How to Perfect Eyebrows

by - 16 května

Krásný den všem,

dnes bych vám ráda napsala něco o úpravě obočí, neb jste si o tenhle článek psali. Nejsem na tohle zrovna expert, protože příroda mi nadělila obočí poměrně husté a celkem slušný tvar, alespoň jsem si to doteď myslela :), takže s ním nemám příliš práce. Nicméně i tak se pokusím sepsat pár tipů.



Správný tvar a hustota obočí dodá obličeji požadovaný výraz a očím hloubku, já osobně volím zlatou střední cestu a jsem pro co nejpřirozenější tvar a sílu obočí, protože obočí, které je příliš huňaté a neupravené vypadá stejně blbě jako obočí vytrhané do tenké linky nebo dokonce vytrhané úplně a nakreslené nebo vytetované. Samozřejmě chápu, že ne každý má obočí dostatečně husté, barevné a vyhovující tvar, ale i tak bych řekla, že je k tomu potřeba přistupovat s citem a nekreslit a neupravovat ho do nepřirozených tvarů a barev (např. blondýna s úplně černým nakresleným obočím).


 
Jak ano:
  • Trhat chloupky po směru růstu
  • Vytrhávat vždy po jednom chloupku
  • Trhat zespodu obočí, nad obočím bych se do toho raději příliš nepouštěla, já sice občas vytrhnu zbloudilý chloupek , ale opravdu vyjímečně, zbytečně byste si tím obočí narovnali
  • Vytrhávat večer po koupeli, pokud se nikam nechystáme je ideální, do rána zmizí zarudnutí
  • Pokud je pro vás trhání příliš bolestivé, lze to zmírnit přiložením kostky ledu na malou chvilku na místo, kde budeme trhat

Jak ne:
  • Netrhat proti směru růstu, chloupky by mohly zarůstat, což by mohlo být velmi bolestivé
  • Netrhat shora
  • Netrhat do příliš tenkého tvaru

Já osobně tedy vytrhám pár zbloudilých chloupků zespodu obočí a i dva tři shora, obočí pročešu kartáčkem na obočí a zafixuji voskem na obočí nebo průhlednou řasenkou, poslouží ale perfektně i obyčejný kartáček na zuby přestříknutý lakem na vlasy. Pokud mám chloupky příliš dlouhé, vyčesu celé obočí nahoru a chloupky zastřihnu do tvaru (pozor, ne příliš na krátko!). Dokreslovat nepotřebuji, ale pokud chci mít obočí výraznější například na fotku, potom používám stíny v barvě obočí. Stíny podle mě působí mnohem přirozeněji nežli tužka, lépe se s nimi manipuluje a také mají lepší pigmentaci.






 Mám troje stíny na obočí od NYX Eyebrow cake powder (na líčení zákazníků na focení), nicméně má je i ELF nebo Essence. Stíny obsahují kromě barevné části i vosk a dva kartáčky, štěteček na nanášení barvy není zrovna moc dobrý, je hrozně hrubý a nepřesný, takže ho příliš nepoužívám, místo něj používám zkosený od Sigmy, ale kartáček na pročesání a fixaci voskem je klasický a je fajn. Tyto stíny tedy mohu doporučit, jsou dobře pigmentované a vůbec neubývají :).
Tužky na obočí mám dvě, jednu od NYX , kdy z jedné strany je tužka na obočí a z druhé strany je světlá barva pod obočí, jmenuje se Push-up bra for your eyebrow a je to docela dobrý vynález, skutečně to obočí opticky pozvedne, nicméně bych řekla, že to dokážete i s každým tělovým rozjasňovačem. Dále mám tužku s kartáčkem od S-he, barva je dobrá,ale jinak příliš nekreslí a není moc pigmentovaná, takže příliš nedoporučuji. Dále vlastním od NYX Eyebrow sharper, je to vlastně vosková tužka, která se používá k fixaci obočí.



Ještě bych tu měla jeden tip pro ty, kdo se nechali strhnout vlnou tenkého obočí a ted jim nechce dorůst do požadovaného tvaru a hustoty, řešením je nechat obočí být a pár měsíců 2-3 ho vůbec netrhat, jen potírat ricinovým olejem, mělo by to pomoct a obočí by zase mělo začít růst, ale opravdu to chce vydržet a vůbec nevytrhávat, i když poroste každý chloupek jiným směrem. Bohužel znám ale i případy, kdy už to obočí opravdu nedoroste, kdy se poškodily cibulky stálým trháním, a nezbývá než dokreslovat….




You May Also Like

19 komentářů

  1. super článek!
    www.th3runway.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Super návod! Už jsem koukala do zrcadla a budu si ho muset na konci nechat dorůst, mám ho tam moc useknutý :D

    OdpovědětVymazat
  3. Bezvá článek. Já mám obočí strašné a nejhorší je, že s ním už nijako nepohnu. Jedno mám tak o 1/4 kratší než to druhé a chloupky tam, né a né růst ... Nehledě na to, že celkově je dost řidké. Takže mě ani moc nezbývá než ho "dokreslovat" ....

    OdpovědětVymazat
  4. já mám od NYX taky ten pudr na obočí, ale bez toho "bílého" kolečka. Vyhovuje super, mám ten nejsvětlejší odstín. Hlavně vydrží nekonečně dlouho, mám ho víc jak rok a půl a neubylo skoro nic.

    Používám šteteček na obočí od Coastal Scents, ten co je u Nyxu je značně nevyhovující :P

    OdpovědětVymazat
  5. máš skvělé obočí!! vážně..já jsem ráda že mám ofinu..takže jen postupně vytrhavám..ale už to nemusím s tvarem tak hrotit jako dřív..ale tvoje obočí je úžasné..skvělý tvar a bezvadný post..zase jsme o něco chytřejší:)

    OdpovědětVymazat
  6. Wau..střihat obočí? slyším prvně!

    OdpovědětVymazat
  7. Já obočí taky zastřihávám, není nic horšího než dlouhej přečuhující chlup :D
    Vytrhávat je ho blbost, protože by tím obočí zbytečně prořídlo. Zastřižení je dobrá volba :)

    OdpovědětVymazat
  8. INA T. : díky, je fakt, že ofča obočí dost zakryje, proto si ji vždycky nechávám dorůst, protože mě štve, že obočí neni vidět :-)
    @anonymní 15:47: máš pravdu, já taky zastřihávám, přijde mi to nejlepší řešení, určitě netrhat někde uprostřed, to je jasný, jen tam, kde jsou chloupky mimo

    OdpovědětVymazat
  9. ja mam obocie divne, take krasne nie pekne

    OdpovědětVymazat
  10. Tvoje obočí je perfektní! Skvělé tipy:)

    OdpovědětVymazat
  11. super článok... :))

    http://lavendergrove.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. skvělý článek :)
    moje sestra si tohle nenechá vysvětlit a obočí každý den trhá jako blázen. Vždycky jsem se divila co na tom denně trhá a pak jsem přišla na to, že si kůži klidně i rozedře, aby se dostala i nejméně vyčuhujícímu chloupku. Má to pořád zarudlé a naskakují jí červené pupínky, asi od toho jak si do kůže denně ryje.

    OdpovědětVymazat
  13. Skvelý článok!!
    Tiež používam na dokreslenie, alebo skor zvyraznenie (pretoze som povodne takmer blond) tiene a skoseny stetec. A ak nestiham skvele posluzi aj zafarbena spirala na obocie, tiez dobry vynalez ;-)

    OdpovědětVymazat
  14. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  15. Skvělý a dokonalý návod :) Díky za rady a tipy na kosmetiku. Moc se Ti to povedlo. Peťulko, jsi šikulka! :*

    OdpovědětVymazat
  16. já mám obočí bohužel hustý, kudrnatý jak Brežněv:DDD je s ním hodně práce:)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!