Eyeshadow base NYX vs ELF...and the Winner is ELF!

by - 07 května

Nechápu, jak jsem se mohla dřív obejít bez něčeho tak užitečného, jako je báze pod oční stíny! Jestli ještě žádnou nevlastníte, vřele doporučuji se po nějaké poohlédnout. Nejen, že báze dokáže zvýraznit barvu očních stínů, ale navíc se vám nebudou slévat do linek a vydrží na víčku celý den.

Já osobně jsem si pořídila dvě tuhé báze v kelímku od NYX a to Pearl a Skintone a dvě tekutější krémové báze NYX HD Eyeshadow base a ELF Eyelid primer.

Protože mám suchou plet, tak mně osobně celkem vyhovují i tuhé báze v kelímku od NYX, i když jsem na ně příliš pochvaly neslyšela, musím uznat, že zrovna tyto báze úplný zázrak nejsou. Pearl sice krásně zvýrazní a roztřpytí vaše oční stíny, ale extrémní výdrž nečekejte. U skintone mi zase vadí to, že na mně, jako na bleduli, je ten odstín příliš tmavý a do skintone má u mě opravdu daleko! Báze nanáším prstem nebo štětečkem určeným na oční báze. Shrnuto podtrženo, určitě to není produkt, co byste museli mít a dá se sehnat mnohem levnější a účinější báze, koupi tedy moc nedoporučuji.

NYX HD Eyeshadow base, to už je trochu jiné kafe, mnohem lepší složení a barva se postarají o lepší výsledek. Stíny drží lépe, báze je na víčku neviditelná, má krémové složení a moc hezky se roztírá. Stíny na ní drží dobře, ale přesto nedosahuje takového výsledku jako mnohem levnější ELF. Co mě ale na těchto bázích baví a co mám vlastně ráda na veškeré NYX kosmetice je to, že je hypoalergenní, takže vhodná i pro velmi citlivé oči. Nanáším aplikátorem, co je v balení a rozetřu prstem.

ELF Eyelid primer - nejlevnější a vítěz! Bezvadně se nanáší, stíny drží celý den jako přibité, na víčku je průhledná. Navíc za naprosto směšnou cenu, mám ji z UK ELF eshopu, ale na elfkosmetika.cz ji nejspíš budou mít taky a levněji. Jediné, co bych vytkla je to, že trochu vysušuje, není to nic dramatického, ale jelikož mám velmi suchou plet už normálně, tak mi to trošku vadí, věřím ale, že pokud máte plet normální a nemáte přecitlivělé oči a oční okolí jako já, ani to nezpozorujete. Tedy rozhodně výborný nákup, tento výrobek mohu vřele doporučit!



You May Also Like

10 komentářů

  1. Tu NYX HD jsem měla a nebyla jsem z ní moc nadšená... Možná zkusím tu Elfí, jsem rozmazlená Artdecem a Too Faced, tak by mě zajímalo, jestli by se s nimi tahle dokázala rovnat :-)

    OdpovědětVymazat
  2. už dlouho scháním nějaký primer,oční stíny jsem se naučila skvěle malovat,čerstvé vypadají úžasně ale za 3-4 hodiny co protancuju na diskotéce už to tak úžasné není tak se chystám na toho z elf,jen čekám až už konečně pojede ten český eshop:)

    OdpovědětVymazat
  3. @viennettka, máš pravdu, báze se NYXu zrovna nevedou, určitě jich je plno lepších, já jak mám plet suchou,tak to jde,ale kdo má plet mastnou, tak to bude jakoby si bázi nedal podle mě...podle mě Ardtdeco a TooFaced bude přecejen maličko jiná liga než elf,ale je i možný, že výdrží se vyrovnají,ta elf je fakt dobrá, viděla jsem plno recenzí, kde ji holky srovnávaly s Urban decay a prý výsledek stejný....

    @Veronique: tu elf si určitě kup, fakt je dobrá a n a spuštění eshopu čekám taky, protahují už to takovou dobu,že je to docela otrava teda, nejsou schopni dodržet jeden termín, chápu, že to neni sranda,ale pořád dokola sliby nepůsobí na zákazníky příliš dobře...

    OdpovědětVymazat
  4. páni, opět něco co díky tvé recenzi musím mít:) ale tvý recenze fakt zbožňuju..je to perfektní:)

    OdpovědětVymazat
  5. nikdy som nieco take nemala...mozno raz skusim

    OdpovědětVymazat
  6. ja používam pod očné tiene make up 24hod. a vydržia mi očné tiene celý deň..odkiaľ kupuješ tú bázu??:))

    OdpovědětVymazat
  7. Ďakujem za typ! tento článok mi sadol..akurát sa mi minula báza od benefitu..alebo skor, baza a korektor v jednom..bola perfektna! ale je celkom draha a podla mna mi malo vydrzala..mozno to zapricinila pumpicka, ktora bola absolutne zly napad... a aj ked som sa ako snazila, vytlacilo sa ovela viac produktu ako som potrebovala...
    Rozhodujem sa aktualne nad svetoznamou bazou primer potion od Urban Decay, alebo nad novinku od Sleek -primer palette..a teraz pribudol aj tento od elf :-).. uvidim kto to vyhra...

    OdpovědětVymazat
  8. Super! Děkuji za článek! Sama jsem se mezi těmito podkladovkami rozhodovala a teď znám favorita :))

    OdpovědětVymazat
  9. Mám tu NYX HD a pro mě je stokrát lepší než Artdeco. Pokud nepřestane fungovat, už u ní zůstanu. Zkoušela jsem i TF, ale nenadchla mě těmi třpytkami. ELF jsem měla tu z minerální řady a byla na nic.

    OdpovědětVymazat
  10. Můžu se zeptat zda vydrží celý den díky bázi nejen stíny, ale i třeba kajalová tužka? Mám gelové linky od Essence (02 london baby) a na ty si nemůžu stěžovat, drží celý den, super, akorát je nechci používat na denní líčení, protože se mi zdají moc tvrdé. Takže používám místo toho černou kajalovou tužku na horní i dolní víčko, ale bohužel mi nevydrží celý den. Takže by pro mě byla báze velká záchrana. Předem děkuji za odpověď ;)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!