Líčení pro zrzky - Nikča

by - 02 června

Krásný nedělní večer všem,

dnes jen rychlý líčíčí článek, protože nic jiného už nestihnu :), ale mohu slíbit, že i v tomto týdnu se můžete těšit na videa, účesové, Lovely Top 10 za květen a líčení s mamkou  a možná ještě malé překvápko, uvidím, jak to budu stíhat.....
 
Ale zpět k dnešnímu článku. Nikča šla jako host na svatbu a tak chtěla nějaký jednoduchý účes a líčení, které by se k této události a oblečení, hodilo. Nikča je nádherná zrzka, já vám něco řeknu, už dlouho jsem neviděla takhle krásnou, ale hlavně strašně milou a sympatickou slečnu, ale fakt! Bylo to s ní hrozně fajn a úplná škoda, že jsme tak pospíchaly, měly jsme na to opravdu docela málo času, ale domluvily jsem se, že spácháme něco společného a tak třeba v budoucnu Nikču na blogu ještě uvidíte při jiné příležitosti :).
 
Vzhledem k přirozené kráse, jsem zvolila poměrně jemné líčení v béžovozlatých tónech, které krásně ladí k hnědozeleným očím. Doplnila jsem ho výraznější rtěnkou, která Nikče moc sluší.
Protože copánky jsou v kurzu, jako účes jsme zvolily zaplétaný francouzký cop kolem celé hlavy a na jedné straně zatočený do tvaru "růže" a ozdobený kytičkou, účes se mi hrozně líbil a hodlám ho zkusit i na sobě, i když vzadu si přehazovat ruce není v tomto případě úplně jednoduché :).
 
Seznam použitých líčidel naleznete pod perexem a určitě budu moc ráda, když mi dáte vědět, jak a jestli se vám líčení líbí, musím ale říci, že tak krásná slečna se líčí jedna báseň a v podstatě žádné šminky vůbec nepotřebuje ;).
 
P.S. všem bych vám chtěla hrozně moc poděkovat za všechny komentáře a objednávky na eshopu, váš zájem pro mne znamená hrozně moc a vynasnažím se, abyste byly co nejvíce spokojené :)!




Použité produkty:
  • Loreal Matte morphose 180 rosy sand
  • transparentní pudr Dermacol
  • tvářenka Maybelline Colorama 301
  • báze pod oční stíny Urban decay Sin
  • oční stíny Loreal color riche golden black
  • oční stíny Sleek Oh so special (matná hnědá)
  • řasenka Diego dalla Palma Prima visione
  • rtěnka Loreal color riche 308 Crimson carpet


A ještě pár fotek, od skvělého Milana Havlíka:



You May Also Like

95 komentářů

  1. Moc se mi to líbí :o) jsi šikula!!

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera :-) moc se ti to povedlo.. Nikča vypadá úžasně!

    OdpovědětVymazat
  3. nádherná modelka, nádherné líčení a nejlepší účes

    OdpovědětVymazat
  4. Slečna má tedy úplně nádhernej úsměv a sluší ji to i bez líčení i s ním. Palec nahoru :-))))

    OdpovědětVymazat
  5. Nádehra! Slečna je opravdu moc krásná :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Krásná slečna! A musím se přiznat, že se mi daleko víc líbí na první fotce bez makeupu :) Ale tím nechci říct, že by nebyla hezky nalíčená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že? :) Taky se mi líbí více nenalíčená :)

      A má velmi krásné vlasy :)

      Vymazat
    2. holky,to se asi shodneme, já jsem jí taky říkala,že je tak krásná, že vůbec nic nepotřebuje :), ale zase člověk se cítí lépe upravený, když někam jde a alespoň je to změna :)

      Vymazat
  7. Nikča je hezká i nenalíčená. Líčení se ti moc povedlo a slečně to moc sluší.

    OdpovědětVymazat
  8. Slečna je krásnaaa :) a líčení se povedlo

    OdpovědětVymazat
  9. Slečně to mooc sluší,krásné líčení!A krásná barva vlasů!!!

    OdpovědětVymazat
  10. Slečna je opravdu krásná i bez líčení :)

    OdpovědětVymazat
  11. Jedním slovem krása, jsi moc šikovná Peti, slečna je vážně přirozeně hezká, ale ty jsi to ještě podtrhla :)

    OdpovědětVymazat
  12. Hezké líčení,moc to slečně sluší!!A má nádhernou barvu vlasů!!

    OdpovědětVymazat
  13. Nejsem odborník, ale podle mého pocitu je slečna nádherná bez složitých účesů i bez nalíčení. Na první fotce je strašně moc hezká.
    Ten účes je sám o sobě zajímavý, ale k jejímu obličeji se, zdá se mi, vůbec vůbec nehodí. A ty navlněné vlasy pod spleteným copem spíš vypadají jako mastné, než že je to záměr. Řekla bych, že slečna je typ, pro kterou se více líčení, než řasenka a jemný lesk na rty, nehodí. Je nádherná svou přirozenou krásou a make-up to zhoršil. Takže za mě se mě "proměna" protentokrát nelíbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. naprosto se vším souhlasím. Naopak make-up slečně na kráse ubral a účes taktéž.

      Vymazat
    2. holky, nám se teda účes moc líbil, vypadala jak řecká bohyně, takové bohémské a rozevláté to bylo s tím copem a vlnama a hodilo se to k šatům,ale tak chápu, že ne každému se to líbí :)

      Vymazat
    3. Jestli podle tebe vypadala jako bohyně tak já jsem panenka Maria...ty si ji změnila k horšímu, myslela jsem že umis líčit lépe...

      Vymazat
    4. na tej prvej fotke sa doširoka smeje a preto je tam krajšia. ale keď sa pozrieš na detaily, tak to líčenie ju ohromne zjemnilo, rozžiarilo oči, zjednotilo pleť, podľa mňa rozhodne vyzerá lepšie nalíčená. čo sa účesu týka, ten je sám osebe krásny, no lepšie by asi vyzeral z dlhších vlasov (keby som mala takúto farbu, nechám si narásť vlasy po pás, ako rusalka! :))

      Vymazat
    5. nebudu se přít,ale líčení ji sedlo skvěle, za tím si teda stojím, fakt ji slušelo a krásně rozzářilo oči ;)

      Vymazat
  14. Peti, nádhera, taky bych se od tebe nechala nalíčit:)
    Nechci být nějak urýpaná, pokud to tak vyzní promiň mi to, ale "aby jste" se píše "abyste" :-) Pro příště..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ježiš, no jo, díky, to já vím, ale nějak mi to ujelo :D

      Vymazat
    2. Slečna je opravdu krásná,ale ten účes ji podle mého názoru vůbec nelichotí.Působi tak nějak nedodělaně,slepeně,komediantsky.Na prvni fotce ji vlasy sluší daleko víc.líčení se mi naopak líbí:-)

      Vymazat
    3. Make-up opravdu nepotřebuje, je krásná i bez líčidel. Ty pihy jí moc sluší. Nemůžu si pomoct ale připomíná mi Bellu :-)

      Vymazat
    4. Taky se mi účes moc nelíbí. Lokny nepůsobí lehce, ale jak rolované trubičky a pěšinka nevím, jestli je tak neohrabaná schválně, nebo měla být cik cak, ale buďto je to neohrabané, nebo přeplácané.
      Mimochodem slečna není ale přírodní zrzka? Nebo se přírodě dost pomáhalo.
      Obočí je hodně neupravené a neodpovídá barvě vlasů.
      Takto: věřím, že na svatbě jistě vynikla, protože je docela hezká a na našinec ok, ale má to velké rezervy.
      Musím uznat, že líčení na tobě samé i tvé vlasy jsou takřka vždy super, ale líčení jiných žen moc ne.

      Vymazat
  15. Tohle líčení se ti moc povedlo Péti :) Nikča je opravdu nádherná, vůbec žádně líčení by nepotřebovala, takhle si jenom hezky zvýraznila její přirozenou krásu :) Účes se mi také moc líbí :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ten účes je úžasnej! A celý líčení se mi fakt moc líbí :)

    OdpovědětVymazat
  17. Holky děkujů moc, a moc děkujů Peťo tobě, bylo to fakt moc fajn, škoda jen že to byla taková " fofr akce " ale věřím tomu, že příště budeme mít více času :) Niki

    OdpovědětVymazat
  18. Opravdu krásná slečna, která je přirozeně půvabná i bez líčidel, takových znám opravdu jen velmi málo :) A poté ji to samozřejmě taky moc sluší, účes je krásně romantický, to se na svatbu víc než hodí :))

    OdpovědětVymazat
  19. Ta je nádherná :) Takle vypadat, tak jsem pěkně namyšlená :D ale slečna nevypadá namyšleně, a je prostě nádherná :D být nevěstou, tak bych se bála aby mě nezastínila :D

    OdpovědětVymazat
  20. slečna je krásná, povedlo se ti to.

    OdpovědětVymazat
  21. Krásná slečna a nádherné líčení, který ji perfektně padne :).
    Moc se mi to líbí :))

    OdpovědětVymazat
  22. Jé, na té první profi fotce vypadá úplně jako Emma Watson, moc jí to sluší. Krásná práce :)
    Eia

    OdpovědětVymazat
  23. Podle mě, jedno z nejlepších líčení!..podtrhlo přirozenou krásu slečny:-)

    OdpovědětVymazat
  24. U první "dvojfotky" (nenalíčená vs. nalíčená) je vpravo docela dost photoshopu...?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já nevím,co pořád máte s tím photoshopem, není tam žádný,ani ho nemám v počítači nainstalovaný a dokonce ty fotky nejsou upravené ani barevně, já chápu,že se tomu těžko věří,že je tak krásná,ale fakt je!

      Vymazat
    2. V tom případě je div, jak odstín rtěnky dokáže opticky vybělit zuby. I pleť.

      Vymazat
    3. to není žádný div, to kouzlo se jmenuje blesk ;), to je přece úplně běžná věc, že s bleskem jsou fotky více nasvícené ;)

      Vymazat
  25. Líbí se mi slečna, Tvoje práce, opravdu fajn.
    Jen mi vadí a celkem dost ten photoshop, není tady jediná neupravená fotka. Ono.. já to trochu chápu, ale na druhou stranu, kde jinde než na blozích by mělo být skutečně reálně ukázáno, jak a co líčí, jak to vypadá. Což u tebe není, to jediné mě mrzí, ale neber to nějak zle. V časopisech to taky není, no.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teda fakt nechápu, kam na tohle chodíte, protože ty fotky nejsou v tomto článku upraveny ani barevně dokonce :D! Já chápu, že se těžko věří tomu,že je tak nádherná,ale ona fakt je, druhá fotka je myslím s bleskem, protože byla tma,ale upraveno není prostě vůbec nic. Já bych docela uvítala, kdybys napsala, co se ti zdá upravené konkrétně, protože fakt není. Jestli jsi třeba zvyklá na nekvalitní fotky, nemáš doma zrcadlovku,tak asi neumíš představit,jak to fotí s dobrým nastavením a objektivem.....já to nemyslim vůbec blbě, klidně to přiznám, i jsem to psala, že některé fotky manžel upravuje - ty outfitové, kontrast, barvy atd, aby byly co nejvíc věrohodné, to není tajemství,ale fotky líčení dělám já, na ty on nesáhne ;).

      Vymazat
    2. Děkuji za objasnění a v tom případě se omlouvám. Ono je to rozdíl i mezi krkem, prostě celé to nasvícení mezi první a druhou fotkou je jiné, má tam nereálně dokonalou pleť.. tak mě to spletlo, ale upřímně se omlouvám za nařčení :).


      A ještě mám dotaz, jak jsi spokojená s vydrží a pigmentací těch stínů od L'Orealu? Doporučuješ ke koupi? Teď je mají v akci za 155,- tak nad nimi uvažuju.

      Vymazat
  26. Slečna je nádherná, líčení jí moc sedlo ;) Jsi šikulka Peti :)

    OdpovědětVymazat
  27. Jsi prostě šikovná, líčíš krásně, ale musim říct, že mě se asi slečna taky víc líbí nenalíčená, nevim ani proč, prostě tak :)

    OdpovědětVymazat
  28. Slečna je neskutočne krásna, aj bez líčidiel :o) Líčenie je velmi pekne ako aj učes :)

    OdpovědětVymazat
  29. Ty jo, slečna má naprosto nádherné oči :)

    OdpovědětVymazat
  30. za mě možná zbytečně moc make-upu. slečna má pěknou pleť :-) moc se mi líbí líčení očí a účes :-)

    OdpovědětVymazat
  31. Už z fotek působí sympaticky! Líčení se ti povedlo - nádhera:-)

    OdpovědětVymazat
  32. Panejo, vypadat tak, jako slečna, tak se nikdy nikdy nikdy nelíčím! Je nádherná!!

    OdpovědětVymazat
  33. Krásný! Slečně to moc sluší. A musim říct, že i tvůj novej novej design je pecka. :) Konečně si to sedlo, jak se říká, jako zadek na hrnec :D. Minimalismu fandim, předtím se musím přiznat, že se mi to moc nelíbilo, ale teď je to ono! Pochvala tobě i manželovi, jestli jste to dávali dohromady spolu! :) Super!

    OdpovědětVymazat
  34. Nemůžu přijít na to, co se mi na tom nelíbí, ale přijde mi, že slečně ten make-up moc nesedí. Jako by ztratila jiskru... Zdá se mi, že vypadá mnohem lépe před úpravou. I vlasy jsou takové zplihlejší a jakoby mastnější a zároveň rozlítané... Přitom se mi makeup sám o sobě líbí, účes celkem taky...
    Jinak se mi tvoje proměny moc líbí, tahle je první, která se mi zdá ne moc povedená.

    OdpovědětVymazat
  35. Make-up ji fakt sedl, moc hezký!:)

    OdpovědětVymazat
  36. Liceni se ti povedlo, vcelku pekne respektuje barevnost obliceje slecny a je velmi jemne, coz je u tak pekne mlade holky super. Uces se mi uz tolik nelibi - ne ze bych na to byla nejaky expert, ale na tom srovnani pred a po mi pripada, ze vlasy pred slecne slusi vic... Ale kdo by chtel nosit furt rozpustene vlasy? Prvni co me ale zarazilo byl kontrast mezi slecninym obocim a barvou vlasu. Na tech umeleckych fotkach niz mi prijde, ze to neni rozpor jen mezi obocim a vlasy, ale i cely oblicej by k sobe potreboval daleko neutralnejsi barvu vlasu. Slecna vsechno zachranuje krasnym usmevem, presto mi to prijde trochu skoda...

    OdpovědětVymazat
  37. Panečku, taková krásná zrzka musí určitě nápadníky odhánět koštětem:-) Pěkné líčení ještě podtrhlo její přirozenou krásu. I účes se mi moc líbí. Tohle se opravdu povedlo!

    OdpovědětVymazat
  38. Moc se mi to líbí. Na první fotce super kočka. Na ostatních je taková zjemnělejší, křehčí či jak to popsat - zkrátka taková éterická - asi dík tomu účesu s květinou, který je velmi velmi ženský.

    OdpovědětVymazat
  39. Moc povedené. Myslím, že make-up krásu ještě podtrhl. Já osobně mám na slavnostní příležitosti nejraději vyčesané vlasy, ale to je věc vkusu. Účes je zajímavý. Jen škoda, že sis více nepohrála se sponkami, aby nebyly vidět...

    OdpovědětVymazat
  40. Slečna je vážně nádherná, účes je fajn, jen bych možná vedla cop trošku níž, nebo nevím co mi na něm nesedí. Já mám tyhle spletené, jakoby nedbalé, účesy moc ráda.

    OdpovědětVymazat
  41. Péťo, nevím, zda jsi lepší vizážistka, nebo kadeřnice. Smekám nad Tvými účesovými výtvory. Zaplétané copánky se mi tak strašně líbí...

    Holky, slečna je opravdu moc hezká, ale nemůžete říct, že by bylo lepší ji nelíčit, že to není potřeba. Myslím, že kterékoliv z nás by mohlo okolí říkat, že se líčit nepotřebuje a my bychom zvláště na takovou příležitost chtěly vypadat prostě krásně... ;-)

    OdpovědětVymazat
  42. Slečna je opravdu moc krásná zrzka :-) Líčení se opravdu povedlo. I když jak už jsi psala slečna moc šminek ani nepotřebuje, protože je přirozeně krásná :-)

    OdpovědětVymazat
  43. Krasna pred nalicenim :-)

    OdpovědětVymazat
  44. Já si nemuzu pomoct, ale prijde mi, ze je slecna hezci na te prvni fotce pred licenim. neni pochyb, ze Peta je uzasna kadernice i vizazistka, ale proste me se to moc na te slecne nelibi - jak makeup ani uces. |Prijde mi, ze zestarla a ztratila takove to kouzlo, ktere z ni vyzaruje na prvni fotce. a navic ma zakryte pihy coz je uplna skoda :( ja bych ji dala jen nejaky bb abych srovnala barvu pleti, lesk a rasenku. tahle slecna nic vic nepotrebuje, je krasna od prirody, stastna to dívčina :))))) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní, není pochyb, že tato slečna nepotřebuje make-up, ale myslíš, že kdyby ho nechtěla, tak by se dala česat a líčit Petrou? Z toho vyplývá, že to tak chtěla, tak ji to přeci přejme ;-) Každá chceme vypadat jinak než v každé jiné dny.

      Vymazat
  45. Já bych naopak řekla, že při proměně téhle slečny došlo ještě ke zkrocení běžného kolotočového stylingu, ke kterém autorka inklinuje. Líbí se mi to, akorát mi přijde, že má na sobě slečna nepřirozenou vrstvu makeu-upu. Ale to je tím, že zrzky bývají pihovaté a jednotná pleť u nich působí divně.

    OdpovědětVymazat
  46. Líčení i učes je moc super ;) Jsem taky majitelkou nazrzlých vlasů a když se divám i barva pleti je té moji celkem podobná, ale tak hezky nenalíčená teda nevypadám. :) Chtěla bych se zeptat zda by slečně seděl makeup Revlon colorstay odstínu Buff nebo jestli by byl nějaký jiný odstín lepší? Mám v plánu si sama revlon pořídit ale pořád váhám s tím odstínem... Tak jestli odpovíš budu moc ráda :) :)

    OdpovědětVymazat
  47. Slečna je moc krásná i bez nalíčení. Ty jsi tu krásu podtrhla vkusným líčením a účesem. Tiše jí závidím. Taky bych chtěla být takhle hezká bez make-upu. :) Kačka N.

    OdpovědětVymazat
  48. Ahoj,
    já si teda nemůžu pomoct, ale mě se to líbí moc. Jsem podobnej typ, vlasy mám víc do tmava a oči víc do žluta. Půjdu na svatbu a už vím, jak si nalíčím oči. Zlatou jsem nezkoušela ani nepamatuju. Copánky miluju, ale takhle natočit vlasy, aby mi držely celej den to asi neklapne. To je pro mě výzva.
    Simča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simčo, mám stetjný problém. Vlasy mám tak jemné, že i po nakulmování a přelakování mi během pár hodin splihnout a jak psaly výše slečny působí to až " mastně " ale nejsou mastný :) pouze splihlé jak jsou jemňoučké :) Jinak Peťa je nejlepší a nejbáječnější kadeřnice, vizážistka, blogistka.... prostě všechno, práce s ní byla pohádka. PS k předchozímu komentáři - na zakrytí sponek nebyl čas, na celé nalíčení a úpravu vlasů měla Peťa nacelých 30 minut - to, že ze mě za tak krátkou dobu udělala tak krásnou zrzečku je umění :) Moc jí ještě jednou děkujů :)

      Vymazat
  49. Slečně to moc sluší :) Na té druhé fotce má bělejší zuby - proběhlo nějaké bělení nebo je to efekt té rtěnky? :)

    OdpovědětVymazat
  50. Moc se mě to líbí jsi šikulka .Líčení se ti povedlo opravdu jí to moc sluší :-)

    OdpovědětVymazat
  51. Líčení je pěkný (i když slečna je opravdu krásná i bez make-upu!), ale účes se mi k ní vůbec nehodí. Přijde mi, že jí rovné vlasy sluší mnohem víc.

    OdpovědětVymazat
  52. Nádhera, slečně to neuvěřitelně sluší! Zvlášť to líčení je pecka. :-)

    OdpovědětVymazat
  53. Doopravdy nádherná slečna, i nenamalovaná a to se dnes málokdy vidí :)

    OdpovědětVymazat
  54. Nádherná slečna :) a skvělé líčení

    OdpovědětVymazat
  55. Mě se líčení líbí moc, možná je opravdu jen trošku škoda těch pih, co pod makeupem nevyniknou, ale jako celek je to krása. Je pravda, že na té první fotce bez make-up vypadá ale slečna Nikča o mnohem sympatičtěji než nalíčená, ale to je tím úsměvem, to je jasná věc.

    OdpovědětVymazat
  56. Ohromila ma takmer dokonalá pleť...krásne si ju nalíčila, neviem či je to tým makeupom alebo technikou nanášania, či samotným štetcom, ktorý si na to použila..každopádne skvelá práca Petra ! Sledujeme ťa už dlho, takmer od začiatku tvojho blogu a je vidieť ako sa zlepšuješ a rastieš každým ďalším článkom. To, čo robíš, robiš na 200% a to je vidieť a citiť, takže sa k tvojmu blogu vraciame deň čo deň. Si nám inšpiráciou, poradkyňou a pri každom videu nám vykúzliš úsmev na tvári ! Prajeme ti veľa veľa úspechov a aj silu pokračovať ďalej, keďže vieme, aké náročné je blogovať (hlavne tak kvalitne, ako to robíš ty):)
    Marry a Missy

    OdpovědětVymazat
  57. Teda některé jí opravdu moc a moc sluší. x) Zrzky mám ráda.

    OdpovědětVymazat
  58. Strašně se ti to povedlo. I když je slečna bez nalíčení hezká, tak ta proměna mi připadá obrovská. Vypadá vážně jako modelka z časopisu. A vůbec nechápu komentáře toho tipy :,, nenalíčená je hezčí, jen lesk a řasenka". Jednalo se o svatbu a tam se přeci vyžaduje určitý modecode a každá chceme na podobné akci vypadat skvěle.

    OdpovědětVymazat
  59. Peti máš někde návod na tenhle účes? Ani by mi nevadilo,dkybys slečnu někdy ještě ukázala na blogu, je opravdu krásná!

    OdpovědětVymazat
  60. Nadherne, hlavne ten uces =) jsi moc sikovna =)

    OdpovědětVymazat
  61. Tak takové podobné jsem dělalao víkendu sestře na pomaturitní večírek. Sluší i brunetkám :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
  62. Nejmenuje se slečna náhodou Pragerová?:)

    OdpovědětVymazat
  63. Slečně to moc sluší, z fleku by mohla být nevěsta ;-) A Ty jsi moc šikovná, potřebovala bych Tě tady :-D Příští týden se taky chystám jako host na svatbu (vdává se moje sestra), líčit se teda budu sama, ale s účesem si chci nechat pomoct, na to šikovná nejsem.

    Já vždycky obdivuju, jak umíš krásně líčit druhé lidi, já to zvládám jen sama na sobě a když jsem zkoušela líčit někoho jiného, přišla jsem si strašně nešikovná, prostě hrozný nezvyk! No asi to chce cvik.

    OdpovědětVymazat
  64. Hezké líčení :) http://diamond-katty.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  65. Moc krásná slečna, sympatická!:) Taky bych tak krásně chtěla vypadat nenalíčená:)

    OdpovědětVymazat
  66. Nechceš ukázat na videjku jak si dokázala udělat takový účes? :) je nádherný a vypadá složitě :)

    OdpovědětVymazat
  67. to má umělé řasy nebo vlastní? :)

    OdpovědětVymazat
  68. Krásné líčení a ta barva vlasů. Miluji zrzavé barvy a stále se mi nedaří docílit toho správného odstínu, abych byla spokojená:-(

    OdpovědětVymazat
  69. Krásné líčení a ta barva vlasů...Miluji zrzavé odstíny, bohužel se mi nedaří docílit odstínu, se kterým bych byla spokojena:-(
    Tahle slečna vypadá fakt super!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!