FOTD - líčení ala mořská panna

by - 30 června

Krásný pondělní večer vám všem,

 
tohle líčení v krásných mořských barvách mám v počítači už nějakou chvilku a ještě se na něj nedostalo a tak jsem si říkala, že dnes bych mu měla dát prostor. Podle mne je totiž opravdu nádherné, třpytivé, lehké, letní a v barvách moře. Kdyby mořské panny existovaly, takhle nějak bych si představovala, jejich líčení :). Abych k vám ale byla úplně upřímná, k tomuto looku mne inspiroval právě překrásný lak od Golden Rose z kolekce Jolly jewels v odstínu 111. Obsahuje zlaté a stříbrné třpytky v tyrkysově zeleném základu a je prostě božský! Tedy až na to odlakování, to je samozřejmě peklo a alobalová metoda je naprostou nutností.
Líčení překrásně podtrhne zelenkavou, šedou, oříškovou, ale i modrošedou barvu očí. Vy už víte, že já mám docela dost světlé duhovky a moje barva očí je učiněný chameleon, hodně záleží na tom, co mám zrovna na sobě a jaké mám líčení. Pokud si vezmu zelenou a doplním zelenkavými stíny, mé oči jsou v podstatě zelené. Naopak s hnědou a bronzovou jsou spíše do modrošeda. Největší psina je ale s fialovou, tam záleží na zvoleném odstínu, pokud je teplejší a sytější, jsou oči zelené a pokud je fialová do modra a hodně studená, vytáhnout stíny modrou.
 
Kromě toho, že by mne samozřejmě nesmírně zajímalo, zda se vám líčení líbí a někdy neobvyklou kombinaci zlaté, stříbrné a tyrkysově zelené nosíte, bych se moc ráda dozvěděla, zda i vy pozorujete u různých druhů líčení změny vaší duhovky? :)
 

použitá kosmetika:
* Dermaheal CC cream Natural beige
* Catrice Camouflage cream 010ivory
* NYC smooth skin powder translucent
*Milani XL bronzer All over glow 03 radiant tan
* Milani eye primer nude
* MUA Immaculate
* Maybelline Chromatics turquoise vibe
* Essence long lasting C´est la vie!
* Rimmel Scandaleyes rockin´curves
* Red cherry lashes 747L
* Ardell lash grip
* Regina S1
* Golden rose Jolly jewels 111



Líčení krásně podtrhne barvu duhovky.


Paletku Immaculate jsem použila na oční víčka, na bázi jsem do vnitřního koutku nanesla stříbrnou tužku a stříbrný stín. Tím se oko otevře a pohled rozjasní.





Na pohyblivé víčko jsem nanesla stín zlatý a do vnějšího koutku a ohybu víčka stín zelenotyrkysový se zlatým shimmerem.


Směrem k obočí jsem stíny rozmazala pomocí matné bílé.


Paletku MUA Immaculate mohu určitě doporučit, kupovala jsem si ji před téměř dvěma lety a pořád ji čas od času ráda používám. I když stíny jsou trochu prášivější a matné hůře pigmentované, má opravdu krásnou škálu barev.


Poté jsem celé oko orámovala úžasně měkkou a pigmentovanou tužkou od Maybelline, nejsem si úplně jistá, ale mám dojem, že se jednalo o limitku. Navíc moc hezky drží.




Protože mořské panny jistě mají vějíře řas, použila jsem nalepovačky od Red Cherry, tento typ mám velice ráda, nejen proto, že se jmenují jako dopravní letadlo :D!

 
Své a umělé řasy jsem sjednotila novou řasenkou Rimmel. Kartáček je v podstatě totožný jako Butterfly mascara od Astoru a není špatný, ale přiznám se, že já na ty větší kartáčky úplně nejsem. I když je fajn, že neslepuje a docela pěkně prodlouží a díky tvaru kartáčku zvýrazní a pročeše do stran hlavně řasy u vnějšího koutku oka.


Tečkou za celým líčení jsou rty. Protože oči jsou již dost třpytivé, tak jsem zvolila nude variantu v podobě rtěnky a konturky v barvě mých rtů. Rtěnka Regina mi svou konzistencí připomíná jejich jelení lůj. Obal je naprostá katastrofa, ten zůstal 30 let zpátky, ale jinak musím říci, že přes nic moc výdrž, se mi barva natolik líbí, že jí vše ostatní odpouštím.


Krásný třpytivý lak, který mi byl inspirací. Pěkně drží, kryje ve dvou vrstvách, avšak odlakování je očistec, připravte si alobal a pevné nervy a také, pokud chcete nehty hladké, několik vrstev nadlaku!

 
 Mějte fajn večer!
  
 

You May Also Like

42 komentářů

  1. Na modrou na očích moc nejsem, ale musím říct, že ty vše dokážeš nosit s grácií a evidentně se v tom cítíš dobře :) Moc ti to sluší :) Já třeba když se nalíčím bronzovou, tak pozoruju, že moje oči jsou najednou o něco více modré. A to samé se děje s růžovou. Naopak v šedivé vypadám příliš mrtvě a moje oči pak vypadají ještě více šedě... Nevím, jestli to tak připadá jenom mně, ale kvůli tomu se šedé vyhýbám :D
    Hedwica♥

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherne, velmi ti to slusí, ale to je jasne, ako vždy.... teším sa na videa,v utorok vo štvrtok...

    OdpovědětVymazat
  3. Peti, co se týče barvy duhovek, tak jsem na tom úplně, ale fakt úplně přesně jako ty :) Díky za tip, co se týče alobalové metody...slyším o tom prvně, koukla jsem na net a konečně vím, jak dát ty super krásné třpytivé laky dolů :) Ať se daří. K.

    OdpovědětVymazat
  4. Nadherne liceni, ty mas taky koukam zasobu stinu a vselijakych tuzek na oci:)) Ta tuzka maybelline je krasna. Moc moc pekne liceni!

    OdpovědětVymazat
  5. Moc krásné líčení, dle mého názoru ti modré a fialové líčení strašně sluší!

    OdpovědětVymazat
  6. Peti, toto líčení se mi moc líbí a hlavně ti to sluší. Ta modrá tužka je úžasná, má krásnou barvu, což můžu říci i o rtěnce.

    OdpovědětVymazat
  7. Zajímavá inspirace, kombinovat zlatou s tyrkysovou by mě nenapadlo a vypadá to opravdu moc dobře. Změny v barvě očí moc nepozoruju, bojuju jen s hnědou, ještě jsem nenašla odstín, který by s mojí zelenkavou ladil, a nevypadala jsem ubrečeně.:(

    OdpovědětVymazat
  8. Tú vec od Maybelline musím nutne mať!! Nádherná farba! Líčenie je krásne, modré tiene sú na leto ako stvorené. A čo sa týka farby očí mám ich vlastne stále zelené, len keď si dám niečo v zelených tónoch sú skôr zeleno šedé. A keďže mám skoro stále začervenané oči tak sa bordovým a ružovým tónom vyhýbam :)

    OdpovědětVymazat
  9. Hezké líčení. Mám podobný odstín duhovky jako ty a občas změny při líčení vidím :). Když vidím, jak tvým očím tohle líčení tak strašně sluší, tak nějaké podobné asi také vyzkouším! ♥

    OdpovědětVymazat
  10. Líčenie je nádherné. Tiež by som si takto nejako predstavovala morskú pannu :). A vidím, že si použila jednu v mojich obľúbených paletiek :).

    OdpovědětVymazat
  11. krásne Peti...modrá ti pristane a tie tiene sú úžasné...moc podarené líčenie ako vždy :)
    http://thelifeofromi.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  12. Toto líčení mně opravdu vyrazilo dech. Hotová mořská panna! :) Je až neuvěřitelné, jaký máš pro líčení (nejen) cit. Moc se těším se na další příspěvky, Jana

    OdpovědětVymazat
  13. Modrou na oči jsem přestala používat,ale Tobě to líčení jako vždy sedne.

    OdpovědětVymazat
  14. Modrou jsem přestala používat,ale Tobě to líčení jako vždy sedne.

    OdpovědětVymazat
  15. Moc hezké líčení! Dokázala bych si takové líčení představit někde u moře, když si jdete večer posedět ke sklence vína a koukat na západ slunce :)

    OdpovědětVymazat
  16. Nádherné líčení ta modrá ti stejně sekne nejvíc :) a ta paletka je božská !

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Peťko,
    krásné, chystáš se letos někam na dovču?a bude videjko?
    Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Majko, no uprimne, nevime zda nam to letos vubec vyjde,ale pokud ano, urcite beru kameru s sebou :).

      Vymazat
    2. Upřímně myslím, žes tak dvě dovči prošustrovala za rok v kosmetice a oblečcích což?

      Vymazat
    3. To bych neřekla. Většina věcí chodí Petře zdarma k zrecenzování.
      A i kdyby..je to její koníček, baví ji, tak proč by do něj neinvestovala.

      Vymazat
  18. moc krásné líčení, sekne ti,

    OdpovědětVymazat
  19. Moc vam vsem dekuji za komentare, jsem rada, ze se liceni libi :). Jen me prekvapuje jedna vec, tolik z vas vidi na svych monitorech to liceni modre? Protoze bylo zelenotyrkysove, modre vubec, tak to nechapu, zda nastaveni monitoru tolik zkresluje....ze uplne premyslim, jak to fotit jinak :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslím, že to způsobuje něco jiného, ne nastavení monitoru - pro spoustu lidi je tahle tyrkysová zelená spíš odstínem modré než zelené :)

      Vymazat
    2. myslím, že tohle způsobuje něco jiného než nastavení monitoru - pro spoustu lidí je tahle tyrkysová zelená spíše odstínem modré než zelené :)

      Vymazat
  20. Ahoj Peti,
    já mám oči hnědozelené. V zimě více do hněda, v létě více do zelena. Jelikož se většinou líčím do fialova, oči více zezelenají. na hnědé paletky si nějak moc netroufám, ale možná bych to měla zkusit, třeba ze mě nakonec bude hnědoočka :)

    OdpovědětVymazat
  21. Nádhera :) moc ti tohle líčení sluší a na té fotce to vypadá, jak když máš uplně modré oči :D

    OdpovědětVymazat
  22. Nádherné a hlavně slušivé líčení! Ten lak je taky bomba :) Já mám oči šedomodré a nejvíc je zvýrazním měděnou, hnědou a růžovou. Duhovky barvu moc nemění, jenom když brečím, to je mám pak šedozelené :D

    OdpovědětVymazat
  23. Velmi podařené líčení :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj Péťo,

    Jako vždy moc pěkné líčení, mám modrozelené, paletka od MUA je moc pěkná, ale už jí v nabídce nemají hned bych si jí koupila. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukni sem, je skladem, http://www.muastore.co.uk/eyes/palettes :-)

      Vymazat
  25. Moc hezké líčení, moc ti to sluší :) http://sofiestyleblog.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  26. Dokonalý,jako vždy, taky bych mohla vyzkoušet,uvidíme, jak se bude modrá hodit k mým očím :)

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj Petro, já Tvé líčení na svém notebooku vidím jako tyrkysové, takže foceno je to ok:)

    OdpovědětVymazat
  28. dneska jsem si musela jít koupit tu nádhernou tyrkysovou tužku a vážně, ta barva je boží <3 moc díky za tip na ni! :)) J.

    OdpovědětVymazat
  29. moc prosím o radu - jak se tahle zelená tužka správně vysouvá? zkoušela jsem točit oba směry dolním koncem, ale tuha se ani nepohnula.. a jiný způsob mě nenapadá :((( děkuju za každou odpověď...

    OdpovědětVymazat
  30. Je to nádherný! :) Zrovna před týdnem jsem zkoušela zlaté stíny a tyrkysovou (jen horní) linku. Byla jsem z toho úplně nadšená, vypadalo to fakt skvěle a nikdy mě nenapadlo to dát takhle dohromady.

    OdpovědětVymazat
  31. Mám otázku: aká je to alobalová metóda a ako funguje? Aký je tam postup? :D Vďaka!!

    OdpovědětVymazat
  32. nelíbíš se mi, jsi namyšlená a zlá

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!