Stres, tréma, nervozita - jak je zahnat

by - 01 června

Krásný nedělní večer vám všem,

pevně doufám, že váš víkend byl bez stresu :), ale i přesto mám pro vás právě jako víkendovou oddechovku video, které se stresu, trémy a nervozity týká. V naší uspěchané době tím trpí skoro každý a tak si myslím, že pár tipů se bude hodit i vám :). Určitě budu moc ráda, když se podělíte o své zážitky, příběhy a fígle, co funguje na vás.

 
* * * * * KLIK PRO POPIS PRODUKTŮ A DALŠÍ INFO :) * * * * * *


Na sobě: košile: http://www.chicnova.com
lak: Colorama neons 242

eshopy:
štětce Petralovelyhair a Sedona lace, kosmetika Sleek a Milani http://www.lovelyhair.cz
clip in vlasy a štětce a kosmetika Sigma http://www.lovelyhair.eu
 

You May Also Like

20 komentářů

  1. Zajímavé video, asi se poohlédnu po těch kapkách :)
    Jinak já musím říct, že právě s příchodem menstruace začnu být nervózní - vůbec nevím proč, ale nějak se uvnitř celkově sevřu, a cítím takové nepohodlí, napětí. Tak to máme nějak naopak ;)
    Akorát mám obrovský problém, se kterým si nevím rady. A to - když mám jít k lékaři, když jsem pak v čekárně i v ordinaci, mám obrovské nervy, jsem vystresovaná, potim se, je mi na zvracení, na omdlení. Bohužel to není při preventivních prohlídkách, to mě nestresuje, ale delší dobu mám teď takové nepříjemné zdravotní problémy, lékaři si mě přehazují sem a tam, lítám od čerta k ďáblu, nikdo nemůže přijít na mé obtíže. Ale to je zas jiná věc, vím a cítím, že tomu moc nepřidává to, jak jsem nervózní před prohlídkami, vyšetřeními, i operativními zákroky, které jsem nedávno podstoupila. Jsem v nemocnici skoro každý týden, a jsem jak pokusnej králík. Nejsem zas takovej strašpytel, zažila jsem si toho už celkem dost, ale ty nervy a stres u doktorů, to je něco strašného. Opadne to ze mě když odcházím z ordinací, někdy ale i až po několika hodinách, a jíst můžu taky až za dlouho, jak jsem úplně mimo. Nevíte někdo co s tím? Petro, nemáš s tím nějakou zkušenost?
    Ono, kdyby to bylo jednou za čas, ale jak mám vážnější zdravotní problémy, které možná jsou částečně i ze stresu, kvůli kterým se stresuju a zároveň se vždy stresuju u doktora - to je prostě "perfektní" stav pro mé tělo, a je to celkově začarovaný kruh :(
    Pokud by mi někdo poradil, jak se zbavit stresu před návštěvou, při návštěvě lékaře, při vyšetřeních (mnohdy nepříjemných), tak budu velice vděčná. Tento týden opět jdu do nemocnice na 2 oddělení, zatím jsem v pohodě, ale den před tím budu zas nejspíše nervózní, a v čekárně se budu klepat strachy a nervama :(

    Klára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Kláro,
      to je fakt nepříjemné. :-( U lékaře jsem nervózní i před prevencí. Když ale nevědí, co ti je, tak je to fakt problém. Trochu to znám. Připadala jsem si pak jako největší simulant, když mi nikdo nic nenašel, ale já ty obtíže prostě měla. Doporučuji se nastavit tak, že jsi zdravá a všechno bude OK, nic ti není, máš se skvěle. Jako snažit se si to pořád dokola opakovat, vsugerovávat si to - třeba to fakt otočí věci k lepšímu. ;-) Víš, třeba takovéto "když nejde o život, jde o h*", tzn. opravdu si dělat starosti jen kvůli věcem, které za to stojí, jestli se to tak dá říct. Důležité je si uvědomit, že některé věci jsou nějak a ty nemáš šanci je ovlivnit, a tak na ně můžeš nadávat, trápit se jimi, anebo je zkrátka nějak přijmout a zkusit se s nimi vyrovnat k co největší spokojenosti a klidu.
      Ať jsi tedy brzy fit! :-)

      Mouni

      Vymazat
  2. Ahoj Peti ,, moc mi tohle video pomohlo zrovna mě zítra čeká náročný den , vlastně náročných 14 dní tak stresu bude hodně, zkusím tvoje typy:) . Tvoje věrná čtenářka Veronika :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem maturitu přešla bez stresu a nervování. Prostě to buď dám nebo to dám až na podruhé a nebo třeba na potřetí, ale proč se sakra kvůli tomu stresovat. Máma mě nikdy za známky nekárala, já nepoužívala taháky a neopisovala, protože mi jednak bylo jedno co dostanu za známku a druhak jsem byla radši, když jsem se to naučila sama pro sebe.

    Tohleto spěchání nesnáším, buď výjdu dřív a půjdu pomalu na autobus a nebo výjdu pozdě a půjdu pomalu na autobus, který mi ujede. Já se nehodlám honit a nervovat a tím si kazit zbytečně zdraví a náladu.

    Jediná věc u které jsem se nervovala byla před tabulí, i když jsem věděla a uvědomovala jsem si, že spolužáci za hodinu nebudou ani vědět, že jsem před tou tabulí stála a taky, že je to všem jedno.. a mě je vlastně taky upřímně jedno co si o mě kdo myslí, ale prostě v ten moment, kdy jsem se postavila před tabuli jsem se zakoktávala, přeříkávala, zapomínala jsem, co jsem chtěla říct, třásl se mi hlas, potila jsem se, klepaly se mi ruce a nestíhala jsem dýchat. Na základce jsem to řešila pětkama ala zapomenutá čítanka, na střední to už nešlo, češtinářka by mě nepustila do dalšího ročníku, dokud bych si to před tabulí neodříkala, to samé ve společenských vědách a referáty z odborných předmětů.

    A pak cestovní horečka, ale to je spíš příjemný pocit. Ten zvuk koleček kufrů na kachličkách!

    Babička se stresuje úplně zbytečně, třeba nechce vyjít ven z bytu dokud neodejdou sousedi, aby ji neviděli. Nebo jsem byla u doktora brát krev, babička měla s sebou v tašce nočník pro mladší sestru, že rovnou půjde k ní a na záchod ještě neumí. A sestra řekla "my máme nočník!".. a babička z toho šla omdlít, že co na to řeknou lidi. Copak si ji snad budou pamatovat, když ji příště potkají? Takové zbytečné stresování.

    Takže děcka, kašlete na to. Kašlete na to, co si o vás myslí ostatní, nehoňte se, relaxujte, odpočívejte, mějte své koníčky. V práci se nepřetrhněte.

    OdpovědětVymazat
  4. Ty kapky a různý čaje a bylinky.. Všechno to pomáhá, jen se musí počkat na ten efekt. Spousta lidí si myslí, že si dá pár dní bylinky a je to čupr a ono nic. Jenomže ono se musí opravdu počkat, brát to pravidelně a postupně jsou ty výsledky vidět :) Peťo, říká ti něco kineziologie? Je to skvělý pro lidi právě s horší psychikou, která je dohnala i k fyzickým problémům. Všechno je spojené přes psychiku, prostě přes mozek atd. Je to opravdu zajímavý obor, různé předávání energií a tak. Nemůžu si to vynachválit, ale jak jsem říkala i u těch bylinek a tak.. Chce to čas, nic není hned a už vůbec není hned náprava, posilnění psychiky a třeba to, jak se vyrovnat se stresem a zvládat ho líp dá taky práci :)

    OdpovědětVymazat
  5. Je pravda, že já bývala vždycky naprosto nehorázný flegmatik, čímž jsme strašně moc lidí vytáčela :D Pak se to změnilo a byla jsem lehce vypruditelná, to především v období těhotenství a v mezidobí, než se ustálily hormony. Nyní se ale zase pěkně vracím k tomu svému flegmatismu, ačkoli už ne v tak velké míře :) Stres mě nijak netrápí, proti němu jsem opravdu hodně imunní a začnu ho vnímat obvykle tehdy, kdy je už po něm :D

    OdpovědětVymazat
  6. Péťo, pustila jsi se do zajímavého tématu, nicméně stres není emoce, jak říkáš v začátku videa. Stres je reakce organismu na fyzickou a psychickou zátěž a může se mimo jiné projevit i v emocionální oblasti člověka.(To jenom tak na okraj - právě se to učím na absolutorium, které mám pozítří, takže mi toto video přišlo zajímavé si pustit - i když na nácvik autogenního tréninku je pozdě :))

    Jinak jsem přesně před měsícem vysadila HA a za sebe teda musím říct, že jsem se spíš zklidnila - nejsem tak náchylná k citlivosti, jen tak něco mě nerozhodí (i když to absolutorium se mnou háže pěkně, co si budeme povídat). Pleť se mi zhoršila hodně rychle (do 3 dnů), ale během 14 dnů je zase tam, kde byla když jsem HA brala. Co mě štve je ale fakt, že se mi začaly mastit vlasy - to jsem nikdy předtím (ani když jsem HA ještě nebrala), nezažila... Jsem rozhodnutá tento "detox" vydržet minimálně rok, abych dala tělu dostatek času na pročištění.

    Jinak jsem ti ještě nestačila pogratulovat k tvým tisícovým úspěchům - jen tak dál, práce, kterou odvádíš je na vysoké úrovni. Vykašli se na ty negativní komentáře a těš se z těch pozitivních :)

    OdpovědětVymazat
  7. Kdyz jsem článek otevřela, tak jsem byla smutná, ze to bude článek na čtení, ale.... Jeee, video!!!!! Hurá! Jdu na nej, miluju je :D

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Petra :-)

    veľmi pekné a myslím si, že aj nápomocné video. Avšak i všeobecne mám tvoju stránku veľmi rada a dúfam, že ťa to bude ešte dlho baviť :-)Veľmi rada sa pozerám na tvoje videá s líčením, oddychové videá s manželom (pri týchto sa asi smejem najviac :-)) a mnohé iné.

    Musím sa priznať, že aj ja som momentálne v dosť veľkom stresovom vypätí, v stredu ma totiž čakajú bakalárske štátnice a nie je mi všetko jedno :-) So stresom sa vyrovnávam podobne, bylinky - mäta, medovka, ale ja bylinky pijem stále (vrecúškové čaje som úplne prestala piť), najlepšie nesladené. Snažím sa aj pravidelne behávať a veru, dnes podvečer po učení snáď aj vybehnem, aby som sa ukľudnila (i keď ono, priznajme si, že najviac sa človek upokojí až po tej udalosti, pohovore, štátniciach)...kvapky sú super nápad, akurát mám strach iba z toho, že by som sa potom ráno nezobudila na budík a zaspala by som na ten veľký deň:-D ale niekedy určite vyskúšam.

    Ďakujem za pekné video a rady :-)

    Simona

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Peťo,
    Zítra mě čeká obhajoba a státnice. Jsem nervozní a rozhodla jsem se odreagovat a kouknout se na tvůj blog. Ani nevíš jak jsem byla překvapená, když na mě vykouklo toto netradiční video :-) Beru to jako znamení, že mám být v klidu, že to zítra dobře dopadne :-D
    Velice ráda se koukám na tvá videa a čtu Tvůj blog. Jsi velice milá a pozitivně na mě působíš.
    Pozdravuji Tebe, Míru i kočky. Papa
    Simča

    OdpovědětVymazat
  10. Jdu si šlehnout meduňku :D :D to mě rozsekalo, supr Péťo, opět krásné video které určitě pomůže :) jen tak dál :)))

    OdpovědětVymazat
  11. Péto, úžasné video, jsi skvělá, strašně se mi to povídání líbilo! :) Byla jsi tu velmi příjemná :)

    Já stresy nějak extra nemám, i když poslední dobou pozoruji změny nálad při menstruaci, hlavně na přítele, který to se mnou opravdu nemá lehké.
    Ale od nějakých svých 15 let mám jakýsi blok, že jakmile mi někdo řekne "musíme si promluvit" nebo "něco jsem o tobě slyšela" nebo podobné věci o mně a co jsem ke mohla udělat, i když to je třeba dobrá zpráva, že jsem někde měla úspěch, já to vidím vždy úplně nejčerněji a začnu mát hrozné stavy, ze kterých se proberu až po pár hodinách a jsem schopná něco pořádně dělat a čistě myslet.

    Ty bylinky jsou fajn nápad, asi taky něco začnu pěstovat:)

    OdpovědětVymazat
  12. Moc hezké video...:-) ja jsem nervozní vetšinou před randem, nebo nejakou schůzkou, když jdu s klukem, který se mi líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Peti,
    děkuji za tipy na Grešíkovy kapky, mám s ním celkově velmi dobrou zkušenost, takže asi vyzkouším. V září mě čekají druhé Mgr. státnice, takže se bude něco na uklidnění hodit, teď v květnu jsem před těmi prvními zhubla několik kg a v den státnic jsem spala asi dvě hodiny. Jsem šílený nervák, co se týče takových těch větších věcí, zkoušek atd., bohužel se mi nedaří tu nervozitu zvládat. Mívám i záchvaty pláče a hysterie, je to opravdu strašné.
    Před státnicemi jsem ale také vysadila HA a musím říct, že to bylo výrazně lepší než kdykoli jindy, takže na mě měla HA opačný účinek než na tebe, po jejím vysazení jsem se trošku zklidnila. Uvidím co teď, PMS zatím nepociťuji.
    To je sice od tématu, ale vím, že jsi ve videu o HA mluvila o bolestivé menstruaci. Za sebe, která mívá i křeče a leží schoulená v bolesti, můžu doporučit pupalkový olej a kontryhelový čaj. Pupalkový olej na mě fungoval báječně, bolesti sice byly, ale mírné a oproti normě to byla pohoda. A je to lepší a zdravější, než do sebe cpát prášky. A kontryhel mi pomohl nahodit zase zpátky MS, a údajně je to takový "ženský" čaj, který by měl být dobrý pro ženské orgány celkově.
    Děkuji za milé video a měj se krásně. Marchie

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj,

    konkrétně mě přijde dávat med do čaje jako "zločin".

    m.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč? Já bych ho jinak nepozřela, v čaji není naštěstí cítit a je to lepší než klasický cukr a pomáhá to na kašel apod. Samotný med je snad jediné jídlo, co nedokážu pozřít. Věkem jsem se naučila jíst snad vše, ale med ne. Jen cítím tu vůni, natahuje mě.

      Vymazat
  15. Děkuji za video, kapky určitě vyzkouším :-)
    Já bych ještě dodala, že člověk kolikrát je ve stresu, aniž by si to uvědomoval. Já měla v uplynulém roce velké zdravotní problémy zdánlivě bez příčiny - lítala jsem od doktora k doktorovi a nic mi nemohli najít. I když jsem si vystresovaná vůbec nepřipadala, jakmile jsem trochu zvolnila svůj životní styl, udělalo se mi lépe. Začala jsem brát slabá antidepresiva, která pomáhají na trávení a spánek, cvičím jógu a snažím se zdravěji jíst a věnovat se relaxaci - a hned je to lepší :-)
    Co se týče nervozity v průběhu cyklu, tak tu jsem na sobě naštěstí nikdy nepociťovala, ať s antikoncepcí nebo bez. Pocítila jsem to až zhruba před měsícem, kdy jsem ze dne na den začala být rozladěná a nervní - a ukázalo se, že jsem těhotná :-D Skoro mi připadá, že jsem si tím těžkým stresovým obdobím měla projít, abych si uvědomila, na čem v životě opravdu záleží :-) Takže všechno zlé je k něčemu dobré.

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj, já používám Bachovky skoro pořád, když mám nějakou náročnou dobu. Když mám jít k doktoru, nebo je v práci stres, leze na mne nemoc, mám dostat menstruaci, nebo taky po nějakém večírku, když je mi druhý den zle - a to je pak buď a nebo :-D Za mně tedy fungují. Ale Grešík má taky moc dobré bylinné kapky, tak možná, až dojdou Bachovky, zkusím i tyto.
    Jinak jsem ve stresu jak kdy... Jsem dost emotivní člověk, a od emoce ke stresu už to neni tak daleko :-D Naštěstí, musím zaklepat, nemám problém s usínáním, ani když mě druhý den čeká něco náročného. Což je super, jsem za to ráda.
    Antikoncepci neberu už cca 3 roky, a jak tady už několik holek psalo, spíš se mi ulevilo, když jsem ji přestala brát. Ale pravda je, že doznívání účinků na sobě pozoruji ještě teď, teprve poslední dobou se mi dávají dohromady vlasy, který teda byly po vysazení fakt hrozný :-( A cyklus se upravuje doteď, nebo lépe řečeno po braní ATB se mi to celé rozhodilo, a musím bohužel brát hormony, ale naštěstí ne HA.
    Fajn video a dobré téma, díky!
    Maruška

    OdpovědětVymazat
  17. Hojky Peti,
    na Grešíkovy kapičky jsem se dívala i v Globusu a přemýšlela jsem, jestli je prubnout, nebo ne a jestli jsou podobné, jak Bachovky, které používám fakt ve velkém. A jestli je to placebo? Eeeej, i kdyby jo :-) radši si budu kapkat tohle, než lupkat antidepresiva jak lentilky :-) nalákala mě ale hlavně Grešíkova směska na spaní, o které jsi mluvila, tak po tom kdyžtak mrknu. Díky za tip :-)
    A co se bylinek týče - pěstuju na zahrádce a v květináči všechno možné, od meduňky, máty, aloe, přes různé koření. Akorát teda poslední dobou se spíš předháníme se slimákama, kdo bude rychlejší a bylinku stihne "sklidit" dřív :-D
    Měj se hezky! :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
  18. Dobrý den,
    nervozita je mnohdy velmi nepěkná věc. Jsem moc rád, že se tomuto tématu také někdo věnuje. Tématem se zabýval Dale Carnegie a jeho knihy jsou opravdu skvělé. Jinak hezký článek o zbavení jsem také objevil v odkazu: http://burketing.com/blog/2014/11/13/se-zbavit-nervozity/

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!