FOTD: Podzimní výrazné rty podle Cosma + recenze Urban Decay Matte Revolution rtěnek

by - 06 října

Krásné úterý vám všem,

tak moc, jak jsem letošní léto milovala nude rtěnky, tak o to více si teď zase užívám sytější a výraznější odstíny. Mezi mé stálice patří červená, vínová, mauve a fialová.
A právě poslední vydání Cosma mne inspirovalo k dnešním dvěma lookům, které jsou na podzim jako dělané. Jednak je hravě zvládnete za pár minut, protože jsou velmi jednoduché a pak, neutrální matné oční stíny a přirozený zbytek tváře nechá vyniknout právě těmto úžasným odstínům na rtech. A jak víte, každá z nás si stoprocentně najde ten svůj odstín, ve kterém se cítí prostě neodolatelná!



Já jsem si letos na podzim oblíbila matné rty. Sice se do kurzu vrací i lesky a rty ultratřpytivé, ale podle mne na sofistikovaný matný nebo saténový finish nic nemá. K němu skvěle ladí přirozený matný oční makeup v nude tónech. Já jsem celé víčko poprášila béžovým projasňujícím stínem a záhyb oka vykreslila matnou světlejší hnědou, na horní linku jsem pak nedbale nanesla trochu tmavě šedého stínu. Protože jsem ten den chtěla mít oči jako mrkačka, sáhla jsem po nalepovacích řasách. Ostatně výrazné řasy byly mou předlohou v časopise a tak bylo nutné udělat je dominantní. Pavoučí trend mne však nechytil, místo řas slepených volím řaději dlouhé, oddělené. Zato mne však do oka praštila neskutečně krásná fialová rtěnka, která mne k celému looku inspirovala a která má úplně shodný odstín právě se rtěnkou, jež jsem použila já.


rtěnka není v časopise, ale položená na něm, tomu říkám trefa do černého! ☺


moje verze inspirovaná pavoučím lookem

Ty z vás, které se necítí na fialový odstín, mohou sáhnout po cihlově červené klasice, která bude slušet především teplejším typům. Já, ačkoliv mi sedí mnohem studenější verze červené, pro změnu po cihlové také ráda sáhnu.


použitá kosmetika:
♥ Dermacol Satin base pearl
♥ Dermacol Truffle makeup č. 2
♥ Dermacol Wet&dry powder č.1
♥ Benefit Hoola bronzer
♥ Benefit Hervana tvářenka
♥ Beauty UK baked blush č.3 jako rozjasňovač
♥ W7 In the mood paletka očních stínů
♥ Benfit High brow
♥ Benefit Brow zings
♥ Ardell 120Demi řasy
♥ Gabriella Salvete XXpress intense volume řasenka
♥ Urban Decay Matte Revolution rtěnky Bittersweet a Temper

Jsem přesvědčená o tom, že některý odstín nových Urban Decay Matte Revolution rtěnek vás zaujal a že přemýšlíte nad jeho koupí a tak vám přináším ještě rychlou recenzi. Tady je totiž opravdu o co stát!


Rtěnky jsou dostupné v parfumeriích Sephora za tuším 560Kč. Rozhodně to není levná záležitost, ale musím vám říci, že zde se investice opravdu vyplatí.
Začněme u krásného bytelného balení, které je kovové a pěkně "těžké" v ruce, žádný ošizený plast a je to vidět na první pohled! Obal je prostě luxusní, krásný a praktický. Nemusíte mít obavy hodit rtěnku do kabelky!
Samotný obsah však za obalem nezaostává ani o píď. Rtěnka je hezky krémová, neskutečně pigmentovaná a dobře drží. Velkou nevýhodou většiny matných rtěnek je to, že vysušují a často bývají suché už při aplikaci. Toto absolutně není ten případ! Barva je tak neskutečně příjemná na rtech bez sebemenší známky vysušení, že se vám o té textuře bude zdát a nebudete už chtít jinou matnou rtěnku (což je ostatně ten důvod, proč ještě potřebuji minimálně 1993 a After dark), jedna jednoduše nestačí. Výdrž je velmi solidní i díky neskutečné pigmentaci. Samozřejmě, po obědě je třeba doplnit do středu rtů, ale jinak drží opravdu dobře, i když předpokládám, že zrovna výdrž bude dost individuální. Rozhodně však nečekejte výdrž takovou jako tomu je u suchých matných rtěnek nebo třeba takových těch populárních leskortěnek, které se fixují průhledným top coatem, na to jsou tyhle krásky příliš krémové. Díky tomu jsou však vhodné i pro starší rty, protože nezalézají do vrásek.


Já mám doma dva dobře nositelné odstíny:
Temper - teplá výrazná cihlová oranžovočervená
Bittersweet - studená fialová s podílem růžové



shrnutí:
+ výborná pigmentace
+ slušná výdrž
+ nevysušuje
+ krásný obal
- cena

To by bylo pro dnešní post vše. Vy mi napište, zda vás zaujal můj look podle Cosma a který z těchto dvou odstínů rtěnek se vám více líbí a zda si nějaký přejete.



You May Also Like

50 komentářů

  1. Dobrý den Petro. Chci se zeptat na makeup Dermacol Truffle, který jste použila. Minulý týden jsem si ho koupila a pro mě zatím velké zklamání. Je hodně tekutý a mám pocit, že velice málo kryje. Nanáším štětcem. Máte nějaký tip? Je třeba dát větší vrstvu? Nebo má obecně nižší krycí schopnost? Díky za odpověď. Jste úžasná ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, předem moc děkuji! Co se týká makeupu, nejste první, od koho toto slyším, přitom ty dva mé (mám je hned jak se začaly vyrábět) jsou hutnější a krémové a kryjí naprosto skvěle. Nevím, v čem je zádrhel, ale vážně už jsem to slyšela od více lidí, že by změnili recepturu nebo jiná šarže/jiná kvalita? Zatím jsem na to nepřišla čím to je, nebo jestli skladováním v drogerii....jediné, co mne napadá, pořádně před použitím protřepat a nanášet po tenoučkých vrstvách stipple pohyby, vklepáváním do pleti....

      Vymazat
    2. Dobry den, drive jsem s makeupem mela stejne problemy jako slecna nahore a myslela jsem si, ze poleti do kose, ale nastesti jsem vychytala aplikaci :) zaprve pod makeup nedavam zadnou extra silikonovou bazi ala dermacol, ale kdyz uz neco, tak fix and perfect od rimmelu, s tou z bazi podle me funguje nejlepe, kdyz potrebuji delsi vydrz, ale nejlepsi pocit mam (zda se mi, ze makeup nejlepe vypada) bez baze :) a za druhe tohle je jediny makeup, ktery roztiram prsty. Tenhle zpusob fakt nemam rada, ale tady mi to proste jinak nefunguje :D a az pak dozapracuji do pleti kabuki stetcem :) Takhle mi to funguje na jednicku, plet mam hydratovanou, kryti takove stredni, mozna stredni vyssi a vypada ro uplne skvele :)

      Vymazat
    3. A jeste dodatek :D normalne nanasim bazi a makeup hned po kremu, ale tady chvilicku pockam, nez se vsakne a pak po nanesni makeupu zas chvilicku pockam, nez zapudruji, proste si mezitim treba upravim oboci a pak pudruji :) Doufam, ze jsem vam pomohla a neco z toho vam zabere :)

      Vymazat
    4. Truffle je snad nejhorší make-up, co jsem kdy vyzkoušela. Koupila jsem si ho na doporučení Petry a byla jsem pak strašně zklamaná. Konzistence a krytí ok, ale make-up jako takový mi na tváři vytvořil příšernou paseku - nehorázně mi vysušil a přesto zhoršil pleť, dávala jsem ji dohromady několik týdnů. Nikdy více. Zůstávám u svého jediného oblíbeného make-upu a žádné experimenty už dělat nehodlám.

      Vymazat
    5. Holky, tady jako u všeho,ale zvláště u makeupů záleží na typu pleti,jak vždy zdůrazňuji, je nutné vědět jaký typ mám a ani tak makeup nemusí sednout a samozřejmě záleží i na podkladovém krému a bázi. Makeup může vypadat blbě nebo nefungovat s určitými typy krémů nebo bází. Já mm třeba bázi od Rimmelu hodně ráda,ale pro mou suchou plet jsou zase mnohem lepší ty silikonové Dermacol satin, takže to fakt záleží. Navíc ta krémová Rimmel samozřejmě má silikon také, nicméně podle mne je vhodnější na normální a mastnější plet a rozhodoně prodlouží výdrž makeupu, zatímco Dermacol spíše trochu vyhladí a je mnohem více mastný. Chce to zkusit různé kombinace produktů.

      Vymazat
    6. A bývá celkem pravidlem, že makeup pro mastnou plet vypadá na suché hrozně, zaleze do porů a vrásek a makeup pro suchou na mastné pleti často paradoxně dělá masku a máte pocit až vysušení, takže předem nikdo neřekne jak vám který sedne. Nicméně pro mě osobně je tohle jeden z absolutně top makeupů a myslím, že pro stárnoucí a suchou plet bude skvělý a stojí za vyzkoušení ☺. Ono třeba holky často píší, že mají suchou plet,ale nesedl jim makeup co mně, ale ono ve 20 a v 35 už je ta plet úplně jiná, i když mám třeba jako základ plet suchou,to je také třeba brát v úvahu ☺.

      Vymazat
    7. Tak jsem na vaše doporučení zkusila nanést prsty i vklepáváním stipple brushem a pořád katastrofa. Sjednocení pleti žádné, i po protřepání je make-up strašně vodový. Zkusila jsem s bází i bez, naprosto bez efektu. Navíc se pleť leskne, a to mám pleť suchou. Do teď jsem měla Rimmel Lasting Finish a znovu se k němu vrátím. Skvělá textura a sametový vzhled pleti. Super. Lanýž poputuje ke kamarádce Lence, která si ho chválí. PS: Leni, máš ho připravený ;-) Klára

      Vymazat
    8. Ahoj, mám s make upem stejný problém jako slečna z prvního komentáře..Když byl úplně nový koupila jsem si ho a byla jsem úplně nadšená, seděl mi skvěle, krásně kryl..ale když jsem si ho nedávno koupila po druhé, tak je to vyloženě hrůza.. nekryje, nedrží na obličeji.. je to opravdu škoda, protože to první balení bylo úžasné, asi nejlepší make up, co jsem z drogerie zkusila..teď bohužel budu muset zas hledat dál :/ K.

      Vymazat
    9. Hm, takže se zdá, že se potvrzuje, že je skutečně rozdíl v šaržích, že ty první byly super a ty nové jsou jiné, škoda....schválně si ho koupím a porovnám.

      Vymazat
    10. Já jsem si ho tedy kupovala hned, jak byl v prodeji a za mě prostě NE. Má pleť je hodně suchá, takže jsem si říkala že super, že konečně make-up, který by mi mohl sednout a bylo to přesně naopak - ještě více mě vysušil, zvýraznil veškerá suchá místa a prostě na pleti nevypadal vůbec pěkně. A to jsem zkoušela kde co - s krémem, bez krému, s bází (vyzkoušela jsem asi tři), bez báze, s krémem i s bází, rozetřít prsty, rozetřít štětcem... výsledek pokaždé stejně strašný.

      Vymazat
  2. Já jsem člověk, kterému jsou trendy a to, co právě frčí, naprosto jedno. Líbí se mi matné rtěnky a nosím je celoročně, takže i tyto se mi líbí a moc, jen teda odstíny pro mě nejsou, neslušel by mi ani jeden, ale jsou krásné. Pořád ujíždím na UD paletkách a stínech, ale jednou si snad pořídím i nějaké rtěnky:) Obaly mají fakt parádní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš, že mně se líbíš právě i v těch výrazných odstínech,ale úplně chápu, že když se v tom necítíš, není to prostě ono. myslím ale, že třeba ty vínové nebo fialové by ti fakt sekly ☺.

      Vymazat
  3. Krasné rtěnky , mě se více líbí ta fialová ale červená taky není špatná :)
    Petro mohu se vás zeptat čím si konturujete licní kosti? děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já používám matné bronzery, nejraději mám od Benefitu Dallas a Hoola nebo All over bronzery od Milani.

      Vymazat
  4. Proboha, kolik make-upu na sobě dneska máš? Na fotkách je to hodně viditelné, vypadáš jak maska.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je pěkný nesmysl, protože právě tady naprosté minimum, ale ten makeup dělá tak nádhernou pleť, že vypadá až voskově ☺

      Vymazat
    2. to je vážně zajímavé, že se stejný komentář objevil nedávno i u mne :-), děkujeme za upozornění, konečně nyní víme, jak se nalíčit....

      Vymazat
  5. Mě by zajímalo, proč se pořád, ale opravdu skoro pořád fotíš s rukou u obličeje nebo ve vlasech. Přijde mi to dost legrační.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tomu teda moc nerozumím, ale mně třeba napadá, že tím Péťa ukazuje, jak líčení třeba zkombinovat s nehty ;) Co? Mně to naopak přijde jako supr fígl na fotce :)

      Vymazat
  6. Obe farby sú úžasné, ja by som si na fialovú teda asi netrúfla, ale tebe pristane! :)

    Simona | liveinfoxworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Ta fialová ti neuvěřitelně sluší, je to barva přímo pro tebe :) Mě by bohužel neslušela, já jsem spíše na ty teplejší tóny (a najít teplejší fialovou není zrovna jednoduché)

    OdpovědětVymazat
  8. Peti, z těchto dvou odstínů se mi na Tobě víc líbí ten fialový, ale celkově je můj názor, že nejvíce ti sluší nude rty ;)

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. můžu se prosím zeptat jestli náhodou nemáte zkušenosti s těmito štětci? jestli jsou dobré nebo špatné :) "Makeup Revolution Pro Go Set sada štětců" a popřípadě jestli jsou vhodné pro začátečnice?

    OdpovědětVymazat
  10. Líbí se mi oba looky, výrazné rtěnky ti sluší :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  11. Mě se líbí oba looky, výrazné rtěnky ti sluší :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  12. Ježiš tu Bittersweet potřebuju! Nádhera Péti ❤️

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Peti, obdivuju každý Tvůj make-up. Jsem nadšenkyní do lepení řas, ale bohužel po roce a půl lepení jsem si vypěstovala nejspíš alergii na DUO lepidlo, oči mi po něm v poslední době začínali otékat, takže se teď snažím najít jinou alternativu, protože se těch řas nechci vzdát. Všimla jsem si, že ty osobně používáš lepidlo Ardell, mohu se zeptat jaký druh? Hledám něco bez latexu, ale v nějaké recenzi od jiné blogerky jsem se dozvěděla, že to lepidlo od Ardell bez latexu vůbec nedrží, tak nevim nevim... Neporadila by jsi mi prosím? Přeci jenom si lepíš řasy dost často. :) Předem moc děkuji za odpověď a přeji hezký zbytek dne! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, předem moc děkuji. Já používám Ardell Lash grip, podle mě latex má, ale dobré je i Brush on adhesive od Ardellu, to je myslím bez latexu a je průhledné, zasychá hned, nemusíš čekat na zavadnutí ☺.

      Vymazat
    2. Děkuji moc za odpověď. Zkusím se po něm podívat, pokud by bylo bez latexu a drželo jako přibité, tak by mi snad bylo i jedno jestli je černé, zelené, fialové :D nebo jestli musim na zavadnutí čekat i půl hodiny, hlavně aby to drželo a oči nenatékaly. Byla jsme zvyklá si rok a půl řasy na pásu lepit a najednou bum! Alergie jako vyšitá, tak hledám a hledám, nechci se jich prostě vzdát! :)

      Vymazat
  14. Obě rtěnky mají neskutečné barvy! Já jsem se původně výrazných rtěnek docela i bála. Ovšem jednou se mi přítel zmínil, že by se mu líbilo, kdybych si nějakou rudou rtěnku pořídila. A od té doby, výrazné rtěnky miluji a moje sbírka se stále rozrůstá :)
    FASHION & BEAUTY | ♥ NAROZENINOVÁ GIVEAWAY ♥

    OdpovědětVymazat
  15. Gratuluju k 100 000 ♡♡ Bude YOUTUBEbotten ♡♡ ?

    OdpovědětVymazat
  16. Moc hezké rtěnky! Ta červená je super, výrazné rtěnky teď úplně miluju :)
    The Colorful Blog

    OdpovědětVymazat
  17. mám v plánu si zakoupit tvé štětce a chci se zeptat jestli je tahle řada vhodná do "začátků" ? :)
    http://www.eshop-rychle.cz/lovelyhair/eshop/9-1-STETCE-PETRA-LOVELY-HAIR/20-2-BASIC/5/282-Basic-sada-B01-B02-B03-B04-B05-BEZ-pouzdra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, to mě moc těší, ano, právě Basic sada je na začátek ideální :)

      Vymazat
  18. Já jsem si oblíbila Sleek rtěnky a Longlasting od Dermacolu - novější verze, zlato béžový obal. Ani u jedné značky se přitom nedá říct, že by produkovala nude odstíny :-) . Úhrnem jich mám přibližně devět a řvavé rty jsou pomalu moje značka :-) . Pak jsou ještě dobré Kate od Rimmelu ( odstíny 12 a 37 ) a "One of a kind" z "klasické" řady Lasting finish

    OdpovědětVymazat
  19. Líbí se mi obe dve kombinace ale hezčí je ta fialová a poradíte mi prosím nějaký typ na broskvou tvářenku? PS: Jsi super líbí se mi série blogerka a drogerka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju moc! já bych doporučila Milani Luminoso, je boží!

      Vymazat
  20. Dávat 560 kroun za obyčejnou rtěnku, mi přijde prostě nesmysl!A opravdu nevím, co má podobného tvé líčení se slečnou na fotce - je to založené právě na těch jemných, pavoučích řasách v kontrastu se sytou barvou rtěnky. Ty si to ět vyřešila tím, že si na oči napatláš lepidlo a přilepíš umělé řasy. přijde mi, že bez nich už asi nevycházíš na ulici. Nedovedu si představit, že by tvé čtenářky každý den než jdou do práce lepily umělé řasy..za prvé na to není čas, za druhé to jde poznat. škioda že nedokážeš být alepsoň někdy přirozená..ahoj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 1. lepidlo na řasy se dává na umělé řasy, nikoliv na oko
      2. jemné pavoučí řasy jsou nesmysl, protože právě tento způsob líčení řas je sám o sobě velmi výrazný a s jemnými řasami to nemá společného nic, proto jsem zvolila umělé - výrazné, protože pavoučí se mi nelíbí a na výrazné rtěnce a řasách je look založen
      3. jedná se o volnou inspiraci, ne kopii líčení, pokud jsi to nepochopila ani z psaného textu
      4. každý utrácí za něco jiného a je to každého věc, jistě si ty sama kupuješ věci, které ostatní považují za nesmysl
      5. nesmysl, nevím z čeho usuzuješ, že si každý den lepím řasy

      Na tento typ komentářů už normálně ani nereaguji,ale bylo by fajn, kdyby se někteří fakt zamysleli, než anonymně něco vyplodí......

      Vymazat
    2. Já jestli mohu s dovolením reagovat na paní anonymní. Já se třeba vůbec nelíčím jako Petra, nelepím si podle ní řasy, neoblékám se podle ní a přitom jsem její pravidelná čtenářka:) Ono ne každý, kdo čte nějaký blog, kopíruje blogerku, teda předpokládám, že dospělé ženské určitě ne, děti možná.. Pokud někdo umělé řasy nenosí, pochybuji, že si je bude lepit jen proto, že si je v článku dala Petra. A teda nevím to na 100% samozřejmě, ale tipuji, že Petra si řasy také nelepí hned, jak ráno vstane, ale dává si je asi hlavně pro fotky do článků, aby to líčení bylo výraznější a okatější...

      Vymazat
  21. Oba odstiny vypadaji skvele. Libi se mi vice ten nositelnejsi a to cerveny. :))
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  22. Nechápu, že se někomu můžou líbit ty pavoučí řasy. Vždyť je to odporný! Rtěnky jsou krásné. Ta fialová je hezká, ale jednu v podobném odstínu mám a nesluší mi. Vypadám v ní nezdravě. Ta červená je moc pěkná ta by se mi líbila :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. že! já si pořád říkám, že je to věc, které je třeba se vyvarovat a on je to "trend" :D

      Vymazat
    2. Nad mnohými "trendy" všeobecně mi zůstává rozum stát. Mně osobně je úplně jedno, jestli je něco trend nebo ne;, u mě rozhoduje jen to, jestli se mi to či ono líbí nebo ne a jestli mi to sluší. Toť vše a nějakými takzvanými trendy si hlavu prostě nelámu. Dává mi to svobodu v rozhodování, co si koupím, a co ne. A zůstanu s dovolením anonymní.

      Vymazat
  23. Oba odstíny jsou překrásné!

    http://elenyblog.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!