Jak nosit červenou rtěnku

by - 08 října

Krásný večer všem,

červená rtěnka je klasika, která sluší každé ženě, i když si to mnoho z nás nemyslí. Nejenže správný odstín opticky vybělí zuby, ale také vypadá žensky a elegantně. Pokud je váš podton pleti studený, volte odstíny s příměsí modré nebo růžovočervené, pokud jste naopak typ teplý, volte cihlové a hnědočervené. Světlé typy sáhnou po světlejších barvách, zatímco tmavé si mohou dovolit syté vínové a hnědovínové odstíny. Pokud jsou vaše rty úzké, volte barvy světlejší a lesklé, pokud máte rty plné, nebojte se barev tmavších a matných. Já osobně dávám přednost červené rtěnce a řasence na den a jemnému kouřovému líčení a rudé rtěnce na večer. Klasicky a slušivě vypadá červené jen s černou horní linkou.

eshopy:
štětce Petralovelyhair a Sedona lace a kosmetika Sleek http://www.lovelyhair.cz/
clip in vlasy, štětce a kosmetika Sigma http://www.lovelyhair.eu/
facebook: https://www.facebook.com/pages/LovelyHair/190299520995429
twitter: https://twitter.com/PetraLovelyHair
instagram: http://www.instagram.com/petralovelyhair
lak: Catrice Heavy metallic
šperky kuličky: http://www.sperky-pfleger.cz/
Milani: http://www.milanicosmetics.eu/ a i u mě na http://www.lovelyhair.cz/
Sleek: http://www.lovelyhair.cz/lovelyhair/eshop/10-1-SLEEK

použité produkty:
* Milani Glow natural makeup fair to light
* Milani Secret cover concealer cream 07 natural beige
* Gabriella Salvete Matte hydrating powder 02
* Maybelline Big eyes řasenka
* Maybelline Master shape tužka na obočí deep brown
* Sleek Antique tvářenka
* NYX Lipliner Hot red
* Maybelline Lasting drama gel liner 01 intense black
* Sleek Bad girl paletka
* Sleek Stletto rtěnka
* další rtěnky, které ukazuji: Catrice My red card, Essence All you need is red, NYX Matte Bloody Mary, Sleek Vixen
* štětce Petralovelyhair

music: Jason Shaw - Alison http://www.audionautix.com/
licence 3.0: http://creativecommons.org/licenses/b...

You May Also Like

50 komentářů

  1. Skvělé video! Nejvíce se mi líbí kombinace č. 2. Ale varianty jsou super všechny :-)

    OdpovědětVymazat
  2. já bych řekla, že největší problém při nošení rudé rtěnky je spíš ten nezvyk okolí. obzvlášť na vesnici, konzervativní češi, no :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když nosím rudou rtěnku, tak lidi koukají, to sice jo. Ale spíš obdivně, fakt mi ty pohledy nejsou nijak nepříjemný. A to jsem bytostný introvert. Připadá mi, že Češi jsou konzervativní, spousta z nich by sama takhle na ulici nešla, ale to šedavo kolem sebe vnímají a za každého, kdo najde odvahu to změnit, jsou rádi.

      Vymazat
    2. Ono je těžké nosit na vesnici červenou rtěnku, když k tomu člověk není náležitě oblečený (rozuměj elegantně). :o( Taky žiju na vesnici a když jdu ven, tak jen do školky, do obchodu, s dětmi na hřiště, na vycházku k rybníku, do sokolovny na aerobic.... to jeden elegantní oblečení prostě neužije. :o( Což je škoda, protože já to mám strašně ráda. Ale nedokážu si představit, že si tu budu ráno cupitat v podpadcích (a to je tak miluju) na těch našich rozmlácených cestách s rudými rty. Asi by mě tu měli za blázna, a upřímně řečeno bych tak fakt vypadala. No a nosit rudé rty k mikině a teniskám mi přijde ujeté. Holt podpatky a eleganci si užiju, až nastoupím po mateřské do práce. :o)

      Vymazat
  3. Moc hezké video :) Ty rtěnky od Sleek se mi vážně moc líbí :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vím, že video patřilo tématu červené rtěnky, ale já jsem měla radost, že jsi zde představila tvářenku Sleek Antique, která mě na e-shopu zaujala. Nicméně, jistě tě potěší, že svými videi jsi mě opravdu naučila nosit i výrazné rtěnky ;). Zrovna dnes jsem měla svoji oblíbenou Maybelline číslo 540 - Hollywood Red (už jsem ti na ni psala tip dříve). Zvolila jsem variantu líčení číslo 2, tedy s černými linkami.
    Míša K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, to jsem moc ráda a ta tvářenka se ihned stala mým favoritem, je to nádherná barva!

      Vymazat
  5. Tady jsi naprosto přenádherná :)

    OdpovědětVymazat
  6. Červené rtěnky miluju!! dříve sem se jich přesně bála jak si říkala ve videu, ale poslední dobou prostě nemůžu odolat a i na denní líčení si ji dávám, hlavně milkuju od Essence lip creamy stay matt.

    OdpovědětVymazat
  7. Nejvíc se mi líbí varianta s linkama! Vypadá to luxusně :))

    OdpovědětVymazat
  8. škoda, že nebyl návod na to kouřový líčení :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem si říkala,že je to zbytečné,ale určitě udělám někdy příště :)

      Vymazat
  9. Máte užasné řasy :) a vůbec Vám to sluší.

    OdpovědětVymazat
  10. krásné video :-) rtěnky od Sleeku jsou úžasné :-) musím si vybrat tu pravou barvu a objednat :-) kdo mi pomůže ??? Hlásí se někdo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, já pomůžu ráda :),ale na dálku je to dost těžké :)....čistě podle fotky, což může klamat, vypadáš na studený typ, mohla by ti slušet Cherry ;).

      Vymazat
  11. Ahoj Peti, chtěla jsem se zeptat, jestli bys nechtěla natočit nějaké líčení pro světlé typy včetně rtěnky, nebo třeba líčení podle barvy očí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko,chtěla, mám to v plánu už asi 150 let, už mám domluvené i dvě modelky,ale není vůbec čas :(.....

      Vymazat
  12. Před pár dny jsem si koupila svou první červenou rtěnku, právě Essence-All you need is red a je skvělá;) Měla jsem pocit, že mi tyto rtěnky nesluší, ale jde jen o to, si na ně zvyknout, doteď jsem nosila jen nude barvy;)
    Moc pěkné video- líbí se mi všechny tři varianty, ale nejvíc linky, asi proto, že linky nikdy neudělám:( Vůbec mi nejdou:D

    OdpovědětVymazat
  13. Sekne ti to neskutecne Peti!!!
    Lenka33

    OdpovědětVymazat
  14. Rudá je vždycky dobrá :-) Mě se nejvíc líbí varianta č.3. V jemnějším podání bych to klidně nosila na den, i do práce. Péťa má krásný, plný tvar rtů a na těch rudá vypadá moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
  15. Moc pěkné video jako vždy:) Já už jsem sice svou správnou rudou rtěnku asi našla, ale příliš se v ní necítím, asi proto, že jsem světlý jarní typ s dost plnými rty, takže se při líčení raději více soustředím na oči:)

    OdpovědětVymazat

  16. Hezký večer,pěkné video,ale co mi hlavně zaujalo vaše krásné dlouhé řasy. Vendula

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Peťo, zdravím! Líčení je bomba, moc Ti sluší, jsi na to prostě ten správný typ. Na mně by to tak dobře nevypadalo. Chtěla jsem se ještě zeptat, jestli a kdy asi doplníš na e-shop paletky stínů a rtěnky Sleek. Čekám na naskladnění, protože zrovna ty odstíny, co bych chtěla, nejsou zatím v prodeji. Děkuji a přeji hezký den. Lenka

    OdpovědětVymazat
  18. Tvá videa jsou prostě skvělý, moc ráda na ně koukám!!:-))

    OdpovědětVymazat
  19. Moc ti to sluší díky za návody :D

    OdpovědětVymazat
  20. Krásné video, připadá mi, že jednoduché líčení ozvláštněné rudou rtěnkou Ti sluší nejvíce:) Sama ji moc ráda nosím, neznám ženštější prvek v líčení.

    Kiss a Bee

    OdpovědětVymazat
  21. Moc ti to slusi =) chtela bych se zeptat, ktera rtenky - odstiny nebo i primo konkretne vybeluji zuby? ja se vzdy bojim pouzit rudou rtenku prave proto, ze mi pripada, ze vetsina odstinu na zazloutle zuby upozorni a nevypada to vubec hezky :-/ dekuju za odpoved

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se přidávám se stejným dotazem :) Mám taky zažloulejší zuby..
      Klidně mi Peťi, prosím, doporuč nějakou od Sleeku, co máš na eshopu, růžovou či červenou - budu moc ráda :) Výrazné rtěnky se mi líbí moc, ale těch zažoutlých zubů se ne a ne zbavit :( Děkuju, Lucka H.

      Vymazat
    2. Holky, tam vždycky záleží i na celkovém odstínu pleti, obecně ale vybělují červené s modrým potonem, to znamená studené odstíny, které ale nemusí úplně všem slušet. Co jsem vypozorovala, tak nejbělejší zuby mám právě v odstínech Vixen, Cherry a Stiletto (ta je spíše neutrální,ne vyloženě studená) od Sleeku, od Milani High voltage, určitě mrkněte v drogerii na nové odstíny Essence All you need is red a ta druhá tmavší červená Dear to wear bude také skvělá na optické vybělení zubů, studené vínové odstíny také hodně opticky bělí. Ono je to těžké takhle na dálku,když vás nevidím,ale obecně to tak je, když zvolíte spráívný odstín a sytost červené vzhledem k vašemu typu, tak jednak vám bude slušet a jednak zuby i bělmo budou vypadat bělější.

      Vymazat
  22. červené rtěnky se mi líbí
    vybrala bych si na nošení tu variantu 2.

    OdpovědětVymazat
  23. Tobě musím říct, že ti sluší červená rtěnka, ale já mám tu co byla v ladyboxu a mi to nesluší :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  24. Cerveny ruz je podla mna zakladom, ktory by nemal chybat v kozmetickej tasticke ziadnej zeny. ;)

    OdpovědětVymazat
  25. Naozaj krásne video aj článok. Ja si trúfnem na červený rúž len s jednoduchou čiernou linkou a špirálou :))

    OdpovědětVymazat
  26. Červená rtěnka je bezkonkurenční! A ty máš tak krásné rty, Peti! Ty barvičky úplně krásně vyniknou!

    http://www.klaranekulova.com/

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj Péťo, krásné líčení a na podzim úplně super barvička rtěnky :)

    chtěla jsem se jen zeptat, určitě budeš vědět, jestli existuje bezbarvá "tužka" na rty, která je vhodná pro všechny barvy rtěnek. A pak jestli máš vyloženě nějakou oblíbenou rtěnku, která skutečně dost vydrží a pořád je krásná. Předem děkuju ;)

    Aneta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Anet, bezbarvá tužka na rty bude pro každého jiná, asi máš na mysli tužku v barvě vlastních rtů,které jen ohraničí? Každý má jinak pigmentované rty, takže univerzální barva neexistuje,ale skvělé tužky na rty má NYX, moje barva nahých rtů je odstín Nude pink od nich :). A nejdéle mi vydrží obecně matné rtěnky, právě Sleek, NYX nebo z drogerie Rimmel Kate a skvělé jsou i nové Essence.

      Vymazat
  28. Červené pery nosím vo všetkých týchto kombináciách, milujem ten pocit keď mám na perách výraznú červenú... A tiež som toho názoru, že červená svedčí každej žene, len každej ide iný odtieň :)
    Gold Phoenix

    OdpovědětVymazat
  29. červené rtěnky miluju a jsem ráda, že jsem se je naučila konečně nosit a nestydět se..vždyť proč, na rtech červená vypadá přeci skvěle..
    jinak další skvělé video.. vždycky si u každého zarelaxuju a dozvím se něco nového!:-))

    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj Peti, chtěla bych se zeptat jaký je ten Milani Make up? :-) Moc děkuji.

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj Peti, chtěla bych se zepat jaký je ten Milani make up? Moc děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
  32. Jsi moc krasna a sympaticka.

    OdpovědětVymazat
  33. Já osobně moc červené rty nenosím, jen když jdu někam večer do baru a nebo na dovolené, kde jsem vždycky taková odvážnější:) Jinak nejvíc se mi líbí varianta číslo jedna ale je pravda, že na večer by to bylo moc chudobné:)

    OdpovědětVymazat
  34. Peťko, krásné video, díky!
    Vím, že to není předmětem videa, ale mohla bych se zeptat, jaký je ten pudr od Gabrielly Salvete? Ještě na něj není moc recenzí, co se týče třeba výdrže a matující schopnosti, tak by mě moc zajímal Tvůj názor :)
    Děkuji moc, Peťka

    OdpovědětVymazat
  35. Dobrý den Peti. Chtěla bych se zeptat, jestli je nějaký typ rtů, kterým výrazná rtěnka opravdu nesluší. Rtěnky nenosím, ale chtěla bych. Koupila jsem si dvě rtěnkové paletky od Sleeku (na vyzkoušení různých barev), ale ve všech si připadám dost blbě (a to i když nanesu jen jemnou vrstvu). :o( Na rtech mám výrazné koutky směřující dolů a horní obloučky nemám vůbec oblé, ale ostře špičaté. :o/ Prostě mám pocit, že to pak vypadá jaksi až moc přísně a díky těm zvýrazněným koutkům "otráveně". Vůbec ne smyslně, spíš lacině. :o( Je to jenom o pocitu z nezvyku a nebo se pro některé tvary výrazná rtěnka fakt nehodí?? PS: S leskem nemám vůbec problém (ten ty rty "zjemní"). Děkuji za odpověď. Jo a nemohla byste udělat video, kde nalíčíte několik typů rtů (malé, velké, úzké, špičaté atd.) výrazně?

    OdpovědětVymazat
  36. Prosím, prosím, nevíš o rtěnce, jako má modelka na obrázku?
    http://fc07.deviantart.net/fs70/i/2012/228/7/1/cold_red_by_mahafsoun-d5bc5cr.jpg

    Jana

    OdpovědětVymazat
  37. Vybrat správnou rtěnku může být mnohdy oříšek. Mě se líbí červené a musím tedy doporučit tento článek http://www.modadnes.cz/najdi-si-svou-cervenou-rtenku/

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!