OOTD - radiant orchid sweater

by - 14 ledna

Krásnou středu vám všem,

jak už nadpis napovídá, v dnešním outfitu bude hrát prim barva loňského roku.  Odstín "radiant orchid" neboli zářivá orchidej je barva, kterou miluju celý svůj život a to, že se stala barvou loňského roku, mne potěšilo zvláště proto, že se v tomto krásném odstínu dalo sehnat více kousků.
Zářivá orchidej sluší především studeným typům jako je léto a zima a nejvíce pak chladným podtypům těchto dvou základních skupin. Bod pro zářivku, jako chladné léto jsem totiž milovník těchto středně výrazných, velmi studených odstínů, které velmi lichotí mé bledé pleti. Slušet bude ale i typům zimním, zvláště pak chladné zimě, zima kontrastní si pak může přidat na zářivosti a intenzitě. Prostě a jednoduše barva roku 2014 se moc povedla a když jsem v tomto odstínu uviděla tento hrubě pletený svetr, hned mi bylo jasné, že s výrazným náhrdelníkem, stejnou rtěnkou a tmavými kalhoty bude tvořit moc hezký celek.
Mimochodem, když jsem u těch barev, už jste viděli odstín pro rok 2015? Letos bude na výsluní barva zvaná "Marsala", která, pokud jsem to dobře pochopila, má název podle sicilského vína, je to tedy "vínová s kapičkou hnědé". Když jsem odstín prvně uviděla, moc se mi líbil. Miluji teplejší vínové odstíny, avšak hned mi bylo jasné, že pro můj barevný typ nebude zcela ideální. Kdo se v ní však bude vyjímat zcela jedinečně budou typy podzimní a zimní, hlavně ty tmavé, podzim zvolí teplejší variantu s větším podílem hnědé a zima naopak může přidat trochu více vínové s kapičkou fialové. Ostatně Marsala je odstín, který bez ohledu na to, zda mi extra lichotí, nosím na rtech i nehtech každý podzim a zimu a neskutečně se na tohle období a barvu vždycky těším. Tím pádem mohu s klidem konstatovat, že moje "marsala období" zcela jistě přijde i letos ☺.


Teď už ale k dnešnímu outfitu. Hrubě pletený jednoduchý svetřík si přímo říká o nějaký výraznější náhrdelník, já jsem použila ten v kombinaci černé a zlatého kovu, který koresponduje se zipy na kabelce a kapsách kalhot. Jednoduché koženkové kalhoty jsem si v poslední době oblíbila, i když je mi jasné, že nebudou po chuti všem. Přece jen, k jejich nošení je třeba trochu odvahy, není to úplně všední kousek, ale mně osobně se velmi líbí a ani s kombinacemi nemám problém. Většina lidí by k nim už možná zvolila jen nízké kozačky nebo boty, které mají jinou texturu než kalhoty, mně se ale spojení stejných materiálů líbí, protože to opticky pěkně prodlouží nohy.
Protože jsem ten den potřebovala hlavně pohodlí a více věcí s sebou, zvolila jsem jako doplněk velkou hladkou kabelku a můj klasický jednoduchý drdol. I líčení bylo vcelku tradiční. Nude denní kouřovky s Urban Decay Naked Basics 2 a na rty výraznou zářivku od Sleeku v odstínu Mystic.
 
Jak se vám líbí dnešní kombinace?











 
boty Choies | kalhoty Tally Weijl | svetr New Yorker | náhrdelník Jewelton | kabelka Choies | hodinky Jet Set | rtěnka Sleek Mystic | oči Urban Decay Naked Basics 2 | lak Sally Hansen gel polish Good as blue

 

You May Also Like

58 komentářů

  1. Ten svetr je úžasný, mám ho taky. Moc ti to sluší Peti :-)

    OdpovědětVymazat
  2. rok 2012 je pro mě úplně marnej:-) jsem totiž celkem hodně svetlá s velkým nádechem do růžova navíc pořád červenám, takže to by nebylo úplně ideální:-) Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nic si z toho nedělej, mně oranžová taky vůbec nejde :)

      Vymazat
  3. Božský svetřík a kabelka! Jen se mi trošku bijí kalhoty a kozačky dohromady... asi tím, že je obojí kožené.. kdyby byly kalhoty z jiného materiálu, tak je to TOP! :) Jinak ale skvělá jako vždycky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První co mě napadlo bylo "rozšířené nohavice u kožených kalhot??" Také mi to k sobě nějak nesedí... Jinak svetr i rty jsou božské!! :-)

      Vymazat
  4. * Tohle Ti opravdu moc sluší a ten svetr má užasnou barvu, palec nahoru * :)

    OdpovědětVymazat
  5. Peťka si krásna a tá farba ti pristane...svetrík je krásny....ja som skôr na tmavé farby,ale možno by som mala skúsiť aj farby....tiež som tmavovláska....si zlatá....palec hore :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Dokonaly svetrik, moc ti slusi, Peti.

    OdpovědětVymazat
  7. Že bude pro letošní rok barvou marsala už jsem také četla, pokud bude více do vínova/červena, pak to určitě bude i můj šálek, ale s podtóny do hněda ne a navíc mi nesluší. Za outfit dávám opět palec nahoru a kožené kalhoty vypadají skvěle, také je nosím ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju a jsme na tom stejně, pokud bude hodně do hněda, tak to také není nic pro mě,ale pokud je více vínová, tak to je jiná :).

      Vymazat
  8. Jak ja tuhle barvu miluju, hlavne na nehtech!:) Slusi ti to moc, ty kalhoty jsou fakt perfektni, skvele ti sednou.

    OdpovědětVymazat
  9. Svetr vypadá úžasně a tobě to moc sluší! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Svetr je sice moc pěkný, ale boty už mě tolik nezaujaly :( Nelíbí se mi, jak jsou velké a shrnuté:/ vyměnit boty a bude to super outfit :)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  11. Naozaj krásny outfit a náhrdelník je dokonalý!!♥
    The city of fashion

    OdpovědětVymazat
  12. Marsala se mi teda moc libi:) jinak OOTD super! Bude nejake liceni s naked basic 2? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju a určitě jo, používám ji ted furt na den :)

      Vymazat
  13. Ahoj Peti, vyzeráš krásne a táto farba ti sekne ! :) Chcela by som sa spýtať, používaš na drdol takú tú výplň ( neviem ako sa to volá) ?Ak áno, kde si ju kúpila ? Zvažujem, či kúpiť tú, čo majú v HM-ku, ale príde mi celkom drahá za také ,, nič" a neviem či mi vlasy dostatočne udrží. Ďakujem za odpoveď :)

    OdpovědětVymazat
  14. Až na to že ten svetr je New Yorkeru, cedulka Fishbone šla vidět už ve videu ! Hnusné takhle lhát...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ted jsem na to koukala a spletla jsem se, myslela jsem, že jsem ho kupovala v HM. Tobě se nikdy nestalo, že jsi se spletla? Takhle hnusně obviňovat........

      Vymazat
    2. Vždyť to je snad jedno ne? Kdyby tvrdila, že je od Chanelu, tak pochopím, že tě to pobouřilo..

      Vymazat
    3. Ahoj Peti, to jsou zase nějací ,,chytráci" co chtějí ze sebe dělat důležité =D Takovým lidem nemá ani cenu něco vysvětlovat, když oni sebe vnímají jako dokonalost. Moc Ti to sluší, je to zajímavá kombinace a kdy přijedeš do Prahy? Vyhlížím Tě a ty nikde =( Měj se hezky, Terka

      Vymazat
    4. Já se opravdu omlouvám, že jsme se spletla, mně je to také líto,ale postla jsem večer a hned ráno jsem to opravila, tak snad nikdo v HM svetr nehledal, byla jsem přesvědčená, že jsem ho koupila tam a ne v New Yorkeru. Ono se to prostě stane, přece jen přes 1000 článků na blogu, chybka se vloudí, takže děkuji za pochopení, jste zlaté :).

      Terko, zatím to vypadá, že možná 29.1. :).

      Vymazat
  15. Tu barvu Marsala nosím už nějaký pátek a líbí se mi - mám svetřík v takové barvičce :-) Jinak outfit je moc pěkný :-) Miluju výrazné náhrdelníky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju moc, je to krásná barva, škoda, že mi nesluší :/

      Vymazat
  16. Svetr i kalhoty vypadají skvěle :) Jen ty boty se mi prostě nelíbí (na nikom, nejenom na tobě).

    OdpovědětVymazat
  17. Ty kalhoty v kombinaci s těma botama na mě působí hodně fetišisticky, ale jinak svetřík v kombinaci s náhrdelníkem a rtěnkou TOP!

    OdpovědětVymazat
  18. Úžasný outfit! :o kéž bych se uměla oblékat jako ty! :)

    OdpovědětVymazat
  19. Tak svetr je opravdu úžasný, vypadá, že bude i celkem teplý, moc se mi líbí :-)
    Podle mého mi ale tato barva moc slušet nebude, což mě mrzí a hlavně v našem HM jsem tento svetr vůbec nezahlédla.

    Kate's diary

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kate, on je totiž z New Yorkeru, spletla jsem se, moc se omlouvám!

      Vymazat
  20. Krásná barva svetru! Sluší ti to :)

    OdpovědětVymazat
  21. Svetr je moc super, za mě tedy jen ne boty :) Barvy na konkrétní rok vůbec neřešim a neznám, dozvěděla jsem se to až ted :)

    OdpovědětVymazat
  22. Líbí se mi boty. Objednala bych si je. Odpovídají uvedené centimetry stélky našemu číslování? Děkuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si brala 37 a i u nás mám 37 a jsou mi dobře,ale fakt je, že na stránkách píší, že jsou o kousíček menší, mně jsou tedy na doraz, možná o půl čísla, že menší jsou, tak jestli jsi mezi velikostmi,tak asi raději větší, ale mně fakt sedly krásně. Jen pozor, holky tu psaly, že nejsou kožené, i když to na stránkách uvádí. já mám ještě semišové a ty jsou opravdu cítit po kůži,ale musím to dojít ještě ověřit.

      Vymazat
  23. Ahoj Péťo, moc Ti to sluší. :) Prostě něco je na kombinaci svetr a koženkové kalhoty/legíny, tyhle dva materiály k sobě sedí jak přišitý. Líbí se mi tvůj jednoduchý, sladěný styl, který ale vždy dokážeš rozbít nějakým zajímavým elementem.
    Chtěla jsem se ale zeptat, i když je to dotaz možná trochu zvláštní. Při chůzi v těch kalhotách...dělají ti nějaké zvuky? Já vím, že ty jsi asi špatná osoba, za kterou bych měla jít, protože máš tak hubené nohy, že máš mezi nimi tu slavnou mezírku, ale já třeba ne. :D Moje koženkové legíny se o sebe třou a jsem jako pochodující guma. :D Já si teda už zvykla a přijde mi to normální, ale občas si řikám, jestli to lidem nevadí. :D A jestli ne Péťa, má s tím problém někdo jiný, holky? :)

    www.infinitetreasure.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Anet, moc ti děkuji! Co se týče toho tření, také jsem o tom přemýšlela, ty zvuky jsou vtipné, pokud si dám třeba nohu přes nohu,ale při chůzi mi to nedělá, protože se mi nohy nedotýkají, možná poradí někdo jiný.....

      Vymazat
  24. Svetr je super, rtěnka i kalhoty taky! Já si jen prostě nemůžu pomoct, ale ty boty nejsou můj šálek čaje - jak je ten materiál dole přetažený. Ale každopádně, proti gustu.. sluší ti to a každýmu se líbí něco jinýho, že jo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačko, děkuju moc a já to úplně chápu, hodně lidem se nelíbí :).

      Vymazat
  25. Barva na tento rok je idealni pro mne. Tobe ta minuleho roku ohromne slusi! Krasne kalhoty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, moc děkuju a máš pravdu, Marsala je pro tebe jak dělaná, bude ti slušet!

      Vymazat
  26. Vypadáš úžasně Peti, svetr má krásnou barvu a k tomu ten náhrdelník a rtěnka - krása! :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  27. Krásná barva! miluju kombinaci svetru a koženkových legín/kalhot :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  28. Peti, tá farba toho svetru je naozaj úžasná! Kombinácie sveter + veľká náhrdelník sa mi veľmi páči.
    Another.day.with.Hana

    OdpovědětVymazat
  29. Nejspíš nemám cit pro barvy. Hitovka 2015 je pro mě stará dobrá burgundy, jojo, tu znám... A pak tady objevím, že článek je o jiné barvě :) Každopádně je krásná. Outfitový článek mě potěšil, přestože se mi Petra víc líbí v elegantnějším provedení. ;) K.

    OdpovědětVymazat
  30. Náhrdelník opravdu bomba! Svetřík prostě super Peti. Je pravda že těm botám nemůžu přijít na chuť, ale rozhodně jsou zajímavé :).

    OdpovědětVymazat
  31. Já měla "marsala" kalhoty ve skříni asi 10 let a marně jsem čekala na sezonu, až budou konečně v módě... Samozřejmě jsem je vloni vyřadila :-))) Ale beru to z té pozitivní stránky, já už mám své trendy období za sebou, zase jsem byla v něčem napřed :-)

    OdpovědětVymazat
  32. Úžasný svetřík, úžasná celá kombinace, úžasný drdol, úžasná Peťulka, opravdu ti to moc sluší. Barva "marsala" pro tento rok se mi moc líbí.

    OdpovědětVymazat
  33. Barva svetru je moc pěkná a na fotce vypadá svetr dobře i na Tobě. Ze zvědavosti jsem se na něj šla podívat do obchodu a bohužel po veškerém jeho zkoumání a vyzkoušení té nejmenší velikosti, co tam měli (XS), mi nezbývá konstatovat, že barva je to jediné, co se mi na něm líbilo. Docela by mě zajímalo, jakou máš velikost, protože já jsem taky drobná a štíhlá, ale i ta XS na mě vypadala buřtovitě, prostě takto hrubě pletené svetry mi nějak nejdou, není nad svetry z obyčejného hladkého žerzeje. Taky se mi moc nezdál materiál a zpracování svetru, čistá umělina, navíc i trochu kousavá, aspoň se mi zdálo, ze svetru koukaly nitě; akryl i polyakryl lze vyrobit mnohem lepší (mám takové svetry, takže můžu srovnávat). Dospěla jsem k závěru, že pokud si budu chtít pořídit svetr v takovéto barvě, raději si koupím pletací přízi v mnohem lepší kvalitě, než z jaké je svetr vyrobený, a upletu si ho sama a nejraději hladký, aby z mé štíhlé a drobné postavy nevyrobil sud.
    Ono obecně bohužel platí, a mám teď na mysli i veškeré katalogy oblečení, že na fotkách vypadá leccos div ne luxusně, ale když pak objednané kousky přijdou domů, vypadne z toho často neforemný, vyžvejkaný hadr. Fotky v katalozích jsou navíc zřejmě běžně ještě doupravované Photoshopem: modely dotvarovávané a dobarvované, vliv má i nasvícení při samotném focení apod.
    Tak snad se neurazíš, že svetr v reálu mě do jisté míry zklamal. V obchodě jsem si všimla ještě svetrů z jiné kolekce, které měly 50 % bavlny a byly v tenčího materiálu, příjemnějšího, byly delší a rovné, nedělaly z trupu sud, takový být v orchidejové barvě, bych si byla koupila hned. Škoda. Do New Yorkeru jinak nechodím právě kvůli špatným materiálům a celkově odbytému zpracování.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám velikost XS, fotky upravené ve photoshopu nejsou, sud ze mě nevyrábí a ani mě nekouše, takže já jsem spokojená, hlavně ta barva je úžasná!

      Vymazat
  34. Tak a já se vám všem musím přiznat, že mě barva marsala tak chytla, že jsem si dnes v akci koupila za 290,- Kč v Zaře jeansy, a v Espritu za cca 300,- Kč svetřík bílo-marsala (proužky, rukávy jen marsala), tak mám velkou radost. To budu kočka, díky Peťulko.

    OdpovědětVymazat
  35. Jako pěkný, ale měla by ses najíst občas.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!