Parfémy - tipy na vánoční dárky

by - 21 listopadu

Krásný den všem,

protože mi chodí hodně emailů s přáním, abych přidala na blog nějaké tipy na vánoční dárky, rozhodla jsem se napsat článek na toto téma. I když nejsem na parfémy expert a vůně jsou natolik subjektivní záležitostí, že co voní mně, nemusí vonět někomu jinému, pokusím se dnes podívat na pár parfémů, které jsem si očichala a vyzkoušela na vlastní kůži. Myslím si totiž, že nějaký pěkný parfém potěší úplně každého a je to dárek pro všechny věkové kategorie. Následuje tedy pár tipů na parfémy včetně popisu vůně a mého hodnocení. Ještě bych podotkla, že mám vzorky všech vůní doma a tak jsem měla možnost je dostatečně vyzkoušet.

Paradoxně bych začala s vůní, kterou bych já osobně nosit nemohla, ale vím, že je hodně oblíbená a pro mnoho žen je poznávacím znamením. Jedná se o Aliena od Thierry Muglera.
Tohle je na mě opravdu výrazná a silná vůně, cítím z ní hlavně jasmín a ačkoliv nejsem příznivcem dělení vůní podle věkových kategorií, tak tohle je zrovna ten případ, kdy si nedokáži vůni představit na velmi mladé slečně. Naopak mi pasuje k elegantní ženě ve středním a vyšším věku, takže pro maminky nebo babičky je podle mě jako dělaná. Jako u všech vůní od T.M. i této stačí opravdu maličko a má neskutečnou výdrž.

 Hlava: jasmín, smabac
Srdce: kašmírové dřevo
Základ: bílá ambra




Další vůní, kterou bych viděla jako vhodný dárek je Euphoria od Celvina Kleina. Tato vůně je také hodně známá a hodně lidí ji má v oblibě. Mému nosu lahodí o poznání lépe než Alien, ale i tak je docela výrazná. Cítím z ní převážně květiny. Osobně bych ji viděla buď na večer, nebo do zimního období a hodí se pro všechny věkové kategorie.

Hlava: granátové jablko, tomel, zelené tóny
Srdce: lotos, asijská magnólie, černá orchidej
Základ: tekutá ambra, černá fialka

Následuje vůně, kterou mám ráda, protože je krásná, kvalitní a zajímavá. Budu psát o Chanelu Coco Mademoiselle. Je to vůně výrazná, ale ne příliš a podle mě je i unikátní a hodně povedená, vhodná pro všechny věkové kategorie. Popsala bych jí jako květinově ovocnou. Výdrž má na mně excelentní. Viděla bych jí spíše na zimu, nebo na večer.

Hlava: hesperidean, bergamot, pomeranč                  
Srdce: lístky jasmínu, růže
Základ: pačuli, vetiver, vanilka, bílé pižmo


Další vůni bych zařadila do kategorie svěží, nenáročná a vhodná pro všechny. Je vhodná spíše na den a to v létě ale i v zimě. DKNY Be Delicious jistě také mnoho z vás zná. Je to vůně ovocně květinová a já z ní cítím hlavně svěží jablka a okurku. Doporučila bych jí pro sestru či kamarádku, ale třeba i pro sportovní mladou maminku. Výdrž není excelentní, je třeba občas přestříkat.

Hlava: jablko, okurka, grapefruit, magnólie                
Srdce: tuberóza, konvalinka, růže, fialka
Základ: santalové dřevo, bílá dřeva, bílá ambra


Další vůně, která stojí za zmínku je Cacharel Amor Amor. Co jsem tak četla a vyzkoušela na sobě, tato vůně má velký úspěch u mužů, mému manželovi se z celého přehledu líbila nejvíce. Zpočátku z ní cítím svěží citrusy a posléze květiny. Myslím, že s ní uděláte radost mladé slečně i ženě.

Hlava: růžový grapefruit, mandarinka, pomeranč                               
Srdce: květina melati, konvalinka
Základ: bílé pižmo, santalové dřevo, vanilka, šedý jantar


Dalším typem je Chloe Chloe. Také klasika a stálice mezi vůněmi. Cítím z ní hodně květiny, převážně růže, kdo vůni květin nemá rád, mohla by ho z ní bolet hlava, je totiž poměrně intenzivní s dobrou výdrží. Je vhodná na všechny příležitosti, jen v teplém létě bych jí vynechala. Taktéž si jí umím představit na všech věkových kategoriích.

Hlava: liči, frézie, pivoňka                                                     
Srdce: růže, konvalinka, magnólie
Základ: ambra, cedrové dřevo


Výčet vůní bych uzavřela jednou vyloženě sladkou a nenáročnou, vhodnou pro sladké mladé slečny, či ženy. Lancome Lolipop je opravdu bonbónová lízátková vůně, nemám ale dojem, že by se na vás přímo lepily vosy. Výdrž bych popsala jako průměrnou až slabší a vůně je dle mého vhodná na den i večer, léto i zimu.

Hlava: švestka, malina                        
Srdce: jasmín
Základ: jasmín


Vím, že kvalitnější vůně je poměrně značná investice, ale po letech používání vůni čistě drogerkových, jsem dospěla k názoru, že investice se vyplatí.
Tyto vůně na vás vydrží vonět mnohem déle a stačí malé množství. Doufám tedy, že tento článek bude užitečný, i když jsou to mé subjektivní tipy. A příště bych se již zaměřila na kosmetiku.

ZA TENTO ČLÁNEK DĚKUJI ZA PŘEPSÁNÍ MANŽELOVI, MÁM ZÁNĚT SPOJIVEK, TAKŽE NEMŮŽU PRACOVAT NA PC A TÍM PÁDEM OMLUVTE, ŽE DOČASNĚ NEBUDU ODPOVÍDAT NA EMAILY A KOMENTÁŘE.

P.S. ještě jeden dodatek bych měla, překvapilo mě, že mi poměrně často píšete, jestli neprodám nějaké oblečení, tak možná někoho zaujaly dvoje šaty, které momentálně prodávám a to tyto černorůžové Amisu, velikosti 34. Budou sedět na prsa do 90-92cm, podp prsy kolem 70cm, pas je maličko volnější ale tak do těch 65-68 cm, boky do 90-92cm. A potom tyto s černou sukní a smetanovou halenkou z USA z Hotmiamistyles, velikosti S, ale sukně je pružná, takže na XS - menší M.Vhodné na míry prsa do 92cm, pas do 70cm, boky do 92cm Oboje šaty jsou v naprosto původním stavu, měla jsem je na sobě na plese a svatbě, takže opravdu jako nové. Pokud byste měly zájem nebo nějaké dotazy, prosím na email, odpovím s pomocí manžela večer :). Cenu bych si představovala 500Kč za jedny včetně doporučené pošty, což si myslím, že je hodně solidní, původně byly podstatně dražší ;). K těm prvním mohu přidat případně i boty a psaníčko. Ale ted už opravdu mizím, děkuji za povzbuzující komentáře, ty oči jsou vážně otrava, alespon se pokusím natočit nějaké další oddechové video, protože líčení ted dělat nemůžu, mějte fajn den!

You May Also Like

43 komentářů

  1. zánět spojivek je hodně nepříjemný..ať je ti brzy lépe!! článek je skvělý..!!

    OdpovědětVymazat
  2. Co říkáte všichni na voňavku BEYONCÉ - HEAT RUSH?

    OdpovědětVymazat
  3. DKNY mam taky moc rada. Jinak za me Escada Magnetism, oranzovy Ralph Lauren a pak Very Sexy od Victorias secret, kterou mi udajne prestali vyrabet. Kdyz me to pani v obchode sdelila, myslela jsem ze omdlim :D

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezký článek!
    Brzy se uzdrav, zánět spojivek je nepříjemný. Tak ať je brzy lépe!

    OdpovědětVymazat
  5. moc vám děkuji za povzbuzující komentáře, už mizím odpočívat :), ty oči jsou strašně otravné, mívám to z počátače poměrně často, kdybste měl náhodou někdo nějaký tip, jak se tomubránit nebo to zmírnit, budu moc ráda, mám oči citlivé a hodně na to trpím .....

    Jinak Beyonce Heat i Heat Rush jsem očichávala, více se mi líbil Heat a líbil se mi dost, i jsem přemýšlela o koupi :), také myslím, že by to byl pěkný dárek, i když vůně sama o sobě mi nepřijde nějak unikátní.

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem se úplně zamilovala do Aliena...i když je mi 22 tak cítím že je to parfém pro mě. Pracuji v bance a proto takovejhle "vyzrálej" parfém potřebuji :)
    A přeju ti ať se brzy uzdravíš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já používám Alien. Je mi dvacet jedna, ale už jsem maminka:-D :-)

      Vymazat
  7. Na Vánoce mám dostat pd přítele D&G Light Blue, tak snad bude dobrá:) Brzo se uzdrav:)

    OdpovědětVymazat
  8. Perfektní výběr - Chloé miluje mamka a DKNY já ;). Euphoriu si přeji již delší dobu, tak třeba na mě bude ježíšek hodný ;).

    OdpovědětVymazat
  9. skoré uzdravenie prajem.. vybrala si perfektné vône, celá rodina (mamka, ja a sestra) sme si zamilovali chloe chloe, aj keď to určite nie je pre každého :) na sesternici som zasa zbožňovala dkny v čase, keď sme bývali v spoločnom podnájme :) no a coco... to je kapitola sama o sebe :) proste nádhera :)

    OdpovědětVymazat
  10. Tak Chloé je má srdeční záležitost a někdy v budoucnu bych ráda měla i Aliena, protože je vážně úžasný! A brzo se uzdrav :)

    OdpovědětVymazat
  11. Dlouho mám v hlavě podobný nápad na příspěvek, se budu jednou opičit, nedá se už nic dělat ;-)
    DKNY vlastním taky a jsem s ní spokojená, opravdu příjemná svěží vůně ideální do horkého dne. I když mezi mé srdeční záležitosti nepatří.

    A souhlasím s investicí. Kdo jednou k těmto vůním přičichne, už se jich nedokáže natrvalo vzdát.

    http://tothemoonandback-eli.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  12. Mugler to z vôňami vie!

    http://stylishfox.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  13. aaaaauuuuu, zánět spojivek je pěkně nepříjemný, tak si šetři oči a brzo se nám uzdrav.
    zajímavý článek. taky teď dělám články s tipy na vánoční dárečky :-)
    T.M. vůně jsou opravdu zabijácké :-D pamatuju si, jak jsem je ještě neznala a v nějakém časopise byl vzorek. neváhala jsem a nastříkala to na sebe. pak jsem málem tou sílou omdlela a nešlo to ani nijak smít, no bylo mi dost ouzko :-D od té doby si dávám sakra pozor!
    a po jablíčku toužím už pěkně dlouho :-)

    mujfialovysvet.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. chytro sa lieč ...a nevysedávaj u počítača ...pekne si pospi...

    OdpovědětVymazat
  15. Aliena jsem nezkoušela a ani mě neláká. V Chloe je na můj vkus moc růží, začíná ale hezky ovocně. Kdyby taková byla pořád, tak by se mi i líbila. Euphorii jsem zkoušela nedávno, ale prostě ne-e. Rozvoní se na mně až do pánska a tak divně...Coco Mademoiselle mám ráda, používám ji, když nemám chuť na žádnou ze svých slaďáren nebo kytiček.
    Amor Amor jsem nezkoušela, ale prý se trochu podobá červenému jablku od Niny - které miluju! Taky tip pro mladé holky;)
    Celkově mám v oblibě spíše sladké parfémy, nebo květinové vůně čmárlé ovocem:)Nejsem na svěženky typu L&B, Funny! ani teda DKNY:) Brzské uzdravení, Laura.

    OdpovědětVymazat
  16. Já jsem dlouho chtěla vůni Vitkor&Rolf- Flowerbomb a před dvěma lety jsem si ji konečně mohla dopřát (studentka bez pravidelnějšího příjmu kromě kapesného, takže každá větší investice bolí :-D). Je celkem silná a sladká, dost mě od ní odrazovali, že je jak pro starou bábu, ale já jsem na ně nedala :-D Je to balení 100 ml a i když ji používám několikrát týdně, tak jí pořád ještě trochu mám, ale nevím, asi se mi už moc "ovoněla" a poohlížím se jinde. Zatím se mi líbila jen Marc Jacobs-Daisy, ale ta mi přijde, že ji má každý. Navíc se nelíbí m=mu příteli, ten mi doporučuje zůstat u Flowerbomb... :-D Tak nevím no, a navíc když si chci nějakou vůni vybrat v parfumerii, po třech vzorcích už mi voní všechno stejně, takže to je u mě běh na dlouhou trať :-D Markéta B.

    OdpovědětVymazat
  17. ten třetí ze shora krásně voní :) já ho mám

    OdpovědětVymazat
  18. wow,skvělé tipy,nejlepší je ta od Chanel :) ♥

    OdpovědětVymazat
  19. Ježiši zánět spojivek, doufám, že se ti to brzy uzdraví, chápu že to není nic moc příjemného..
    Napadlo mě jestli nemáš také nějaké typy na dárky pro přítele, bratry, tatínky .. Nemám vůbec nápad, co dávat mužské populaci :D

    OdpovědětVymazat
  20. Chudinko Petrusko, preju brzke uzdraveni! S ocima mam taky casto trapeni - pomahaji vyplachy hermankem, kapky tobradex a skoro kazdodenne umele slzy. Bylo mi receno, ze moje problemy jsou ze suchych oci - nevyplavujou infekce a spinu... Treba Ti to pomuze take.
    Z Tvych vuni se mi libi Alien a Amor Amor. Ja pouzivam Chanel Beige, Tous a "chlapolapku" Magnetism od Escady. :-)
    Peti, jestli budes mit cas a chut, napis nam taky Tvuj seznam prani na Vanoce!
    At jsou Tve krasne oci co nejdriv fit!
    Lucie

    OdpovědětVymazat
  21. Moc hezký článek. Ať se brzy uzdravíš :D
    http://my-colorful-kingdom.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  22. Skvělý článek, tohle je spíše inspirace pro mě, jakou vůni si mám přát :D:D Tak se brzy uzdrav :-* A těším se až tu budeš v plné síle s videi ;))

    OdpovědětVymazat
  23. Skvělý článek, přeju brzké uzdravení :) Jelikož jsem stále ještě studentka, tak si dražší vůně nemůžu dovolit a stále sním o tom, jak si jednou nějakou koupím :) Za takovéhle články jsem tedy moc ráda, protože je pro mě pak výběr v parfumerii o moc jednodušší :D A celkem by mě zajímalo co si myslíš (nebo jakýkoliv jiný čtenář) o vůni Burberry - Body. Dostala jsem totiž vzorek a jsem z něj neuvěřitelně nadšená a celé mužské osazenstvo naší rodiny též :D Ovšem ta cena naše nadšení trochu mírní, to je pravda :D

    OdpovědětVymazat
  24. Kellyša: Radši bych uvítala typy jako všeobecně nebo více druhů..voňavky jako názor jednoho člověka mi moc nedají, jelikož voňavky jsou tak individuální věc, že je těžko ji darovat i někomu jinému pokud nevíme jestli se mu líbí...video s Tvéma oblíbenýma jsem rozhodně ocenila, ale článek na pořádnž typy nukde nenaleznu:(

    OdpovědětVymazat
  25. Petro moc Ti děkuji za názor. Měla jsem v časopisu vzorek a hrozně moc se mi zalíbila a po několika dnech jsem k ní znovu přičuchla a najednou jsem vůbec nevěděla, jako by mi voněla jinak než předtím kdy jsem z ní byla paf :-DD

    OdpovědětVymazat
  26. jéé, tak snad se brzy uzdravíš :( zánět spojivek jsem, díkybohu, nikdy neměla, ale musí to být pěkně nepříjemný..

    OdpovědětVymazat
  27. DKNY je skvělá voňavka, má jí moje mamka a já jí ji kradu :D Přeju si ji k Vánocům :)

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj

    já miluju DKNY zelené jablko! Ostatní se přiznám ani neznám, ale všeobecně mi voní vše se santalovým dřevem:-)

    Přeji brzké uzdravení a jak už tady někdo uvedl, pořiď si umělé slzy. Já na ně nedám dopustit:-)

    Poppy

    OdpovědětVymazat
  29. chuderka:( prajem Ti skoré uzdravenie..

    Ja v poslednej dobe používam Marc Jacobs- Oh lola a je to taká celkom sladká zimná vôňa a hlavne má kr=asny flakónik:)
    Pod stromček chcem Versace Yellow diamond...
    Lala

    OdpovědětVymazat
  30. perfektny clanok, do voni si sa uplne trafila najme thrierry mugler, calvin klein a chloe, moje najoblubenejsie vone ! :)
    drzim palce v dalsich takto dobrych clankoch :D
    PS: mas doma pokladik a to sa tak casto nevidi :)

    OdpovědětVymazat
  31. Nechtěla by jsi udělat vánoční článek, kde bys ukázala aji nějaké ozdoby a jak máš vyzdobené různé pokoje ? :)

    OdpovědětVymazat
  32. Ahojky,
    já miluju od T.M. parfém Angel, kdysi jsem si vzala ze Sephory navoněný papírek, vložila si ho do diáře a ten mi od něj voní doteď, což je asi půl roku :-). Je hodně silný, ale máš pravdu, stejně jako Alien mi přijde spíš pro starší, ne pro hodně mladé slečny. Nebo na nějaké slavnostnější příležitosti.
    Btw taky mě čas od času pálí oči z PC, doporučuju kapky Refresh, hodně pomáhají na zarudlé unavené oči (pokud ale máš zánět spojivek, tak nevím, jestli by ti úplně pomohl, je spíš na jen zarudlé, unavené oči). Jinak oční mi poradil, že by se člověk neměl na PC dívat upřeně, hodně mrkat a občas se zadívat i jinam, než na obrazovku, do dálky atd.

    Moc by se mi někdy líbilo video s tvými tipy na uspořádání šatníku apod. (zajímalo by mě, kde skladuješ třeba šátky, šály, bižuterii). Jen takový nápad, na youtube je takových videí hodně a mě baví (v té souvislosti zpětně chválím video na téma "co nosím v kabelce", ty mám taky ráda :-) ).

    Jen tak dál, tvoje videa ráda sleduju (a chválím výslovnost, spoustě lidem není pořádně rozumět, ale ty mluvíš hezky :-)).

    OdpovědětVymazat
  33. U mě je stálice Flower Party od Yves Rocher od doby, co je na trhu (cca 2 roky). Jinak úžasná je Miss Dior Chérie a určitě Chanel Chance! Já letos parfém nedostanu a ani mi to líto není, protože dostanu (snad) něco, co už si delší dobu přeji. :) Brzy se uzdrav a hlavně nech očka odpočívat.

    OdpovědětVymazat
  34. Chloé je úplne naj..ja som ju dostala min.rok na vianoce :)) ale ani tá coco nevyzerá zle :)

    OdpovědětVymazat
  35. Nemáš v plánu napsat nějaký článek o clip-inech atd.?

    OdpovědětVymazat
  36. Baruška: přikláním se tady k názoru, že vánoční zdobení a témata na články by byly super :)

    OdpovědětVymazat
  37. I love Coco Chanel!! The best parfum ever, i've used lots of parfums, but this is the number one! Only vice is that it's more expensive than any other parfums, but in Dallas i can get it cheaper, so it's mega! ...like this article, very good idea :)
    and conjunctivitis? ooh, poor! hope u feel better soon, have a good time, your Trina x x

    OdpovědětVymazat
  38. Zánět spojivek je nepříjemný! Brzo se uzdrav Peťulko! :)

    OdpovědětVymazat
  39. Parfém už jsem koupil a uvažoval jsem co dál. K parfému jsem přikoupil luxusní, lehce erotické spodní prádlo na http://www.love-me.cz/. Doporučuju všem!!!

    OdpovědětVymazat
  40. Moja topka je Moschino i Lowe Lowe, už a zase teším až nakúpim na brasty.sk minule som mala veľmi dobrú skúsenosť. :)

    OdpovědětVymazat
  41. Myslím si, že je fakt, že parfémem člověk nic nezkazí. Každopádně to chce vždy ještě nějakou vtipnou věc. Koukněte na tyhle stránky: http://www.originalnidarky.cz/104-vtipne-alkoholove-darky. U některých dárků jsem se fakt dost pobavila.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!