Mandlové krémy - Regina, Ryor a Bione cosmetics

by - 25 července

Příjemné upršené odpoledne vám všem,

dnes mám pro vás recenze na tři krémy, které jsem v poslední době vyzkoušela, z toho jeden vypotřebovala úplně, u druhého mám na dně a třetí je sice zatím ozkoušený nejméně, ale dostatečně na to, abych o něm mohla podat adekvátní hlášení.

Mandlový olej, který všechny tyto krémy obsahují, je složka, která opravdu prospívá mé suché pleti a proto vám o něm něco málo napíšu. Tento olej se získává z mandlí lisováním za studena a obsahuje plno pokožce prospěšných látek ( jak víme, mandle obsahují plno vitamínů, minerálů a nenasycených mastných kyselin) a proto je vhodný jak u užití vnějšímu, při péči o pokožku, tak ke konzumování právě v surové formě jader. Tento olej je vhodný pro velmi citlivou a suchou pokožku, zvláště pak stárnoucí, protože nevyvolává alergické reakce a kůži zklidňuje a dodává jí vláhu. Je vhodný i k ošetření různých kožních problémů, jako jsou ekzém, lupénka či hrubší kůže. Aktivně totiž proniká do podkoží a intenzivně hydratuje a regeneruje. Můžete ho použít i k léčbě spálenin, po opalování či na vlasy. Zní to skoro jako zázrak, že? A musím přiznat, že pro mě také je, krémy s mandlovým olejem jsou mé nejoblíbenější, protože mám pokožku suchou (krom čela) a také by se dalo říct, že již stárnoucí, neb po 30 začíná pleť viditelně ochabovat a je potřeba ji intenzivněji vyživit.



Na úvod bych ještě podotkla, ne že by to bylo důležité, ale pro pořádek, že Ryor jsem dostala k zrecenzování, za což moc děkuji a ostatní dva jsem si koupila v drogerii. V drogeriích ale seženete všechny tři.




Mandlový krém original pro suchou pleť - Regina

Regina je ne příliš rozšířená česká značka, což je dle mého názoru docela škoda, protože co se týče pleťové kosmetiky, dělá velice zajímavé výrobky za zajímavou cenu - připomeňme si například klasický jelení lůj. Musím říct, že s tímto krémem jsem nešlápla vedle. Je jemný a voní klasicky krémově, žádná nepříjemná parfemace, ale krémová vůně, na kterou jsem zvyklé už z dob našich maminek a babiček. Krém je bílý a velmi hutný, ze všech tří nejhutnější. Proto bych ho doporučila spíše na zimu nebo na noc a jen pro sušší typy pleti, pokud máte mastnou, bude vám to dělat paseku a budete se lesknout jako prasátko. Co se týče vlastností, jednoznačně ho doporučuji, krásně hydratuje, zvláčňuje a vyhlazuje moji pleť, která zůstává hydratovaná po celý den. U mě má tedy jedničku s hvězdičkou a navíc cena kolem 90Kč za 45g mi přijde příznivá.





O jejich tradičním ultramastném mandlovém krému jsem vám povídala už v zimě, bohužel už nemám krabičku, abych ho do výčtu zařadila a tak snad jen připomenu, že byl opravdu velmi velmi hutný a mastný a na zimu, či na noc, byl jako ochrana na pleť naprosto bezkonkurenční, rozhodně si ho na podzim zase pořídím, abych byla vybavená, pro suchou a citlivou pleť značka ideál. Ale teď jeho lehčí bráška. Tento výživný krém s mandlovým olejem mi přijde jako odlehčená verze toho tradičního ultramastného a je jako dělaná právě na léto, kdy nepotřebujete pleť mastit tolik. Do mé pleti se dobře vsakuje a nezanechává mastný pocit, přitom je pokožka vláčná a krásně hydratovaná. Ačkoliv je určen pro suchou pleť, myslím, že kdokoliv se nemusí bát ho zkusit, nepřijde mi, že by nějak pleť zatěžoval nebo zmastil. Ze všech testovaných je nejlehčí a proto si myslím, že je i nejunivezrálnější, protože většina z vás ještě pravděpodobně stárnoucí pleť nemá a tak tohle by mohla být dobrá volba. Je totiž fajn i pod makeup a přijde mi, že má takovou lehce svěží vůni. I tento krém rozhodně doporučuji, cena kolem 90Kč za 50 ml je také velmi příznivá a krom toho má, dle mého, nejhezčí a nejelegantnější obal :).  




Výživný noční mandlový krém na velmi suchou a citlivou pleť - Bione cosmetics

Tento krém je nadupaný výživnými látkami jako je panthenol, koenzym Q10, lipoamin a vitamíny A a E. Musím říct, že na pleti je také ohromně příjemný, je o maličko mastnější, než Ryor, ale zase o dost méně mastný, než ultramastný Ryor, přirovnala bych ho, co do konzistence, k tomu od Reginy, ale Regina je maličko hutnější, z toho pravděpodobně moc moudří nejste, ale měla jsem nutkání vám to přiblížit :D....Na pleti je velmi příjemný, zanechává ji vláčnou a vyživenou, trvá mu o trošku déle, než se vsákne, takže bych ho doporučila spíše opravdu na noc, či na víkend, kdy se nechystáte honem nanášet makeup. Vůně je příjemná, nedráždivá, klasická krémová. Prostě nemám, co bych vytkla, je moc fajn a cena ještě víc, kolem 70Kč za 51ml. ze stejné řady je krém denní a pro ten si pravděpodobně také dojdu ;).


Co říct závěrem a jaký je verdikt? Opravdu nevím, všechny krémy jsou totiž opravdu skvělé a moc mi vyhovují, kdo má pleť hodně mastnou, asi to nebude nic pro něj, maximálně ten lehčí s mandlovým olejem od Ryoru, ale vy ostatní si určitě nějaký mandlový krém kupte, budete se divit,  jak hydratovanou, jemnou a hladkou pleť, budete mít!

You May Also Like

50 komentářů

  1. Tak to moc děkuju za tip, mám suchou pleť, takže se bude nějaký hodit :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Peťi ... Vlastním také jeden krém od Ryoru - Mořské řasy. Jsem s ním spokojená, ale více bych uvítala Výživný krém s mandlovým olejem, který doporučuješ. Mám zbytek na dně, takže v nejbližší době také pořídím. Věřím, že když máš suchou pleť stejně jako já, bude to to pravé "mandlové". :)

    OdpovědětVymazat
  3. super recenze! asi si půjdu pro nějaký mandlový krém, začínám mít na obličeji suchá místečka :-)

    OdpovědětVymazat
  4. já mám pleť takovou nějakou :D někdy se mi mastí t-zóna, někdy jí mám suchou a někdy obojí dohromady. používám tedy většinou hydratační krémy nebo na suchou pleť, vždy ale takové, které opravdu hydratují místo toho aby pleť zmastily.. ten od Ryoru vypadá dobře. taky jsem od této značky měla krém a byl celkem fajn :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nemám ani jeden z těchto krémů, ale kdysi jsem vlastnila podobný, také s mandlovým olejem, a fungoval skvěle! Mám také sušší pleť a vyhovoval mi. Teď používám niveu, protože mi skvěle vyhovuje a navíc miluji její vůni, ale až mi dojde, pouvažuji o tom mandlovém krému od Ryoru. Už jsem zkoušela několik jejich krémů a většina mi sedla, takže tento myslím bude taky :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuju za recenzi, docela se mi hodí. Teď budu mít ale dilema, který z nich bych si měla pořídit :D Líbí se mi všechny a pravděpodobně mi budou všechny i vyhovovat. Nejspíš to ale vyhraje Regina, mám ráda tu klasickou vůni :))

    http://svetpodles.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. já mam plet´smíšenou a začala jsem používat Ryor s kaviárem,je taky dobrý.hledala jsem něco přírodního bez chemie a co se netestuje na zviřatech,používam i Saloos též za příznivou cenu

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, Peti, skvělá recenze. Myslím, že na podzim si pořídím tenhle Ryor a na zimu ten ultramastný. Jen jsem se chtěla zeptat, ten ultramastný je třeba jako vazelína? Nebo méně mastný? Sháním něco na ekzém. Jednou jsem tu četla, že jedné holčině pomáhala na ekzém měsíčková vazelína, tu neměli, tak jsem vzala bílou vazelinu. Sice s eta kůže neloupe, ale červenání nemizí. Nemá s tím od tebe někdo zkušenosti? Ještě mě napadl panthenol sprej, ale ten jsem nezkoušela. Kdyžtak díky za odpoveď :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Nikčo, ten ultramastný od Ryoru je opravdu hodně mastný a hutný,ale jako vazelína není, lépe se vsákne do pleti, než vazelína. Ale co se týče hydratace, tak to bude dost podobné, po obojím je ta plet opravdu mastnější a hezky vláčná. Jinak co se týče ekzému, kamarádka a známá mají a nejvíce se jim osvědčila řada Atoderm od Biodermy, je tedy dražší,ale prý fakt super, doporučil jim to i kožař....

      Vymazat
  9. super recenze:) ještě by to chtělo něco pro mastnou a problematickou pleť!

    OdpovědětVymazat
  10. Mno, dojmy můžou být jakkoli pozitivní, ale já osobně jsem na pozoru, pokud je ve složení výrobku konzervant 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol. A to bývá často v těch nejlacinějších kosmetických produktech, bohužel i u těch českých a rádoby přírodních - Bione a spol. Proto a priori nekupuju! Mívala jsem citlivou pleť a zima a různé faktory mi dokázaly udělat pěknou neplechu, takže vím, o čem píšu.

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Petruško.Jéé,mandlový krém,no jistěěě.Babička si kupovala(nevím,jestli se ještě vyrábí)mandlový výživný krém od AB,byl v menší černé kulatější krabičce s bílým víčkem,krásně voněl a byl super.Ale Ryor mandlový si koupím určitě,doteď jsem si kupovala denní Ryor s Q10 a byl také výborný.Díky za tip a hezký večer.

    OdpovědětVymazat
  12. Já mám teď od Ryoru s mořskýma řasama a jsem s ním moc spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  13. co to máš na ruce? stařecké skvrny???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co třebas pihy lumíku ;-) :-)

      Vymazat
    2. no jo, jednou nechám puštěné komentáře bez schvalování a starý známý trapák se sem hned nažene, aby ukojil svou touhu mě urazit :D, k smíchu fakt.....jinak samozřejmě mám pihy ;)

      Vymazat
    3. nemyslím pihy... celkově je ruka taková flekatá, vícebarevná, vrásčitá... jako u starých žen.

      Vymazat
    4. Nevšímej si toho, jsou blbý!

      Vymazat
    5. to jsou vážně hrozné kecy :D, jestli si anonym myslí, že mě urazí nebo co....jinak na té fotce je totiž dost přidaný kontrast, takže fleky tam možná jsou i kvůli tomu, i když já je teda nevidím,jen pihy a ve skutečnosti je zdaleka tak výrazné nemám ;) a ruku mám ohnnutou v zápěstí, protože jinak mi to nešlo vyfotit, neb ohnisková vzdálenost objektivu mi nedovolila blíže zaostřit ;), ještě nějaké dotazy :D?..

      Vymazat
    6. hele anonym 20:43..... , ráda bych viděla tvoje ruce jestli je máš jak dětskou prdýlku.
      Je vidět, že Petra nesedí jen před počítačem a nečechrá si vlasy, ale taky třeba dělá na zahrádce a taky má nějakou domácnost
      Vaše40

      Vymazat
  14. mandlove kremy zboznujem...vacsinou mi neskutocne krasne vonaju. Ten od Ryoru nepoznam, takze vdaka za tip, vyskusam ho :)

    OdpovědětVymazat
  15. Na suchou kůži je ještě super kokosový olej :) Jinak mandlovej krém jsem ještě nezkoušela, ale asi se poohlídnu po tý Regině.

    http://howtobedivine.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. Nevíš, kde se dá koupit kosmetika Regina? Je to český výrobek? Máš o ní více informací? Díky moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to český výrobek, česká firma, mrkni na http://www.reginakosmetika.cz/, vyrábí ji firma Detecha, jinak ji mají normálně v drogeriích,ale spíš takových těch zapadlých nebo myslím i v Tetě, v DM jsem neviděla, nevím,co Rossmann nebo Schlecker....

      Vymazat
  17. Od Ryoru jsem měla již dva krémy a musím smutně konstatovat, že mi prostě nesedí. Ačkoli jsou "přírodní" a volila jsem vždy odlehčenou verzi krému, tak se moje pleť pod nimi cítí jako pod igelitem. Bione není příliš známá a je to podle mě škoda. Za vyzkoušení stojí jejich řada na vlasy s keratinem , která je bez silikonů a parabenů. já mám bezoplachový kondicioner - a předstihl i dražší konkurenty ...........

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ono tohle je hrozně individuální,každý máme jinou pleť :)....ale teda ta řada s keratinem je super, mám ten sprej keratin a je vážně skvělý, určitě na něj taky bude recenze :)

      Vymazat
    2. Také mám ten bezoplachový s keratinem a arganovým olejem a je fakt úžasný. Navíc za tu cenu...no neberte to. Zdá se mi i lepší než dražší tekutý keratin od Dusy.

      Vymazat
  18. Pořídila jsem si klasický mandlový od AB Kosmetiky loni v létě ještě před tím, než se bleskově doprodal. Firma totiž skončila, už se nedá sehnat. Ale jsou tu tedy nejspíš obstojné náhrady :) A snad údajně tu recepturu od AB převzala jiná firma, myslím že se to jmenuje jenom DC - tak zkusit leda ten, kdo stále pláče po klasickém mandláku od AB ;-)
    Mně vyhovoval, ale byl hodně mastný a když jsem se večer namazala, tak ráno jsem měla vlasy kolem obličeje umaštěné. Tohle by mohlo být ono - ten Ryor. Lehčí a méně mastné textury potřebuju :)
    A značka Bione má vůbec supr věci, momentálně jsem na větvi z čokoládového krému na ruce, rozhodně o něm bude u nás krátký příspěvek!
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, děkuji za tip, na ten čokoládový krém kouknu, mám hrozně ráda vše s čokoládovou vůní :), jinak Bione má fakt skvělé věci! :)

      Vymazat
    2. Mandlový krém od AB je úžasný! Příjemný a opravdu dobře hydratační :) Bohužel jsem si ho nestihla nakoupit do zásoby :( Asi už ho nikde neseženu..

      Vymazat
  19. Super článek, možná bych chtěla zkusit ten od Ryoru, ale ještě nevím. Heleď? Ono se to vyhlašuje dnes a.. objeví se ještě například můj komentář který jsem psala včera večer? :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. všechny komentáře tam jsou, pustila jsem je bez moderování a i jsem zkontrolovala spam, nějaké občas uvíznou tam,ale vše, co přišlo, tak je zveřejněno, musíš si dát dole načíst další, psala jsem to v článku, komentáře se nevejdou na stránku ;)

      Vymazat
    2. Ok, děkuji za odpověď :). Stejně vím, že nic nevyhraji, takže by to bylo v podstatě jedno :D :(.

      Vymazat
  20. A ve které drogérii jsi ho, Péťo, koupila? DM, Rossmann, Teta, Schlecker? Připadá mi, že u nás v nemají moc velký výběr, takže je většinou musím oběhnout všechny. Díky za odpověď. Hezký den.
    Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je koupila v drogerii, která je nad potravinami Jednota v J. Hradci na náměstí, asi to bude taky nějaká coop drogerie, nevím,ale v Tetě to asi budou mít taky a pak v takových těch menších drogerkách, v DM jsem neviděla....

      Vymazat
    2. Díky. Dnes jsem byla nakupovat v Bille a našla v regálu kosmetku Bione. Po přečtení diskuze na omlazení jsem si vybrala krém z řady Aqua. Měl by být lehký, což je na léto super, a ideální pod make-up. Lákala by mě řada Cannabis, ale bohužel jsem ji nikde neviděla.
      Pavla

      Vymazat
    3. Wow...tak Billa by mě nenapadla. Já tuhle kosmetiku objevila malé drogerii v Budějcích (ona vypadá skoro socialisticky, ale je plná pokladů).

      Vymazat
  21. Přesně takový článek se mi hodil, moc se Ti povedl :-)
    Já mám pleť také suchou a když se nenakrémuji, strašně mi pne a loupe se. Takže určitě jeden z nich vyzkouším. Teď na léto by byl asi nejlepší ten od Ryoru, protože nemám ráda v horku pocit něčeho hutného na pleti. Ale na noc a zimu si určitě jeden z těch mastnějších pořídím :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Peťul,
    moc děkuji za tipy :) Ryor miluju a nemůžu si na něj v žádným směru stěžovat, ale určitě bych ráda vyzkoušela i jiné značky :) Láká mne hlavně Bione ;)

    OdpovědětVymazat
  23. Já jsem na tyhle růžné mandlové krémy slyšela samou chválu :)
    Asi bych si ho také mohla pořídit :)

    OdpovědětVymazat
  24. Kosmetiku Ryor jsem také kdysi používala a jako jedna z mála těch drogerkových mi byla příjemná. Teď ale používám ne moc známou značku, se kterou pracuje moje kosmetička a jsem spokojená.

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj Peti,
    nejvíc mě láká Ryor, jenže nevím, kde ho mám sehnat. V DM jsem ho nenašla..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. něco ze sortimentu má Rossmann, nebo drogerie Martina např....

      Vymazat
    2. Taky mi připadá, že v drogériích Ryor moc nemají. Většinou jen dvoufázový odličovák, jeden krém a to je vše. Pavla

      Vymazat
  26. ahoj petí kdy bude vyhlášení soutěže?

    OdpovědětVymazat
  27. Ahojky Peťo, ten první mandlový krém jsem si taky již pořídila a musím přiznat ,že je naprosto perfektní! Takže zase palec nahoru!

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj Peti, moc pěkná a přínosná recenze. Určitě si některý z nich pořídím, jen mám pocit že od té doby co přestali vyrábět mandlový krém od AB tak lepší snad neseženu.
    Martina

    OdpovědětVymazat
  29. U nás mají velký stojan s Ryor kosmetikou v Tetě. Pár výrobků najdeš i v Rossmannu, ale pouze minumum.
    Pavla

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj Peti i další kočky...mám ted dva krémy od Bione..konkrétně canabis krém na plet' s výtažkem konopí a ten medový krém.a zdájí se mi opravdu výborné...akorát ty vůně nic moc.....ale i tak mi připadají lepší než Ryor...

    OdpovědětVymazat
  31. AB výživný mandlový denní krém, nejlepší krém jaký jsem kdy měla, škoda..... je nenahraditelný.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!