NYX Macaron lippie - rtěnky bláznivých barev

by - 02 června

Krásný pondělní večer vám všem,

dnešní článek bude zase pro jednou ze rtěnkového soudku. Rtěnkový svět v poslední době zešílel a protože už snad v běžných nositelných barvách na rty není co vymýšlet, rozhodli se výrobci rtěnek šokovat dosud nevídanými barvami na rty typu žlutá, modrá, zelená, šedá, bílá nebo zářivě fialová (kterou mimochodem jako jedinou považuji za vcelku nositelnou). Ne že bych těmto barvám propadla, přiznám se vám dobrovolně, že ačkoliv barvy a rtěnky miluji, tak třeba v modré nebo zelené bych nikam mezi lidi nešla. Tedy možná ano, ale na nějakou tématickou párty na Halloween a podobně a to přesto, že si v barvách rtěnek dovolím opravdu hodně. Ano, přiznejme si, že na takové výstřelky už opravdu nemám věk a barvy na mně vypadají velmi bizardně. Na druhou stranu, jako správná blogerka, musím každou novou věc vyzkoušet a zvláště pak něco, co hýbe blogovou scénou po celém světě a vyvolává diskuze. My češi jsem poměrně dost konzervativní národ a tak vůbec nečekám, že bláznivé barvy rtěnek by se mohly v našich ulicích nějak prosadit a upřímně řečeno, ačkoliv makeup maniak, asi si to ani nepřeji, jelikož většina těchto barev dodá obličeji mrtvolný výraz a zežlutí zuby. A i když v tutoriálech hodně experimentuji a jsem toho názoru, že makeup má být zábava, pořád si myslím, že jeho hlavním úkolem na běžné nošení, je ženu zkrášlit  a to se o šedé rtěnce opravdu říci nedá. Na druhou stranu jsem ale potěšena a ohromena, co všechno na nás ještě výrobci zkusí a jako nápad na bláznivé líčení, fotomakeup a podobné věci, se mi rtěnky opravdu líbí. Ačkoliv můj názor je, ať si každý nosí, co chce a v čem se cítí dobře, tohle prostě podle mě na ulici nepatří. A pokud chcete znát názor mužů, udělala jsem takový malý průzkum. Jak už asi mnoho z nás ví, valná většina mužů nemá vůbec ráda výrazné rtěnky, často ani klasickou rudou, která je, podle mne, velmi ženská, tak jak se asi tvářili na modrou? Většinu z nich tato barva na rtech naprosto děsí, dělá nemocný obličej a většina se mě zeptala, zda jsem se nezbláznila (a nebyli to jen muži :). Někdo ale musí s kůží na trh a zkusit reakce okolí, že :D....Podotýkám, že k čirému zděšení kolikrát stačilo jen vytáhnout barevnou rtěnku a vůbec ji nenanášet na rty. Jestli ale patříte do skupiny, které se tyhle barvy na rtech líbí, je vám kolem 20 a odvážíte se nosit je i běžně, pak vám dnešní článek přijde nejspíš vhod, já vám gratuluji k odvaze jít proti davu a pojďte se pokochat v pokračování článku.

NYX uvedl nedávno na trh novou kolekci rtěnek inspirovaných makronkami, nejsou ale zdaleka jediný, kdo bláznivé barvy rtěnky prodávají, můžete je najít třeba i u Lime Crime nebo Melt. Tři rtěnky značky Melt mám ve své sbírce také a také na ně plánuji samostatnou recenzi, ovšem i tady jsem se v barvách držela relativně při zemi, mám dvě růžové a jednu lila.
NYX jsou ale mnohem lépe dostupné a také podstatně levnější. Já své tři kupovala na ebay ( a měsíc na ně čekala), ale pokud byste toho chtěli od NYX více, tak můžete nakoupit třeba na cherryculture.com nebo v jedné z poboček NYX u nás (pokud mám dobré informace, dvě by měly být v Praze, jedna na Václavském náměstí, druhá na Chodově v Douglasu a jedna snad v Brně, ale v žádné jsem zatím nebyla, takže nevím, jaký je sortiment a zda vůbec nějaké novinky mají).
Já jsem si vybrala dvě "nositelné" barvy a na tutorial a nějaké hodně bláznivé líčení, jsem si vzala jednu světlejší modrou.
Obaly jsou klasické, jaké od NYXu čekáme, tedy upřímně, nic moc. Sice na pohled nevypadají špatně a plast je vcelku bytelný, ale rtěnky nedrží vysunuté, buď je musíte vysunout úplně, nebo vůbec, pokud se chcete namalovat, musíte držet průhlednou část balení, jinak rtěnka zajíždí zpět a namalovat se s ní nedokážete. Není to tragédie, ale upřímně, je to celkem dost otravné. Co je naopak pěkným detailem je to, že rtěnka má uprostřed průhlednou část a právě tam jsou i vidět barvy.
Konzistence je krémová a rtěnky jsou opravdu dobře pigmentované, za tohle určitě palec nahoru. Pochválit musím i výdrž, která je dobrá. Já mám ale problém s tím, že tak po hodině se mi začnou hodně lézt do vrásek na rtech, zvláště ty dva světlé odstíny, ta fialové ani tolik ne, ale to bývá problém téměř všech pastelových odstínů. Zároveň vás musím varovat, pokud už na rtech nějakou tu vrásku máte, tak tyhle světlé pastelky je ještě dosti zvýrazní, už i proto bych řekla, že rtěnky jsou skutečně věnované spíše nižším věkovým skupinám. Mně osobně také rtěnky docela pěkně nasládle voní, vůně je to ale velmi jemná, takže se nemusíte bát, že by vás obtěžovala.
Rtěnky dělají docela zajímavý finiš, není ani klasicky lesklý, ale ani úplně matný, je to něco mezi a vypadá opravdu moc hezky, pokud by měli více nositelných odstínů, do nějaké výraznější růžové nebo červené bych klidně šla.
S pastelovými barvami na rtech já mám obecně problém, mám světlou plet a tak k ní tyhle odstíny moc neladí, protože s ní splývají a dělají dojem mrtvolných rtů, navíc nevytváří přesnou konturu ani s konturovací tužkou (a ne fakt ty rty nemám přetažené, ušetřete si psaní ;).
Rose je krásný světloučký, pastelově růžový odstín. Podle mě bude vypadat fajn na opálené pleti v létě, spolu s černými linkami a výraznými řasami. Krytí i konzistence je fajn, ale leze do vrásek.
Violet mi připadá nositelný celkem dobře, na párty, k zajímavým očím je podle mě krásný, už jste tento odstín mohli vidět i v tutorialu. Tenhle krásně kryje a do vrásek tolik neleze, je to studená fialová a bacha na zuby, tahle je umí udělat pěkně žluťoučké!

Earl grey je pastelově modrá s kapičkou šedé. Je to moc krásná barva, mám ji ráda na oblečení, ale na rtech na mně vypadá hrozně, jakobych ležela týden někde v rybníku :D.....krytí a konzistence je ale také v pořádku, také leze trochu do vrásek.
Celkově v této kolekci naleznete 12 odstínů a některé jsou opravdu velmi zajímavé :).....
A moje otázka pro vás je dnes asi zřejmá, co na to říkáte vy? Líbí se vám takové barvy, uměli byste je nosit nebo je to něco, co vás děsí a v ulicích to potkávat nechcete? :)

You May Also Like

45 komentářů

  1. Pistachio je super!!!:)
    No tak za mě růžová klasika, to je parádní odstín, modrá mi přijde strašná, takový střed mezi klasickou, nositelnou rtěnkou a barevnou šíleností mi přijde ta fialová, tak je krásná, nositelná, ale zároveň šílená:))
    Já klidně a ráda potkám někoho s takovou rtěnkou na ulici, ale sama bych to nosit nemohla, nejsem na to ten správný typ:)

    OdpovědětVymazat
  2. Mně by se to i líbilo, ale jak mám takový mdlý žlutý podtón pleti, tak tyhle barvy na mě vypadají divně :/ Ale jinak na focení a tak vypadá super Coconut a moc se mi líbí i ta žlutá rtěnka, třeba místo oranžový, proč ne :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahooj :) bude mi 21, ty barevné rty na obrázku vypadají hezky, ale nedovedu si představit, že bych je nosila, max. tu tvou růžovou, ale jinak za mě nee :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je bomba, ale nevzala bych si na sebe snad ani jednu, krom té první. Na focení ale musí být super.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  5. Tedy, rtěnky jsou opravdu "šílené" i když ty barvy samy o sobě nemají chybu. V článku jsi to napsala vážně moc hezky. Kdybych si měla vybrat "šílenost", kterou bych docela testla ... šla bych do odstínu 12 Chambord, tedy do černé rtěnky. Docela by mě zajímalo, jak by mi seděla :D.
    Míša K.

    OdpovědětVymazat
  6. Tentokrát ses mi Peti trefila do vkusu, protože já jsem přesně ten člověk, který nosí podivné barvy rtů moc rád, vlastně mě i baví sledovat reakce okolí.Zatím mám doma světle fialovou rtěnku od Lime Crime a klidně bych si nakoupila víc barev, kdyby se cenově pohybovaly trošku níže. Proto oceňuji tento tip, hned to na ebay okouknu, v poslední době jsem narazila ještě na tyhle http://kaoir.com/virgin.php jsou tam krásné barvičky, ale taky je to dražší varianta. Jinak je jasné, že normálním chlapům se takhle výrazné a barevné rtěnky moc nelíbí, ale já mám doma naštěstí takového, kterému to na mě vůbec nevadí :) Jinak snad poprvé komentuu, ale na tvoje videa koukám a moc oceňuji, jak hodně se blogu věnuješ a zapojuješ i manžela, který je mimochodem taky moc vtipný a vůbec jste dobrá dvojka :)

    OdpovědětVymazat
  7. Barvy super, ale na rty bych si je nedala :D Maximálně tu růžovou :D I když nevím, jak bych v tom vypadala, mám hodně žlutý podtón, hlavně v zimě :D

    OdpovědětVymazat
  8. Na nějaké umělecké focení bižuterie si ty rtěnky dokáži úplně představit! Třeba modré sklo v náhrdelníku a ve stejné barvě rtěnka, to by byla pecka :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Jsem ujetá na modrou barvu, takže mě samozřejmě nadchla hlavně Earl Grey a Blue Velvet, ale určitě bych si ani na jednu netroufla. Jako hooodně velká bledule bych si podobný look mohla dovolit jedině na nějakou goth party nebo možná zombie walk. Ale když vidím všechny tyhle neonové barvičky, tak mám čím dál větší chuť si poříd aspoň Acid paletku. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, na očích jsou ty barvy přece jen snesitelnější, tam se dají zjemnit nějakou neutrálkou, i když neonově růžovou mám ráda i na rtech :).

      Vymazat
  10. ta první ještě ujde ale zbytek je fakt síla :D

    OdpovědětVymazat
  11. Ta modrá je hrozná, ale to je en můj názor :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Mě tyhle crazy barvičky rtěnek poslední dobou vážně baví a je super, že s nima přišel i NYX, jakožto cenově dostupnější značka... Pro běžný lidi jsou to asi nenositelný odstíny, ale na učitých lidech si to dovedu dokonale představit. Člověk podle mě musí mít určitej druh stylu, ke kterýmu se to hodí, vždycky když vidim ty krásný holky na fb stránce Melt- barevný vlasy, tetování, piercingy, tak k nim to prostě jde i na běžný nošení a celkově tyhle bláznivý věci pasujou víc k výraznějším typům, který se nebojí líčení. Nechci být nijak zlá, ale k tobě mě tyhle barvy absolutně nesedí, ne kvůli věku, ale kvůli tomu, že mi přijdeš spíš jako romantickej holčičí typ a i když máš ráda ty světle fialový rtěnky, tak to k tvý světlý pleti vypadá prostě hrozně, i když je to nositelnější odstín... bohužel i když se někomu něco moc líbí, tak by se měl smířit s tím, když mu to nesedí... naopak na tmavý a opálený pleti by to vypadalo krásně...
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  13. Tak co bych si určitě dala na rty je ta růžová, ale fialová a ta modrá to už ne :D vypadá to hrozně fakt jak píšeš taky bych si maximálně ty barvy pořídila na halloween :D :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Barvy jsou nádherné, ale na rtech se mi to nelíbí.

    OdpovědětVymazat
  15. Mne sa paci velmi ta biela, ale asi by nelichotila zubom :/

    OdpovědětVymazat
  16. Mně se líbí ta tvoje Rose a potom Black sesame, jinak mi to přijde hrozný, nejhorší asi ta zelená. Myslím, stejně jako ty, že v Česku se to nechytne (a to je dobře, aspoň to u nás nebude v ulicích vypadat jak na karnevale). Za mě oba palce dolů, vůbec se mi to nelíbí.

    OdpovědětVymazat
  17. Mají krásné barvičky a mít lepší rty, nosila bych je klidně :D Jenomže mě rtěnky příliš nesedí, musím volit uvážlivě se svými pidi rtami, takže mám smůlu. Ale ulice by nám to oživilo krásně, to zase jo :)

    OdpovědětVymazat
  18. Mě nejvíc zaujala Lavender a z těch tvých Rose :), tobě by snad slušela i ta žlutá se zelenou :D, ale asi by mi bylo líto utratit za ně peníze a pak je vzít jen na nějakou příležitostní akci :).

    OdpovědětVymazat
  19. Některé barvy nevypadají nejhůř - key lime, pistachio, blue velvet, nakonec i earl grey. Neměla bych na ně (věk ani odvahu), potkat je, za nositelkou se otočím, ale vlastně proč ne?

    OdpovědětVymazat
  20. Sice mi je 20, ale na sebe bych to neměla odvahu dát a ještě s tím někam jít;) Ale jak říkáš- na tematickou párty nebo focení, proč ne:)

    OdpovědětVymazat
  21. To jsou ale barvičky :) Je to určitě zajímavý nápad, ale mě se to na obličeji vůbec nelíbí, nějak mi to tam nepásne. Sama si vezmu výraznější rtěnky, ale končím u oranžovo červené a fialové (Sleek Mystique, Rimmel Vintage Pink). Jediná, která mě zaujala, je hnědošedá rtěnka. Viděla jsem s ní jedno líčení a nemohla jsem odtrhnout oči :) Asi jí někdy budu muset prubnout, ale nedělám si iluze, že na mě bělobě bude vypadat pěkně :)

    P.S.: Dnes mi dorazil balíček s výhrou Thierry Mugler a je skvělý :) Lak má úžasnou barvu a ta vůně svíčky.. Absolutně jsem nečekala, že bude tak krásně výrazná. Hned jak budu moct, tak jdu omrknout celou vůni a jestli to bude fakt jako svíčka, tak asi neodolám :) Takže ještě jednou děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  22. Jsem ráda, že nejsem sama, kdo toto nechce vídat v ulicích :-) Ta první je ještě ok, fialová budiž ale modrá v tohle odstínu?? :-D nevím, prostě to nikoho hezčím neudělá podle mě. Akorát bych se v mhd vyděsila :-D Beztak mi přijde, že když už se někdo do něčeho podobného pustí a jde v tom ven, vídám celkově dost "exkluzivní vzhled", tzn. rtěnka bývá tou sympatičtější částí outfitu.

    OdpovědětVymazat
  23. Ja osobne by som šla do tej oranžovej, tá je super. :D Ružová mi príde oproti ostatným taka normálna, no za zvyšné by boli niektoré babky na ulici schopné človeka ukameňovať. :)

    OdpovědětVymazat
  24. Je samozřejmě každýho věc, co nosí.. to na úvod :). Já miluju barvy na očích a miluju i výrazný rtěnky, ale tyhle barevný se mi vůbec, ale vůbec nelíbí... nedovedu si představit mít na rtech třeba modrou nebo zelenou, přijde mi to i dost nechutný a dobrý leda tak na maškarní... ale na očích proč ne :)

    OdpovědětVymazat
  25. Páni jsou to zajímavé rtěnky ... Ty zelené, modré no prostě takové moc výstřední se mi moc nelíbí, ale o to asi v této kolekci jde,že?
    Líbí se mi 01, 02, 09 a 10 :)

    OdpovědětVymazat
  26. Mně se to líbí, přijde mi to super zábavné, klidně bych je i nosila, ale nemám na to koule, asi bych se tak styděla vyjít na ulici před ostatními :D Ale osobně mi to přijde skvělé! Jen na to nemám ty koule, no :D

    OdpovědětVymazat
  27. Ale tak proč ne, černou bych klidně vyzkoušela. Fialovou leda, kdyby byla tmavší. Mně pastelové barvy obecně nesluší, jinak bych se toho nebála. Na oficiálních fotkách vypadají teda o něco líp než na tvých, asi by si ty barvy zasloužily být ještě o fous víc pigmentovaný a celkově preferuju ještě sytější a zářivější odstíny. Kdo chce, ať to nosí, na určitých typech si klidně umím představit i modrý rty. Alespoň není nuda. :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Mě osobně by určitě nevadilo kdybych některou z těchto rtěnek na ulicích vídala ale v ČR je to opravdu fikce, tady všichni nosí jen to co je zrovna in a co nosí všichni, hlavně nevybočit ze stáda, proto opravdu oceňuju snahu všech kdo se nebojí nosit jiné věci.

    OdpovědětVymazat
  29. Teda, na mě až moc odvážné :D tedy jako, možná doma bych se s tím namalovala, ale ven bych s tím asi nevyšla noo :D :( miluji výrazné rtěnky, dokonce jsem se už odvážila nosit rudé apod. odstíny :) ale toto je na mě trochu moc. Ale každopádně ta ROSE vypadá nejkrásněji :) tu bych si i pořídila :)

    OdpovědětVymazat
  30. Musím říct, že rtěnky jsou to opravdu krásné, ale na tyto odstíny jsem asi moc velká konzerva :( :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/06/s-essence-na-cestach-limitka-road-trip.html

    OdpovědětVymazat
  31. 9. , 10. a 12. bych nosila asi pořád :) jinak hezký článek

    OdpovědětVymazat
  32. Sú krásne, ale väčšina z nich je podľa mňa úplne nenositeľná. V tej modrej by som si pripadala ako podchladená :D
    http://bynicka.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  33. ja by som maximalne zvladla violet a rose(o;

    gomistories

    OdpovědětVymazat
  34. Bizardní s D je opravdu velmi bizarní...

    OdpovědětVymazat
  35. Ty barvy jsou krásné, ale na rtech si mi vůbec nelíbí. Na Tobě, ani na nikom jiném.. Možná tak na hraní s make-upem, focení extravagantního oblečení,.. ale do běžného 'provozu' rozhodně ne.
    <"Wonderfull Today">

    OdpovědětVymazat
  36. úplně uvažuju, že se za zkoušku odměním žlutou nebo zelenou. kolik circa stojí? nechce se mi do takový ujetosti dávat víc jak 200 :)

    OdpovědětVymazat
  37. Ichibana, rtěnka pro muže!
    https://www.youtube.com/watch?v=okLBWOaW0Fg&feature=kp
    Tak na toto jsem si vzpomněla hned, jak jsem ty rtěnky viděla. :D Pro mě osobně naprosto nepoužitelné, snad možná ta růžová. Ale věřím, že některým lidem to může slušet.

    OdpovědětVymazat
  38. Na běžné nošení opravdu ne, ale já si myslím, že je super, že se rtěnky takovýchto bláznivých a netradičních odstínů dají sehnat, třeba na nějaké reklamní focení nebo na nějakou tematickou party je to super. Kdybych ale někoho potkala na ulici třeba se zářivě žlutými nebo tyrkysovými rty, pomyslím si, že se zbláznil, to bezpochyby. :-D

    OdpovědětVymazat
  39. Ach jak já bych je chtěla :( Jenže si nemůžu nic objednat z Ameriky, rodiče mi nechtějí dovolit PayPal :(

    OdpovědětVymazat
  40. no bezva píšu o skoro rok později ale stejně se vyjádřím. Modrá je super ale nejvíc se mi líbí pistachio.

    OdpovědětVymazat
  41. I když píšu pozdě, tak jsem tenhle článek viděla už před rokem, hrozně jsem chtěla takové rtěnky, vzhledem k tomu, že jsem celoročně jako Pocahontas, tak mi ani jedna z barev nedělá problémy a už mám 3 rtěnky (09,11,12), nedělá mi problém vzít si je mezi lidi, jelikož mě baví mít pocit, že jsem ty lidičky zaujala. :) I když je mi 13, tak se s těmito rtěnkami líčím tak, abych vypadala na 15... A protože jezdim na koních a neustále máme na ranči fotografy, tak si chci pořídi ještě dalších 5 NYXek (08,07,06,05,03) Už se těším až mi příjdou :3

    OdpovědětVymazat
  42. tyhle rtěnky uplně miluju :* jsou uplně mega super

    OdpovědětVymazat
  43. Kde je mohu sehnat nějak jsem to tu nikde nenašla :/

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!