Jak na ucpané póry a černé tečky + Bioderma recenze a akce na září

by - 27 srpna

Krásné pondělí,

protože o tohle téma si hrozně moc píšete a ačkoliv mastná pleť není úplně moji parketou, rozhodla jsem se tentokrát na téma mastnější pleti a ucpaných pórů zaměřit. Je to i toho důvodu, že teď přes léto se mi docela začalo mastit čelo a začly se mi na něm dělat pupínky a ucpané póry, ačkoliv na něj žádný mastnější krém nepoužívám a tak jsem byla nucena pátrat po něčem vhodnějším, co by mě tohoto problému zbavilo. Jak tedy s ucpanými póry bojuji já, se můžete dočíst v následujícím článku :).


Prvně bychom si asi měli vysvětlit, co to černé tečky jsou. I když věřím, že většina z vás je o tomto problému důkladně informována. Černé tečky jsou vlastně ucpané kožní póry. Kožní pór je místo na kůži, že kterého vyrůstá chloupek, protože kolem vlastního kořene chloupku jsou i mazové žlázky, které zajišťují přirozený maz pokožky, může se stát, že pokud máme mazu nadbytek, ten se pak v póru hromadí a spolu s nečistotami a mrtvými kožními buňkami vytvoří na póru zátku, kterou můžeme vidět jako černou tečku. Čím více nečistot a mastnoty se hromadí, tím větší a širší černá tečka je a tím je také pór ucpanější. Pokud ucpaný pór nevyčistíme, maz se bude v póru hromadit, dojde k rozmnožení bakterií, které vyvolají zánět a následkem toho se nám na kůži objeví hrbolek. V poslední fázi se na pupínku objeví bílý bod, který je příznakem infekce. Tímhle si asi v praxi prošel každý z nás a i když to zní možná trochu nechutně, není to nic nenormálního nebo zvláštního. Naštěstí ale proti tomuto problému můžeme bojovat nejen s pomocí kosmetičky, či dokonce dermatologa, ale i sami doma.

Začneme prevencí. Nejdůležitější je pleť dostatečně odličovat a čistit, zbytečně si nesahat špinavýma rukama do obličeje a také používat makeup a krémy, které jsou nekomedogenní. Samozřejmostí je také důkladně čistit, prát a desinfikovat kosmetické pomůcky a štětce. Sama za sebe také doporučuji mít na sobě makeup jen po dobu nezbytně nutnou a co je samozřejmostí, vždy se důkladně olíčit před spaním! Ve fázi čistění problematických míst by vám mohla být velmi nápomocná pleťová čistící voda. Já osobně jsem měla možnost vyzkoušet více produktů, ale nejlépe funguje Sébium micelární voda od Biodermy, která je určena na mastnou pleť. Je to nemastná průhledná kapalina, stejné konzistence jako voda. Tato micelárka je nekomedogenní, ale zároveň pleť nevysušuje, takže ji můžete použít i na odlíčení a čištění citlivějších partií jako jsou oči. Reguluje také tvorbu mazu a čistí pokožku do hloubky. Osobně nanesu trochu vody na tamponek a důkladně s ní přejedu čelo, nos a bradu. Na oči a tváře používám variantu Hydrabio nebo Sensibio. Pro ty z vás, které máte pleť s rozšířenými póry nebo mastnější, tuto variantu vřele doporučuji, krásně mi pleť vyčistí a přitom nevysuší. Navíc celé září za cenu 509Kč dostanete v partnerských lékárnách Biodermy k nákupu jedné 500ml vody druhou zdrama, což se určitě vyplatí, protože vydrží opravdu dlouho.
 
 

Pokud nevěnujeme dostatečnou pozornost čištění pleti, nebo se nám pleť prostě zanáší víc, stejně se nám černé tečky udělají. Potom tedy nezbývá nic jiného, než se jich zbavit mechanicky. K tomuto účelu můžeme buď navštívit specializovaný kosmetický salon, nebo si můžeme pomoci sami doma. Na čištění ucpaných pórů existují čistící pásky, určitě je většina z vás zná. Jsou to pásky, které se navlhčí, poté přilepí k pokožce a po zaschnutí se sloupnou, díky tomu, že na sebe naváží nečistoty z pórů, tak máme po jejich použití plet důkladně vyčištěnou. Sama jsem tyto pásky zkoušela, nejlepší mi přišly ty od značky Nivea, naopak Baleu v tomto případě vyjímečně nedoporučuji. I když cena u Nivey není nejnižší. Z toho důvodu mám pro vás tip na domácí slupovací masku na ucpané póry. Do skleničky dejte dvě lžíce mléka a jednu lžíci čiré želatiny, dejte na pár vteřin zahřát do mikrovlnné trouby a ihned naneste štětcem na obličej. Po zaschnutí sloupněte jako klasické slupovací masky, budete se divit, co všechno tahle home made maska dokáže.

Pokud se pustíte do čistění pórů mechanicky vymačkáváním, nejdříve si pleť napařte, aby se póry otevřely a poté si vezměte dva papírové kapesníčky a póry jemným tlakem mezi dvěma prsty vymáčkněte. Rozhodně do kůže neryjte nehty a netlačte moc, nebo si můžete kůži zanítit a mohly by se vám objevit pupínky.

Po důkladném vyčištění je třeba použít krém či pleťovou vodu na stažení pórů. Já jsem vyzkoušela Pore refiner od Biodermy a musím říct, že na póry je to skutečný zázrak, už po týdnu používání jsou póry méně viditelné a neucpávají se tolik. Jedná se o lehký bílý krém, který v malém množství nanesete na postižené místo. Sami během chvilky uvidíte, jak se pleť zmatňuje a póry se stávají méně viditelné. Krém se velmi rychle vstřebává a zanechá pokožku hladkou, nevysušenou, ale ani lesklou. Bála jsem se hlavně toho, že tento krém bude vysušovat, ale nic takového se neděje, pleť je hydratovaná, ačkoliv se neleskne a póry jsou skutečně ihned po použití o dost méně viditelné, je to jako zmizík. Pro lidi s problematickou, mastnou pletí a rozšířenými póry je to určitě skvělá volba.
 


 
Nelekejte se zvětšeného obrázku mého čela, ale chtěla jsem demonstrovat účinek Pore refineru, fotka je bez jakýchkoliv úprav! Myslím, že je opravdu dobře vidět, že to slušně funguje :).

Ještě jedna fotka po namazání Pore refinerem, lépe už to skutečně vyfotit neumím, ty pory jsou prostě mnohem méně viditelné.




 

I když jsou černé tečky nekonečný boj, věřím, že s mými radami se vám podaří na ně vyzrát a budou vás trápit o dost méně a pokožka bude vypadat zdravěji! A jak proti nim bojujete vy?
 
Poslední akcí, o které bych vás chtěla informovat, je ta na řadu Sensibio, která také probíhá v září v partnerských lékárnách Biodermy. Tato sada je super buď na vyzkoušení, či jako cestovní a stojí 99Kč.
 
 

You May Also Like

81 komentářů

  1. Mám od Biodermy ze zelené řady krém AKN fluid a musím říct, že lepší krém jsem nemohla mít, je skvělý)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tento článok bol pre mňa naozaj užitočný a poučný, vďaka za vysvetlenie a za tipy, určite pôjdem najbližšie do lekárne :)

    OdpovědětVymazat
  3. V septembri bude na tuto zelenu micelarku akcia? nevies ci bude aj u nas (SR)? som na nej zavsla a o 100% mi zlepsila stav pleti, siahla som po nej ako po poslednej sanci, naozaj nic mi nepomahalo. vdaka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to si nejsem úplně jistá,ale řekla bych, že ta akce bude i u vás :)

      Vymazat
    2. áno, táto akcia platí aj u nás! Dnes som si ju bola kúpiť v lekárni. :-)

      Vymazat
  4. Taky sem si pořídila Biodermu čistící gel, micelární vodu Sébium a fluid pro zmatnění protože mím smíšenou pleť a musím říct,že za ten týden co tyto přípravky používám 2x denně tak bych řekla,že je moje pleť lepší takže můžu vřele doporučit určo si chci ještě pořídit ten Sébium pore refiner.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych také řekla, používám to zatím cca 14 dnů a výsledky jsou opravdu super, hodně mi to na to čelo pomohlo.

      Vymazat
  5. Nevím, ale zdá se mi, že fotka čela je trošku upravená. jinak s Biodermou mám skvělé zkušenosti, chtěla bych zase začít používat tuto vodu, ale moje kožní mi řekla, že mám na mastnotu používat jen mýdlo a nemastit. Podle mě je to blbost, plet se mi mastí ještě víc..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu není, já vím, že to vypadá až neuvěřitelně,ale přísahám, že jsem jediná úprava byla oříznutí čela, nic jiného, ani barevně ani jinak upravená skutečně není, klidně mohu poslat originální velikost bez ořezu ;). Jinak si myslím, že to také je hloupost, i mastná pleť potřebuje hydrataci,ale jen lehoučkou, která ji nebude zatěžovat. Podle matující krém od Baley nebo právě tento fludi od Biodermy je skvělá volba.

      Vymazat
    2. plet se masti jeste vic pokud se vysusuje, coz dela mydlo...tvoje kozni ma asi diplom z plzne ne? i mastna plet se ma hydratovat, co je to za blbost ze ne...jen se musej pouzivat spravny pripravky a ty zmen kozni

      Vymazat
    3. zmen kozni ocividne ma diplom z plzne....i mastna plet se ma hydratovat.....pouzivanim nakych mydel se plet vysusuje a produkce mazu se zvetsuje...fakt blbost...pouzivej pripravky urceny na mastnou plet i kremy a uvidis ze ti to pomuze

      Vymazat
  6. tuhle micelárku i sérum mám a super! používám ho jako podklad pod makeup, nebo vlastně pod zmatňující tónovací fluid taky od Biodermy - tomu se žádný mejkap nevyrovná :)))

    OdpovědětVymazat
  7. kdes edá značka Bioderma pořídit? Pouze v lékárnách?

    OdpovědětVymazat
  8. Ucpané póry ale určitě nejsou problémem jen holek s mastnou pletí, já mám suchou a na ucpané póry trpím hodně. Čistím mechanicky (používám expresor z Profimedu) a hlídám složení krémů, aby neobsahovaly moc komedogenních látek a přitom byly dost hydratační. Nejhorší zkušenost mám bohužel s krémy od Ryoru, nejlepší z těch levnějších od Lirene. Určitě i strava a pitný režim se na pórech projevují.
    Jinak skvělý článek Peti, zaujaly mě ty produkty od Biodermy, měla jsem z nich obavu, protože mi přišlo, že se na suchou pleť moc nehodí, ale když píšeš že nevysušují... Ten Pore Refiner používáš pod pleťový krém nebo samostatně? Každý den nebo jen občas (po čištění, pod make-up,...)? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, já sama mastnou pleť také nemám,ale ted v létě se mi opravdu začlo čelo více mastit a ucpávat póry, takže jsem chtěla vyzkoušet tyto produkty. Určitě ten pore refiner není na mazání celého obličeje,alespon podle mne, je to opravdu na ta problematická místa, jinde na obličeji by asi vysušoval (třeba na tvářích a kolem očí),ale na ty pory je super. Pokud se mi zdá, že mám plet sušší, tak na to ještě třeba na noc máznu trochu klasického krému, ale nezdá se mi, že by sám o sobě vysušoval. Jinak ten Pore refiner si dávám spíše jen ráno samostatně, někdy na něj dám trošku klasického krému,ale spíše ne. Pod makeup ho dávám,ale já používám ještě bázi, takže dám Porče refiner, bázi a makeup nebo jen BB krém, to spíše ted v létě :).A večer ho občas používám také, po vyčištění pleti, opět jen na problematická místa s pory.

      Vymazat
    2. Moc děkuju za odpověď. V létě se mi taky ucpávají póry víc než jindy v roce, možná kvůli horku, pocení, určitě i krémy na opalování jsou hutnější. Pore Refiner vyzkouším, díky za tip! :)

      Vymazat
    3. Přesně tak, já jsem zjistila, že mně se to taky začlo mnohem více dělat,jak byla ta vedra a mazala jsem se opalovacím krémem, to mi na tom čele nesvědčilo,bylo vidět, že se mi dělají pupínky jen na tom nose a čele, kde jsem dávala opalovák. Ted jsem mazat přestala, dávám ten pore refiner a je to fakt o dost lepší.

      Vymazat
  9. Používám La Roche-Posay a jsem s touto značkou velice spokojená. Ale přeci jenom kvůli financím (a uvědomuju si, že určitě strašně přeplácím právě na značce) se začínám ohlížet po něčem levnějším, taže díky za tip ;)

    Hannah

    OdpovědětVymazat
  10. od biodermy mám tu červenou sadu a je super!

    OdpovědětVymazat
  11. Bohuzial, ja s ciernymi bodkami bojujem uz dlho :'(. Mne najlepsie pomaha piling aspon trikrat tyzdenne a nasledne pouzitie nejakej naozaj cistiacej masky (pre mna je najlepsia Freeman Clay Mask Mint and Lemon), a potom samozrejme aspon raz za dva mesiace kozmeticka :-). Nic ine mi nepomohlo, ani Pore Refiner ani Sebium... ja som asi ten typ, ktory na to musi ist tvrdo! :-D

    OdpovědětVymazat
  12. Strašně moc děkuju za super článek, skvělé tipy a rady :)

    OdpovědětVymazat
  13. Mám z t=to řady krém (vyzkoušela jsem už více), micerálku a gel a jsem moc poskojená.

    OdpovědětVymazat
  14. Používám micelárku Sensibio, ale chci vyzkoušet Hydrabio vzhledem k akci 1+1 a na podzim a v zimě má moje pleť větší žízeň než na jaře a v létě. :)
    Jinak díky za tip na tu slupovací masku! ;)

    OdpovědětVymazat
  15. Hm, zvlastne, ze tvoja plet je sucha a dobre znasa ten Pore refiner, ja mam zmiesanu a teda po pravidelnom pouzivani mi plet vysusoval.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já to dávám opravdu jen na to čelo a mastnější místa, na tváře určitě ne, tam by mi to taky vadilo, já mám právě ted přes léto to čelo mastnější a pupínky. Hlavně ale taky nehodlám to používat dlouhodobě, jen když mám zrovna problém, jako ted a pak zas mažu klasickým hydratačním krémem :). Zatím to mám cca 14 dnů a pupínků mám méně a pory po namazání jsou také méně viditelné, co to udělá, když se to používá třeba půl roku nebo několik měsíců v kuse bez jiného hydratačního krému, to nevím, takže já bych to asi kombinovala s lehkým hydratačním, když to při dlouhodobé aplikaci vysuší.

      Vymazat
  16. S pletí mám obrovské problémy už hodně let a pořád se to nelepší.. mám stejnou pleťovou vodu od Biodermy jakou máš tady v článku tak uvidíme jak se s tím popasuje.. spíš mám ale na pleť radši výrobky od značky Vichy.. :)) Určitě ale vyzkouším tu slupovací masku :))

    OdpovědětVymazat
  17. Peťko, píšeš jen o černých tečkách ale co ty ucpané pory. takové hrbolky, stejné barvy jako pokožka? sem tam jdou vymáčknout ale sdost bolí, nejsou videt, jen na nekterem svetle ale desne me stvouu, od kvetna se mi nedelaly a ted zas :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to znám, právě ted,jak se mi to čelo mastí, tak to mám taky. já je tedy vymačkávám, protože mi ty hrbolky vadí a jestli to funguje i na to, to zatím nevím, ta plet vypadá lépe a obecně mám tech pupínků a ucpaných porů méně.

      Vymazat
  18. Ahoj :) Můžu se zeptat, kde zjistím, ve kterých lékárnách bude k dispozici ta sada? Pokoušela jsem se to najít, bohužel jsem nenarazila na žádnou další zmínku :( A bude se jednat pouze o tuto červenou verzi, anebo i nějaké další? Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, klikni na zvýrazněný odkaz partnerské lékárny a zadej si místo bydliště, najde ti to všechny, kde se to bude prodávat :) a myslím,že akce bude jen na tyto sady.

      Vymazat
  19. tak to masku jsem už zkoušela 3x a vždy když jsem si ji napatlala na obličej a nechala zaschnout, tak nešla hezky sloupnout, ale drolila se. co používáš prosím za tu želatinu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já používám tu čirou z pytlíčku, myslím, že od vitany,ale nejsem si ted úplně jistá

      Vymazat
  20. Biodermu používám a miluju ji krém AKN zelená řada to nejlepší co moje pleť mohla poznat jeste používám čistící gel taky báječnej kam se hrabe Vichy ...

    OdpovědětVymazat
  21. Mne sa po pravidelnom polrocnom pouzivani presne tejto micelarky a tohto kremu tvar uplne vysusila. Dala som si toto leto od nich pauzu, pouzivala som hlavne dost hydratacne kremy a je to ovela lepsie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a mazala jsi si tím celý obličej? ppodle mě totiž na sušší místa jako tváře a okolí očí to fakt není, já to dávám maximálně na čelo, nos a bradu a nebudu to používat dlouhodobě, jen když mám zrovna problém, jinak mám totiž plet suchou, jen prostředek čela se mi mastí víc.....já bych asi v používání tedy dělala pauzy a nedávála to na celý obličej.

      Vymazat
  22. ja používam, aj túto vodu aj krém a nesťažujem sa:)

    OdpovědětVymazat
  23. micelárku mám doma a je skvělá :) a na ten krém čtu chválu všude, určitě si nějaký pořídím, potřebovala bych ho jako sůl :)

    OdpovědětVymazat
  24. Tak tu masku z mléka a želatiny jsem zkoušela asi 5x a ani jednou se mi to nepovedlo a ještě to příšerně smrdělo. Koukala jsem na videa i do diskuzí a nic :( jinak určitě užitečný článek ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ono je těžké trefit tu konzistenci totiž, mně se to taky kolikrát nepovedlo, musí to být takové akorát, ne příliš tekuté,ale ani moc hutné, těžko se to vysvětluje a asi i záleží na mléku, já dávám polotučné

      Vymazat
    2. Taky jsem s tím bojovala, ale nakonec jsem to vzdala :D neměla jsem už na to čichat ten smrad a pořád omývat hrníček :D tak jsem se na to vybodla :) ale ještě jsem se chtěla zeptat. Na nose a okolo něj a trochu na tvářích okolo nosu mám černé tečky ale takové že i když si udělám pořádný peeling tak druhý den, jakoby ten bordel z toho "lezl" ven. Nevíš jak na to?? :)

      Vymazat
  25. Chtěla bych se zeptat jestli tahle akce 1+1 zdarma bude probíhat i na jejich webových stránkách? Děkuji:)) Jinak užitečný a fajn článek, jako osatně vždy:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to se přiznám, že nevím,ale píší v partnerských lékárnách, tak možná jenn tam....

      Vymazat
  26. A tu malou sadu jsi koupila v jaké lékárně??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to akce, která bude dostupná od září, klikni na ten zvýrazněný text partnerské lékárny a uvidíš, kde to můžeš sehnat nejblíže bydlišti :)

      Vymazat
  27. Ahoj Peti, chtěla bych se tě zeptat. Mám aknózní pleť a dívala sem se na balíček Bioderma Sébium 2. Vyzkoušela sem už hodně přípravků, ale jeden mi buď pleť úplně vysušil nebo vůbec nepomohl. Jaký máš na to názor, myslíš že by mi tyto přípravky aspoň trochu pomohly? Díky moc ;D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já nemohu z vlastní zkušenosti posoudit, co to udělá s aknozní pletí,ale co vím z doslechu a intenetu, tak musím říct, že hodně holek si řadu Sébuim na akné a amstnou pleť dost pochvaluje a hodně lidí píše, že jim to pomohlo. Samozřejmě není nejlevnější, takže bych počkala na nějakou akci nebo koupila nejdřív to nejmenší balení a vyzkoušela bych, myslím, že je dost reálná šance, že to pleť zlepší, mně to na to čelo pomohlo fakt dost, ale já to určitě nebudu používat denně a stále, protože jinak mastnou pleť nemám.

      Vymazat
  28. biodermu mám osobně moc ráda naštěstí mám celkem dobrou pleť černé tečky žádné nebo jen málokdy .. Nejvíce mi vyhovuje jak micelárka tak krém i maska Sensibio . :)
    Jinak máš užasné stránky narazila jsem na ně přes obrázek nehtů na googlu a od té doby sem chodím takřka pravidelně moc mě to tu baví . Nejradši mám tvá videa :))

    OdpovědětVymazat
  29. nechápem tú fotku bez a s pore refiner. prečo je tá fotka "s" rozmazaná na čele? je totiž dosť vidieť ten prechod. i farebný že po bokoch napríklad pehy sú pekne vidieť a v strede čela sú rozmasané.. ako obočko ostré a čelo rozmazané. pôsobí to maximálne nedôveryhodne. vieš to nejak vysvetliť?:) napísané, že fotka je bez akýchkoľvek úprav, ale ja robím v grafike už nejaký ten rok a to by ti u nás neuveril ani praktikant...

    OdpovědětVymazat
  30. nechápem tú fotku bez a s pore refiner. prečo je tá fotka "s" rozmazaná na čele? je totiž dosť vidieť ten prechod. i farebný že po bokoch napríklad pehy sú pekne vidieť a v strede čela sú rozmasané.. ako obočko ostré a čelo rozmazané. pôsobí to maximálne nedôveryhodne. vieš to nejak vysvetliť?:) napísané, že fotka je bez akýchkoľvek úprav, ale ja robím v grafike už nejaký ten rok a to by ti u nás neuveril ani praktikant...

    OdpovědětVymazat
  31. môžem sa opýtať na fotky pred a s? totiž tvrdíš, že fotka nie je nijak upravená, ale žeby pore refiner rozmazával pehy? fuha. tak to neviem. dosť vidieť ten prechod- obočko ostré i pehy po bokoch, ale stred čela rozmazaný. to bude buď grafická úprava alebo ak si trváš na svojom tak si objektív nemázla trochou vazelíny? pracujem už nejaký ten rok v grafike a toto sa mi ani so zatvorenými očami nechce veriť, že to nie je upravené... vieš to rozmazanie nejak vysvetliť? Ďakujem:) fakt ma to zaujíma

    OdpovědětVymazat
  32. je to škoda. doteraz som ťa čítala a počúvala:) síce nekomentovala, ale rada som navštevovala tvoj blog a dôverovala som ti. mrzí ma, že niektoré blogerky sa zapredajú a vôbec si neuvedomujú, že ich sledujú desiatky, či stovky žien a dievčat, ktoré po ich zázračnej recenzii idú po výrobok, ktorý takto teda vôbec nepôsobí.
    škoda ťa
    ps: neočakávam zverejnenie ani jedného z mojich komentárov, ale snáď si ich aspoň prečítaš:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že stačí jeden komentář, nemusíš psát pět stejných ;). Jinak nemám problém se zveřejněním takového komentáře, nevidím důvod. Když jsi tak zběhlá v grafice, jistě víš, že pokud člověk fotí zrcadlovkou, tak některá část fotky může být rozmazanější než jiná, protože ostří na určitý bod/y, já jsem fotila na portrét, proč je obočí ostřejší, to nevím, ale nejspíš to bude tím, že se zaostřování chytlo právě toho obočí, protože zrcadlovky ti na souvislou plochu zaostřuje hůř, na horním obrázku je také obočí ostré, jestli sis všimla. Já jsem s fotkami nic nedělala, jen jsem je složila k sobě, čímž se trochu ořízly. Není pro mne problém dát sem obě fotky v původní neořízlé formě a velikosti. A další věc je, že opravdu nemám zapotřebí lhát kvůli krému, byla bych ráda, kdyby sis nechala pro příště řeči o zaprodání, protože já za to nedostávám ani korunu, to jen tak pro zamyšlení, žádnou finanční odměnu za spolupráci nemám, takže nemám nejmenší důvod lhát. Ten krém prostě opravdu funguje, pleť vyhladí a ty pory jsou mnohem méně viditlné, nechápu,co je na tom tak divného a nechápu, proč když něco dostanu zadarmo, tak se vždycky najde někdo, kdo píše, že je to podvod. Když napíšu pozitivní recenzi na něco, co jsem si koupila, nikdo se nad tím nepozastaví, je to fakt trapný, nemůžu si pomoct. Navíc, už jsem tu psala, i když jsem něco dostala, a to kolikrát, že mi to třeba nesedí a že to není nic moc, projdi si články a uvidíš sama ;). Ale nebudu pomlouvat něco, co mi vyhovuje, jen proto, aby to působilo důvěryhodněji, to je přece postavené na hlavu. A pokud má někdo mastnou pleť a póry a koupí si tenhle krém dle mé recenze, jsem přesvědčená, že zklamaný nebude a jedině dobře pro něj, protože mu to pomůže.

      Vymazat
    2. Tak jsem přidala ještě jednu úplně novou, ted vyfocenou, fotku, neořezanou, původní velikost, tak doufám, že sama vidíš, že to opravdu funguje ;).

      Vymazat
    3. Tak já bych být tebou prostě vyfotila fotku jinou a lepší, kde bude čelo ostré. A nebo bych fotky nedávala, takle vážně nic neřeknou a seriózně to moc nepůsobí, jak má člověk hodnotit póry, když je celé čelo rozmazané. A s tím zaprodáním, já teď vůbec nechci mluvit o tobě, vím, že i produkt zadarmo klidně zkritizuješ, jako třeba to sérum na řasy, jak ti sem pak psali i z té značky, že to není jejich nej výrobek a že chystají lepší:) Ale s tím zaprodáním to nemusí být jen o tom, že by za to někdo dostával peníze. Přece už jde o to, že produkt je zadarmo. A spousta slečen si řekne, že když napíše negativně, už jim nic nepošlou... Navíc podle mne ani bloggerky, kterým produkt nesedne, nenapíšou tak kritickou recenzi,jako kdyby to koupili sami, zaobalí to do neutrálnějších slov, aspoň tak si toho jinde všímám...

      Vymazat
    4. já už jsem přidala další fotku, která je ostrá celá, to čelo na té druhé fotce takhle ve skutečnosti po použití opravdu vypadá, tak snad to bude dostatečný důkaz, líp už to fakt neumím :). Ale jinak úplně chápu,co máš na mysli a souhlasím, někteří lidé píše kladně jen proto, že to mají zadarmo ;), ale zas na druhou stranu, každý máme jinou plet a třeba někomu opravdu sedne to, co mně ne a obráceně.

      Vymazat
  33. Moc děkuju za info o akci v září! :) Hned tam naklušu :D Kdybyses dozvěděla o nějakých dalších akcích v lékárnách, dej nám zase prosím vědět :)

    OdpovědětVymazat
  34. biodermu teď má snad každý - nedivím se :)

    OdpovědětVymazat
  35. Moc hezký článek:-) S póry už dlouhou dobu bojuji a tak díky tobě mám zase tip na něco nového co vyzkoušet=)

    OdpovědětVymazat
  36. ja som si precitala "krasne pondeli" a teraz som tu 5 minut dumala nad tym, ze co je vlastne za den :D az potom som si vsimla, ze si clanok pridala vcera :D

    OdpovědětVymazat
  37. od kdy ta akce platí? myslím přesný datum kdy v září? to víš?

    OdpovědětVymazat
  38. Petra nám chce všem dokázat že vždycky má pravdu:DD hlavně co co se týče jejich fotek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak samozřejmě, že co se týče fotek, které fotím já, tak vím, kde je pravda a chci ji dokázat,to je snad logické ;), proto jsem přidala další fotku, protože nemám ráda,když mě někdo osočí ze lži a přitom to prostě není pravda. Já nemám důvod si vymýšlet, když je fotka upravená, nemám problém to přiznat, stejně tak píši, že mi některé fotky někdy upravuje manžel. Vážně nechápu, v čem je probém a proč bych se měla obhajovat.

      Vymazat
    2. Spíš by mě zajímalo, co nám chceš dokázat ty...

      Vymazat
    3. Mám docela velký problém s póry a dlouho jsem se rozhodovala co si na to pořídit aby to fungovalo, nakonec jsem si na základě Petina doporučení (protože na její rady dost dám) vybrala tohle sérum Pore refiner a tímto jí moc moc děkuji. můžu potvrdit že póry jsou o cca 70% méně viditelné -což je u mé pleti v podstatě zázrak, to mi věřte! a možná kdybych na to dala make-up tak by zmizely úplně
      PS.fotky co sem Petra dala jsou určitě pravé-moje pleť vypadá po použití úplně stejně jako na té její fotce- póry jsou jakoby vygumované...
      LollaP

      Vymazat
  39. Tak s Biodermou zatím žádné zkušenosti nemám, ale v září se do toho pomalu opřu :) Určitě si pořídim to cestovní balení na otestování :) Je fajn, že si na ty akce upozornila, já bych na to určitě zapomněla :D Vůbec si těch anonymů nevšímej, akorát ti závidí, že jsi krásná a jak máš skvělý blog :) Nepočítaje, že hrát si na anonyma a ani se pod svůj názor nepodepsat je samo o sobě dost dětinské :)

    OdpovědětVymazat
  40. tá zlupovacia maska je skvelý nápad ... určite ju najbližšie vyskúšame :) a krémik od biodermy na póry je naozaj skvelá vec!!! tiež ho používame už dlhšie hlavne pod make up a póry sú menej viditeľné a neupchávajú sa tak :)

    OdpovědětVymazat
  41. Vážně v partnerských prodejnách dávají 1+1 zdarma? Nikde jsem leták neviděla a na stránkách taky nic uvedeného nemají...

    OdpovědětVymazat
  42. proti černým tečkám bojuju hodně dlouho, sice je nemám moc vidět, ale prostě nesnesu pocit, že tam jsou
    používám takovou směsku produktů, někdy pásky, někdy masku z kypřícího prášku, ale poslední dobou takový hřejivý peeling, který kůži opravdu zahřeje, takže by se měly i póry trochu otevřít a musím říct, že mi vyhovuje =]
    tu masku ze želatiny jsem párkrát zkoušela, ale nikdy mi nepomohla, nevím čím to

    OdpovědětVymazat
  43. Sice to bude trochu OT, ale mohu se zeptat, jakým foťákem fotíš? :)

    OdpovědětVymazat
  44. S Biodermou, konkrétně s touto micelární vodou, mám také jen dobré zkušenosti :)

    OdpovědětVymazat
  45. Ahoj, micelárky od biodermy mám taky moc ráda :-) a chtěla bych se zeptat na tu akci na záři. Teď jsem byla v lékárně a prý akce byla někdy v červnu a teď není. Ani nikde nemůžu o akci nic najít. Nevíš jestli opravdu bude teda? Děkuju moc za odpověď :-)

    OdpovědětVymazat
  46. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  47. Ahoj Peťo, tvůj blog mám moc ráda a tento článek mě obzvlášť potěšil, neboť již dlouho bojuju s neduhem černých teček a akné :( Díky za tipy na další dva výrobky, které určitě zkusím a jsem zvědavá, jak si poradí s mou pletí, určitě se o své dojmy podělím :) Kdybys měla čas a chuť, koukni se na můj článek s dalším tipem boje proti černým tečkám, třeba se bude hodit: http://stars-by-lucy.blogspot.cz/2012/09/expresor.html. Díky L.

    OdpovědětVymazat
  48. Milé ženy a dívky, těm z Vás, které chtějí ušetřit za depilační pásky na obličej, vřele doporučuji domácí masku od Peti z mléka a želatiny:D K mé smůle jsem se zasekla u počítače a po ztvrdnutí masky byl můj obličej téměř kamenný:D Nýbrž po jejím sundání se kýžený výsledek dostavil;) Pleť, přesto že má teď barvu rajského jablíčka, je jako dětská prdelka a nosík bez černých teček...Tímto chci poděkovat Peťce za super tip:) Andrea

    OdpovědětVymazat
  49. Děkuji moc za tvoje úžasné články a videa :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!