8 tipů jak vyzrát na kruhy pod očima a unavené oči podle mě

by - 05 července

Krásný večer,

původně jsem si pro vás dnes chtěla připravit video, ale musím to trochu posunout, protože mi nějak není zdravotně úplně dobře a tak se mi natáčet nechce, ale nebojte se, mám pro vás, podle mě, docela dobrou náhradu v podobě dnešního postu.

Kruhy pod očima trápí skoro každou z nás a upřímně, jestli máte kůži kolem očí tak světlou a průhlednou jako já, tak vám opravdu nezávidím a pouze soucítím. Ty z vás, které kruhy ještě netrápí, nebo které je opravdu nemáte ani po 25 či 30, těm gratuluji, protože patříte k tomu málu šťastlivců. Příčin vzniku kruhů pod očima je hodně, já je dnes rozebírat nebudu, ale rovnou se podívám na věci, které se v boji proti nim osvědčily právě mně. Takže jdeme na to :)....


1) Spěte! Dostatek spánku je asi nejdůležitější věc, kterou se dá proti kruhům bránit. Je to sice stará známá rada, ale je opravdu funkční. Já když nespím 8-10hodin denně, je to na mých očích hned vidět a na kruzích bych se mohla houpat.


2) Pijte! Možná se to zdá zvláštní, ale pokud nedodržuji pitný režim, jsem unavená nejen já a má pleť,ale také vyniknou tmavé kruhy pod očima. Postačí 1,5-3l tekutin denně, ale záleží na vaší konkrétní váze a fyzické námaze. Kruhům nepřispívá ani alkohol a přílišné solení, pokud můžete, tak to s oběma věcmi nepřehánějte.



3) Nepřehánějte to s počítačem! To je pro mě rada jak vyšitá :D, pokud hodně pracuji na počítači, což je u mě na denním pořádku, mám nejen kruhy, ale oči mě i řežou a pálí. Doporučuji dělat si přestávky, zlumit monitor na menší kontrast a často mrkat. Pomohou vám i kapky do očí jako jsou například umělé slzy Hyal Drop nebo Visine Classic proti červeným očím.



4) Používejte oční gely! Osobně mám vyzkoušeno více chladivých očních gelů, ale úplně nejlepší výrobky v poměru cena/výkon,  jsou ty nejobyčejnější. Moc mi vyhovuje Cooling eye roll on od Essence, nanáši se kuličkou, která i jemně masíruje a krásně osvěží a zchladí oční okolí. Mým top výrobkem, který používám už roky, je ale Ryor oční gel, obsahuje extrakt ze světlíku lékařského, kostivalu a lopuchu a pomáhá proti otokům i unaveným očím. Oba dva gely uchovávám v lednici. Samozřejmě kruhy ani otoky zcela nezmizí, ale unaveným očím rozhodně citelně pomohou!



5) Chlaďte! Všichni určitě známe babské rady typu plátky okurek či brambor na oči, pytlíky černého čaje či vychlazené tamponky namočené do vody a zchlazené v mrazáku nebo úplně obyčejné čajové lžičky zchlazené v lednici či mrazáku. Všechny tyto metody fungují na zklidnění unavených očí, ale měli byste oči nechat zavřené cca 10minut a odpočívat. Výborně k těmto účelům poslouží i gelová maska na oči, která skvěle funguje i při bolestech hlavy a teplotě.


6) Chyťte barvu! Ale pozor, nemyslím tím opalování na přímém slunci bez ochranných krémů, tím naopak kůži kolem očí poškozujete. Já nosím na slunce vždy sluneční brýle, sice mám každé léto povedený panda efekt, ale snažím se to doladit samoopalovákem. Moje dva top produkty jsou Bioderma Hydrabio Bonne Mine, který krásně hydratuje a lehce opaluje. Když chci být trošku tmavší použiji Xen Tan Face tanner luxe, který už při jedné vrstvě dělá pěknou opálenou barvu. Ani jeden z nich neucpává póry a neflekatí, pozor ale na linii kolem vlasů, tam pořádně rozetřít a to stejné směrem na krk a kolem uší. Na opálené tváři kruhy mnohem více zaniknou a nejsou tolik vidět, protože pod pokožkou tolik neprosvítají modré žilky.


7) Krémujte! Dobrý oční krém je základ, ale právě zde platí více než kdykoliv jindy, hlavně s mírou. Nadbytek očního krému v okolí očí totiž může způsobovat otoky. Moje oblíbené oční krémy v poslední době jsou Kaviderm od Ryoru - je proti kruhům a váčkům pod očima, na což se mi nezdá, že by fungoval nějak excelentně, ale možná jen nemám tak velké kruhy (nó, já myslím, že jo...), abych to poznala, každopádně jako oční krém je super, lehký, nedráždivý, hydratační, určitě doporučuji. Další pecka za rozumnou cenu je Krém na oční vrásky od firmy Valea, tento krém stojí necelých 40kč a je vážně super, obsahuje včelí mateří kašičku a opravdu viditelně hydratuje a vyživuje oční okolí. Poslední krém jsem si koupila na základě kladných recenzí na netu, ale na mě to prostě nějak nefunguje, jedná se o Oftaxyl od firmy Syncare, je to přímo krém určený na redukci kruhů pod očima, obsahuje peptidy, které mají omezovat tvorbu tmavých kruhů a zesvětlovat oční okolí až do přirozené barvy pleti (jak to ten krém proboha pozná?!), ovšem na mě to moc nezabralo, stojí kolem 500Kč a je ho 30ml, což je dost, nevím, kde je u mě chyba, takže možná za osobní vyzkoušení stojí, je takový řidší, ale jinak se rychle vstřebává a je příjemný.


8) Zakrývejte a rozjasňujte! Když nic nepomáhá, přijde na řadu korektor, ty hutnější si nechte na větší kruhy, mají lepší krytí a tekuté si poradí s menšími kruhy. Osobně to střídám, ale nejraději mám v poslední době koretor od Catrice All around concealer, který krásně kryje, ovšem pozor, je poměrně mastnější. Pokud nemám den blbec a kruhy nejsou tak hrozné, používám od ELFu Concealer & Highlighter, je jemný a nekryje příliš, ale krásně projasní. Kdo má kruhy opravdu hodně tmavé, tomu bych doporučila korektor v barvě žluté až oranžové, tyto barvy neutralizují modrou a fialovou na pleti. Dalším tipem ode mě je rozjasňovač, dám trochu krémového rozjasňovače přímo do rýhy (obrysu) kruhu, tím rozrazíte tmavý stín a světlo se bude lépe odrážet od pokožky, čímž kruhy opticky vyzmizíkujete, postačí vám ale i obyčejná bílá tužka na oči. Zároveň vám dám ještě jeden tip, pokud máte okolí očí celé takové průsvitné až zašedlé, nanášejte korektor i na horní víčka ještě pod podkladovou bázi, na ni pak použijte světlé oční stíny v přirozenějších barvách, tmavá černá a šedá na unavené oči nepatří, prohloubí kruhy pod očima a oči ještě více zapadnou.



Pokud byste se chtěli podívat na video o korektorech, můžete TADY.

Mějte krásný zbytek dne a doufám, že se vám moje tipy líbily a pokud máte nějakou svou osvědčenou radu, budu moc ráda, když se podělíte v komentářích :)!

You May Also Like

83 komentářů

  1. krásná škraboška :D
    super tipy, moc si mi pomohla, přesně tohle jsem chtěla si přečíst :))

    OdpovědětVymazat
  2. Tak já kruhy pod očima trpím snad od narození..Mám to hodně genetické :( Takže se snažím o ně tak nějak starat... mám oční krém od Ryoru (ten už se bohužel nevyrábí), poté roll-on od Garnier (ten mi zase vůbec nepomáhá) a samozřejmě korektory, korektory a zase korektory :-D

    Teď jsem si zamilovala korektor od Catrice (ten tekutý) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja jsem na tom stejne, sice hodne malo piju, ale mam to v genech, je to strasny a pomahaji mi
      jen korektory...

      Vymazat
  3. super tipy, musím se podívat po tom roll-onu od essence :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten se v Česku bohužel neprodává :(.

      Vymazat
    2. Ja jsem ho koupila v Praze

      Vymazat
    3. mají kdyžtak tady: http://www.babybaby.cz/kosmetika_kosmetika-essence/ess-ms-chladici-gelova-kulicka-na-oci.html

      Vymazat
  4. No tak já spím, piju, chladím a všechno možné, ale nepomáhá mi nic : ( Jediné co mi zbývá je zakrývat a jen tak něco ty moje kruhy nezakryje... Jedině Make up cover od Dermacolu. Ten je pro mě fakt zázrak : ) Dokonce jsem sehnala v drogerii (!!!) odstín 208 : ) Tady mám o něm článek i s fotkama v akci : )
    http://simply-cheaply.blogspot.cz/2012/06/dermacol-make-up-cover.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten mám taky, je vážně super,ale na mě dost suchý :)...

      Vymazat
    2. Kruhy pod očima taky můžou značit skrytý problém v organizmu. Nejčastěji se kruhy pod očima bez zjevných příčin projevují problémy s játry nebo ledvinami. Není na škodu se nechat vyšetřit. Pokud to není dáno třeba genetikou...

      Vymazat
  5. ďakujem za skvelý článok :-)
    kiež by ma niekto naučil dodržiavať bod 1, ja som totiž nočné zviera, na večer ožívam ... ale do práce vstávam skoro, takže to tak potom aj so mnou vyzerá :-( do práce odchádza múmia a z práce prichádza skoročlovek, ktorý sa na večer stáva človekom a nechce sa mu do postele do polnoci hmmmch a potom dospávam cez víkendy

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkný článek a skvělé rady. Dávám si do mrazáku lžičky abych mohla chladit, když mám očka opravdu nateklá :) Kéž bych byla ten šťastlivec bez kruhů pod očima. Nejen, že mám kruhy, mám i vidět žíly v obličeji, modrá čára na nose a na spánku :( mám vidět žily všude, ale v obličeji mi to vadí nejvíce.

    OdpovědětVymazat
  7. S tím spánkem to mám taky, jenže u mě je to spíš těch 10 hodin.. Jak spím míň, tak vypadám jako mrtvola :) A objednala jsem si teď z ebay SkinFood, Salmon Dark Circle Concealer Cream a ten je úplně úžasný, krásně kryje, je teda taky mastnější, ale mně to vyhovuje :) A jinak díky za tipy, dlouho jsem hledala pořádný článek na tohle téma :)

    Angie

    OdpovědětVymazat
  8. já pokud spím 6 hodin v kuse,tak je to úspěch. Mám 4,5letá dvojčata a to mluví za vše :)))))))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ve 4,5 letech už by děti měly mít celkem řád ne? Já teda děti nemám, ale pamatuju si, že jako malí jsme v tomhle i pozdějším věku po večerníčku pindali do postele a běda tomu, kdo nespal a vstávali jsme,až když nás maminka budila do školky. Dej dětem i sobě řád a vyspíš se taky ;-)
      Naše babičky neměly zdaleka tolik spotřebičů a vymožeností jako my a byly krásné za všech okolností.

      Vymazat
    2. Proboha, že se vždycky najde nějaká velmi moudrá, co radí.

      Vymazat
  9. já jsem se tak opálila že je na mě můj korektor světlý a to jsem ho ještě nedávno používala a ke všemu mám problém s make-upem obličej mám tmavší a krk bělější takže když si nanesu make-up na obličeji je moc světlý a na krku moc tmavý jsem jak dvojbarevná nugeta :-D ale není to nic extrémního je to vidět jen s tím make-upem a chtěla jsem se zeptat jak jste to udělala probůh s těma nehtama to je úžasný :-D

    OdpovědětVymazat
  10. Skvělé tipy! Většinu věcí sice používám tak jako tak, ale stejně se to hodí sepsané takhle pohromadě. :)
    Můžu se jen zeptat, kde jsi koupila ten krém od Valey?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v coop drogerii, podle mě budou mít spíše v zapadlých drogerkách....

      Vymazat
  11. K těm kuličkovým gelům... Já mám od Garnieru ten Roll-on a teda nic moc.. :( Na to, že je to Garnier, tak mě zklamal. Jinak, kde bych sehnala tu gelovou masku? A ještě, sice vím, že máš koretorů až až, ale chtěla bych ti doporučit od Rimmelu jejich tekutý korektor a rozjasňovač v jednom ;) Jeopravdu úžasný. V předchozím článku jsem se tě ptala kolik máš páru bot a ty jsi mi neodpověděla, tak se ptám teď? :)) Asi jsi to přehlédla... Stává se.. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mně Garnier taky nenadchl a děkuji za tip, mrknu na to. Jinak se omlouvám, asi jsem si nevšimla,ale ani to nevím přesně, ale když to vezmu tak v hlavě, tak mám 9 lodičky, 4 balerínky, dvoje gladiátorky placaté, dvoje klínky a dvoje páskové na podpatku. Dvoje žabky na zahradu a k vodě. 4 kozačky a jedny kotníkové kozačky a 1 oxfordky na podpatku.

      Vymazat
  12. Souhlasím, kruhy pod očima a i dost hluboké vrásky mám tak od 13 let, možná déle. Nevím čím to, obzvláště ty vrásky jsou divné. Nepomáhá masáž, pití vody. Jen spánek a to trochu a navíc jen hodinu po probuzení. Vyzkoušela jsem několik korektorů a nejvíce mám ráda garnier rollo
    -on ve světlé verzi. Nezakryje úplně vše (to snad u mě ani není možné), ale nepálí, neslývá se do vrásek, nevysušuje a je celkově příjemný. Používám ho i na horní víčko, které pak popráším pudrem (popřípadě před korektorem dám i trochu mého oblíbeného make-upu od Yves Rocher pro bezchybnou pleť) a stíny vydrží celý den. Bázi nepoužívám.
    Jinak moc hezký článek a brzy se nám uzdrav :) A užívej prodlouženého víkendu :)

    OdpovědětVymazat
  13. VYzkouším tu Valeu, vypadá zajímavě:)

    OdpovědětVymazat
  14. Tak už nevím, kde dělám chybu. Spím jako dudek, piju litry vody, chladím, maskuju, ale pořád mám ty oči jak narkoman. :-/ Ale používám roll-on on Garnier, a musím říct, že narozdíl od všech, co kdy kde psali recenze mi pomáhá přesně tak, jak říkají v reklamě. Nejen, že mi kruhy pod očima ochladí, ale taky dokonale kryje. Takže v tomhle jsem asi jedna z milionu, které ten Garnier pomohl :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. někdo to tak holt má, já mám taky kruhy pořád, málokdy vypadám odpočatě....jinak ten Garnier za mě velké zklamání, jednak mi nesedla barva a ani krytí mi nepřišlo bůhví jaké....

      Vymazat
  15. naprosto skvělý a věřím, že i užitečný článek:)

    OdpovědětVymazat
  16. takové rady se vždycky hodí! já nějaké extra kruhy zatím nemám.. pokud teda neponocuju :D

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Peti, mám dotaz, tak trochu mimo téma dnešního postu. Zajímalo by mne, jakým lakem máš zkrášleny nehty ve videu o korektorech ? :) Děkuji předem za odpověď. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jejda, tak to už nevím,ale vypadá to Midnight mission od CHG nebo Emerald fitzgerald taky od CHG,ale tipuju to na ten první....

      Vymazat
    2. Tak jsem se koukala a tipla bych to spíše na ten zelenkavější, tedy Emerald Fitzgerald. Děkuji moc, kdyby si na tento odstín, nebo podobný narazila někde v "drogerce" ... Třeba u značky Essence, určitě na mne houkni !:))) Vypadá totiž úchvatně a CHG nejsou pro mne nějak dostupné. :(

      Vymazat
  18. ...mne sa dobre osvedčil Garniel roll on...kovová gulička pri aplikácii príjemné chladí a zároveň je krycí a mám aj allround concealer od Catrice a som s ním spokojná, mne vyhovuje! Ako krém pod oči používam Avon anew rejuvenate 24 hour eye cream denný/nočný v jednom balení, super! Môžem doporučiť..je určený pre ženy od 30 rokov...!

    OdpovědětVymazat
  19. Super tipy! Já naštěstí zas takové problémy s kruhy pod očima nemám. Stačí mi jenom trochu korektoru. :)

    OdpovědětVymazat
  20. Já ještě nenašla oční krém, který by mi vyhovoval. Nanáším ho maličko a žádný se mi nevpije, a leskne se mi pod očima. Tak nevím.
    Na tmavé kruhy používám rozjasňovač od Dermacolu, už ho ale nevyrábějí, škoda. Za chvíli ho budu mít pryč, takže tvoje tipy se mi velice hodí:-)

    OdpovědětVymazat
  21. mě teda nikdy nic na kruhy nezabrala..jinak nejlepšejší korektor, který jsem zaragistrovala v drogérce je Rimmel Match Perfection...ten asi už budu milovat napořád :)

    Jarmark Marnosti

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasim, pod oci je nejlepsi! Ale na pupinky uz ne, jelikoz je to napul korektor a napul by mel i rozjasnovat, tak jinde na nedokonalosti neni zrovna idealni:)

      Vymazat
  22. Já mám kruhy pod očima jen když spím fakt hodně málo a to jsem k tomu ještě navíc celá nateklá. :D Takže to není zrovna nic moc. :D Ale dá se to zamaskovat. :) Jinak parádní rady, na tu paletku od Catrice koukám už dlouho, tak si jí asi taky pořídím. A ty nehty, Peti, jsou krásný!!!
    www.diarykristina.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  23. skvelé nápady...ja mám kruhy strašne tmavé a s ťažkou biedou ich prekrývam...chcela by som skúsiť ten xen tan...nevieš náhodou kde by som zohnala vzorku? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vzorky jsem bohužel nikde neviděla,ale mají ho na feelunique.com, pošta zdarma

      Vymazat
  24. Zrovna nedávno jsem si koupila ten rozjasňovač od Essence a jsem s ním zatím spokojená:-) Moc hezký článek Péťo:-) jen tak dál!

    www.mishastyle.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  25. Super článek, jde vidět, že ti dal opravdu práci a mě jedině pomohl. Děkuji! :)

    http://karinka28.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  26. Já mám obří kruhy pod očima, takže ani jeden tip mi nezabírá krom teda korektoru, jenže mám k tomu i vrásky a když si chci zakrýt pořádně kruhy, vleze mi korektor do vrásek a já vypadám jak v 60. Takže jediný řešení opatrn nanášet korektor a prostě se navždy smířit se vzhledem, spala 6 hodin. Obojí mám vrozené, takže krémy na vrásky a na kruhy nezabírají. Jediné co mi trochu pomáhá je krém z kozí řady Ziaja a vazelína. Jinak skvělé tipy pro ty, kteří to nemám zaz tak hrozné jako já :).

    OdpovědětVymazat
  27. super clanek!!
    http://sienastyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  28. Vím,že je řeč o kruzích pod očima ale chci se jen zeptat,kde si koupila bílý praskací lak co máš na nehtech? Já mám takový akorát že černý ale i ten bílý je pěkný.. :) Jinak s těmi radami jak předejít kruhům pod očima si pomohla ne je mě ale myslím že ostatním,dobře se to čte no až by mě začaly trápit kruhy pod očima tak nějakou radu vyzkouším.. :)

    OdpovědětVymazat
  29. Sama mám kruhy lehce, ale díky průhledné pleti v těch místech mi prosvítají fialova žilka a to je průšvih. Naštěstí v létě opálení pomůže a jinak Touch Eclait :D

    Díky za typy, určitě vyzkouším oční gel!

    OdpovědětVymazat
  30. Petro,díky moc,něco znám,ale ostatní vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  31. Teďka je sice řeč o kruzích pod očima ale zaujal mě i tvůj bílý praskací lak co máš na nehtech,já mám takový černý ale ten bílý taky vypadá pěkně. Můžu se zeptat kde si koupila ten bílý praskací lak? Jinak rady jak předejít kruhům pod očima jsou vynikající. Tedy já jsem kruhy pod očima ještě nikdy neměla ale kdyby se náhodou objevily tak určitě vyzkouším.. :)

    OdpovědětVymazat
  32. Já mám pocit, že mám kruhy snad nonstop a ať se snažím jak se snažím, nezakryju to prostě nikdy :-/ kam se hrabu na tebe! Spát můžu jak dlouho chci a furt tam mám dva černé pytle :-/ Ale zkusím pořádně pít a snad to bude lepší :-) Super článek, něco takového jsem potřebovala, díky :-)

    OdpovědětVymazat
  33. Ahoj Peti, od kolika let myslíš, že je vhodné začít používat oční krém?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja jsem cetla ze uz po dvacitce to je vhodny, v tomhle veku staci nejaky z drogerky, ktery ma treba ceramidy. A neni asi vhodny nejaky urceny proti vraskam, na to je jeste brzy:)

      Tady je kdyztak video pro ty, co umi anglicky, o tech cernych kruzich pod ocima:) http://www.youtube.com/watch?v=lxP1msXNrf0&list=UUFghPtzFcmyDiID1ASMA4Dg&index=3&feature=plcp

      Vymazat
    2. Já bych také řekla, že po 20 už to vhodné je,ale spíš jen nějaký hydratační či oční gel, na krémy na vrásky je brzy, to až tak po 25-30 podle individuální potřeby, někdo má vrásky dříve, někdo později....

      Vymazat
  34. Super tipy krásné fotky !! :) Moc krásná škraboška jen se chci zeptat odkud jí máš a kolik stála ?? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji, mám ji z ebay a kolik stála už nevím,ale možná tak max. dolar :).....

      Vymazat
  35. wow, skvělý článek! :)
    spánek je nejdůležitější! :) díky tobě vyzkouším ten roll on od essence :)

    OdpovědětVymazat
  36. Moc děkuji za rady. Povedený článek, určitě si koupím ten koretor od Catrice All around concealer :)

    OdpovědětVymazat
  37. skvělý článek..určitě něco vyzkouším!!:)

    OdpovědětVymazat
  38. super článek a držim palce, ať ti je líp!:)

    OdpovědětVymazat
  39. Ahoj, já milovala oční krém od Ryoru, používala jsem ho roky, ale pak změnily recepturu a už to nebylo ono. Celkem ráda mám oční krémy od lorealu( nejlepší byl decontract, ale už není, tak mám triple active), krásně hydratují. Na noc dávám mastnější od Salvus, ale někdy trochu štípe v očích. Mám taky tu Valeu, ale je hrozně parfémovaný a štípe mě v očích taky, úplně slzím- máš podobnou zkušenost?P

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj Péto vím že to zrovna sem nepatří ale potřebuji radu od někoho zkušeného jako jsi TY ;) v pondělí jsem si nalakovala nehty zeleným lakem, des když jsem si nehty odlakovala zežloutly mi nehty :( co ted s tím? Mám čekat ž mi nehty odrostou? Jestli to teda VŮBEC odroste nebo co jiného s tím? Vypadá to hrozně. Jinak jsem ti chtěl moc pochválit blog chodím na něj opravdu KAŽDÝ den a nechávám se od tebe inspirovat jak učesy tak i líčením i když je mi jen 16. Přeji ti mnoho dalších uspěchu jako do ted a přeji ti krásny zbytek slunečného dne Eva ;)
    PS: nechti ti pořád psát jako ,,anonym,, ale nepoužívám žadný učet jako google,Live Journal a tak podobně. Jak to mám tedy udělat? Jestli mi někdo poradí budu hrozně ráda:)

    OdpovědětVymazat
  41. ahoj Peťa, neviem či sa Ťa to už niekto pýtal, ale rada by som vedela, od koľkých rokov používaš protivráskový krém na oči(Valea)

    OdpovědětVymazat
  42. Nevím jak vy, ale mě to chlazení oči až boli. :(

    OdpovědětVymazat
  43. Ahojky, nemohla bys natočit krátké videjko o tvých nehtech v tomto článku? Jsou moc krásné, mám praskající lak z Avonu a teda nějak moc "nepraská".

    OdpovědětVymazat
  44. Taky fůrt sírám do počítače v práci a mě pomáhá kapat Ophtalmo Evercil (takovej levnější Visine) a ty vychlazený pytlíčky černého čaje.
    vaše 40

    OdpovědětVymazat
  45. To spaní je asi pro mně nejlepší.
    Kruhy mám už od malička. Asi zděděné,ale delam co muzu abych se jich zbavila;)

    OdpovědětVymazat
  46. ja mam kruhy pod očima už od malička.A blbě spím,co je ještě horší.každý ráno si dávám lžičky,ale moc mi to nepomáhá,ale to je asi ani skrz to,že to nikdy nevydrřím 10 minut.Nevim proč,ale vždycky mě po tom oči začnou štípat neo něco takového :) jinak skvělý článek,moc si mi pomohla určitě to zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  47. ty to máš ještě dobrý:-) já jsem světlounká, na sluníčku okamžitě rudá a s úpalem, vylejzaj mi pihy a kruhy pod očima mám ať dělám co dělám... je mi devatenáct, žiju poměrně zdravě - piju hodně, zdravě se stravuju, používám krémy na oči... no prostě to nefunguje:-) jediný co můžu udělat je že si obličej jen namažu bb krémem (nepotřebuju nic krýt mám pleť od přírody hezkou) a pod oči používám pěnový make up od sephory.. když ho jen lehce vťupkuju tak to krásně zamaskuje:-) E.R.

    OdpovědětVymazat
  48. Na oči je vhodná oční výživa. Já s manzelem pravidelne uzivame ocuten brillant a jsme moc spokojení.

    OdpovědětVymazat
  49. Moc pěkně popsáno, sama využívám pro práci oční kapky Refresh, další tipy mě zaujaly a zkusím nasadit do praxe..

    OdpovědětVymazat
  50. Ahoj, článek už je docela starý a proto bych se chtela zeptat jestli máš nějaké aktuální tipy. Visine už doma mám, ale ten ryor jsem ještě nikde neobjevila. Take by mě zajímalo, kde je k sehnání ta Valea, jestli teda ještě vubec. Moc díky za odpověď.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neviem, či to naozaj funguje, ale na sociálnej sieti sa mi stále objavuje ponuka na zlatú gélovú maska Eyes Cover, ktorá by podľa všetkého mala na tieto problémy účinkovať - podľa priložených fotiek zázračne :). Používa sa ráno studená a večer teplá. I keď neverím na takéto zázraky, možno , že má niečo doseba. Máte s tým niekto skúsenosti ?

      Vymazat
  51. Chtěla bych vám všem poradit osvědčený „recept“ na popraskané žilky v obličeji (i kdekoliv jinde na těle). Stačí používat mast HEPAROID, po půl roce používání je mám skoro pryč :))) Pomáhá i na kruhy pod očima.

    OdpovědětVymazat
  52. Ano, na unavené oči je nejlepší spánek, ale co když jsou unavené i když jsem spala dost?

    OdpovědětVymazat
  53. Tipy na gely a krémy jsou super, mám zapsáno a Ryor vítězí. Já nedávno dostala Remescar (http://www.kruhypodocima.com/) krém na kruhy pod očima (dárce evidentně nečetl tento článek), ale používám teprve třetí den, tak zatím nevím... Když si vzpomenu, za měsíc napíšu, jak pokračuju.

    OdpovědětVymazat
  54. Já bych ráda poradila. Mám moc dobrou zkušenost s přípravkem Natura - krém na oči. Používám ráno a večer k ošetření pokožky okolo očí a po chvíli užívání je vidět, že kruhy mizí a pokožka je taková zvláčněná a v okolí očí rozzářená :)

    OdpovědětVymazat
  55. Me pomahaji tyto kapky https://www.nejlevnejsikontaktnicocky.cz/renu-multiplus-drops-8-ml.html pred nimi jsem vyzkousela asi troje, ale tyto jsou nejlepsi.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!