.
    Krasny vikend!
    L.

    OdpovědětVymazat
  51. Jsem, tedy myslím si to, typ podzimní a teplý tudíž. Když jsem se narodila, mé první vlasy byly zrzavé a postupně jsem z nich měla špinavou blond, která má zlaté odlesky, teď se barvím na červenou někdy i zrzavou, ale oči mám modré, v zimě světlejší než v létě :D. Zuby mám na koncích vroubkované a průhledné a bělmo mám těsně pod duhovkou namodralé a níže žluté, tak opravdu nevím, možná si můžu dovolit více barev, než čím mě hraničí podzimní typ, ale prakticky musím říct že podzimní na mě opravdu sedí :D, tedy alespoň když na sobě mám zelenou tak slýchám "dneska ti to tak sluší" stejně jako když mám na sobě hnědou.

    Ale video je opravdu pěkně propracované a myslím, že každý, kdo to shlédne už musí vědět, který typ je, je v něm totiž všechno krásně vysvětlené, ale další věc je jestli mu to pomůže nebo ne :D

    OdpovědětVymazat
  52. A mě mamka vždycky říkala, že mi sluší každá barva, lhářka! :D Děkuju, konečně jsem si mohla určit jaký jsem typ :), jsem 100% jarní, tudíž mě štve, že se ke mě hodí spíš zlato, když mám všechno stříbrný :D. " Nelekejte se toto není vysílání z arabských zemí" nejlepší hláška :D, a i na té kameře je vidět ten rozdíl, která barva k tobě jde a která ne :).

    OdpovědětVymazat
  53. Ahoj, mně paní vizážistka říkala, že u nás je většina lidí studeného typu. Já jsem letní. S výběrem barev mám trochu problém, jsem ráda, že na sebe něco koupím, a ještě se zamýšlet nad tonem barvy.... Tvoje video souhlasilo s tím, co vím právě od té vizážistky. Hodně holek si přebarvuje vlasy do teplých barev a melíruje, což jim vlastně nesluší.
    Petro, dík za videa, že se nám takhle věnuješ a přeju stálou inspiraci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lído, moc děkuji za komentář a přesně tak, máš pravdu, u nás je prý 90% studený typ a převažuje léto :).

      Vymazat
  54. Super článok :)

    PS: pozrite si prosím náš blog ktorý sa snaží rozbehnpúť :) budeme radi za každý komentár a ešte radšej keď sa k nám pridáte :)

    OdpovědětVymazat
  55. Ahojky Peto:) krasny video:) a mam na tebe jeden dotaz,snad nevadí:-) chci se zeptat jaké je poštovné na ebai? a jestli je nakup tam bezpečný?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. poštovné záleží na prodejce a mně zatím vždy vše dorazilo ;)

      Vymazat
  56. Péťo, není vše pravda co ve videu říkáš.. všem sluší všechny barvy, jen musím najít ten pravý odstín, ale těch odstínů je bohužel velká škála. A určitě se nedá určitě typologie ve videu. Barevná typologie se určuje u odborníků a trvá několik hodin. ale to je jen můj názor, super video :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no vždyt to jsme za jedno,to jsem tam přesně říkala :), že záleží na zvoleném odstínu a že kamera hrozně zkresluje, jen jsem vám chtěla ukázat v kostce,jak se to dělá, abyste to mohli třeba doma zkusit :) a děkuji!

      Vymazat
  57. a co když jsem původně špinavá blond a ted se barvim do blond uplne? mivala jsem hnede oci, ted modrozelene. nevim jaky odstin pleti mam :D Vubec nevim proste :D :/

    OdpovědětVymazat
  58. tohle je naprosto úžasný video !! :)
    jednou mi jedna kosmetička řekla, že jsem studenej typ a že na nějaký léto zimu se to nehraje :D .. no stejně by mě to hodně zajímalo, ale já to prostě nějak nejsem schopná určit :D děkuju ti za tohle video, protože mě strašně bavilo a určitě mi toho hodně přineslo. Já jsem se totiž poslední dobou pořád divila proč se mi tak hnusí zlatá ikdyž je teď tak IN :D teď už to uplně chápu..

    OdpovědětVymazat
  59. Hezké video, na mém monitoru sice nebyl moc vidět rozdíl na pleti, ale v některých barvách se ti krásně rozzářily oči. A jinak, nemáš ty náhodou naší kočku? :-) Teď kecám, protože naše kočka je kocour a na rozdíl od vaší má světle modré oči, ale jinak je úplně stejný.

    OdpovědětVymazat
  60. A co ta kolová sukénka?

    OdpovědětVymazat
  61. Ještě než odpovím jednotlivě, ráda bych vám všem poděkovala za komentáře, které mi věnujete, jsem moc ráda, že se video líbilo a ted co se týče obecně dotazů... Jak tu někdo psal, tohle je typologie opravdu jen v rychlosti v kostce, nevím,zda někteří poslouchali,ale přesně to jsem řikala, že v podstatě každý může mít každou barvu,ale záleží na zvoleném odstínu a že video zkresluje barvy a že je to jen takový návod,jak se to určuje, že ty rozdíly na tom videu jsou zkreslené a samozřejmě nejde určit barevný typ podle videa nebo podle fotky a už vůbec ne jen podle popisu, to se můžeme domnívat,ale na 100% se to takto určit nedá ;). Tedy, jak jsem uvedla ve videu, je na to zapotřebí správné světlo a dokonce někdo ty barevné rozdíly vůbec nevidí, jeho oko to není schopné zaregistrovat, takže to skutečně nemůže určit každý ;), ale to nemění nic na tom, že to můžete doma zkusit a uvidíte, třeba naopak vás to chytne a ty rozdíly budou pro vás hodně viditelné :).

    OdpovědětVymazat
  62. Video je skvelé, odkedy som ho videla pokukujem po ženách a vravím si, ty bude asi zimný typ, ty letný a tak :D A seba odhadnúť neviem. Každopádne bolo plné informácii, ktoré som nepoznala. ďakujeem

    OdpovědětVymazat
  63. Asi Jaro nebo podzim :) díky za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  64. Konečně jsem ho dokoukala :D, ale ted 25 minut bylo úplně úžasných :)

    OdpovědětVymazat
  65. Ahoj Péťo, chtěla jsem se zeptat, jestli bys nemohla udělat tutorial nebo takový ten " fotonávod" na líčení, co máš ve videu na sobě? Moc se mi totiž líbí a výborně ti sedí... Měj se fajn a těším se na další video, u kterého si krásně zarelaxuji...:-D

    OdpovědětVymazat
  66. Moc užitečné, díky :)

    OdpovědětVymazat
  67. Krása děkuju ti moc za poučný článek Petruš!<3:)

    OdpovědětVymazat
  68. Super video! :) Ale stejně si svůj typ pleti určim určitě špatně :DDD

    OdpovědětVymazat
  69. Péťo parádní video :) stejně se asi určim špatně, ale zřejmě budu léto až na to že já se opaluju dobře a rychle, jinak mi vše sedí k létu :) jinak musim říct, že jsem se během videa i docela pobavila když si se zabalila do bílého šátku :D
    Kdybych nenašla tvůj blog, tak si zřejmě dál podmalovávám oči černou tužkou, nepoužívám makeup a vlasy nosim stále sčesané do culíku :) děkuju ti za tvoje rady :)

    OdpovědětVymazat
  70. Tak tohle je skvělý video, protože o tohle jsem se nikdy nijak zvlášť nezajímala, ale ty rozdíly jsou opravdu hodně vidět! Samozřejmě vím, že mi některé barvy absolutně nesluší, ale konečně vím proč :D. A navíc jsem konečně zjistila, že jsem jaro.

    Hezký!

    OdpovědětVymazat
  71. Moc pěkné video, ale nejlepší je koťátko!!! Ta je tak nádherná!!! Konečně tvá vlastní?
    Jinak já si o sobě myslím, že jsem smíchané léto a zima, teplé barvy minesluší a ani se mi nelíbí, ale třeba žluté zlato a doplňky mít můžu..

    OdpovědětVymazat
  72. Peti pozri si blog o farebnej typológii rozšírenej, letných typov je viac www.vizazista.sk/blog

    OdpovědětVymazat
  73. ja som asi totalne nemozna ale just sa neviem rozhodnut medzi letom a jarou...ja som hybrid :(

    OdpovědětVymazat
  74. Jarní nebo letní?
    byla jsem u 4 vizážistek a každá mi určila jiný typ.Vlasy mám středně plavé,v létě po týdnu venku vyšisovaný blond melír a jako dítě jsem blond byla,akorát už nevím jestli platinová nebo žlutá.

    Jsem nevýrazná,fádní,toužím po změně,akorát nevím právě jestli jsem teplý nebo studený.Ony to přikládáním šátků nepoznaly a já už další peníze investovat nechci.

    Pleť mám velice světlou a oči světle modré. Jo a opaluji si mizerně,pořád zůstávám světlá,maximálně lehce béžová i po měsíci pečení.

    Prý jsem typ jemný světlý pastelový...něco mezi tlumeným létem a světlým jarem. To znamená že existujou i smíšené typy? Mezi teplými a studenými? To je divné...
    Chtěla bych poradit nějakou barvu vlasů-univerzální,kt.může mít jarní i letní...třeba světle hnědou?nebo něco mezi blond a hnědou?Nevím jestli preferovat zlaté nebo popelavé odlesky.Když si přiložím k tváři stříbro a zlato,tak mi přijde že mi sedí obojí

    OdpovědětVymazat
  75. Tak nevim :D mám středně světle hnědou barvu vlasu, mozna o dva tóny tmavší nez ty, oci mám také sedomodre, jen zase o neco tmavší (mozna pomuze, ze mám v očích okolo panenky žlutou skvrnku?), obočí mám skoro az šedé. Ale abych to nemela moc jednoduchý, tak mám pihy všude, celoročně, jen mi pribejvaj (na jedny ruce jsem jich napocitala neco pres 40), ktere jsou sytě hnědé nebo zlaté. Kdyz se opaluji, tak se nejdriv spalim, sloupu a pak mi zůstane mírně nažloutlé odpálení. Zkoumala jsem zuby a ty mám zas průhledné a vroubkate. :/ a jeste jeden dodatek - obarvila jsem si vlasy na červeno, pote na zrz, ted mám opět červenou - co jsem se docetla, tak je to to nejhorší, co letní typ muze udelat a svete div se - ja dostávala pochvaly ze všech stran, ze tohle mi sluší nejvíc :) uz fakt nevim!:D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!