FOTD - večerně s barevnou řasenkou + recenze na řasenky Rimmel pop lash a Essence metal glam stíny

by - 05 října

Krásné sobotní odpoledne vám všem,

dnešní líčení je poměrně výrazné a barevné. Takové líčení většinou moc často nenosím, respektive určitě ne běžně na den, ale myslím si, že na večer, třeba na ples nebo na párty, bude krásné. Osobně se mi kombinace tyrkysových metalických stínů s matnýma fialovýma moc líbí, barvy se krásně doplňují a v různých odstínech budou slušet všem barvám oka. Tentokrát jsem použila barevnou řasenku jen na konce řas namalovaných klasicky černou a myslím, že tato varianta je podstatně nositelnější a líbí se mi asi víc, než řasy úplně celobarevné. Také bych vás chtěla upozornit na to, abyste k večeru sledovali můj blog, protože vyhlásím velkou podzimní soutěž, kde budete moci vyhrát nejen barevné řasenky od Rimmelu, ale také moje štětce a plno dalších věcí :). Ráda bych vám tak poděkovala za vaši přízeň, zpříjemnila podzim a udělala radost, jakou i vy děláte mně :).
 

použitá kosmetika:
 
* Rimmel primer fix&perfect
* NYX As if korektor porcelene
* NYX taupe tvářenka
* Essence metal glam stíny - 01 jewel up the ocean, 08 n´ice frosting
* řasenka Maybelline Big eyes
* řasenka Rimmel Pop lash  004 pop turquoise
* rtěnka Sleek Liquer

* lak Gabriella Salvete Stars Sapphire
 



 
Rimmel extra pop lash
 
Jistě jste v našich drogeriích zaregistrovali, že i Rimmel se vytasil s barevnými, novými řasenkami, dají se sehnat v každé drogerii za velmi příznivou cenu 69,90 Kč. Já jsem samozřejmě neodolala a prvně jsem si pořídila fialovou, se kterou jste už líčení viděly TADY a mám dojem, že v té verzi, kterou jsem vám ukázala, je barevná řasenka bezvadně nositelná i na den :). Dnes bych vám ale chtěla ukázat všechny tři odstíny těchto řasenek. Jak jsem už psala v předchozím článku, tyto řasenky jsou pro nenáročné uživatelky, které nemají s řasami problémy typu, krátké řasy, řídké řasy, řasy rostoucí všemi směry a křížem :).... Kartáček těchto řasenek je klasický, štětinový a rozestupy štětin mi připadají poměrně daleko od sebe, tím pádem, s mýma problémovýma řasama, je dost těžké řasy od sebe oddělit a vzhledem k poměrně nízké pigmentaci řasenek barevných, tudíž potřebě dát více vrstev, to opět poměrně slepuje. Mně vám připadá, že tyhle barevné řasenky mají všechny takovou pitomou slepovací konzistenci a jakoby hrudkují, že je strašně těžké ty řasy hezky, rovnoměrně namalovat. Odličování je v pohodě :). Jinak mi ale drží dobře, neopadávají a když si člověk vyhraje s tím oddělením řas, tak vypadají pěkně a za tu cenu, na pokusy, bych koupi klidně doporučila, ale jak jsem psala, nečekejte bůhvíjaký zázrak. Je to taková klasika, dost mi to připomíná řasenky, které používala kdysi moje mamka, konzistencí i kartáčkem, je to taková 80´retro řasenka :).
 
dostupné odstíny:
* 003 pop black
* 004 pop turquoise
* 006 pop purple
 



 
tyrkysová pop turquoise na koncích řas
 
 
Maybelline Big eyes
 
Další horkou novinkou, na kterou momentálně vidíme reklamy všude, je oboustranná řasenka Big eyes s inovativním, malým kartáčkem na spodní řasy. V podstatě se jedná o klasickou, černou řasenku s tím rozdílem, že řasenka má dva konce a tedy i dva kartáčky. Větší, klasický, štětinový, je určen na řasy horní a malý, štětinový, je určen na řasy spodní. Nemohu Maybelline upřít jednu věc, ten malý kartáček na spodní řasy mi připadá jako docela fajn nápad. Víte, já měla spodní řasy vždycky hodně řídké a opět křížem rostoucí a tak je hezky a precizně namalovat těmi velkými kartáčky, nebylo vždy úplně jednoduché. S tímhle malým kartáčkem se mi ale spodní řasy malují opravdu skvěle, hezky, rovnoměrně a hlavně se s ním řasy neslepují. Popravdě řečeno, já jsem příznivce malých kartáčků, takže tento jsem zkoušela i na řasy vrchní a musím uznat, že i tam, po nanesení řasenky klasickým,větším kartáčkem, je ten malý na oddělní řas opravdu fajn. Co se týká kartáčku velkého, na vrchní řasy, ten mi ničím vyjímečný nepřijde a ani mi nepřijde nijak zvlášť dobrý, ocenila bych štětiny blíže u sebe, ale to je asi zase jen můj pocit, prostě je to taková klasika, neurazí, nenadchne. Jinak mi řasenka drží hezky, neopadává mi pod oči a odličuje se dobře. Stojí kolem 200Kč, seženete v drogeriích, koupi bych určitě doporučila a to hlavně díky tomu malému kartáčku, který pěkně odděluje a prodlužuje :).
 

 
Essence metal glam
 
A další podzimní novinkou, kterou jsem na toto líčení použila, jsou stíny Metal glam od Essence. Naleznete je v drogerii za cca 60Kč.  Upřímně řečeno, takhle extrémně třpytivé stíny jsem neviděla už hodně dlouho, popravdě, ani to nějak zvláště nevyhledávám. Ale na druhou stranu musím uznat jednu věc, na večer a v kombinaci se stíny matnými, vypadají na oku bezvadně, protože, zvláště pak pod umělým osvětlením, dokáží krásně rozsvítit oko a projasnit tím nejen pohled, ale celý obličej. Stíny jsou tedy velmi tpřytivé a jestě navíc obsahují i samotné třpytky. Jak to tak ale u Essence bývá, ty největší a nejtřpytivější kousky jsou jen na povrchu, jakmile se dostanete pod tu úvodní třpytivou vrstvu, tak tam už jich tolik není. Stíny mají překvapivě celkem máslovitou konzistenci a ani nějak nepráší, díky tomu se dobře blendí a lze s nimi vytvořit moc hezké přechody a zapíjet barvy do sebe. Výdrž s bází je výborná a ani na pigmentaci si nemůžu stěžovat. Sečteno a podtrženo, jestli se rády blýsknete, tak se na ně podívejte, doporučuji ;).
 



 
Jordana mono oční stíny
 
Na tomto líčení jsem se se stíny opravdu vyřádila :), pod obočí jsem použila bílé matné White lie a do vnějšího koutku a na spodní linku tmavě fialové se shimmerem Ms. Jordana. Tyhle mono stíny mne popravdě řečeno nijak zvláště neohromily, nejsou dvakrát extra pigmentované a poměrně práší. Barvy jsou sice moc hezké, ale nic až tak unikátního, co by nevyráběla i jiná značka. Oceňuji ale pěkné a praktické šroubovací balení, to se mi opravdu líbí. Cena za jeden 80Kč.
 



 
Jordana oil free creamy liquid foundation
 
Makeup od Jordany jsem vám už určitě ukazovala a mám takový pocit, že jsme o něm už i něco říkala, tak tedy jen stručně. Makeup stojí 100Kč a za tu cenu si myslím, že to bude opravdu dobrý kup pro ty z vás, které máte mladou a mastnější pleť. Dalším plusem je ale i výběr odstínů, já mám 01 natural a je skvěle světlý s růžovým podtónem, takže perfektně vhodný i pro úplné bledule. Já, jelikož mám pleť suchou, zdá se mi, že kolem očí a na tvářích mne až trochu stahuje a leze do pórů, tohle se mi ale neděje na čele, kde já má pleť mastnější, z toho soudím, že pro mladistvou nebo mastnější pokožku bude fajn. Krytí má tak střední a výdrž je u mne dobrá, až do odlíčení. Plus je i skleněné balení s pumpičkou.
 
 
Sleek true colour lipstick Liquer
 
Na rtěnky Sleek asi ani žádnou recenzi psát nemusím, jednak jste nejspíš viděli video a pak, jsou opravdu skvělé, perfektně pigmentované, dobře drží, nelezou do vrásek, nevysušují a mají nádherné odstíny. Liquer je taková krásná everyday barva, nositelná téměř pro každou z nás. (hodně mi chodí dotazy kdy bude zase vše na eshoopu, tak balík dorazí v pondělí a další várka toho vyprodaného je již také na cestě, takže budu průběžně vše doplňovat ;).
 

 
 
Mějte fajn zbytek dne a nezapomeňte večer na soutěž :) a určitě mi dejte vědět, jestli se vám líbí dnešní kombinace barev nebo ne :).

You May Also Like

47 komentářů

  1. To jsou Essence stíny??? Ooooh díky za tip! Celkem jsem překvapená, barvy jsou nádherné, přesně takové líčení mám ráda..

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Hned bych brala tu rtěnku. Nádherná barva. Krásné líčení.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné líčení :-) A opravdu krásné výrazné barvy.
    A víš co mě pobavilo - u těch prvních fotek - hlavně u té úplně první - podívej se na tu fotku - na svou zorničku :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Péťo, sleduji tvůj blog už poměrně dlouho. A nejen tvůj. Už dlouho mi leží v hlavě otázka, jestli se vy, kosmetické blogerky, někdy zamýšlíte nad přírodou a například problematikou palmového oleje? Chápu, že je hrozně fajn být krásná a upravená, ale nestačila by jedna řasenka, pár základních odstínů rtěnek a stínů? Je nutné mít od každého odstínu deset podobných? Předpokládám, že většinu ze zásob se stejně nespotřebuje a končí v koši. Chápu, že u některé kosmetiky člověk nepozná, jestli mu sedne či ne. Bohužel ne všechny firmy nabízejí mini balení a vzorečky. Každý si své peníze může utrácet za co chce, ale přírodu máme všichni společnou. Neber to prosím jako útok na tvoji osobu a tvůj blog. Mohla bych tento příspěvek napsat pod kterýkoliv jiný blog, ale tvůj sleduji nejčastěji. Zajímal by mě tvůj názor, jestli jsi někdy zkoumala složení výrobku z ekologického hlediska nebo se zajímala o nějakou charitu či způsob, jak se zbavovat kosmetiky, která ti nesedí? Obecně mi přijde, že čím jsou kosmetické blogy populárnější, tím víc se kosmetikou plýtvá. Na něco se ty recenze přece psát musí, že. Děkuju za odpověď a za názor. Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, nedá mi to, myslíš, že to vytrhnou jednotlivci jako Petra nebo jiné blogerky? To je stejné jako když někdo nejí maso a myslí si, že tím pomůže zvířatům ve velkochovech. Tomuhle pomůže jen úprava norem, změna zákonů, ne pár ekologicky smýšlejících nadšenců. Kosmetika je obdoba. Takhle to bohužel nefunguje. Ale také jsem měla v životě různé naivní představy.

      Vymazat
    2. Dobrý den, kdyby takto nad změnou uvažoval každý, že pár jednotlivců nic nezmůže, nezmění se nikdy nic. Blogování se stává masovou záležitostí, Péťa má několik tisíc čtenářů denně, to už není zrovna málo. Inspiruje spoustu lidí. Zajímal by mě pouze její názor na tuto problematiku. Katka

      Vymazat
    3. Ahoj Katko, já kosmetiku nevyhazuji, rozdám ji kamarádkám, mamce a tak, takže v koši u mne nekončí nic,maximálně to, co je fakt takový šunt, že se to nedá použít (což se mi mnohokrát nestalo) a nebo to, co projde,ale toho také moc není. Jinak tak trochu souhlasím s tebou i s anonymem nad tebou, neměli bychom být úplně lhostejní a mávnout rukou s tím, že s tím stejně vůbec nic neuděláme, ale ani mi není sympatické a popravdě ani logické mi to nepřijde, chování různých aktivistů. Souhlasím zcela s tím, co píše anonym nad tebou, že na tohle je třeba hlavně změnit zákony a že je to trochu širší problém celého konzumního vyspělého světa a našeho způsobu života. Ale jsem i toho názoru,že člověk jako jedinec by se měl snažit chovat v rámci svých možností ekologicky, což já dělám, třídím odpad, věci jen tak nevyhazuji, snažím se spotřebovávat nebo rozdám :).

      Vymazat
    4. Díky moc za názor Péťo. Nejsem žádná ekologická aktivistka, jen se této problematice chci věnovat ve své závěrečné práci a zajímá mě názor i z "druhé strany barikády". Jsem moc ráda, že u tebe kosmetika nekončí v koši. Měj se hezky, Katka

      Vymazat
    5. To není o tom, že bych mávala rukou, ale pocit pláče na špatném hrobu. Teď už chápu, že ses ptala třebas i proto, že o tom děláš práci.
      Osobně jsem došla k závěru, že nemůžu čekat od kosmetické blogerky, že půjde zářným příkladem a nebude už nic kupovat. Nebo přestat jíst maso. za mě má smysl chodit k volbám a zajímat se o to, jak se který kandidát k dané problematice staví (samozřejmě nemusí pak svůj program dodržet, to je už riziko podniku), jak budou fungovat státní zakázky a čerpání dotací, zda jen na oko, nebo opravdu fungovat... můžu třídit odpad, můžu se zajímat o to, odkud daná věc (at už potravina nebo kosmetika) pochází a za jakých okolností byla vyrobena.
      Nechtěla jsem být nějak útočná. Jde hlavně o to, že ryba páchne od hlavy a tam by se mělo začít. Mně je spíš těch ekologicky nadšených lidí líto, když pak vidím, jak to chodí ve velkých firmách, které by to vytrhnout mohly.
      seznámila jsem se v rámci studia i s nějakými projekty, které fungovaly a opačně. Jak (ne)fungují státní zakázky (nejen) v ekologické oblasti díky špatně nastaveným pravidlům a jak to jde v soukromých firmách, kde je zájem a dobrý management. Prostě a jednoduše jsem si na tohle vzpomněla a uvědomila jsem si, jak je v tomhle Petra zrnko v moři.
      Dnes mě k tomu ještě napadlo něco pozitivního, co funguje určitě teda u mě. Tím, že Petra nakupuje tolik kosmetiky, nebo ji dostává, a recenzuje, ušetří mi spoustu peněz a odpadu při nakupování pokus omyl. Nevím, jestli to tak mají i jiné ženy sledující blog. Určitě mě nemotivuje k nákupu tun kosmetiky. Od mnoha kaufů mě dobře odradila :D Taky bych se pak ty "netrefené věci snažila rozdat, ale nemám kolem sebe tolik kosmeticky políbených žen.
      Tak tolik pohled z jiné strany, nechci říct opačné. Ekologie mi lhostejná není. Omlouvám se, jestli předešlý koment vyzněl nějak zle vůči tobě, Katko.

      Vymazat
    6. presne to som chcela napísať.... teda, že recenzie "ton" kozmetiky na blogoch ako tento mne osobne pomáhajú práve k opačnému javu - teda vyhnúť sa zbytočným nákupom, kupovať len to, čo mi skutočne aj vyhovuje a tým vlastne šetriť peniaze aj prírodu. vďaka Peťke napr. používam už len BB krémy, ktoré mi dokonale vyhovujú (vďaka nej som našla tie správne kórejské a vyhla sa zbytočnému testovaniu produktov od európskych firiem, ktoré na to zatiaľ očividne nemajú), nekupujem teda žiadny makeup, bázy ani púdre, ba aj podkladové krémy ušetrím. dekoratívku za mňa vyskúša vždy najprv Peťa a ja si vyberiem z jej dokonalých fotiek a popisov :) myslím, že to je hlavne o prístupe návštevníčok blogu - sú babenky, čo si proste neustále musia niečo kupovať a nezáleží na tom, či to vidia na blogu, u kamošky, v drogérii či v reklame - u nich blog spotrebu podľa mňa primárne nezvyšuje, kupovali by aj bez neho. a tie ostatné, čo si chcú rozmyslieť, do čoho investovať, tým to zasa pomôže. čiže taká bloggerka je z tohto hľadiska vlastne veľmi užitočný tvor - recenzie na blogoch sú často oveľa lepšie, objektívnejšie a pravdivejšie než od výrobcov daných produktov, keďže bloggerky, pokiaľ viem, nie sú tými firmami nijako odmeňované. za mňa je to teda najlepší spôsob, ako sa vyhnúť zbytočnému nákupu.

      Vymazat
    7. V tom s vámi naprosto souhlasím, že díky recenzím spousty blogerek většina z nás nákup zváží nebo si jde rovnou pro jednu konkrétní vychvalovanou věc. Což je určitě super.
      Na druhou stranu mám pocit, že vzniká spousta blogů, kde autorka tajně doufá, že bude také dostávat kosmetiku zdarma (přičemž netuší, co je za úspěšným blogem práce) a nakupuje se tak kosmetika, jen aby bylo o čem psát.
      Určitě znáte větu z blogů nebo videí "po prvním použití letěl do koše". Já se snažím zjistit, kolik kosmetiky v koši opravdu skončí a jestli blogerky věnují pozornost etiketám a preferují značky, které nepoužívají palmový olej nebo jestli vůbec o této problematice mají tušení. Ekologických nadšenců je mi také moc líto, protože nic nebolí tolik, jako když vámi pracně třídění odpad sesypou do jednoho kontejneru. Ale to už je asi téma na delší diskuzi.

      Vymazat
  6. Krásné líčení. Ty barvičky jsou nádherné. A tobě moc sluší. Jestli chceš mrkni na můj vliv. Měj se krásně Kyrkys

    OdpovědětVymazat
  7. Nádhera :)
    looromanova.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Liceni se mi moc libi a velmi ti sedi :) Jen mi prijde skoda, ze to ozvlastneni v podobe modre rasenky na koncich uplne zanika.

    OdpovědětVymazat
  9. Líčení je hezké, ale jak říkáš, spíš na večer. Možná mi přijde, že ta barevná řasenka je tam navíc. Ty tyrkysové konce řas splývají s tyrkysovými stíny a tím ti to opticky zkracuje řasy. Ale možná to dělá jen ta fotka. Co se týče novinek, tak mám pocit, že čím víc jich je, tím mi přijde, že jsou horší. U stínů Essence mi vadí, že jsou na povrchu jiné než "uvnitř", barevné řasenky mi připadají vzhledem ke konzistenci spíš k vzteku, Maybelline řasenka mi zase připadá už jenom jako reklamní trik - nic proti tomu, někdo dva kartáčky ocení, ale mně by to nevyhovovalo. Ale abych nebyla tak kritická, tak musím říct, že ta Sleek rtěnka vypadá úžasně a až u tebe budu příště objednávat, přihodím ji do košíku :)

    OdpovědětVymazat
  10. Krásné líčení, moc ti sluší. Zaujal mě ten make-up od Jordany. :)

    Chtěla bych se tě, Peťo, na něco zeptat, ale nevím kde, tak snad nevadí, že se ptám tady. Jak jsi ukazovala, že sis z ebaye objednala ty boty ala lity od Jeffrey Campbella, koukala jsem na ně a chtěla bych si je také objednat. Většina prodejců je ale posílá z Číny a já nevím, jak je to tam s poplatky za clo. Platila jsi za ně ještě nějaké poplatky navíc? Mohla bys mi prosím poradit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já jsem žádné další poplatky neplatila, ale chytit ti to můžou,je to náhoda ;).

      Vymazat
  11. nádherné líčení, ta modrá je překrásná. stíny od essence vypadají hodně dobře, budu na ně muset kouknout

    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  12. Moooc pěkný článek Péťo :) http://lauraditas.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Task já jsem velice překvapená pigmentací těch stínů,to je nádhera :))) A ten detail na konci řas je krásný,jen je zklamání ,že barevné řasenky,jak rimel tak dermacol jsou podprůměrné kvality,ale nic nemení na tom,že šokovná ruka si pohraje i tak :))) Peti to se ti moc povedlo,v tom líčení záříš,na ples k těm tvym modrým šatům nádhera :)))

    OdpovědětVymazat
  14. Nádherné líčení a moc se mi líbí ta i barevná řasenka na koncích řas, myslím, že je to nositelné i pro mě a to jsem se barevných řasenek vždy bála. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Prosím, co je to za fialový lak na nehty? O:)

    OdpovědětVymazat
  16. Jaký lak máš na nehtech na fotkách s tím líčením? Mám dojem že to ten pískový od rimmelu. (který jsem si nedávno koupila, ale zklamala mě barva, radši bych ten hnědodooranžový, fialová je hrozně výrazná)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. noo tak to jsou si teda hodně podobný, ne-li stejný :)

      Vymazat
    2. Jsou naprosto stejné, ale pouze pokud se bavíme o novém Sapphire, který dostal u GS ty velké třpytky... pokud se bavíš o starým Sapphire.. tak ten byl bez velkých třpytek.

      Vymazat
  17. Essence stíny mě opravdu překvapily! Hlavnw ta jejich pigmentace :)

    Můj blog :http://fashionaddiction-style.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  18. Naprosto nádherné líčení! A ty stíny vypadají hodně luxusně:) Ten obal se mi moc líbí, barvy skvělé;)

    OdpovědětVymazat
  19. Peti,je mozne,že jsem se přehlídla a nebo nemáš napsáno co máš za lak? moc pekně vypadá

    OdpovědětVymazat
  20. teda ta maybelline s malým kartáčkem na spodní řasy moc inovativní není, guerlain ji dělá už léta :)
    http://www.sephora.com/le-2-de-guerlain-mascara-P204735

    OdpovědětVymazat
  21. ta rtěnka je úžasná a moc ti sluší. :)

    OdpovědětVymazat
  22. Kdy budou, Peti, zase paletky od sleeku?

    OdpovědětVymazat
  23. Juuu, opet krasne liceni, nadhera:-). A ty rasy!!!
    Ahojky lenka33

    OdpovědětVymazat
  24. Líčení je krásné a Tobě moc sluší...já jsem konzervativnější a takto odvážné barvy bych si (zatím) netroufla, nicméně třeba právě na ples možná vyzkouším. Ovšem rtěnka je úžasná, už jsem si poznamenala odstín a určitě si ji pořídím! Těším se taky na další zásoby kosmetiky Sleek, už si na tuto kosmetiku brousím zuby :-)
    Hezkou neděli, Petra

    OdpovědětVymazat
  25. ježiši to líčení je krása
    já bych to takhle nidky nedokázala
    ty stíny metal glam mě zaujaly ale nakonec jsem si je nekoupila ale až příště půjdu nakupovat tak se na ně mrknu
    koupila bych si asi ze začátku ty blíé
    alisekblog

    OdpovědětVymazat
  26. Peti, ty oči jsou nádherné! Moc Ti sedí i typologicky! Úplně ti podtrhnou krásu očí!

    http://www.klaranekulova.com/

    OdpovědětVymazat
  27. Ty mas proste na licenie talent, celkovo je to krasne, tie prechody a kombinacie farieb, pravom si tam kde si! Drzim palce. :)

    OdpovědětVymazat
  28. Opravdu, ale opravdu kosmetice rozumíš a vždycky líčení vypadá nádherně. Jsi úžasná ;-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!