Bangs

by - 06 května

Nemám důvěru ke kadeřnicím, od malinka mě jima mamka straší (většinou měla na hlavě vždycky něco divného,co nechtěla a v ještě divnější barvě), na někoho zabírají čarodějnice a strašidla, na mě kadeřnice.....dlužno říct, že já jsem byla u kadeřnice dvakrát v životě a taky jsem ani jednou spokojená nebyla. V prvním případě šlo o vytvoření svatebního účesu, chtěla jsem vyčesaný jednoduchý hladký drdol a pod rukama profesionála jsem se proměnila v opravdovou ovci s pár upláclýma zlakovanýma kudrlinkama na hlavě, účes neměl vůbec žádný objem a mám pocit, že by se s ním daly rozbíjet betonové kvádry. Nakonec jsem se česala sama. Druhý pokus nastal vloni před vánoci, no, dala jsem si pěkný dáreček, nejenže to mám sestříhané moc a jinak než jsem chtěla, ale navíc mi kadeřnice rvala vlasy takovým způsobem, že jsem byla ráda, že mi na hlavě něco zůstalo. Je tohle vůbec normální, zajímalo by mě, jak se chovají ke svým vlasům a vůbec, jaké zkušenosti máte vy? Jste se svojí kadeřnicí spokojené nebo stále hledáte?

Proč to ale píšu, prostě jsem po těch zkušenostech a historkách o zelené/červené/spálené/rezavé/chemlonové hlavě, rozhodla, být sama sobě kadeřnicí. Můj přehled účesů, co jsem měla, je velice pestrý, jedná se buď o rovné vlasy s ofinou nebo rovné vlasy bez ofiny :-).....Proto vám ale můžu dát pár tipů, jak si ofinu ustřihnout doma, neb mám léta praxe :D....

  • nikdy nestříhejte ofinu mokrou (jestli to uděláte, pak ji po uschnutí budete mít asi o polovinu kratší, než jste chtěli)
  • nestříhejte ofinu přímo rovně tupým střihem, ale držte nůžky ve vertikální rovině a střihejte po malých částek, ofina tak nebude zubatá a bude vzdušná
  • vždycky je lepší udělat ofinu nejdřív delší a pak ko kouskách zkracovat, než to vzít rovnou všechno, pak už délku nenastavíte
  • ofinu stříhejte upravenou tak, jak ji chcete nosit (tedy bud vyžehlenou nebo vyfoukanou)
Doufám, že vám těchto pár malých tipů ušetří zklamání a přidávám pár obrázků mojí home made ofiny, momentálně jsem ve fázi, kdy ji zase nechávám dorůst, takže fotky jsou z loňska :).














a tohle jsou moje vlasy ještě před ostřiháním, doufám, že mi brzo narostou zpátky :).....


You May Also Like

28 komentářů

  1. Jsi tak krásná, jako panenka!
    Moje mamča je kadeřnice, takže mě stříhá ona. Ale je pravda, že najít si dobrého kadeřníka je umění. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jůů jůů jůů ty jsi krásná! Taky se stříhám odjakživa sama :D ta ofina ti moc sluší! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja som tiež kaderníčk a už to síce nerobím ...zatiaľ...ale baví ma to ...jo a ku kaderníkom nechodím ...strihám sa sama...a keď už fakt potrebujem ostrihať, že to nedokážem tak idem k bývalej spolužiačke :) pristane ti to ....

    OdpovědětVymazat
  4. Já naštěstí svou kadeřnici, šikovnou, rychlou, vtipnou milou a ne moc drahou...ideáááál :)

    OdpovědětVymazat
  5. ofina ti strašně slušela..!! ale myslím že jsi mi někde psala že se manželovi nelíbila viď? tak už ti ji schválil? ten můj byl nejdřív taky překvapený, když jsem si ji nechala ostříhat, ale už si dávno zvykl. Já bych už bez ofiny nemohla být..já ji prostě zbožňuji, a chodím každé 3-4 týdny na zastřižení.
    Jinak kadeřnici jsem hledala dlouhá léta..a teď jsem s ní konečně spokojená.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné vlásky =). Já také nejsem s kadeřnicemi spokojená a pokud chci mít kratší vlasy, ostříhám se sama =). Zrovna nedávno jsem si vlasy zkrátila o polovinu a jsem s nimi spokojená. Mám to tak, jak jsem chtěla a pokud bych něco pokazila, můžu to vyčítat jen sobě =). Jinak o ofině už přemýšlím docela dlouho, byla by to příjemná změna =)

    OdpovědětVymazat
  7. já chodím pravidelně ke kadeřnici co 7 týdnů - hustý melír po celé hlavě. Ještě se mi nikdy nestalo, že bych od kadeřnice vypadala jinak, než bych chtěla...

    jinak jsem konzerva, nosím pořád to samé - dlouhé rovné vlasy s pěšinkou na straně+ ten hustý melír po celé hlavě.

    OdpovědětVymazat
  8. Jako malinké holčičce mi mamka stříhala vlasy v kuchyni. :D Takže já ke kadeřnicím mám důvěru. Ale jak se to veme... Vždy mi nějak ostříhá ofinu, kterou stejně házím na stranu a doma ji pravidelně zastřihávám. Holt co si neudělám sama, to nemám ;)

    OdpovědětVymazat
  9. já brečela u kadeřníka několikrát, až jsem si řekla dost, našetřila si penízky a jela k Petře Měchurové do salonu. Starají se o tebe jako v bavlnce, neexsituje, aby někdo neuměl stříhat. Když řekneš, že to chceš tak a tak, tak tě tak ostříhají, když nevíš coby, tak poradí. Doporučí vlasovou péči, ale necpou, prostě spokojenost a to nad mojí hřívou (to se nechci vytahovat, ale mám prostě hodně vlasů) každý vždycky rozáchal, že neví kde začít. Stačí mi jednou za půl roku tam zajet a střih drží krásně.

    OdpovědětVymazat
  10. jednou jedinkrát se mi stalo že mě kadeřnice ostříhala tak jak jsem chtěla a učes na ples od ní byl perfektní.. a to bylo uplně náhodou :)
    Jsi hrozně krásná :))

    OdpovědětVymazat
  11. si nádherná, fakt ako bábika :))

    OdpovědětVymazat
  12. Moc moc děkuju za pochvaly a jsem upřímně ráda, že nejsem sama, kdo má ke kadeřnicím nedůvěru,na druhou stranu ráda slyším, že se vám podařilo najít dobrou kadeřnici nebo salón ;)...

    @INA T. máš pravdu,manžel ofinu nesnáší, stále, takže neschválil a nechce,aby si ji znovu fikla :D, mně se ale ofina taky líbí, je ale fakt, že je pro mě praktičtější stáhnout všechno dozadu a mám klid, jinak si ale myslím,že vzhledem k tomu,že mám docela vysoké čelo, že ofina u mě není krok vedle,ale tak já ji zas fiknu,znám se :). Tobě ofina hrozně sluší!
    @Tess, ono je to i lepší vyvarovat se experimentů, řekla bych, že co se vlasů týče,jelepší být konzervativnější, mně se alespon klasické účesy líbí mnohem více a teda je super, že jsi našla dobrou kadeřnici, podle je to fakt docela klika :)
    @Bezega: tak to je super tip, ale obávám se, že to asi bude dost drahý,vid, i když se to určitě vyplatí,než mít pak zničenou hlavu....

    OdpovědětVymazat
  13. :) není to až tak drahé, za střih dávám s dlouhými vlasy 1100,- a barvička stojí hodně, kolem 3 000,- ale tak tu si nedávám. Takže za ten střih perfektní, se kterým jsem vždycky spokojená a s přístupem tam, se mi to fakt vyplatí.

    OdpovědětVymazat
  14. Tiež mám zlú skúsenosť s kaderníčkou a odvtedy už ani nehladám..radšej si sama naštudujem čo potrebujem vedieť, snažím sa používať kvalitné masky a kefy..podtrihuje ma maminka, žiadne velke zmeny..nech rastuuu :-)
    ..a k tym fotkam..waau! si ako bábika..dokonalá..velké oci, velké pery, krasna tvar.. radost si prezerat taketo fotky :)

    OdpovědětVymazat
  15. Wow! JSI NÁDHERNÁ! Úplně jak panenka! Ta pleť! Povedené líčení, kukadla a řasy! A ta ofina Ti mco sluší!
    Já osobně byla v kadeřnictví 1x! Do mé asi 5.třídy mě stříhala mamka. Pak se kadeřnicí stala moje sestřenice (s kterou máme skvělé vztahy) a ta mi dělá vlasy dodnes! Vím, že mi udělá přesně co chci. Striktně si naodrinuji kolik může ostřihnout konečků ... K 15.ctinám jsem dostala vstup do super kadeřnictví. Bylo to dost drahé a slibovali změnu jak v nějaké televizní proměně ... Že prý poznají a poradí, co člověku sluší ... Odcházela jsem dost zklamaná...

    OdpovědětVymazat
  16. Na fotkách vypadáš nádherně!! Jinak já jsem krátkou ofinu asi neměla, možná jen v dětství, ale ty tipy jsou hodně užitečné, protože sama bych se do toho pustila stříháním mokrých vlasů, jak se znám :D

    OdpovědětVymazat
  17. @bezega: tak to ještě docela jde, i když je to drahota, ale taky bych si raději připlatila za jistotu než odcházet zklamaná a naštvaná jako minule!
    @čajová: děkuju moc! nedivím se ti, já už se po zkušenostech budu taky svěřovat zase jen mamce pod nůžky :-)!
    @Malltynka: tak to máš super, že máš osobní kadeřnici v rodině :), to bych taky potřebovala :) a moc děkuju za pochvalu,to si ani nezasloužím! :)
    @sonidlo: děkuju!haha :D, no já to taky prvně ustříhla na mokro,takže neboj,nejsi sama, pak jsem to měla do půli čela :D....

    OdpovědětVymazat
  18. vzhledem k tomu, že jsem kadeřnice, můžu napsat názor z mého pohledu :)
    Ostříhat přesně podle představ není vždy jednoduché, jelikož většina lidí ani pořádně neví co chtějí. Občas přinesou fotku, bohužel slečna na obrázku má jiný tvar obličeje, jinačí kvalitu vlasů a typ vlasů je taky zcela odlišný, takže je v podstatě nemožné udělat to stejně. Bohužel dámy si to většinou nenechají vysvětlit.
    Pak jsou dámy, které neví kolik jsou dva centimetry a kolik je deset, takže Vám ve finále nadají, že jste je zkrátila příliš i když z poručených 10cm berete přece jen pro jistotu centimetrů 5 (zkrátit víc můžete přece vždycky). Další možností je, že vám nedokážou vysvětlit co vlastně chcou. Kladete jim sice spoustu otázek, ale v podtstatě se nic moc nedozvíte.

    Tahle práce není jednoduchá i když si to tak někteří představují.

    OdpovědětVymazat
  19. Já jsem taky nikdy moc spokojená nebyla, buď mě oškubaly, nebo vzaly víc, než jsem chtěla, jiná barva apod. Už třetím rokem se o mě stará přítele mamča a jsem naprosto spokojená. Jde jak o střih vlasů, tak o barvy, účesy na plesy a i líčení. Lepšího přítele jsem si vybrat nemohla:D (bráno z legrace:-) )

    OdpovědětVymazat
  20. Si fakt nádherná jako nějaká modelka!já jsem nosila skoro vždycky ofinu rovnou,trošku delší ale ne moc.potom jsem asi 2 roky nosila šikmou ofinu ale pak mi ji jednou holička tak oškubala že jsem si ji musela nechat odrůstat asi 3 měsíce a postupně zastřihávat dorovna.ale zase je blbé že se mi strašně kroutí nemáte nějaké dobré tipy jak ji narovnat (kromě žehlení)?

    OdpovědětVymazat
  21. Všecky vás zdravím, především krásnou majitelku blogu. Chci si postěžovat a uvést svou čerstvou zkušenost s kadeřnickými službami. Kadeřnice Dáša (pracující ve Vlasovém studiu Karin Dluhošová v Ostravě) asi nerozumí zadání - zastřihnout konečky a nikde nezkracovat!!! Oškubala mě neuvěřitelně svinsky - z hezkých, všude stejně dlouhých vlasů pod lopatky mi udělala visící řídké oškubané cancoury, samozřejmě každý jinak dlouhý. Navíc pravá strana je o tři čísla kratší než levá.
    Ale stříhání vzadu na hlavě prostě během akce neohlídáte, navíc když nemáte na nose brejle. Chodila jsem k ní roky, nechala jí tam tringeltů jako blázen a ona ve finále nebere absolutně žádný ohled na mé přání. Ať už jdou všecky kadeřnice do prdele. Ode mě už ty předražené zneuznané závistivé pseudokreativní hajtry neuvidí ani korunu.

    OdpovědětVymazat
  22. Pridavam i svuj nazor... od malicka jsem ke kadernicim chodila a vzdy jsem odchazela nadsena... nedavno jsem se rozhodla pro uplne odbarveni misto meliru a kadernice se do toho pustila... ukazala mi krasnej odstin, jak budou vlasy vypadat a ja jsem odchazela s hlavou oranzovou jako pomeranc a se slzama v ocich... do teto doby jsem byla vzdy spokojena, ale dnes vim, ze uz se u ni nikdy neukazu... a na doporuceni kamaradky jsem zkusila KADERNIKA... je to krasnej, milej, vtipnej chlap, kterej vazne vi co dela!!! doporucuju se sverit do chlapskejch rukou :-D

    OdpovědětVymazat
  23. dík za rady...jdu se právě nechat stříhat, tak doufám, že nebudu zklamaná:)

    OdpovědětVymazat
  24. Hele vypadá jako umělá, ale to její vlasy nejsou to má umělý.

    OdpovědětVymazat
  25. Já se nebojí kadeřnice mamce to ta naše vždy udělal tak jak chtěla o trochu zkrátila a dala melíry a mě když jsem tam byla tak to zkrátila o trochu jak jsme chtěly ale s jednou u který jsem byla jakože dvakrát jednou mě to jen s krátila a podruhý řikala že má pro mě něco vymyšleného tak ěm to udělala no děs dala ěm to nakrátko a to jak ěm to dorůstalo já mám hustý vlasy tak to vypadalo hrozně mělla jsem strašnou hřívu nštěstí mě to už dorostlo a mám dlouhé a pěkné vlasy ale vypadala jsem fakt hroozně na krátko už nikdy ale k tý co mamka když potřebuje vlasy udělat chodí tak ta by mě nikdy na krátko neudělala nezničila by mě moje vlasy do toho kadeřnictví ale už nidky nejdu tam kde dělala ta ženská která mě ty vlasy zničila

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář, dělají mi ohromnou radost ❤️!