Urban Decay Vice 4 - dva looky s paletkou + recenze

by - 17 října

Krásné sobotní odpoledne vám všem,

dnes mám pro vás post, na který jste určitě již natěšení a čekáte na něj ☺. Ostatně všechny tyhle vánoční paletky, balíčky, limitky a dárečky už brzy začnou plnit obchody a já, i když je třeba zrovna nutně nekupuji, se moc ráda pokochám a celkově předvánoční atmosféru miluju mnohem více než samotné Vánoce.
A dnešní článek není o ničem méně zajímavém a očekávaném, než je nové limitovaná paletka pro vánoční trh 2015 Vice 4 od Urban Decay. Pokud jste dobře koukali na to, co jsem vloni od Ježíška dostala já, tak víte, že mám doma i Vice 3 a abych byla upřímná, líbí se mi složením barev podstatně více, zvláště proto, že je tam mnohem více neutrálů a studených odstínů. Vice 4 mi nepřipadá barevně tak vyvážená a univerzální, čímž rozhodně nechci tvrdit, že s ní není zábava a že se mi nelíbí, ale přiznám se, že sama od sebe bych si ji letos asi nekoupila, právě hlavně kvůli složení odstínů.

Začneme ale pěkně od začátku. Co se týká balení, tak to je něco, co Urban Decay prostě umí. Paletka je zabalena v krabičce, dostanete k ní i kosmetickou taštičku a samotný obal mi přijde jednoduše božský! Je vidět, že tady si někdo lámal hlavu a dal si opravdu záležet a že na tom musel pracovat celý tým designerů. Na horním víku jsou plastické vzory "diamantů" nebo "pavučin", nevím jak lépe to popsat s nápisem Vice. Celý obal je poměrně těžký a velmi bytelný, je vyveden v plastu.



Když paletku otevřete, na spodní straně víka na vás vykoukne velice praktické a velké zrcátko. Běžně u paletek zrcátka ani nepoužívám, ale tady musím říci, že je velmi dobře použitelné. Paletku postavíte na stůl a pohodlně se podle něj můžete nalíčit a nemusíte nic držet v ruce.
Ve spodní části paletky pak naleznete 20 očních stínů, z toho jenom 4 jsou matné, 5 z nich obsahuje poměrně výrazné třpytky a zbytek je se shimmerem, saténem nebo jsou s jemnými glitry a lesklé. 


Pokud bych měla hodnotit samotné složení paletky, tak mi tu chybí jednak více odstínů neutrálních a pak více matných barev. Je to čistě otázka mojí preference a předpokladu, že bych například chtěla jednu univerzální paletku, se kterou se dá vytvořit téměř jakýkoliv look. I přesto, že i s touto paletkou vytvoříte čistě matné denní líčení, tak mi zde zoufale chybí matná středně hnědá a světlý stín na rozjasnění vnitřního koutku a pod obočí. To jsou dvě barvy, které já osobně při líčení využívám téměř vždy a vždy nejrychleji ubývají. Možná je záměrem paletky, že obsahuje spíše výrazné odstíny, které je třeba ztlumit neutrály typu Naked Basics a vzhledem k tomu, že právě Naked Basics 2 vlastním (a k tomu samozřejmě kupu jiných neutrálních paletek), tak s tím nemám problém. Pokud byste ale chtěli jen jednu paletku a například s ní cestovat, tak si myslím, že Vice 4 vám stačit nebude a budete muset přihodit dva až tři matné neutrály do své kosmetické taštičky.


Samotné odstíny jsou velice zajímavé a dokonce se v paletce najdou barvy, která ani já ve své velmi rozsáhlé sbírce, nemám. Mými favority z celé paletky jsou jednoznačně Crowbar, Low a Fast ball. Paradoxně také často nosím Flame a Bitter, což jsou velmi teplé odstíny, které bych si myslela, že se mi líbit nebudou, ale i vy, když jste je viděli ve vlogu, jste mi líčení velmi chválili. Neskutečně totiž vytáhnou modrou barvu duhovky a ačkoliv mi mnohem více sedí odstíny až extrémně studené, na podzim oko i ráda zahřeji něčím teplejším. 
Odstíny, které mně osobně se naopak příliš nelíbí a které bych v paletce mít nemusela jsou Grasshopper, Arctic a 1985. Opět je to otázka osobní preference, ale tyto barvy pro mě, mi přijdou využitelné spíše na kontrastní linku nebo maximálně na maličkou plošku oka jako je vniřní koutek a podobně, protože jsou na můj vkus velmi výrazné. I když co si budeme povídat "Beauty with an edge" o tom je a "stěžovat" si u Urban Decay na výraznost odstínů je samo o sobě absurdní, protože právě na tom stojí celá filozofie značky. 
Stíny samy o sobě jsou velmi dobře pigmentované. Kromě jednoho a to je odstín Grip, který mně osobně přijde pigmentovaný opravdu zle a na víčko nanáším v podstatě jen pár třpytek. 
Na druhou stranu, všechny ostatní třpytkaté odstíny jsou doslova kouzelné a vytvoří vám na víčku nevídaný efekt, zvláště pokud si trochu navlhčíte štětec fixačním sprejem na makeup, což není od věci, protože třpytky občas ráda padají....
Co se týče nanášení, stíny absolutně nepráší a skvěle se blendí. Ty, které obsahují větší třpytky mohou trochu opadávat pod oči, ale pokud je dobře zapracujete do štětce, nehrozí ani to. Matné stíny jsou v této paletce extrémně povedené, podle mého názoru mnohem lepší, než právě třeba v Basics 2. Jsou mnohem méně suché a prášivé.


Výdrž je skvělá, proti té nemám absolutně výtky a ani intenzita barev se během dne nemění. To však může být na každé pleti maličko jiné. Já mám plet suchou, ale zvláště na mastné se pocity a výdrž mohou lišit.
Pokud bych si měla vybrat svou nejoblíbenější řadu, tak by mi nejspíš ke štěstí stačila ta úplně poslední v kombinaci s prvním sloupcem ☺.


Jaký je tedy můj verdikt?
Osobně považuji paletku za velmi unikátní a zajímavou a konzistencí povedenou. K samotným odstínům mám pár výhrad (viz. výše), ale to je otázka osobního vkusu. Paletka sama o sobě je velmi kvalitní a až na jedno škobrtnutí v podobě stínu Grip, má opravdu skvělou kvalitu a výborně se s ní pracuje. Pokud se chcete držet při zemi, tahle paletka pro vás nebude, na to je příliš odvážná, ale jinak bych ji určitě doporučila jako doplnění základní výbavy všem, kdo rádi popustí uzdu své fantazii a nebojí se barev.
Cena je 1600Kč a seženete ji od poloviny října v Sephoře.

Dnes mám pro vás ještě dva jednoduché looky, které jsem s paletkou vytvořila a které v poslední době velmi ráda nosím.

První je velmi teplý a použila jsem na něj celkem 4 stíny z paletky:


Na celém pohyblivém víčku je Flame, v ohybu a na spodní lince pak Bitter a ve vjěším koutku Delete, pod obočím mám Framed. Na rty jsem použila Rimmel Kate 38 a na plet Astor Skin match protect.

Druhý je pro mne ve velmi nezvyklém khaki odstínu:


Crowbar je na celém horním víčku (ve středu je pár zlatých třpytek Dermacol), v ohybu mám Delete a ve vnitřním koutku Bones, pod obočím je pak Framed. Na pleti mám Astor skin match protect a na rtech Loreal rtěnku 630 a Extraordinaire lesk 101 rose melody.

S přáním skvělého víkendu mám pro vás dnes obligátní otázku. Zaujala vás tato paletka, líbí se vám barvy, plánujete její koupi?


  • Produkt mi byl zaslán nezávazně na otestování firmou nebo eshopem, můj názor na něj je zcela nezávislý a tato recenze není sponzorována. To, že mi byl produkt zaslán zdarma nemá absolutně žádný vliv na můj názor a vlastnosti produktu. Nejsem nikým nijak vázána a o produktu se zmínit mohu nebo nemusím podle toho jak sama uznám za vhodné.

You May Also Like

45 komentářů

  1. Paletka mě zaujala, druhé líčení je velmi slušivé, bohužel takhle hezky se namalovat neumím. Chtěla bych se tě zeptat, jestli myslíš, že je v pohodě použít třeba 4 roky staré lepidlo na řasy, umělé řasy si lepím tak jednou za rok a lepidlo od Ardell mám skoro plné. Myslím, že na krabičce je napsáno spotřebovat za 2 roky. Použila bys třeba i 10 let staré lepidlo nebo se bojíš použít až takhle starou kosmetiku? Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,tak staré lepidlo na řasy bych nepoužívala, hlavně proto, že právě oko je jeden z nejcitlivějších orgánů náchylných na infekce, alegrie a podráždění.

      Vymazat
  2. Peti, úžasný článek <3 I když je podle tebe ten druhý look nezvyklý tak se mi na tobě líbí víc :) !!

    OdpovědětVymazat
  3. Mně se letošní Vice nelíbí. Není to "můj" výběr barev, tak smůla :--) .

    Jinak, ten poslední odstavec o původu výrobku je zbytečný, pokud jej píšeš "jenom" kvůli lidem. Osobně bych to tam nedávala, pokud je to kvůli komentářům. Jen ta poznámka, že máš produkt poslaný od zastoupení značky, víc nic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ono se v minulosti ukázalo, že lidé zřejmě neví, nechápou nebo domýšlejí jak to u mě na blogu se spoluprácemi je, takže to považuji za nutné ☺.

      Vymazat
  4. Jé, to je krásný a moc.

    OdpovědětVymazat
  5. Look je úžasný! -oba dva ,ale podle mne je to prostě předražené ,ty stíny nejsou až tak úžasné:)

    OdpovědětVymazat
  6. To druhé líčení je naprostá bomba! A paletka se mi líbí moc, stale uvazuju zda si jí pořídit nebo ne....

    OdpovědětVymazat
  7. Paletka má super obal, ale odstíny bych nevyužila :( To druhé líčení je skvělé :)

    OdpovědětVymazat
  8. Mne osobne sa farebné zloženie paletky nepáči, neviem ,vôbec ma to k nej neťaha. To druhé líčenie je fakt skvelé ,naozaj krásne :)

    OdpovědětVymazat
  9. Paletka je hezká, má pěkně barevné odstíny, ale osobně bych využila jen pár. Druhé líčení je naprosto úžasné, ale to první se mi nelíbí. Asi je to těmi barvami, ale přijde mi, že ti moc nesedne, možná mám blbě nastavené barvy monitoru, ale přijde mi to nějak moc do oranžova. Anebo to je tím, že mi k tobě celkově více sednou jiné odstíny :)

    OdpovědětVymazat
  10. Paletka je pěkná, ale odstíny nic moc pro mě. Nejvíc mě zaujaly Beat down a Crowbar. Líčení se mi víc líbí to druhé, je krásné :)

    OdpovědětVymazat
  11. Co dodat, používám UD sto let a vždy používat budu, jejich stíny jsou neeeejlpší!:))
    Je to nádhera, moc krásná paletka a nádherné fotky!

    OdpovědětVymazat
  12. Vice 4 sice nic pro mě, co se odstínů týče, ale ten druhý look je naprosto dechberoucí! nádherná práce :)

    OdpovědětVymazat
  13. Wow! To druhé líčení je nádherné! :) Většina odstínů paletky se mi moc líbí :)

    OdpovědětVymazat
  14. To druhe liceni je nadherne. Paletka se mi strasne libi, ale ne odstinove, je tam polovina odstinu co bych vubec nevyuzila. :))
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  15. Druhe licenie je uzasne, skoda tych umelych rias. Paletka ma osobne nelaka, nie su to moje farby.

    OdpovědětVymazat
  16. Ten poslední look je naprosto úžasný! ♥☺

    OdpovědětVymazat
  17. wáu...paletka vypadá opravdu pěkně. Zaujal mě jak obal, tak vnitřek. Barev se nebojím, myslím, že bych jí využila. Ale jedno velký negativum je teda cena. Necelý 2000 za paletku opravdu nedám. Škoda :( :/

    OdpovědětVymazat
  18. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  19. Aj ja sa prikláňam k druhému líčeniu, celkom ma inšpirovalo v blízkej dobe po podobných farbičkách siahnuť, na tom prvom mi čosi vadí, pritom teplé tiene dooranžova mi celkom pristanú.
    Paletku obdivujem od prvého momentu, keď som videla jej balenie - je úchvatné, ale páčia sa mi aj tiene vnútri, vedela by som ich využiť a ak sa podarí, paletku si určite kúpim.

    OdpovědětVymazat
  20. To druhé líčení je naprosto božský, skvěle se k tobě hodí.

    OdpovědětVymazat
  21. To druhé líčení ti moc sluší :) byl by super nějaký tutorial :)

    OdpovědětVymazat
  22. ten druhý look je skvěly, dokážu si ho představit i na nějaký ples, super prace:)

    OdpovědětVymazat
  23. Paletka je krásná, i když trochu mimo moje finanční možnosti. Líčení oboje krásné, ale víc ti sluší to druhé. Sice nezvyklá barevná kombinace, ale krásně ti rozzáří oči.

    OdpovědětVymazat
  24. Mě se výběr barev v paletce velice líbí, během čtení jsem si říkala, že tohle bych si mohla dát jako dárek k Ježíšku. No, ta cena je příšerná, to nedám. Škoda, barvičky se mi líbí skoro všechny.
    Na tobě se mi moc líbí to zelené líčení. To oranžové moc ne, přijde mi, že tě dělá jak po flámu, když má člověk červené okolo očí.

    OdpovědětVymazat
  25. Krásná paletka. To druhé liceni je super. Mam v planu si ji pořídit, ale ještě musím trosku počkat, protoze jsem si nedávno pořídila naked smoky :-)
    Veronika

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj Peťo,
    Vice 4 taky není můj šálek kávy, ale ten druhy look je naprosto dokonalý. :D
    S pozdravem Lucka P.

    OdpovědětVymazat
  27. Paletka je krásná, i když moc odstínů bych asi nevyužila :) Více se mi líbí druhé líčení, to mi přijde i takové slavnostní a moc ti sluší :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  28. Včera jsem se dívala na tvé video Ikonické urban decay smoky eyes a musím říct, že líčení jsi zvládla naprosto úžasně. Jen poznámka - co mi u videa vadilo a bylo mi to místy až protivné - hodně říkáš a JÁ si teď beru a JÁ JÁ JÁ pořád dokola. Všimla jsem si toho i u více videí.

    Tak jen takový můj postřeh, jinak videa super;)

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj Peťo, ten druhý look ti opravdu moc sluší, mnohem více než ten první myslím :) chtěla jsem se tě zeptat když jsi taková odbornice na makeup, sháním nakou hezkou nude paletku ( spíše matnou) kde bude hezky pigmentovany rozjasnujici stín. Sama si nevím rady :) dekujiii předem za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
  30. ta paletka je užasná miluju tuhle značku a moc ti to sluší

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj, musím si koupit nový make up, mám sušší pleť, potřebuji střední krytí a nechci, aby make up zalézal do vrásek/pórů...myslíš, že tenhle od Astoru by mi vyhovoval? :) Díky, K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, myslim, ze ano, ale mrkni na nove video, je tam vice tipů.

      Vymazat
    2. Ahoj, myslim, ze ano, ale mrkni na nove video, je tam vice tipů.

      Vymazat
  32. podla mna je tato paletka uplne najkrajsia zo vsetkych ud paletiek :) mam doma par takych neutralnejsich a takato farebna kraska by velmi pekne ozivila moju zbierku :) len bohuzial pre mna je nepredstavitelne dat tolko eur za paletku.... ale je naozaj krasna, to sa musi nechat :)

    OdpovědětVymazat
  33. Super recenze a ocenuji tu profesionalitu s dodatkem, ze produkt byl darovan. Tomu tleskam!
    Barvy teto paletky jsou pro me prilis divoke, i kdyz vypadaji krasne, mam rada neutralni tony. M

    OdpovědětVymazat
  34. Musím říct, že mě paletka okouzlila a do Sephory si pro ní zajdu :-) Doma mám jen nude paletky, tak tahle "divočejší" se mi bude do sbírky hodit :-)
    Více se mi líbí i 2. líčení, to 1. je na mě až moc teplé :)

    OdpovědětVymazat
  35. Krásná paletka, i když se mi odstínově více líbila Vice 3 :-)

    OdpovědětVymazat
  36. Tak ta je dokonalá :* a zrovinka nejvíce se mi v ní líbí ty čtyři odstíny, které Tobě tolika ne :) Grasshopper, 1985 atd...ale schází mi tam takové jako Alchemy nebo Vanity co má Vice 3... Ale stejně se mi tahle líbí víc, je opravdu překrásná :*

    OdpovědětVymazat
  37. A málem bych zapomněla - opět jsi Péťo krásně nalíčená :) moc Ti to sluší, a ten khaki look je úplně boží :*

    OdpovědětVymazat
  38. Ahoj Peťo, paletka je nádherná ale je jaksi mimo mou cenovou kategorii :-) Ráda jsem si ji prohlédla ale tolik peněz za ni nedám. Líčení v teplých tónech ti sice barvu očí vyzdvihne ale nemyslím si že krom tutorialu by pro tebe takové barvy byly vhodné. Já jsem také studený typ a neslušely by mi. To druhé líčení "khaki" jak píšeš, já sice vidím černo-zlaté ale tak jako tak, je prostě bomba! Před chvilkou jsem ti, jako každoročně, chtěla dát hlas v bloggerce roku a bohužel mi to nejde :-( Stránka mi píše že můj hlas nepřijmuli z důvodu duplicitního hlasování, ještě jsem pro nikoho nehlasovala tak nevím co se děje ale mrzí mě že ti hlas nemůžu poslat. Deni.

    OdpovědětVymazat
  39. Druhé líčení dobré, ale v tom prvním vypadáš jaksi ubrečeně, holt důsledek použití teplých barev na studené pleti. Já bych dopadla ostatně podobně, jen místo ubrečeného looku bych asi měla spíš nemocný.

    OdpovědětVymazat
  40. Ten druhý look dle mého nározu je velmi luxusní a hodně ti sluší. Jde ti k vlasům a dle mě ti vyleze krásná barva očí. Určitě zařad mezi nositelné kombinace.
    Díky za recenzi. Paletka je nádherná.
    Já se zatím k paletce od nich nedostala. Z dražších stínů si skládám paletky z Artdeca.

    Jinak jsem teď objednala na základě tvého "vstupu" věci od Ziaja, tak jsem zvědavá. Věci co si koupím na základě tvých tipů mi sedí z 95%, tak se už těším.

    OdpovědětVymazat
  41. To jsou krásné barvičky. :) Ale oranžovou/červenou bych si na oči asi nedala, způsobuje to spíš efekt očí, co týden nespaly. Ale ta druhá varianta ti moc sluší! :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!