Rozhovor s paní Olgou Knoblochovou

by - 22 června

Krásný nedělní večer vám všem,

dnes vám opět přináším jedno z dalších povídacích a oddechových videí. Asi vám, vzhledem k tomu, že se nalézáme ne blogu kosmetickém, nemusím představovat dnešního váženého hosta mého videa. Paní Olga Knoblochová, žena, která stála u zrodu krycího makeupu, první česká vizážistka a hlavně dáma s velkým D, je skutečnou kapacitou v kosmetickém oboru. Jak to ale vypadalo dříve, jak se ženy upravovaly, jaké rady pro nás paní Olga má a jak to tenkrát bylo, když vznikl první makeup neboli "dermacol", jak s oblibou říkají naše maminky a babičky? Odpovědi naleznete v dnešním videu a já upřímně doufám, že si ho užijte alespoň z poloviny tak, jako já jsem si užila tohle báječné setkání a ještě jednou paní Olze mockrát děkuji za to, že si na mne a potažmo na vás, našla čas :).




eshopy:
štětce Petralovelyhair a Sedona lace, kosmetika Sleek a Milani http://www.lovelyhair.cz/
clip in vlasy a štětce a kosmetika Sigma http://www.lovelyhair.eu/
 
 
 

You May Also Like

57 komentářů

  1. * První česká kosmetička, nikoli vizážistka. První vizážistka byl někdo jiný a bylo to pár let před Olgou, tak si to oprav :) Janina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji,avšak já mám trošku odlišné informace...:).

      Vymazat
    2. To můžeš mít, já mám toto od samotné paní Olgy, když jsem před lety pro ní pracovala, tak mi říkala, že jí toto lidé zaměnují a že ona je první kosmetička, nikoli vizážistka, ale tak když tu chceš mít nesmysl, budiž! Janina

      Vymazat
    3. V pořádku, pro mne není problém si to ověřit. Janino mohu poprosit o celé jméno, třeba si paní Olga na tebe vzpomene?

      Vymazat
    4. A ještě by mne zajímalo, pokud můžeš napsat, kdo byla první česká vizážistka, když to byl někdo jiný? Schválně jsem ještě kontrolovala informace v of. médiích a všude je paní Olga také označována jako první česká vizážistka. Ve videu zaznělo, že nejdříve měli makeup a líčili a poté se řada rozrostla o pečující kosmetiku, paní Olga je bez diskuze samozřejmě obojím ;).

      Vymazat
    5. Tak mne nejak neprekvapuje, ze odpovedi jsme se nedockali :).....

      Vymazat
    6. Hele, já teda nevim, školy nemám, ale "první česká kosmetička" mi přijde jako mnohem větší blbost. To se předtím nikdo profesionálně nestaral o pleť jiných dam?

      Vymazat
  2. Skvělé povídání Peti, paní Olga je moc fajn :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Video se velmi povedlo :)) Rozhovor je fakt super! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Paní Olga je moc sympatická :)

    OdpovědětVymazat
  5. Videjko si pustim az prijdu domu, muj mobil bohuzel tenro format neprehrava, presto se chci zeptat pani Olga byla zamestnankyni Dermacolu, ze? Nevim pro, ale lide predrevsim blogerky rady uvadeji, ze zalozila Dermacol, coz ale neni pravda ;) Simona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Formát je to naprosto klasický jako každé jiné video na youtube. Paní Olga přesně o tomot mluví ve videu, takže odpoveď najdeš tam ;).

      Vymazat
    2. Jasne no, me ale videa na YT neprehrava vubec o to jde, prehrava mi jen videa ve formatu VPN tusim nic vic, holt nemam tzv. chytry telefon :D :D

      Vymazat
  6. Skvělé video! A smekám před paní Olgou...

    OdpovědětVymazat
  7. Díky za krásný rozhovor, je to opravdu noblesní dáma a dá se s ní jen souhlasit. Její přístup k životu je rozhodně inspirativní, určitě se na video podívám znovu. Ten konec o nezdravení mě pobavil, o tom se doma bavíme snad obden, jak ti dnes lidi ani neodpoví na pozdrav, nebo jsou překvapeni, že to ještě někdo dělá... Opravdu hezký článek...

    OdpovědětVymazat
  8. Super rozhovor. Je skvělé vidět, že existuje i krása v pozdějším věku, čehož je paní Olga důkazem. Opravdu klobouk dolů za to, jak o sebe pečuje.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj kdy bude to vyhodnocení soutěže jsem totiž strašně nedočkavá :) jinak straně ti za ten rozhovor závidím také bych se s paní Olgou chtěla jednou setkat. Sára

    OdpovědětVymazat
  10. Přiznám se, že na make-upy od Dermacolu nedám dopustit, vyzkoušela jsem jich více a vždy jsem s nimi byla nadmíru spokojená, proto mě tvůj rozhovor s paní Olgou Knoblochovou moc potěšil, bylo to pro mě rozhodně příjemně strávená půlhodinka a jsem ráda i za tebe, Peti, že ti blog a všechna ta práce kolem něj může působit takovou radost a přináší takové příležitosti,jako je třeba právě i tento rozhovor s Lady Dermacol, stejně jako nám čtenářům:).
    Těším se na další články! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem dlouhodobě spokojená s pudrem od Dermacolu. Po více než roce denního používání je pudru skoro na dně a vyhovuje mi i složení. Se žádným jiným vyzkoušeným pudrem se mi nepovedlo to, že bych si dala primer na malé neplechy, přes to tónovací pudr a pudr to zakryl. Jinak paní Olga Knoblochová na mně působí vysloveně pozitivně, lidí jako ona je dneska jako šafránu.

      Vymazat
  11. Na rozhovor som sa veľmi tešila. Pani Oľga na svoj vek určite nevyzerá a aspoň takto cez video pôsobí ako slniečko. Išla z nej úplne pozitívna energia :)

    OdpovědětVymazat
  12. ... úžasná inspirující dáma. Děkuji za milé a zajímavé video.
    Monika
    To ty všeznále užitečné formy života píšící věcné komentáře nenakopne ani tohle video, aby šly dělat něco užitečného :-)?

    OdpovědětVymazat
  13. Nevím o tomto odvětví nic a proto mě celé pozadí firmy Dermacol opravdu zaujalo a leccos i překvapilo, děkuji ti, Peťo, za zprostředkování zajímavého rozhovoru s opravdu klasickou a milou dámou :) Jen bych měla malou poznámku k formě --- tahalo mě za uši, jak jsi téměř každou otázku uvedla větou "a ještě bych se chtěla zeptat". Vím, je to detail, ale bez této opakující se fráze by rozhovor zněl dle mého názoru profesionálněji :-) Hezký den přeji, Baara.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, toho jsem si pak take vsimla, ale tak ono to bylo takove pratelske povidani pro blog, nic oficialniho, tak to snad tak nevadi, priste si dam vetsi pozor :).

      Vymazat
  14. Já teda od Dermacolu nemám nic, ani mamka ani ségra.. nějak tuhle značku přehlížím, nezaujala mě nikdy..

    OdpovědětVymazat
  15. Perfektni!!! Moc se Ti to video povedlo a pani Olga je skvela! Obe jste krasne zeny!
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  16. krásný příspěvek s mnoha moudrými slovy, zaujal mě velice konec o mezilidských vztazích, a musím říct, že když si přečtu např. zde na blogu některé urážející komentáře, nevím, nevím... a proto využiju této možnosti a vzkážu jim, změňte se, buďte pozitivní, ono to určitě, jak jste slyšeli, jde...

    OdpovědětVymazat
  17. Peťo, měla by jsi natočit video něco na způsob ''Kurz sebeovládání'' - když tu občas čtu některé příspěvky, tak se mi z toho zvedá tlak do astronomických výšin. A vážně by mě zajímalo, jak to zvládáš ty, protože já těmto kecům občas čelím v běžném životě a vždycky, vždycky, se nechám vytočit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No prijemne to neni, co ti budu vykladat, nekdy je opravdu neskutecne jak drzi, zli a jizlivi dokazi lide byt. Myslim ale, ze je to spis projekce jejich vlastnich problemu a neuspechu ci komplexu do blogerky, nikdo spokojeny se sebou a se zdravym rozumem a sebevedomim nemuze mit potrebu se vyjadrovat zpusobem, kterym to obcas delaji anonymni hrdinove :). Clovek asi casem otupi a zvykne si,ale nekdy me to opravdu zamzri, zvlaste kdyz clovek dela vec s dobrym umyslem potesit a pak si precte takove nesmysly a urazky. Vis co se rika, pomluvy vymysli zavistivci, veri jim blbci a siri je idioti a bohuzel tomu se clovek nevyhne ani v realu ani na netu, no :).

      Vymazat
    2. bože ty jsi tak namyšlená až to bolí..

      Vymazat
    3. Žádnou namyšlenost v tom nevidím, naopak to Péťa vystihla přesně.

      Vymazat
    4. V tom není žádná namyšlenost (nebo řekni, kde ji jako vidíš ;), naopak to Péťa vystihla přesně.

      Vymazat
    5. ten anonym mi pise snad obden, ze jsem namyslena nana, ale presto mne stale sleduje, myslim, ze to mluvi za vse, asi si potrebuje ulevit :).

      Vymazat
    6. Péťa není vůbec namyšlená, i když by měla být proč, vzhledem k tomu, co dokázala, vydupala z ničeho, je velice skromná, hodná, lidská, to je můj postřeh, a určitě pravdivý!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Vymazat
    7. Jak říká můj kamarád, ať se tidle anonymové "vybíjejí" anonymně na internetu, než aby doma mlátili děti.

      Stejně je vtipné, že ikdyž tě, Peti, nemají rádi, tak sem stále chodí a stále mají potřebu se zapojovat do diskuze.

      Vymazat
  18. Super video! Je fajn dozvědět se něco zajímavého a nového o značce Dermacol a paní Knoblochové:)

    OdpovědětVymazat
  19. Jo, tehdy z té kosmetiky ještě nebyl takový průmysl jako dnes, kdy jde jenom o peníze... Moc zajímavá paní :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Krásný a zajímavý rozhovor, úplně z něj dýchá pohoda a uvolněná nálada. Moc povedené video, Peti! ;)

    OdpovědětVymazat
  21. Ježiši, paní Olga je neuvěřitelně roztomilá:))
    Připomněla mi moji babičku, která už s námi bohužel není, ale byla uplne stejná.. Dáma, optimistka, vždy upravená za jakýkoli okolností.
    Míč milé video, Péťo, jsem ráda, že sis splnila sen a že jsi nam ho mohla takhle bezvadně zprostředkovat. :) Děkuji!

    OdpovědětVymazat
  22. Peti, moc děkuji za rozhovor, paní Olga je opravdu úžasná dáma, která českým (a nejen českým) ženám mnoho dala a začala je vést k líčení a starání se o sebe jako takovému. V té době to muselo být něco úžasného, když si představím, že bych v té době žila, nelíčila se a najednou mi za mnou přišel někdo, kdo by mi ukázal takovýto zázrak :) Přeci jen, i když to není zas až tak dávno, tak ta doba byla úplně jiná. Rozhodně ji patří obrovský dík a má můj velký obdiv :) Ještě jednou díky za tento rozhovor :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/06/serum-na-rasy-aneb-realash-trochu-jinak.html

    OdpovědětVymazat
  23. úžasné video! celou dobu jsem paní Knoblochové koukala na vlasy, má je vážně krásně a precizně načesané :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne!:D
      Pani Olga je úplne božííí :D Dúfam, že v jej veku budem tiež tak krásne upravená a pozitívne naladená..úžasná žena!:) A ďakujeme ti Peti, že vďaka tebe sme ju mohli takto trošku bližšie spoznať ;)

      Vymazat
  24. Ahoj, moc hezke video, vždy si říkám, kam chodíš na ty nápady, které nikdo jiný nemá :) Ale chtěla bych se ještě zeptat, jestli bude nějaký článek ohledně těch otázek na vlasy z Trichology (tedy doufám, že jsem nic neprošvihla) :)

    OdpovědětVymazat
  25. Pěkný,ale proč pořád říkáš HM...hm...HM...,někdy stačí málo zaměnit za ANO...ano....Já to taky dělala dřív.PA

    OdpovědětVymazat
  26. Je pravda, že některé výše zmiňované projevy Péti komunikace nejsou úplně přirozené, ale upřímně, čí z nás by byly, kdybychom vedle sebe měly někoho, jako je paní Olga? Taky by mi dělalo problém pořád přemýšlet, jak uvést další větu, abych se neopakovala atd. Skvělá práce jako vždy :) Týna

    OdpovědětVymazat
  27. úžasné a veľmi prínosné video, plné nielen zaujímavých a užitočných informácií, ale aj pozitívnej energie a pohody, ktorá z vás oboch priam sála. veľké pochvala za netútené až profesionálne vedenie rozhovoru, nepostrehla som žiadne rušivé "brepty", skrývanú nervozitu, ani nič podobné. pani Olga je odbivuhodná a inšpirujúca dáma a veľmi sa mi páči, že si sa na stretnutie s ňou obliekla v "dobovom štýle", považujem to za taký milý malý prejav vkusu a taktu :)

    OdpovědětVymazat
  28. Peto super video,uprimne ti zavidim,ze jsi mela tu cest se seznamit s nekym tak vyznamnym:-).

    Rozhovor jsi podle mne zvladla na jednicku,jsi tam roztomila a to,ze ze jsi neco zopakovala nekolikrat po sobe?z toho bych si nic nedelala,po bitve je kazdy general ale jak tam clovek sedi tak nad tim nepremysli,dulezity je byt prirozena coz jsi v tom videu pro mne byla.

    Co se tyce tech otazek ktery jsi kladla tak urcite byly zajimavy,ja bych se pani Olgy jeste rada zeptala co si mysli o dnesnich zenach jak se cesky zeny lici a jestli ma nejaky triky pro peknou rozjasnenou tvar,popripade jaky jsou jeji oblibeny pripravky nebo licidla prave od dermacolu.Dalsi a posledni vec je teda ta,ze si vzdycky rikam,jak je vlastne mozny,ze treba pred 50 lety nebyly takovy vselijaky vymozenosti,nebyla k dostani takova kosmetika jaka je k dostani ted ale presto uz tehdy ty zeny vypadaly nadherne a kolikrat lip nez dnes?

    OdpovědětVymazat
  29. Milá Peti, moc děkuji za krásné video. Paní Knoblochová je opravdu formát, úžasná dáma, která mnoho dokázala a udělala pro české ženy v době, kdy oficiální doktrína hlásala něco jiného. Uměla se prosadit, byla úspěšná, obhájila svůj pohled a postoj k ženské kráse a dokázala mnohým ukázat, jak se mít rády. Dozvěděla jsem se ve vašem rozhovoru hodně zajímavého, úplně mě tedy dostaly ty brigády socialistické práce-to byly vlastně první profesionální proměny u nás!!! Paní Knoblochová je šarmantní a graciézní bytost, s nádherným pohledem na život a mezilidské vztahy. Má v sobě francouzský esprit, má svůj styl a je nádherná i díky svému věku. Ještě jednou díky! BTW - tvůj outfit shledávám naprosto super, botky vynikající...

    OdpovědětVymazat
  30. Tedy Pěto! Překvapila jsi mě. A mile! :) Paní Olga je moc moc moc milá stejně jako ty! Super video! :)
    P.S.: Ten cop ti moc sluší! vypadáš v něm jako princezna! :)
    www.blogerkalucka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  31. Peťo to je nejlepší video, které jsem u tebe viděla. Jsi moc šokovná a rozhovor si vedla moc pěkně. Já tam rozhodně nevidím žádné rušivé elementy, jak tvrdí někteří. Ono to totiž opravdu není legrace vést rozhovor na úrovni, ale tobě se to moc povedlo. Paní Olga je opravdu úžasná dáma a jsem moc ráda, že jsi si nám ji představila.

    OdpovědětVymazat
  32. Ahoj Péťo, video je úžasné, rozhovor s takovou legendou mě moc potěšil. Myslím, že bychom měli být právem pyšní na české kosmetické značky jako je právě Dermacol. V poslední době jsem trošku pátrala po méně známých českých značkách dekorativní kosmetiky a našla jsem jednu velice slibnou E-style (http://chriscosmetics.cz/) a taky kosmetiku značky Moje (www.kosmetikamoje.cz). Nemáš náhodou s některou z těchto značek zkušenosti? Velmi by mne zajímal tvůj názor, popřípadě recenze na některou z těchto či jiných méně známých českých značek. Díky, Eva

    OdpovědětVymazat
  33. Skvělé video. Nejvíc mi udělaly radost informace o Dermacolu, o kterých jsem do teď neměla vůbec tušení. Paní Olga je úžasná a má úplně boží vlasy! :D Furt jsem jí musela sledovat :D a strašně pozitivně působí, úplně se mi zlepšila nálada, když jsem se na video o víkendu koukala :). A byla si moc pěkně oblečená! :)

    OdpovědětVymazat
  34. Peťo už se moc těším až si video doma pustím a mám na Tebe prosbičku která s videem vlastně souvisí když jde o make-up ale nikoliv Dermacol.. v některých z Lovely news (pokud se nepletu) jsi ukazovala pudrový tekutý make-up Loreal a slibovala recenzi, jsem na něj moc zvědavá a právě ho mají v akci v Rossmannu tak by mě Tvůj názor na něj před koupí moc zajímal :-) Děkuju :-) Deni

    OdpovědětVymazat
  35. Péťo, děkuji za krásný rozhovor. Je úžasné pozorovat dvě tak milé a krásné dámy ;-)

    Krásné dny
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj Peti, kráásný rozhovor se vším všudy. Chtělo by to víc takových optimistických lidí, hned mi to zvedlo náladu :)

    Zuzka M.

    OdpovědětVymazat
  37. Petruško, paní Olga je velice šarmantní dáma. muselo to být příjemné setkání sní..Rozhovor je za jedničku..Šárka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!