Péče o vlasy a nehty

by - 17 října

Krásný pozdní večer všem,

tohle video sice visí na youtube už od rána, ale já jsem byla celý den mimo počítač a nepodařilo se mi ho z telefonu nahrát na blog v přijatelné velikosti, tak je to spíš takový článek na dobrou noc nebo možná dobré ráno :). O tohle téma jste si hrozně moc psali a tak vám v dnešním videu povím pár mých tipů ohledně péče o vlasy a nehty, nebude to možná úplná novinka, ale spíš jen doporučení toho, co mám ozkoušeno já a co mi vyhovuje.
Mimochodem toto video je natočeno ve stejný den jako včerejší outfit, takže je snad opravdu zřejmé, že fotky zprznil google při uploadu na blog, už je to ale vypnuté, tak bude snad pro příště vše v pořádku. Skutečně mi rozum nebere, že to někomu nedojde ani poté, když je to doplněno nad fotku a ještě x krát zmíněno v komentářích, pro některé anonymní jedince je asi velký problém přečíst si dvě věty :).
Budu moc ráda, když mi dáte vědět, jestli i vy máte nějaký osvědčený trik nebo přípravek na podporu růstu vlasů a nehtů, dobrou noc :)!
 
eshopy:
štětce Petralovelyhair a Sedona lace, kosmetika Sleek http://www.lovelyhair.cz/
clip in vlasy a štětce a kosmetika Sigma http://www.lovelyhair.eu/
facebook: https://www.facebook.com/pages/LovelyHair/190299520995429
twitter: https://twitter.com/PetraLovelyHair
instagram: http://www.instagram.com/petralovelyhair

makeup: očí jsou vystínovány paletkou Sleek Vintage romance http://www.lovelyhair.cz/lovelyhair/eshop/10-1-SLEEK/0/5/167-Paleta-ocnich-stinu-SLEEK-I-Divine-Vintage-romance, rtěnka Milani http://www.lovelyhair.cz/lovelyhair/eshop/11-1-MILANI/17-2-RTY/5/145-Rtenka-MILANI-COLOR-STATEMENT-LIPSTICK-Uptown-Mauve-20

lak: Gabriella Salvete 135

košile: http://www.chicnova.com/sheer-chiffon-blouse-with-contrast-bird-print.html

spona do vlasů: HM

náušnice: vietnamci

prstýnek: Tally Weijl

 

You May Also Like

36 komentářů

  1. Můžu doporučit jako Top Coat od NYC - Turbo Dry Top Coat :) Jen neschne do tak vysokého lesku, jako Essence :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju moc,na ten je hodně kladných ohlasů, ten určitě vyzkouším :)!

      Vymazat
    2. Ten NYC mám taky a hodnotím ho jako nejlepší. Essence jsem si koupila podruhé, ale přijde mi, že museli změnit složení, protože je naprosto k ničemu, asi ho budu muset vyhodit. :/

      Vymazat
    3. NYC úplně nejlepší, už jiný nepoužívám ... cena za kvalitu a objem lahvičky odpovídá, lak nehty vytvrdí a zpevní, opravdu rychle zaschnou, lesk je dostačující. Používám ho pokaždé a nehty si dělám 1x za 3-4 dny nové a lahvička vydrží cca půl roku. Dokonce NYC neztrácí funkce ani když ztuhne a já ho rozředím ředidlem na laky. Doporučuji :-D Peťula

      Vymazat
  2. Peti, tady ta halenka s tím líčením vypadá úplně úžasně :-)

    http://www.klaranekulova.com/

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Peti, nejsi zvířátko :-), mně taky na jaře a na podzim padají víc vlasy a myslím, že je to normální, má to tak každý. Co se týká laků Four Seasons, musím souhlasit a potvrzuji, že jsou opravdu dobré, navíc za tu cenu se fakt vyplatí. Jako podkladový používám taky lak od Essence s keratinem, není špatný. Na vlasy používám hodně výrobky od Goldwellu nebo Tigi, jsou sice dražší, ale kvalitní a opravdu vlasům dávají to, co slibují. Já mám přirozeně vlnité vlasy, které jsou od přírody sušší a vyžadují větší péči a zakládám si na tom, aby vlasy působily zdravě, tudíž nelituji investice i do dražších výrobků, pokud s nimi mám dobré zkušenosti. Opět ti to moc sluší. Pěkný den. Lenka

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj,
    já si nehty lakuju už 2 roky a zkoušela jsem různý sušiče a nakonec jsem našla zlatý střed. Je to QUICK DRY -nadlak sekundový od firmy DEKORE. Stojí cca 50,- Kč, mají i dobrý podlaky, co opravdu velmi rychle uzdraví nehet. Nemám zkušenost jak po gelovkách, do toho bych nikdy nešla, ale běžně zničený nehty ano. Třeba podlak s hedvábím je skvělý a také podlak s diamantem. Měla jsem sušič Seche Vite a je poměrně drahý a co se týče stahování konečků, jak se o něm píše, tak to je pouze v případě, pokud si s ním nejprve nepřelakujete konečky nehtů a teprve potom si přelakujete celý nehet, potom nestahuje nic. Chce to cvik, mám to vyzkoušený.
    Simča

    OdpovědětVymazat
  5. Chtěla bych se zeptat, ve které drogerii konkrétně seženu kosmetiku na nehty Four Seasons, určitě chci zkusit. :) a mimochodem perfektní a poučné video :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve které drogerii to nevím, ale viděla jsem je v lékárně. Taky je používám a jsem spokojená.

      Vymazat
    2. V drogerii jsem je ještě neviděla tedy.. mají je spíš v lékarnách.. nebo jukni na net, zrovna včera jsem viděla u nějaký slečny na votočvohoz :)

      Vymazat
    3. hodně mají na netu v nehtových eshopech nebo v lékárnách,ale i v malým drogeriích, ne rossmann nebo DM

      Vymazat
    4. Já používám zpevňovač na nehty od Four Seasons už osm let. Svoje nehty mám poměrně dost měkké a zpevňovač nanáším pod každé lakování. Jen chci upozornit, že se nyní cca rok prodávají dva: jeden bez přídavků a druhý s diamantovým prachem. Já používám výhradně ten obyčejný. Zpevňovač s diamantovým prachem letěl do koše asi po čtyřech použití, začaly se mi po něm třepit a olupovat nehty, podobně jako popisuješ ve videu po použití leštičky.
      Jinak se výrobky FS dají sehnat skoro v každé lékárně a v drogeriích Teta

      Vymazat
  6. Zdravím Petro, i když ve videu zazněho mnoho informací, přesto si dovolím požádat o odpovědi na pár dotazů. Zkracujete si nehty pilováním nebo stříháním? Slyšela jsem, že stříháním se víc ničí. Používáte při sušení vlasů fén? Já si tím trochu zničila vlasy, vždycky totiž spěchám, takže mi kadeřnice doporučila dětský šampón. Češete vlasy, když jsou mokré? Někdo tvrdí, že mokré vlasy jsou nejzranitelnější. Co vy na to? Jinak moc děkuji za video... a tajně vám závidím váš tvar nehtů, je dokonalý. Nepřemýšlela jste někdy o spolupráci s reklamní agenturou? Někdy potřebujou ženy s dokonalými nehty a těch právě moc není. Přeji hezký víkend. Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarko, máte pravdu, na to jsem zapomněla :). Já si nehty klidně zastřihnu nůžkami, zkoušela jsem je jen pilovat, ale žádný efekt to nemělo a naopak jsem měla pocit, že pilníkem je roztřepím více, takže já zastřihnu a pak zabrousím do roviny papírovým pilníkem. Fén nepoužívám vůbec, to už musí být, třeba když opravdu hodně spěchám, tak si vlasy prosuším, ale to je tak 2-3x za rok. Vlasy si mokré nečešu, opravdu se tím ničí a hlavně vytahávají, já z nich vymačkám vodu a pak zabalím do ručníku, nechám chvíli usušit a pak rozdělám ručník a vlasy pročešu hřebenem s velmi řídkými zuby. Moc děkuji za pochvalu, přiznám se, že to mne vůbec nenapadlo, že by někdo mohl mít zájem o mé nehty :). Krásný víkend.

      Vymazat
  7. Som vegetariánka 8 rokov a odkedy nejem mäso, kvalita vlasov sa mi neskutočne zlepšila, nemusím sa strihať aj dva roky a rozštiepený konček nenájdem na hlave ani jeden. Neberiem žiadne vitamíny ani nijaká špeciálna starostlivosť, len hocijaký šampón, hocijaký kondicionér... Nechty sa mi nelámu vôbec. Takže to bude asi naozaj individuálne a nemyslím, že vegetariánstvo má na to nejaký vplyv :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. individuálne to je v tom, že niektorí ľudia si dokážu z rastlinnej potravy zobrať dostatok živín, kým iní nie - a tých je väčšina. dôležitý je však spôsob prípravy zeleninovej stravy, ľudia si myslia, že najzdravšia zelenina je surová, čo je ale pravdou len pri niektorých druhoch - tých najmäkších ako sú rajčiny, uhorky a pod. ostatné sa musia tepelne alebo aspoň nálevom upraviť, inak z nich organizmus nezíska takmer nič, keďže nie sme kravy a nemáme zložitý žalúdok, ktorý trávi vlákninu :D naopak mäso a živočíšne bielkoviny sa tepelnou úpravou ničia a čím dlhšie sú upravované, tým viac hnilobného odpadu z nich v tráviacom trakte vzniká. preto spôsobujú prekyslenie organizmu ako všetky civilizačné potraviny (hlavne biely cukor), čoho následkom je úbytok minerálov z tela. najideálnejšie by bolo konzumovať mäso surové alebo aspoň polosurové, vtedy v čreve nehnije a získa sa neho najviac živín.

      Vymazat
  8. Mně se vlasy přestaly třepit po tom, co jsem je začala česat kartáčem s kančími štětinami. Asi to zní jako blbost, ale nevím, čím jiným by to mohlo být, protože dřív jsem je česala prakticky čímkoli, co mi přišlo pod ruku a třepily se fakt fest. U kadeřnice jsem nebyla od ledna a nemám jediný roztřepený vlas :)

    Jinak souhlasím s tím, že vlasy se ničí především barvením a odbarvováním, myslím, že časté používání kulmy nebo žehličky jim na zdraví taky dvakrát nepřidá. Osobně se snažím co nejméně používat i fén, i když teď na podzim je to docela vopruz :))

    Co se týká šamponů, tak momentálně nejvíce používám šampony od firmy Bione, mám jeden s olejem z obilných klíčků a jeden s cannabisem a musím říct, že jsou super. A to jsem k šamponům vždycky přistupovala tak, že jsou všechny stejné :)) Mám zálusk ještě na jejich kondicionéry. Do suchých vlasů pak vždycky ještě rozetřu kapku oleje (mám od Elsève), ale popravdě nevím, jestli to úplně má nějaké účinky, dělám to vlastně spíš tak z hecu a taky proto, že mi ten olejíček voní :))

    OdpovědětVymazat
  9. Opět jsem se dozvěděla plno zajímavých informací a několik věcí si pořídím. Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Moc hezké, přínosné video Peti.. Líbí se mi, jak jsi nám řekla osvětu toho, co nehty a vlasy vlastně jsou a dozvěděla jsem se pár nových informací.. :)

    Já osobně jsem na nehty, vlasy a celkově i pleť používala GS Eladen, ale vůbec mi nepomohl. Vzpomínám si, že jsi se o něm v začátcích blogu také psala, ale ve videu už ho nezmiňuješ.. možná se pletu :D

    Jinak s péčí o nehty, jsem na tom podobně jako ty :) Před rokem jsem psala článek: tady: http://petulabook.blogspot.cz/2012/11/pece-o-ruce-nehty.html
    Ještě používám na nehty i citronovou lázeň, což je supr :)
    Oslakovač Sally hansen znám, ale nepoužívám, u mě je absolutní No.1 od Cien z Lidlu :)
    A za mě nejlepší nadlak je od NYC - Turbo Dry sušič.. perfektně se leskne a nehty jsou do deseti minut zaschlé! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Co se týče nehtů, tak je mám hodně tvrdé i pevné a rostou mi šíleně rychle, ale mám je vroubkované, protože mám na rukou ekzém a nemám tu dolní nehtovou kůžičku, takže nově narostlý nehet nic nechrání, ale není to na první pohled vidět, takže si nehty musím hodně leštit. Spotřebu leštiček mám fakt enormní. Co se týče vlasů, tak to odbarvování ne vždy ničí vlasy, pokud to není barva z drogerky. Mám kvalitní barvu, kterou si objednávám domů od kadeřnice a vlasy mám lepší než jsem měla, když jsem si je nebarvila. Mám je hustší, lesklé a pevné. Navíc mi hodně pomohla nová kadeřnice, dříve se mi hodně vlasy lámaly a třepily. Kadeřnice mi stříhá vlasy na sucho a je to znát. Vlas nemám roztřepený ani jeden a vlasy se mi nelámou. Myslím, že je také důležité nechodit spát s mokrou hlavou, nezatěžovat vlasy kvantem přípravků a moc je nečesat. To mi také poradila kadeřnice. Češu se jednou denně a když jsou vlasy hodně zacuchané, tak je lepší je umýt a pak učesat. Mokré vlasy česat nevadí, když jsou mokré, tak jsou pružnější. Někdo se mnou nemusí souhlasit, ale všechny tyhle tipy se mi osvědčily a mám krásnou bohatou lesklou hřívu a to i přestože mám nedostatek B12, protože si jí mé tělo neumí vzít z potravy (ale beru tabletky).
    Jinak video se mi moc líbilo, stejně jako všechna tvá ostatní videa. A máme skoro stejný tvar nehtů :-)

    http://venusisdiary.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Od doby, kdy se mi neskutečně zhoršilo akné a na kožní mi řekli, že to mám z Biosilu plus, nesnáším, když na něj někdo pěje ódy, má kamarádka má stejnou zkušenost jak já, na druhou stranu znám i spoustu lidí, kterým vyhovuje. Jen chci varovat holky s aktózní pletí, že je občas lepší si zainvestovat do kvalitních vitamínů, než pak trpět na něco úplně jiného, než proč jste Biosil plus začali brát.
    Jinak video samozřejmě zas zpříjemnilo pochmurný den:-)

    OdpovědětVymazat
  13. Pěkné video :), Péťo ráda jsem Tebe i manžela poznala, tak zase někdy příště na nějaké akci :).

    OdpovědětVymazat
  14. Musím souhlasit s komentářem výše, také jsem vegetariánka a když porovnám kvalitu mých nehtů a vlasů s dobou, kdy jsem maso jedla, tak teď jsou daleko kvalitnější. A nejen vlasy a nehty, ale i pleť, přestala být zašedlá, ale je teď mnohem víc zářivá a zdravá. Možná to souvisí s tím, že maso v člověku dlouho ,,hnije", protože jako lidé máme trávící trakt více podobný býložravcům - je dlouhý. Masožravci mají trávící trakt daleko kratší, právě proto, aby maso dlouho nezůstávalo v organismu. Podle mého názoru to se vzhledem hodně souvisí, přicejen se říká, že stav našich střev se odráží do toho, jak se cítíme a jak vypadáme :) Ale je to čistě můj názor (i když založený na vědeckých důkazech :D) a nikomu nic nenutím. Každý ať jí a dělá dělá vše tak, jak to vyhovuje jemu a co považuje za správné :) V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Souhlasím do puntíku s Anonymná 14:42 :)
      Maso, mléko a vejce se mi protivilo už od nějakých 11 let, nevím proč.. Prostě jsem asi cítila, že to není "normální" tohle jíst. Maso si dam 1x za měsíc a pleť, vlasy a nehty mi muze kdokoliv zavidet ;D Ale každého věc.. já jsem ráda, že jsem prozřela :)

      Vymazat
  15. Ahoj,
    na nehty a nehtová lůžka jsem si oblíbila bio KARITÉ balzám na nehty od SALOOS (v DM cca 110,-).

    OdpovědětVymazat
  16. Pleť se mi rychle zlepšila poté, co jsem se začala zdravě, pravidelně a pestře stravovat + jsem přestala používat drogerkovou pleťovou péči a zainvestovala do kvality.
    Nehty mi též rostou jako zblázněný po lepší stravě a musim všem doporučit odlakovací vatové tamponky, jsou v uzavřené šroubovací krabičce k dostání v dm, myslím že Ebelin. Nesmrdí po acetonu, naopak voní, a jsou olejové.
    Vlasy se mi vzpamatovaly až potom, co jsem začala místo odbarvovače nebo melíru používat prostě jen barvu. A olejíčky do konečků mi brání roztřepení natolik, že mi stačí zastřihnutí jednou za půl roku (předtím se muselo co dva měsíce).

    OdpovědětVymazat
  17. Video krásné opět:) Jinak jak jsi zmiňovala ten Biosil, tak možná super, ale jak pro koho. Doporučovala mi ho teta na vlasy a nehty, že jí vyhovoval, ale mně hned začaly padat a hlavně se mi objevilo akné úplně v závratné míře! Stejnou reakci měla i kamarádka, takže za mě nic moc:/ Ten olejíček na nehty jsem měla od Oriflame a je úplně super, nemůžu si ho vynachválit!

    Thehugelover

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj, super video, všetko čo si hovorila o starostlivosti som už vedela, ale nikdy nezaškodí si to zopakovať a pripomenúť si, na čo dennodenne zabúdam :)
    Inak Biosil tablety som mala tiež ale asi ma niekto pekne napálil v lekárni, pretože som zaň dala okolo 8 eur čo je niečo vyše 200korún.... :/
    S pozdravom
    Adrien

    OdpovědětVymazat
  19. Super video. Já se o vlasy vůbec nestarám. Moje vlasy nepoškodí nic, ty vydrží vše bez jakéhokoliv poškození. A na nehty používám lak s vápníkem od Four seasons a dost mi pomohl.

    OdpovědětVymazat
  20. najdôležitejšie je nepoužívať vlasové prípravky so silikónmi, ktoré vlasy časom obalia, takže nemôžu dýchať a nepreniknú do nich výživné látky. takéto vlasy sa oveľa viac mastia a skôr vypadávajú, navyše sa zle upravujú, elektrizujú a sú vysušené. čiže namiesto Elséve či Garnieru radšej Alverde, Logonu alebo niečo z lekárne, trebárs Klorane, ktoré sú bez silikónov. pokiaľ ide o Macadamiu, tak tá je silikónmi napchatá, takže za mňa vyhodené peniaze.

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj prosím který je ten šampon od baley se seleninem? Nějak jsem to ve složení nikde nenašla díky moc za info Simona

    OdpovědětVymazat
  22. Super video :)) Už dlouhou dobu jsem vynechala bosil, musím si ho skočit koupit, opravdu je skvělý :3

    www.teensmajdicka.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Tento blog jsem objevila teprve nedávno, ale musím přiznat, že sem od té doby chodím velmi často a hoooodně se inspiruju. Teď mě zaujal zpevňovač na nehty od four seasons, ráda bych ho vyzkoušela, Petro mohla byste mi dát tip kde v Jindřicháči se dá sehnat? Děkuji a jdu zkouknout ten kancelářský look :o)

    OdpovědětVymazat
  24. Chtěla bych se zeptat,jestli jsou vlasy po šamponu se seleniem lesklé. :) Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  25. AHOJ...tvoje videa sa mi pacia(napr.nude ruze na pery) ale na toto jedno ta musim upozornit-ja som nechtova dizajnerka a nechtova platnicka ti nova odtrastie za 4-6 mesiacov podla dlzky nechtoveho lozka a urcite nie za 6-12(to je blbost)...dalsia vec je,ze nechty si oslabujes lestenim ak to robis casto a mozes ten nechtik prebrusit ked to odborne nevies:/.Ja to neodporucam zenam,ktore si ich potom lakuju(kedze lak na nechty na lesklom povrchu dlho nevydrzi)..a nesmies to robit casto lebo si tu planicku stensujes a potom sa ti doslova odlupuje.Mozem ti doporucit domacu skvelu kuru od OPI.cz ci na e-bay-Nail Envy..napr. Original a to pouzivas ako kuru a potom cca po mesiaci ako Base lak cize ich budes stale vyzivovat a zaroven predides tym zltym nechtom ked pouzivas tmave laky(tato znacka je TOP kvalita tak tam ti ta 2x farebna vrastva nemoze presiaknut cez base lak alebo pouzi TOP 2 BOTTOM od Orly)..PS:bud lesti a maj leskle nechty alebo lakuj lakmi...je to v dobrom rada odbornika pre teba ;).
    ANET

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!