Fixní rovnátka, moje zkušenosti a stav po sundání

by - 28 srpna

Krásný večer,

dnes mám pro vás video, které s krásou určitě souvisí, je to video, o které jste si v poslední době psali asi nejvíc. Pokud bych snad na něco neodpověděla ve videu, určitě se nebojte zeptat se v komentářích nebo podělit se se svými zkušenostmi s rovnátky :).



Sledujte má videa v HD - přepněte ozubeným kolečkem ;).
eshopy:
clip in vlasy a štětce Petralovelyhair a Sedona lace http://www.lovelyhair.cz
štětce a kosmetika Sigma http://www.lovelyhair.eu
facebook: https://www.facebook.com/pages/LovelyHair/190299520995429
twitter: https://twitter.com/PetraLovelyHair
 
Dnešní video shrnuje mé zkušenosti s fixními rovnátky a stav před a po nasazení. Rovnátka jsem měla na obou patrech asi rok a půl. Celková cena léčby byla cca 15tis. Chodila jsem do J. Hradce k Dr. Slezáčkovi ml.
 
 
Makeup:
Dermacol Botocel č. 1, korektor Catrice All round, pudr Jordana Forever Flawless 104 creamy beige, oči nude stíny NYX Bohemian rhapsody, Milani Eyetech extreme černý fix, Jordana Best lash extreme řasenka, tvářenka Milani Illuminating powder 03 Beauty´s touch, rtěnka Sleek matte lipstick 783 Mystic
 
 
lak: Milani 26 Rapid orchid a 550 Twinkle
 
 

You May Also Like

83 komentářů

  1. Díky za tohle video!! Moje dolní zuby vypadají podobně jako ty tvoje před rovnátky a dlouho o nich přemýšlím. Bohužel když jsem byla malá, tak zubařka řekla, že by mi museli vytrhat 4 zuby, abych rovnátka mohla nosit a naši s tím nesouhlasili. Tak se to asi odbudu jako dospělá, jsem ráda, že jsi proceduru popsala, a že se vlastně není čeho bát.

    OdpovědětVymazat
  2. Já musím teda zaťukat, ale rovnátka jsem nikdy nepotřebovala :) Každopadně když jsem byla malá, tak jsem si na zuby lepila žvýkačku a hrála si, že mám rovnátka :D
    A snad se Krtík brzo najde :) Nebuď smutná.

    OdpovědětVymazat
  3. Peťulo to mě moc mrzí s Krtíkem,doufam,že se brzy najde :) Budu na vás myslet!! Jinak já mám zuby fakt strašně křivé,mám je totiž velké a čelist malou.Ale mám takový panický strach se zubaře,že i prohlídka mi dělá velké problémy. Vytrhávali ti zuby ? Mně by vytrhali minimálně 4 zuby a to fakt netuším,jak bych zvládla. Ale ty jsi uplně zlatá,jsi totiž pro mnoho holek VELKOU inspirací,že NIKDY není pozdě! :)*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, mně naštěstí nic netrhali a přiznám se, že kdyby mi kvůli tomu museli trhat několik zdravých zubů,asi bych také do toho nešla, naštěstí u mě stačily jen probrusy mezer a místo se tam udělalo.

      Vymazat
    2. Malá čelist je také můj problém. Nemám založené horní pětky a ještě mi museli vytrhat všechny osmičky a dolní pětky. Celkem 6 zubů v celkové narkóze. Sice jsem si po operaci hodně protrpěla, ale zuby by jinak srovnat prostě nešly. V pondělí mi po roce a půl sundali rovnátka. Zoubky mám krásně rovné a nikdo nepozná, že mám jen 24 zubů. :D :D :D

      Vymazat
    3. Tak to máš můj velký obdiv!

      Vymazat
    4. Ahoj, mně kvůli rovnátkům trhali všechny čtyřky (postupně). Kvůli strachu z trhání zubů jsem se k tomu odhodlala až ve 23 letech! a rozhodně nelituju! teď už mám zuby bez rovnátek (jen vyndavací) a krásně rovné, jsem s nimi hrozně spokojená... a akorát lituji, že jsem do toho nešla už o deset let dřív! :)

      Vymazat
    5. Sama jsem rovnátka měla pět let života, v naší rodině se dědí rysy spojené s rizikem výrazného předkusu, který mně hodně trápil, smáli se mi kvůli němu. Prožila jsem si kvůli nim svoje, ale dneska jsem ráda, nemám důvod se neusmát do objektivu. Dokonce se stalo, že mně hned nepoznala jedna kamarádka, se kterou jsem se setkala po dlouhé době, znala mně s předkusem a viděla, že se ho snažím zbavit.
      Chvíli po nasazení jsem řešila bolesti, ale to se do týdne spravilo. Problémem ze začátku pro mně bylo šišlání, za chvíli se to také srovnalo. Hned z kraje byl můj vzhled s rovnátky dost nezvyklý pro kluky, ale zvyklo si i mé okolí, Petr pak koukal jak vyoraná myš po sundání, rozdíl byl obrovský.
      S Krtíkem bych se netrápila, sama mám kocoura a ten zmizí za kočkami jakmile se oteplí.

      Vymazat
  4. Z rovnátek jsem tenkrát utekla, prostě jsem to nedokázala. Zoubky mám trochu křivý, ale jen asi dva a neřeším to. Ze zubařů mám panickou hrůzu a jen jak jsi o tom mluvila, tak mě všechny boleli. :) Doufám, že se kočičáček najde! :(

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezké video Peti:) A zoubkymáš ted super! Já jsem fixy nosila přes dva roky a zoubky si nemužu vynachválit.. možná mi rovnátka dokonce chybí!:)

    OdpovědětVymazat
  6. Taky jsem rovnátka měla - cca rok :) Měla jsem je o hodně křivější. Cenu jsem měla asi poloviční - mám dojem, že mi něco hradila pojišťovna. Co se bolesti týče, nepřišlo mi to moc bolestivý, jen první asi 2 dny jsem byla doopravdy na tekutý stravě, hrozná bolest :D Snad nejhorší ale byly ty plastový rovnátka, co jsem asi 3 roky nosila ještě po fixních, po těch mě teda zuby bolely fest, hlavně jak se zkracovaly intervaly a člověka pak po delší době nenošení zuby braly hodně, až jsem nemohla spát. Ale jak říkáš, stojí to za to. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Přeju ať se Krtík co nejdříve vrátí :-) Jinak neboj Peťi, můj kocourek byl pryč 4 dny a pak se vrátil, lumpík jeden :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju, no nevím,je ještě dost malá na to,aby byla tak dlouho pryč :(, uvidíme.....

      Vymazat
    2. Peťo mně se jednou též ztratila kočička, byla pryč asi měsíc a já už ji dávno oplakala, když se jednou objevila jakoby nic za mnou přišla, sice příšerně hubená a s škrábancema, ale živá! :) Tak doufám, že se Krtek brzy najde.

      Vymazat
  8. Závidím, že jsi měla rovnátka docela krátkou dobu, já mám na horním patře už rok a 3 měsíce, ale moje zuby jsou mrchy a rovnat se jim nechce, mám pořád díru po vytržení čtyřky horní. Jinak jsem z malého města a u nás obyčejný stojí na patro 7000,- a keramický na patro 12000,- :)

    OdpovědětVymazat
  9. Zitra to bude tyden co mam rovnatka, byla jsem opuchla, rozdrapany retvi tvare, a bolest zubu se kterou jsme samozřejme pocitala, ale boli to strasne*ale tak ze se to da vydrzet) kasovitou stravu, jim, ale zacina se to zlepsovat, musim rict ze se radsi smeju ikdyz mam zuby krivy, ale ty rovnatka mi davaji pocit, že s tim uz neco delam a smat se muzu.
    Nepříjemné je to, že mi prijde, že se nejaky zub kyvw:-0 je to pro me vse nove, cistim si zuby vsude,diky za video a jsi krasna a zoubky mas dokonale, snad se to povede i u me :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to za to bude stát, vydrž :). Jinak to kývání je také normální, to je tím,jak se zuby posunují, manžel to měl hodně, já moc ne,ale určitě se toho nelekej ;).

      Vymazat
  10. jsi skvělá, jak jsi to takhle všechno shrnula a popsala, hodně lidem to může přijít vhod :) podle mě to máš teď úplně perfektní!! já mám zhruba po sedmi letech fixních rovnátek stále mírný předkus :/

    OdpovědětVymazat
  11. Rovnátka na pevno jsem měla taky přibližně na rok a s nápravou zubů jsem velmi spokojená a docela se mi i líbily.

    OdpovědětVymazat
  12. Video moc pěkný..taky bych potřebovala zpravit spodní patro :)
    Kvůli Krtíka nebuď smutná.. třeba ho Blair (snad se to tak píše, přesně si neuvědomuji teď, i když TAG jsem viděla) někde najde :)

    OdpovědětVymazat
  13. Rovnátka opravdu za to stála, máš krásný úsměv. Kartáčky Curaprox mám také velmi ráda. Jakou zubní pastu používáš nejradši? Musím říct, že mi málokterá "chutná", takže pořád hledám tu pravou.
    Fialová rtěnka Ti moc sluší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, děkuju moc, já tuhle rtěnku miluju :). Jinak my doma používáme Colgate klasickou, mně tedy říkal zubař, že na samotné pastě zas až tolik nesejde, spíše na technice čištění a době čištění....ale nevím :).

      Vymazat
  14. K rovnátkům nic říct nemůžu, ale držím palce, aby se Krteček co nejrychleji našel!! :)) J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, moc tomu ale nevěřím, ani dnes nepřišel zatím :(.....spíš doufám, že si ho někdo vzal, protože se mu líbil, než že se mu něco stalo :(....

      Vymazat
  15. Jak jsi se ke konci zmínila o Krtíkovi, tak musím přiznat, že z videa jsem malinko smutku cítila a timto ti přeju abyste kočičku co nejdříve našli:)
    K rovnátkům:) - mámje taky, už cca 10 měsíců, než jsem se k nim rozhoupala, moje zuby se stihly (přední jedničky)přes sebe ošklivě zkřížit, tudíž jsem z toho začínala být hodně zoufalá, tak jsem do nich šla. A musim 'říct', že jsem si v duchu nadávala, proč jsem si je nedala dřív:) ikdyž jsem si možná vytrpěla něco navíc (ještě před rovnátky jsem musele nosit tzv. hyrax pro roztažení horní čeisti) a pružinku, + mám po celou léčbu přes hor patro drátek, ale i přes tohle všechno ničeho nelituju a mám je DOKONCE ráda:)
    Takže kdo váháte, jděte do nich!:)

    PS: Moc se mi líbí, jak máte vymalováno:D:) A rtěnka je taky moc fajn líbí se mi jak kontrastuje s košilí:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, to měl přesně manžel, také mu roztahovali horní čelist,aby se mu zub vešel, hrozně s tím šišlal :).

      Vymazat
    2. Roztahovali horní čelist? To muselo hodně bolet a jak třeba jedl?

      Vymazat
    3. Předpokládám, že jsi "točila" klíčkem Peti:D Pro ty, co neví, jak to vypadá - 2wCEAAkGBhQSERUUEhQUFBUVFxUVFBUUFRUUFBQUFBcVFRUUFBUYHCYeFxkjGRQUHy8gJCcpLCwsFR4xNTAqNSYrLCkBCQoKDgwOGg8PGiwkHyQsKSwsLCwsLCwsLSwsLCwsLCwsLCwsLCwsLCwsLCksKSwpLCwsLCwsLCwsLCwsLCwsLP
      já jsem s tim mluvila normálně, ale jezení bylo peklo:D Asi měsíc jsem pořádně nezkousla zubama k sobě, takže jsem si všechno jídla 'mačkala' :D

      Vymazat
  16. Předem přeji, ať se kočičák brzo v pořádku objeví. :) Já dlouho nosila rovnátka pouze na noc, ale jakmile jsem třeba jeden nebo dva dny vynechala,tak byly zuby zase v původním stavu. Nakonec jsem to vzdala a našla si jinou zubařku. Ta mi sdělila, že mám úzké patro a i kdybych nosila rovnátka na noc celý život, tak ty zuby se mi tam nevejdou. Nabídla mi dvě varianty a to buď vytrhnout stoličky nebo patro roztáhnout. Trhání jsem zamítla, protože jsem nechtěla obětovat zdravé zuby a dostala jsem na patro takovou kovovou mrchu, která byla připevněná za stoličky a zuby hned za špičáky. Denně jsem musela posouval takovým kolečkem, abych patro roztáhla. No, bolelo to. Asi první měsíc jsem pořádně nemohla jíst, ale mám ráda kašovitou stravu, takže mě to ani moc neomezovalo a další půl rok byl už v pohodě. Nakonec se mi povedlo roztáhnout si patro tak, že jsem měla přímo vepředu místo ještě na jeden zub. Vypadala jsem komicky a styděla se i mluvit, ale pak přišla na řadu rovnátka. Protože jsem měla zuby hodně křivé, tak jsem šla do keramických, aby nebyla tak nápadná. To už byla sranda a k zubařce na výměny gumiček a další péči jsem chodila ráda. Tyhle rovnátka jsem měla cca 2 roky a vůbec mě nijak neomezovaly. Žvýkačky, oříšky... cokoli. Nakonec jsem šla sundání a na zadní stranu zubů jsem dostala drátek, který mi je teď drží u sebe. K tomu samozřejmě rovnátka na noc, ale ty jsem vypustila úplně a už přes rok zuby drží jak mají. Sice se přiznám, že na sundání toho drátku jsem měla jít už loni v dubnu, ale skoro ho tam necítím a nemůžu se dokopat se konečně objednat. :D Každopádně ti to moc sluší a manželovi také! :) Nikdy není na rovnátka pozdě a já teď do každého hučím, ať není blbý a jde do toho, protože konečně mám úsměv, za který se nemusím stydět. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Emmo, děkuju moc za komentář, myslím,že to hodně lidem pomůže a nakopne je to, já jsem stejného názoru, zuby máme jen jedny a je to věc, která je na obličeji skoro nejvíce vidět, takže šup do toho,když to jde spravit :). Jinak retainer mám také zezadu :).

      Vymazat
  17. Ahojky
    Moje zkušenost s rovnátky byla teda mnohem delší. Už od základky jsem nosila rovnátka "sundavací" kvůli předkusu. Pak se mi nelíbili lehce křivé spodní zuby a jeden uplně otočený, fixní rovnátka jsem měla rok a půl. Nechala jsem si dát keramické zámečky , u kterých se mi vždy zabarvily gumičky do žluta. Sundavání rovnátek ale bylo nepříjemné - praskání a křupání bylo u každého zámečku a díky poměrně citlivým zubům jsem u obrušování lepidla brečela.Rovnátka už nemám skoro rok , ale zbytky lepidla mi pořád na zubech zůstaly a nevím , co s tím , protože moje zubařka přes rovnátka se o to zřejmě už zajímat nebude.
    Tobě se zuby rozhodně krásně narovnaly a máš díky nim pěkný úsměv. Monika

    OdpovědětVymazat
  18. Já jsem rovnátka měla asi jenom 3/4 roku, ale před tím jsem měla ještě cca rok jedny...Zuby sice nemám zcela rovné, ale dá se to :-)
    PS: Co výherce kosmetiky Milani :D ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. už je vyhlášen na facebooku, jak jsem slíbila :), vyhrála Lucka Bohmová ;)

      Vymazat
  19. Ahoj, super video! Opět jsem ho zhltla jedním dechem! Mám jen otázečku - trhali Ti před nasazením nějaký zub? Děkuji moc!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuju, netrhali mi nic, jen mi zubař dělal malé probrusy mezi spodními zuby,aby se mi tam vešly :).

      Vymazat
  20. Fixní rovnátka jsem měla taky, ale asi jenom rok a není to tak hrozné, mě se docela i líbily. Jinak pěkné video a mě nepřijde že ten tub je potřeba zabrousit, máš krásné zuby a krásný úsměv.

    OdpovědětVymazat
  21. Zajímalo by mě, zda bolí brošení zubů a jak dlouho to asi trvá udělat na tom jednom předním, co máš zbroušený? Mám docela velké přední zuby, tak o tom i uvažuju. Do rovnátek se mi už nechce, sice by bylo co rovnat, ale není to zas nějaké hrozivé a v 29 na rovnátka už nějak nemám chuť, ač komukoli, kdo se na to vrhne, fandím.

    Držím palce, ať se najde kočka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To broušení nebolí vůbec a je to hned hotové, jen to sjede do roviny, toho se vůbec nemusíš bát, ale pořádně vybrat zubaře,at to nezbrousí křivě jako mně ten můj v Praze ;).

      Vymazat

  22. Peťo, je pravda, že i mě se zdálo, že máš krásné zuby i před rovnátky. Ale teď když vidím ten rozdíl, udělala si moc dobře. O zuby je potřeba se starat, vím o čem mluvím. Ale hlavně to chce schopného zubaře, který nechce jen na tobě vydělat, třeba zbytečným broušením zubů a jejich následnými opravami. Ale jak dopředu to poznat?
    Věřím, že Krtík se najde. Máš pravdu Blér ho měla hlídat, ale co když ho vzal člověk? To ho neuhlídá. Nebuď smutná, jsou na světě horší věci, věřím, že se najde, vypařit se nemohl. Držím palce.
    Pokud jde o vymalovanou ložnici, tak to je moc pěkný, šálek mého čaje.
    Hodně úspěchů. J.V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že se ti ložnice líbí :), je zajímavé, že většina lidí si myslela, jak jsem měla krásné a rovné zuby :D, asi když člověk mluví, tak to není tak vidět jako potom na fotce :).

      Vymazat
  23. SUPER VIDEO, TAK JAKO VŽDYCKY PEŤO!!!!! Moc tě obdivuju, že jsi do rovnátek šla v dospělosti...
    PS.: moc se těším na víkend a na nějaký ,,kecací´´ TAG...

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj Péťo, ten rozdíl je markantní. Ty spodní zuby jsou teď dokonalý a celkově je ten úsměv 100 a 1. Určitě to za to stálo. Jinak mě moc mrzí to s tím Krtíkem, doufám, že se najde. Když jsi to řekla, úplně mi hrkly slzy a přišlo mi to moc líto. Ale držím pěsti a věřím, že to dobře dopadne a objeví se. Denisa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deniso, děkuju moc, no mně je to taky hrozně líto, ale nevím, ani dnes se zatím neobjevil :(....

      Vymazat
  25. Super video Péťo!
    Já mám jít 30.8. na první prohlídku a trochu jsem se toho obávala, ale teď jsem díky Tobě jistější!
    To s Krtíkem je mi samozřejmě líto, tak přeji, aby se zase našel. ;)

    Měj krásný den,
    Lucka M.

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj, take jsem si chtela srovnat zoubky fixnimi rovnatky, ale bohuzel v mem pripade to nebylo mozne :( musela bych jedine na operaci celisti a to ani nahodou.........Takze jsem z toho docela smutna. Ale tak v zivote jsou horsi veci.

    OdpovědětVymazat
  27. No tak já mám fixní rovnátka na horním patře už rok a to teda jen kvůli jedinému zubu který se mi poté co začali růst osmičky vytlačil dovnitř, takže šlo o opravdu drobnou vadu, jinak mám oblouk krásný, navíc teď už přesně tak jak má být (vše už je srovnáno).A když jsem se při poslední návštěvě mé zubařky zeptala na jak dlouho to vidí, tak prý ještě minimálně na další rok aby se ten zub neměl tendenci vrátit, čemuž ale nerozumím, protože jsem žila v domnění, že na to jsou právě ty nandavací rovnátka a mám trochu strach jestli ze mě doktorka jen nechce tahat peníze. :/ Všichni v mém okolí je měli vždycky tak rok, rok a půl déle ne. Navíc já měla i na spodním patře, kde teda ty vady byly větší (ale nic esteticky ošklivého, spíš jsem chtěla aby ty zuby byli zdravé a nekazili se mi rychleji) asi dva a půl roku a teď ještě nosím ty na spaní. Tak tomu nerozumím a nevím co mám dělat. Chci mít hezký úsměv ale nevím jestli bych ho už nedosáhla dávno, za kratší dobu a samozřejmě za méně peněz. :/ Co myslíš Peti?

    OdpovědětVymazat
  28. Peti co ti dělali s odhalenými krčky? Dají se nějak zpravit? Odstraňování lepidla muselo hodně bolet :( Zoubky máš krásný :)

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj, super video. A co se týče sundávání lepidla po rovnátkách, máš pravdu z celého sundávání to bylo asi nejhorší. :D

    A je mi líto, že se koťátko ztratilo, doufám, že se nakonec najde.

    OdpovědětVymazat
  30. Peti, jak dlouho jsi na rovnátka čekala?

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj Péťo, s Krtíkem mě to moc mrzí. Moc bych si přála, abys nám tady napsala, že už se vrátil :-(

    OdpovědětVymazat
  32. ahoj, k těm rovnátkům na noc - fixní mi sundali už před šesti lety a ty sundavací strašně nenávidím, nosila jsem je asi měsíc, pak jsem se na to vykašlala a zuby se ani nehnuly. možná ale mám jen štěstí:) rozhodně si ale myslím, že se nic neděje, když je budeš nosit jen v noci a občas zapomeneš.)

    OdpovědětVymazat
  33. Já mám rovnátka měsíc a je zvláštní, že vůbec necítím tlak na zubech ani mě nic nebolí.Mám je zatím měsíc a jsem hrozně netrpělivá, už bych chtěla vidět nějakou změnu. Čekala jsem jaký to bude hrozný pocit mít rovnátka, ale je to v pohodě.Akorát mám občas odřené dásně.

    OdpovědětVymazat
  34. Rovnátka jsem nosila, ale neměla jsem štěstí na zubaře. Na poprvé mi je utáhl tak, že mě dva dny v kuse bolela hlava jako střep, až mě to donutilo se vrátit k němu doorfnace, aby mi je trochu povolil. Tvrdil mi, že stačí prý jen půl roku. Když mi sundal, zuby byly opravdu rovnější, ale po roce se vrátily do původní polohy. Nyní mě trápí právě spodní patro, kam jsem si chtěla rovnátka znovu dát,ale mám strach, že až mi začnou růst zuby moudrosti, tak se to opět celé rozhází. Rozhodně bych ale šla za jiným zubařem, u toho prvního to byly jen vyhozené peníze.

    OdpovědětVymazat
  35. Doufám, že se Krtek najde :) Taky pohřešuju kocoura a navíc měl asi zlomenou nožku :( chtěla jsem ho dnes vzít na veterinu a zatím se nevratil :(

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj Péťo, já jsem nad rovnátkama přemýšlela, ale mám jenom trošku pootočenou jednu horní a jednu spodní jedničku a ze předu to není skoro vidět, tak za tu všechnu péči a bolest mi to asi nestojí :o))) Taky ti musím moc pochválit ten váleček, vypadá to báječně a v tomhle videu jsi neskutečně šik :o))) Jinak s tím Krtíkem mě to taky moc mrzí doufám, že se vám vrátí, určitě dej vědět. Držím palce, zatím ahoj , Káťa

    OdpovědětVymazat
  37. tady ti to sluší asi nejvíc, co jsem tě kdy viděla!! :) ta bílá tě perfektně rozzářila a rtěnka tomu dodává krásný šmrnc:) krtíka je mi líto, ale určitě všechno dobře dopadne:) a vymalováno máte taky krásně:) k rovnátkům nic moc říct nemůžu, protože zuby zas až tak křivé nemám (možná se to ale změní, začly mi růst osmičky), ale chtěla bych se zeptat, jestli máš zuby vybělené? Katka

    OdpovědětVymazat
  38. super video. musim rict ze ja jsem taky nosila rovnatka napevno,ale byl to des,ta doktorka je uplna krava. vubec mi nerekla ze po sundani musim nosit nejaka vyndavaci rovnatka, nic takoveho mi nenabidla. takze jsem na to prisla az sama,kdyz se mi zuby zacaly opet krivit. :((( uz nosim vyndavaci rovnatka snad 2 roky a porad citim ze kdyz prestanu tak se mi zoubky opet krivi,tak snad ty rovnatka nebudu nosit az do duchodu :DDDD

    OdpovědětVymazat
  39. ale 15 000 za nejlevnejsi lecbu-s tim nesouhlasim, ja tolik rozhodne neplatila... a vyndavaci rovnatka mam za 1000

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj,
    chtěla bych vědět jestli někdo neví jak je to s rovnátky v případě zákusu..zuby jdou jakoby směrem do pusy. když sem byla malá tak mi zubař trhal celkem 9 zubů i když 8 z nich byly ještě mléčný zuby :D já to měla ráda pa sem vždy dostala zmrzlinu :D ALe chtěla sem vědět jestli na to jdou dát klasický rovnátka zepředu nebo bych musela dát ty ze zadní strany zubů..

    OdpovědětVymazat
  41. máš teď nádherné zuby. strašně moc ti to sluší

    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  42. Ahoj Peti, nechci tě strašit, ale nám někdo ukradl kocoura a dvě málá koťatka. Takže jestli ho nenajdeš, tak je možné, že Vám ho někdo mohl sebrat. Bohužel lidé dnes kradou cokoliv a jelikož vím, že Ronald (můj kocour) by sám nikam nešel a ve vesnici ho nikdo nenašel, tak jsem si 100% jistá, že ho někdo vzal.
    Vám moc přeji at se najde, ale kdyby se stala ta horší varianta, tak mám doma 3.týdny staré tmavě hnědé koťatko. Ani nevíme co to je za pohlaví. Už máme 3. kočky (naštěstí vykastrované- veterinář při kastraci říkal, že zase byly březí :D) tak kdyby jste moc smutnili po koťatku, tak tu máme jedno v krabici :).
    Ale i tak doufám, že se vrátí v pořádku za kočičí mámou :) držím palce

    OdpovědětVymazat
  43. máš nádherné zuby! určitě byly ty rovnátka dobrý nápad! Krtík se třeba objeví, je to přece kočka, a ty se někdy loudají i více dní. Neztrácejte naději :)

    OdpovědětVymazat
  44. Držím palce aby sa ti zuby nevrátili na pôvodné miesto...ja mám so strojčekom veľmi zlé skúsenosti, zuby sa mi po pol roku vrátili, prístup zubárky bol otrasný.... :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju, no na zubaři záleží nejvíc,naštěstí jsme natrefila na skvělého zubaře :)

      Vymazat
  45. Těšila jsem se, že tohle video natočíš a fakt se ti moc povedlo. Popsala jsi celou problematiku naprosto skvěle, nic si nevynechala. S Krtíkem mě to moc mrzí, budu držet palečky, aby se brzy objevil. Mamča má koček 5 a všechny jsou pěkně rozmazlené. Vůbec si nedovedu představit, že by se jí nějaká zatoulala.
    Míša K.

    OdpovědětVymazat
  46. Ahoj Péťo, chci se zeptat, jestli sis pak nechala zoubky bělit, spousta lidí má po rovnátkách nepěknou barvu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Soni, nenechala, oni ti zuby vyčistí a přejedou takovou pastou, tak to není třeba, hlavně s bělením po rovnátkách by se mělo počkat několik měsíců.....

      Vymazat
  47. Ahoj Péto
    Mě je 15 let a mám předkus snad 9mm jsem stím hrozně něštastná , říkali mi že snad mi budou muset nějak zandat čelist nebo co...:( :( Myslíš že mám do toho jít nebo si mám nechát křivé zuby??..:( :) Káta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já měla taky předkus a ničeho se neboj, jde jen o to, že ti dají nosit takové gumičky, které se zaháknout nahoře a dole na rovnátkách a tím se ta čelist "vytahuje". Nic bolestivého. A určitě bych rovnátka doporučila všem, kdo touží mít rovné zuby.

      Vymazat
    2. Žádná čelist se nevytahuje, jen se mění sklon zubů. Já mám zákus, pro mnoho asi nepředstavitelné, prostě opak. Problém s předkusem a zákusem je jen v tom, že se pak složitě vyrábí zubní náhrada.

      Vymazat
    3. Ahoj Káťo,

      já myslím,že to určitě stojí za to a šla bych do toho. Nejsem ortodontista,ale souhlasím s komentářem výše, podle mne se jen bude měnit sklon zubů, takže bych se toho moc nebála :).

      Vymazat
  48. hrozně by mě zajímalo jak vypadá Tvá ložnice Peti..nechceš pořídit nějaké fotky? :))

    OdpovědětVymazat
  49. Teda to je změna!!! Ty jo.. nemůžu se na to vynadívat, jak je to vedle sebe, tak je rozdíl opravdu vidět Peťul..

    Jen jsem se chtěla zeptat? ty horní trojky, špičáky...dělal Ti s nimi něco zubař? Já jen, že po sundání už je nemáš tak zkosené a špičaté...:)

    Děkuji, Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, děkuju moc a nedělala mi s nimi nic, to je jen tím,jak se zuby srovnaly :).

      Vymazat
  50. fixní rovnátka sem měla 2 roky ale přestože jsem nosila nasazovací rovnátka přesně jak mi řekla zubařka zuby se mi malinko vrátili. S těma jedničkama to mám podobné ale já mám levý zub uštíplý takže to taky vypadá jak křivý, a přesně taky mi to zubařka nechce nastavit. Jinak pro všechny co se toho bojí určitě není čeho! :)

    OdpovědětVymazat
  51. Ahoj,

    já mám taky mírný ,,zadkus,, a ortodontistka mi doporučila rovnátka,ale s vytrhnutím zubů po dvou na každém patře. Mám totiž všechny zuby a malou čelist.
    Rovnátka řeším ne z estetického důvodu ( vypadají pěkně), ale ze zdravotního. Je totiž velmi pravděpodobné, že se mi díky této deformaci začne doformovat spodní čelist a v budoucnu může dojít i na implantáty a pak si spočtěte, co Vás vyjde levněji..

    Myslím, že důležité je pro každého,kdo uvažuje o nasazení fixních rovnátek, zajít aspon, za 2 nebo 3 ortodontisty. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že pokud se jedná o trhání zubů, uklidní Vás názor více odborníků.

    Já jsem zatím ve fázi, kdy mne teprv vše čeká, ale věřím, že 2 roky nejsou nic oproti mnoha dalších let se zdravými zuby ;-)

    OdpovědětVymazat
  52. Taky nosim vyndavací rovnátka (taky mám strach, aby se mi nevrátily zuby zpět.:) teda jen vyndavací... měla jsem jednu jedničku víc vepředu a taky delší, takže Tě chápu. Byla delší protože jsem s ní míň kousala..než s tou druhou, co byla v řadě, ale když se mi pak srovnaly zuby do jedný řady časem se trošku obrousila a jsou téměř stejně dlouhý. Dej tomu čas a uvidíš:) jinak zoubky máš krásně rovný a určitě to za to stojí. Jen mi přijde, že máš dost malou pusu na ty Tvoje zoubky. Jako by jsi skoro nemohla dovřít rty. Když jsi měla rovnátka, tak jsem si řikala, že je určitě kuli tomu, ale i teď bez nich mi to tak trochu přijde. Na druhou stranu máš zuby bezva, tak proč je neukazovat:)

    OdpovědětVymazat
  53. Tak ja mam nasazeni fixneho zubneho strojceka stastne za sebou, nasadili mi ho vcera na horne patro. Siahla som po zafirovom a zatial maximalna spokojnost. Cena je niekde uplne inde, ale co uz... Petka, diky moc za zdielanie vsetkych informacii, si inspiraciou :)

    OdpovědětVymazat
  54. Ahoj Péťo, líbí se mi tvá videa. Mám křivý zuby a 29.1. půjdu na otisky. Problém je v tom, že mi vytrhají 4 zuby a já nevím, jestli to bude mít nějaký vliv na mojí psychiku, když budu letos maturovat. Co myslíš? Já jsem takový typ, že se dokážu daným věcem přizpůsobit, ale zase se nechci cítit nepohodlně u učení. Navíc by mě zajímalo, jakou zubní pastu používáš, protože mi přijdou tvoje zuby dost bílý. Máš krásný úsměv! :)

    OdpovědětVymazat
  55. Ahoj Peťo dnes jsem dostal rovnátka na dolní patro.Chtěl jsem keramická rovnátka ale moje ortodontistka na to nějak zapomněla a nasadila mi kovová. :D Na horní patro ale určitě budu chtít keramická.Chtěl jsem se zeptat jaký byl časový odstup mezi nasazením horních a dolních rovnátek. Já jdu znovu až za měsíc.Taky by mě zajímalo jestli jsou nasazovací rovnátka v ceně těch fixních? A poslední otázka je jak docílím krásně bílých zubů jako máš ty? Máš je vybělený? :) Děkuji za odpověď Tom

    OdpovědětVymazat
  56. Ahoj, já po rovnátkách toužím, mám křivé horní zuby a ve škole se mi kvůli tomu smějí. Vadí mi to a tak jsem většinou v ústraní a snažím se s nikým nemluvit, aby nebyly mé zuby nápadné. Rodičům je to jedno a říkají, že jsou rovnátka zbytečná a že si vymýšlím blbosti jen abych je stála peníze.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!