Bioderma Matricium - novinka v péči o pleť

by - 10 července

Příjemný večer vám všem,

dnes bych se s vámi chtěla podělit o jednu novinku od Biodermy, kvůli které vlastně blogerský biodermácký sraz tak trochu byl :). Není to tak úplně novinka kosmetická, ale spíše zdravotnický prostředek, který drží celosvětový dermatologický patent a byl sestavován po 14 letech výzkumu buněčné kultury a 74 vědeckých studiích, ve spolupráci s předními lékaři,. biology a dalšími vědci. To samo o sobě zní docela zajímavě a byla jsem dost zvědavá, jak to bude fungovat :).....
Na úvod bych ještě přidala pár informací. Matricium je 100% biomimetické, což znamená, že obsahuje pouze tělu vlastní látky, bez přídavku jakýchkoliv konzervačních látek, tenzidů, alkoholu a barviv. Je proto vhodné pro všechny typy pleti, i ty nejcitlivější a je díky tomu dobře snášeno, je hypoalergenní a nekomedogenní. Vlastní tekutina obsahuje hlavně nukleotidy, aminokyseliny, peptidy, sacharidy a kyselinu hyaluronovou, obohacené o směs vitamínů, minerálů a stopových prvků, které společně kůži vyživují a regenerují. Díky mimořádně šetrnému a tělu vlastnímu složení je Matricium používáno i na hojení poničené kůže, nejen jako přípravek proti dehydrataci a vráskám. Využití má např. na hojení povrchových nekrvácejících a nemokvajících kožních lézí, způsobených dermatologickými zákroky, jako je laser, peeling, dermabraze, incize (chir. naříznutí) a popálení 1. stupně. Je rovněž vhodné pro reparaci lokálních podráždění vzniklých v důsledku vnějších negativních vlivů jako je sluneční záření, vítr nebo zima a vnitřních negativních vlivů typu hormonálních změn, které vedou k dehydrataci, podráždění nebo předčasnému stárnutí pleti. Tak to by bylo trochu teorie a teď se vrhneme na moje zkušenosti :)......


Začnu balením, dostanete 30 sterilních  ampulek o obsahu 1 ml každá, zabalených v pevné průhledné plastové krabičce, ampulky jsou znovu uzavíratelné, ale měly by se spotřebovat do 12 hodin po otevření, protože jsou bez konzervačních látek a tak není dobré nechávat ampulku otevřenou příliš dlouho. Já sama používám půl ampulky ráno a půl ampulky večer. Pleť vyčistím micelární vodou Sensibio, nechám uschnout a poté prsty vklepu Matricium do pleti na obličeji, krku a dekoltu. Protože je to tekuté průhledné sérum bez jakékoliv vůně, které se velmi rychle vstřebává, nanesu ihned po vstřebání oční a pleťový krém. Myslím, že až tolik nezáleží s jakým krémem to budete kombinovat, já jsem používala jak Biodermu Riche, tak např. Ryor po nanesení Matricia a rozdíl jsem nezpozorovala, sérum tedy spolupracuje pravděpodobně se všemi krémy. Po nanesení séra je pleť okamžitě hydratovaná a krásně vláčná, ale přitom není ulepená. Sérum se doporučuje nejen na kožní defetky ale právě na pleť stárnoucí, které ubývá kolagenu a je dehydrovaná, protože sérum aktivuje v kůži proces znovuobnovování a pokožku pěkně hydratuje. Musím uznat, že co se týče snášenlivosti séra a hydratace, tak je opravdu skvělé, zatím jsem sice v polovině kúry, ale pokožka je hezky hydratovaná, vláčná a svěží a je hlaďoučká na dotek. Co se týče jemných linek a vrásek, tam zatím rozdíl nepozoruji a jak jsem již někde zmiňovala, moc nevěřím tomu, že by cokoliv, co se dává na pleť, umělo vyhladit rýhy, takže v tomto ohledu jsem značně skeptická. Přesto jsem na celkové výsledky po doužívání kúry zvědavá, jedna je na 30 dnů a měla by se opakovat 4 x do roka. Matricium stojí kolem 1200Kč a dá se pořídit v partnerských lékárnách. Pokud tedy máte problémy s hodně citlivou dehydrovanou a stárnoucí pletí, rozhodně pro vás bude Matricium dobrá volba.
Zajímalo by mě, vyzkoušeli jste/ byste toto sérum? Jaké máte zkušenosti? Předpokládám, že tohle sérum asi nebude nic, co by zajímalo vás mladší, protože je určeno spíše pro ženy nad 30, ale i tak jsem článek zařadila, o výsledku po doužívání všech ampulek vás budu ještě informovat :).

You May Also Like

37 komentářů

  1. Já ho dala mamince, její tedy 45let a vrásky má, tedy jen ty kolem očí a úsměvu, ale přesto na ní pozoruji, že má pleť mnohem svěžejší a také mnohem vypnutější, hlavně okolo očí, ale je taky teprve zhruba v půlce a tak jsem zvědavá na celkový výsledek :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně, já bych taky řekla, že je ta plet taková "naducanější", tak uvidíme, jako vrásky to určitě vyhlazovyt nebude, to jsem fakt skeptická,ale něco to dělá, to určitě :)

      Vymazat
  2. jůů to vypadá zajímavě. Už vím co koupit mamce k narozeninám:)

    OdpovědětVymazat
  3. Rozhodně díky za tip :) Těším se na reference.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tohle bude perfektní dárek k Vánocům pro moji maminku! Má velmi citlivou pleť, nesnese skoro žádné krémy, jen nějaké z lékárny a málokterý z drogerie, takže tohle určitě ráda vyzkouší. Těším se na konečný výsledek, zatím to vypadá dost dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak na citlivou plet je to vážně skvělé, já mám třeba strašně citlivou plet kolem očí a tohle ani neštípne, i když mám zrovna oči podrážděné a krásně to hydratuje.

      Vymazat
  5. Peťko, zní to velice zajímavě, možná bych to i vyzkoušela a poreferuju mamce. Nic proti tobě, ale jak píšeš, přeci jen na tohle máš věk. Ale to myslí Bioderma vážně, že tohle dala na vyzkoušení těm tomu zbytku 20 letých čičinek, co na srazu byly? To mi přijde vcelku vtipný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No taky si myslím, že pro zbytek holek to ještě moc není :), ale vzhledem k tomu, že to není vyloženě jen na vrásky, může to používat i mladší kategorie, i když z mého pohledu pro 20 je to asi zbytečné, možná spíš pro někoho,kdo má pleť opravdu dehydrovanou už v tom věku. Holky říkaly, že to dají otestovat maminkám, protože v jejich věku, bez urážky, a s jejich pletí, si také myslím, že nemohou objektivně posoudit výsledek ;).

      Vymazat
    2. To s tebou souhlasím Dashulko...Dávat to 20 letým holkám,zvláštní no.

      Vymazat
    3. "Využití má např. na hojení povrchových nekrvácejících a nemokvajících kožních lézí, způsobených dermatologickými zákroky, jako je laser, peeling, dermabraze, incize (chir. naříznutí) a popálení 1. stupně..." tak zase ale je to ucinne aj na liecbu inych koznych zalezitosti, ktore mozu mat kludne aj 20 rocne dievcata...zda sa ze je to nejaky vseliek, ja by som to kludne vyskusala na jazvicky co mam, ked je to pomaha obnove buniek..vdaka za recenziu Peti:)

      Vymazat
  6. zajímavý a moc hezký článek! zatím ale patřím do skupiny pod dvacet :D ale je dobré o těchto věcech vědět do budoucna :)

    OdpovědětVymazat
  7. ...veľmi zaujímavý článok... O podobnom výrobku som zatiaľ nepočula a hoci mi do tridsiatky ešte rok a pol chýba, určite si túto kúru za čas zaobstarám, pretože začínam pociťovať, že moja pleť už nie je "teen" a hydratačná kúra by jej prospela. Funguje aj ako prevencia? Ďakujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě jako prevence to funguje také, já myslím, že kolem 30 je ideální začít s nějakou intenzivnější hydratací, protože přesně v tomto věku jsem začala pozorovat ztrátu vlhkosti a elasticity pleti, co se do té doby spravilo samo, tak po 30 už tak jednoduché není :)....

      Vymazat
  8. Zni to dobre, ale myslim, ze malokdo za to da 1200,- czk...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pravda, není to levná záležitost, uvidím na konci kúry,jaký bude výsledek....

      Vymazat
  9. Petro,díky za zajímavý článek,určitě to bude bezva výrobek.Je mi padesát,snad ho někdy vyzkouším.Určitě dej vědět,jak jsi s ním byla na konci kúry spokojená,děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě dám, sama jsem zvědavá, co to udělá po celé kúře :)!

      Vymazat
  10. Zázrak ve 30 ampulkách, tady, zajímavé.

    OdpovědětVymazat
  11. Zajímavé, tak snad toto sérum vážně účinkuje, jsem zvědavá. Když jsi tam zmínila to odličování, nechtěla bys natočit video jak se odličuješ. Někdo na to používá speciální masážní pohyby, já svou pleť spíš drhnu vatovým tamponem a tuším, že je to špatně, mám ji citlivou a mám pocit, že i ten tampon mi ji podře :-) Taky jsem již jednou psala, že bys mohla, Petro, udělat letní bronzové líčení, zlatá, hnědá, bronzové rty něco v tom stylu, myslím, že na léto by to byla super ukázka.
    Aneta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Anet, s tím odličováním, hodně lidí se na to ptá, i když já nic speciálního nedělám, používám nejvíce Sensibio micelárku na odličování, namočním tamponek, přiložím na oko a pak setřu, rozhodně není dobré kůži nějak moc drhnout, ale zase trochu přitalčit je třeba, jen ne v oblasti očního okolí, tam opatrně....no možná něco natočím, píši si na seznam. Co se týče bronzového líčení, já už jsem podobné video dělala vloni, ale mohla bych udělat takový upgrade :). Hezký den!

      Vymazat
    2. Díky za odpověď. Jo bylo by to určitě super, měla jsem dojem, že jsem shlédla všechna tvá videa a na tohle si nevzpomínám, tak zkusím pohledat. Ale znova bys to natočit určitě mohla pro nás. Snažím se teď tak líčit, aby to vypadalo, že jsem přijela od moře, i když jsem letos ještě nebyla, tak bych byla zvědavá, určitě nejen já.
      Ahoj, díky
      Aneta

      Vymazat
  12. Vypadá to hodně zajímavě. Brala bych, kdyby to bylo pro mladší pleť, něco takového bych potřebovala :/

    http://svetpodles.blogspot.cz - právě probíhá minisoutěž ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ono to není omezeno věkem, jestli máš plet hodně dehydrovanou,tak to klidně zkus, jen většina mladších holek to nepotřebuje a taky vzhledem k ceně bych po tom sáhla, jen když je to opravdu potřeba :).

      Vymazat
  13. vypadá to hodně povedeně, možná až budu ve "vhodném věku", tak bych to i vyzkoušela, ale díkes za článeček :-) ... PS: kéž by existovala jedna univerzální "živá voda" na všechny lidské nedokonalosti (nejen zevnějšku, ale i povahy) a na problémy, starosti ... to by byl potom ráj na zemi :-))) Peťula

    OdpovědětVymazat
  14. O séru jsem již četla a docela mě zaujalo. Je ale fakt, že 1200 na měsíc se mi zdá dost hodně na to, že např. krém dražší značky na sebe patlám skoro rok ;-). I když je mi těch zmiňovaných 30 let, tak s pletí žádné větší problémy nemám (možná i vzhledem k používání dražších krémů - především Esteé Lauder day wear plus, Clinique superdefense a Biotherm). Ovšem v případě, že bych měla možnost jej vyzkoušet a viděla výsledky, tak bych s investicí neváhala ;-)

    http://kacabos-seen-through-my-eyes.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak je pravda, že to rozhodně není levná záležitost, ale zase není třeba používat to pořád a pokud budou výsledky výborné, byla bych i ochotna do toho investovat, zatím jsem v polovině a je to fajn věc, tak uvidíme :).

      Vymazat
  15. Ahoj Peti. Můj dotaz se vztahuje k jiné věci, než ke které se vztahuje tvůj článek, ale nevěděla jsem kde jinde bych ti ho napsala. Chtěla bych se zeptat jak se staráš o umělé řasy, jestli je tedy používáš víc jak jednou? Předem dík za odpověď. Ivana

    OdpovědětVymazat
  16. Moc všem děkuji, ještě dnes bude nové video a to na tři způsoby, jak zaplést ofinu :).

    OdpovědětVymazat
  17. Upřímně si myslím,že je to tah jak z lidí tahat peníze,neříkám,že tam nemůžou být jen samé tělu vlastní "věcičky" ALE...Když si obličej,dekolt potírám bio čistou Aloe Vera,která je minimálně o polovinu levnější a vydrží daleko déle-má skvělé účinky-hojí,hydratuje,ozdravuje,prokrvuje...Zkrátka co člověk to názor.Mischa

    OdpovědětVymazat
  18. super nápad...mamka za čo chvíľa narodeniny :)

    OdpovědětVymazat
  19. Já jsem tohle sérum věnovala přítelové mamince, taky je teď v půlce a je z něj nadšená. Takže už se těším až to dobere a já budu moct udělat srovnávací fotky před a po

    OdpovědětVymazat
  20. skvely clanok Peti...myslis, ze mozem Matricium pouzivat, aj ked mam 25 rokov ako prevenciu?

    OdpovědětVymazat
  21. Já mám s přípravkem Matricium dobrou zkušenost, pleť je po něm opravdu kvalitnější, vyživená, hydratovaná, vypnutá. Bohužel však tento efekt vyprchná ihned po ukončen používání přípravku.

    OdpovědětVymazat

  22. Je mi málo přes 60,pleť mi začala rychle stárnout a vysušovat se.Do 55ti jsem měla pleť obdivuhodně mladistvou,pak žačala zlobit štítná žláza.Krémy,které by měly pomoci stojí tolik peněz,že tato kůra,pokud pomůže,není až tak drahá.Zatím ji aplikuji čtvrtý den,jsem moc zvědavá.Jinak,zázraky dělá med-jako peeling a nechat půl hodiny vstřebat a dobrý je Sallos olejíček s arganovám olejem.
    Tentýž problém jsem měla i s vlasy,úplně dehydrované a zničené.Postupně odrostly a celou dobu je ošetřuju zázvorovým olejem od Oriflamu.Napatlám před mytím,někdy nechám působit i přes noc.Pak se snadno smyje.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!