Fialové rtěnky

by - 23 srpna

Příjemné horké odpoledne všem,

dnes mám pro vás rtěnkový rychločlánek. Asi si říkáte, že fialovou na rtech moc nemusíte a že to určitě nemůže vypadat dobře, že rty musí vypadat jako když vám je zima......ráda bych vás ale vyvedla z omylu, protože já jsem velký přáznivce fialové jak na očích, tak na rtech a tvářích, i když tu pravou tvářenku jsem ještě nesehnala, ačkoliv se zdá, že Bouncy blush od Maybelline v odstínu Orchid Hush by mohla být ta pravá, fialová vypadá na rtech báječně a v různých odstínech se hodí ke každé barvě pleti. Dnes se tedy podíváme na mou sbírku rtěnek s nádechem do fialova.




 Loreal color riche 175 Violet Chiffon

Tahle barva je nejvíce výrazná a nejvíce do růžova, je tedy spíše růžovofialová, než čistě fialová. Rtěnka je krémová, vysoce hydratační, netřeba vůbec použít balzám a také je ohromně příjemná na rtech, pigmentace je slušná. Výdrž je průměrná, ale vzhledem k tomu, jak je hydratační, tak bych řekla, že na to vydrží ještě poměrně slušou dobu. Ačkoliv se na první pohled zdá být bez třpytek, tak maličké mikrotřpytky v modré a štříbrné v ní jsou, ale na rtech to není vidět. Tuto rtěnku rozhodně doporučuji, mám ji z ebay a doufám, že se dostane i do našich drogerií.

Revlon Lip butter 060 Gumdrop

O těchto rtěnkách už se toho napsalo mraky a tak to vezmu jen v rychlosti.Odstín je to světlounce fialkový se stříbrnými třpytkami, které ale opět nejsou vůbec výrazné a rtěnka tak na rtech vypadá jako klasická krémovka. Složení je opravdu máslovité konzistence, vysoce hydratační a krémová struktura zaručí, že rty budou krásně vláčné a hydratované. Výrdž není nic extra, ale u takto krémové rtěnky to lze předpokládat, balzám vůbec netřeba použít, vyživí rty sama o sobě. Pigmenatace je spíše průměrná. Zakoupila jsem na ebay, u nás k dostání není a taktéž vřele doporučuji, mají překrásné odstíny. Trochu mi barvou připomíná Maybelline Rosy dream, ale ta je více do růžova.

Gabriella Salvete 01 Lilla romantica

Konečně něco z českých drogerií. Rtěnky z řady Dolcezza mám dvě a obě jsou skvěle krémové, nevysušují a krásně hydratují, balzám opět netřeba. Tuhle rtěnku jsem vám už někde ukazovala a psala o ní, takže opět jen stručně. Pigmenatce je průměrná, výdrž nic moc, ale zato vám krásně zvláční rty a tu barvu já prostě miluju, levnější alternativa pro toho, kdo nerad objednává naslepo přes internet. Ještě mám odstín Sexy coctail a ten je také moc fajn. Rozhodně doporučuji k vyzkoušení, na běžné denní nošení jsou rtěnky z této řady skvělé a cena více než příznivá cca 65Kč.

MAC Asian flower

No jo, to zas někdo bude psát, jaká je to hrůza, že jsem si dovolila vyzkoušet něco od MACu, ale uklidním vás, mám jen vzoreček a to pouze z důvodu, že mě tato barva opravdu uchvátila. Doufala jsem původně, že Loreal Violet Chiffon bude hodně podobný tomuto odstínu, protože jsem to slyšela na youtube, ale bohužel, vůbec není, je mnohem více růžový. Tohle je prostě chladná světlejší až střední fialová se stříbrnými mikrotřpytkami, které na rtech moc viditelné nejsou a s vyloženě, až do modra, studeným podtonem a je to přesně to, co mi na rtech sedí. Obávám se, že ta barva je natolik krásná, že pokud nešeženu nic podobného v levnější verzi, asi si na ni budu muset našetřit, protože to je přesně barva, kterou potřebuju. Složení je extrémně krémové, pigmentace velmi slušná, výdrž spíše průměrná, ale musím říct, že v porovnání s ostatními, drží opravdu lépe a déle, jakoby lépe přilne na rty a neleze tolik do vrásek.Ale i kdyby byla úplně špatná, tak ta barva, to je prostě trefa do černého, takže za mě určitě doporučuji! Vzorek mám z www.thebodyneeds2.com


Máte některou z těchto rtěnek, zaujala vás nějaká?

You May Also Like

57 komentářů

  1. Odstíny jsou krásně, ale mě tyto odstíny moc nesluší :( připadám si potom jak mánička :-/

    OdpovědětVymazat
  2. Na světle vypadají všechny krásně do růžova =)

    OdpovědětVymazat
  3. Přesto nic pro mě...


    http://karinka28.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Mě se nejvíc líbí Gabriella Salvete 01 Lilla romantica
    a Revlon Lip butter 060 Gumdrop

    OdpovědětVymazat
  5. ahoj :) fialové ruze som este neskusala ale je teda na case :)) inak mas v perach botox?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, to opravdu nemám :D,ale mám takový dojem, že botox se do rtů ani nepíchá, to je na umrtvení svalů nebo ne? Do rtů se snad dávají spíše výplně, podle mě,.....

      Vymazat
  6. Určitě Lila Romantica, uvažuji o ní od té doby, co jí dala na blog Sonidlo :) Fialkové rtěnky i lesky mám moc ráda třeba Yves Rocher Mauve Fondant (bohužel už u nás není k dostání), YR laková rtěnka Violone Quartz, Max Factor Silky Gloss Lucsious Lavender nebo matná rtěnka od Elfu v odstínu Tea Rose. Moc se mí líbí i jedna výrazná řůžovofialová rtěna s modrým podtonem od s-he, ale kvalita je mizerná. Za to ty předchozí jmenované jsou super. Hmm a příští týden asi zavítám pro Lila Romantica :D Jste už na mě 2 a to je přesila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem zvědavá,jak budeš spokojená, jako žádná extrasuper kvalita to není, ale jako taková everyday balzámortěnka je to moc fajn :). Jinak SHe má pěkné barvy,ale ta kvalita mi přijde děsná, nemám jejich rtěnky ráda, kdysi jsem měla a strašně to vysušovalo a zalézalo do vrásek :(....

      Vymazat
    2. No budu jí muset zkusit v drogérce na ruku, mám raději více pigmentované tužší rtěnky. Ta od s-he nezalézá do vrásek ani nevysušuje, ale je jakoby vodová, vydrží cca 30 min. a po jedný puse přítelovi je celá na něm a ne na mě :D

      Vymazat
  7. všetky sú krásne ja mám tiež veľmi rada fialové rúže :)

    OdpovědětVymazat
  8. ox ta lorealka vyzera skvelo :) rtenky GS mame tiez velmi rady hlavne vdaka ich úzasnej hydratacii a peknemu obalu :)

    OdpovědětVymazat
  9. Super článek...;) Já osobně si myslím, že fialková barva vypadá na rtech úžasně. Škoda, že zatím žádnou fialovou rtěnku nevlastním, ale to se, doufám, brzy změní. Uvažuji o té od Lórealu.

    OdpovědětVymazat
  10. pěkné rtěnky, já mám tak ráda fialové, jen teď je nenosím, nezdají se mi k opálenému obličeji.Takže až zas vyblednu:)

    OdpovědětVymazat
  11. Super článek...;) Já osobně si myslím, že fialková barva vypadá na rtech úžasně. Škoda, že zatím žádnou fialovou rtěnku nevlastním, ale to se, doufám, brzy změní. Uvažuji o té od Lórealu.

    OdpovědětVymazat
  12. Bože ta Lorealka je úžasná :))
    http://kosmetikaprozeny.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Já osobně rtěnky nepoužívám, s vyjimkou nude rtěnky od essence, která sice nemá vydrž, ale pěkne hydratuje. Všechny ostatní se mi slívají do vrásek :(

    OdpovědětVymazat
  14. Skutočne to vyzerá veľmi dobre na perách! Asi by som sa konečne mala tiež odhodlať k fialovej. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Peti :))

    tuhle od Gabriely Salvete mám také ale hrozně mi hrudkuje, navíc sem přišla na to, že je hodně podobná mojí Rosy Dream od Maybelline ale neva mám takové odstíny rtěnek ráda :)
    Hezký článek ;)

    http://www.kosmetika-recenze.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. Hezký článek :) Osobně si myslím, že rtěnky od Revlonu jsou moc prima záležitost. Jen je škoda, že nejdou v drogerkách, aby se všichni mohli namlsat i "z očí do očí". Mám jich několik a vydrží přesně tolik, kolik potřebuji. Mám užší rty a i když není výdrž ohromující, tak mi neudělají žádnou úzkou a ošklivou linku na okraji rtů. Za sebe mohu doporučit. a Jsou velmi příjemné na rtech. Šárka

    OdpovědětVymazat
  17. fialové rtěnky mám moc ráda (vlastně cokoliv fialového: tvářenky, rozjasňovače, linky... fialová prostě frčí), i když tedy je pravda, že v létě mi moc nejdou. nějakou tu sbírku doma mám. mám i ten revlon a musím tedy říct, že mě zklamal, myslela jsem si, že bude víc fialový a tmavší... no nic zatím jsem si ho schovala a úplně nad ním zlomím hůl až v zimě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt, já čekala, že ten Lip butter bude taky trochu tmavší a sytější,ale i tak se mi líbí. Určitě bude vypadat ještě líp v zimě a myslím, že jsme na tom s odstínem pleti podobně, takže jsem přesvedčená, že jako úplná běloba v zimě, to bude sedět perfektně. Já vůbec nechápu, proč dělají tak málo fialových věcí, když to vypadá tak hezky....

      Vymazat
  18. Mně se teda asi nejvíc líbí od GS :).Moc fialovou na rtech nemusím,ale vypadá to spíš do růžova :)).

    Moc se mi článek líbil! ;)

    OdpovědětVymazat
  19. Revlon a MAC vypadají opravdu hezky. já bych si od těchto dvou značek pořídila asi nějakou hodně neutrální (nude) odstín :)

    OdpovědětVymazat
  20. super recenze, škoda, že mi nesluší růžové rtěnky:(

    OdpovědětVymazat
  21. Tyhle odstíny rtěnek se mi líbí nejvíce!:)

    OdpovědětVymazat
  22. Mě vyhovuje mnohem více, než rudá. :)

    OdpovědětVymazat
  23. Super článek Peťul! Mě se rtěnky do fialkova mo líbí.. V současné době mám do fialkova pouze lesk od Miss Sporty.. :) a je plný třpytek, vypadá nádherně

    OdpovědětVymazat
  24. Moc se mi líbí ta od Revlonu :) Chystám se Lip Butter objednat, jen pořád nevím odkud...? Můžeš mi poradit? :) Díky.

    OdpovědětVymazat
  25. Ta od Loreal - chiffon violet vypadá skvěle :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  26. Tak u mě jasně vede Revlon Gumdrop a od GS Lilla Romantica a myslím, že bych je mohla mí i na sobě. A Revlon lip butter je báječná věc, mám ho v odstínu Peach Parfait - výdrž není extra, ale krásně hydratuje a hezky natónuje rty, ale rychle ubývá. :D Jinak od Revlonu mám pak klasickou rtěnku opět v broskovovém odstínu (myslím, že mi tyhle odstíny sedí nejvíc) a je také super. Obecně mi Revlon docela chybí, dřív jsem od něho měla celkem dost věcí, tak uvidíme, co bude mít Plum v e-shopu a za jaké ceny. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Plum eshop se taky moc těším :)! Jinak Veru, já ti nevím, právě bych řekla, že zrovna ten Gumdrop nebude nic pro tebe, je to hodně moc studená a světlá barva a Tobě sedí spíše teplé, lososové, meruňkové, broskvové, tahle je fakt spíš pro hodně světlé studené typy,ale za zkoušeku se nic nedá,že :)...ani u té GS si nejsme moc jistá, podle ěm by to chtělo pro tebe teplejší odstín. Jinak máš pravdu, ubývá docela rychle, tím,jak je to jako balzám :)...

      Vymazat
    2. Ono to asi nakonec dopadne, že zůstanu u svých osvědčených odstínů. Jsem na tohle konzerva, včera jsem zkoušela jednu do fialova a bylo mi jasné, že by mi doma jen tak ležela. Takže se budu držet teplých odstínů. :) Ale díky za radu!

      Vymazat
  27. Péťo hezký článek.Nechápu proč by měl někdo mít problém,že tu zkoušíš MAC rtěnku...No jo ta závist.Také si "brousím" zuby na MAC rtěnku,ale nakonec jsem si včera koupila rtěnku od YSL za 900 kč...přičemž ta od MACu co jsem chtěla stojí "jen" 500 kč.Ale myslím,že za super padnoucí odstín se ty peníze vyplatí :) Mischa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Misho, já bych také řekla, ráda bych levnější variantu,ale když není, tak si holt našetřím na tu MAC :),ale to víš, jsou rýpalové, když jsem tady měla odsypky pigmentů,tak mi to hned bylo vyčteno :)....

      Vymazat
  28. Taky jsem si myslela, že to bude vypadat trochu mrtvolně, když jsem viděla nadpis článku, ale jsou krásné :). Vypadají moc hezky a přirozeně :).

    OdpovědětVymazat
  29. no :D na tobě to vypadá opravdu krásně ty rtěnky.. ale já jsem docela srabík, takže nosím jen jednu světlulince růžovou a potom spíš nude :D ale třeba časem... :)

    OdpovědětVymazat
  30. Já jsem tyhle barvičky v obchodě vždycky obcházela, ale na rtech vypadají skvěle! Díky za tipy =) Líbí se mi hlavně ta rtěnka od Revlonu.

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj, já nikdy nevěřila, že mi fialkový odstín sluší, ale potřebovala jsem se odměnit a na ebay měli od Revlonu(který jsem již dlouho chtěla zkusit) jen osdtín Mauve a je báječná,jak konzistenci, tak barvou, ani nevím, že ji na rtech mám(je to takový ten černý obal vyřezávaný podobně jako lipbutter).Petra

    OdpovědětVymazat
  32. Ten MAC vyzera super, na ten by som sa este nechala nahovorit :-). Ja inak nie som velmi 'rtenkova', ale tie s fialovym odtienom mi vzdy pasovali trochu viac, vraj to ma nieco docinenia s tonom pokozky, tak neviem :-)

    OdpovědětVymazat
  33. Krasne barvy, ale nic pro mne, vubec mi svetlounke fialove neslusi. Narozdil od Tebe. Nosim temne fialove a nejlepe, kdyz maji zlate odlesky. :)
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  34. Vypadají moc hezky. ale mě fialová celkově moc nesedne - kromě tmavé na tričku:-)

    Giveaway
    www.mishastyle.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  35. pekné odtiene také starorúžove môžem veľmi :)

    OdpovědětVymazat
  36. Já taky hledala fialovou tvářenku, protože fialová je moje nejoblíbenější barva, jak rtěnek, tak stínů, připadá mi, že mi nejvíc sluší, ale nesmí to být taková ta kolotočářská se shimerem, no a koupila jsem si tvářenku od Alverde 02 Desert Rose, kterou používám k fialovému líčení, nejvíc se mi k němu hodí.
    Aneta

    OdpovědětVymazat
  37. Teda já jsem asi barvoslepá, ale ani jedna rtěnka mi nepřijde fialová. Ani v tubě a už vůbec ne na rtech. Je sice pravda, že mají fialovou v názvu, ale fialová je snad tohle:
    http://donamoderna.com.br/?p=159

    Neříkám, že nejsou pěkný, nebo že ti nesluší... jen si pod fialová rtěnka, které se dost lidí bojí, představím něco jiného, než růžovo-fialkovou, kterou nosí půl města :-) Uvítala bych spíš typy na ty opravdu fialové ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty rtěnky opravdu do fialova jsou, jsou to takové lila odstíny, krom toho lorealu, ten,jak jsem psala, je hodně do růžova. Záleží také na nastavení monitoru, ale právě v balení je vidět, že fialkové opravdu jsou. Ta tmavě fialová, co jsi dala obrázek, tak by se mi v trošku světlejší verzi také líbila, na něco podobného si brousím zuby,ale odstín bude must být trochu jiný, v téhle bude každý vypadat jako zombie....

      Vymazat
  38. Zuzana Marková24. srpna 2012 v 9:48


    Ahoj Peťi,

    Už se Tě na to chci zeptat delší dobu ....... Máš moc krásné rty a velmi pěkně doupravené. Je to silikon, nebo injekční výplň .... jaká? Taky o podbné úpravě uvažuju.



    Pěkný den
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zuzko, to ted nevím, zda děkovat :D, ale přecejen moc děkuji, že se ti líbí mé rty, ale já rty upravené nemám, to jsou mé přírodní, žádnou výplň bych si nedávala, většinou to připomíná kačera donalda,ale samozřejmě je to každého věc, ke mně byla naštěstí příroda v tomto směru štědrá, takže o nějaké úpravě ani uvažovat nemusím :).

      Vymazat
  39. vlastním dvě fialové rtěnky a když je sladím s barvou oblečení tak to vypadá dobře :)

    OdpovědětVymazat
  40. Moc všem děkuji za milé komentáře a za další tipy na fialové výrobky :)!

    OdpovědětVymazat
  41. Ahoj..Mám tu rtěnku od GS, i ten stejný odstín..moc mi vyhovuje, protože skvěle hydratuje a dobře se nanáší..Také je dobré že z toho jednoho odstínu, můžeš mít NĚKOLIK odstínů..;D Když si dáš méně máš růžové rty, když si dáš více máš je do fialova..:)) Super článek..a moc by mě zajímalo jaké je tvoje povolání..? :)

    OdpovědětVymazat
  42. fialové? mě teda přijdou až na 1všechny růžové, i na rtech ;)

    OdpovědětVymazat
  43. Dnes jsem napsala článek o 4 mých nejoblíbenějších blogerkách a ty jsi mezi nimi, byla bych ráda kdyby jsi zavítala na můj blog a článek si přečetla.. Děkuji

    OdpovědětVymazat
  44. Ahoj,můžu se zeptat kolik je poštovné z TheBodyNeeds? Vzorky MAC jsou dobrý nápad...chtěla bych vyzkoušet rtěnky...dík
    eleonen
    eleonen@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  45. Když jsou krásné rty, tak je na nich fialová a její odstíny super. Nedávno jsem viděla paní u nás v obchodě, co měla upraveny rty permanentním make-upem. Dělali jí to tady. Každopádně nevim, myslím si, že je to slušivé ale odvahu bych neměla. Radši strávím o pár minut déle u zrcadla :-) než mít stálou barvu rtů a stejný odstín dlouhou dobu.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!