FOTD - rudé rty a kouřové oči na denní nošení

by - 29 března

Krásné sobotní dopoledne,

dnešní líčení přijde vhod všem, které si potrpíte na červené rty i na běžné denní nošení. Já samozřejmě do této kategorie velmi ráda spadám a to kromě kategorie "vínové rty", "vampy rty", "fialové rty" a všechny další bláznivé a výrazné rty :). Myslím, že snad není lepší vynález, co se makeupu týká, než krásná rtěnka, neexistuje nic víc, co by mě potěšilo a jak jste si asi všimli, jsem poměrně vášnivý sběratel :).
 
Hodně z nás se ale výrazných rtů na den bojí, důvod je prostý, okolí prostě blbě kouká. Překvapuje mne, že v roce 2014 je stále ještě plno lidí, které na ulici pobouří výrazné rty a kteří dokonce, když projdete kolem, utrousí poznámku o lehké děvě. I když to vypovídá více o nich samotných a jejich pramalé toleranci a přehledu, než o barvě vašich rtů, pořád to může zamrzet a nepříjemně překvapit. Proto jsem dnes pro vás vymyslela tuhle variantu, která je pro běžné nošení jako dělaná, není přehnaně výrazná. Důraz je kladen na rty, ale velmi jemné kouřovky pomocí tužky na oči, oči krásně zvýrazní a přitom jsou otázkou dvou minut, takže vás to ráno nezruinuje :).



Červené rty jsou cesta pro všechny, které by chtěly výrazné rtěnky nosit, ale chybí jim odvaha. Většina z nás sáhne po své první výrazné rtěnce právě v červené a dělá dobře! Červená sluší úplně všem, jen je potřeba vybrat ten správný odstín. Pokud máte bledou pleť a světlé vlasy, sáhněte po tlumenějších odstínech červenokorálové, červenorůžové v závisloti na studeném nebo teplém barevném typu. Pokud jste typ tmavší, můžete si dovolit i barvu mnohem sytější, ne tolik tlumenou, cihlově rudou, vínově červenou či červenofuchsiovou. Ten perfektní odstín červené rtěnky je na delší a podrobnější debatu, ale v zásadě je dobré si pamatovat, že pokud jste typ nevýrazný a tlumenější, taková by měla být i barva vaší rtěnky a pokud jste výrazné, můžete si dovolit výraznější odstíny. Já osobně preferuji velmi chladné odstíny červenorůžové, ale pokud se mi barva líbí, nebráním se vůbec ničemu (dnešní červená je ve skutečnosti neutrálním odstínem, z fotek to asi nepoznáte, záleží na nastavení vašeho monitoru, všude vypadá barva trochu jinak). Líčení je přece zábava a experimentům se meze nekladou, takže se nemusíme křečovitě držet pravidel. Co byste ale měli mít na paměti, teplejší odstíny červené zvýrazňují žluté zuby, takže pokud je váš chrup viditelně zažloutlý, nebudou pro vás dobrou volbou. Naopak studené odstíny vaše zoubky opticky krásně vybělí.
 

Použitá kosmetika:

 
 
Celou pleť jsem sjednotila makeupem. Odstín bude vhodný pro bledulky se žlutým podtónem pleti, ale co se týká konzistence, zcela mne nenadchl, považovala bych tento makeup dobrý pro mastnější a normální plet, pro suchou se mi moc nezdál, docela mě vysušoval, ale finish moc hezký.

Korektor je ovšem skvělý, je hodně růžový, dobře kryje, rozjasňuje a neutralizuje šedé kruhy.

 
Oči jsou úplně jednoduché, celé oko jemně obkroužíte jumbo tužkou nebo jakoukoliv jinou tužkou, která je dostatečně měkká pro to, abyste ji mohli dobře rozmazat. Vezměte tužkový nebo blendící štětec a rozmažte linky no obou víčkách do ztracena.
Pak už zbývá jen nanést vrstvu řasenky, oči nesmí přebíjet rty svou výrazností, takže kouřovky budou velmi decentní.
 
Prim hrají rty a tváře. Já jsem dnes vybrala vínovou tvářenku se shimmerem. Pomegranate je úžasná barva, se kterou se dobře pracuje. Je velmi výrazná, ale pokud ji naneste maličko, udělá vám krásný zdravý nádech. Místo tvářenky ale můžete zcela jistě použít i třeba jen bronzer, look bude neutrálnější.
 
Rty si zalouží přesnou konturu, zvláště pokud hranice vašich rtů není geometricky přesně definovaná, stejně jako u  mých. Celou plochu pak vyplňte vaší vybranou červenou. Já preferuji barvy matné, tento lip cream musím moc pochválit, avšak vše, co je skvělé, se přestává dělat, takže v drogeriích ho již neseženete. Nahradila ho nová varianta v novém obalu, která mi tak dobrá nepřijde.

 
Hotovo, jak vidíte, je to rychlovka :). Mějte krásný víkend a dejte mi vědět, jak se vám dnešní look líbí a zítra se můžete těšit na vlog ze zákulisí České Miss :)!
 

You May Also Like

16 komentářů

  1. Jednoduše efektní a krásné :) Tohle líčení je jedno z těch, které se mi na tobě líbí nejvíce. Díky za skvělý tip, už vím jak vyrazím odpoledne na výstavu.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc ti to sluší :) zrovna hledám nějakou jumbo tužku na oči, tak se kouknu na ty od Essence :) Řasenka od Gabriella Salvete D'amore je moje nejoblíbenější, má naprosto úžasný kartáček!

    OdpovědětVymazat
  3. jsem ráda, že jsi se zmínila o tom makeupu, chtěla jsem ho vyzkoušet, ale mám docela dost suchou pleť, takže jsem ráda, že jsem ho nakonec neobjednala. jinak líčení je nádherné!
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné líčení, také mám jedno podobné oblíbené :)
    Hedwica♥

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, máš samozřejmě pravdu, že tady v u nás někteří lidí výrazné rty nechápou. Já sama rudé rty nosím jen zřídka a to jen, pokud se na to opravdu cítím :P jsem blondýna a tudíž je na mě rtěnka dosti výrazná a ty pohledy, to mě vždycky dostává!

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Peti, já ti musím strašně poděkovat. Díky tobě vlastním už 2 výrazné rtěnky! Začala jsem u Essence, protože jsem se trochu bála, že je nebudu nosit, ale cítím se i ve výrazném líčení skvěle, tak nějak víc žensky, takže určitě vyzkouším další. Jsi opravdu obrovskou inspirací.

    Ještě mimo téma bych se chtěla zeptat, kdy budeš "úřadovat" na votoči. Před pár dny jsem ti psala zprávu, kvůli koupi jedné věci, mám velký zájem. Určitě tě nechci uhánět, ale znáš to, jsem ženská jedna nedočkavá :D

    OdpovědětVymazat
  7. i já se musím přiznat, že se mi na tobě líbí víc tyto rtěnky, než ta světlá, kterou jsi měla na posledním videu, ta mi k tobě nějak nesedne, zato tyto barvy ti seknou.

    OdpovědětVymazat
  8. ahoj Petro,proč by ženy,kterým červené rtěnky sluší je nemohly nosit,ale děvčata,kterým je čtrnáct,patnáct vypadají divně

    OdpovědětVymazat
  9. Opět ti to sluší :) Rudé rty jsou na tobě nejlepší :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Nádherné líčenie, veľmi výrazné, ale nerušivé. :)
    Ms Rontgen | expressing myself

    OdpovědětVymazat
  11. Odtien Shell je pre bledulky tmavy (ako vidno aj na Petrinej ruke).
    Pre bledule je lepsi tester kit so vzorkami Fair, kde su lepsie svetle odtiene:
    Linen ( pre ruzove aj bezove/ zlte, krasny a mozno az bledsi nez bledy ;)
    Oyster (pre ruzove)
    Oatmeal (pre bezove/ zlte)
    White Rose (pre ruzove ale uz dost tmavy)
    * bezove/ zlte = ziadna zltacka ale nie do ruzova
    Creme To Powder ma krasnu zamatovu konzistenciu.
    Pod krem si davam mandlovy olej a az na to makeup, takze susit ma nesusi nic ;)
    Afi

    OdpovědětVymazat
  12. Líbí se mi to moc, ale budu za konzervu - mně kouřové oči a výrazná rtěnka zaráz a na den přijdou moc. Osobně si můžu dovolit na běžný pracovní den jen jedno nebo druhé :)

    OdpovědětVymazat
  13. Super líčení Peti!!! Krásně vyvážené oči versus rty. Prostě paráda, sluší ti to :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/03/new-in-march-2014.html

    OdpovědětVymazat
  14. Krásné líčení :)
    Když jsem poprvé viděla tvoje video-nepamatuji jsi jaké to bylo, ale přišla jsi mi hrozně taková ´´hraná´´ nepřirozená. Teď je vidět, jak jsou lidi povrchní, protože jsem shlédla další a další tvé videa a zjistila jsem, že to je jen špatný první dojem. Naopak jsi velmi milá a určitě hodná. Kéž by bylo takových lidí více.Přeji ti hodně štěstí, jak v youtube-práci tak i v manželství :)
    Nepřemýšlela jsi třeba o novém videu na téma děti? Jestli jsi s manželem už plánovala a nějaké rady a tipy pro nás fanoušky?
    Je to jen nápad :) Přeji hezký zbytek víkendu :)

    OdpovědětVymazat
  15. Děkuju za pěkný post. Sama rudou rtěnku nosím, trochu z nezbytnosti. Sama vypadám androgynně, trochu jako Tilda Swinton coby brunetka. Často se mi stává, že mě kolemjdoucí osloví jako muže, hlavně ve Francii (a to používám jemný make-up, korektor, nosím breton shirt a černé slimky!). Mládež tam ráda loudí o cigarety :-) Takže výrazně rudé rty jsou pro mě prostředek, jak nebýt zase pořádně dožraná, že si mě někdo spletl s chlapem jen proto, že nejsem 150 cm vysoká francouzka v lodičkách a ležérním drdolu :-P

    Takže ve zkratce: Miluju je. Jsou krásné. A je skvělé, že je nás víc :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!