Nové laky Essence Colour & go - recenze

by - 31 srpna

Příjemný upršený pátek,

venku to vypadá vyloženě podzimně a pošmourně a tak i já si dnes dám ne zrovna příjemnou recenzi, laky tu nebyly hrozně dlouho. Jak víte, rozhodně se nebráním levné kosmetice, naopak ji mám ráda a najdou se mezi ní fak super produkty, mám ráda i značku Essence a vůbec mnohem raději vám dávám vědět o produktech, které jsou fajn a které mne nezklamaly. Tohle ale nebude tento případ, taky jste se těšili na nové laky Essence jako já? Nové lahvičky se mi docela líbí, i když barvy jsou v podstatě pořád stejné, jen pár nových odstínů a navíc mi většina barev přijde absolutně ničím nezajímavá a neoriginální, to ty staré barvy se mi zdály zajímavější. Obsah nových lahviček je 8ml a cena 39,90,-, staré měly obsah 5ml a cenu 29,90,-. Upřímně řečeno, s vlastnostmi, jaké mají nové laky teď, by bylo určitě lepší zůstat u starého obsahu a ceny. Jak jsem podotkla v úvodu, balení samo o sobě se mi líbí, rukojeť se při lakování drží docela dobře, líbí se mi i éčko vyražené nahoře na zavírání a "ženský" tvar lahvičky. Tím ale pozitiva a sociální jistoty končí, štětečky jsou totiž ztělesněním všech lakovacích nočních můr. Osobně mám tři nové laky a každý z nich má absolutně jiný štěteček. Essence se asi snažila zjednodušit nám lakování moderním plochým a širokým tvarem, paradoxně ale udělala z lakování mission impossible. Štětečky jsou tak okousané, že je absolutně nemožné trefit se s nimi do krásného obloučku kolem lůžka (a to zatím netrpím stařeckou třesavkou, ačkoliv to anonymy možná překvapí) a navíc jsou laky strašně vodové, takže pokud se snažíte dát lak co nejblíže kůžičce, zaručeně se vám po ní rozlije. Taky se mi zdá, že krytí není nic moc, naposledy, když jsem vám psala o Essence lacích, byly to ty jarní nové odstíny, které kryly v jedné vrstvě, pěkně držely a hezky se lakovaly, no tak s těmito novými na tohle všechno zapomeňte. Laky se mi začínaly loupat od špiček už druhý den a ke krytí je třeba dvou až tří vrstev, kromě modrého, tam stačily dvě. Tím pádem to i déle schne a když si vezmu, že druhý den bych tuhle proceduru měla podstupovat znovu, tak to opravdu děkuji pěkně, ale to si snad raději obrousím nehty šmirglem a budu nosit ruce v kapsách.
Na tomto místě by se asi slušelo napsat i nějaká pozitiva, obávám se ale, že jsem je vyčerpala ve větě o hezké flaštičce.......tak já nevím, můžete to zkusit a dejte mi vědět, jestli třeba jen já mám nějaké špatné kusy nebo v Essence udělali krok zpět do minulosti a šlápli přitom do něčeho ne moc voňavého, protože tohle se jim, podle mě, opravdu nepovedlo. Také bych ještě měla podotknout, že laky jsem dostala k zrecenzování, moc děkuji (což zní v tomto případě trochu nemístně) a nejsem si teď jistá, jestli se mi po této recenzi ještě nějaká taková šance nabídne, ale lhát vám prostě nebudu. Ještě bych měla napsat, kde se laky dají sehnat, můžete si je zakoupit v drogeriích Rossmann, DM nebo online na babybaby. Na závěr bych ještě dodala, že většina produktů od Essence tak hrozná není, takže se toho nebojte :). Pěkný víkend a o víkendu se můžete těšit na nové video se speciálním hostem a poté na Back to school tutorial, o který si hodně píšete.



 






You May Also Like

116 komentářů

  1. Já tady mám na vyzkoušení ten modrý, tak jsem zvědavá.. po tvé recenzi se toho teda trochu bojím :D ale jako souhlasím, že barvy jsou pořád stejné a nikam se neposunuli, třeba tenhle modrý vypadá skoro stejně jako ten z jarních novinek (walk on air).. tak snad si to vezmou k srdci a příště nám vyrazí dech nějakou peckou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak, rozdíl od walk on air je minimální,ovšem ten byl super a držel a kryl narozdíl od tohoto :)

      Vymazat
  2. Víš, že mi to bylo od začátku jasné? Většinou vždycky, když se něco inovuje, stojí to za prd, štětečkem POKAŽDÉ počínaje.
    Předtím jsem si sem tam nějaký s Essence laků pořídila, teď nemám ani jeden z té "nové lajny" a ani je neplánuji.
    Pro mě velký krok zpátky ze strany Essence...
    Moc díky za pravdivou recenzi (a tisíceré díky za fotky štětečků). :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi často chybí v recencích fotky štětečků...vždyť je to jedna nejpodstatnějších věcí :D

      Vymazat
  3. ty štětečky jsou tragédie a obecně mám pocit, že si to Essence s novýma lakama pěkně pos*ali. Když si vezmu, jak úžasný byly právě ty New malý laky posledně, tak absolutně nechápu, co tímhle výtvorem chtěli pánové a dámy od Essence sdělit...

    OdpovědětVymazat
  4. Včera jsem si koupila jeden tento lak. Zatím jsem si ho ještě nenalakovala (mám odstín 111 english rose)

    Lahvička se mi bohužel nelíbí vůbec, tekže po tvé recenzi netuším, jestli najdu ještě něco pozitivního na těchto lacích :( a to jsem je měla docela ráda

    + jsem si ještě v DM drogerii ve výprodeji koupila 3 laky od Essence ve staré lahvičce a myslím, že jsem udělala dobře

    OdpovědětVymazat
  5. ty štětečky jsou fakt bída! mám ten modrý a docela jsem se u toho narozčilovala :) každopádně za tu cenu to stojí :D

    OdpovědětVymazat
  6. A sakra, tak to nerada slyším :-((((

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj péťo chtěla bych se zeptat kde na těch nových lakcích čteš odstín o.O
    nemůžu ho najít

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, je vzadu pod čárovým kódem ;)

      Vymazat
    2. Děkuju :3
      Tak já mám 120 cooklie love a je to krásná nude barva s třpytkami :)

      Vymazat
  8. To je fakt škoda, farby sú veľmi pekné :(

    OdpovědětVymazat
  9. já mám doma zatím jen dva nové laky a z nich vyzkoušený pouze jeden, takže nemůžu ještě tak úplně soudit.. ale musím říct, že se mi s tím jedním (gold fever) pracovalo celkem dobře, nejdřív jsem se bála štětečku, protože je širší než můj malíček :D ale nějak se to s ním dalo:) paradoxně byl tento lak zase extrémně hustý, ale to kvuli třpytkám a kupodivu lakování bylo docela v pohodě.. nevím, asi se to bude lišit kus od kusu, ale já si zatím nemůžu nějak extra stěžovat:) uvidím, jak to bude s dalšími laky

    OdpovědětVymazat
  10. Po přečtení recenze jsem vskutku překvapená. Nedávno jsem si lak od Essence koupila - v korálové barvě a byla jsem naprosto spokojená. Ať už se jednalo o design a vlastnosti. Vcelku krásně kryje a štěteček jsem měla také v pořádku.

    OdpovědětVymazat
  11. Mám jeden lak a taky byl pro me zklamanim vydrz je hrozna a o stetecku a kryti nemluve...

    OdpovědětVymazat
  12. nuž tak neviem či ty si schytala zlé alebo ja jediný dobrý.. ale môj kryje v jednej vrstve, skvele sa lakuje (mám rada ploché a široké štetčeky), viem s ním vytvoriť pekný oblúčik, schne bleskovo a vydrží mi dlhšie ako 3 dni čo je u mňa obrovský úspech.. :) a odtieň je úplne skvelý, presne taký aký som hľadala (english rose)

    OdpovědětVymazat
  13. Ta růžová vypadá pěkně, ale už jsem četla spoustu neg. recenzí, tak si nechám zajít chuť. Jo, a recenze je pěkně napsaná, taková vtipná :)

    OdpovědětVymazat
  14. Moje štětečky tedy nejsou tak okousané jako ty Tvoje, nevím čím to může být.
    Některé barvy jsou tekutější (limetka), ale zas třeba černý s třpytkama, ten byl tak akorát hustý.
    Včera jsem si koupila "zlatý" a stříbrný a jsou úplně jiné. Schnou velice rychle, kryjí obstojně už v první vrstvě a nerozlývají se.

    Záleží asi na každém laku, jak se jim povede. Za mě to zlepšení rozhodně není. Jen přendali laky do jiných lahviček a sem tam je naředili.

    OdpovědětVymazat
  15. Já jsem také z laků velice zklamaná, barvičky se mi moc nelíbí, obal ještě jde, ale že by to byla nějaká slává to ne a šteteček je tragickej. Už jsem i vymýšlela čim jinym bych mohla lak aplikovat, protože to vážně nejde. Ještě že jsem koupila jen jednu lahvičku! Jen lituji toho, že jsem si neuělala sbírku těch starých, protože cena uprová, barvičky nádherný a aplikace s výdrží ještě také šla. Takže Essence laky u mě končí, škoda...Ale jiné produkty od Essence jsou suprový! :)

    OdpovědětVymazat
  16. Mám 3 (stuck on you, english rose a what´s my name?) a štěteček je rovný jen u jednoho. Co se týče barev, tak mně se ty předchozí líbily a dost méně (i když pro Be optimistic! budu plakat ještěě hodně dlouho). Vyhovovaly mi víc i menší objemy, tohle množství vůbec nespotřebuji. Zatím jsem lakovala jen english rose na nohy a tam mi drží i trochu lépe než ty předchozí a se štětečkem se to docela dalo vydržet. Tak uvidím, jaké to bude na rukou :)

    OdpovědětVymazat
  17. Musím souhlasit :( odstíny krásné, ale štětečky a konzistence nic moc. :/

    OdpovědětVymazat
  18. Ten tělový je skvělý :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  19. A jéééje. Tak chuť na vyzkoušení mně přešla.

    OdpovědětVymazat
  20. Mě ty nové laky zklamaly a to jsem je ještě neměla ani šanci vyzkoušet. Většinou každá nová inovace jde ruku v ruce se zhoršením daného produktu. Ty staré jsem milovala - byli levné, poměrně skvělá kvalita a i dostačující objem. A i design se mi líbil více.
    Škoda, no :(

    OdpovědětVymazat
  21. Všechny jsou krásné a myslím že je i nakombinovat nebylo špatné hlavně ten oříškovej s modrým :) to by bylo nádherný :)

    OdpovědětVymazat
  22. no tak mě nezaujaly ani ty lahvičky, osobně mám radši klasické a menší než tyhle patvary... a koukám, že o nic nepřicházím ani, co se obsahu týče :-D

    OdpovědětVymazat
  23. Jejda.. Já to mám naopak. Mám teda jenom jeden odstín - naughty and pink!, ale úplně jsem si ho zamilovala. Má krásnej neopelichanej štěteček, lakuje se mi úplně výborně a kryje v první (!!) vrstvě. Výdrž nemůžu objektivně posoudit, protože mám hodně nekvalitní nehty. Jak to vypadá, je to asi kus od kusu - a já jsem narazila na ten dobrý kus.

    OdpovědětVymazat
  24. A teda jak píšeš nevim ejstli si je mám kupovat :(

    OdpovědětVymazat
  25. Děkuji za tento článek. Docela mě to mrzí, jelikož jsem měla ty laky moc ráda! Ikdyž musím uznat, že lahvičky se jim opravdu povedli. Jakmile se dostanu do Brna jeden si koupím a uvidím. Jsem zvědavá, jestli budu mít stejné pocity.

    OdpovědětVymazat
  26. Dneska jsem si zrovna nějaký chtěla koupit,tak ještě,že jsem to neudělala. Jinak nevím,jak vy,ale já mám raději měnší obsah za nižší cenu..laků mám dost a střídám je,takže i malá lahvička vydrží roky a mám pocit,že velké balení jen zaschne a není to ono. A 40Kč není 30Kč, to si víc rozmyslím,jestli jít do nějaké ztřeštěné barvy..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Panebože holky! Vidíte, že každý má na ty laky jiný názor... tak proč je hned zatracujete, když jste je ani nevyzkoušely? 39,90Kč snad není zas až tak moc na to udělat si o nich vlastní názor. Ty firmy nejsou blbý, když bloggerkám dávají věci na testování... protože jakmile někdo napíše, že je to fajn musí se jím ten prodej slušně zvednout a obráceně... je v tom neuvěřitelná síla to vidíme už jen tady podle komentů... Ale prostě 100 lidí 100 chutí. Asi si nekoupím produkt za 1000 na který nebyla 1 dobrá recenze, ale laky za 40 kaček? To co Peti připadá špatné může být pro Pavlu skoro zázrak :-) Občas ty unáhlené názory fakt nepobírám ...

      Vymazat
  27. Já mám zatím pouze jeden vyzkoušený , a to modrý 128 let´s get lost. Souhlasím že ten štěteček je zaštřihnutý blbě, ale mě to s tím jde úplně nádherně. Barva mě kryje krasně při jedné vrstvě takže více jich nepotřebuji. Mě lak vyhovuje-zatím měla jsem ho pouze 2x.

    OdpovědětVymazat
  28. Tak koukám, že je to možná kus od kusu nebo odstín od odstínu, protože zkušenosti se dost různí.....ale spíše převažují ty negativní, tak nevím.

    OdpovědětVymazat
  29. Já jsem si koupila fialový lak s malinkýma třpytečkama a mám dost úzké nehty, ale jsem s nim naprosto spokojená. Kryje ve dvou vrstvách - jako většina laků. A vydržel mi na nehtech bez jakého koliv poničení 3dny (nádobí nemyju- to určitě taky vydrži laku přidává) a se štětečkem jsem taky spokojená))

    OdpovědětVymazat
  30. Vždyť na tvých nehtech vypadá tak krásně!

    OdpovědětVymazat
  31. já jsem si ještě nekoupila žádný, nenarazila jsem nikde na rossmann, ale ráda bych aspoň jeden zkusila :)
    jinak jsem si koupila jeden ještě ten 5ml a přišel mi taky docela dost tekutý podle ostatních :)

    OdpovědětVymazat
  32. Emma
    tak já si pořídila 2 - 123 - 1000 miles away - světlá hnědá s odlesky do fialova a 110 - Modern romance. Druhá zmíněná je totožná s původním odstínem a mě se líbí, ptz je neutrální, ani rlžová, ani oranžová a navíc pastel. Béžovo hnědá mě zaujala právě těmi odlesky, kterých jsem si všimla až doma, rozhodně ne v drogerii (původně jsem měla v plánu koupit nude světlý typ, ale asi mi prostě světla v drogerii zkreslila obraz).
    Výdrž je 2 dny - ale to byla vždycky, od laků za 30Kč se taky moc čekat nedá. Kryvost mají na 2 natření. Souhlasím se stětečky, zrovna ten můj hnědý ho má do trojúhelníku!! a je taktéž okousán, takže ta aplikace je na prd a tečka.
    Navíc se mi zdá, že laku nějak podezřele ubývá - kupovala jsem je před 14 dny, aplikovala jsem tak 3x a půl lahvičky je pryč (oproti grabriell salvette, kterou sjem jeden čas používala co 3 dny a mám ji stále skoro plnou - nechápu).
    Jsem zvědavá na délku vysychání - v předchozích provedeních to byla tragédie.
    Také zdražení ceny se mi nelíbí - já vím, 10kč není tak moc, ale když někdo rád střídá barvy, tak se to už pozná.
    Celkově mě překvapil zlatý a stříbrný odstín, ale bohužel nosím jen zlatou a velmi zřídka, tak se mi to nevyplatí kupovat.

    OdpovědětVymazat
  33. Tyto laky jsem chtěla vyzkoušet, ale po Tvé recenzi mě už vůbec nelákají. Hlavně ten štěteček vypadá vážně hrozně, s tím bych se asi nezvládla nalakovat ( s mou šikovností) :-D Ale ten design se mi líbí určitě více a na nehtech ty barvičky vypadají moc pěkně :-)

    OdpovědětVymazat
  34. to je škoda :(( tak se jsme se těšila na nové laky a te´d tohle :( ten modrý je nádherný, ale podle tvé recvenze si ho nekoupím :)

    OdpovědětVymazat
  35. To je škoda, ta barvička toho růžového se mi moc líbí...

    OdpovědětVymazat
  36. Já mám podobný růžový jako ty (moc se od sebe neliší). Upřímně? Skvěle se nanáší, ale je strašně vodovej!

    OdpovědětVymazat
  37. Koukala jsem na ně v DMku, ještě že jsem je nezkusila, asi by to byly vyhozené peníze... takže díky za moc užitečnou recenzi:)

    www.teensmajdicka.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  38. Velmi zajímavá recenze. Mám ten růžový lak jako ty (teda podobný moc se od sebe neliší). Šteteček mi problémy nedělá a je strašně vodovej. Nic zvláštního se jim nepovedlo.

    OdpovědětVymazat
  39. Mně štěteček ani tak nevadí, ale ta výdrž je katastrofální! Koupila jsem si 3 odstíny a zatím jsem vyzkoušela dva. Ani jeden nevydržel víc jak 12 hodin. :-/ Essence zklamalo a další koupě už mě moc neláká...

    OdpovědětVymazat
  40. Laky od essence mám cca 3-4 jeden z nich je průhledný ten mi vyhovuje :) Pak mám ten lak 3 v 1 je na nic - říkm na rovinu, stvrdl a na to jak sem se na něj těšila nic moc ;) vzpomínám si ještě na žlutý ten je pěkný i vypadá hezky na nehtech, ale mně příjde, že nekryje. Těším se až vyzkouším nějaký nový z nové řady :) vybrala sem si jich hrozně moc tak snad nějaký uspokojí moje potřeby :) Hezký den všem :)
    PS: Laky co mě nesklamali : Gabriela Salvate a Dermacol :) Vřele doporučuji ;)

    OdpovědětVymazat
  41. staré laky essence byly levnější a kvalitnější. je to škoda

    OdpovědětVymazat
  42. je pravda, že aplikace s tímto štětečkem je trochu komplikovaná, ale jinak bych tyto laky úplně nezatracovala, já jsem s výdrží i krytím a konzistencí spokojená...

    OdpovědětVymazat
  43. mám jeden doma a psala jsem o něm dost podobné věci jako ty..řídké, divný štěteček, mně osobně se to ještě docela blbě drželo, mně to přijde zbytečně tlusté ta část, za kterou to držíš..no já jsem po aplikaci vypadala jako bych lak na nehty držela v ruce poprvé v životě. měla jsem ho napatlaný úplně všude.:-D a to jsem prosím trefila odstín, který kryl v jedné vrstvě. A ošoupané špičky hned druhý den. Letěl do kouta a asi ho jen tak znovu nevytáhnu. ještě že mi doma zbylo pár těch starších variant.

    OdpovědětVymazat
  44. Jéé, to je škoda, moc jsem se na ně těšila :( Zkusím aspoň jeden koupit a uvidím :) Krásný den, neutralbubble.blogspot.cz :)

    OdpovědětVymazat
  45. Ty barvičky se mi líbí, ale ještě jsem žádný nezkoušela.. tak uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
  46. Peťi, je to uplně mimo článek,ale už delší dobu sleduju tvoje videa a blog a chtěla jsem se zeptat -pokud to někde je a já to nenašla,tak se omlouvám. Kolik ti je let? a ještě jedna otázka..Máš nějaké zaměstnání a stíháš tohle vše ve svém volném čase nebo to "máš jako zaměstnání"? Díky,tvá obdivovatelka:))

    OdpovědětVymazat
  47. Ahoj Petko, já jsem se na novou kolekci těšila a nezklamala mě. První lak, který jsem si koupila byl Ultimate Pink a ten kryj báječně, jen ta výdrž nebyla ideální :/ Jinak jsou pro mě super. Štěteček je pro můj tvar nehtů super,protože jednou přetáhnu a už v podstatě nemusím dotahovat nic. Tak nevím, koupila jsem si ještě Engish Rose a Sparkling Water Lily, ty ještě ale nemám vyzkoušené tak snad to nebude taková hrůza jak tady píšeš :(

    OdpovědětVymazat
  48. Koukám, že ty štětečky jsou vážně hrůza =( Já si koupila zatím jen jeden, ale ještě jsem ho neotvírala. No nevím, jestli si ještě nějaký koupím, i když Essence laky mám nejraději =(

    OdpovědětVymazat
  49. I já jsem už nově zásobená :-) Vzhled-perfektní, cena už ne tak příjemná, štěteček- z něj mám teda taky takové rozpačité pocity no... co se týče krytí- u mě u všech laků vše v pořádku stačí 1 vrstva avšak já raději vždy dávám 2 :-) výdrž- taky bezproblému... Takže já jsem relativně spokojená jen mě štve ta cena... samozdřejmě není to moc i tak, ale už to prostě nějsou ty perfektní laky s minimální cenou... v této cenové kategorii si mužu vybrat i jiné.. snad mě chápete :-))

    OdpovědětVymazat
  50. Já jsem si ještě žádný nový lak od Essence nepořídila, čekala jsem, že nová nabídka bude zajímavější, přibyde více nových odstínů...nelíbí se mi ani to balení..celkově nic extra.

    OdpovědětVymazat
  51. Já jsem si koupila hnědý takový trošku třpytkový v novém balení a musím za sebe říct, že jsem s ním spokojená...:)

    OdpovědětVymazat
  52. Já jsem si z téhle novinky pořídila zatím jeden lak, a to z kolekce nude glam, odstín 04 iced latté.. Je těkutější, širší štěteček usnadňuje aplikaci, při lakování klasicky nanáším dvě vrstvy, jen mám u něj ten problém, že se strašně rychle loupe, u lůžka se odchlipuje a zasekávají se za něj třeba vlasy, a prostě cokoliv.. Docela mě i štve zavírání, protože jak jím otočíš a ucítíš cvaknutí, tak mám obavy, že lak bude mít tendence vysychat, což se mi už jednou u podobného laku stalo.. Nevím no, mám z něj smíšené pocity, v tomhle případě se nedá držet zkušeností jiných, spíš si to zkusit "na vlastní kůži" :) A zkoušela jsi už ty nové pigmenty? Zvažuju koupi zatím jednoho odstínu, a nevím, jestli do toho mám jít :)

    OdpovědětVymazat
  53. Musím se přidat ke kritice štětečků, protože i ten můj je strašně okousaný a nalakovat s ním nehet nějak souměrně je utopie. Lahvička se mi líbí více než ta předchozí a musím říct, že mě na nehtech drží docela dobře. Není to zázrak, taky se olupuje tak po 1-2 dnech, ale znám větší tragédy :) Jinak ale nic, co by asi stálo za další koupi, to mě mnohem více uchvátil ten efektový lak se šestiúhelníčky :)

    OdpovědětVymazat
  54. Měli zůstat u starých balení a všeho..
    Tohle místo vylepšení, docela pokazili.

    OdpovědětVymazat
  55. Ahoj, tak se nestačím divit. Mám teda koupený jenom jeden, ale jsem s ním spokojena. Je pravda, že jsem koupila úplně nový odstín, ale vyhovuje mi....

    OdpovědětVymazat
  56. Jeden mám, takový trochu do tyrkysova s modrými třpytkami, nevím teď z hlavy odstín. Lahvička se mi nelíbí, nelíbí se mi ani to, že je jich víc a jsou dražší (ono když toho bylo míň, člověk měl aspoň pocit, že to může v klidu spotřebovat a když to vyschne, nebude to žádná velká tragédie...). Nicméně lak se mi lakoval ucházejícně, štěteček nebyl až tak okousaný, byť rovný štěteček vypadá podstatně jinak. Ale výdrž je skutečně horší než u starých laků, to mě dost zklamalo. :(

    OdpovědětVymazat
  57. Naprosto souhlasím !
    Těšila jsem se a jak už jsem viděla objem , cenu a barvy co byly už předtím , tak jsem se těšila a jsem zklamaná ... :( Essence teď tedy trochu zklamala , ale jinak ji mám jako značku moc ráda ! :)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  58. Já mám tedy zatím odlišné zkušenosti. Koupila jsem zatím jeden, světle fialový odstín 133 oh my glitter!, a přijde mi celkem v pořádku. Zatím jsem ho použila dvakrát a pokaždé vydržel okolo 4-5ti dní bez chyby. Ani šteček se mi nezdá špatný, není nijak okousaný a lak kryje skvěle ve dvou vrstavách. Jediné s čím můžu souhlasit- je trošku tekutější :)

    OdpovědětVymazat
  59. Taky mám english rose, ten odstín je nádherný (ovšem jako jediný, žádný další se mi z té nové várky nelíbil :/), ten teda kryje v jedné vrstvě skvěle, ale zase mi přijde nějaký moc hustý, jako by byl půl roku starý a hojně používaný, prostě nelakuje se mi s ním dobře. Akorát nevím, jestli jsem zrovna vybrala z poličky v obchodě nějaký, který už někdo otevřel a ztuhlo to, nebo jsou takhle nemožné všechny už od novoty :/
    Škoda, měla jsem ráda, mně osobně je líto dát za lak víc než 50,- a barva se mi obvykle po dvou měsících přestane líbit, takže ty maličké levné laky pro mě byly ideální :/

    OdpovědětVymazat
  60. Tak já mám ten nude, ale jiný odstín a žádný problém s ním nemám :) Pravda že štěteček mi přijde, že je trochu šikmo ale konzistence je dobrá, hlavně rychle zasychá,je potřeba 2 vrstvy.

    OdpovědětVymazat
  61. Já jsem si koupila šedofialkkový Ballerina´s charm (nebo tak nějak :)) a teda úplně špatnej není,ale jak píšeš přišel mi při lakování hodně řídký a štěteček sice plochý je, ale oškubaný a při nanášení se mi slepuje na konci do špičky takže se s nim ve finále lakovalo dost blbě :) ovšem barva krásná, taková jogurtová :)

    OdpovědětVymazat
  62. Právě jsem nalakovala Iced latte. Lakovalo se dobře, i štěteček mi přišel lepší než u staré verze. Stačily dvě vrstvy. Ještě dám vědět jaká bude výdrž.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Včera navečer jsem nalakovala a dnes ráno mám konečky oprýskané, na jednom nehtu se mi dokonce lak do jedné třetiny nehtu sloupnul. Lakovala jsem dvě tenké vrstvy + top coat, nechala řádně zaschnout a teď tohle! Hrůůůza! Jdu odlakovat.

      Vymazat
  63. Lahvičky jsou vážně pěkné, ale barvy mi opravdu připadají úplně stejné...Ještě jsem si žádný nepořídila, ale ani nevím jestli do nich budu investovat, byť to je jen 40 korun:/

    OdpovědětVymazat
  64. Péťo, líbí se mi, že jsi napsala objektivní recenzi, i když ti byly laky poskytnuty. Já jsem zkoušela ten hot pink, co tu máš ty, od přítelovo ségry a štěteček byl okousny, aplikace příšerná a druhý den se začal olupovat a to mi původní laky od Essence vydržely 3 dny bez olupování.
    Vůbec nejdéle mi vydrží laky od Essie a OPI.
    Ta nude je ale krásná barva. :)

    OdpovědětVymazat
  65. Jojojo, včera jsem psala to samé! Že sice nové odstíny jsou fajn, lahvičky taky fajn, ale jinak jsou laky hrůza hrůz:) Špatně se lakuje, hned se loupe..

    OdpovědětVymazat
  66. ou, tak to jsem zklamaná. přitom třeba ta 107 je moc hezký odstín. škoda že nevymakali ty štětečky, já mám tyhle ploché nejraději. tak teď nevím, jestli to vůbec riskovat :D

    OdpovědětVymazat
  67. Já jsem s novými laky moc spokojená. Mám dva odstíny 109 off to miami!a 128 lets get lost a jsou perfektní, kryjou už v první vrstvě a velikost štětečku mi vyhovuje, stačí pár tahů a je to. Zaschlý je hned a drží. Abych pravdu řekla, moc jsem se na nové lahvičky netěšila, staré mi vyhovovaly, lepší se rovnaly do šuplíčku ( kde mám laky uložené ). Ale mile mi překvapily.

    OdpovědětVymazat
  68. Mám 111 English rose a 125 Absolutely blue, balení se mi moc nelíbí, takové buclaté a hrdlo je podle mě moc dlouhé. Nelíbí se mi ani velikost, zbytečně velké, nikdy lak nevypotřebuji a cena se mi taky už nelíbí. Na štětečky jsem měla asi štěstí, takhle okousané jako máš ty je nemám, a lakovalo se mi s nimi pěkně, kryly v jedné vrstvě. Ale laky jsou dost řídké, výdrž mizerná jako dřív.

    OdpovědětVymazat
  69. Zdravím chtěla sen se zeptat budeš točit back To School Makeup?

    OdpovědětVymazat
  70. Taky mám ten nude. Lakovala jsem včera, dvě vrstvy. Dneska nehty pořád super a strašně se mi líbí. Určitě u něj teď zůstanu.

    OdpovědětVymazat
  71. NOVÉ LAKY ESSENCE mi vůbec hrozné nepřijdou, nebo spíš lak-mám zatím ten růžový a bez problémů se mi nanášel, ještě jsem si říkala, že konečně nemusím jezdit tím malým štětečkem po nehtu, ale můžu jen udělat jen tři proužky ve dvou vrstvách a je to... lak mi krásně držel tři dny a kdybych chtěla, tak by určitě vydržel dýl, ale potřebovala jsem jinou barvičku nehtů, takže za mě MAX. SPOKOJENOST, i když ta menší lahvička byla lepší...:-D už se těším na pondělí až si nakoupím další barvičku/y.

    OdpovědětVymazat
  72. Ahoj zajímalo by mě proč nemáš ráda kosmetiku Oriflame??? Já ji používám a jsem s ní stoprocentně spokojená. Předem moc děkuji za odpověd.

    OdpovědětVymazat
  73. souhlasím ;) navíc ten co jsem zkoušela měl šílené hrudky v sobě :( souhlasím s Rendy výše, ten efektový lak vypadá moc dobře. Mám ještě jeden růžový a ten se lakuje o něco lépe a držel mi tři dny netknutý. Jsem raději pro Mini coloramu ;)

    OdpovědětVymazat
  74. Já se do těch nových laků totálně zamilovala :) Sice barva v obalu se trošku lišila ale i tak jsem spokojená :) http://elitiethebeauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  75. No a tak som sa tešila. Štetček mi príjde ako ten z elfu. Tiež bol okúsaný!

    http://stoker-dewy.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  76. Já jsem teda se štětečkem maximálně spokojená. Možná jsem narazila na nějaký dobrý kus, ale fakt mám z něho ohromnou radost. Po nehtu se krásně rozprostře, takže stačí 2-3 tahy, což se mi s úzkým štětečkem nikdy nedařilo. Mám zatím jen "104 sweet as candy", stará lahvička mi už došla, tak jsem si koupila z nové edice a jsem spokojená. Jen ta velikost mi nevyhovuje, podle mě vyschne stejně rychle tak jako tak a těch malých lahviček mi nebylo tak líto.

    OdpovědětVymazat
  77. Já jsem teda se štětečkem maximálně spokojená. Možná jsem narazila na nějaký dobrý kus, ale fakt mám z něho ohromnou radost. Po nehtu se krásně rozprostře, takže stačí 2-3 tahy, což se mi s úzkým štětečkem nikdy nedařilo. Mám zatím jen "104 sweet as candy", stará lahvička mi už došla, tak jsem si koupila z nové edice a jsem spokojená. Jen ta velikost mi nevyhovuje, podle mě vyschne stejně rychle tak jako tak a těch malých lahviček mi nebylo tak líto.

    OdpovědětVymazat
  78. Ahojky!
    já mám zatím dobrou zkušenost, pořídila jsem si takovou tu lososovou barvičku a lakoval se skvěle a dokonce mi vydržel 4-5 dní :oD

    OdpovědětVymazat
  79. Tak ty štětečky, to je síla - každej jinej. Já u nás zatím tyto nové laky neviděla, ale až se objeví, tak nějaký možná zkusím.

    OdpovědětVymazat
  80. Ten nude lak se mi hrozně líbí, mám v plánu si ho také koupit. :)

    OdpovědětVymazat
  81. Novou kolekci jsem nezkoušela, ale mám 1 lak z nude glam staré řady.
    Koupila jsem si ho právě na základě recenze tady u Péti na blogu, ale byla jsem nepříjemně překvapená, když se ještě ten den od špiček oloupal. Je pravda, že to bylo jen zkušebni nalakování jednou vrstvou, tak nad ním ještě nelámu hůl, ale překvapilo mě to. Pokud je nová kolekce ještě horší, tak nevím, nevím. myslím ale, že výrobce to nepocítí. Dnes v Rosmannu bylo na regále hóóódně prořídlo a to minulý týden tam byla kompletní kolekce.

    OdpovědětVymazat
  82. Naprosto s tebou souhlasím, taky jeden ten nový mám, ale ten štěteček je děs!! Navíc ty staré mi vydržely s Top Coatem 6 dní a tenhle se po 3 dnech loupe:( Je to škoda, ty staré byly za tu cenu úžasné a nevím, kde budu hledat náhradu... Holt další inovace k horšímu a ještě za víc peněz:(

    OdpovědětVymazat
  83. Já jsem se na ně ani moc netěšila a taky se mi víc líbily staré odstíny, stejně mě ale dva zaujaly, takže možná si pro ně časem také dojdu.

    OdpovědětVymazat
  84. Omlouvám se, můj komentář dnes nebude o kosmetice... Péťo, Ty jsi tak neskutečně vtipná a zábavná, obzvlášť mě baví Tvoje narážky na "příjemný anonymy", který jsou součástí nejen této recenze. To dokazuje, že máš nadhled... Držim Ti pěsti, pruďasama se nenech vytočit, a buď pořád tak nad věcí jako dosud ... A taky piš recenzičky, tipy, a rady, na Tvůj blog koukám denně a stále necházím inspiraci !

    OdpovědětVymazat
  85. Já jsem je nezkoušela, ale dvě kamarádky a babička ano, a úplně se shodly na tom, že jsou příšerné... takže určitě to nebude špatnými kusy :-/

    OdpovědětVymazat
  86. Ahooj :) Zvu Tebe i Tvé čtenářy na mojí giveaway ;) http://janniebel.blogspot.cz/2012/08/the-first-giveaway.html#comment-form budu ráda když Tě tam uvidím!

    OdpovědětVymazat
  87. Já jsem si koupila ten žlutý. líbil se mi protože je pěkný a veselý :) ale že bych z něj byla nějak na kašu to ne. Ty před tím byli lepší. Možná sice kryli úplně stejně jako tyhle, ale lak se mi taky odloupl druhý den. Mám 2 vrstvy + průhledný. Jsem zvědavá jak dlouho vydrží. Měla jsem ten růžovo-červený Maybelline, za 29,90 myslím a vydržel asi 5 dní, což jsem považovala za rekord!
    P.S: ta žlutá se mi na nehtu moc nelíbí, je taková tmavší, než na lahvičce.. :(
    No nevim, ty před tím byli možná o něco lepší :) Tery

    OdpovědětVymazat
  88. Jej, tak ještěže jsem se sem k tobě koukla. Zrovna dneska jsem se chystala do DM právě pro tyhle laky, že je ještě dokoupím jako bonus neteři k dárku k narozeninám, ale takhle je radši kupovat nebudu. Byla by zklamaná. Osobně mám značku essence moc ráda a objevila jsem ji díky tobě. Jestli chtěli zkusit něco jiného, tak to trošku nevyšlo. Každopádně díky, ušetřila si mi peníze a jedné mladé slečně zklamání. Hezký víkend, Peti.

    OdpovědětVymazat
  89. Já jsem vyhrála od Essence v jedné internetové soutěži takový příjemný balíček, ze kterého jsem se nesmírně těšila a dostala jsem mimojiné i lak, sice ve staré lavičce, ale jakmile sem ho otevřela tak katastrofa. Nerada bych zněla nějak nevděčně, ale podle fotky tvé štětečky ještě vypadají přijatelně :-P Můj je jakžtakž v délce stejný,až na jeden cancour štětinek,které přesahují tu většinu štětinek tak o milimetr a pul! Lakovat se s tím nedá, možná to ustřihnu,ale nechci nadělat více škody než užitku. Jinak Essence také zbožnuji a je to tak u každé kosmetiky, že něco vyhovje, něc ne :-) Naty

    OdpovědětVymazat
  90. Ahoj,
    taky jsem si jeden koupila, modrozelený. Jsem ráda, že jsem si koupila jen jeden:D Nešel vůbec odlakovat, mám tu barvu zažranou až v nehtech, ani mýdlem ani ničím jiným to dolů prostě nejde. S výdrží v tomhle směru nemá problém:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, koupila jsem si také modrozelený ale ještě v té staré (flaštičce) a měla jsem stejný problém, i po důkladném odlakování jsem měla modré nehtíky ještě druhý den. Z těmi novými zkušenost nemám ale co se týče tohoto odstínu, tak se mi zdá, že ten šel špatně odlakovávat i před tím.. :)

      Vymazat
  91. Poznámka o stařecké třesavce a anonymech mě upřímně pobavila :D
    Supr, Peti! :)


    Léňa

    OdpovědětVymazat
  92. Ahoj Péťo,
    dnes jsem si koupila nude lak v Německu (odstín 03 cotton candy) a musím říct, že jsi měla pravdu. Konzistence je vodová, kreje až na druhou tlustší vrstvu a o štětečku ani nemluvím. Vadné jsou nejspíš všechny nové laky od Essence a dosti mě to mrzí. :-( Káčč.

    OdpovědětVymazat
  93. No teda, ja neviem či som divná len ja, ale mne teda nevyhovovala ani stará kolekcia. Pomaly mi na nechtoch schli, robili pruhy, nekryli dobre, a po týždni boli vysušené a husté. A za každým som si v drogérke povedala že " veď vyskúšam ešte tento" a stále do dopadlo rovnako. Síce som ich nevyhodila, používam ich na bodky a na pečiatkovanie lebo dobre zhustli, ale inak nič moc. Jediný ktorý mi vyhovoval bol 67 - make it golden. Ostávam verná Gabriella Salvete, ktorá je o čosi drahšia, ale neporovnateľne kvalitnejšia :)

    OdpovědětVymazat
  94. Ahojky ;) vzala sem si na vyzkoušení jen jeden a to: 110 modern romance a už si asi žádný nekoupím..Jsem zvyklá si dávat 2 vrstvy a u tohoto mi byly vidět tahy štětcem a to mě odradilo :/ barva by byla jinak hezká a ta lahvička se mi moc líbí ;) ale budu se moc rozmýšlet jestli si od nich nějaký lak ještě koupím.. ;)

    OdpovědětVymazat
  95. Souhlasíms tebou! :)) Myslím, že má moc hezká videa! ;o)) Já mám od esence taky laky - orenžový a světle zelený, ale jelikož mi moc nejde si lakovat nechty, tak musím poprosit mamku. :)) Mě se líbí ten růžový.. :* <3 To je moje barvička..

    OdpovědětVymazat
  96. Naprosto souhlasím. Je to tragédie.

    OdpovědětVymazat
  97. Asi to bude oravdu tak, že 100 lidí 100 chutí. A i když převažuje velmi negativní názor na tyto laky, tak já mám z toho pocit a dojem opravdu dobrý. Mám zatím jen dva odstíny a to 107 Naughty and pink! a 129 The boy next door.... Na obou lacích mám štětečky dobré, lakuje se mi s nimi taky moc dobre a uzávěr se mi dobře drží. Osobně mi vetší balení nevadí a cena 39,90 Kč si myslím není nejhorší. A co se týče výdrže, tak mi oba laky vydržely 3 - 4 dny, což si myslím, že není úplně nejhorší...

    OdpovědětVymazat
  98. Ahoj, já jsem si koupila 4 laky z nové řady a pouze u jednoho mám špatný štěteček přesně jak říkáš takový okousaný a tenhle lak je i vodovej. Včéra jsem si nalakovala nehty a dneska mám oťukané špičky. Ostatní mi drží. Třeba je to jen špatná série.

    OdpovědětVymazat
  99. I Já jsem se velice zklamala. Koupila jsem si k narozeninám tři. BARvy krásné na pohled na lahvičku a po dvou až tří vrstvách i na nehtech. Na štěteček mi má 10Ti letá sestřenka řekla že je krásný a já se bránila sprostému slovu , kterým bych je mohla popsat. Už si další nekoupím. Na dovolené v ITálii jsem si koupila za necelé euro TAK dokonalý lak, že mne mrzí, že jsem nekoupila veškeré barvičky :)

    OdpovědětVymazat
  100. tak jsem si prave koupila hnedo-cerveny a musim rict, ze stetecek super! Mam nehtiky nalakovane mnohem driv! :) Jak je siroky, tak se krasne rozprostre po nehtu

    OdpovědětVymazat
  101. Sice s křížkem po funuse, ale taky už konečně můžu něco přispět do diskuze o nové sérii essence laků :-) Koupila jsem si odstín 114 fame fatal a barvička je úžasná! Hned jsem si jí zamilovala. Zrovna tenhle lak má štěteček pěknej - po přečtení tvé recence a příspěvků do diskuze jak se na něj ještě před koupí v drogerii podívala abych si kdyžtak vybrala jiný :-D Tyhle větší ploché štětečky mám ráda, protože jsem na ně zvyklá od Astor laků. Jinak lak je celkem tekutý, což je pro mě zatím mínus... Levou ruku totiž moc zručnou nemám a měla jsem problém, že jsem nanesla buď příliš malou nebo moc velkou vrstvu - je to ale asi o zvyku :-) Ostatní odstíny mě moc nenadchly, takže zatím žádný další kupovat nebdu.

    OdpovědětVymazat
  102. Já mám ten modrý ;)..Je opravdu úžasný :)

    OdpovědětVymazat
  103. Já mám 4 odstníny..:) 102 Sparkling water lily, 104 sweet as candy, 109 off to miami ! a 138 L.O.L
    Barvy se mi líbí moc a jsem s nimi i docela spokojená ..:)

    OdpovědětVymazat
  104. Laky od essence jsou skvělé :) Jsou levné a docela vydrží .. :)

    OdpovědětVymazat
  105. Právě jsem na ně dopsala recenzi, ty štětečky tam taky zrovna nechválím.. Prej maj patent, což nechápu O.o Zlatý úzký a kulatý štětečky..

    OdpovědětVymazat
  106. Musím souhlasit s výdrží - večer jsem nalakovala a ráno v práci olámané špičky. Mám odstín 111-English Rose.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!