My favourite Parfums

by - 23 května



V dnešním článku bych vám ráda představila moje nejoblíbenější parfémy. Na hodně blozích jsem v poslední době viděla odkaz na tento eshop http://www.onlineparfum.sk/ a to mě inspirovalo k tomu, abych nahlédla, zhodnotila ceny, které jsou skutečně velmi příznivé, a představila vám taky moje nejoblíbenější parfémy.
Předem musím říct, že dřív jsem si na parfémy ani moc nepotrpěla a vždycky jsem vybrala něco drogerkového a pak jsem byla zklamaná, že za chviličku vůni necitím, proto jsem nejdříve vyzkoušela pár vzorečků opravdových parfémů a musím říct, že je to opravdu nebe a dudy, žádnou „levnou vodičku“ už  nechci, tady se opravdu vyplatí připlatit si za kvalitu.
Co se mě týká, tak já mám ráda vůně svěží i sladké, nemám moc ráda kořeněné, orientální a těžké vůně a to ani v zimě. Vůně pak dělím na zimní a jarní - letní :), na zimu mám ráda výraznější parfémy, na léto zase takové květinové, svěží a bonbonkové vůně.
Vzhledem k nadcházejícímu teplému počasí začnu s vůněmi, které ráda nosím na jaře a v létě.


 DKNY Be Delicious Kisses

„Jablíčka“ od Donny Karan zná asi každý, je jich plno variant a řekla bych, že všechna jsou víceméně svěží, ovocná a letní. Výdrž je tak střední a řekla bych, že s dávkou se to ani nedá moc přehnat. Jsou to prostě takové roztomilé sladké/svěží nekomplikované letní vůně. Koupi nějakého toho vlastního jablíčka určitě doporučuji. Konkrétně tohle červené mi voní  nejvíce po jablcích, grepu a růži.

Hlava:červené jablko, okurka, grapefruit
Srdce: magnólie, tuberóza, fialka, konvalinka, růže
Základ:  santal, kůže, světlé dřevo, bílá ambra



Miss Dior Chérie

Tento pafrém je můj vůbec nejoblíbenější a představila jsem vám ho už v samostatném postu, takže jen krátce. Je to slaďoučká jahodová vůně, na léto určitě vhodná a já ji prostě miluju! Sice je drahá, ale opravdu kvalitní a vydrží, stačí jí málo a cítíte ji celý den.
Hlava: zelená mandarinka, lístky jahodníku
Srdce: fialka, růžový jasmín
Základ: lesní jahody, karamel




Masaki Matsushima Fluo

Tohle je prostě nenáročná letní ovocenka, sladká bonbonová vodička, kterou se můžete šplíchat podle libosti. Voní jako bonpari a na léto je úžasná, i když teda výdrž nic moc, je třeba se často přešplouchnout,což mně osobně nevadí. Byla na trh uvedena vloni a já ji musela mít :)! Pozor, aby se na vás příliš nelepily vosy, je fakt dost sladká!
Hlava: grapefruit, kumquat, plod mučenky
Srdce: lotus, pivoňka, nektarinka
Základ: pižmo



Thierry Mugler Angel Sunessence

Pokud si netroufáte na klasického Angela, který je i pro mě docela dost těžký, tak tohle by se vám líbit mohlo, je to můj nejoblíbenější „zimní“ parfém. Má neskutečnou výdrž a je docela silný a opravdu sladký. Rozhodně to není nic svěžího, takže je potřeba s tím počítat. S parfémy od Muglera je třeba umět zacházet, stačí opravdu pár kapek a voní 24 hodin denně, dokonce voní i po koupeli a budete ho hodně cítit i z oblečení, proto je nutné vyzkoušet, zda vám vůně opravdu sedne, protože se jí jen tak nezbavíte. Cítím z něj čokoládu, karamel a med, prostě slaďárna a je to fakt síla! Určitě nedoporučuji pro každého.
Hlava: ostružiny, med, ibišek
Srdce: bergamot, jasmín
Základ: pačuli, vanilka, čokoláda, karamel, exotický květinově ovocný akord


Ještě bych tady měla pár tipů na letní vůně, některé z nich bych ráda vyzkoušela a to třeba proslulé sladké Escady , hlavně Ocean Lounge a Pacifik Paradise, už samotné názvy napovídají, že na léto na pláž budou jako dělané. Opět to nebudou vůně pro všechny, neb se jedná o sladké ovocné „ulepené“ vůně, ale já to mám prostě ráda.
Pak ještě přemýšlím o koupi nejklasičtější klasiky ze všech a spousta z vás řekne, že je to davová vůně, ale mně se na léto také líbí, mám jen vzorky a to jsou Dolce & Gabbana Light Blue a Escada Into the Blue. Obě jsou to velmi podobné a velmi, velmi svěží citrusové vůně, evokují mi čistou vůni moře, léta a deště.
A přidám ještě jedno moje tajné přání a to je Coco Mademoiselle od Chanela, je to krásná sexy ženská vůně s velkou výdrží, není to svěží ulepená vodička, ale dospělá sofistikovaná vůně a dle mě se hodí spíše do chladnějšího počasí nebo v létě na večer. Cítím z ní pomeranč, růži a vanilku.
Asi bych měla dodat, že parfémy nakupuji výhradně na internetu a dost často i ve verzi tester, neb mi to přijde cenově nejvýhodnější.
A jaké jsou vaše oblíbené vůně a kde parfémy nakupujete?


You May Also Like

15 komentářů

  1. Tak DKNY mám přesně stejnou :) Chérie si plánuji zakoupit a Masaki podlehla mamča a já se k ní občas taky zajdu nastříkat, takže koukám, že máme celkem stejný čmuch :D

    OdpovědětVymazat
  2. me se nejvic libi ty kytky jako pozadi. dobrej napad :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky mám od Thierry Mugler, ale Angel La Rose. Tuhle vůni miluju a jak říkáš, vydrží vonět celý den, i po koupeli:) A dalším mým favoritem na léto je Salvador Dalí Eau de Ruby Lips. Jinak skvělý výběr, nad MM Fluo jsem taky uvažovala:)

    OdpovědětVymazat
  4. Já taky miluju sladký parfémy! Třeba ty Escady, i když mají mizernou výdrž :-( Asi budu muset očichat tu Miss Dior Chérie :-) Můj favorit je Moschino Hippy Fizz.

    OdpovědětVymazat
  5. akurat som planovala ze pofotim moje parfumky :-))

    Všetky poznám.. a síce ta nepoznám ..ale uplne mi k tebe sedia! ;-)
    ..angel mám ešte trosku na spodu, je to vona, ktoru nemozem stale.. vzdy mam len take obdobie kedy mam prave na nu naladu. je velmi zvlastna.
    a moje oblubene? ...mam rada tak vela voni...ale su dve srdcovky, ktorych sa nie a nie nabazit. bez ktorych uz nechcem nikdy byt!
    gucci by gucci a chanel coco mademoiselle .. ked k nim privonim..az mam zimomriavky ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám taky nejraději ty sladké vůně. =)Nosím je po celý rok =D

    OdpovědětVymazat
  7. dior cherie miluju! A jablicko od DKNY mam nejradi to zelene :)


    btw na mem blogu probiha GIVEAWAY http://yusuwi.blogspot.com/2011/05/giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  8. DKNY jsem používala docela dlouho, uvažuju, že si ji asi zase koupím. Momentálně je moje nejoblíbenější letní vůně Parlez moi d'amour od Johna Galliana, jinak celoročně používám D&G La roue de la fortune a nemůžu si ji vynachválit. ;)

    OdpovědětVymazat
  9. chudiny sedmikrasky! jinak Delicious je krasna vune :) http://ellffi.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  10. DKNY miluju, nevíc mi volní to růžové!!! Be Delicious Fresh Blossom, myslím:) to je opravdu takové krásné holčičí:)

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem teď dostala od přítele taky Miss Dior Cherie a jsem z ní paf! :D Nejnádhernější vůně co jsem kdy měla.Po ní se drží v těsném závěsu Amor Amor od Cacharel :) Mám prostě ráda takové ty slaďoučké vůně s růžovými a červenými obaly :D

    OdpovědětVymazat
  12. Taky mám ráda sladké a květinové vůně, ty sedmikrásky jsou perfektní. Mouni

    OdpovědětVymazat
  13. Mne sa tiež veľmi páči parfém Miss Dior Cherie :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!